![]() |
Dom'le, atât vă spun.. Fără Moldova nu i-am fi avut niciodată pe:
- Sfântul Ștefan cel Mare - Sfântul Mucenic Corneliu Codreanu Zelea - Sfântul Mucenic Valeriu Gafencu - Cuviosul Cleopa Ilie - Părintele Iustin Pârvu - Părintele Adrian Făgețeanu - Părintele Sofian Boghiu - Părintele Paisie Olaru - Părintele Mina Dobzeu - Părintele Ioanichie Bălan - Mihai Eminescu - Ion Creangă - Alecu Russo - Grigore Vieru - Doina și Ion Aldea Teodorovici |
Mea culpa
Citat:
Raspuns: Tot auzi de ele, dar nu le vezi niciodata.:24: PS- sunt blonda si nu ma simt nici lovita,nici jignita,din contra, ador bancurile cu blonde! ( poate pentru ca nu le inteleg:21: ) Deci hai sa nu dramatizam, ca nu e cazul.Vorba lui Mihnea : Citat:
|
Miron Costin
Dimitrie Cantemir (personalitate europeană, chiar) George Enescu (personalitate europeană) Ciprian Porumbescu etc. și etc., lista ar putea continua... Cred că discuțiile de genul acesta contează mai puțin, fără moldoveni, "am fi lipsit nițel" din cultura europeană. Vezi cazul Dimitrie Cantemir (prima personalitate a nației de lângă Carpați de care a auzit vestul) și cazul lui George Enescu. Moldoveni sau nu, ardeleni, munteni, olteni și ce-om mai fi dialectal diferiți pe aceste meleaguri, toți suntem una, adică, am ales să ne numim români. NUmai să nu cădem în derizoriu. E adevărat că există destule capete luminate de intelectuali care deja au pactizat cu ideea europeană și neșansa poporului român de afi intrat mai devrenme în circuitul european datorită specificului ortodox (bizantin) și care merg până într-acolo încât să susțină independența unor provincii românești. În Ardeal există destui intelectuali de cafenea (adică, de cei care așteaptă să-i "plesnească" cineva cu o cafea, dimineața, la crâșmă) care afirmă măreția Ardealului odată desprins de România. Aceste elucubrații fac parte din arsenalul de arme ideologice ai adversarilor României. Sau vă doriți unirea cu patriile mume? Ardealul cu Ungaria? Moldova cu Rusia? Muntenia cu Turcia sau de ce nu, cu Bulgaria? Of, Doamne... sau unde ești tu, Țepeș Doamne sau ca să fiu în ton cu colaps (și mai nou, tind să cred că și cu mine), unde ești tu, Căpitane? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
I.Calin
1."În Ardeal există destui intelectuali de cafenea "...iar din Moldova daca ascultam la stiri ne raspundem sincer ...ce fel de vesti vin mereu....Asa ca sa fim seriosi...si mai ales uniti.... 2."unde ești tu, Căpitane?"....ooppss.....agreezi Legiunea....ia citeste tu aici: http://www.idee.ro/holocaust/gavril_m.html ps. ma intreb si eu asa..un bun crestin cum poate da slava cuiva cu idei de genul legionarilor, sprijinitori ai holocaustului? Sa ne ierte pe toti Dumnezeu..... |
Citat:
Doamne ajută! Amu' îi musai să mă duc, nu că mi-ar conveni, dar nimeni nu-ți bagă-n straiță, nici măcar Bunu' Dumnezău! |
Citat:
Doamne ajută! P.S. Din nefericire, știu ce înseamnă PCR, știu ce înseamnă Legiunea Arhanghelului Mihail (Garda de Fier), știu ce înseamnă și democrațiile de astăzi (P soc dem, P nat lib, P dem lib, P pop, P și alte P, meseria, cesă-i faci). Dar asta nu e important. Un om care gândește liber nu rămâne sclavul niciunei idei care nu are legătură cu eternitatea. (Te-ai prins ce băiat inteligent mă făcui deodată:45:). Și acolo, adică în domeniul credinței, care va să zică, prefer să fiu rob, sclav, bigot, habotnic, dobitoc sau cum or mai vrea unii să mă numească. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Poate ar trebui să uiți de minciunil scornite de jidani și să te uiți la adevăratul holocaust, cel în care au murit peste 100 de milioane de oameni (majoritatea creștini), cauzat de fiara bolșevică a comunismului jidovesc. Ai mare grijă că vorbim aici de un Sfânt ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Repet doar atat : sa te ierte Dumnezeu, ca daca gresesc eu...El imi stie fiecare ungher din suflet si stiu ca ma intelege si iarta....
ps holocaustul a existat si oricat si-ar dori cineva sa il conteste , efectiv nu va reusi niciodata! |
Citat:
Ca întotdeauna, tu (ca mulți alții de altfel) îmi iei ideea și o amplifici spre extrem, în loc să o iei ca atare. |
Citat:
|
Citat:
Ei amplifică holocaustul și folosesc această minciună pentru a crea un scut în jurul neamului evreiesc cu scopul de a se proteja pe ei înșiși de criticile lumii. N-ai văzut că toți care zic și cel mai mic cuvânt împotriva minciunii sunt considerați criminali ? Întreaga societate a luat atitudinea „mai pune pumnu în gura lui să mai tacă”. Nu ai voie să zici nimic ! E doar o altă tactică a lor de a crea o cenzură totalitaristă în pregătirea noii ordini mondiale. |
Colaps.....dragule..i'm a lady...si voi ramane o lady...Evreii nu sunt ai mei...sunt tot ai Lui...cat despre tot restul, sa-l lasam pe EL sa judece....e mai prudent....Numai bine!
|
Concluzie
DECI DOAMNA DRAGA,CADEREA UMBRELEI NOAPTEA, LA 1.30m DE LOCUL CUIERULUI A FOST UN SEMN RAU, DE LA DIAVOL.
DACA NU MA CREDETI, CITITI ACEST TOPIC, SA VEDETI UNDE A AJUNS discutia DE LA UMBRELA DUMNEAVOASTRA! Hai sa ne oprim fratilor, sa ne dam mana,sa ne iubim si vorba Calatoarei, SA NE IERTE DUMNEZEU PE TOTI!:53: |
Daca o spui cu toata convingerea e bine
Citat:
sa ne ierte Dumnezeu pe toti.eu pentru aceasta te gratulez cu un brat de garoafe de la codlea. Domnul sa te binecuvinteze,si sa iti sporeasca iubirea fata de aproapele.Amin. |
Citat:
Chiar ma minunez de ce toate threadurile se lasa cu paruieli virtuale... Nu numai pe asta... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Am mai zis și voi mai zice: Dacă așteptăm după Daniel ca să canonizeze pe cineva atunci putem să așteptăm mult și bine .... până la adânci bătrâneți. |
adevarul este la Dumnezeu si Dumnezeu este adevarul
Citat:
Domnul cu noi.Amin |
Citat:
Asta asa, ca tot vorbeai de batjocura. Nu inteleg de ce biserica este Biserica, ce are reguli si legi, doar atunci cand convin unora, iar atunci cand acestea nu plac, ne consideram undeva peste ... Daniel. |
Pt Mihaila alin
Alin...ti-am mai scris parca...nu gandisem cele scrise CUM le interpretezi tu...Acum te las sa judeci ca in asta exceleaza marea majoritate...mai ales ca sunt si eu tot blonda...Eu stiu ca il am pe Dumnezeu, simt ca ma iubeste si ma ajuta....restul chiar n-are sens....ATENTIE...nu ma mai ataca NEFONDAT...adica rastalmacind VOIT orisice lucru..Regret ca te deranjeaza prezenta mea....insa exist si asta este ! Punct ! Doamne ajuta!
ps. Nu exprim decat opinii ca atatia altii... |
Citat:
|
Citat:
Apoi Dumitru73...un lucru e clar ...niciodata nu as putea afirma ca un legionar ca Zele Codreanu ar merita sanctificat...N-are decat sa se supere anumite persoane...Doamne ajuta! |
Citat:
|
pt Mihaila.Alin
Mihaila.Alin
"Aiurea era sa zic aliluia.sora draga inima inca ti-e rece te rog insistent leapada invatatura orientala si duhul acelei invataturi te va lasa.ai sa devii mai buna,iubitoare,induhovnicita.cu picioarele in doua barci nu poti sa fi.dar hai ca te-am plictisit stiu ca nu asculti glasul ce vine din pustie:Pregatiti cararile Domnului. Domnul cu noi.Amin" Doar Domnul stie inima omului, pri urmare si pe a mea...Nu inteleg ce ii tot tragi cu invatatura orientala pt MEREU am afirmat in claro ca nu impartasesc doctrina..Cred ca ai ramas fixat pe o chestie si de cate ori iti amintesti "poc"...dar asta e clar ca o faci pt nu ai practic ce imi reprosa....dar tii cu dinadinsul sa ma faci sa par "rece" si rea...Dar te iert, asta esti tu ! Doamne ajuta! ps. sa stii ca parintele meu duhovnic e foarte multumit de mine...iar cand Dumnezeu va fi nemultumit , voi sti!:25: |
Scuze!
Vreau sa-mi cer scuze pentru afirmatia (facuta cu nu stiu cate pagini in urma ) in care discriminam moldovenii . Tot respectul meu pentru colaps care, desi e din Moldova totusi stie sa scrie corect romaneste , sunt sigura ca mai bine decat mine si de mii de ori mai bine decat colegul nostru ardelean, care scrie precum vorbeste.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:09:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.