![]() |
Citat:
A venit la mine ieri, pentru consiliere (asta-i meseria mea) un baiat cam de varsta ta (el e intr-a 12-a) si spunea exact ce zici tu. Cunoscind postarea ta de aici, cand a inceput sa vorbeasca am crezut ca traiesc o experienta de deja vu, deja connu, sau ca mi se joaca o farsa... Discutind despre necazul lui, deodata a facut o descoperire pe care, iata, ti-o impartasesc si tie. A zis cam asa: "Parca vad o sosea pe care circula un fel de energie de la mine spre lume si de la lume spre mine, ca pe orice sosea... In ambele sensuri circula energie ca si cum masinile ar trece zbarniind unele pe langa altele... Dar stai, la mine nu e asa: la mine nu vine nimic dinspre lume ... Ma tot uit, poate vine vreo masina cu dragoste si spre mine... dar nu vine... Astept, astept, degeaba... dar nu vine. Uite, asta e necazul meu." Apoi mi-a trecut prin minte sa il intreb: si ce ai putea sa faci, ce sta in puterea ta sa faci? Vrei cumva sa atragi "masini cu dragoste" spre tine? Sa le faci semn? Sa aprinzi vreun foc asa cum fac naufragiatii de pe insule, doar-doar i-o vedea vreun vapor sau vreun avion...? Nu, mi-a spus el, nu imi place sa ma simt un naufragiat, nici nu cred ca sunt... Mai degraba...AHA! STIU! SOSEAUA ASTA E FACUTA CA SA CIRCULE ENERGIA IUBIRII PE EA SI NU CONTEAZA IN CE SENS CIRCULA! POT SA TRIMIT EU MASINI, DACA ELE NU VIN! NU CONTEAZA SENSUL, CONTEAZA SA FIE IUBIRE PE SOSEA!!! Am ramas uimit de metafora clientului meu, nu ma gandisem asa niciodata. Dar cred ca a spus un mare adevar: cand nu primim afectiune, ne putem incalzi inima oferind noi ceea ce asteptam de la altii. Nu conteaza sensul, nu e important de unde vine dragostea, important e ca ea sa fie in noi, pe soselele noastre interioare. Deci, daca vrei dragoste in inima ta, ofera dragoste! Sunt atitia in jurul tau care au nevoie de afectiunea ta, asa cum o poti oferi acum. Incepe prin a darui tu altora, ceea ce ai tu insuti atat de mult nevoie... Cred cu tarie ca Bunul Dumnezeu te va rasplati din plin pentru asta, dar pana la rasplata Lui pe care tu o astepti, te vei simti tu insuti fericit pentru ca prin tine circula iubirea (care de la El este pusa in tine, ca o saminta, ca un bob de mustar, ca un bob de drojdie in aluat, ca un talant - vezi pilda talantilor si celelalte). NU CONTEAZA SENSUL, CONTEAZA CA SOSEAUA IUBIRII SA NU FIE GOALA! Nenorocit e, mai degraba, cred, cel care nu mai ofera nimic desi primeste tot... |
Citat:
Pai nu asta vor, de o mie de ani, apusenii nostri frati?... Ce-ai zice sa inlocuim pe DESPRE cu IN? Alternativa ar suna asa: "Sa aflu mai multe IN Dumnezeu fiind, prin harul Lui, despre mine, pacatosul, si despre rostul meu pe lume." Sfantul Dionisie Areopagitul era foarte categoric in privinta incapacitatii noastre de a cunoaste DESPRE Dumnezeu: "Dumnezeu NU e ..., NU e ..., NU e ..." Sfantul spulbera prin formularile sale toate parerile noastre iluzorii despre Cel de nepatruns cu mintea omeneasca. Vestea buna a dat-o insa Sfantul Grigorie Palama si apoi intreaga traditie rasariteana a isihasmului. Sa fiu in comuniune, da! Cu intreaga Biserica, parte dintr-un singur organism al carui Cap e Insusi Dumnezeu. Sa aflu despre, nu prea ma preocupa. Pur si simplu nu sunt curios. Nu acum. |
Citat:
|
Citat:
“Tu fa bine si asteapta raul. Binele ti-l va rasplati Dumnezeu. Daca oamenii, rudele ti-ar face bine, tie ce cruce ti-ar mai ramane? Deci roaga-te pentru cei ce te blesteama, fa bine celor ce-ti fac rau; celui ce-ti cere nedrept da-i tot ce-i trebuie lui din lacomie. Cu alte cuvinte, nu te impotrivi raului cand te asupreste cu nedreptate, ca sa nu calci legea iubirii de Dumnezeu si de oameni, indiferent cum sunt ei. Tu fii cum trebuie. Tu sa ai grija sa nu zici rau absolut nimanui, indiferent ce nedreptate ti-ar face pentru ca iertandu-le toate, asa urmezi lui Iisus, asa tii impotriva firii sau mai bine zis mai presus de fire legea lui Dumnezeu – a iubirii. Cu toti sunt fiii lui Dumnezeu, chiar daca ei tagaduiesc asta, iar tu trebuie sa stii ca si ei au un suflet de mantuit.” PARINTELE ARSENIE BOCA :53: |
Citat:
Si poate stabili cineva cand e targul corect? Care e masura, poti sa spui? Sandule, eu cred ca ai de luat o hotarire, a ta si numai a ta personala: ori vrei sa fii unul din fiii lui Dumnezeu, ori nu vrei. Fiul iubitor este dornic sa devina asemenea tatalui. Daca vrei sa devii fiul lui Dumnezeu, atunci exerseaza = facind ca EL: ofera permanent dragoste! Exerseaza, fara sa astepti nimic in schimb. Hai, curaj! Apoi sa ne spui si noua cum a fost... |
“Tu fa bine si asteapta raul. Binele ti-l va rasplati Dumnezeu."
Citatul acesta dat de Melissa din parintele Arsenie Boca spune esentialul despre atitudinea pe care trebuie s-o ai. Daca astepti rasplata pentru binele facut atunci o vei primi poate de la oameni, dar daca nu astepti rasplata de la oameni sigur o vei primi de la Dumnezeu. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
p.s a fost parerea mea! |
Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
Iti tri o poezie pe care am scris-o......... Sa mergi cu capul sus mereu! Ai curajul sa mergi mai departe, Ia-o de fiecare data de la capat Atunci cand in drumul tau vei cadea! Bate la fiecare poarta. Poate o deschide cineva Daca nimeni nu te va auzi Nu te ingrijora; Fi optimist si nu te lasa Sterge-ti lacrima ,grea, De pe fata ta Priveste numai in fata Si fa-ti ca tovaras de drum speranta si dragostea Nici credinta tie sa nu iti lipseasca , Caci cu ea vei urca Drumul iti este ales de El Asta nu uita! Pune-ti nadejdea numai in Dumnezeu, Si toate iti vor parea mai usoare mereu. Sper sa-ti placa si daca vrei astept sa-mi vizitezi blog-ul.:) Trebuie sa ai incredere in tine si in Dumnezeu, asta este cel mai important |
Citat:
|
sa-ti spun cum sta treaba
Citat:
Daca zici ca esti urat,pai atunci trebuie sa te apuci sa mergi la sala,sa te ingrijesti mai mult,sa tii cont de aspectul tau exterior,mai pe scurt.Si sa nu ma ia cineva cu "sufletul conteaza",da,sufletul conteaza dar se pare ca nu in lumea de aici.Pt lumea de aici mai mult conteaza aparentele. Sa stii Sandu ca pentru fete/femei,aspectul fizic e pe primul loc.Fetele/femeile te evalueaza din ochi si apoi decid daca vor sa fie cu tine sau nu.Deci,cred ca ar fi bine sa pui niste poze cu tine si sa vedem care e treaba si apoi te vom sfatui mai la obiect. Multa bafta si Domnul sa fie alaturi de tine! |
De foarte multe ori gasesc singuratea mult mai binefacatoare decat o gasca de prieteni in mijlocul carora trebuie sa zambesc la niste glume stupide desi nu prea am chef insa nici nu imi place sa jignesc. Mi-e cam sila de discutiile frivole ce tin topul in societatea de astazi. Eu zic cauta-ti cativa prieteni, 2-3 este de ajuns, care sa fie cu frica de Dumnezeu si cu care sa poti discuta si lucruri mai cu insemnatate decat femei, masini, calculatoare etc.
Cat despre a-ti gasi aleasa, sincer si eu am exact varsta ta si nu am avut niciodata o relatie serioasa cu o fata decat cea de colegialitate sau pura prietenie,.Merg insa pe principiul daca o fi sa ma placa vreo draguta bine daca nu asta este, nu mi-am facut niciodata un tel in viata din chstiunea aceasta. Cat despre mersul la sala, este intr-adevar bine sa ai grija de conditia ta fizica, dar nu pentru a agata tipe ci pentru tine, ca sa fii sanatos si sa te tii in forma fiindca mintea sanatoasa intr-un corp sanatos se odihneste. Personal fac atat exercitii de rezistenta cat si de forta insa niciodata nu am trecut pe milkshake-uri proteice sau mai rau substante steroidice doar ca sa-mi fac pachetele de muschi supradimensionate ca sa stea "blondele" in limba dupa mine si nici tie nu-ti recomand asa ceva. Daca vrei sa faci un pic de conditie fizica ai grija sa te hranesti cat mai bine si sa ai o alimentatie cat mai diversificata: carne, lactate, fructe, legume insa sub nici o forma sa nu faci apel la acele mijloace alternative, mai sus amintite, fiindca desi ai sa ajungi sa semeni cu The Hulk, tot numai muschi, rezistenta fizica va avea mult de suferit plus ca fluxul sporit de proteine sau steroizi poate avea efecte cancerigene sau pot duce la disfunctii ale unor organe printre care cel mai vizat este ficatul. |
doar miscare
Eu i-am spus sa mearga la sala pentru a face cat mai multa miscare.Nu i-am sugerat in niciun caz sa ia cine stie ce substante.In legatura cu fetele,stiu de la mine care e treaba.Nu e de ajuns sa fii baiat sufletist,intelegator,inteligent samd ca sa atragi o fata.Pur si simplu nu e de ajuns.Sa ai suflet bun nu e de ajuns,fetele te vor vedea ca amic si atat,Ca amic,de multe ori ajungi sa fii folosit in vrun fel sau altul.
Singuratatea lui Sandu,cred ca 70% vine din faptul ca nu are o iubita.Chiar Dumnezeu a spus "nu e bine ca omul sa fie singur,haidem sa-i facem un ajutor potrivit pentru el".So,e de inteles de ce baietii se simt singuri cand nu au o fata langa ei care sa-i iubeasca.In situatia lui Sandu se afla foarte multi baieti, din pacate.Cauzele sunt foarte multe. |
Cum sa fii singur?
Citat:
Glumesc. Nu esti singur, ai doar un moment mai greu, dar trece... Nici nu-ti dai seama cand trece! Cu noi este Dumnezeu! Sau asa cum spune un tanar parinte la biserica Sfantul Matei din Cluj "Iisus in mijlocul nostru" iar noi raspundem "Este si va fi!" |
Citat:
|
La manastire merg doar cei care vor o viata duhovniceasca mai profunda , o liniste pentru rugaciune si studiu si un colectiv de oameni religiosi care sa nu fie atrasi de ceea ce este lumesc -desi casatoria nu este un pacat insa obliga la o viata in societate si la mai multe griji.
Tu daca iti doresti o prietena inseamna ca nu prea ai fi pentru manastire, cei care merg acolo nu ar trebui sa mearga fiindca sint suparati ca viata nu le implinste dorintele lumesti ci cei care vor sa renunte la aceste dorinte. Probabil ca si asta este o incercare necesara pentru o anume maturizare spirituala si emotionala. |
Citat:
Dar nu toti oamenii sunt frumosi. Insa pentru fiecare exista cineva pus deoparte. Am vazut oameni care la prima vedere nu pareau prea inzestrati fizic dar am descoperit la ei detalii frumoase. Exista si oameni urati de sa nu le iei nuca din mana, dar au un sarm fantastic care te face sa te simti extraordinar de bine in preajma lor. Eu cred ca stralucirea unui om vine din interior si are puterea sa domine trasaturile mai putin favorabile. E foarte important sa te simti confortabil in pilea ta. Sa nu ai complexe, frustrari, ganduri pesimiste, negative, sa nu fii fatalist etc.. Sa fii bun, sa iubesti ( pe Dumnezeu, oamenii, muntii, apele, pasarile, zapezile, furtunile etc.. TOTUL), sa te bucuri de lucrurile simple, sa cauti sa ajuti pe toata lumea si sa nu astepti nimic in schimb, sa incerci in fiecare zi sa traiesti frumos zambind si daruind iubire..Si toate aceste trairi interioare vor radia in exterior, lumina.. Asa ca lumea nu este interzisa pentru oamenii urati! :-) Totul depinde de atitudinea cu care aleg sa faca parte din ea. |
Citat:
|
Citat:
am cunoscut un baiat de care pot spune ca este fizic urat, insa avea o personalitate atat de frumoasa, ca nu stiu daca era colega de-a mea sa nu fie atrasa de el, including myself :D... hai sa ti-l descriu mai intai fizic: slab, mult prea slab pentru un barbat, insa se vedea ca lucreaza cu ganterele, isi dadea interesul sa-si fortifice fizicul, la fata uratel, urechi mari, gura mare... nu mai continui :) insa personalitatea era "delicioasa" : optimist, modest, vesel, glumet, mai ales glumet, pfff ne prapadeam de ras... a terminat al doilea din promotia lui la facultate, sociabil, diplomat, ambitios... sunt multe de zis :) |
Hai ca baietii nu sunt atat de exigenti.Ca baiat,de exemplu,daca esti prea scund,nu e bine deloc.Iarasi,daca esti prea inalt si slab sau mai stiu eu cum,nici asa nu e bine deloc.
In plus,baietii normali nu se uita la firma toalelor sau ce masina are fata sau cati bani are pe card. Cate fete ati auzit voi ca au fost refuzate pt felul cum arata?O fata,chiar daca se considera urata,daca tine neaparat sa-si gaseasca perechea,si-o gaseste negresit.La baieti e altfel:cand un baiat spune ca nu isi gaseste o fata,asta inseamna ca nicio fata nu vrea sa fie cu el.In schimb,cand o fata spune ca e singura,in realitate asta inseamna ca fata respectiva nu si-a gasit un baiat pe placul ei,refuzand dealtfel f multi baieti. |
rabdare- succesul incercarii singuratatii
buna. eu din propria experienta (am calcat in strachini din acelasi sentiment de singuratate) iti spun sa ai rabdare si la fel sa te rogi la Dumnezeu. Nu este o vrajeala sau un basm asta cu ajutorul de la Dumnezeu. Pune mana si CREDE in ceea ce spune El...desi traind in societatea de azi, il vezi pe Dumnezeu ca printr-o pacla de mizerie....parca o fi Dumnezeu, parca n-o fi....se vede o lumina curioasa la orizont...da' io stiu? NU!!! stai focusat pe lumina aia, pe credinta, pe Dumnezeu!!!! in timp, pacla va deveni din ce in ce mai stravezie, pana ce singuratatea pe care ai simtit-o odata ti se va parea cel mai ridicol lucru din lume! lupta sa il vezi pe Dumnezeu, apoi toate vin in chip firesc!!
Doamne ajuta!!! |
daca nu face nimic..
Daca el nu face nimic pentru sine,nici Dumnezeu nu-i va baga in plasa.Cat sa aiba rabdare, cam pana pe la vreo 30-35 de ani?
|
Citat:
Un om ramas virgin si singur la 25 de ani, fara prieteni/prieten, nu mai are nici o sansa sa-si recupereze viata. Zic asta din experienta, sunt virgin la 31 de ani. |
Of, of
Citat:
Mai oameni buni, ia uitati-va in jurul vostru si vedeti cati oameni sunt necajiti, amarati, bolnavi, pe drumuri, fara casa, fara masa, poate cu deficiente fizice... Acum uitati-va la voi si multumiti lui Dumnezeu pentru cum v-a creat! aveti cap, aveti minte, sunteti intregi, or veni toate la vremea lor! Odata intr-o situatie grea, grea, eram necajita rau iar fiica mea mi-a spus:"tu mama ce te tot necajesti atata? nu vezi ca sunt altii n-au nici cat avem noi?" imi spunea asta ea, care de la sapte luni a stat numai prin spitale, cu transfuzii, perfuzii, etc, vai de manutele ei, ca nu mai avea loc de cicatricele de la ace! Todeauna a vazut partea plina a paharului! Faceti si voi la fel: evaluati-va, cunoasteti-va, intariti-va. Capul sus mai copii, nu ma faceti sa va trag de urechi! |
Citat:
Diferenta dintre cei timizi si "netimizi" este ca cei din urma au ceva mai mult tupeu si le pasa prea putin daca vor fi refuzati pe cand timizii, sunt astfel tocmai fiindca isi bat prea mult capul cu lucruri nesemnificative si uneori in sinea lor nutresc orgolii cam mari si sufera daca le sunt ranite. Nu este bine sa fii nici timid, dar nici cu prea mult tupeu si sa te folosesti de oameni ca si de hartia igienica. Intotdeauna moderatia este cea mai buna. Citat:
In toata povestea exista insa si un revers al medaliei. Am avut ocazia sa cunosc si oameni fara prea multe griji sau probleme in viata. Dintr-aia care se plimba in masini scumpe si-ti zambesc tot timpul fals. Ei bine daca ar fi sa iau viata de la inceput, astfel incat aceasta sa fie mult mai usoara dar sa ajung asa ca indivizii aceia, de zici ca-s niste conserve goale pe dinauntru, dezbracati de caldura naturii umane, chit ca astfel poate si din pct. de vedere financiar as duce-o mai bine, nu te mint cand iti spun ca tot viata pe care am dus-o as prefera-o si as plati din nou acelasi pret. |
Un singur lucru stiu sigur: Daca intr-adevar ai nevoie de cineva care sa iti fie alaturi (o prietena) atunci CAUTA, roaga-te si Dumnezeu te va ajuta cu siguranta!
Mult succes si niciodata sa nu te mai crezi inferior fata de altii. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Exista oameni care sufera din cauza unui handicap fizic. Dar exista oameni care sufera la fel de mult si cu handicap psihic. Care om insetat sufera de sete mai mult: cel aflat in mijlocul desertului fara nici o sursa de apa in jur, sau cel aflat in fata fantanii dar nu are cu ce scoate apa ? Iar partea plina a paharului gol nu prea exista. |
Filozofam sau ....ce-i asta
Citat:
Si pentru asta este leac, trebuie doar gasit. Un preot bun, apropiat de varsta voastra, cu care sa povestiti mai multe- nu psihiatru, nu psioholog- o sa zica preotul daca este nevoie de ei dupa ce povestiti mai multe..La Ascor gasiti multe, ia incercati. Pai, daca fantana-i plina....(doar ca n-ai cu ce scoate apa)... adica n-ai galeata, da jos camasa si bag-o in apa, apoi o scoti uda... "Paharu" cum de-i gol? N-are cum! Nici un om nu e total lipsit de calitati. Talantii! Fiercare are "zestrea" lui data de Dumnezeu. |
Citat:
De-a lungul timpului,mi-am dat seama care e principalul motiv pentru care unii baieti/barbati nu reusesc sa lege in niciun fel o relatie cu vreo fata.Si nu,nici tu nici Sandu nu sunteti niste "cauze pierdute".Atata doar ca lumea in care traim e o lume cruda si egoista si nu are timp si suflet sa se ocupe de problemele oamenilor suferinzi.Doar stie sa arate cu degetul si atat. Daca doresti sa discutam mai mult,iata id meu: cristi_prahova. |
Cind am deschis aceata tema eram intr-o stare sufleteasca grea daca i-mi aduc aminte bine era o zi de Duminica si am fost o neplacere in acea zi.
De atunci am inteles unele lucruri. In viata toate merg dupa voia lui Dumnezeu, noi trebuie sa luptam sa scapam de obiceiurile noastre rele, minciuna, clevetire , invidie etc. si Dumnezeu va avea grija de restul (desigur insa noi nu trebuie sa stam cu minele in sin ) toate vin la timpul lor, noi trebuie sa facem ceea ce depinde de noi si Dumnezeu va face ceea ce depinde de El . :) |
Cred ca daca cineva vrea tare sa se casatoreasca se poate casatori cu ajutorul lui Dumnezeu . Trebuie sa ceara sincer si daca aceasta nu este spre dauna lui, Dumnezeu il va ajuta. Citeodata in viata putem cere anumite lucruri care pentru noi nu sint bune chiar daca noua ni se pare alceva, insa Dumnezeu le rinduieste asa cum trebuie pe toate.
As recomanda tuturor care se simt in diferite stari grele ale vietii: necazuri, dureri, tristete sa citeasca scrierile Sf. Ioan Gura de aur care lumineaza mintea si aduc pace si liniste in suflet . |
Ma bucur
Citat:
Toate cele bune. Dumnezeu sa fie cu tine! |
Citat:
Ma bucur Sandule ca esti atat linistit si de impacat cu tine insuti. Te imbratisez cu drag, prietene!:6: |
Citat:
Doamne ajuta. |
Citat:
|
un exemplu
Citat:
Am un coleg, cred ca are acum 40 de ani, exact nu stiu, n-am intrebat niciodata. Totdeauna a fost un singuratic, este credincios, apartine unui alt cult decat cel ortodox. Nu faptul ca apartine altei religii l-a facut singuratic, retras, ci excesiva sa timiditate. Altfel, om cumsecade, bun coleg, tare de treaba, n-ar jigni vreodata pe cineva, nu intra in discutii aiurea sau contradictorii. Singuratatea lui era si in afara serviciului, nu doar cu noi, colegii lui. S-a casatorit doar de vreo 4 ani si sunt convinsa ca sotia lui a fost si prima lui prietena. Azi are doi baietei grozavi, se inteleg minunat in familie. El a ramas tot retras, dar daca il intrebi ce-i fac copilasii, i se lumineaza fata, fara a spune prea multe cuvinte, el se rezuma la a zice:"bine, slava Domnului." Deci, rabdare, ca toate vin la timpul lor si poate chiar mai inspre folosul tau decat grabind lucrurile. |
Citat:
inaintarea in varsta nu rezolva problemele trecutului am un frate de 43 de ani, le fel necasatorit si singur. si nu e timid, e mult mai indraznet decat mine. Toate fetele il refuza, dar nu pe față, nu-i zic clar da sau ba, ci pur si simplu nu se arata interesate de el. A avut prietene, inca din adolescenta. Nu l-a ajutat cu nimic. iar cu cateva luni in urma, a avut o intamplare foarte "ciudata" - pana si duhovnicii la care a fost si le-a zis au ramas inmarmuriti. Era ziua, in amiaza mare, statea pe un scaun, si dintr-o data i s-a intunecat in fata ochilor. Nu era deloc ametit, era perfect constient. In clipa cand i s-a intunecat (desi era cu ochii deschisi) a auzit o voce are l-a amenintat cu moartea. I-a zis ceva de genul: "daca vei mai continua sa platesti multe acatiste la biserica, te voi omorî". si dupa aia i s-a luminat inapoi vederea, dar era speriat. Cu greu si-a revenit. Duhovnicii i-au zis sa nu se sperie, ca asa ne face diavolul, vrea sa ne sperie, sa nu ne mai rugam. inca un exemplu de speriat: am avut un cunoscut, o persoana cu care am colaborat in interes de servici, si care acum e mort. Avea 49 de ani, a murit anul acesta, si avea un singur copil, o fetita de 12 ani. Asta inseamna ca fetita i s-a nascut cand avea el 37 de ani. Teoretic vorbind s-a casatorit undeva pe la 35-36 (nu l-am intrebat cand s-a casatorit cand era in viata, dar am calculat pornind de la varsta copilului). Faptul ca s-a casatorit asa tarziu denota faptul ca si el a avut probleme sociale in tinerete. (nu stiu daca a fost virgin pana la o varsta inaintata, dar e clar ca a avut probleme sentimentale). Ce este ciudat este ca, desi era sanatos, familia lui il stia perfect sanatos, colegii il stiau sanatos, era vesel, nu dadea semne ca ar fi ceva in neregula, intr-o seara , cand venea de la servici, aproape de casa lui, a cazut jos mort. Asa dintr-o data, fara sa-l loveasca cineva, fara sa-l impiedice cineva. Colegii si familia au ramas socati. Cum sa moara un om asa din senin ! Ce vreau sa zic este ca acel om, desi cel mai probabil avut adolescenta/tinerete nefericita (nu ajunge nimeni timid asa fara motiv), nu a ajuns sa se bucure in deajuns de familie. A fost fericit doar pentru 12-13 ani. Atat. Iar altii, care se cupleaza de la 15-16 ani, care nu au probleme sociale si sentimentale, (si care mai sunt si atei pe deasupra), si care se casatoresc la 20-22 de ani, traiesc multi ani, ajung sa aiba nepoti si stranepoti. Persoana in cauza era de religie ebraica. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:50:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.