Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sfintele Pasti - Invierea Domnului (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5070)
-   -   Lumina de la Ierusalim (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12830)

Dumitru73 14.04.2012 18:49:16

Citat:

În prealabil postat de arwein (Post 439925)
Stie cineva cine sunt si unde fug oamnii aceia cu lumanarile aprinse in maini? Se vad la sfarsitul fimarii rusesti si pe la mijlocul celei grecesti (cea facuta de sus, unde e clar ca ies din Sf. Mormant din lateral si alearga catre iesire, apoi se vede Patriarhul cum iese pe iesirea centrala si da lumina celor din biserica)>

eu abia anul trecut am aflat de acesti "alergatori", tot dintr-o filmare.
pana atunci stiam, chiar si de la martori directi, ca primul care iese cu lumina este patriarhul ...

Adriana Cluj 14.04.2012 18:51:43

Citat:

Stie cineva cine sunt si unde fug oamenii aceia cu lumanarile aprinse in maini? Se vad la sfarsitul fimarii rusesti si pe la mijlocul celei grecesti (cea facuta de sus, unde e clar ca ies din Sf. Mormant din lateral si alearga catre iesire, apoi se vede Patriarhul cum iese pe iesirea centrala si da lumina celor din biserica)>

arabii ortodocsi, urmasii pastorilor din Bethleem. odata nu au fost lasati inauntru si Sfanta Lumina nu a venit decat dupa ce li s-a dat drumul
cititi aici
2011
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...oborat-si-azi/
2012
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...a-minune-2012/
cititi si despre anul 1326
http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfanta_lumina.htm

Adriana Cluj 14.04.2012 19:25:04

la Antena 3 acum

Sunt de-a dreptul uimita. Niels Shnecker prezinta o emisiune la Antena 3.
In prima faza a vorbit despre venirea Sfintei Lumini la Ierusalim.
Sunt uimita pentru ca acest om, evreu din cate stiu eu, spune clar si raspicat:
*Miracolul venirii Sfintei Lumini, socotita a fi cea mai mare minune a ortodoxiei
*Sfanta Lumina vine doar la ortodocsi, de cate ori au incercat altii decat ortodocsii, nu a venit
* a fost el insusi de mai multe ori la Sfantul Mormant
* a incercat sa afle, uitandu-se prin interiorul Mormantului Mantuitorului, daca nu cumva exista vreun loc unde sa fie ascunsa sursa de lumina
* se exprima spunand Mantuitorul
* a discutat chiar cu cei care il controleaza pe Patriarh, incercand sa afle daca nu exista vreun ""secret"" tehnic al venirii Sfintei Lumini
*a spus ca la catolici, spre deosebire de ortodocsi, lumina este aprinsa de preoti si se tine o slujba speciala (nici eu nu stiam cum se face la catolici..)
*etc... ceea ce ma uimeste este faptul ca vorbeste de parca ar fi ortodox!

Ma intriga si ma nemultumeste faptul ca Antena 3, avand destui prezentatori, nu gaseste altii care sa se ""ocupe"" de sarbatorile ortodoxe (Mihaela Radulescu, speram sa nu mai apara maine, stiam ca a renuntat la ortodoxie odata cu casatoria cu Elan S; anul trecut asa s-a intamplat la emisiunea de Craciun....)

M-am exprimat adeseori cu scepticism la adresa lui NS, stiind ca este mason si nu stiu ce interese reprezinta.
Dar ce ma uimeste acum peste masura este felul deschis in care a vorbit un evreu despre Invierea Mantuitorului si venirea Sfintei Lumini doar la ortodocsi..

Chiar acum a afirmat ca este necrestin...deci probabil mozaic...

DragosP 14.04.2012 20:18:17

Nu vă mai tulburați din toate...

Adriana Cluj 14.04.2012 20:53:30

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 439937)
Nu vă mai tulburați din toate...

Nu m-am tulburat... m-a uimit... am apreciat felul in care vorbea...
Chiar ma intrebam, o fi trecut la ortodoxie? dar a afirmat el apoi ca este necrestin.

TunsDiana 14.04.2012 22:00:13

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 439903)
A venit Sfanta Lumina la 14:24

Doamne fii laudat si slavit!

HRISTOS A INVIAT!

Slava tie Doamne!

Am auzit si eu la radio, m-a cuprins asa o emotie, nu poate fi descrisa in cuvinte!

Adevarat a inviat!

Adriana Cluj 15.04.2012 02:13:42

Citat:

Stie cineva cine sunt si unde fug oamenii aceia cu lumanarile aprinse in maini? Se vad la sfarsitul fimarii rusesti si pe la mijlocul celei grecesti (cea facuta de sus, unde e clar ca ies din Sf. Mormant din lateral si alearga catre iesire, apoi se vede Patriarhul cum iese pe iesirea centrala si da lumina celor din biserica)>

""De la Betleem vin arabi ortodocși, care sunt foarte credincioși, dar și zgomotoși. Înconjoară și ei Sfântul Mormânt, se roagă cu voce tare, au mâinile în sus și se țin unii pe alții pe umeri. ”Doamne, trimite-ne din cer Lumina”, spun ei în cor, urmăriți de toți cei prezenți. Se spune că dacă ei nu vin, întârzie Lumina. ""
http://www.cotidianul.ro/magia-lumin...-sfant-179523/
http://www.crestinortodox.ro/paste/s...lim-88534.html

Adriana Cluj 17.04.2012 15:20:29

Citat:

Acest obicei al lor a ramas si s-a perpetuat de atunci de cand slujba de inviere a ortodocsilor s-a petrecut inafara Sfantului Mormant (cand cu armenii, 1326). Acestia striga : Credinta noastra-i dreapta! credinta noastra ii dreptslavitoare!

costel 17.04.2012 17:31:37

Suntem cu adevarat necredinciosi. Pe de o parte cautam sa aratam ca acest lucru nu este posibil, iar pe de alta parte, noi cei asa zis crestini nu suntem altfel macar in aceasta zi.

Dumitru73 17.04.2012 17:52:50

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 440246)
Suntem cu adevarat necredinciosi. Pe de o parte cautam sa aratam ca acest lucru nu este posibil, iar pe de alta parte, noi cei asa zis crestini nu suntem altfel macar in aceasta zi.

cam ai dreptate.
imi aduc aminte de o discutie avuta cu un vechi prieten, actualmente duhovnic al manastirii Durau (parintele Hariton).
facand comparatie intre libertatea capatata, plus bogatia de carti ortodoxe aparute si saracia (din acest punct de vedere) al celor din vechime, mi-a spus: noi ar trebui sa zburam ca ingerii ...
figurativ desigur.

catalin2 17.04.2012 20:22:31

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 440248)
cam ai dreptate.
imi aduc aminte de o discutie avuta cu un vechi prieten, actualmente duhovnic al manastirii Durau (parintele Hariton).
facand comparatie intre libertatea capatata, plus bogatia de carti ortodoxe aparute si saracia (din acest punct de vedere) al celor din vechime, mi-a spus: noi ar trebui sa zburam ca ingerii ...
figurativ desigur.

Legat de asta, cu mai mult timp in urma s-a facut o reclama la TVR, pt refacerea manastirilor din Moldova, de care imi amintesc si care mi se pare extraordinara. Suna aproximativ asa:
'' CU SUTE DE ANI IN URMA OAMENII NU STIAU SA CITEASCA, DAR STIAU SA PRIVEASCA. SI INTREVEDEAU NEVAZUTUL. ACUM OAMENII STIU SA SCRIE SI SA CITESCA, DAR NU MAI INTELEG NIMIC, NICI DIN CELE VAZUTE ORI NEVAZUTE SI NICI DIN CELE STIUTE ORI NESTIUTE..."

Adica oamenii de azi nici ceea ce vad nu mai inteleg, cu atat mai mult ceea ce nu se vede.

Adriana Cluj 17.04.2012 20:54:31

INVIEREA DOMNULUI

Predica si talcuirea patristica amanuntita a IPS Hierotheos Vlachos: “Nu credem in revolutii sociale. Invierea e adevarata revolutie!”

http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...os/#more-45478

“Nici o alta sarbatoare nu tinteste atat de sus si nu potoleste setea si foamea duhului omenesc”
Invierea lui Hristos

""“Invierea lui Hristos este cel mai mare eveniment din istorie. Este ceea ce diferentiaza crestinismul de orice alta religie. Celelalte religii au capi muritori, in vreme ce Capul Bisericii este Hristos, Care a inviat din morti. Invierea lui Hristos a insemnat innoirea firii omenesti, replamadirea neamului omenesc si trairea realitatii eshatologice. Nu putem vorbi despre Inviere in afara Rastignirii, deoarece Rastignirea si Invierea sunt cei doi poli ai vietii mantuitoare, asa cum se canta in Biserica: „a venit, prin Cruce, bucurie la toata lumea. Totdeauna binecuvantand pe Domnul, laudam Invierea Lui”, sau: „Crucii Tale ne inchinam, Hristoase, si sfanta Invierea Ta o slavim”.

Deoarece Invierea lui Hristos are o mare insemnatate pentru viata credinciosului, in Biserica se vorbeste in permanenta despre ea. Nu credem in revolutii sociale, pentru ca cel mai mare bine de pe lume a venit prin Inviere, nu prin vreo razvratire a maselor. Daca intelegem ca Invierea este adevarata revolutie, atunci am aflat adevarul, deoarece prin Invierea lui Hristos omul si-a recapatat locul pe care il avea candva, urcand chiar si mai sus. Cuvantul epanastasi (revolutie) provine din verbul epanistimi, insemnand revenire la starea anterioara1. Indreptarea si reasezarea omului pe locul avut mai inainte s-au facut prin Invierea lui Hristos.

Sfantul Apostol Pavel spune in mod clar: Iar daca Hristos nu a inviat, zadarnica este credinta voastra (I Cor. 15,17). Adevarul si puterea credintei se datoreaza marelui eveniment al Invierii lui Hristos. Fara acest adevar, crestinii sunt mai de plans decat toti oamenii (I Cor. 15,19).

Biserica praznuieste invierea lui Hristos incepand din momentul pogorarii Sale la Iad, unde a slobozit sufletele dreptilor Vechiului Testament de sub stapanirea mortii si a diavolului. Aceasta este randuiala praznuirii Invierii in Biserica noastra. Asa cum observam din textele liturgice, praznuirea Invierii incepe din Vinerea Mare, o data cu slujba Utreniei Sambetei Mari, atunci cand are loc purtarea Epitafului. Omiliile Parintilor Bisericii din Vinerea Mare sunt, in realitate, cuvinte purtatoare de lumina biruintei Invierii.""

Ekaterina 17.04.2012 23:26:45

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 364259)
Acum , intrebarile mele sunt:

1. Daca ati fi papa de la Roma , nu ati vrea sa se pogoare lumina si in ziua pastelui din calendarul catolic ?
2. Numai ortodocsii pot sa produca sau sa procure fosfor alb si sa-l introduca in mormantul lui Hristos ?
3. Credeti ca observarea fenomenului de pogorare a luminii dateaza doar din anii care au urmat obtinerii fosforului si studierii proprietatilor lui (sec. 19) ?
4. Stiti ce masuri iau necrestinii (evreii si musulmanii) ca nu cumva sa se introduca vreun material piroforic (incendiar) in mormantul acela ? credeti ca poate fi lasat fosforul in aer liber cu mai multe zile inainte sau ca poate fi introdus de catre unica persoana care intra in mormant : patriarhul de Ierusalim ? credeti ca evreii care-l perchezitioneaza sunt complicii lui ?
5. Stiti cum se pastreaza (in ce fel de mediu) si cum se manipuleaza fosforul ? stiti care sunt consecintele atingerii fosforului cu mana goala ? stiti in general cum si in cat timp se auto-aprinde fosforul si care sunt consecintele arderii lui (modul in care arde, substantele rezultate si efectele lor asupra omului, etc.) ?

Ii multumesc foarte mult domnului Adrian pentru lamuririle date in acest topic despre problema fosforului, personal m-am folosit mult citind toate postarile dumnealui. In urma cu ceva timp am vazut si eu acel filmulet care incerca sa explice minunea luminii de la Ierusalim. Nu am crezut nicio clipa tot ce sustinea acel om cam agitat si dubios, insa aveam mare nevoie de o explicatie. Dumnezeu a randuit sa o aflu dupa aproape 3 ani pe acest forum. Pe langa argumentele stiintifice interesante, mesajele au fost si o adevarata delectare prin stil si logica prezentarii argumentelor.

cristiboss56 17.10.2012 21:34:40

Patriarhul latin de Ierusalim va celebera Paștile împreună cu ortodocșii

În doi ani, toți catolicii de rit oriental (greco-catolicii) și cei de rit latin din Țara Sfântă vor celebra Învierea Domnului după calendarul iulian, după care serbează Paștile toți creștinii ortodocși.
După aprobarea definitivă a acestui lucru de către Papa Benedict al XVI-lea, toți catolicii din Israel vor celebra așadar Paștile împreună cu ortodocșii. Catolicii din Israel au permisiunea de a începe această schimbare chiar din 2013.
Această decizie înseamnă și adoptarea de către catolicii din Țara Sfântă a caalendarului iulian pentru Postul Mare și pentru perioada post-pascală până la Cincizecime. În 2014 sărbătoarea va fi comună, pe 20 aprilie.
Patriarhia latină a Ierusalimului a luat această măsură pentru a fi în concordanță cu celebrarea Paștilor pentru toți creștinii, însă de fapt este o adaptare a calendarului pentru că în timpul Paștelui ortodox se aprinde Sfânta Lumină la Sfântul Mormânt din Ierusalim, prilej de bucurie imensă pentru toți creștinii. De altfel, mulțime mare de catolici, majoritatea mai exact, vin în Ierusalim pentru bucuria Luminii, și participă la Paștile ortodox, ierarhii catolici dându-și seama de voința poporului.
Evidența minunată a Învierii, confirmată liturgic și comunitar prin venirea Sfintei Lumini la Mormântul izvorâtor de viață al Mântuitorului, se dăruiește creștinilor de pretutindeni, care simt puterea Celui Înviat din morți de a izvorî Lumină peste univers. Așadar, acceptarea creștinilor catolici din Țara Sfântă să celebreze Învierea Domnului împreună cu ortodocșii este o confirmare a Adevărului care se dăruiește minunat în Biserică prin Liturghie și se manifestă prin dogmă mântuitoare și prin slujire liturgică.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...007#post477007

tabitha 20.10.2012 01:19:09

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 477009)
Patriarhul latin de Ierusalim va celebra Paștile împreună cu ortodocșii

În doi ani, toți catolicii de rit oriental (greco-catolicii) și cei de rit latin din Țara Sfântă vor celebra Învierea Domnului după calendarul iulian, după care serbează Paștile toți creștinii ortodocși.
După aprobarea definitivă a acestui lucru de către Papa Benedict al XVI-lea, toți catolicii din Israel vor celebra așadar Paștile împreună cu ortodocșii. Catolicii din Israel au permisiunea de a începe această schimbare chiar din 2013.
Această decizie înseamnă și adoptarea de către catolicii din Țara Sfântă a caalendarului iulian pentru Postul Mare și pentru perioada post-pascală până la Cincizecime. În 2014 sărbătoarea va fi comună, pe 20 aprilie.
Patriarhia latină a Ierusalimului a luat această măsură pentru a fi în concordanță cu celebrarea Paștilor pentru toți creștinii, însă de fapt este o adaptare a calendarului pentru că în timpul Paștelui ortodox se aprinde Sfânta Lumină la Sfântul Mormânt din Ierusalim, prilej de bucurie imensă pentru toți creștinii. De altfel, mulțime mare de catolici, majoritatea mai exact, vin în Ierusalim pentru bucuria Luminii, și participă la Paștile ortodox, ierarhii catolici dându-și seama de voința poporului.

O veste EXCELENTĂ ! Mulțumim, Cristi.

Miha-anca 21.10.2012 01:09:50

Sa intelegem ca la catolici Domnul Iisus Hristos va invia pe viitor de doua ori intr-un an? Ori e momentul ca Biserica Greco-Catolica sa revina la BO, dar nu dintr-odata, ci incetul cu incetul...
Multumim, Cristian, pentru stirea aceasta f importanta.

andra_v 21.10.2012 08:58:08

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 477523)
Sa intelegem ca la catolici Domnul Iisus Hristos va invia pe viitor de doua ori intr-un an? Ori e momentul ca Biserica Greco-Catolica sa revina la BO, dar nu dintr-odata, ci incetul cu incetul...

Sper din totul sufletul ca, anul acesta, nici Domnul Flutur, nici alt om politic (vizat un anumit domn de la PNL, dar nu este nici pe departe singurul) nu va mai folosi lumina de la Ierusalim in scop politic/electoral.

cristiboss56 21.10.2012 13:49:56

Da , cu rabdare va fi peste tot o singura Biserica si o singura Inviere !

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 477523)

Va fi o Inviere o singura data , precum va fi cat de curand o singura Biserica Soborniceasca si Apostoleasca precum Crezul il rostim la Ortodocsi !
Spre asta ne indreptam cu siguranta !
Asa sa ne ajute Dumnezeu !+

cristiboss56 21.10.2012 13:53:00

Citat:

În prealabil postat de andra_v (Post 477540)
Sper din totul sufletul ca, anul acesta, nici Domnul Flutur, nici alt om politic (vizat un anumit domn de la PNL, dar nu este nici pe departe singurul) nu va mai folosi lumina de la Ierusalim in scop politic/electoral.

Ascunse sunt gandurile politicienilor , dar avem "sansa" unor alegeri in iarna , si atunci de Inviere tendinta asta de politizare se va mai diminua , sau poate . . . !:18:

Miha-anca 21.10.2012 21:43:36

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 477558)
Va fi o Inviere o singura data , precum va fi cat de curand o singura Biserica Soborniceasca si Apostoleasca precum Crezul il rostim la Ortodocsi !
Spre asta ne indreptam cu siguranta !
Asa sa ne ajute Dumnezeu !+

Sa nu ne asteptam la unirea intr-o singura Biserica inainte de vreme, adica inaintea venirii Antihristului, ca sa nu avem parte de dezamagire, Cristian. Iar vremea aceea, chiar daca e pe aproape, inca nu a venit. Raul se lucreaza in lume- vedem cu ochii nostri -, deci este sigur ca Antihristul va veni si multi, poate ultimii, vor lua cununa. Abia apoi putem sa gandim la unirea in adevar a Bisericii. Oare noi vom prinde acele vremuri? Vom vedea...

cristiboss56 21.10.2012 22:24:57

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 477624)
Sa nu ne asteptam la unirea intr-o singura Biserica inainte de vreme, adica inaintea venirii Antihristului, ca sa nu avem parte de dezamagire, Cristian. Iar vremea aceea, chiar daca e pe aproape, inca nu a venit. Raul se lucreaza in lume- vedem cu ochii nostri -, deci este sigur ca Antihristul va veni si multi, poate ultimii, vor lua cununa. Abia apoi putem sa gandim la unirea in adevar a Bisericii. Oare noi vom prinde acele vremuri? Vom vedea...

Eu cred ca nu ! Am depasit si eu juma de secol de acum sase ani . . . , asa ca eu nu am speranta !

Miha-anca 22.10.2012 00:22:15

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 477637)
Eu cred ca nu ! Am depasit si eu juma de secol de acum sase ani . . . , asa ca eu nu am speranta !

Cristian, cand eram de varsta ta, tinere, un batran de 90 ani pe care il ingrijeam, mi-a spus ca sunt tanara; iar eu, franta de atata munca si efort, abia ma taram de colo, colo. Adevarul e, ca totul e relativ.

Miha-anca 22.10.2012 00:26:36

Citat:

În prealabil postat de andra_v (Post 477540)

Sa ne facem ca nu vedem acest scop politic/ electoral, dar sa permitem celor care pot, sa faca un gest frumos.

cristiboss56 22.10.2012 22:10:38

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 477656)
Cristian, cand eram de varsta ta, tinere, un batran de 90 ani pe care il ingrijeam, mi-a spus ca sunt tanara; iar eu, franta de atata munca si efort, abia ma taram de colo, colo. Adevarul e, ca totul e relativ.

Da , aici in asta lume , da !
Un singur ADEVAR nu este relativ , in rest ai mare dreptate . De , am de invatat multe de la tine , caci sunt inca tinerel . . .:9:

Miha-anca 23.10.2012 03:00:08

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 477833)
Da , aici in asta lume , da !
Un singur ADEVAR nu este relativ , in rest ai mare dreptate . De , am de invatat multe de la tine , caci sunt inca tinerel . . .:9:

Hihihihi. Si eu sunt la faza de invatare; cum sa te invat pe tine sau pe altcineva ceva?!? :103:

Kanedel 29.11.2012 11:28:57

Parerea mea este(referitor la aparitia Sfintei Luminii) ca,daca, atatia au verificat posibilitatea trucului,si nimeni,din cate stiu eu,nu a negat ca ar putea fi ceva necurat la mijloc,inseamna ca Lumina aceasta chiar are origine Divina.Imi este greu sa cred ca nu ar fi iesit la iveala "trucurile " si astfel ar fi aflat de ele o lume intreaga de a lungul atator secole.

Dumitru73 29.11.2012 16:25:41

Citat:

În prealabil postat de Kanedel (Post 484902)
Parerea mea este(referitor la aparitia Sfintei Luminii) ca,daca, atatia au verificat posibilitatea trucului,si nimeni,din cate stiu eu,nu a negat ca ar putea fi ceva necurat la mijloc,inseamna ca Lumina aceasta chiar are origine Divina.Imi este greu sa cred ca nu ar fi iesit la iveala "trucurile " si astfel ar fi aflat de ele o lume intreaga de a lungul atator secole.

din păcate au cam ieșit la iveală.

addavv 29.11.2012 22:23:04

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 484970)
din păcate au cam ieșit la iveală.

AdrianAamz a adus explicatii si argumente stiintifice logice - am citit acum tot subiectul. A fost foarte interesant.
Pacat, Dumitru ... te incapatanezi sa persisti intr-o parere numai pentru ca tie ti se pare inacceptabil sa fie altfel.

Dumitru73 01.12.2012 14:07:10

Citat:

În prealabil postat de addavv (Post 485087)
AdrianAamz a adus explicatii si argumente stiintifice logice - am citit acum tot subiectul. A fost foarte interesant.
Pacat, Dumitru ... te incapatanezi sa persisti intr-o parere numai pentru ca tie ti se pare inacceptabil sa fie altfel.

el a adus doar partea de explicație care îi confirma credința.
interesant ... da.
concludent ... nu.

cristiboss56 01.12.2012 14:14:18

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 485400)
el a adus doar partea de explicație care îi confirma credința.
interesant ... da.
concludent ... nu.

Credinta este concludenta in sufletul fiecaruia , iar Dumnezeu nu are nevoie de avocati lumesti .
Lumina este un dar pentru cei ce vor sa o primeasca !:1:

Dumitru73 01.12.2012 14:28:06

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 485402)
Credinta este concludenta in sufletul fiecaruia , iar Dumnezeu nu are nevoie de avocati lumesti .
Lumina este un dar pentru cei ce vor sa o primeasca !:1:

ai dreptate.
ar aici era vorba de argumente, de dovezi.
dacă mi se spune "eu cred" și atât, nu prea mai am ce comenta. eu nu cred, tu da, iar eu respect asta.
dar dacă se încearcă aducerea de argumente ce se vor științifice și care, de cele mai multe ori, sunt incomplete sau pseudo-științifice, mă simt obligat să comentez, dacă am habar desigur :)

cristiboss56 01.12.2012 14:30:51

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 485403)
dacă mi se spune "eu cred" și atât, nu prea mai am ce comenta. eu nu cred, tu da, iar eu respect asta.

Si eu respect asta . . .:1:

Dumitru73 01.12.2012 14:54:59

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 485406)
Si eu respect asta . . .:1:

respecți faptul că nu sunt necredincios, sau că respect "eu cred" al celor credincioși? :)

cristiboss56 01.12.2012 14:57:42

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 485410)
respecți faptul că nu sunt necredincios, sau că respect "eu cred" al celor credincioși? :)

Pe amandoua . . . !:1:

Dumitru73 01.12.2012 15:05:51

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 485412)
Pe amandoua . . . !:1:

mulțumesc! :)

Dumitru73 01.12.2012 15:35:16

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 485410)

rectificare: "că nu sunt credincios".
am vrut să formulez altfel și mi-a ieșit altceva :D

Miha-anca 06.12.2012 14:37:21

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 485419)
rectificare: "că nu sunt credincios".
am vrut să formulez altfel și mi-a ieșit altceva :D

Stii cum se spune: "Gura pacatosului adevar graieste". Poate esti credincios fara sa stii. Iar in caz contrar, nu se stie ce iti rezerva viitorul. Multi necredinciosi au ajuns credinciosi, prin mila lui Dumnezeu.

Dumitru73 06.12.2012 17:30:25

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 486613)
Stii cum se spune: "Gura pacatosului adevar graieste". Poate esti credincios fara sa stii. Iar in caz contrar, nu se stie ce iti rezerva viitorul. Multi necredinciosi au ajuns credinciosi, prin mila lui Dumnezeu.

celui ce a fost o dată credincios, îi trebuie mult mai mult să redevină credincios, față de unul ce nu a cunoscut credința.

Miha-anca 06.12.2012 20:01:01

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 486630)
celui ce a fost o dată credincios, îi trebuie mult mai mult să redevină credincios, față de unul ce nu a cunoscut credința.

N-as zice. Sau te-ai apucat de hulit si de altfe fapte rele?!? Sper ca nu.
Trebuie doar sa ti se ia valul de pe ochi; atunci vei vedea limpede si vei intelege.

EzioAuditore 14.12.2012 00:24:09

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 486645)
N-as zice. Sau te-ai apucat de hulit si de altfe fapte rele?!? Sper ca nu.
Trebuie doar sa ti se ia valul de pe ochi; atunci vei vedea limpede si vei intelege.

Sti cand ii spui cuiva ca e orb, nu inseamna neaparat ca tu vezi. De altfel intelepciunea consta in abilitatea de a vedea tabloul intreg al creatiei, bineinteles atat cat putem intelege nivelul creatiei. Lumina are diferiti parametri de a o percepe, de exemplu lumina ultravioleta, infrarosu , razele x sunt lumini invizibile pentru ochiul uman dar totusi lumini materiale deoarece contini fotoni care participa la interactiunile electromagnetice. Tera de altfel are un camp electromagnetic, noi nu il vedem dar asta nu inseamna ca nu este acolo si printr-o "minune" optica se formeaza aurora polara.

Iisus a spus sa nu dai vin nou celui ce a baut vin vechi, caci va spune ca e mai bun cel vechi.
Si iata istoria se repeta, obisnuit cu vinul cel vechi e greu sa simti parfumul celui nou.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:22:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.