![]() |
Citat:
|
scrierea pe forum
Nu am pretentie la diacritice, dar macar sa se foloseasca majuscula la inceput de propozitie si cat de cat corect punctuatia. Sunt obositoare textele unora. Rainbow, uita-te cum scrii si dupa vezi daca mai poti sa spui ca te lezeaza ideea topicului :) Cratima nu o folosesti nici acolo unde are caracter permanent, (ti-o fi lene), dar tot tu faci gargara ca a indraznit sa spuna cineva ca oamenii nu mai stiu scrie corect, spui ca ar fi jignit crestinii prin asta. Nu e jignire, e trista realitate.
|
Citat:
|
Asta-i nesimțire, știi nu?
|
Cu siguranta s-a mai spus, dar revin cu forma de plural al cuvantului ortodox care e ortodocsi. Imi irita retina "ortodoxi", pe care inca-l mai vad uneori pe forum.
|
Citat:
asta afost oexceptie;) |
Citat:
emaibine sati vezi barnadin ochiul tau punctdouapuncteics |
Citat:
Pentru ca să scrii corect și frumos ai obligația să te înduioșezi de săracul Iisus, să ai compasiune și compătimire creștină și abea atunci ai să poți pune fondul problemei, dragostea curată, într-un vas ales, de pământ dar din ăla bun... și tare ca un bolovan cioplit de toți nesimțiții și bădăranii și de toți cei ce nu se lasă ciopliți decât de păcatele iubirii de sine. Draga mea colegă, nu te lăsa intimidată căci tu scrii cel mai frumos, eu recunosc că scriu ca un fariseu mai mult ca să mă laud... tu însă scrii așa ca să iei peste cap de la toți. Eu nu te hulesc ci mă mângâi cu scrierea ta căci duhul tău din scriere este bun, așa că n-am să te judec ci am să te aștept... la cotitură... ca nu cumva să o iei pe acolo. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
darstai linistit canumai petopicu astama amuz caasa vrea ioana restuforumului einregula |
Citat:
|
Citat:
|
rainrainbow, te întreci cu gluma. Cunoști expresia: „a sări calul”?
|
Citat:
Mai bine să nuți bați capu' fiindcă pierzi fondu' dar nici să te delași de tot... vezi acuma fac și pe profesoru', dau și lecții... asta ca să vezi pînă unde poate decădea omu' când e vorba să fure... să se dea el Învățător. 'Cine este Învățătorul vostru?' Dar voi nici nu știți ce aveți de învățat... așa că tot d'Jabba. |
Citat:
cunosc,dar cel mai mult ma deranjeaza ateii de pe forum.ei n au ce cauta aici.in plus ioana ateista m a scos din sarite cu 'desteptaciunea'ei.restu sunt de umplutura. |
Citat:
|
Citat:
Dar să revenim la topic. O altă greșeală frecventă: omiterea prepoziției pe înainte de care. Exemplu greșit: „Observația care am făcut-o”. Corect: „Observația pe care am făcut-o”. Alt cuvânt preluat greșit din engleză: „a disturba” (greșit) în loc de „a perturba” (corect). |
Alte greșeli pe care le-am observat, mai ales în vorbire, sunt pleonasmele:
- folosirea sintagmei "dar totuși", deși sunt conjuncții cu același înțeles; - "suplimentar, mai adaug", sau "în plus, mai scriu..." |
Si cei mai slabi la gramatica ce sa facem sa plecam de pe forum?
Nu stiu de ce faceti atita caz cu gramatica asta cind in Romania sau adunat o multime de natiuni si va intreb si lor le cereti sa scrie si vb perfect? |
Nu, poate mai învățăm și noi ceva. Cine te-a dat afară? :1:
|
Citat:
Când te exprimi cum trebuie ai șanse mai mari ca mesajul tău să fie înțeles așa cum ai intenționat. Topicul s-a concentrat asupra greșelilor, nu a persoanelor care le fac. |
Citat:
totusi, in Romania nu prea a mai venit nimeni, in afara de cetateni din republica Moldova, nu e situatia din Marea Britanie, care are in multe comitate ca statistica etnia alba pe locurile 2-3, pe primul fiind pakistanezii sau indienii... |
No bine hai ca m-am linistit eu cea care am greseli mereu, culmea ca am fost in scoala buna la gramatica.:106:
|
Citat:
|
|
Citat:
Eu n-am chef de mândria asta fățarnică și de cuvioșia asta de fațadă pentru ca să împrăștii ca fraierul amețit și păcălit tot felul de viclenii foarte 'mântuitoare'!!! Cine să mă fi păcălit? Păi cine altcineva decât șarpeleu' jegoist al naravului din poftochiul meu propriu și personal exact așa cum l-a păcălit pe ursul brun din pădurea adormită tocmai vulpea argintie, ca să pescuiască el iarna cu coada până noaptea... că cică o să prindă pești mulți și mari! Ați văzut voi ce a prins! Și de unde credeți voi că a știut ucenicul Ioan că e Domnul atunci când Petru cu câțiva apostoli s-a dus să pescuiască și iar n-au prins nimic toată noaptea? Era după înviere și-și cam pierduseră nădejdea. N-a știut și nici nu și-a închipuit superstițios, n-a bănuit și atunci de unde? Vă spun eu căci eu știu fiindcă am citit cu luare aminte primită în dar de sus codul bunelor floricele lăsate de îngerași prin scripturi. Păi de acolo, că uitându-se în mare a văzut cum apar pești din Cuvânt în apă, apar și cresc foarte rapid și atunci a știut că numai Domnul are puterea asta și a rostit ca trăznit: 'Domnul ESTE' și Petru când a auzit a văzut și el peștiocii mari de tot, a crezut și luându-și haina pe el a sărit în mare și a înnotat până la Mesia bucurându-se. |
|
Citat:
|
Întrebare
Vă rog să îmi spuneți părerea voastră despre cum se formează corect negația în cazul unui subiect sau unui complement multiplu:
de ex: X și Y sunt la masă. Negația ar fi: "X sau Y nu sunt la masă."? Mai clar este "Nici X, nici Y nu este la masă.", dar mă interesează forma corectă (dacă există) fără "nici". Mai exact mă interesează dacă sintagma "La 31 decembrie 2012 sau 2011 X nu avea datorii." este corectă, sau este preferabil "La 31 dec 2012 și 2011 X nu avea datorii.". Precizez că sensul trebuie să fie că nici la 2012, nici la 2011 nu existau datorii - să zicem, ca exemplu. Un link în acest sens mi-ar fi folositor, că m-am confuzat de tot cu aceste conjuncții... Mulțumesc! |
Citat:
|
Cred că ai reușit să ne confuzezi și pe noi :)
Dar văd că diferența este între „și” și „sau”. În cazul tău, pentru a nu lăsa loc de interpretări, trebuie folosit „și”. Dar pentru a fi și mai clar, consider că trebuie adăugat 31 decembrie și la 2012. Adică: "La 31 dec. 2012 și la 31 dec. 2011 X nu avea datorii." |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:42:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.