Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Un copil cu malformatii trebuie avortat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12322)

anna21 02.03.2011 23:23:42

@ scotsman

Eu inteleg ca tu sustii necesitatea "educatiei" sexuale, nu?
Din ce stiu, in uk a avut rezultate dezastruoase.

Nu educatia sexuala lipseste, ci educatia reala a copiilor si tinerilor.
Azi nu sunt educati, ci sunt corupti.
Nu sunt copii "precoce" cum se mira parintii "vai dar ce precoce este!"... Ci sunt viciati de mici.

Sensul real al educatiei ar trebui sa fie pastrarea curateniei/inocentei lor, iar nu aducerea vietii lor la standardul decadent al adultilor de azi.

Scotsman 02.03.2011 23:30:35

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 343925)
Eu inteleg ca tu sustii necesitatea "educatiei" sexuale, nu?Din ce stiu, in uk a avut rezultate dezastruoase.

Nu educatia sexuala lipseste, ci educatia reala a copiilor si tinerilor.
Azi nu sunt educati, ci sunt corupti.Nu sunt copii "precoce" cum se mira parintii "vai dar ce precoce este!"... Ci sunt viciati de mici.

Sensul real al educatiei ar trebui sa fie pastrarea curateniei/inocentei lor, iar nu aducerea vietii lor la standardul decadent al adultilor de azi.

Daca educatia sexuala include o educatie despre riscul inceperii vietii sexuale la o varsta frageda,riscul bolilor venerice si al avorturilor in serie,da sunt de acord.Pana acum nu s-a facut.S-a pastrat inocenta?Nu.Chiar asa:ce demersuri concrete s-au facut? Spuneti-mi unul care a avut rezultate in ultimii 20 de ani in RO.Cum sa aiba rezultate daca cifrele sunt in urcare?

Cum ajung copii corupti?Asta este o alta discutie.Ce s-a facut concret sa nu se intimple asta?Hai ca incet,incet ajungem la cauze.Nu a interesat pe nimeni.Asta este adevarul care doare.Toti s-au complacut in situatia asta dar efectele au inceput deja sa se vada.In viitor se vor vedea si mai clar>daca scade natalitatea rezulta populatie imbatrinita adica>

,,Niciun județ nu încasează suficiente contribuții sociale pentru a-și plăti pensiile.Această situație arată starea de criză a sistemului de pensii din România, explică analistul economic Ilie Șerbănescu: „Problema este de viață și de moarte! Trebuie luate măsuri fără echivoc, fiindcă pensiile reprezintă cea mai periculoasă problemă a bugetului".

Intelegeti ce spun?Vorbesc in baza unor cifre,nu opinii personale.

lvlarian 02.03.2011 23:56:10

Citat:

În prealabil postat de lugrez (Post 342896)
Nu pot sa cred ca un Dumnezeu bun te poate condamna cand situatia e de tip lose/lose si alegi raul mai mic, suferinta mai putina.

care suferinta mai putina???de unde stii tu ce urmeaza dupa avort???nu punem durerea fizica sau posibilitatea de a nu mai naste in veci,ci punem numai mustrarea constiintei ,cea pe care o omoram ,o alungam si o evitam de fiecare data cand incercam sa ascundem pacatul,sa ne complacem in el....multe de vb..mai gandeste te..Doamne ajuta!

lugrez 03.03.2011 00:34:57

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 343644)
Odios este ce scrii tu, Lugrez!

Avortul nu este acceptabil sub nici o forma.. te-ai facut aici avocatul dracului.

Lasa-ma cu pozele alea ca am facut si eu ecografii si nu arata copilul ca in poza ta la 12 sapt.
Ia priveste aici (cam asa ceva vezi la 12 sapt!):

60 zile / 7 zile = aprox 8,5 saptamani

Citat:

Acestia din filmari sunt oameni! Dar pt tine nu garantez.
De ce ma jignesti gratuit?

lugrez 03.03.2011 01:02:00

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 343684)
"SUFLETUL apare intr-un nou nascut in clipa ZAMISLIRII LUI.Atunci ia fiinta omul, care este ca o samanta -ca o ghinda, sa spunem; in acea ghinda este tot copacul, in miniatura, iar dupa ce ai pus ghinda in pamant, ea rasare, creste si se dzvolta.Asa si omul : este om din clipa in care se zamisleste, din clipa in care el nu e decat un punctulet; insa in acel punctulet este cuprins tot omul. Si din clipa zamislirii, punctuletul respectiv nu face decat sa se dezvolte, sa creasca; atata tot. Nu i se mai adauga nimic esential pe parcurs. De aceea avorturile sunt crime in toata legea."- IPS Serafim Joanta

Ai grija ce spui ca blasfemiezi. Avoturile spontane sunt cu foarte mult peste avorturile provocate din proprie optiune in primul trimestru de oameni in lume.

Citat:

Miscarriage statistics can be dramatic. Miscarriage reportedly occurs in 20 percent of all pregnancies. However, according to some sources, this may be an inaccurate number. Many women, before realizing a life has begun forming within them, may miscarry without knowing it-assuming their miscarriage is merely a heavier period. Therefore, the miscarriage rate may be closer to 40 or 50 percent. Of the number of women who miscarry, 20 percent will suffer recurring miscarriages.
In Romania cele 638 de avorturi din 1638 sarcini CUNOSCUTE tot sunt pe la 39% si acest procent e in descrestere. Daca punem in perspectiva cu cele spontane ajungem la un 20% din toate sarcinile, ceea ce e foarte jumate fata de cele 40-50% spontane.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abortio...er_1989.5B7.5D

Nu-s statistici cu care sa ne mandrim si nu-s de acord cu avortul ca forma de contraceptie, e o prostie. Totusi e bine ca educatia sexuala facuta din aproape in aproape ajuta, ca de-aia sunt procentele in scadere.

lugrez 03.03.2011 01:12:28

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 343925)
Eu inteleg ca tu sustii necesitatea "educatiei" sexuale, nu?
Din ce stiu, in uk a avut rezultate dezastruoase.

Potisa dai ceva surse?

Eu vazusem o comparatie intre SUA (politica similara ca la noi, doar abstinenta) si Olanda, Germania si mai era una, unde s-a facut educatie sexuala cum trebuie. Rezultatele dezastruoase erau in SUA, cu boli venerice foarte multe la adoloscenti, sarcini la varste fragede, avorturi si tot felul de odiosenii. Tarile europene stateau mult mai bine la toate capitolele si nu promovau educatie de tip "doar abstinenta", ci de tip "cand faceti, folositi prezervativ, evitati contactele frecvente, testati-va ambii regulat daca aveti viata sexuala activa (infectiile pot fi si pe alte cai, nu doar sexuale), e preferabil sa nu schimati partenerii etc.".

Melissa 03.03.2011 01:44:29

Citat:

În prealabil postat de lugrez (Post 343958)
Ai grija ce spui ca blasfemiezi. Avoturile spontane sunt cu foarte mult peste avorturile provocate din proprie optiune in primul trimestru de oameni in lume.

In primul rand am dat un citat, deci nu am spus eu.Dar evident,sunt de acord cu ce spune IPS Serafim Joanta, ca de aceea l-am si citat.

Stii ce inseamna avort spontan?

KANDIA 03.03.2011 10:15:36

Poate nu m-am exprimat bine

Nu sunt pentru avort...Imi pare o atrocitate sa omori un copilas fara aparare.Probabil este cea mai odioasa crima.Nu este ceva bun un avort.Daca exista iertare sau nu numai Dumnezeu stie.Exista si contra-exemple la cazurile extreme care s-au rezolvat prin minuni si de aceea cred cu tarie ca mama trebuie sa aleaga daca risca sa moara la nastere sau traieste pentru ceilalti copii.Ma refer strict la cazuri medicale extreme.Pentru ca minunile sunt mult mai rare decat dezastrele consemnate in statisticile medicale.
In cazurile medicale normale cred ca ar trebui interzis avortul.Sarcina nedorita de mama sa fie dusa sa sfarsit si copilul dat...nu stiu insa cui...Si cine sa interzica avortul?Statul,Biserica? Cel care interzice isi ia o mare responsabilitate cu copii pe care trebuie sa-i creasca decent.

Fani71 03.03.2011 11:18:45

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 343841)
.. mi se pare atat de aberanta partea aceea cu "copiii speriati de flacarile iadului"! Nu puteau acei parinti sa ia copilul, sa-l duca la duhovnic (daca e marisor), apoi la impartasit si asa ii arata calea sa se apropie de Dumnezeu si sa se indeparteze de iad. Dar iata ca mass media trebuie sa dea cu pietre in educatia religioasa.

Probabil, este deja on loc comun, un proifesor de religie pe care il cunosc a suferit mobbing la o scoala sub pretextul asta, desi e clar ca nu i-a speriat cu iadul pe copii (directia vroia, din motive personale si greu de definit, un alt profesor).

Dar : nu este o metoda buna de a invata copiii, si oamlenii in general, sa asculte de Dumnezeu de frica. Nici educatia bazata pe frica in general nu este buna. Sigur ca un copil trebuie sa invete unde sunt limitele, sa sa respecte diverse lucruri, si trebuie si pedepsit, dar trebuie sa ajunga sa asculte mai degraba din dragoste fata de parinti decat de frica de pedeapsa.

Poate stii ce se spune, despre nivelele duhovnicesti, de 'rob' (asculti de frica de iad), 'salariat' (asculti pt rasplata, raiul) si 'fiu' (asculti din dragoste. Catre al treilea nivel trebuie sa tindem.

De iad trebuie sa ne temem pentru ca ne inspaimanta departarea de Dumnezeu si vrem sa ramanem cu El. Nu din principiu.

zaharia_2009 03.03.2011 11:59:47

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 344023)
Probabil, este deja on loc comun, un proifesor de religie pe care il cunosc a suferit mobbing la o scoala sub pretextul asta, desi e clar ca nu i-a speriat cu iadul pe copii (directia vroia, din motive personale si greu de definit, un alt profesor).

Dar : nu este o metoda buna de a invata copiii, si oamlenii in general, sa asculte de Dumnezeu de frica. Nici educatia bazata pe frica in general nu este buna. Sigur ca un copil trebuie sa invete unde sunt limitele, sa sa respecte diverse lucruri, si trebuie si pedepsit, dar trebuie sa ajunga sa asculte mai degraba din dragoste fata de parinti decat de frica de pedeapsa.

Poate stii ce se spune, despre nivelele duhovnicesti, de 'rob' (asculti de frica de iad), 'salariat' (asculti pt rasplata, raiul) si 'fiu' (asculti din dragoste. Catre al treilea nivel trebuie sa tindem.

De iad trebuie sa ne temem pentru ca ne inspaimanta departarea de Dumnezeu si vrem sa ramanem cu El. Nu din principiu.

Poate ca stiti ce vorbiti, poate , dar sa ascultam un cuvint uitat :

,,Inceputul intelepciunii este frica de Domnul" (Ps 110/10);
,,Frica de Domnul este curata, ramine in veacul veacului" (Ps.18/10);
,,Slujiti Domnului cu frica si va bucurati de El cu cutremur"(Ps. 2/11);

Vorbe mari si grele, nu mai vorbesc de adevarate . Difera insa felul in care inveti frica Domnului pe un adult si pe un copil !
Dar asa cum arata practica , inafara de ignorantii si contestatarii credintei, putini sunt cei care se apleaca cu sufletul si cu frica spre invatatura Domnului . De obicei , pe Hristos nu il mai respectam ca pe Imparatul Slavei , Imparatul imparatilor , ci il tratam ca si pe Stefanel , baitelul cu pantaloni scurti, ochelari si pistriu pe fata , vecinul si prietenul nostru de joaca! Si cum il dam naibi pe Stefanel , cum ne rastim la el la joaca, cum il scuipam pe el,cum il mintim pe el, cum il furam si il pacalim pe el tot asa vom face si cu Hristos ! Si asta se invata din casa , de la parinti si de la scola .
De unde taria credintei daca noi de mici suntem invatati ca D.zeu este un mosnegel plin de ani , cu barba alba , mergind in baston si care ne implineste noua toate poftele ?
De unde taria credintei daca nici ce zice in cartile sfinte (precum psaltirea aici de fata) nu voim sa facem si sa ne invatam copii ?

Iacata atitudinea si rezultatele occidentului putrind de umanism si socializare falsa !

coralina 03.03.2011 12:32:28

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 344041)
Poate ca stiti ce vorbiti, poate , dar sa ascultam un cuvint uitat :

,,Inceputul intelepciunii este frica de Domnul" (Ps 110/10);
,,Frica de Domnul este curata, ramine in veacul veacului" (Ps.18/10);
,,Slujiti Domnului cu frica si va bucurati de El cu cutremur"(Ps. 2/11);

Vorbe mari si grele, nu mai vorbesc de adevarate . Difera insa felul in care inveti frica Domnului pe un adult si pe un copil !
Dar asa cum arata practica , inafara de ignorantii si contestatarii credintei, putini sunt cei care se apleaca cu sufletul si cu frica spre invatatura Domnului . De obicei , pe Hristos nu il mai respectam ca pe Imparatul Slavei , Imparatul imparatilor , ci il tratam ca si pe Stefanel , baitelul cu pantaloni scurti, ochelari si pistriu pe fata , vecinul si prietenul nostru de joaca! Si cum il dam naibi pe Stefanel , cum ne rastim la el la joaca, cum il scuipam pe el,cum il mintim pe el, cum il furam si il pacalim pe el tot asa vom face si cu Hristos ! Si asta se invata din casa , de la parinti si de la scola .
De unde taria credintei daca noi de mici suntem invatati ca D.zeu este un mosnegel plin de ani , cu barba alba , mergind in baston si care ne implineste noua toate poftele ?
De unde taria credintei daca nici ce zice in cartile sfinte (precum psaltirea aici de fata) nu voim sa facem si sa ne invatam copii ?

Iacata atitudinea si rezultatele occidentului putrind de umanism si socializare falsa !

Asadar, dragi co-forumisti, calea de urmat e cea a bagarii groazei in copii. Frica trebuie sa fie lait-motivul vietii lor. Nu conteaza ca teama le va patrunde atat de mult de madulare incat nu vor fi in stare de nimic pe lumea asta, ideea e sa le inoculam cat mai bine conceptul de “Dumnezeu – drept judecator” in defavoarea celui de “Dumnezeu – iubitor de oameni”.
In acest scop li se vor prezenta periodic copiilor planse cu reprezentari cat mai sugestive si infricosatoare despre cum vor arata chinurile la care vor fi supusi atat in viata asta cat si in urmatoarea. Se vor utiliza planse ilustrand bolnavi in faze terminale, flacari de iad, victime transfigurate ale tsunami-urilor, incendii, cutremure, samd.
Efectul va fi cel scontat. Copiii vor fi paralizati de frica, asa cum orice bun crestin ar trebui sa fie…..

Vai de noi!

zaharia_2009 03.03.2011 12:35:47

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 344051)
Asadar, dragi co-forumisti, calea de urmat e cea a bagarii groazei in copii. Frica trebuie sa fie lait-motivul vietii lor. Nu conteaza ca teama le va patrunde atat de mult de madulare incat nu vor fi in stare de nimic pe lumea asta, ideea e sa le inoculam cat mai bine conceptul de “Dumnezeu – drept judecator” in defavoarea celui de “Dumnezeu – iubitor de oameni”.
In acest scop li se vor prezenta periodic copiilor planse cu reprezentari cat mai sugestive si infricosatoare despre cum vor arata chinurile la care vor fi supusi atat in viata asta cat si in urmatoarea. Se vor utiliza planse ilustrand bolnavi in faze terminale, flacari de iad, victime transfigurate ale tsunami-urilor, incendii, cutremure, samd.
Efectul va fi cel scontat. Copiii vor fi paralizati de frica, asa cum orice bun crestin ar trebui sa fie…..

Vai de noi!

Aoleu, ce REA esti !

cristinadaciana 03.03.2011 12:39:03

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 344051)

Vai de noi!

Eu nu vad lucrurile intamplandu-se chiar asa... stie careva cumva cum mai sunt scolile in zilele de azi ? Vad doar copii fugind pe coridoare poreclindu-se cu nume din Biblie si batandu-si joc de ceea ce s-a predat la ora de religie. Educatia religioasa trebuie sa fie ceva intim care sa se invete in cadrul familiei.

coralina 03.03.2011 13:38:52

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 344052)
Aoleu, ce REA esti !

Discutam persoane sau idei, Zaharia?

In aceeasi ordine de idei, nu-ti judeca aproapele c-o sa dai tu insuti de toate grozaviile cu care ii ameninti pe co-forumistii care nu-ti impartasesc ideile.

anna21 03.03.2011 17:43:43

Citat:

În prealabil postat de lugrez (Post 343962)
Potisa dai ceva surse?

Eu vazusem o comparatie intre SUA (politica similara ca la noi, doar abstinenta) si Olanda, Germania si mai era una, unde s-a facut educatie sexuala cum trebuie. Rezultatele dezastruoase erau in SUA, cu boli venerice foarte multe la adoloscenti, sarcini la varste fragede, avorturi si tot felul de odiosenii. Tarile europene stateau mult mai bine la toate capitolele si nu promovau educatie de tip "doar abstinenta", ci de tip "cand faceti, folositi prezervativ, evitati contactele frecvente, testati-va ambii regulat daca aveti viata sexuala activa (infectiile pot fi si pe alte cai, nu doar sexuale), e preferabil sa nu schimati partenerii etc.".

Pe mine ma dezgusta sa port discutii cu abortionisti, te rog nu o lua personal..

Imagineaza-ti ca eu imi invat copiii sa nu omoare nici o musca.. daca gasesc un paianjen in casa, ei stiu cum sa-l prinda si sa-l scoata afara etc... pt ca are viata data de Dumnezeu.

In ce termeni pot eu gandi despre cineva care crede ca un fetus nu este om?!

Daca dezvoltarea creierului/ constiinta/ prezenta durerii sunt criterii ptr departajarea omului.. atunci se justifica uciderea celor cu alzheimer sau a celor in coma... etc. Deschidem larg portile atrocitatilor. Sa stii ca nici nazistii nu erau departe de astfel de idei.
Fa-ti un bine si citeste despre istoria ideilor privind contraceptia si controlul populatiei ca sa afli ce fel de oameni le-au gandit si promovat (sa intelegi ca sunt cu adevarat de origine demonica).

Revenind la educatia sexuala:

De astfel de statistici e plin netul: educatia sexuala nu are rezultatele scontate (acelea fiind scaderea avorturilor).

La primul search pe google:
Figures from the Office for National Statistics indicated 42.4 per cent of all pregnancies to women under the age of 20 ended in a legal abortion in 2008. This compares with 37.8 per cent a decade ago.

Experts said that though some progress had been made in halting Britain's alarming rate of teen pregnancies, abortion was increasingly seen as the major method of contraception for many young women.
Nearly two-thirds, 61.5 per cent, of all pregnancies to girls under the age of 16 ended in abortion, up from 52 per cent a decade ago.
Some of the highest rates of teen abortions were in the most affluent areas in the country. Richmond upon Thames, Windsor & Maidenhead, Westminster all witnessed rates of 70 per cent or more of all pregnancies to women under the age of 18 ending in abortion.

sau alta:
"Official figures to be published next week will show the conception rate among under-18s is on the rise after dropping for several years.
They will reinforce England's position as the teenage pregnancy capital of Europe, with about 40 in every 1,000 schoolgirls becoming pregnant. Half of them go on to have abortions.
The statistics will also mean Labour misses its pledge – backed up with a multi-million pound plan to make condoms, the morning-after Pill and sex education more easily available – to halve teenage pregnancy rates between 1998 and 2010.
It comes amid growing concern about Britain's youth sex culture, following the claims that a 12-year-old boy, Alfie Patten, fathered a child. He is now being forced to take a DNA test to establish the paternity after two other youths claimed they could be the father.
A survey published today discloses the extent of teenage promiscuity, with one in six young people admitting to having had more than 10 sexual partners
."

Etc.. sunt luate de pe www.telegraph.co.uk

Cred ca este destul de clar.

Analize mai largi despre dezastrul educatiei sexuale am gasit cartile lui Virgiliu Gheorhe depre mass media..

anna21 03.03.2011 17:47:12

Citat:

În prealabil postat de Scotsman (Post 343927)
Daca educatia sexuala include o educatie despre riscul inceperii vietii sexuale la o varsta frageda,riscul bolilor venerice si al avorturilor in serie,da sunt de acord.Pana acum nu s-a facut.S-a pastrat inocenta?Nu.Chiar asa:ce demersuri concrete s-au facut? Spuneti-mi unul care a avut rezultate in ultimii 20 de ani in RO.Cum sa aiba rezultate daca cifrele sunt in urcare?

Cum ajung copii corupti?Asta este o alta discutie.Ce s-a facut concret sa nu se intimple asta?Hai ca incet,incet ajungem la cauze.Nu a interesat pe nimeni.Asta este adevarul care doare.Toti s-au complacut in situatia asta dar efectele au inceput deja sa se vada.In viitor se vor vedea si mai clar>daca scade natalitatea rezulta populatie imbatrinita adica>

,,Niciun județ nu încasează suficiente contribuții sociale pentru a-și plăti pensiile.Această situație arată starea de criză a sistemului de pensii din România, explică analistul economic Ilie Șerbănescu: „Problema este de viață și de moarte! Trebuie luate măsuri fără echivoc, fiindcă pensiile reprezintă cea mai periculoasă problemă a bugetului".

Intelegeti ce spun?Vorbesc in baza unor cifre,nu opinii personale.

Sa stii ca m-am gandit aseara mult timp cum s-ar putea pune problema unei educatii "corecte" intr-un mediu ne-crestin..

Si am ajuns la concluzia ca nu se poate!

Pur si simplu eu nu vad cum poti separa problema conceptiei de credinta in Dumnezeu si totusi sa ramai cu o idee "valida", macar in termeniu omenesti.
Nu se poate.

Cum extraordinar de adevarat a spus Dostoievski, daca nu exista Dumnezeu TOTUL ESTE PERMIS.

anna21 03.03.2011 17:56:00

Tot @ Scotsman..
Eu am ajuns la concluzia ca parintii nu educa ci isi corup copiii, privind la proprii mei vecini, la colegii de scoala ai fiului etc..

Pai la aniversarile la care-mi insotesc baiatul (5,6, 7 ani) fetitele danseaza din buric, se contorsioneaza care mai de care sa faca miscari lascive sub influenta a ceea ce vad la televizor.. priveliste mai groteasca nu-ti poti imagina. Sunt vopsite (in fine, decolorate, suvite etc..) de la gradinita... sunt incurajate sa faca tattoo-uri false, sa poarte bijuterii colorate, sa-si vopseasca unghiile (unghii vopsite vezi de la copii de carucior).. sunt hipersexualizate de mici..

Ma intreb.. asta este educatia, pai cu ce ne deosebim de triburile primitive care-si impodobeau grotesc (ritual, de fapt) fetele de mici si le maritau la 10 ani? Ca noi nu le maritam, dar le lasam sa se acupleze (le si invatam, cica la ora de educatie sexuala) si le spalam creierul ca este "firesc" sanatos si in fond aceasta e iubirea!

Cred ca am mai povestit de prietena mea care manca cu pofta si fiul ei de 4 ani o priveste o vreme apoi spune: "mananci mult, cred ca esti gravida".

anna21 03.03.2011 18:04:46

Cu riscul sa fiu extraordinar de enervanta cu exemplele mele personale, eu am realizat ca si eu am facut "educatie sexuala" fiului meu la modul urmator:
Scriam pomelnicul cand ma pregateam sa merg la biserica, iar copilul meu privea lista.. intr-un final observa ca nu l-am trecut pe unchiul lui.
Am fost nevoita sa-i explic ca este foarte gresit inaintea lui Dumnezeu sa traiesti in casa cu o femeie ca si cum ati fi sot si sotie, dar sa nu fiti in realitate (ca nunta se face doar la biserica, inaintea lui Dumnezeu).. ca nu poti sa te impartasesti daca traiesti viata asa etc...
cred ca aceasta a fost prima lectie de educatie sexuala... si sper ca eficienta, ca pomelnicul acela il vede saptamanal.

cristinadaciana 03.03.2011 18:09:12

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 344168)
Cu riscul sa fiu extraordinar de enervanta cu exemplele mele personale, eu am realizat ca si eu am facut "educatie sexuala" fiului meu la modul urmator:
Scriam pomelnicul cand ma pregateam sa merg la biserica, iar copilul meu privea lista.. intr-un final observa ca nu l-am trecut pe unchiul lui.
Am fost nevoita sa-i explic ca este foarte gresit inaintea lui Dumnezeu sa traiesti in casa cu o femeie ca si cum ati fi sot si sotie, dar sa nu fiti in realitate (ca nunta se face doar la biserica, inaintea lui Dumnezeu).. ca nu poti sa te impartasesti daca traiesti viata asa etc...
cred ca aceasta a fost prima lectie de educatie sexuala... si sper ca eficienta, ca pomelnicul acela il vede saptamanal.

Felicitarile mele! Bine ati facut! Astfel de persoane ar trebui excluse si din societate nu numai de pe pomelnic!

anna21 03.03.2011 18:13:10

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 344171)
Felicitarile mele! Bine ati facut! Astfel de persoane ar trebui excluse si din societate nu numai de pe pomelnic!

Nu-ti inteleg ironia.
Daca nu stiai, cei care traiesc in curvie nu pot fi pomeniti la Sf. Liturghie..
Traind in curvie te autoexcluzi singur din biserica (nu te poti impartasi, adica). Iar daca te spovedesti.. evident ca trebuie sa iesi si din acea situatie..

Deci nu este o "pedeapsa" pe care am aplicat-o eu cuiva, dupa cum insinuezi tu in raspunsul tau.

Pe de alta parte, e bine de stiut ca daca fiul/fiica ajunge sa traiasca in pacate, parintele nu este cu totul nevinovat de aceasta! Ci are o mare parte din rapundere pt o educatie pe care nu a facut-o la timp.

Cati ar indrazni sa spuna copiilor ca este pacat de moarte sa faci un lucru sau altul? Oamenilor le este jena sa spuna si acest cuvant "pacat".. sa nu fie cinsiderati bigoti, cumva.

cristinadaciana 03.03.2011 18:17:32

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 344175)
Nu-ti inteleg ironia.
Traind in curvie te autoexcluzi singur din biserica (nu te poti impartasi, adica). Iar daca te spovedesti.. evident ca trebuie sa iesi si din acea situatie..

Deci nu este o "pedeapsa" pe care am aplicat-o eu cuiva, dupa cum insinuezi tu in raspunsul tau.

Eu stiam ca doar Isus e fara pacat... dar vad ca forumul e plin de "Isusi" care ridica piatra.

anna21 03.03.2011 18:19:26

Citat:

În prealabil postat de cristinadaciana (Post 344178)
Eu stiam ca doar Isus e fara pacat... dar vad ca forumul e plin de "Isusi" care ridica piatra.

Fata draga, fa tu cum crezi si pomeneste desfranati la Sf. Liturghie sa vedem cat "bine" iti va aduce aceasta "iubire" a aproapelui. Pune-i acolo pe Sf. Disc alaturi de Iisus, de Maica Domnului si de Sfinti daca esti convinsa ca este bine.. ne spui si noua rezultatul in plan duhovnicesc.

maria25 04.03.2011 01:57:06

Cam asta ar fi parerea mea... va las povestioara si filmuletele... pe mine m-a impresionat mult...

Lia Mills, o elevă canadiană de 12 ani, a făcut senzație în presă după ce, la începutul acestui an, și-a susținut pledoaria anti-avort într-un concurs școlar de retorică, în ciuda opoziției vehemente întâmpinate din partea profesorilor. La jumătatea lunii mai și-a mai prezentat o data pledoaria în fața a 12.000 de oameni, adunați cu ocazia Marșului Național pentru Viață din Ottawa, Canada.

Lia, originară din Ontario, și-a modificat puțin discursul special pentru această ocazie, adăugând următoarele: „Zilnic, 115.000 de persoane sunt omorâte prin avort. Priviți această mare de oameni din jurul vostru. N-are mult peste 10.000 de oameni. La fiecare două ore, tot atâția copii sunt uciși din cauza avortului.”

Eleva a ajuns celebră după ce, în februarie, a fosr descalificată la un concurs școlar de retorică din cauza temei controversate - avortul- pe care și-a ales-o . Cu toate că fusese avertizată ca pledoaria ei nu va fi punctată, ea și-a susținut discursul, ceea ce a făcut ca unul dintre membrii juriului să părăsească sala, înainte chiar ca Lia să înceapă să vorbească. Controversele stârnite între membrii juriului i-au tăcut să-și modifice decizia inițială de a o descalifica. Mai mult decât atât, in final, Lia a câștigat concursul.

Discursul din Ottawa a fosț urmărit de miile de persoane care au înfruntat vremea proastă pentru a participa la Marșul pentru Viață. Pledoaria de 8 minute a fost aplaudată de canadienii adunați, încântați să o vadă și să o asculte pe această tânără domnișoară, ajunsă cunoscută în toată lumea datorită faptului că originalul său discurs a fost postat pe YouTube si accesat deja de peste 650.000 de vizitatori.

„Aproape o treime din generația noastră n-a apucat să supraviețuiască fazei uterine”, a spus Lia; „toate acele vieți sunt acum pierdute. Tot acel potențial și toată speranța, pierdute.”

Ea s-a adresat retoric mulțimii: „Oare de ce ni se pare că doar pentru că un fetus nu vorbește sau nu face ce facem noi, nu este încă ființă umană? Oare numai dacă îl dorim îi considerăm oameni?” „Fetușii sunt, cu siguranță, oameni, alcătuiți în pântecele mamei lor de minunatul Creator”, a spus Lia.

Comentând vidul legislativ din jurul problemei avortului în Canada, Lia continuă, aprobată de mulțime: „Unii ar putea spune că, dacă tot nu există în Canada legi care să interzică avortul, nu mai contează. Dar dacă o acțiune este nedreaptă, injustă, ar trebui să fie ilegală, și ar trebui să fie problema noastră.”

„Știu că unii vor spune «în fond, mama are dreptul să avorteze, viața ei este dramatic afectată de nașterea unui copil», dar vă cer să va gândiți la drepturile copilului, drepturi care nu i-au fost niciodată acordate”.

„Indiferent ce drepturi are femeia, nu înseamnă că trebuie să respingem drepturile fetusului. Trebuie să ținem minte că, odată cu drepturile și alegerile noastre vin și responsabilitățile, și că nu putem nega drepturile cuiva numai ca să ne eschivăm de propriile responsabilități.”

În continuare, Lia a vorbit despre statisticile incredibile privind avortul în cazul unor copii cu malformații. Ea a spus: „Ceea ce nu înțeleg este că, pe de o parte, asigurăm locuri de parcare speciale și lifturi pentru handicapați, sponsorizăm Jocurile Olimpice Speciale și povestim despre bucuria și exemplul extraordinar pe care aceștia ni-l dau. Dar dacă aflăm că o femeie însărcinată poartă tocmai un astfel de copil, o sfătuim să aleagă avortul, fără să ne mai gândim la copil”.

Lia a mai amintit și de avorturile discriminatorii, în funcție de sexul copilului, îndreptate în special către sexul feminin. „În Bombay, din 8.000 de teste care indică faptul că bebelușul este o fetiță, doar un copil a ajuns la termen, în cazul celorlalți, mamele și-au exersat dreptul de a alege. Copiii au fost avortați. Uciși.”

Ea a adus în discuție și argumentele pro-avort invocate în așa-zisele cazuri „dure”: viol și incest. „Să analizăm datele: doar unu la sută dintre avorturi intră în categoria cazurilor dure. Printre acestea se numără violul, incestul și amenințarea vieții mamei. Unu la sută! Ceea ce cu greu ar justifica volumul îngrijorător de avorturi din prezent”.

Steve Jalsevac

www.lifesitenews.com

CELE 2 FILMULETE SUNT AICI:
http://www.youtube.com/watch?v=wOR1w...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=OvHO2...layer_embedded

--------------------

Raoul 04.03.2011 02:49:33

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 344175)
Nu-ti inteleg ironia.

Stai asa,si pentru restu care i-ai pomenit poti baga mana in foc ca sunt curati? Nu prea sunt deacord cu modul tau de abordare... "oare nu cei bolnavi au nevoie de doctor?"

andreicozia 04.03.2011 02:58:11

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 344456)
Stai asa,si pentru restu care i-ai pomenit poti baga mana in foc ca sunt curati? Nu prea sunt deacord cu modul tau de abordare... "oare nu cei bolnavi au nevoie de doctor?"

Tu nu te-ai prins ca Anna21 nu suporta sa fie pomenita alaturi de acesti spurcati. Ea care se chinuie de atita vreme sa se indumnezeiasca la greu tinindu-i fortat pe toti ai ei la post si abstinenta sa fie trecuta pe aceeasi lista cu criminalii si curvarii?...ar fi o blasfemie iar "raul" duhovnicesc al acestei scapari il vede imediat cu ochii ei cu raze gamma.

anna21 04.03.2011 05:20:25

@ Raoul

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 344456)

Raspuns dat de parintele Cleopa:
79. Sfanta Liturghie se aduce numai pentru iertarea celor pomeniti, vii si morti, sau si pentru iertarea si mantuirea tuturor oamenilor?

Sfanta Liturghie se aduce ca jertfa numai pentru cei dreptcredinciosi. In prima parte a Sfintei Liturghii pot sa stea la biserica si cei nebotezati, adica catehumenii. In cadrul Sfintei Liturghii se fac rugaciuni de obste pentru mantuirea tuturor oamenilor " cum ne invata Sfantul Apostol Pavel. Nominal insa, la Sfanta Liturghie se pomenesc numai cei dreptcredinciosi si cei carora le ingaduie Sfintele Canoane, care nu au oprire canonica de a li se scoate miride (Invatatura de Credinta Ortodoxa, ed. 1952, cap. 278; Pavila Bisericeasca a lui Nicodim Sachelarie).

81. Cine poate fi pomenit la Sfanta Liturghie si cine nu poate fi pomenit dintre vii si morti?

La Sfanta Liturghie pot fi pomeniti toti binecredinciosii crestini care nu au anumite piedici canonice. Dintre cei vii nu se pot pomeni la Sfanta Liturghie paganii, necredinciosii, apostatii, ereticii, cei nebotezati, cei ce au pacate impotriva Duhului Sfant, adica hulitorii de Dumnezeu si cei care se impotrivesc Adevarului cu stiinta si vointa. Nu pot fi pomeniti la Biserica cei ce au murit in necredinta, in eres, in secta, sinucigasii si copiii morti inaintea botezului ca si cei avortati (A se vedea Pidalionul si Pravila Bisericeasca de Arhim. Nicodim Sachelarie, ed. 1940).

Mai

anna21 04.03.2011 05:33:44

Tot @ Raoul

Sf. Simeon al Tesalonicului:

Cei necredincioși și cei care nu sunt dreptslăvitori nu trebuie pomeniti, căci ce împărtășire are lumina cu întunericul? De vreme ce vor alege (zice) pe îngeri pe cei răi de cei drepți. Drept aceea preotul nu trebuie a aduce miride pe vreunul care este de altă credință, și nici pe cei ce fac păcate la arătare și nu se pocăiesc, căci pomenirea pentru ei este o osândire ca și celor ce nepocăiți se împărtășesc cu înfricoșătoarele Taine precum zice Pavel.

Mai am si alte exemplificari .. Sper sa-ti fie de folos.
Rugaciunea pt. cei care nu se pocaiesc o face si biserica in diverse situatii.
Dar Sf. Liturghie se savarseste pt cei dreptcredinciosi, care VOR sa fie mantuiti.

zaharia_2009 04.03.2011 09:23:02

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 344465)
Sf. Simeon al Tesalonicului:

Cei necredincioși și cei care nu sunt dreptslăvitori nu trebuie pomeniti, căci ce împărtășire are lumina cu întunericul? De vreme ce vor alege (zice) pe îngeri pe cei răi de cei drepți. Drept aceea preotul nu trebuie a aduce miride pe vreunul care este de altă credință, și nici pe cei ce fac păcate la arătare și nu se pocăiesc, căci pomenirea pentru ei este o osândire ca și celor ce nepocăiți se împărtășesc cu înfricoșătoarele Taine precum zice Pavel.

Mai am si alte exemplificari .. Sper sa-ti fie de folos.
Rugaciunea pt. cei care nu se pocaiesc o face si biserica in diverse situatii.
Dar Sf. Liturghie se savarseste pt cei dreptcredinciosi, care VOR sa fie mantuiti.

Si atunci punem intrebarea tuturor dreptslavitorilor crestini romani , care au scos moda pomenirii tuturor de-a valma fara a mai tine cont de nimic, nimic si aici pe forum:

unde se pomneste D-na Teo Trandafir si unde parintele Arsenie Papacioc ?sau
care se pomeneste si in ce fel si care nu ?

Yasmina 04.03.2011 10:50:04

Ma scuzati ca sunt offtopic,dar nu m-am putut abtine!

Asa cum a mai spus si Raoul mai sus,ar fi normal ca tocmai cei pacatosi sa fie integrati,insasi Iisus dandu-ne exemplul sacrificiului personal pentru salvarea celor pacatosi,celor care au NEVOIE sa fie salvati!
Ce folos sa trecem in pomelnic numai pe cei drepti,care oricum se ingrijesc de sufletele lor??
Eu am cazuri in familie,care traiesc in pacat sau nestire,si nu ma sfiesc sa-i trec in pomelnic,tocmai pe ei care au nevoie de calauza,de vindecare!
Sa ne aducem aminte de Pilda Intoarcerii Fiului Risipitor...

dianagroza 04.03.2011 11:53:45

Va recomand, celor care nu ati reusit, sa mergeti la chilia Parintelui Cleopa si sa vedeti ce transant este calugarul care le primeste.
Acolo nu se dau pomelnicile de-a valma, pentru fiecare de pe pomelnic se cer informatii (daca sunt casatoriti, daca traiesc necununati, daca avem cunostinta de pacate foarte mari), in conditiile in care nu stim, prefera sa faca un pomelnic separat.
Acelasi tratament am avut toti.

zaharia_2009 04.03.2011 12:09:54

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 344576)
Va recomand, celor care nu ati reusit, sa mergeti la chilia Parintelui Cleopa si sa vedeti ce transant este calugarul care le primeste.
Acolo nu se dau pomelnicile de-a valma, pentru fiecare de pe pomelnic se cer informatii (daca sunt casatoriti, daca traiesc necununati, daca avem cunostinta de pacate foarte mari), in conditiile in care nu stim, prefera sa faca un pomelnic separat.
Acelasi tratament am avut toti.

Asa si este corect sa se procedeze . Nu se trec pe pomelnice oameni despre a caror viata nu sti toate amanuntele deoarece pomenirea la sfintul jerfelnic fie sub forma proscomidiei fie sub forma pomenirii in orice moment al slujbei necesita anumite conditii bine stabilite . Cine are curajul sa dea pe pomelnice nume pe care nu le cunoaste f. bine o face pe raspundera , incercarile si ispitele lui proprii . A ajuta un crestin nu inseamna in primul rind a te pune pe tine in pericol, si in al doilea rind a blasfemia sfintele taine care au o rigoare f. bine stabilita .

Subiectul acesta s-a mai discutat de mai multe ori pe forum . Acum este un noroc, un ajutor de la D.zeu , ca exista martori care au trait asemenea povesti si care pot marturisi ce au vazut sau chiar ce au intimpinat ei . Exista si martori care ei insisi au intimpinat tot felul de ispitiri si incercari prin trecerea necugetata a oricui pe un pomelnic si probabil vor aparea vreodata si pe forum sa marturiseasca.
Altminteri discutiile s-au purtat pe forum de fiecare data impotriva multora fara experienta dar liberi cugetatori despre slujbele lui D.zeu .

Pomenirea la sfintul altar a unui crestin nu este sedinta de sindicat unde toti nevrednicii pot fi enumerati pt. ca cei din conducerea sindicatului sa isi faca mila de ei si sa le dea niste ajutoare . Slujbele lui D.zeu sunt sacre, fara corespondent in cer si pe pamint , unice , infricosatoare si sfinte !
Cine are curaj sa faca si altfel treba lui ! Poate ne v-a istorisi si noua din indrasneala lor cu ce s-au ales !

coralina 04.03.2011 12:36:40

Eu ma intreb acelasi lucru ca si Yasmina.

Oare nu a venit Iisus Hristos pentru cei pacatosi? Daca tot au cazut in pacat, macar sa incercam sa-i scoatem de acolo, nu sa-i afundam si mai tare.
Nu sunt adepta principiului Sola Scriptura dar i-as intreba pe cei care urmeaza orbeste sfaturile Parintelui Cleopa de exemplu. Ce va este mai aproape, haina (Parintele Cleopa) sau camasa (Iisus)? De invatatura cui ascultati?
De ce se bat de multe ori cap in cap invataturile unor induhovniciti cu spiritul si litera Sfintelor Scripturi?
Daca lecturezi Noul Testament si mai apoi te apuci sa citesti unele din scrierile Sfintilor Parinti, vei avea senzatia ca sunt dintr-un alt “film”, nu vei intelege care este legatura logica dintre cele doua invataturi.

Daca cineva poate recomanda un text din care sa reiasa clar si in conformitate cu Sfintele Scripturi de ce nu pot fi pomeniti pacatosii de genul celor enumerati mai sus la Sf. Liturghie, il / o rog sa posteze linkul aici (sau titlul cartii).

„Și plecând Iisus de acolo, a văzut un om care ședea la vamă, cu numele Matei, și i-a zis acestuia: "Vino după Mine". Și sculându-se, a mers după El. Și pe când ședea El la masă, în casă, iată mulți vameși și păcătoși au venit și au șezut la masă împreună cu Iisus și cu ucenicii Lui. Și văzând fariseii, au zis ucenicilor: "Pentru ce mănâncă Învățătorul vostru cu vameșii și cu păcătoșii?". Și auzind El, a zis: "Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. Dar mergând, învățați ce înseamnă: Milă voiesc, iar nu jertfă; că n-am venit să chem pe drepți, ci pe păcătoși la pocăință.“ (Matei 9, 9-13)

dianagroza 04.03.2011 12:43:05

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 344601)
Eu ma intreb acelasi lucru ca si Yasmina.

Oare nu a venit Iisus Hristos pentru cei pacatosi? Daca tot au cazut in pacat, macar sa incercam sa-i scoatem de acolo, nu sa-i afundam si mai tare.
Nu sunt adepta principiului Sola Scriptura dar i-as intreba pe cei care urmeaza orbeste sfaturile Parintelui Cleopa de exemplu. Ce va este mai aproape, haina (Parintele Cleopa) sau camasa (Iisus)? De invatatura cui ascultati?

Desi nu-mi place sa recunosc, unii preoti induc in eroare enoriasii.
Unei prietene, careia i-a murit fiica in urma complicatiilor rezultate ca urmare a unui avort, calugarii au zis ca nu are voie sa o treaca pe pomelnic pentru ca a murit neimpartasita si nespovedita, dar sa se roage pentru ea. Parintele duhovnic i-a zis sa o scrie pe pomelnic, astfel ea a ales a doua varianta.
Nu doar Parintele Cleopa a zis asta, in multe manastiri se practica.
Acum te intreb eu pe tine: cat de bine crezi ca intelegi invatatura data de Iisus Hristos, singura si fara sa fie talcuita?

FiulRisipitor 04.03.2011 13:17:56

Numai in societatea de azi "politic corecta" te leaga de pat si-ti dau injectii chiar daca nu le vrei (vaccin), sau trebuie sa-ti castigi dreptul de a muri, sau stiu eu ce alte extreme... Cum dar le dam noi medicamentul, Iisus Hristos, cu forta celor care fug de el? De rugat ne rugam pentru ei, dar sa-i punem in contact direct cu Iisus Hristos pe masa altarului cred ca e cam mult. Sa-l lasam noi pe Hristos sa aleaga de cine si cum se apropie.

Fani71 04.03.2011 13:29:06

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 344181)
Fata draga, fa tu cum crezi si pomeneste desfranati la Sf. Liturghie sa vedem cat "bine" iti va aduce aceasta "iubire" a aproapelui. Pune-i acolo pe Sf. Disc alaturi de Iisus, de Maica Domnului si de Sfinti daca esti convinsa ca este bine.. ne spui si noua rezultatul in plan duhovnicesc.

Exista mai multe acceptiuni despre personaele pe care le putem pune la pomelnic pentru Liturghie.
Una este cea de care pomenesti tu.
Alta este ca se pun doar ortodocsii botezati. Indiferent de viata lor. (este cea pe care am fost eu invatata sa o aplic)
La urma urmelor, nu stim noi paatele oamenilor. Mai sunt si alte pacate de moarte in afara desfranarii, pe care nu le stim. A pune faramele pentru o persoana in cupa cu impartasania este un fel de participare la Hristos, dar nu aceeasi cu participarea personala, directa, a persoanei. Acest fel de impartasire indirecta ii poate ajuta sa se indrepte, mai bdegraba.

Zaharia tot zicea ca mantuirea unorza (copiii avortati) depinde absolut de noi. Cu asta nu sunt de acord, dar cred ca mantuirea altora depinde SI de noi. O putem influenta cu acest fel de a ii face sa participe la liturghie.

FiulRisipitor 04.03.2011 13:32:23

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 344622)
Cu asta nu sunt de acord, dar cred ca mantuirea altora depinde SI de noi. O putem influenta cu acest fel de a ii face sa participe la liturghie.

Da nu ar trebui sa fie o minima participare din partea lor? Adica macar sa ne spuna: "pomeneste-ma si pe mine cand ajungi pe la biserica", nu sa spuna "voi si biserica voastra..." asa si pe dincolo...
Cei mai multi dintre noi ii stim bine pe cei pe care ii punem pe pomelnic, si atitudinea lor fata de credinta si Dumnezeu

Fani71 04.03.2011 13:37:50

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 344623)
Da nu ar trebui sa fie o minima participare din partea lor? Adica macar sa ne spuna: "pomeneste-ma si pe mine cand ajungi pe la biserica", nu sa spuna "voi si biserica voastra..." asa si pe dincolo...
Cei mai multi dintre noi ii stim bine pe cei pe care ii punem pe pomelnic, si atitudinea lor fata de credinta si Dumnezeu

Eu asa am invatat ca se face. Se pun la pomelnic doar ortodocsii, si in rest ne rugam pentru toata lumea indiferent ce credinta are.
Diferenta asta se face pebntru ca faramele se pun in Potir, deci persoanele sunt in vom 'virtual' in comuniune cu Hristos.

Suntem off topic.

Dar ca sa revin la ceva mai legat de topic: cei care credeti ca mantuirea unui copil avortat este imposibila, ce cerdeti, sa ne mai rugam sau nu pentru ei?
Oare nu tocmai faptul ca trebuie sa ne rugam pentru toata lumea arata ca milostenia Dumnezeu depaseste conceptiile noastre inguste?

nico.dia 04.03.2011 14:04:26

Buna

Citat:

În prealabil postat de davidgabriel (Post 342318)
as vrea sa pun o intrebare domnului adrian cocosila! in articolul privind copilul cu malformatii si avortarea lui , lasa ideia ca biserica poate accepta in unele situatii limita avortul :”��Biserica nu este de acord cu avortul in astfel de situatii. Ea poate accepta avortul doar in cazul in care atat mama cat si copilul, in absenta acestei interventii, ar muri. Accepta doar aceasta exceptie pentru ca de viata mamei depind si alte vieti (copii, sot).
”�.....oare putem cobora randuielile canoalelor la modernismul zilei si la comoditatea ei ?....domnule cocosila stiti ce sunt mamele martir? , dar mantuirea femeiilor prin nasterea de prunci stiti ce este ?

Am citit toate comentariile,da asa este ,este un pacat ,as vrea sa va puneti in loc lui ce simte acel copil malformat ,ca prunc , prescolar ,elev,student ,adult,cat este de umilit noi ceilalti,ce le ofera societatea,unor astfel de oameni nimic ,,ba mai mult,,saracul ,,la sufletul v-ati gandit ce simte el cum simte el ,.dar la parintii lui v-ati gandit ce e in sufletul lor cate lacrimi au varsat pentru neputinta lor.
am avut o colega de liceu,,are parapareza spastica ,,din cauza deficientei ,,nu si-a gasit un loc de munca,, si cate dorinte are acest copil acum femeie ,imi povestea,de-ai sti cat ma urasc, imi doresc sa pot merge ,sa pot dansa,sa pot avea un prieten ,un iubit,,lumea ma ponegreste,pentru ca nu sunt ca ceilalti,, pe parintii ei i-am vazut numai tristi ,cu lacrimi in ochi ,cu nimic nu poate fii comensata durerea din sufletul lor,oricat am dezbate noi tematica acesta
este foarte greu.
am incercat sa-mi cosolez colega de liceu, spunindu-i ca Dumnezeu nu da omului ,mai mult decat poate duce,fiecare avem o cruce de dus i-am spus.
ce stii tu,mi-a raspuns.
habar nu ai cate nopti am plins ,pe furis noaptea ,sa nu ma auda parintii mei.e tare greu ,nico mi-a spus.
am atatea dorinte la care a trebuit sa renunt,si stii ce e mai grav,
sunt indragostita ,dar cum sa ii spun.
nu am mai stiut ce sa ii spun.
am luat-o in brate si am plins pina nu am mai avut lacrimi,in noaptea aceea am dormit cu ea,
stiu ca ma o sa ma blamti ,dar ,nu am facut altceva decat sa va relatez o drama a unei mame,a copilului ei care nu a facut avort pentru ca stia ca e pacat
urmarile deciziilor sunt poveri ,ce apasa greu pe umeri
sper sa nu ma judecati prea aspru,la cele ce v-am relat

coralina 04.03.2011 14:11:04

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 344603)
Desi nu-mi place sa recunosc, unii preoti induc in eroare enoriasii.
Unei prietene, careia i-a murit fiica in urma complicatiilor rezultate ca urmare a unui avort, calugarii au zis ca nu are voie sa o treaca pe pomelnic pentru ca a murit neimpartasita si nespovedita, dar sa se roage pentru ea. Parintele duhovnic i-a zis sa o scrie pe pomelnic, astfel ea a ales a doua varianta.
Nu doar Parintele Cleopa a zis asta, in multe manastiri se practica.
Acum te intreb eu pe tine: cat de bine crezi ca intelegi invatatura data de Iisus Hristos, singura si fara sa fie talcuita?

Pai Diana, cat de criptic este in opinia ta mesajul Mantuitorului: “Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi”?
Stiu ca va fi considerata o crasa lipsa de smerenie, insa eu indraznesc sa spun ca inteleg ce vrea sa ne transmita (strict in contextul citat). Atat cat pot cu mintea mea.
Am ajuns sa cred ca se pluseaza din ce in ce mai mult pe intelegerea Scripturii numai prin intermediul talcuirilor (altminteri se invoca neascultarea si lipsa smereniei). Dar de ce sa nu ne bucuram de mesajul lui Iisus noi insine? Fireste, sa cautam si interpretari ale pasajelor mai dificile, insa fara a ne feri sa citim si noi, incercand sa pricepem si singuri Sfintele Scripturi.
Mesajul lui Iisus Hristos este universal valabil, insa fiecare se regaseste in el intr-un mod diferit (dat de situatia sa particulara, cum ii e asezata viata, circumstante, etc).

Un fenomen similar [dar cu (,) consecinte diferite] s-a petrecut in sanul islamului. Din cauza analfabetismului generalizat, numai imamii si mullahii “talcuiau” credinciosului de rand ce scrie in Kuran. Asa au ajuns sa distorsioneze extrem de mult mesajul cartii iar cei nestiutori de carte n-au avut alta optiune decat sa-i asculte orbeste si sa nu se indoiasca niciodata de spusele lor.

Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nu pledez pentru neascultare ci pentru folosirea propriei minti acolo unde se poate.

dianagroza 04.03.2011 14:23:21

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 344643)
Pai Diana, cat de criptic este in opinia ta mesajul Mantuitorului: “Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi”?
Stiu ca va fi considerata o crasa lipsa de smerenie, insa eu indraznesc sa spun ca inteleg ce vrea sa ne transmita (strict in contextul citat). Atat cat pot cu mintea mea.
Am ajuns sa cred ca se pluseaza din ce in ce mai mult pe intelegerea Scripturii numai prin intermediul talcuirilor (altminteri se invoca neascultarea si lipsa smereniei). Dar de ce sa nu ne bucuram de mesajul lui Iisus noi insine? Fireste, sa cautam si interpretari ale pasajelor mai dificile, insa fara a ne feri sa citim si noi, incercand sa pricepem si singuri Sfintele Scripturi.
Mesajul lui Iisus Hristos este universal valabil, insa fiecare se regaseste in el intr-un mod diferit (dat de situatia sa particulara, cum ii e asezata viata, circumstante, etc). .

Multi au inteles Sfanta Scriptura dupa capul lor, fara intelegerea duhovniceasca si asa s-a ajuns sa fie hulita insasi Maica Domnului. Pai Cuvantul lui Dumnezeu este univesal valabil si la fel aplicabil pentru toti. Asa este foarte simplu sa spicuim ce ne convine.
Pai una e sa citesc si alta este sa ma smintesc.
Insusi Iisus Hristos a zis femeii ca a venit pentru oile pierdute ale lui Israel, asta inseamna ca noi nu eram in ecuatie? Cuvintele au fost pline de invataminte, insa unii au interpretat dupa capul lor si au iesit niste judecati de iti provoaca dureri de cap.
Daca fiecare om ar fi inteles corect invatatura biblica, nu ar mai fi existat atatea secte si erezii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:06:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.