Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Tie , Doamne ! Un gand, o ruga sau un vers , Bunului nostru prieten - Dumnezeu ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12258)

cristiboss56 02.03.2012 23:17:58

De binefacerile Tale ca un rob nevrednic învrednicindu-mă, mulțumire Îți aduc Ție, Dumnezeule al îndurărilor și a toată milostivirea, că nu ai trecut cu vederea cererile mele, ci mi-ai arătat iubirea Ta de oameni.
Grele au fost încercările prin care am trecut, și teama m-a cuprins că nu voi ști să le stau împotrivă. Știam că neputința mea este mare, dar m-ai făcut să simt că mai mare este dragostea Ta față de tot omul care Te cheamă în ajutor.
Preadulce Iisuse, așa cum ai împlinit cererile mele, așa întărește-mă să plinesc și eu poruncile Tale cele sfinte. Precum nu ai șovăit a tămădui trupul meu, așa nu șovăi a curăți și sufletul meu de toată întinăciunea. Căci ce folos voi avea dacă trupul va avea sănătate, dar sufletul va fi cuprins de boală? Sau ce folos voi avea dacă până la sfârșitul vieții pământești trupul meu nu va cunoaște boala, dacă după Înviere va fi pradă durerilor?
O, să nu-mi pun nădejdea în sănătatea trupului, ca să nu fiu rușinat. Căci cine se laudă cu sănătatea poate fi smerit de Dumnezeu prin amară suferință. Iar mie să nu-mi fie a mă lăuda decât în numele Tău, Doamne, Dumnezeul meu.
Îndrăznesc să Te rog, Preabunule Doamne, ca ori de câte ori furtuna încercărilor se va abate asupra sufletului meu, să mă ajuți așa cum m-ai ajutat și de data aceasta. Pentru că în afară de Tine nu pot afla izbăvire.
Mulțumindu-Ți iară și iară pentru facerile Tale de bine, pentru cele arătate și cele ascunse, Te rog ocrotește cu harul Tău pe tot poporul binecredincios, pe toți cei ce iubesc Biserica Ta și defăimează învățăturile pierzătoare de suflet, ca să Te lăudăm și să Te slăvim în vecii vecilor. Amin.

ucenic 03.03.2012 08:07:40

Ingerului Bisericii scriei...

Motto: "Ingerului Bisericii din Laodiceea scrie-i: "Iata ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios si adevarat, Inceputul zidirii lui Dumnezeu: (Apoc.3:14)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Îngerului Bisericii din vremurile din urmă, scriei:
“Pentru ce ești abătut, pentru ce ești trist în sufletul tău, nu sunt Eu Izbăvitorul tău?
Eu sunt Duhul lui Dumnezeu, pentru ce dar mă întristezi?
Eu sunt aici, în inima ta... pentru ce nu Mă vezi?
Vreau să îți ofer Dragostea Mea, Bucuria Mea... vreau să ai Pacea Mea în tine! Pentru ce suflete nu te deschizi?
Mă vrei deși Mă ai, Mă dorești deși Eu sunt aici, chiar acum, în inima ta...”
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tu vrei să fii iubit, apreciat... Eu îți dau Dragostea Mea ca să o împarți altora.
Tu vrei fericire, fără lipsuri, o viață lipsită de necazuri... Eu îți dau Bucurie în necazuri.
Tu vrei să fii liniștit, nederanjat, netulburat... Eu îți dau Pacea Mea în mijlocul tulburărilor.
Tu ceri de la alții punctualitate și vrei totul instant... Eu îți dau îndelungă Răbdare, vreau să te învăț ce este veșnicia...
Tu vrei să fii înconjurat de oameni buni și plăcuți... Eu îți dau o Bunătate cu care să Mă vestești tuturor celor răi și păcătoși.
Tu vrei atenția celorlalți și ajutorul lor... Iată, Eu îți trimit și puterea și voința de a face Bine tuturor celor de lângă tine.
Tu ceri de la Mine îndurare... Eu pun în tine Blândețea Mea cu care să-i stingi pe cei neîndurători.
Tu mai vrei să-ți bucuri simțurile... Eu te învăț să strunești firea ta și să te înfrânezi de la poftele rele.
Tu vrei ca fratele să te urmeze îndeaproape, tu vrei ca cel de lângă tine să te asculte în toate... Eu pun în tine Credincioșia necurmată față de Mine.
Îngerului Bisericii din vremurile din urmă, mai scriei:
„Iată ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios și adevărat, Începutul zidirii lui Dumnezeu: Rămâi în Mine, așa cum Eu sunt în tine. Vreau să rodesc în tine. Ridică-te fiule, căci te-am rânduit să-Mi slujești fără frică. Iată... am pus Roada Duhului Meu în tine, ridică-te acum și arată-Mă lumii. Iată că răsplata Mea este cu Mine... Eu vin curând... Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ți ia cununa”. Amin!

andupustiu 07.03.2012 18:48:23

Cand au aparut nori pe cerul vietii tale,
Dumnezeu a fost de partea ta si i-a indepartat.
Daca au aparut furtuni carora nu le puteai tine piept,
El ti-a dat pace in mijlocul furtunii.
Daca au curs lacrimi pe obrajii tai,asta nu a insemnat ca esti uitat ci ca sa simti gustul mangaierii Lui.
Cand ti se parea ca nu gasesti raspunsuri,
Raspunsul era ascuns in Dragostea pe care ti-o poarta.
Asa ca nu uita ca nimic nu-I scapa de sub control
Celui ce te iubeste cu adevarat,
Incredinteaza-ti soarta in Mana Domnului si El va lucra!
Multa pace!

cristiboss56 18.03.2012 19:29:10

Prin puterea Crucii, Hristoase, Dumnezeule, pazeste-ne de ispitele celui viclean, invredniceste-ne sa ne inchinam dumnezeiestilor tale Patimi si Invierii celei purtatoare de viata, ducand la capat cu usurinta calea acestui post de patruzeci de zile, si ne miluieste pe noi, ca un singur bun si de oameni iubitor Amin ! +

cristiboss56 19.03.2012 20:16:08

Iți mulțumesc Ție, Domnul meu, Binefăcătorule preamărinimos, Care m-ai zidit pe mine după chipul și asemănarea Ta și dintru neființă la ființă m-ai adus întru această lume și cu slavă și cu cinste m-ai încununat. Nu m-ai făcut jivină, nici dobitoc, nici o oarecare altă vietate, ci om, ființă cugetătoare; ai cinstit sufletul meu cu nemurire și cu putere. Chiar de ne și despărțim vremelnic de trup, dar trecem la o viețuire mai bună, iar cu sufletul suntem însă nemuritori în veci, nu pentru o mie de ani, nu pentru două sau trei mii de ani, ci pentru vecii vecilor cei fără de sfârșit. Iar cine este mulțămitor se face pricinuitor de tămăduire a suferinței lui. Căci Tu pe mine, Doamne, întreg, lucrător, viu, sănătos, dintru neființă m-ai adus și mi-ai rânduit vecii cei nesfârșiți!
Mulțumesc Ție, Domnul meu, Binefăcătorule preamărinimos, căci pentru mine mulțime de lucruri ai zidit - cerul, pământul, soarele, luna și toată podoaba cerului; pentru mine ai făcut fiarele, dobitoacele, păsările, toată vietatea; pentru mine - mările, râurile, izvoarele, iazurile, peștii, chiții cei prea mari; pentru mine -pădurile, crângurile, pustiurile, pomii cei roditori; pentru mine - verdețurile, rădăcinile, semințele, legumele; pentru mine - toate cele văzute și nevăzute le-ai zidit, o, Dumnezeul meu!
Mulțumesc Ție, Domnul meu, Binefăcătorule preamărinimos, căci toate cu înțelepciune și milostivire le-ai rânduit asupra mea și neîncetat veghezi asupra sufletului meu: mă aperi, mă păzești, mă acoperi, ocrotești sufletul meu, îmi dăruiești putere, sănătate, mă viezi, mă înțelepțești și mă luminezi, mă ajuți și mă întărești, mă îndrumi și mă povățuiești la toată fapta cea bună. Toate drepte, cu milostivire și bune le-ai iconomisit pentru mine.
Mulțumesc Ție, Domnul meu, Binefăcătorule preamărinimos, căci Tu, fiind Dumnezeul Cel Atotputernic, pentru mine Te-ai făcut om, ca să mă unești cu Tine întru una Nu Te-ai scârbit a lua asupra Ta cele ale noastre și să ni Te dăruiești nouă în întregime. Pentru mine ai fost așezat în iesle; pentru mine ai fost înfășat în scutece, Cel Ce îmbraci cerurile cu nori; pentru mine ai fost tăiat împrejur în a opta zi; pentru mine ai fugit în Egipt; pentru mine în Iordan Te-ai botezat; pentru mine ai plecat preacinstitul Tău cap înaintea Sfântului Ioan Botezătorul, ca pe mine să mă ridici în înalturi; Cel Ce nu ai avut trebuință de Botez, pentru mine Te-ai botezat, ca prin Botez să-mi dăruiești curățire.
Mulțumesc Ție, Domnul meu, Binefăcătorule preamărinimos, că pentru mine ai fost bătut, batjocorit, scuipat, pălmuit, legat, încununat cu cunună de spini. Pentru mine ai vărsat preacurat sângele Tău. Pentru mine ai murit aici cu trupul, ca să mă înviezi cu duhul și să-mi dăruiești viață veșnică. Pentru mine ai fost pus în mormânt. Pentru mine ai înviat a treia zi din mormânt, ca să ne dăruiești nouă, tuturor, învierea
Mulțămesc Ție, Domnul meu, Binefăcătorule preamărinimos, Care, deși nenumărat greșesc înaintea Ta, mă primești cu milostivire, întru căință. Cât de multe greșesc:, înaintea Ta! Tu, însă, nicicum nu mă lepezi! Câte călcări de poruncă săvârșesc înaintea Ta! Tu, însă, nu te întorci de la mine! Cât cad în fărădelegi! Tu, însă, mă ridici la loc, îndelung rabzi, nu deîndată mă dai morții și chiar până la ultima suflare, chiar până în ultima clipă, de mă voi îndrepta către Tine, de voi cădea la Tine căindu-mă, Tu, ca un milostiv, mă primești.
Mulțumesc Ție, Domnul meu, Binefăcătorule preamărinimos, care ai dat legea Ta aici, înaintea ochilor mei; mi-ai dat să pricep care este sfânta Ta voie, nu m-ai lipsit de Botezul Tău, nu m-ai lăsat cufundat în erezie păgubitoare, m-ai făcut părtaș preacinstitelor Tale Taine, m-ai răscumpărat cu sângele Tău și moștean al împărăției Cerurilor m-ai făcut.
Mulțumesc Ție, Domnul meu, Binefăcătorule preamă-rinimos, care m-ai păzit de războirea și răzvrătirea lumii acesteia și m-ai adus în staulul oilor Tale celor cuvântătoare și m-ai ales pe mine întru slujirea Ta - slujitor al Tău m-ai făcut, deși nevrednic sunt. Ai așternut din belșug harul Tău asupra mea, mi-ai arătat calea cea lesnicioasă către mântuire. Toate mi le-ai descoperit înaintea ochilor mei, nimic nu ai tăinuit.
Mulțumesc Ție, Domnul meu, Binefăcătorule preamă-rinimos, că nu m-ai lăsat lipsit întru nimic, ci întru toate am îndestulare: nu rabd frigul și duhoarea celor stricăcioase de dragul lucrurilor, nu mă tulbur, nu mă înec în râuri și nu rabd necazuri pe cale pentru lucruri lumești, nu mă tulbură datorii mari, nu mă apasă birurile pentru pământ către țar, nimeni nu mă prigonește la muncă silnică, nu mă silește nimeni să înot pe mare, nimic dintre acestea nu rabd, după cum rabdă alți oameni - și pentru acestea suferă mult, plătind biruri mari, răbdând necazuri și năpăstuiți multe. Și, nefiind întru acestea, cu preasfântul Tău har sunt slobod, chiar dacă m-aș nevoi, ori aș răbda puțin dintru ceva - dar și acestea nu pentru cele stricăcioase, ci pentru cele veșnice. Așadar, zic, lesnicioasă cale către mântuire mi-ai arătat Doamne, înțelept ai iconomisit aici împărăția Cerurilor, toate aici ni le-ai dăruit.
Mulțumesc Ție, Domnul meu, Binefăcătorule preamă-rinimos, căci pentru puțină nevoință, viață veșnică - împărăția Cerurilor - ai făgăduit a-mi dărui. însuți zidindu-mă, însuți făcându-mă și toate cele trebuincioase dăruindu-mi, ne dăruiești toată viața veșnică, nu pentru puțină vreme, nu pentru o sută ori o mie de ani, sau o mie de mii de ani, ci în vecii vecilor, care nu au sfârșit. Slavă negrăitei Tale milostiviri, Doamne! Slavă minunatei Tale iconomii, Preasfinte împărate! Slavă negrăitei și necuprinsei Tale bunătăți și înțelepciuni, Doamne, Iubitorule de oameni! Căci Ție se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea, împreună cu Tatăl și cu Preasfântul și de viață făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Sfantul Dimitrie al Rostovului

cristiboss56 22.03.2012 23:28:26

Stihuri de strigare pline de dorire pentru Dumnezeu

O, Dumnezeul meu, să se rănească inima mea de dragostea Ta dumnezeiască! Fă să Te caut ziua și noaptea pe Tine, Domnul meu, ca să mă unesc cu Tine cu tot sufletul meu, ca arzând și înflăcărat fiind sufletul meu de dorirea Ta dumnezeiască, pururi să am aceasta drept mângâiere sufletului meu, pururi să Te am liman liniștit și pace neclintită. Toată dorirea și râvnirea mea să-mi fie întru Tine Unul, Doamne, ca să fiu cufundat pe de-a-ntregul în dragostea Ta cea dumnezeiască, unit fiind cu Tine! Insă niciodată să nu mă despart de Tine, Domnul meu!
2. Nimic să nu mă rupă, nimic să nu mă despartă de dragostea Ta cea dumnezeiască, o, Dumnezeul meu! Nimic să nu mă despartă, nici foc, nici sabie, nici frig, nici prigoană, nici adânc, nici înălțime, nici cele de acum, nici cele viitoare! Doar dragostea Ta să fie de-a pururi întru sufletul meu! Nimic altceva să nu doresc în sufletul meu, Doamne, c| zi și noapte să Te caut pe Tine, Domnul meu. Și, aflându-te, să primesc comoara veșnică și bogăția să o dobândesc și să mă învrednicesc de tot binele.
3. Toată nădejdea mea, toată încrederea mea o îndrept spre Tine, Doamne; toată comoara mea, toată bogăția mea întru Tine o am; toată slava și desfătarea mea întru Tine Unul să fie, Doamne! Doar cu acestea nu mă voi înșela și aceasta una să fie cu mine în vecii vecilor; zi și noapte, neîncetat strig către Tine, o, Dumnezeul meu! Și, dimpreună cu Proorocul, mereu grăiesc: „Din straja dimineții până în noapte" (Psalm 129, 6) duhul meu către Tine, Dumnezeule, până va străluci lumina poruncilor Tale pe pământ; zi și noapte Te voi căuta pe Tine, Domnul meu, până Te voi dobândi pe Tine, Izvorul vieții - și îmi voi potoli setea sufletului meu!
4. Dimpreună cu Proorocul, pururi îți voi grăi Ție, o, Dumnezeul meu! „Nu voi da somn ochilor mei și genelor mele dormitare și odihnă tâmplelor mele, până ce nu voi afla loc Domnului, locaș Dumnezeului lui Iacob" (Psalm 131,4-5); nu-mi voi da odihnă, nu-mi voi da pace, până nu voi afla cele căutate, căci toată slava și bogăția lumii acesteia este deșertăciune și orice desfătare pământească și patimă trupească este înșelare. Doar aceasta una nu este înșelare: să Te iubesc pe Tine, Unul Domn, cu tot sufletul și cu toată inima mea; nimic altceva să nu prefer afară de dragostea Ta, căci numai prin aceasta am a dobândi mângâierea și bucuria veșnică.
5. Ce altceva să iubească inima mea întru acest veac? Ce altceva să dorească, afară de Tine, Domnul meu, preadorit și cântat de toată făptura? Hrana și băutura sunt vremelnice și stricăcioase; bogăția și averea degrab pieritoare și trecătoare; slava și cinstea sunt înșelătoare și schimbătoare. Nimic nu este statornic și neînșelător, ci doar Tu, Unul, ești veșnic și neclătit. Pentru aceasta, pe Tine Unul, sufletul meu mai vârtos Te va dori și cu toată inima Te va iubi; pretutindeni m-aș afla gol și descoperit, dacă nu mă voi alipi cu toată inima de Tine - pretutindeni voi fi beteag, necăjit și amărât. Sprijină-mă Tu însuți, Doamne, și rănește inima mea cu dorirea Ta dumnezeiască. Alipește sufletul meu și toate gândurile mele către dragostea Ta, Doamne, Ziditorul meu!
6. Unde va merge sufletul meu? încotro se va întoarce? Unde va afla liman liniștit? Unde va afla pace neclintită, dacă nu întru Tine Unul - Domnul Dumnezeul meu. Ce altceva să iubesc? Ce altceva să doresc? Sau de ce altceva să mă alipesc, dacă nu de Tine Unul, Domnul meu. Căci Tu ești Domnul, Dumnezeul și Ziditorul meu. Tu ești slava, stăpânirea și frumusețea mea. Să nu umble în deșert sufletul meu, să nu desfrâneze întru lucruri deșarte inima mea, să nu se lege și să nu se robească cu lucrurile trecătoare, ci de Tine, adevăratul și singurul Liman liniștit să se țină cu toată tăria și niciodată să nu se despartă.
7.O, Dumnezeul meu, umple sufletul meu cu dragostea Ta dumnezeiască! Varsă asupra mea toată milostivirea Ta, udă-mă cu apa Preasfântului Tău Duh, dă-mi apa harului Tău Preasfânt, dă-mi mie această apă, Doamne, ca să nu mai însetez, nici să ajung în sălașurile desfătării stricăcioase, la fântâna blestemată a lui Iacov (loan 4,13); oricine va bea din apa aceasta va înseta și mai mult după desfătările pământești; oricine va bea din apa harului Tău, pe care Tu însuți o dai, nu va înseta în veci, ci se va face izvor de apă, care va curge în râu de apă vie, Care este Duhul Sfânt (loan 4, 14). Și făcându-mă părtaș al izvorului harului Tău dumnezeiesc, mă voi sătura cu desăvârșire, când mi se va arăta slava Ta!
8. Răstoarnă robirea noastră, Doamne; topește gheața din sufletul meu; acoperă-mă cu iubirea Ta de oameni, nemăsurat de mărinimoasă; să curgă apele și râurile harului Tău din blestemata mea inimă. Rănește-mă și mă străpunge cu dorirea Ta cea dumnezeiască, așa încât să nu mai desfrânez în sufletul meu pentru lucruri deșarte. Satură sufletul meu cu mana Ta cea dumnezeiască, pentru ca să nu mă întorc precum egiptenii la desfătările stricăcioase ale lumii acesteia, nici să râvnesc căldările cu multe griji și usturoiul Egiptului, care întunecă mintea; ci această mană a harului Preasfântului Tău Duh să-mi fie spre a face voia lui Dumnezeu, spre veselie veșnică și bucurie a sufletului meu. Unde altundeva să căutăm bucurie? Tu ești bucuria mea cea adevărată. Unde altundeva să căutăm viață? Tu ești viața mea. Unde să căutăm bogăție? Tu ești bogăția și comoara mea cea veșnică.
9. Dă-mi mie, Ziditorule al meu, să Te cunosc pe Tine, Unul adevăratul Domnul și Dumnezeul meu și pe Cel pe Care L-ai trimis în lume pentru noi - pe Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos și mă fă părtaș al harului Preasfântului Tău Duh, ca astfel să mă cunosc pe mine, căci e de trebuință să mă cunosc, ca să mă unesc cu Tine, căci al Tău sunt pe de-a-ntregul; căci trupul meu nu este al meu, ci al Tău, Doamne, sufletul meu nu este al meu, ci al Tău, Mântuitorul meu; toate simțirile mele: vederea, auzul, gustul, mirosul nu sunt ale mele, ci ale Tale sunt, Domnul meu. Tot sunt al Tău, Binefăcătorul meu! Toate de la Tine le am, toate de la Tine le-am primit.
10. Adăpost, zid și apărător al meu, Tu Unul vei fi, Doamne! Liman îmi este dragostea Ta, Doamne; Tu Unul îmi ești Domn, Tu ești întărirea și slava și frumusețea mea. Tu ești lauda și nădejdea, ești toată dorirea, ești toată desfătarea, o, Dumnezeul meu! Căci Tu dăinuiești în vecii vecilor, nicicând preschimbându-Te. Tu Unul să-mi fii mângâierea mea și veșnica desfătare, Doamne! Preasfânta și dumne-zeiasca Ta dragoste să-mi fie bucurie și veselie. Nu am nimic mai bun și mai vrednic de cinste, nici pe pământ, nici în Ceruri. Acestea îmi sunt mai cinstite decât toate comorile, mai neprețuite decât diamantele cele de mult preț. Mai mult decât acestea nu-mi doresc nimic în vecii vecilor; mai mult decât acestea nimic nu caut, ci doar cu acestea mă voi mulțămi întru acest veac și, cu prisosință, în cel viitor.

cristiboss56 06.04.2012 21:26:08

“Învierea cea de obște mai înainte de Patima Ta încredințând-o, pe Lazăr l-ai înviat, Hristoase, Dumnezeule”

http://www.basilica.ro/_upload/img/1...0215762684.jpg

cristiboss56 07.04.2012 23:34:23

Bucurie de Florii - N.Rosu

De ne-ntrecut e bucuria de Florii,
Caci Creatorul urca spre cetate,
Smerit pe un asin inaintind
Sa-si viziteze fiintele create.

Dar de romani dorind eliberati
Noroadele L-au vrut ca Imparat,
Cuvinte mari si daruri I-au adus,
Insa Mesia trist a lacrimat.

Plini de mandrie ziduri aratau
Celui ce intai lumea o zidise,
Afland apoi cu toti, cutremurati
Caci necredinta spulber-a lor vise.

Lasati copiii, Domnu-a poruncit,
Cantand sa implineasca profetia,
Lumea sa strige, muntii si Marea,
Laude si osanale lui Mesia.

Smeriti si astazi sa Il laudam
Prin Duhul Sfant spre Cetatea promisa,
Pe Cel ce a venit din Vesnicii
Poarta din Ceruri sa avem deschisa.

cristiboss56 11.04.2012 22:20:58

"Când măriții ucenici, la spălarea Cinei s-au luminat, atunci Iuda cel rău credincios, cu iubire de argint bolnăvindu-se, s-a întunecat și judecătorilor celor fără de lege pe Tine, Judecătorul cel drept, Te-a dat. Vezi, iubitorule de avuții, pe cel ce pentru aceasta spânzurare și-a agonisit; fugi de sufletul nesățios, cel ce a îndrăznit unele care acestea asupra Învățătorului. Cela ce ești spre toți bun, Doamne, mărire Ție".

Ekaterina 12.04.2012 00:46:09

Aparatorul cel mare si Domn al cerului si al pamantului, pe Tine, Imparatul cel nemuritor, vazandu-te rastignit pe Cruce, faptura toata s-a schimbat, Cerul s-a inspaimantat, temeliile pamantului s-au clatinat. Iar noi, nevrednicii, inchinaciune de multumire aducand patimilor Tale pentru noi, cu talharul strigam Tie: Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, pomeneste-ne intru Imparatia Ta! Iisuse, Cel ce Te-ai rastignit pentru noi, matuieste-ne!

Vazandu-te pe Tine Ingerul in gradina Ghetsemani, in rugaciuni nevoindu-Te pana la sudoare de sange, stand inaintea Ta, Te intarea, cand Te ingreunau ca o sarcina pacatele noastre. Caci Tu, pe Adam ridicandu-l, l-ai adus inaintea Tatalui, plecandu-ti genunghii si rugandu-te. Pentru aceasta cu smerenie, cu credinta si cu dragoste Iti cantam Tie: Aliluia!

Iisuse, Cel ce pentru noi necinste ai rabdat, cu slava si cu cinste L-ai incununat pe om;
Iisuse, Cel ce palmuit ai fost pe fata, spre a Carui fata Ingerii a cauta nu pot;
Iisuse, Care cu trestia ai fost batut peste cap, pleaca-mi spre smerenie capul meu;
Iisuse, Cel ce ochii cei prealuminosi cu sange i-ai avut intunecati, intoarce ochii mei ca sa nu vada desertaciunile lumii;
Iisuse, Care ai fost batut si cu toate madularele dureri ai suferit, fa-ma intreg si sanatos;
Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, pomeneste-ne in Imparatia Ta!
Iisuse, Cel ce Te-ai rastignit pentru noi, miluieste-ne!

Din Acatistul Patimilor Domnului Iisus Hristos
http://logos.md/rugaciuni/acatiste/patimi

cristiboss56 14.04.2012 21:42:51

O poezie scrisa de Ioan Untaru

Din cerul Tău căzând, cel mai de jos,
Doamne, eu sunt cel mai păcătos
Că după sfântul Tău supliciu
Nu Ți-am adus un cât de mic serviciu
La vreme de Calvar eram alături
Cu farisei, cu cerșetori și alte pături
Ce Te huleau parcă ieșiți din minți,
Cum fiii-i persecută pe Părinți;
Când universul și-a fost frânt o roată
Am strigat și eu cu-această gloată:
- Crucificați-L pe Iisus
Căci gloria Lui astăzi a apus!
Voiau și ei, voiam și eu
Să-L omorâm pe Dumnezeu
Izvorul cel de-viață-dătător
De-atuncea plâng și mă-nfior!
Mă tângui și Te cat întruna
Inima-mi suspină precum struna
Care-a rămas atâta: cu o coardă
Tu Doamne ai iertat această hoardă!
Dar am aflat de învierea-Ți sfântă
Ca un cuțit ce lama și-o împlântă
În carnea noastră plină de păcat
Când toți rosteau: Iisus a înviat!
Îți ofer în suflet adăpost
Că nu mai sunt acel care am fost
Acceptă-mă oricât de nefiresc
Tot restul vieții voi să Te slujesc!
Te-am supărat și mă-nspăimânt
Că văd și astăzi Sângele Tău Sfânt
Cum picură din ceruri pe destine
Și-mi este tare, tare dor de Tine!

cristiboss56 14.04.2012 21:45:03

O poezie a lui Luca Ionel

Veniți de luați Lumină
Cerurile s-au deschis,
Se-aude o muzică prealină
Îngerii cântă-n paradis.
Și rob și Împărat,
Veniți cu mic cu mare,
Soarele în loc a stat,
E cerească sărbătoare.
Se-aude o muzică divină
Îngerii slăvesc în cor
Pe Cel Preasfânt fără de vină,
Al nostru scump Mântuitor.
Hristos a Înviat
Glăsuiește imnul,
Adevărat, adevărat
Rostește tot creștinul.
Veniți de luați Lumină
Și rob și împărat,
Se-aude o muzică divină,
Hristos a înviat !

cristiboss56 15.04.2012 03:24:45

Canonul Invierii

Hristos a inviat din morti!
Cu moartea pe moarte calcand
Si celor din mormanturi
Viata daruindu-le.

Cantarea I

Ziua Invierii, sa ne luminam, popoare,
Pastile Domnului, Pastile!
Ca din moarte la viata si de pe pamant la cer,
Hristos Dumnezeu ne-a trecut pe noi,
Cei ce-I cantam cantare de biruinta.

Sa ne curatim simtirile
Si sa vedem pe Hristos stralucind,
Cu neapropiata lumina a Invierii.
Si bucurati-va zicand: "luminati sa-L auzim",
Cantandu-I cantare de biruinta.

Cerurile dupa cuviinta sa se vesealeasca,
Si pamantul sa se bucure.
Si sa praznuiasca toata lumea
Cea vazuta si cea nevazuta
Ca Hristos S-a sculat, veselia cea vesnica.

Cantarea III

Veniti sa bem bautura noua
Nu din piatra stearpa facuta cu minuni
Ci din Izvorul nestricaciunii
Care a izvorat din mormantul lui Hristos
Intru care ne intarim.

Acum toate s-au umplut de lumina
Si cerul si pamantul si cele dedesubt.
Deci sa praznuiasca toata faptura
Invierea lui Hristos,
Intru care s-a intarit.

Ieri m-am ingropat impreuna cu tine, Hristoase
Astazi ma scol impreuna cu Tine, inviind Tu.
Rastignitu-m-am ieri, impreuna cu Tine,
Insuti impreuna ma preaslaveste, Mantuitorule,
Intru Imparatia Ta.

Cantarea IV

La dumnezeiasca straja,
De Dumnezeu graitorul Avacum
Sa stea impreuna cu noi si sa arate
Pe ingerul cel purtator de lumina
Care a grait cu mare glas:
"Astazi este mantuirea lumii,
Ca a Inviat Hristos, ca cel Atotputernic!"

Parte barbateasca, ca Cel ce a deschis
Pantecele cel fecioresc, fost-a Hristos.
Iar ca un om, mielusel S-a chemat si fara prihana
Ca Cel ce n-a gustat stricaciune,
Pastile noastre, si ca un Dumnezeu adevarat,
Desavarsit S-a numit.

Ca un mielusel de un an,
Cea binecuvantata de noi, cununa Hristos,
De voie pentru toti S-a jertfit,
Pastile cele curatitoare.
Si iarasi frumos din mormant
Soarele Dreptatii, noua ne-a stralucit.

Al lui Dumnezeu, parinte David
Inaintea chivotului umbrei a saltat jucand
Iar noi poporul cel sfant al lui Dumnezeu,
Plinirea inchipuirilor vazand
Sa ne veselim dumnezeieste
Ca a inviat Hristos ca cel Atotputernic!

Cantarea V

Sa manecam cu manecare adanca,
Si in loc de mir cantare sa aducem Stapanului.
Si sa vedem pe Hristos, Soarele Dreptatii,
Tuturor viata rasarind.

Milostivirea Ta, cea nemasurata
Cei tinuti in legaturile iadului, vazandu-o
La Lumina au mers Hristoase, cu picioare vesele
Laudand Pastile cele vesnice

Sa ne apropiem purtatori de Lumina
La Hristos, Cel ce a iesit
Din mormant ca un Mire
Si sa praznuim impreuna cu cetele
Cele iubitoare de Praznic
Pastile lui Dumnezeu, cele mantuitoare.

Cantarea VI

Coboratu-te-ai intru cele mai de jos ale pamantului
Si ai sfaramat incuietorile cele vesnice
Care tineau pe cei legati, Hristoase.
Si a treia zi, precum Iona din chit,
Ai inviat din mormant.

Pazind pecetile intregi, Hristoase,
Ai inviat din mormant,
Cel ce n-ai stricat cheile Fecioarei
Prin nasterea Ta.
Si ne-ai deschis noua usile Raiului

Mantuitorul meu,
Vie si nejertfita jertfa ca un Dumnezeu
Pe Tine insuti, de voie aducandu-te Tatalui,
Ai inviat pe Adam, impreuna cu tot neamul
Sculandu-te din mormant.

De Te-ai si pogorat in mormant,
Cela ce esti fara de moarte,
Dar puterea iadului ai robit
Si ai inviat ca un nemuritor,
Hristoase, Dumnezeule.
Zicand femeilor: "mironosite, bucurati-va!"
Si apostolilor Tai, pace daruindu-le.
Cela ce dai celor cazuti sculare.

Cantarea VII

Cel ce a izbavit pe tineri din cuptor, facandu-se om,
Patimeste ca un muritor.
Si prin patima pe cel muritor il imbraca
In podoaba nestricaciunii,
Cel ce Unul este binecuvantat,
Dumezeul parintilor si preaslavit.

Femeile cele ganditoare de Dumnezeu
Cu miruri in urma Ta au alergat,
Si pe cale ca pe un mort cu lacrimi te cautau,
Bucurandu-se s-au inchinat,
Tie Dumnezeului celui viu.
Si Pastile cele de taina,
Ucenicilor Tai, Hristoase, bine le-au vesit.

Praznuim omorarea mortii
Sfaramarea iadului si incepatura altei vietii vesnice.
Si saltand laudam pe pricinuitorul
Pe Unul Cel binecuvantat
Dumnezeul parintilor si preaslavit.

Cat este de simtita cu adevarat si mult praznuita
Aceasta noapte de mantuire si stralucita.
A zilei celei purtatoare de Lumina a Invierii
Mai-nainte vestitoare fiind.
Intru care Lumina cea fara de ani,
Din mormant trupeste tuturor a stralucit.

Cantarea VIII

Aceasta numita si Sfanta Zi, Una a sambetelor,
Imparateasa si Doamna,
Al praznicilor Praznic, si sarbatoare este
A sarbatorilor.
Intru care binecuvantam pe Hristos in veci.

Veniti cu rodul vitei cel nou
Al dumnezeiestii veselii
In ziua cea vestita a Invierii
Imparatiei lui Hristos sa ne impartasim
Laudandu-L pe Dansul ca pe un Dumnezeu in veci.

Ridica imprejur ochii tai Sioane, si vezi
Ca iata a venit la tine
Ca niste faclii de Dumnezeu luminate.
De la Apus si de la Miaza-noapte,
Si de la mare, si de la Rasarit fii tai.
Intru tine binecuvantand pe Hristos in veci.
Preasfanta Treime, Dumnezeul nostru, Slava Tie!
Parinte Atottiitorule, si Cuvinte si Duhule,
Fire ceea ce esti Una in trei Ipostasuri,
Si dumnezeiasca.
Intru Tine ne-am botezat
Si pe Tine te binecuvantam, intru toti vecii.

Cantarea IX

Ingerul a strigat celei pline de dar:
"Curata Fecioara, bucura-te!
Si iarasi zic, bucura-te!
Ca Fiul tau a inviat a treia zi din groapa."
Lumineaza-te, lumineaza-te, noule Ierusalime
Ca Slava Domnului peste tine a rasarit!
Salta acum si te bucura Sioane,
Iara tu, curata Nascatoare de Dumneze
Veseleste-te intru Invierea Celui nascut al tau.

O, dumnezeiescul, o iubitul, o preadulcele Tau glas
Caci cu noi Te-ai fagaduit sa fii cu adevarat,
Pana la sfarsitul veacului, Hristoase!
Pe care intarire de nadejde, credinciosii avandu-l,
Ne bucuram

O, Pastile cele mari si preasfintite, Hristoase
O, intelepciunea lui Dumnezeu si Cuvantul lui Dumnezeu si Puterea
Da-ne noua mai adevarat sa ne impartasim cu Tine,
In Ziua ce neinserata a Imparatiei Tale.

Luminanda Pastilor

Cu trupul adormind, ca un muritor, Imparate si Doamne,
A treia zi ai inviat, pe Adam din stricaciune ridicand
Si moartea pierzandu-o
Pastile nestricaciunii, lumii dand mantuire.

tigerAvalo9 15.04.2012 13:18:21

Uitati o poezie superba cu ocazia marei sarbatoare a Invierii Domnului:

Hristos a inviat!(autor:Vasile Militaru)

Hristos a Inviat! Ce vorba Sfanta!
Iti simti de lacrimi calde ochii uzi
Si-n suflet parca serafimii-ti canta
De cate ori crestine o auzi.

Hristos a Inviat in firul ierbii,
A inviat Hristos in Adevar;
In poienita-n care zburda cerbii,
In florile de piersec si de mar.

In stupii de albina fara gres,
In vantul care sufla mangaios
In ramura-nflorita de cires
Dar vai, in suflet ti-nviat Hristos?

Ai cantarit cu mintea ta crestine
Cat bine ai facut sub cer umbland,
Te simti macar acum pornit spre bine
Macar acum te simti mai bun, mai bland?

Simti tu topita-n suflet vecea ura?
Mai vrei pieirea celui plin de Har?
Ti-ai pus zavor pe barfitoarea-ti gura?
Iubirea pentru semeni o simti jar?

O, daca-aceste legi de-a pururi sfinte
In aur macar azi te-au imbracat
Cu serafimii-n suflet imn fierbinte
Ai drept sa canti: Hristos a Inviat!

Yasmina 15.04.2012 20:23:47

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 439948)
Din cerul Tău căzând, cel mai de jos,

Doamne, eu sunt cel mai păcătos
Că după sfântul Tău supliciu
Nu Ți-am adus un cât de mic serviciu
La vreme de Calvar eram alături
Cu farisei, cu cerșetori și alte pături
Ce Te huleau parcă ieșiți din minți,
Cum fiii-i persecută pe Părinți;
Când universul și-a fost frânt o roată
Am strigat și eu cu-această gloată:
- Crucificați-L pe Iisus
Căci gloria Lui astăzi a apus!
Voiau și ei, voiam și eu
Să-L omorâm pe Dumnezeu
Izvorul cel de-viață-dătător
De-atuncea plâng și mă-nfior!
Mă tângui și Te cat întruna
Inima-mi suspină precum struna
Care-a rămas atâta: cu o coardă
Tu Doamne ai iertat această hoardă!
Dar am aflat de învierea-Ți sfântă
Ca un cuțit ce lama și-o împlântă
În carnea noastră plină de păcat
Când toți rosteau: Iisus a înviat!
Îți ofer în suflet adăpost
Că nu mai sunt acel care am fost
Acceptă-mă oricât de nefiresc
Tot restul vieții voi să Te slujesc!
Te-am supărat și mă-nspăimânt
Că văd și astăzi Sângele Tău Sfânt
Cum picură din ceruri pe destine
Și-mi este tare, tare dor de Tine!

Este superba,multumim!

cristiboss56 22.04.2012 00:10:54

Imnul despre necredinta lui Toma

Proimion I
Toma, cu dreapta sa cea iubitoare de incredintare,
A cercetat coasta cea de viata datatoare, Hristoase Dumnezeule;
Caci usile fiind incuiate cand ai intrat,
Impreuna cu ceilalti apostoli a strigat:
"Tu esti Domnul si Dumnezeul nostru."
Proimion II
Indoiala lui Toma credinta neindoita a randuit,
Mantuitorule, prin voia Ta,
ca nimeni vreodata Invierea sa puna la-ndoiala:
Caci nu Fiinta Insasi S-a aratat aceluia,
ci urmele cuielor din palma si-mpunsatura lancii:
Pentru aceea a si marturisit:
"Tu esti Domnul si Dumnezeul Meu."
Proimion III
Necrezand Invierii Tale din morti
Si cercetand coasta Ta cea dumnezeieasca
Cu credinta a strigat Toma Geamanul:
"Stapane, iarta-ma pe mine, cel ce cu indrazneala am atins coasta Ta
Si primeste-ma, Iubitorule de oameni,
Pe mine, cel ce nu ma indoiesc nicicum,
Ci strig cu credinta: "Tu esti Domnul si Dumnezeul meu!"
1. Cine a pazit nearsa palma mucenicului,
De coasta cea arzatoare a Domnului apropiindu-se?
Cine i-a dat ei aceasta tarie, de osul cel de foc putandu-se atinge?
Cu-adevarat, coasta cea pipaita.
Caci daca nu ea l-ar fi intarit, cum ar fi pipait dreapta cea de lut
cutremuratoarele patimi cele de sub cer si cele de sub pamant?
Acest har i s-a dat lui Toma:
Ca sa se atinga de coasta, iar lui Hristos sa-I strige:
2. Cu-adevarat, rugul cel purtator de foc ardea si nu se mistuia.
Si cred celor scrise de Moise pentru mana lui Toma.
Caci stricacioasa fiind si plina de spini, nu s-a ars
Cand s-a atins de coasta ca de o flacar-aprinsa
Si, precum oarecand focul s-a pogorat in rugul de spini,
Acum a alergat catre foc mana in chip de rug.
Si Insusi Dumnezeu S-a fost aratat pe-amandoua pazind.
Astfel cred s i astfel Il slavesc pe acest Dumnezeu si om, zicand:
3. Caci pentru mine a fost scris dreptarul acestei credinte
Prin mana lui Toma; caci aceasta, atingandu-se de Hristos,
Trestie de scriitor s-a facut ce scrie cu iscusinta,
Scriind credinciosilor: de aici izvoraste credinta.
De aici a baut si talharul si s-a indreptat.
De aici si ucenicii si-au adapat inimile,
De aici, din izvor a scos Toma cunostinta celor pe care le cauta:
Bau cel dintai si apoi pe multi adapa,
Necrezand putin, dar pe multi convingandu-i a zice:
4. Pentru care pricina, de ce sau cum de nu a crezut apostolul?
Sa intrebam, de va pare, pe fiul lui Zevedeu,
Caci limpede-i ca Ioan, in cartea Evangheliei,
Cuvintele Geamanului a scris.
Caci zice inteleptul: Dupa invierea lui Hristos
Ceilalti ucenici au grait catre Toma:
O, prietene, vazut-am aicea pe Domnul!
Dar Toma indat-a raspuns catre dansii:
Voi cei ce L-ati vazut, nu va ascundeti, ci strigati:
"Tu esti Domnul si Dumnezeul nostru!"
5. Vestiti intregului popor cele ce-ati vazut si auzit
Nu ascundeti, ucenicilor, sfesnicul sub obroc!
Cele ce ziceti la-ntuneric, vestiti-le la lumina!
Veniti cu mine afara cu indrazneala!
Stati inca-n ascunzatoare si spuneti aceasta ca sa va faceti curaj!
Graiti cele inalte in taina, cu usile inchise,
Si apoi strigati: vazut-am pe Ziditorul ascuns intr-un ungher!
Sa Se arate tuturor! Sa afle toata faptura!
Sa-invete muritorii a striga Celui inviat:

6. Cum voi putea crede voua, auzind cuvinte cu neputinta de crezut!
Caci dac-ar fi venit Rascumparatorul, Si-ar fi cautat sluga.
Daca ziua ar fi rasarit, nu s-ar fi aratat dincolo de vreme.
De-ntr-adevar se arata Pastorul, ar fi chemat si mielul.
A-ntrebat oarecand: "Unde ati pus pe Lazar?"
Iar acum nu a zis: "Unde-ati lasat pe Toma?"
Dar oare a uitat pe cel ce voia a muri cu El impreuna?
Necredincios raman pana nu vad.
Atunci numai cand voi vedea, voi pune mana mea pe coasta Lui,
Atunci voi crede si voi zice:
7. Inca pe cand Toma graia acestea fratilor sai,
Aparu la ei in odaie Mantuitorul, indraznirea celor cu frica de Dumnezeu
Indraznirea nepatata a celor prigoniti si-amenintati
In mijlocul ucenicilor S-a aratat prin usile-ncuiate.
Dar vazandu-L Toma, indata-si pleaca ochii-n jos,
Si-nlauntrul sufletului sau zicea: Ce voi face?
Cum ma voi apara acum in fata celor ce-o clipa mai ’nainte m-am indoit?
Lui Petru ce sa-i spun? Si celorlalti ce voi grai?
Pe cei pe care putin mai inainte i-am luat in ras cum sa-i induplec si cum voi striga:
8. O, de as fi deprins si eu tacerea ca si Iisus in sinedriu!
Dar m-a intaratat a grai privelisea celor ce se bucurau.
M-am tulburat de cuvintele celor ce strigau cu bucurie:
Neumbrit am vazut viu pe Cel mort de voie!
Vazand deci vesel pe Petru, cel ce s-a lepadat,
Si iarasi bucurosi pe cei fugiti cu el dimpreuna,
Am pizmuit, caci cautam impreuna cu ei sa saltez de bucurie.
Asadar, din pizm-am grait cele marturisite intocmai putin mai inainte.
Sa nu fiu certat, Iisuse al meu, ci primit a striga Tie:
9. Noapte mi s-a facut mie si intuneric adanc cuvintele celor impreuna-slujitori cu mine;
Caci acestea nu m-au luminat, nu au aprins in sufletul meu
Faclia minunii pe care acum o vad mai presus de orice nadejde!
Caci acum Il vad limpede pe Hristos iarasi venind prin usile-ncuiate.
Dar daca vreme-as fi avut sa aflu ca a venit astfel,
Nu as fi fost necredincios.
Caci nu aveam decat sa cuget.
La intrarea si iesirea Lui din Maria.
Ei doar mi-au spus ca L-au vazut,
Dar cine nu L-a vazut pe El venind, cum va putea spune:
10. Asa zicand in sine Geamanul, a vorbit si Dumnezeului nostru,
Iar Cel ce cerceteaza norii, vazand pe Toma cu inima zdrobita,
Precum odinioara si pe vames,
L-a miluit strigandu-i:
"Pune mana ta aici!

cristiboss56 22.04.2012 00:11:26

<< continuare >>

Pentru ce te indoiesti, spune-Mi, putin credinciosule?
Sau care dintre ale Mele iti par necrezute?
Rastignirea? Moartea? Sau Invierea aceasta?
Pana cand te vei indoi mai mult?
Iata, acum Ma privesti pe Mine, pe Cel ce ai voit sa-L vezi, deci striga:
11. Adormit-am intr-un mic mormant si dupa trei zile-am inviat,
Pentru tine si pentru cei asemenea tie m-am intins in mormant,
Iar tu, in loc de multumire, mi-ai adus necredinta.
Caci am auzit cele ce-ai spus fata de fratii tai".
L-acestea Toma mai tare s-a infricosat si a strigat:
Nu ma certa, Mantuitorule, caci in Tine cred pururea.
Dar lui Petru si tuturor celorlalti mi-a fost greu sa le dau crezare,
Caci stiu ca au mintit Tie si-n ceasul rautatilor s-au temut sa-Ti zica:
12. Vazand atunci Cela ce vede toate ca Toma voia sa lepede
Invinuirea necredintei, raspunse lui:
"Si tu erai cu ei in ceasul de care aduci vorba,
Toti M-ati lasat singur in vremea infricosatei patimi,
Era greu timpul, Didime, nu-i invinui,
Pentru aceea a fost scris: Bate-voi pastorul si se vor risipi oile turmei.
Pricepe ce iti spun, si fa cele ce-ai spus:
Vrei sa ma atingi? Atinge-te zicand:
13. O, minune! O, indelunga-rabdare!
O, nemasurata blandete!
Cel neatins Se lasa-atins! Tinut de rob Se lasa
Si Stapanul arata slugii ranile Sale.
In a caror vreme s-a cutremurat intreaga faptura.
De asemenea daruri Toma facandu-se vrednic,
Inalta rugaciune Celui ce l-a invrednicit:
"Rabda, zicand, Stapane, cutezanta mea,
Cruta iarba, ridica-mi povara,
Sa fiu slobozit de necredinta, ca sa cant si sa zic:
14. Fii bland cu mine, pentru ca si eu de Tine sa ma desfatez, Doamne,
Da-mi mie deplina credinta care sunt al Tau,
Ai rabdat celor straini de Tine,
Rabda inca si necredinta celui al Tau, si arata-mi mie ranile Tale,
Pentru ca din acestea ca dintr-un izvor sa scot si sa beau.
Nu ma arde Mantuitorule, caci foc esti prin fire,
Dar cu voia esti trupul pe care Insuti l-ai facut.
Ma rog, acopera-Te cu val, cat de putin,
Incat sa ma primesti si pe mine ca pe femeia cu scurgerea de sange,
Caci nu ma ating de haina Ta, ci Insuti de Tine m-ating, zicand:
15. Ai auzit odata, bunule ucenic, fii credincios si nu necredincios,
Nu te teme, nu te ard, caci ii pazesc pe cei ce raman intru Mine.
Daca-am invatat pe cuptorul Babilonului sa faca aceasta,
Cu cat mai mult nu o voi face si nu o voi invat a eu Insumi.
Oare decat pacatoasa care uns-a cu mir capul Meu
Si cu parul Mi-a sters sfintele Mele picioare
Esti tu mai intinat? Vino deci, prietene, nu ca sa ma miruiesti,
Ci pentru ca tu insuti sa fii inmiresmat cu buna mireasma a credintei, strigandu-Mi:
16. Da, Iubitorule de oameni, si eu Te voi mirui, dar nu precum pacatoasa oarecand,
Si nu voi alerga precum aceea la vanzatorul de miruri, strigand: "Da-mi mir!"
Voi aduce doar credinta mea Tie, Celui ce ai mai presus decat mirul,
Harul - coasta Ta, al carei mir atingand, ma bucur.
Slavesc, Hristoase, pogorarea Ta cea vrednica de crezare,
Cum om Te-ai facut pentru ca pe om,
Pe care l-ai plasmuit cu mana sa-l izbavesti din desertaciunea idolilor
Si care ai primit a fi palmuit
Pentru ca pe mine sa ma slobozesti din patimi, ca sa strig Tie:
16. [bis] Acuma, Stapane, stiind ca ti-am descoperit cugetul inimii mele,
Tu, Care cunosti cele mai launtrice ganduri, vezi-mi asemenea si pricinile,
Dar deopotriva iti strig: de mai inainte-ai cunoscut pe robul Tau cel credincios,
Caci acum vad coasta, pentru ca pe toti sa-i invat credinta.
Ating osul Tau si urmele cuielor,
Domn si Dumnezeu te propovaduiescm,
Caci ca un Domn al slavei ai rabdat rastignirea pe lemn, tuturor aratand
Sa strige Tie cu credinta s i cu inima curata
17. Asemenea si tu asculta, si pricepe limpede: te-ai facut partas intelepciunii
Caci Eu, Intelepciunea Tatalui, M-am facut cunoscut oamenilor,
Fericit esti in credinta, dar Eu mai mult ii fericesc
Pe cei care-au venit la Mine numai din auz.
Tu atingandu-te de Mine ai cunoscut acum slava Mea,
Dar aceia numai din auzul cuvintelor se inchina Mie,
Caci mare este cugetul celor ce astfel au crezut
Tie ma arat ca unui ucenic al Meu,
Acelora ca unor sfinti slujitori care striga:
18. Cu harul Tau ma intareste la suflet si la trup si ma mantuieste, Dumnezeule Preainalte,
Ca sa ma ating si eu de coasta Ta, primind harul tau,
Scump sangele Tau si preacurat trupul Tau, ma voi izbavi de rautatile mele,
Ca sa aflu iertare pentru caderile mele.
Toma atingandu-se de Tine a cunoscut acum slava Ta,
Dar eu ma tem, caci cunosc voile Tale
Cunosc si faptele mele faradelege, constiinta ma mustra,
Cruta-ma, miluieste-ma, cruta-ma, Mantuitorul meu,
Pentru ca sa strig Tie cu credinta prin fapte si cuvinte

Sfantul Roman Melodul
(traducere Mihai Marian Macuc)

Adriana Cluj 22.04.2012 23:43:18

O, iartă-mi, Te rog, Doamne - Traian Dorz

"O, iartă-mi, Te rog, Doamne, atâtea rugăciuni
Prin care-Ți cer doar pâine și pază și minuni,
Căci am făcut adesea din Tine robul meu,
Nu eu s-ascult de Tine, ci Tu, de ce spun eu.

În loc să vreau eu, Doamne, să fie voia Ta,
Îți cer, și-Ți cer întruna să faci Tu voia mea;
Îți cer s-alungi necazul, să nu-mi trimiți ce vreai,
Ci să-mi slujești în toate, să-mi dai, să-mi dai, să-mi dai...

Gândindu-mă că, dacă Îți cânt și Te slăvesc,
Am drept să-Ți cer întruna să faci tot ce doresc...
O, iartă-mi felu-acesta nebun de-a mă ruga
Și-nvață-mă ca altfel să stau în fața Ta!...

Nu tot cerându-Ți Ție să fii Tu robul meu,
Ci Tu cerându-mi mie, iar robul să fiu eu.
Să înțeleg că felul cel bun de-a mă ruga
E să doresc ca-n toate să fie voia Ta. "

Traian Dorz

TunsDiana 23.04.2012 11:00:43

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 441013)
O, iartă-mi, Te rog, Doamne - Traian Dorz

"O, iartă-mi, Te rog, Doamne, atâtea rugăciuni
Prin care-Ți cer doar pâine și pază și minuni,
Căci am făcut adesea din Tine robul meu,
Nu eu s-ascult de Tine, ci Tu, de ce spun eu.

În loc să vreau eu, Doamne, să fie voia Ta,
Îți cer, și-Ți cer întruna să faci Tu voia mea;
Îți cer s-alungi necazul, să nu-mi trimiți ce vreai,
Ci să-mi slujești în toate, să-mi dai, să-mi dai, să-mi dai...

Gândindu-mă că, dacă Îți cânt și Te slăvesc,
Am drept să-Ți cer întruna să faci tot ce doresc...
O, iartă-mi felu-acesta nebun de-a mă ruga
Și-nvață-mă ca altfel să stau în fața Ta!...

Nu tot cerându-Ți Ție să fii Tu robul meu,
Ci Tu cerându-mi mie, iar robul să fiu eu.
Să înțeleg că felul cel bun de-a mă ruga
E să doresc ca-n toate să fie voia Ta. "

Traian Dorz

Ce frumoasa poezie! Doamne ajuta!

Adriana Cluj 23.04.2012 11:35:52

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 441098)
Ce frumoasa poezie! Doamne ajuta!

si adevarata, caci asa facem noi...:1:

cristiboss56 26.04.2012 22:24:11

Doamne mântuiește-mă că sunt zdrobit; iată, corabia ce nevoiește în mijlocul valurilor vieții și a ispitelor și este aproape de pierire, dar Tu, ca Dumnezeu milostiv și compătimitor neputințelor noastre, cu puterea Ta nemărginită oprește furtuna necazurilor care vrea să mă ducă în adâncul relelor, liniștește-o, că vântul și mare te ascultă. Mântuiește-mă Mântuitorule, dupa mare mila Ta, iar nu după faptele mele. Dacă vrei să mă mântuiești, Tu însuți fă aceasta în chipul în care știi mai bine. Eu în Tine Doamne am pus nădejdea, și mă încredințez voii Tale după bunăvoința Ta. Cred și mă încred putrenic că nu mă voi pierde cu fărădelegile mele și eu voi înălța slavă dreptei Tale judecăți. Fiindcă faci cu mine cum voiești, fii binecuvântat, Doamne, în vecii vecilor. Amin.

Ekaterina 26.04.2012 23:56:40

O, Doamne, fa ca prin puterea harului Sfantului Duh sa vietuim dupa sfanta Ta voie. Cand harul e cu noi, mintea noastra e puternica; dar cand pierdem harul, atunci vedem neputinta noastra; vedem ca fara Dumnezeu nu putem nici macar gandi ceva bun. Milostive Dumnezeule, Tu stii neputinta noastra. Ma rog Tie: da-mi duh smerit pentru ca, dupa milostivirea Ta, Tu dai sufletului smerit puterea de a vietui dupa voia Ta si-i descoperi toate tainele Tale, dandu-i sa cunoasca cat de nesfarsit ne iubesti.

Sfantul Siluan Athonitul

cristiboss56 12.05.2012 20:25:07

Tu Doamne Cel Veșnic și Făcătorule a toate, care în bunatatea Ta cea nepătrunsă m-ai chemat în această viață, care ai revărsat peste mine harul Botezului și pecetea Duhului Sfânt, care ai sădit în mine dorința de a Te căuta pe Tine, singurul adevăratul Dumnezeu, ascultă rugăciunea mea.

N-am viață, nici lumină, nici bucurie, nici înțelepciune, nici tărie decât în Tine, Dumnezeule. Din pricina fărădelegilor mele nu îndrăznesc să-mi ridic ochii mei spre Tine. Dar Tu ai spus ucenicilor Tăi: “Tot ce veți cere în rugăciune cu credință, veți primi” și “Orice veți cere în numele Meu, voi face vouă”. De aceea, îndrăznesc să Te chem pe Tine. Curăță-mă de orice prihană a trupului și a duhului.

Învața-mă să mă rog cum se cuvine. Binecuvintează această zi pe care mi-ai dat-o mie, slugii Tale nevrednice. Prin purtarea binecuvântării Tale fă-mă în stare să grăiesc și să lucrez în toată vremea spre slava Ta cu duh curat, cu smerenie, răbdare, dragoste, blândețe, pace, curaj și înțelepciune: dându-mi de-a pururea seama de prezența Ta.

În necuprinsa Ta bunătate, Doamne Dumnezeule, arată-mi calea voii Tale, și dă-mi să umblu în fața Ta fără păcat. Tu Doamne, Căruia îi sunt deschise toate drumurile, Tu știi cele de care am nevoie. Cunoști orbirea și neștiința mea, cunoști neputința și stricăciunea sufletului meu, dar nici durerea și întristarea mea nu-Ți sunt ascunse Ție.

De aceea, Te rog, ascultă rugăciunea mea și prin Duhul Tău Cel Sfânt învață-mă calea în care să merg; iar atunci când voința mea ticăloasă mă va conduce pe alte cărări nu mă cruța, Doamne, ci silește-mă să mă întorc la Tine. Prin puterea iubirii Tale, fă-mă să mă țin cu tărie de ceea ce este bine. Păzește-mă de tot cuvântul sau fapta care strică sufletul; de orice fel de pornire ce nu găsește bună plăcere înaintea Ta și-l rănește pe semenul meu.

Învață-mă ce trebuie să spun și cum trebuie să vorbesc. Dacă e voia Ta să nu răspund, insuflă-mi să tac în duh de pace în care să nu întristez, nici să-i rănesc pe semenii mei. Așează-mă în calea poruncilor Tale și până la ultima mea răsuflare să nu mă lași să rătăcesc departe de lumina îndreptărilor Tale, ca poruncile Tale să fie singura lege a ființei mele pe acest pământ în veci.
Doamne, rogu-Te, ai milă de mine. Cruță-mă în întristarea și nenorocirea mea și nu ascunde calea mântuirii de la mine.
În nebunia mea, Dumnezeule, cer de la Tine lucruri multe și mari. Dar îmi aduc aminte de răutatea mea, de ticolășia și josnicia mea. Miluiește-mă.

Nu mă depărta de la Fața Ta din pricina nevredniciei mele. Ci mai degrabă sporește în mine conștiința acestei nevrednicii și dă-mi mie celui mai rău dintre oameni, să Te iubesc pe Tine așa cum ai poruncit: din toată inima mea și din tot sufletul meu și din tot cugetul meu și cu toată tăria mea: din toată ființa mea.

Dă Doamne, prin Duhul Tău Cel Sfânt, învață-mă dreapta judecată și conștiință. Dă-mi să cunosc adevărul Tău înainte de a intra în mormânt. Ține-mă, în viață în această lume ca să-Ți pot aduce căință după vrednicie. Nu mă lua la jumătatea zilelor mele, nici pe când mintea mea e încă oarbă. Când Îți va bineplăcea să pui capăt vieții mele, dă-mi de veste dinainte ca să pot pregăti sufletul meu să vină înaintea Ta. Fii cu mine, Doamne, în acel ceas înfricoșător și dă-mi bucuria mântuirii Tale.

Curățește-mă de toate gândurile tainice, de toată răutatea ascunsă întru mine; și dă-mi răspuns bun la scaunul Tău de judecată. Doamne, în mare mila ta și necuprinsa Ta dragoste pe oameni, ascultă rugăciunea mea.

Amin!

Arhimandritul Sofronie

Ekaterina 15.05.2012 12:41:58

Rugaciunea lui Solomon catre Dumnezeu pentru dobandirea intelepciunii

"Dumnezeule al parintilor si Doamne al milei, Cel care ai facut toate cu cuvantul Tau,
Si cu intelepciunea Ta ai randuit pe om ca sa stapaneasca peste zidirile cele facute de Tine,
Si sa carmuiasca lumea cu cuviinta si cu dreptate si cu suflet drept sa faca judecata,
Da-mi mie intelepciunea care sta aproape de scaunul Tau si nu ma lepada dintre slujitorii Tai.
Caci robul Tau sunt eu si fiul roabei Tale, om slab si cu viata scurta si putin destoinic sa inteleg judecata si legile.
Caci, chiar cand ar fi cineva desavarsit intre fiii oamenilor, de-i va lipsi intelepciunea cea de la Tine, ca nimica toata se va socoti.
Tu m-ai ales pe mine mai dinainte ca sa stapanesc poporul Tau si sa judec pe fiii si pe fiicele Tale.
Tu mi-ai poruncit sa zidesc templul in muntele Tau cel sfant si un jertfelnic in cetatea in care locuiesti, dupa chipul cortului celui sfant, pe care l-ai pregatit dintru inceput.
Cu Tine este intelepciunea care stie faptele Tale si care era de fata cand ai facut lumea si care stie ce este placut inaintea ochilor Tai si ce este drept, potrivit poruncilor Tale.
Trimite aceasta intelepciune, din sfintele Tale ceruri, de langa tronul slavei Tale, ca sa ma ajute in ostenelile mele si ca sa cunosc ce este bineplacut inaintea Ta,
Fiindca intelepciunea toate le stie si le intelege si ma va povatui intelepteste in lucrarile mele si prin slava sa ma va pazi.
Si astfel, faptele mele Iti vor fi placute si voi judeca poporul Tau cu dreptate si voi fi vrednic de tronul tatalui meu.
Cu adevarat, ce om poate sa cunoasca sfatul lui Dumnezeu sau cine poate sa patrunda vointa lui Dumnezeu?
Gandurile muritorilor sunt sovaielnice si cugetarile noastre sunt cu greseala.
Caci trupul cel putrezitor ingreuiaza sufletul si locuinta cea pamanteasca impovareaza mintea cea plina de grija.
Cu greu ne dam seama despre cele ce sunt pe pamant si cu osteneala gasim cele ce sunt chiar in mana noastra; atunci, cine a putut sa patrunda cele ce sunt in ceruri?
Cine a cunoscut vointa Ta, daca Tu nu i-ai dat intelepciune si daca nu i-ai trimis de sus Duhul Tau cel Sfant?
Astfel, s-au facut drepte cararile celor de pe pamant si oamenii au invatat ceea ce este placut inaintea Ta, si prin intelepciune au cunoscut mantuirea".

cristiboss56 18.05.2012 22:26:50

O ruga su un vers . . .

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ingradeste-ma cu sfintii Tai ingeri, cu rugaciunile Atotpreacuratei Stapanei noastre de Dumnezeu Nascatoarea si Pururea Fecioara Maria, cu puterea Cinstitei si de viata Facatoarei Cruci, a sfantului mai mare voievod al lui Dumnezeu, Mihail, si a tuturor celorlalte Ceresti si netrupesti puteri, ale sfantului proroc, Inainte-Mergator si Botezator al Domnului, Ioan, ale sfantului apostol si evanghelist Ioan Cuvantatorul de Dumnezeu, a sfintitului mucenic Ciprian si ale sfintei mucenite Iustina, a sfintilor ierarhi Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, facatorul de minuni, Leon, episcopul Cataniei, Nichita al Novgorodului, Ioasaf al Belgorodului, Mitrofan al Voronejului, a cuviosilor Zosima si Savatie de la Solovat, Serafim din Sarov, facatorul de minuni, a sfintelor mucenice Elpis, Pistis si Agapi si maicii lor Sofia, a sfantului mucenic Trifon, a sfintilor si dreptilor dumnezeiesti parinti Ioachim si Ana si a tuturor sfintilor Tai: ajuta-mi mie, nevrednicului robului Tau (numele), izbaveste-ma de toate bantuirile vrajmasului, de tot raul, vrajitoria, farmecul si de oamenii cei vicleni, ca sa nu-mi poata pricinui vreun rau.
Doamne, cu lumina stralucirii Tale pazeste-ma dimineata, si la amiazazi, si seara, si cand merg spre somn, si cu puterea harului Tau abate si departeaza toata reaua paganatate, care din insuflarea diavolului se lucreaza. Intoarce iarasi intru cele mai dedesubt tot raul care se unelteste si se lucreaza, ca a Ta este imparatia, si puterea, si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh.
Amin.

Doamne Dumnezeul nostru, Preaputernic și-nțelept
sfânt ești,
bun
și plin de milă
blând
și minunat
și drept.
Ce ușor de-aflat ești Doamne
totuși cât ești de ascuns,
ce ușor de-a Te pătrunde
totuși cât de nepătruns!
Tu ești totul pretutindeni
și ești nicăieri nimic,
poți fi necuprins de mare
poți fi infinit de mic!
.............................
Pentru cei cu minți înguste
Doamne ești de necuprins,
pentru cei “nălțați” și mândri
ești înalt de neatins.
Dar atât de mic ești Doamne
și atât de-apropiat
pentru cine Te primește într-un cuget nestricat.
…..............
În genunchi cu umilință, Doamne fața Ta slăvim
nu vom fi nicicând în stare cât am vrea
să-Ți mulțumim!
Nu putem, recunoștința ce-o simțim că-Ți datorăm
nici în rugă,
nici în lacrimi,
cum am vrea s-o arătăm!
Dăruiește-ne puterea de-a învinge orice rău
chipul sufletului nostru
sdiimbă-l după chipul Tău...

Traian Dorz

cristiboss56 20.05.2012 20:32:39

Rugăciunea Sfântului Siluan Athonitul pentru lume

Doamne, îndreptează-ne, precum o mamă duioasă își îndreptează copiii săi mici.
Dă fiecărui suflet să cunoască bucuria mântuirii Tale și puterea ajutorului Tău.
Dă ușurare sufletelor chinuite ale poporului Tău și pe noi, pe toți, ne învață prin Duhul Sfânt, să Te cunoaștem pe Tine.
Se chinuiește sufletul omenesc pe pământ, Doamne, și nu poate să se întărească cu mintea întru Tine, pentru că nu Te cunoaște pe Tine, nici bunătatea Ta.
Mintea noastră este întunecată de grijile lumești și nu putem pricepe bunătatea dragostei Tale. Tu ne luminează.
Milostivirii Tale toate îî sunt cu putință.
Tu ai spus în Sfânta Evanghelie, că morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și vor învia. Așa fă acum: ca sufletele noastre moarte să audă glasul Tău și să învie, întru bucurie.
Amin!

Adriana Cluj 20.05.2012 20:44:17

Lacrimile

Când izgonit din cuibul veșniciei
întâiul om
trecea uimit și-ngândurat pe codri ori pe câmpuri,
îl chinuiau mustrându-l
lumina, zarea, norii - și din orice floare
îl săgeta c-o amintire paradisul -
Și omul cel dintâi, pribeagul, nu știa să plângă.

Odată istovit de-albastrul prea senin
al primăverii,
cu suflet de copil întâiul om
căzu cu fața-n pulberea pământului:
"Stăpâne, ia-mi vederea,
ori dacă-ți stă-n putință împăienjenește-mi ochii
c-un giulgiu,
să nu mai văd
nici flori, nici cer, nici zâmbetele Evei și nici nori,
căci vezi - lumina lor mă doare".

Și-atuncea Milostivul într-o clipă de-ndurare
îi dete - lacrimile.

Lucian Blaga

Yasmina 20.05.2012 21:08:02

Blaga...superb,superb!

cristiboss56 23.05.2012 20:05:49

Doamne, lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorandu-Te din inaltimile ceresti pentru a noastra mantuire si hranindu-ne cu bucurie duhovniceasca in sfintele si prealuminoasele zile ale invierii Tale si, iarasi, dupa savarsirea slujirii Tale pamantesti, Te-ai inaltat cu slava de la noi la ceruri si ai sezut de-a dreapta lui Dumnezeu si Tatalui! In aceasta senina si atotluminoasa zi a Dumnezeiestii Tale Inaltari la ceruri, pamantul praznuieste si salta, cerul se bucura astazi de Inaltarea Ziditorului fapturii, oamenii slavoslovesc neincetat vazand firea noastra cea ratacita si cazuta, pe umerii Tai, acum, Mantuitorule, luata si inaltata la ceruri. Ingerii se veselesc zicand: Cine este acesta, care a venit cu slava puternic in lupte si tare in razboaie? Acesta este cu adevarat Imparatul Slavei? Invredniceste-ne si pe noi, neputinciosii, care gandim inca la cele pamantesti si savarsim neincetat cele placute trupului, sa cugetam la infricosatoarea Ta inaltare la cer, grijile cele trupesti si cele lumesti sa le lepadam si impreuna cu Apostolii Tai sa privim acum la cer si, cu toata inima si cu tot cugetul nostru, sa ne amintim ca acolo sus, in ceruri, este salasul nostru, iar aici pe pamant suntem doar straini si calatori, plecati din casa Parinteasca in tara indepartata a pacatului. Pentru aceasta Te rugam cu osardie Doamne, ca prin preaslavita inaltarea Ta, sa insufletesti constiinta noastra, sa ne scoti din robia acestui trup si a acestei lumi pacatoase si sa ne invrednicesti sa cugetam la cele inalte, nu la cele pamantesti; ca nu se cuvine sa ne fie noua pe plac, ci Tie, Domnului si Dumnezeului nostru, sa-Ti slujim si sa lucram, pana cand dezlegandu-ne de legaturile trupului si trecand vamile vazduhului, sa dobandim cerestile Tale locasuri, unde stand de-a dreapta Slavei Tale, impreuna cu Arhanghelii si Ingerii si cu toti Sfintii, vom proslavi Preasfant Numele Tau, impreuna cu Parintele Tau Cel fara de inceput si cu Preasfantul si Bunul si de Viata Facatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 24.05.2012 00:03:29

În orice clipă-a vieții mele
Iubirea Ta mă-nvăluie mereu,
Dar mai ales când mă apasă
Prea mult necazul greu.
Atunci în brațe mă ridici
Și mergi pe al meu drum,
Crucea mea însuți Tu mi-o duci
Ca ieri, la fel și-acum.
Tu mă iubești nespus
Și poate ai uitat
De câte ori cu îndrăzneală
Iisuse, eu te-am supărat.
De Tine nu mai vreau
Nicicând să mă despart.
Ajută-mi Doamne
Să Te iubesc și eu cu-adevărat.

( Ioana )

cristiboss56 24.05.2012 18:52:53

Hristos s-a Inaltat !

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 446846)
Doamne, lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorandu-Te din inaltimile ceresti pentru a noastra mantuire si hranindu-ne cu bucurie duhovniceasca in sfintele si prealuminoasele zile ale invierii Tale si, iarasi, dupa savarsirea slujirii Tale pamantesti, Te-ai inaltat cu slava de la noi la ceruri si ai sezut de-a dreapta lui Dumnezeu si Tatalui! In aceasta senina si atotluminoasa zi a Dumnezeiestii Tale Inaltari la ceruri, pamantul praznuieste si salta, cerul se bucura astazi de Inaltarea Ziditorului fapturii, oamenii slavoslovesc neincetat vazand firea noastra cea ratacita si cazuta, pe umerii Tai, acum, Mantuitorule, luata si inaltata la ceruri. Ingerii se veselesc zicand: Cine este acesta, care a venit cu slava puternic in lupte si tare in razboaie? Acesta este cu adevarat Imparatul Slavei? Invredniceste-ne si pe noi, neputinciosii, care gandim inca la cele pamantesti si savarsim neincetat cele placute trupului, sa cugetam la infricosatoarea Ta inaltare la cer, grijile cele trupesti si cele lumesti sa le lepadam si impreuna cu Apostolii Tai sa privim acum la cer si, cu toata inima si cu tot cugetul nostru, sa ne amintim ca acolo sus, in ceruri, este salasul nostru, iar aici pe pamant suntem doar straini si calatori, plecati din casa Parinteasca in tara indepartata a pacatului. Pentru aceasta Te rugam cu osardie Doamne, ca prin preaslavita inaltarea Ta, sa insufletesti constiinta noastra, sa ne scoti din robia acestui trup si a acestei lumi pacatoase si sa ne invrednicesti sa cugetam la cele inalte, nu la cele pamantesti; ca nu se cuvine sa ne fie noua pe plac, ci Tie, Domnului si Dumnezeului nostru, sa-Ti slujim si sa lucram, pana cand dezlegandu-ne de legaturile trupului si trecand vamile vazduhului, sa dobandim cerestile Tale locasuri, unde stand de-a dreapta Slavei Tale, impreuna cu Arhanghelii si Ingerii si cu toti Sfintii, vom proslavi Preasfant Numele Tau, impreuna cu Parintele Tau Cel fara de inceput si cu Preasfantul si Bunul si de Viata Facatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

http://fs68.trilulilu.ro/imgs/petred...4ee2ca7895.jpg

cristiboss56 30.05.2012 20:10:27

Rugăciuni ale Arhimandritului Sofronie de la Essex!

Doamne, cu nădejdea în rugăciunile întregii Tale Biserici din cer și de pe pământ, în mijlocul căreia se află îngenuncheată și înlăcrimată Preacurata Ta Maică, îmi înalț - cât încă n-a sosit ceasul morții - cu sfială rugăciunea mea, zicând:

"Iisuse, Preadulcele și Scumpul meu Mântuitor, Tu ești singura mea mângâiere și nădejde de mântuire. Căci oriunde m-aș întoarce - spre răsărit, spre apus, spre miazăzi sau spre miazănoapte - eu numai pe Tine Te caut. Cerul și pământul, viața și moartea n-au nici un sens fără Tine. Tu îmi ești mai necesar decât aerul, apa și pâinea. Și când Te părăsesc și mă îndepărtez de Tine, tocmai atunci îmi ești mai dorit, mai căutat, mai necesar. De aceea, cu lacrimi suspin și strig către Tine: Vino, Iisuse! Pogoară-Te în iadul din mine, cum Te-ai pogorât îndată după înviere și învie ticălosul meu suflet. Știu că nici eu - de mii de ori mai mult - nu sunt vrednic să intri sub acoperământul sufletului meu dărăpănat de păcat, dar adu-Ți aminte, Doamne, că eu, chiar de voi muri în păcate, tot cu nădejdea mântuirii și învierii Tale voi muri. Și așa cum ai avut milă de cei din Legea Veche, pe care i-ai slobozit din legăturile și încuietorile morții, tot așa ai milă și de mine și mă dezleagă din lanțurile păcatului și ale patimilor cu care șarpele m-a înfășurat. Tu ai zis, Iisuse, că mai ai și alte oi, care nu sunt din staulul poporului ales de Tine și pe care trebuie să le aduci în turma Ta; ca și canaaneanca, eu nu sunt din neamul celor ce sunt mereu cu Tine, ci vin continuu dintre păgânii cei nelegiuiți. îmi dau prea bine seama că nu se cuvine să iei Pâinea Vieții din gura copiilor Tăi și s-o arunci unui câine ca mine. Dar cu toate acestea eu alerg ca și sărmana văduvă în urma Ta, rugându-Te fără încetare să ai milă și de mine, căci și eu am în pieptul meu o inimă care rău se îndrăcește cu patimile. Lasă-mă dar, Iisuse Doamne, ca alături de canaaneanca și de toți oropsiții pământului, să strâng firimiturile ce cad de la masa sfinților Tăi. Primește-mă în staulul Tău ca să nu mă sfâșie lupul cel nevăzut. Căci nădejdea și mângâierea mea este Cuvântul Tău care zice: „pe cel ce vine la Mine nu-1 voi izgoni afară”, iar pe cel primit de Tine nimeni nu-1 va putea răpi din mâinile Tale, nici chiar satana.

Cuget ziua și noaptea la Tine, Iisuse, și mă întreb: Ce-aș face, Doamne, fără Tine? Ce-aș face fără Tine în suferință, în boală, în temniță, în sărăcie? Ce-aș face când îndoielile de tot felul vin să-mi sfâșie sufletul? Ce-aș face când păcatele și patimile caută să mă înghită, așa cum valurile mării căutau să-1 înghită pe Petru?

Cunosc dragostea cu care Tatăl ceresc de veacuri îi primește pe toți fiii risipitori care, cu pocăință, se întorc acasă.

Cunosc iubirea Duhului Sfânt care, cu suspine negrăite, se roagă zi și noapte pentru noi.

Știu că Preacurata Fecioară se roagă în genunchi și cu lacrimi pentru toți păcătoșii.

Știu de asemenea că îngerii din cer și toți sfinții, care au fost oameni păcătoși ca și noi, neîncetat ne ajută cu rugăciunile lor dar, cu toate acestea, inima mea tot spre Tine se îndreaptă, Iisuse, ochii mei tot pe Tine Te văd răstignit, vărsându-Ți și acum sângele Tău cel scump pentru mântuirea noastră; urechile mele tot cuvintele Tale aud, spunând: „Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi da odihnă sufletelor voastre”; sufletul meu tot pe Tine Te simte, văzându-Te cum, înainte de a-Ți da duhul în mâinile Tatălui, grija Ta cea mare n-ai îndreptat-o mai întâi spre Maica Ta, care stătea la piciorul crucii cu sabia durerii împlântată în inimă, nici spre feciorelnicul Tău ucenic și prieten ce s-a rezemat de pieptul Tău și Te-a urmat cu cea mai mare credincioșie pe drumul Golgotei, ci Ți-ai îndreptat privirea spre un tâlhar ca mine, căruia i-ai făgăduit Raiul chiar în ziua în care i-ai vorbit, lăsând astfel cele nouăzeci și nouă de oi în muntele sfințeniei și căutând prin prăpăstiile fărădelegilor oița cea rătăcită; iar închipuirea mea tot pe Tine mi Te înfățișează înaintea ochilor mei, stând și plângând în fața Ierusalimului inimii mele, care nu vrea să-și adune puii faptelor bune sub aripele Tale."

cristiboss56 03.06.2012 22:11:39

Grabnica si statornica mangaiere robilor Tai da-le, Iisuse, cand se intristeaza duhurile noastre.Nu parasi sufletele noastre in necazuri, nu Te departa de cugetele noastre in primejdii, ci pururea ne intampina pe noi.Apropie-Te de noi, apropie-Te, Cel ce esti pretutindeni; precum si cu Apostolii Tai ai fost pururea, asa si cu noi, cei ce Te dorim, uneste-Te, Indurate; ca uniti fiind cu Tine, sa laudam si sa slavim pe Duhul Tau cel Sfant !

cristiboss56 27.06.2012 21:11:54

" Tu esti liman "

O poezie care mi-a placut extrem de mult , scrisa de colega si prietena noastra de pe forum , Dorina Stoica :

Scotocind prin ganduri
Tot de Tine dau.
Cautand un sprijin
Tu esti primul Dar.
Indraznind, incerc cu teama
sa te aflu tot pe Tine
si privind in jur la semeni
vad icoana Ta din nou.
Gandurile sunt epave
ce din larg, la maluri trag.
Esti Painea , esti Vinul
pentru noi Iisuse drag !
Peste ochi cad pleoape grele.
Se inchid. Tu esti liman.
Obosita si flamanda
cu zdrentele de vise
fluturand a ajutor,
iar si iar ma-ntorc la Tine
ducand Crucea Ta sa mor.

Dorina Stoica
Din "De la poezie la rugaciune"

cristiboss56 29.06.2012 22:03:20

RUGACIUNE

Doamne, încă să nu-mi dai
Frumusețile din rai.
Și încă nu-mi dărui
... Ale slavei bucurii.
Nu mă-ndemn încă să-ți cer
Fericirile din cer.
Până când, prin lume-ți duci
Tu, povara sfintei Cruci,
Până când însângerat
Și lovit și înspinat,
Treci pe calea cu dureri,
Fericire cum să-Ți cer?
Dă-mi, Stăpâne, Crucea Ta
Și mă-nvață a o purta.
Și în inimă, cu jale,
Dă-mi durerea Maicii Tale
Și în piept, cu frângere,
Dă-mi a Maicii plângere.
Dă-mi, Stăpâne, să-ți sărut
Urma pașilor, în lut
Și mai dă-mi, cu sârg, s-alerg
Tălpile să Ți le șterg,
Cu iubirea mea duioasă,
Ca Femeia păcătoasă.

(Pr.Teofil Paraian)

dorinastoica14 30.06.2012 07:54:23

1 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 454917)
O poezie care mi-a placut extrem de mult , scrisa de colega si prietena noastra de pe forum , Dorina Stoica :

Scotocind prin ganduri
Tot de Tine dau.
Cautand un sprijin
Tu esti primul Dar.
Indraznind, incerc cu teama
sa te aflu tot pe Tine
si privind in jur la semeni
vad icoana Ta din nou.
Gandurile sunt epave
ce din larg, la maluri trag.
Esti Painea , esti Vinul
pentru noi Iisuse drag !
Peste ochi cad pleoape grele.
Se inchid. Tu esti liman.
Obosita si flamanda
cu zdrentele de vise
fluturand a ajutor,
iar si iar ma-ntorc la Tine
ducand Crucea Ta sa mor.

Dorina Stoica
Din "De la poezie la rugaciune"

Mulțumesc prietene pentru neuitare.

cristiboss56 18.07.2012 20:02:24

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 455325)
Mulțumesc prietene pentru neuitare.

Nu exista uitare pentru cele bune si frumoase sufletului !:53::53::53:

cristiboss56 18.07.2012 20:03:22

LISTA DE RUGĂCIUNE

1.Te implorăm Părinte bun
Fii cu cei ce-s la strâmtoare
Dă-le-o cale de ieșire,
Dă-le Tu orientare.

2. Te rugăm să dai alin
Celor care-s întristați
Nu-i lăsa în disperare,
Nu-i lăsa nemângâiați.

3. Mai toarnă din Harul Tău
Peste cei ce stau departe,
Peste cei ce-s ignoranți
Neștiind ce-i după moarte.

4. Fii cu cei bolnavi pe pat
Dă-le dulcea vindecare
Să poată iar activa
În divina Ta lucrare.

5. La acei ce s-au pierdut
Într-o lume seculară
Rostește-le un cuvânt
Să nu mai stea mult afară,

Ci să vină iar în turmă
Să se bucure cu noi,
Să-nțeleagă bine Harul
Și VIAȚA DE APOI.

6. O, mai ai răbdare Tată
Cu acei ce-s sfidători,
Cu acei ce sunt vrăjmași
Sfinților închinători.

7. Mulți se scaldă-n nepăsare
Mai trimitele-un mesaj
Să perceapă veșnicia
Și divinul peisaj.

8. Fă să vin-a Ta Lumiună
Peste fețe mohorâte
Ca să fie-n via Ta
Ființe foarte hotărâte.

9. Azi, din nou, cerem iertare
Am greșit prin faptă, gând
Stăm în fața Ta Părinte,
Iată stăm îngenunchind,

Și-așteptăm Cuvântul Tău
Chiar de va fi o dojană
Știm că ne va corecta,
Știm că va lega o rană.

10. Îți spunem de încheiere:
Te-adorăm și Te iubim
Pentru Duhul mângâierii,
Pentru darul Tău sublim.

stela ·

http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...T-b1-p1555.htm

glykys 24.07.2012 01:36:29

Pentru Tine, Doamne

Pentru Tine Doamne
Florile-nfloresc
Pentru Tine noaptea
Stele stralucesc

Pentru Tine ploaia
Picura si canta
Si-n gradina cerne
Bucurie sfanta

Pentru Tine candele
In altare ard
Tu la zile sfinte
Miluiesti cu nard

Pe copiii care
Osteniti de joc
Pe iconostase
Cara busuioc

Langa Tine Doamne
Cei saraci se strang
Tie-ti cer iertare
Ochii care plang

Catre Tine Doamne
Plec genunchii truditi
Numai Tu Stapane
Nu mai parasit

Da-mi rabdarea pietrei
Si din cerul Sfant
Picura-mi pe gene
Roua sa te cant

Picura-mi in suflet
Balsamul durerii
Si pe buze asterne-mi
Strajile tacerii.

Amin.

glykys 30.07.2012 20:04:40

Sa faci, o, Iisuse, din inima mea
O harfa divina sa cinti Tu din ea
Si-n corzile-i sfinte sa sune mai plin
Acordul iubirii maret si sublim.

Sa faci , o, Iisuse, din inima mea
Cadelnita sfinta, sa arda in ea
Tamiia iubirii cu focu-i ceresc,
Ca pururi prin lume iubind, sa traiesc.

Sa faci, o, Iisuse din inima mea,
Epistola vie.Sa scrii Tu in ea
Cuvintul iubirii placut si duios,
Sa-ndrume pe oricine spre cerul frumos.

Sa fie, Iisuse, si inima mea
Biserica sfinta - sa stai Tu in ea.
Podoaba iubirii cu duhul ei bland
S-o faca frumoasa oriunde si-oricand.

Sa fie, Iisuse, si inima mea
Sa fie intruna ca inima Ta
Izvor de iubire,de mila, de har
Mereu tot mai plin pe al jerfei altar.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:48:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.