Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Un sfat intelept (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13023)

maria40 08.06.2011 16:43:59

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 367332)
Așa e, și ei constat o efeminare sub toate aspectele a lumii în care trăim. Bărbatul nu mai are calitățile pe care le avea cândva, iar asta poate că e și o consecință a lumii mai moi în care trăim, în care forța, atribut specific bărbatului, nu-și mai are rostul. Conflictele nu se mai rezolvă prin luptă acum, ci prin negociere. Presiunile care se fac asupra cuiva să facă anumite alegeri nu se mai fac dur, ci soft, insidios, folosind puterea - specific feminină - a seducției. Da, și eu conștientizez că femeile au preluat puterea, iar acest lucru face foarte mult rău familiei, ducând chiar la disoluția ei, pe care o trăim în zilele noastre.

Iertarea, însă, în cazul unui adulter, cred că este posibilă în unele cazuri, atunci când cel care o face nu din slăbiciune o face, ci din contră, pentru că e puternic în credință, pentru că nu se împiedică de slăbiciunea omenească a celui de lângă el, și este în stare să treacă, cu putere dumnezeiască, peste ea. Cazul pe care îl știu este în legătură cu un bărbat care, întorcându-se acasă după mai mulți ani, găsește un copil în plus față de cei pe care îi lăsase. Soția era casnică. Poate că ar fi putut să o repudieze și să preia el copiii. Ea s-a pocăit, iar el a iertat. Poate nu a mai iubit-o ca la început; poate i-a fost milă. În orice caz, atmosfera din casa lor a fost bună, fără tensiuni.

Credeti ca femeile de acum au contribuit la diminuarea calitatii barbatilor?
Credeti ca noua femeilor chiar ne place in mod deosebit sa preluam fraiele unei case?
Nu aveti idee de cate ori le pomenesc de "bine" pe stramoasele noastre ,dragele de ele, ca au luptat pentru drepturile femeilor.
Am dobandit drepturi mai multe dar si obligatii. Sarcinile vechi nu s-au eliminat la cele pe care le-am avut s-au adaugat altele. Ca si in trecut femeile de acum gatesc, spala fac curatenie au grija de copii de barbat, insa, acum mai au si un loc de munca unde lucreaza 8-10-12 ore pe zi.
Barbatii de acum nu mai vaneaza nu mai cioplesc unelte nu se mai lupta.....
Barbatii de acum(cu unele exceptii) sunt in gen Al Bundy vin de la serviciu si se posteaza in fata TV-ului.
Starea asta de moliciune a barbatilor este din cauza lor. Ei s-au degradat!
Din cand in cand se mai trezeste in unii instinctul de lupta si atunci sacul de box devine sotia sau iubita.
Nici macar nu mai sunt in stare sa lupte pentru dragostea unei femei, daca intervine vreo despartire in loc sa se mobilizeze sa o cucereasca se sinucid de molai ce sunt.

N.Priceputu 08.06.2011 16:48:33

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 367350)
Credeti ca femeile de acum au contribuit la diminuarea calitatii barbatilor?

Nu am acuzat nici femeile, nici bărbații pentru starea de acum. Am constatat doar cum stau lucrurile. Nu știu, încă, de ce stau așa. Se pot spune foarte multe pe subiectul ăsta.

N.Priceputu 08.06.2011 17:15:19

Citat:

Am dobandit drepturi mai multe dar si obligatii. Sarcinile vechi nu s-au eliminat la cele pe care le-am avut s-au adaugat altele. Ca si in trecut femeile de acum gatesc, spala fac curatenie au grija de copii de barbat, insa, acum mai au si un loc de munca unde lucreaza 8-10-12 ore pe zi.

Am întâlnit, totuși, mulți bărbați care împart treburile gospodărești cu soțiile lor, uneori chiar preluându-le într-o măsură mai mare decât ele. Astea sunt vremurile. Dacă femeia are și ea serviciu, e normal ca și gospodăria să fie dusă împreună

Cât privește moliciunea de care spuneți, ea vine dintr-un vid spiritual. Bărbații, mai mult decât femeile, nu mai găsesc sens în viața lor și se abandonează într-o nepăsare soră cu moartea, de multe ori.
Iar sensul nu poate fi găsit decât în Dumnezeu. Prin urmare, soluția la criza familiei nu poate fi decât credința. Iar un bărbat credincios va fi și puternic.

Nae123 08.06.2011 18:09:47

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 367357)
Am întâlnit, totuși, mulți bărbați care împart treburile gospodărești cu soțiile lor, uneori chiar preluându-le într-o măsură mai mare decât ele. Astea sunt vremurile. Dacă femeia are și ea serviciu, e normal ca și gospodăria să fie dusă împreună

Cât privește moliciunea de care spuneți, ea vine dintr-un vid spiritual. Bărbații, mai mult decât femeile, nu mai găsesc sens în viața lor și se abandonează într-o nepăsare soră cu moartea, de multe ori.
Iar sensul nu poate fi găsit decât în Dumnezeu. Prin urmare, soluția la criza familiei nu poate fi decât credința. Iar un bărbat credincios va fi și puternic.

Si asa capata sens (si pentru mine), expresia ,, cruce de barbat,,.

Melissa 08.06.2011 21:47:58

Citat:

Nici macar nu mai sunt in stare sa lupte pentru dragostea unei femei, daca intervine vreo despartire in loc sa se mobilizeze sa o cucereasca se sinucid de molai ce sunt.

:-))) foarte tare..

machho 09.06.2011 06:44:16

http://www.youtube.com/watch?v=7FX1T...eature=related

"Suferinta in sine trece, dar faptul de a fi suferit nu trece niciodata". Leon Bloy...asa si cu subiectele unora, probabil ca' oamenii deja se impaca in spatele nostru...si noi ducem o lupta apriga'..ca copii de gradinita'..ca' vei doamne eu am dreptate sau nuuu!! eu am dreptate. Trezeste-te Gheorghe,Trezeste-te Ioane..frumoasa' poezia,a UNUIA,care nu si-a pierdut timpul.

*misogism*

Glasul sfintilor trairii
ratacit de modernism
cere cruce aste-i vrerii
sa' fugim de misogism.

Nu-i 'n Dumnezeu sedere
misogismul de-i urmat,
paraclisele nu-s standuri
cu credinte de-ncercat.

Sacuri 'mbracate-n fala'
sunt carpite 'n adanc,
cand doar plansul cel 'n Taina'
tine misogismu-n vant.

Puneti inima-n cerinta'
catre Domnu-n loc curat,
ca' batjocora'-i credinta
sufletului 'nselat.

Mila Domnului sa' fie
bratului de om sarac,
ca-n priceperea-i pustie
Domnul,sa'-i fie de sac.

DianaCornea1983 09.06.2011 15:45:58

Citat:

În prealabil postat de vintage (Post 367330)
Draga Diana Cornea, nu ati citit cu atentie ceea ce am scris. Nu am scris niciunde ca doresc sa fie batute femeile si inselate. Asta se intampla si fara sa vreau eu.
Barbatii care sunt asa cum spuneti dumneavoastra sunt asa din multe motive nu numai ereditar sau din cauza educatiei. Da, sunt si cazuri in care femeile poarta vina in scandalurile din familia lor.
Calmati-va un pic, nu va aprineti chiar asa... Vedeti, daca faceti asa cu sotul dvs si ii interpretati spusele gresit, si in pripa si mai si exagerati reprosandu-i ca a zis ceea ce n-a zis, asa cum faceti cu mine, cum sa va mai iubeasca? Daca mai este si iute la manie...
Sa va invat ceva: In viata, in orice situatie, la serviciu, acasa, in autobuz sau la vreo coada, pastrati-va calmul. Daca va simtiti jignita sau nedreptatita sau treburile nu merg asa cum doriti, analizati cu discernamant si calm care este cauza. Cu calm lucrurile se vad mai clar.
NU INCURAJEZ VIOLENTA SI ADULTERUL dar nici nu dau cu biciul in barbati doar pentru ca unii din ei isi bat nevestele sau le inseala.
Un barbat violent si adulter se cunoaste de la inceput, din faza de prietenie. Si nu ti-l faci sot. Daca a devenit "rau" in timpul casniciei, atunci "e ceva putred"... Oare sotia n-are nici o vina? Si daca nu are nici o vina, atunci inseamna ca el este bolnav si nu-l lasi, il ajuti.
Asa ca, fetelor, inainte de a va marita DESCHITETI BINE OCHII !
Pt finalul discursului meu, va rog, recititi ce am scris.
Va rog sa ma iertati pentru indignarea pe care v-am provocat-o. Poate ca veti reusi sa treceti peste asta.

Adulterul si violenta in familie este o plaga pe care de multe ori noi femeile o provocam sau pe care noi femeile am putea s-o prevenim si DE CE NU?, s-o VINDECAM.

Buna ziua!

Am recitit si de aceea vreau sa sa va mai spun ceva. D-voastra sa ma iertati dar mie nu imi plac persoanele de peste 40 de ani care dau sfaturi pentru simpul fapt ca au mai multa experienta de viata, aceasta experienta de viata nu iti da dreptul sa te crezi atotstiutor, pentru ca anii mai multi nu inseamna neaparat si minte mai multa. Vad foarte des in tramvai foarte multi cetaten in varstai , care dupa parerea mea sunt mult mai prost crescuti si din multe puncte de vedere mai jos decat multi tineri, au trait degeaba. Exista si batrani intelepti, dar mai rar. Singurul scop, dupa mine al pensionarilor este sa manance, eu nu ii vad preocupati decat sa gaseasca ceva mai ieftin in piata, sunt vesnic plini de plase cu care inghesuie lumea si imput tot tramvaiul plus ca nu au decat pretentii pt faptul ca sunt pensionari. Deci varsta nu prezinta o garantie a intelepciunii.
Am observat ca multe persoane de varsta d-voastra gasesc scuze barbatilor ca isi bat femeile si spun ca ele ar fi de vina de pentru ca sunt cicalitoare. Este o mentalitate de evul mediu. Tocmai din aceasta cauza sunt atatea violente in tara, violenta asupra femeii si copiilor este mare, in principal din cauza mentalitatii. sunt indignata ca in loc sa tineti partea femeilor, o tineti pe aceea a barbatilor. Este mare pacat.

Lilith23 09.06.2011 17:39:26

Eu am impresia că am luat-o deja pe arătură și am cam deviat de la subiect. Am ajuns de la o doamnă al cărei soț o înșeală, la cazuri de abuzuri fizice și la moși și babe în tramvai.

Ca să revenim la subiect eu spun că singura soluție e divorțul. Atât în caz de adulter, cât și în caz de abuz. Indiferent că bărbatul e cel care greșește sau că e femeia. Poate veți zice că sunt tranșantă, însă nu pot fi altfel în cazuri din-acestea. Mulți spun că dacă unul din parteneri înșală, de vină e și celălalt, pentru că nu i-a acordat atenție etc. Așa bun... deci dacă eu după 5 ani de căsnicie nu sunt dispusă să-i gâdil orgoliul în fiecare zi, el merge și se consolează cu alta?! Nu, în primul rând discuți cu partenerul tău, pentru a rezolva eventualele probleme care te-ar putea împinge să faci ceva nesăbuit. Dacă chiar încerci și nu se poate nicicum... ok, te desparți de el/ea, pentru că relația nu mai merge. APOI dacă vrei, îți cauți pe altcineva. Iar dacă înșeli așa, numai din plăcere, înseamnă că ai probleme undeva la mansardă, caz în care divorțul e iar opțiunea cea mai viabilă.

DianaCornea1983 10.06.2011 11:42:49

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 367535)
Eu am impresia că am luat-o deja pe arătură și am cam deviat de la subiect. Am ajuns de la o doamnă al cărei soț o înșeală, la cazuri de abuzuri fizice și la moși și babe în tramvai.

Ca să revenim la subiect eu spun că singura soluție e divorțul. Atât în caz de adulter, cât și în caz de abuz. Indiferent că bărbatul e cel care greșește sau că e femeia. Poate veți zice că sunt tranșantă, însă nu pot fi altfel în cazuri din-acestea. Mulți spun că dacă unul din parteneri înșală, de vină e și celălalt, pentru că nu i-a acordat atenție etc. Așa bun... deci dacă eu după 5 ani de căsnicie nu sunt dispusă să-i gâdil orgoliul în fiecare zi, el merge și se consolează cu alta?! Nu, în primul rând discuți cu partenerul tău, pentru a rezolva eventualele probleme care te-ar putea împinge să faci ceva nesăbuit. Dacă chiar încerci și nu se poate nicicum... ok, te desparți de el/ea, pentru că relația nu mai merge. APOI dacă vrei, îți cauți pe altcineva. Iar dacă înșeli așa, numai din plăcere, înseamnă că ai probleme undeva la mansardă, caz în care divorțul e iar opțiunea cea mai viabilă.

Sunt absolut de acord cu tot ceea ce spuneti, intr-adevar am luat-o pe aratura si am deviat de la subiect. Mi se pare foarte haios ce ati spus ca de la o doamna inselata s-a ajuns la babe in tramvai, am si ras una buna!

Lasand gluma la o parte, pacatul nostru al romanilor este ca nu vorbim aproape niciodata la subiect, nu ne referim strict la subiect, nu suntem pragmatici din cauza egoismului exacerbat care ne face sa raportam totul la propria persoana, in loc sa dam sfaturi de bun simt, noi raportam totul la propria persoana si la ideile noastre, acest forum este folosit de multi mai mult pentru as-i expune parerile decat pentru a-i ajuta pe altii cu sfaturi.

Nu este cazul d-voastra, imi place raspunsul d-voastra, divortul este cea mai buna solutie , si eu cred ca asta este solutia pentru adulter si violenta. Mai bine rezolvi totul prin comunicare, iar daca nu se poate nici cu asta, divorteaza daca nu iti mai place persoana, decat sa inseli doar de dragul inselatului, cei care fac asta sunt persoane perverse cu grave probleme la mansarda.

vintage 10.06.2011 12:25:33

Citat:

În prealabil postat de DianaCornea1983 (Post 367519)
Adulterul si violenta in familie este o plaga pe care de multe ori noi femeile o provocam sau pe care noi femeile am putea s-o prevenim si DE CE NU?, s-o VINDECAM.

Buna ziua!

Am recitit si de aceea vreau sa sa va mai spun ceva. D-voastra sa ma iertati dar mie nu imi plac persoanele de peste 40 de ani care dau sfaturi pentru simpul fapt ca au mai multa experienta de viata, aceasta experienta de viata nu iti da dreptul sa te crezi atotstiutor, pentru ca anii mai multi nu inseamna neaparat si minte mai multa. Vad foarte des in tramvai foarte multi cetaten in varstai , care dupa parerea mea sunt mult mai prost crescuti si din multe puncte de vedere mai jos decat multi tineri, au trait degeaba. Exista si batrani intelepti, dar mai rar. Singurul scop, dupa mine al pensionarilor este sa manance, eu nu ii vad preocupati decat sa gaseasca ceva mai ieftin in piata, sunt vesnic plini de plase cu care inghesuie lumea si imput tot tramvaiul plus ca nu au decat pretentii pt faptul ca sunt pensionari. Deci varsta nu prezinta o garantie a intelepciunii.
Am observat ca multe persoane de varsta d-voastra gasesc scuze barbatilor ca isi bat femeile si spun ca ele ar fi de vina de pentru ca sunt cicalitoare. Este o mentalitate de evul mediu. Tocmai din aceasta cauza sunt atatea violente in tara, violenta asupra femeii si copiilor este mare, in principal din cauza mentalitatii. sunt indignata ca in loc sa tineti partea femeilor, o tineti pe aceea a barbatilor. Este mare pacat.

Draga Diana, tot ce ai spus in postarea ta arata cat esti de tanara. Nu-mi place ce ai scris dar nu ma pot supara pe tine. Asa gandesc aproape toti tinerii. Chiar si copii mei. Nu mai scriu nimic in legatura cu subiectul acesta pt ca am spus deja ce parere am si nu mi-o schimb.
Eu iti urez sa traiesti in sanatate si sa-ti daruiasca Dumneseu binecuvantarile Sale pana la adanci batraneti. O sa fii si tu batrana si pensionara si atunci ai sa vezi viata cu "alti ochi".

umilul 10.06.2011 12:53:31

Iertati-ma !!

[COLOR=#4a4a4a][COLOR=#000000]De cateva zile stau si ma gandesc cat de frumoase si adevarate sunt aceste vorbe intelepte :[/COLOR]
[COLOR=#000000]"Am vazut pe multi oameni cazand in pacat din pricina vorbelor lor, insa aproape pe nimeni din pricina tacerii", iar "Daca cetatea sufletului nu are zidul tacerii, ea ramane descoperita sagetilor dusmanului", cuvinte cu adevarat folositoare. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!![/COLOR]
[/COLOR]

Adriana Cluj 10.06.2011 13:10:01

Dificil de dat sfaturi

[[/quote]Totusi, aveti certuri? Nu va intelegeti?
Crezi ca o face pentru ca nu se poate intelege cu tine sau pur si simplu din divertisment, plictiseala, dorinta de nou?

I-ai spus ce ai auzit? Ce a spus?

Ar fi relevant daca ne-ai putea spune si varsta, de cat timp sunteti casatoriti..
Aveti copii?[/Nu avem copii si sintem casatoriti de 3 ani. Virsta noastra este de 55. Nu ne certam niciodata, se poarta frumos. Din familia lui mi-a spus ca ii plac femeile singure si ca acesta esti defectul lui cel mare, plus minte cu o usurinta de crezi si tu ce spune.][/quote]

Cam greu de dat sfaturi. Sincera sa fiu ma gandeam, citit prima postare, ca sunteti mai tineri. In tinerete se mai intampla lucruri de astea, accidente....nu ca ar fi scuzabile, nu asta vreau sa spun. La varsta asta, insa...Si dupa 3 ani, nu stiu cum sa-i socotesc: prea putini intr-o relatie de casatorie tinand seama si de varsta...Cam subreda relatia, cam fara temelii.
Familia care il aproba, la care faci referire, din cine se compune? Presupun ca nu mama, tatal lui, probabil copiii dintr-o casatorie anterioara. Atunci lucrurile sunt si mai subrede, daca ei aproba un asemenea comportament. Probabil ca nu te-au acceptat in familia, viata lor, nu s-au impacat cu ideea ca tatal lor s-a recasatorit. Nu e bine deloc.

Adriana Cluj 10.06.2011 13:22:16

Periculoasa gandire.

Citat:

Vad foarte des in tramvai foarte multi cetaten in varstai , care dupa parerea mea sunt mult mai prost crescuti si din multe puncte de vedere mai jos decat multi tineri, au trait degeaba. Exista si batrani intelepti, dar mai rar. Singurul scop, dupa mine al pensionarilor este sa manance, eu nu ii vad preocupati decat sa gaseasca ceva mai ieftin in piata, sunt vesnic plini de plase cu care inghesuie lumea si imput tot tramvaiul plus ca nu au decat pretentii pt faptul ca sunt pensionari. .

Nu-i asa ca ar trebui eutanasiati? Ce sa le mai plateasca statul asta pensie ca oricum nu mai sunt folositori, nu mai produc nimic! Nu-i asa? Numai atata fac, umbla ca disperatii dintr-o parte in alta cautand "ceva mai ieftin in piata", incurcandu-i pe imberbi in tamvai...
Basca ca ar mai vrea sa si stea jos, ca nu-i mai tin picioarele si incheieturile, dar scaunele sunt ocupate de tineri care merg la sala de forta ca sa faca muschi, si trebuie sa se relaxeze macar in tramvai si ei saracii...sau merg la scoala.... si la scoala (si acasa) nu se mai preda "bunacuviinta", asta-i materie expirata ca si pensionarii astia care ne incurca peste tot locul....
Spune-i mamei tale, tatalui tau, bunicii si bunicului tot ce gandesti, aratat-ti fata.
Iar eu iti doresc o batranete "pensionata", mai usoara, mai linistita, mai tihnita si binemeritata decat a celor care te incurca azi, nemernicii astia de pensionari.

Melissa 10.06.2011 15:23:33

Citat:

Vad foarte des in tramvai foarte multi cetaten in varstai , care dupa parerea mea sunt mult mai prost crescuti si din multe puncte de vedere mai jos decat multi tineri, au trait degeaba. Exista si batrani intelepti, dar mai rar. Singurul scop, dupa mine al pensionarilor este sa manance, eu nu ii vad preocupati decat sa gaseasca ceva mai ieftin in piata, sunt vesnic plini de plase cu care inghesuie lumea si imput tot tramvaiul plus ca nu au decat pretentii pt faptul ca sunt pensionari. Deci varsta nu prezinta o garantie a intelepciunii.

Prost ai mai fost educata domnisorico! Un tanar care este insensibil la problemele sociale ale categoriilor devaforizate si incapabil sa respecte persoanele de varsta a treia, este un tanar cu mari carente spirituale si cu perspective limitate de a realiza ceva in viata! Modul tau de a aprecia si evalua lucrurile din jur, vorbeste de la sine despre superficialitatea in care te zbati.Sper sa existe cat mai putini tineri in halul asta !!!

glykys 10.06.2011 15:34:35

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 367780)
Prost ai mai fost educata domnisorico! Un tanar care este insensibil la problemele sociale ale categoriilor devaforizate si incapabil sa respecte persoanele de varsta a treia, este un tanar cu mari carente spirituale si cu perspective limitate de a realiza ceva in viata! Modul tau de a aprecia si evalua lucrurile din jur, vorbeste de la sine despre superficialitatea in care te zbati.Sper sa existe cat mai putini tineri in halul asta !!!

Ehee, peste vreo 30-40 de ani o sa veda si ea cum e ! Oare s-or mantui, asa nespalati si imputiti in tramvai cum sunt? Ca am inteles ca daca ar conduce o maisna de lux, nu!

DianaCornea1983 10.06.2011 16:57:56

Citat:

În prealabil postat de vintage (Post 367707)
Draga Diana, tot ce ai spus in postarea ta arata cat esti de tanara. Nu-mi place ce ai scris dar nu ma pot supara pe tine. Asa gandesc aproape toti tinerii. Chiar si copii mei. Nu mai scriu nimic in legatura cu subiectul acesta pt ca am spus deja ce parere am si nu mi-o schimb.
Eu iti urez sa traiesti in sanatate si sa-ti daruiasca Dumneseu binecuvantarile Sale pana la adanci batraneti. O sa fii si tu batrana si pensionara si atunci ai sa vezi viata cu "alti ochi".

Tot ce ati scris d-voastra in ultima postare de aici aici dovedeste ca sunteti un om intelept. Imi cer scuze pentru tot ce am zis, aveti dreptate, poate o sa privesc viata cu alti ochi cand o sa fiu pensionara, d-voastra cu parerile d-voastra, eu cu ale mele. D-zeu sa va binecuvanteze si pe d-voastra

DianaCornea1983 10.06.2011 19:49:55

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 367724)
Nu-i asa ca ar trebui eutanasiati? Ce sa le mai plateasca statul asta pensie ca oricum nu mai sunt folositori, nu mai produc nimic! Nu-i asa? Numai atata fac, umbla ca disperatii dintr-o parte in alta cautand "ceva mai ieftin in piata", incurcandu-i pe imberbi in tamvai...
Basca ca ar mai vrea sa si stea jos, ca nu-i mai tin picioarele si incheieturile, dar scaunele sunt ocupate de tineri care merg la sala de forta ca sa faca muschi, si trebuie sa se relaxeze macar in tramvai si ei saracii...sau merg la scoala.... si la scoala (si acasa) nu se mai preda "bunacuviinta", asta-i materie expirata ca si pensionarii astia care ne incurca peste tot locul....
Spune-i mamei tale, tatalui tau, bunicii si bunicului tot ce gandesti, aratat-ti fata.
Iar eu iti doresc o batranete "pensionata", mai usoara, mai linistita, mai tihnita si bi%nemeritata decat a celor care te incurca azi, nemernicii astia de pensionari.

Eu nu am spus ca trebuie eutanasiati, nu am spus ca nu sunt folositori, ca nu produc nimic! Va rog cititi ce am scris, nu imi bagati in gura cuvinte pe care nu le-am spus! Sunteti cumva pensionara si va simtiti in mod direct lezata?

Eu nu merg la sala de forta ca sa fac muschi si nu sunt in scoala, am terminat scoala deci nu ma bagati cu acesti oameni in aceiasi oala!.

Parintii mei stiu ce gandesc toata familia mea stie!

Adevarul doare intotdeauna! Nu ma cunoasteti ca sa puteti sa afirmati ca eu as fi in scoala si va bagati aiurea in vorba! Eu vorbeam cu altcineva!

Acea persoana cu care vorbeam nu s-a suparat ca d-voastra, nu stiti decat sa improscati cu venin!
Eu vorbesc din experienta mea de viata, nu din a d-voastra nu inteleg de ce va suparati ca nu va atacam pe d-voastra!

Eu doar am spus ca majoritatea pensionarilor pe care ii cunosc pe strada si in tramvai sunt : imputiti, pentru ca in loc sa se spele , opresc apa ca sa nu mai plateasca dar in schimb stau la coada la carne si 3 ore pentru ca numai la mancare se gandesc!

Ca dovada ca se gandesc numai la mancare toata ziua ii vad cu plase si incurca lumea in tramvai, ceea ce nu mi se pare normal, intr-o tara civilizata nu vezi asa ceva

Mi-e ciuda pe acesti pensionari pentru ca atunci cand eu vin acasa seara cu tramvaiul, nu am loc sa stau jos din cauza lor, desi as avea dreptul sa stau mai mult jos! Ei ce fac toata ziua? Plimba plasele si tot ei sunt obositi!

Pretentiile pensionarilor ma scot din sarite, ei trebuie sa nu aiba pensia taiata dar eu sa am salariul taiat, toata lumea se ingrijeste de pensionari, de bugetari cui ii pasa?

Nu imi convine ca pensionarii au reduceri peste tot, cu ce drept? Ca sunt batarni?
Mai bine sa incurajam tineretul si nu mi se pare normal ca un pensionar sa aiba pensia mai mare decat salariul mediu pe economie, desi si pensiile tot din salariile actuale se platesc!

Am multe nemultumiri, tot pensionarii au adus si comunismul in Romania si ei l-au perpetuat! Si la ora actuala ne merge prost ca numai batranii sunt la putere!
Pensionarii ar trebui sa aiba respect pentru tineri pentru ca ei ii tin in spate, daca nu am fi noi de unde v-ati lua pensia?

Si inchei ca numai ma enervez!

DianaCornea1983 10.06.2011 20:01:37

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 367780)

Vorbiti aiurea ca sa va aflati in treaba!! Nu sunt domnisoara si cu atat mai putin domnisorica! Cum va permiteti?Sunteti rautacioasa si plina de venin! Si d-voastra sunteti superficiala daca judecati un om dupa o postare! Halal crestina!

DianaCornea1983 10.06.2011 20:09:22

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 367785)
Ehee, peste vreo 30-40 de ani o sa veda si ea cum e ! Oare s-or mantui, asa nespalati si imputiti in tramvai cum sunt? Ca am inteles ca daca ar conduce o maisna de lux, nu!

Mai, ce de crestini ortodocsi cumsecade pe forumul asta! Nu mai poate omul sa spuna o parere rezultata dintr-o experienta de viata, si nu din auzite ca imediat sariti ca ulii asupra prazii!
Daca rautatea ar durea.....

maria40 10.06.2011 20:22:37

Citat:

În prealabil postat de DianaCornea1983 (Post 367841)
Eu nu am spus ca trebuie eutanasiati, nu am spus ca nu sunt folositori, ca nu produc nimic! Va rog cititi ce am scris, nu imi bagati in gura cuvinte pe care nu le-am spus! Sunteti cumva pensionara si va simtiti in mod direct lezata?

Eu nu merg la sala de forta ca sa fac muschi si nu sunt in scoala, am terminat scoala deci nu ma bagati cu acesti oameni in aceiasi oala!.

Parintii mei stiu ce gandesc toata familia mea stie!

Adevarul doare intotdeauna! Nu ma cunoasteti ca sa puteti sa afirmati ca eu as fi in scoala si va bagati aiurea in vorba! Eu vorbeam cu altcineva!

Acea persoana cu care vorbeam nu s-a suparat ca d-voastra, nu stiti decat sa improscati cu venin!
Eu vorbesc din experienta mea de viata, nu din a d-voastra nu inteleg de ce va suparati ca nu va atacam pe d-voastra!

Eu doar am spus ca majoritatea pensionarilor pe care ii cunosc pe strada si in tramvai sunt : imputiti, pentru ca in loc sa se spele , opresc apa ca sa nu mai plateasca dar in schimb stau la coada la carne si 3 ore pentru ca numai la mancare se gandesc!

Ca dovada ca se gandesc numai la mancare toata ziua ii vad cu plase si incurca lumea in tramvai, ceea ce nu mi se pare normal, intr-o tara civilizata nu vezi asa ceva

Mi-e ciuda pe acesti pensionari pentru ca atunci cand eu vin acasa seara cu tramvaiul, nu am loc sa stau jos din cauza lor, desi as avea dreptul sa stau mai mult jos! Ei ce fac toata ziua? Plimba plasele si tot ei sunt obositi!

Pretentiile pensionarilor ma scot din sarite, ei trebuie sa nu aiba pensia taiata dar eu sa am salariul taiat, toata lumea se ingrijeste de pensionari, de bugetari cui ii pasa?

Nu imi convine ca pensionarii au reduceri peste tot, cu ce drept? Ca sunt batarni?
Mai bine sa incurajam tineretul si nu mi se pare normal ca un pensionar sa aiba pensia mai mare decat salariul mediu pe economie, desi si pensiile tot din salariile actuale se platesc!

Am multe nemultumiri, tot pensionarii au adus si comunismul in Romania si ei l-au perpetuat! Si la ora actuala ne merge prost ca numai batranii sunt la putere!
Pensionarii ar trebui sa aiba respect pentru tineri pentru ca ei ii tin in spate, daca nu am fi noi de unde v-ati lua pensia?

Incearca, ca atunci cand scrii sa-ti indulcesti putin mesajul pentru ca, totusi, suntem pe un forum crestin.
In ceea ce priveste "vina" actualilor pensionari pentru instaurarea comunismului eu zic ca ar fi bine sa mai pui mana pe o carte de istorie. Ceea ce s-a intamplat la 23 august 1944 a decis soarta Romaniei atunci s-a instaurat comunismul.
Pensionarii se straduiesc sa supravietuiasca bietii de ei. E cumplit ca dupa o viata de munca sa nu poti nici macar sa te hranesti cum trebuie nicidecum sa-ti mai permiti altceva.
Daca au ghinionul sa fie si bolnavi atunci situatia e si mai grava.
Cei care lucreaza in sistemul de stat au fost si sunt vesnic nemultumiti....
Nimeni nu te obliga sa lucrezi intr-un loc unde nu esti multumit. Nicaieri in lumea asta indiferent cat este o tara de dezvoltata cei care lucreaza la stat au salarii mai mici decat cei de la privat.
In cel privat nimeni nu te tine daca nu esti bun. Ai vazut vreunul de la privat facand greva sau protestand? Nu! Adica ai putea sa protestezi dar ar fi ca si cum ai striga la Luna!
Aici ca sa supravietuiesti si sa-ti pastrezi locul de munca tragi non-stop.

DianaCornea1983 10.06.2011 21:11:28

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 367848)
Incearca, ca atunci cand scrii sa-ti indulcesti putin mesajul pentru ca, totusi, suntem pe un forum crestin.
In ceea ce priveste "vina" actualilor pensionari pentru instaurarea comunismului eu zic ca ar fi bine sa mai pui mana pe o carte de istorie. Ceea ce s-a intamplat la 23 august 1944 a decis soarta Romaniei atunci s-a instaurat comunismul.
Pensionarii se straduiesc sa supravietuiasca bietii de ei. E cumplit ca dupa o viata de munca sa nu poti nici macar sa te hranesti cum trebuie nicidecum sa-ti mai permiti altceva.
Daca au ghinionul sa fie si bolnavi atunci situatia e si mai grava.
Cei care lucreaza in sistemul de stat au fost si sunt vesnic nemultumiti....
Nimeni nu te obliga sa lucrezi intr-un loc unde nu esti multumit. Nicaieri in lumea asta indiferent cat este o tara de dezvoltata cei care lucreaza la stat au salarii mai mici decat cei de la privat.
In cel privat nimeni nu te tine daca nu esti bun. Ai vazut vreunul de la privat facand greva sau protestand? Nu! Adica ai putea sa protestezi dar ar fi ca si cum ai striga la Luna!
Aici ca sa supravietuiesti si sa-ti pastrezi locul de munca tragi non-stop.

Desi sunt pe un forum crestin, aici este plin de atei, chiar deunazi vorbeam cu unul!
O sa imi indulcesc tonul cand vor vorbi si altii frumos!
Apostrofati-le va rog si pe doamnele care au vorbit asa de "frumos" cu mine, nu fiti partinitoare.
Eu cunosc istorie foarte bine, nu este nevoie sa citesc , stiu ca comunismul a fost adus de rusi, problema este alta.
Daca actualii pensionari, tineri atunci faceau ceva poate ca nu se ajungea sa fie asa de rau, problema cu comunismul este lunga si putem vb. pana maine pe subiectul asta.
Si la revolutie tinerii au fost pe baricade, batranii au stat dupa perdele si pana la urma tot batranii au luat puterea, vezi Iliescu, Brucan etc.
Si eu ma chinui sa supravietuiesc si nimeni nu imi plange de mila!
Decat sa ii plangeti pe pensionari mai bine i-ati ajuta!
Sunt multumita de locul meu de munca, sunt nemultumita ca pensionarii sunt platiti din salariile noastre iar pensiile lor de multe ori sunt mai mari ca salariile (pe langa reducerile si gratuitatile care le au), toata lumea ii plange, pe angajati de orice fel nu ii plange nimeni!
Hai sa dam in angajati ca ei oricum lucreaza ca prostii!
Aici nu era o chestiune despre bugetari si privati nu inteleg de ce ati deschis suvbiectul, vb. de pensionari, fiecare cu ce il doare! Oricum, eu consider si ca privatii ar trebui sa faca gura, daca ar fi mai uniti ar putea sa protesteze, doar nu va concediaza pe toti, daca sunteti uniti faceti multe!

glykys 11.06.2011 00:37:39

Citat:

În prealabil postat de DianaCornea1983 (Post 367846)
Mai, ce de crestini ortodocsi cumsecade pe forumul asta! Nu mai poate omul sa spuna o parere rezultata dintr-o experienta de viata, si nu din auzite ca imediat sariti ca ulii asupra prazii!
Daca rautatea ar durea.....

Draga mea, intr-adevar, aici este un forum ortodox, nu un cos de gunoi pentru frustrari marunte. Eu una, macar ca sunt mai tanara decat tine, m-am simtit foarte prost auzindu-te cum aduci injurii unor semeni de-ai nostri. Tu nu ai bunici?
Rautatea ca rautatea, dar egoismul face ravagii.

Melissa 11.06.2011 02:03:09

Citat:

În prealabil postat de DianaCornea1983 (Post 367841)

Daca te crezi o tanara capabila, de ce te complaci sa fii consumator in sistemul bugetar si stai la mila statului sa te plateasca? Ai curaj si intra in sectorul privat si contribuie la PIB ca sa creasca nivelul de trai in Romania si nu te mai lua tu de bietii pensionari! Ar trebui sa te aduca si pe tine Boc in asa hal incat sa nu ai cu ce-ti plati utilitatile, sa intelegi de ce consuma cu masura pensionarii si curentul si apa si gazul! Spui ca batranii sunt la putere? Dar tinerii unde sunt sa rastoarne Guvernul si sa ocupe tot ei si locuri in Parlament? Pai din pub-uri, cluburi si tramvaie nu poti decat sa dai din gura, ca altceva mai bun tot n-ai de facut.

Stii care-i culmea nesimtirii?
Raspuns:-"atunci cand eu vin acasa seara cu tramvaiul, nu am loc sa stau jos din cauza lor, desi as avea dreptul sa stau mai mult jos"

Pe tine nu te-au invatat parintii elementarul respect fata de cei din jur? In special fata de oamenii in varsta?
Hai ca te invat eu : cand te afli in tramvai( ca sa vb la subiect) si stai bine merci pe un scaun, daca in raza ta vizuala se afla o persoana mai in varsta sau o persoana cu handicap sau o femeie insarcinata sau o femeie cu copil in brate sau un copil mic sau o persoana de orice varsta care iti pare bolnava, te ridici respectuos si ii cedezi locul.Mai mult, fiind tanara, cand urci in tramvai si e inghesuiala, ramai in picioare, lasa altora un potential loc.

Te mai intreb ceva in incheiere : tu bugetar fiind, nu tot grija mancarii( ca si pensionarii) o ai in primul rand? Sau poate ca tu nu o ai daca stai cu parintii, dar intreaba-i te rog pe ei!

PS- si lasa nu-ti mai fa tu griji din ce-s platiti pensionarii . Ei au muncit o viata intreaga si au adus zeci de ani de zile contributii la bugetul de stat.

Ei trebuie respectati si iubiti pentru ca toti sunt batranii nostri! Nu ai auzit ca cine n-are batrani sa-si cumpere?Sau crezi ca asta-i vorba-n vant?

Lilith23 11.06.2011 09:49:37

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 367905)
Daca te crezi o tanara capabila, de ce te complaci sa fii consumator in sistemul bugetar si stai la mila statului sa te plateasca? Ai curaj si intra in sectorul privat si contribuie la PIB ca sa creasca nivelul de trai in Romania si nu te mai lua tu de bietii pensionari! Ar trebui sa te aduca si pe tine Boc in asa hal incat sa nu ai cu ce-ti plati utilitatile, sa intelegi de ce consuma cu masura pensionarii si curentul si apa si gazul! Spui ca batranii sunt la putere? Dar tinerii unde sunt sa rastoarne Guvernul si sa ocupe tot ei si locuri in Parlament? Pai din pub-uri, cluburi si tramvaie nu poti decat sa dai din gura, ca altceva mai bun tot n-ai de facut.

Raspuns:-"atunci cand eu vin acasa seara cu tramvaiul, nu am loc sa stau jos din cauza lor, desi as avea dreptul sa stau mai mult jos"

Pe tine nu te-au invatat parintii elementarul respect fata de cei din jur? In special fata de oamenii in varsta?
Hai ca te invat eu : cand te afli in tramvai( ca sa vb la subiect) si stai bine merci pe un scaun, daca in raza ta vizuala se afla o persoana mai in varsta sau o persoana cu handicap sau o femeie insarcinata sau o femeie cu copil in brate sau un copil mic sau o persoana de orice varsta care iti pare bolnava, te ridici respectuos si ii cedezi locul.Mai mult, fiind tanara, cand urci in tramvai si e inghesuiala, ramai in picioare, lasa altora un potential loc.

Te mai intreb ceva in incheiere : tu bugetar fiind, nu tot grija mancarii( ca si pensionarii) o ai in primul rand? Sau poate ca tu nu o ai daca stai cu parintii, dar intreaba-i te rog pe ei!

PS- si lasa nu-ti mai fa tu griji din ce-s platiti pensionarii . Ei au muncit o viata intreaga si au adus zeci de ani de zile contributii la bugetul de stat.

Ei trebuie respectati si iubiti pentru ca toti sunt batranii nostri! Nu ai auzit ca cine n-are batrani sa-si cumpere?Sau crezi ca asta-i vorba-n vant?

Subscriu! Tocmai ceva în genul ăsta voiam să scriu și eu! Sunt persoane ca Diana din cauza cărora lumea zice "tinerii din ziua de azi nu mai au pic de educație". Mă distrează că tot ei sunt cei revoltați. Ăia mai needucați și mai cu mintea creață se apucă să se bată cu pumnu'n piept! Vai de ei...

DianaCornea1983 11.06.2011 09:51:19

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 367898)
Draga mea, intr-adevar, aici este un forum ortodox, nu un cos de gunoi pentru frustrari marunte. Eu una, macar ca sunt mai tanara decat tine, m-am simtit foarte prost auzindu-te cum aduci injurii unor semeni de-ai nostri. Tu nu ai bunici?
Rautatea ca rautatea, dar egoismul face ravagii.

Toti bunicii mei nu s-au incadrat in categoria descrisa mai sus. Nu sunt frustrari, descriam o stare de fapt pe care am observat-o in jurul meu, daca nu mai are voie omul sa isi spuna o parere... unde ajungem la dictatura? Si eu nu inteleg de ce va bagati in discutiile altora , eu am vb. cu altcineva, va bagati aiurea in treaba.

Lilith23 11.06.2011 09:58:46

Citat:

În prealabil postat de DianaCornea1983 (Post 367867)
pensiile lor de multe ori sunt mai mari ca salariile (pe langa reducerile si gratuitatile care le au)

Tu nu știi pe ce lume trăiești!

Citat:

toata lumea ii plange, pe angajati de orice fel nu ii plange nimeni!
Te plâng eu! Pentru că nu ai decât răutate în tine, iar educație niet!

Lilith23 11.06.2011 10:01:22

Citat:

În prealabil postat de DianaCornea1983 (Post 367926)
Toti bunicii mei nu s-au incadrat in categoria descrisa mai sus. Nu sunt frustrari, descriam o stare de fapt pe care am observat-o in jurul meu, daca nu mai are voie omul sa isi spuna o parere... unde ajungem la dictatura? Si eu nu inteleg de ce va bagati in discutiile altora , eu am vb. cu altcineva, va bagati aiurea in treaba.

Omul are voie să-și exprime părerea, dar cu un dram de bun-simț! Și draga mea, în caz că nu ți-ai dat seama, aici e un forum, toată lumea are dreptul "să se bage". Te rog să nu uiți de cei șapte ani de acasă!

DianaCornea1983 11.06.2011 10:05:05

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 367905)

Am lucrat si in sistemul privat, doamna vedeti ca vorbiti fara sa stiti, in ambele locuri am lucrat si am primit un salariu de mizerie (la privat mai rau ca la stat), atacati omul fara sa stiti, este ultima data cand o sa mai vorbesc cu d-voastra pentru ca nu cunoasteti omul si va legati de el de dragul scandalului, v-ati bagat in discutia mea cu altcineva doar asa, aiurea ca sa va aflati in treaba.
Pensionarii consuma cu moderatie ca sunt zgarciti, si imputiti cum au fost toata viata, au fost o generatie de imputiti, de aceea suntem unde suntem, pensionarii ne-au adus in halul in care suntem, tinerii lucreaza in afara, batranii sunt la conducere! Tinerii sunt in Spania nu au cum sa rastoarne guvernul!
Eu nu merg in puburi si cluburi nu ma cunoasteti, vorbiti aiurea fara sa cunoasteti un om, din pura rautate!
Da, mi se pare normal sa stau jos cand vin seara de la lucru, pensionarii nu fac nimic toata ziua si tot ei sa stea jos? Dupa ce ca ati adus tara in halul in care e sa va cedez locul? Nu aveti respectul meu!
D-voastra sunteti si nesimtita ca jigniti oamenii fara sa ii cunoasteti, sunteti o persoana rea, plina de venin!
Nu ma invatati nimic pe mine, nu aveti dreptul si nici caderea!
Am grija mancarii, dar nu intr-un mod atat de disperat ca pensionarii, mananc si paine cu unt daca am, nu stau 3 ore la coada sa iau carne!
Nu ma cunoasteti, nu stau cu parintii, de unde trageti concluzia!
Sunteti prost informata, pensionarii sunt platiti din SALARIILE celor care actualmente muncesc nu din contributiile lor la stat, care s-au furat de multa vreme de guvernanti!
Este ultima oara cand o sa mai vorbesc cu d-voastra pe acest forum, va rog sa nu mai imi adresati nimic ca nu va voi mai raspunde!

Lilith23 11.06.2011 10:08:59

Citat:

În prealabil postat de DianaCornea1983 (Post 367929)
Am lucrat si in sistemul privat, doamna vedeti ca vorbiti fara sa stiti, in ambele locuri am lucrat si am primit un salariu de mizerie (la privat mai rau ca la stat), atacati omul fara sa stiti, este ultima data cand o sa mai vorbesc cu d-voastra pentru ca nu cunoasteti omul si va legati de el de dragul scandalului, v-ati bagat in discutia mea cu altcineva doar asa, aiurea ca sa va aflati in treaba.
Pensionarii consuma cu moderatie ca sunt zgarciti, si imputiti cum au fost toata viata, au fost o generatie de imputiti, de aceea suntem unde suntem, pensionarii ne-au adus in halul in care suntem, tinerii lucreaza in afara, batranii sunt la conducere! Tinerii sunt in Spania nu au cum sa rastoarne guvernul!
Eu nu merg in puburi si cluburi nu ma cunoasteti, vorbiti aiurea fara sa cunoasteti un om, din pura rautate!
Da, mi se pare normal sa stau jos cand vin seara de la lucru, pensionarii nu fac nimic toata ziua si tot ei sa stea jos? Dupa ce ca ati adus tara in halul in care e sa va cedez locul? Nu aveti respectul meu!
D-voastra sunteti si nesimtita ca jigniti oamenii fara sa ii cunoasteti, sunteti o persoana rea, plina de venin!
Nu ma invatati nimic pe mine, nu aveti dreptul si nici caderea!
Am grija mancarii, dar nu intr-un mod atat de disperat ca pensionarii, mananc si paine cu unt daca am, nu stau 3 ore la coada sa iau carne!
Nu ma cunoasteti, nu stau cu parintii, de unde trageti concluzia!
Sunteti prost informata, pensionarii sunt platiti din SALARIILE celor care actualmente muncesc nu din contributiile lor la stat, care s-au furat de multa vreme de guvernanti!
Este ultima oara cand o sa mai vorbesc cu d-voastra pe acest forum, va rog sa nu mai imi adresati nimic ca nu va voi mai raspunde!

Tu ești chiar nesimțită! Te sfătuiesc amical să ieși din scenă, că te faci singură de râs! Ești jalnică!

Melissa 11.06.2011 10:15:29

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 367931)
Tu ești chiar nesimțită! Te sfătuiesc amical să ieși din scenă, că te faci singură de râs! Ești jalnică!

Subscriu draga mea. Cu completarea : prostul nu e prost destul daca nu e si fudul!!:-)

N.Priceputu 11.06.2011 10:17:47

Citat:

În prealabil postat de DianaCornea1983 (Post 367929)

Poate n-ați citit regulile forumului. Chiar dacă nu, un lucru elementar pentru ca un dialog să poată avea loc este evitarea jignirilor.

vintage 11.06.2011 10:21:04

Doamnelor, ajunge! Ati certat-o destul pe DianaCornea. Nu cred ca este vreuna din voi care sa nu fi gandit MACAR ODATA, asa cum gandeste ea. Doamna glykys, dumneavoastra, pe alt topic le criticati pe niste babe cum ca se fandosesc si intreaba daca mancarea nu stiu care e de post... ce ziceti? nu seamana cat de cat cu ce-a zis Diana?
Meslssa, reciteste-ti mesajele si vezi cate din ele sunt pline de otrava, priveste cu cat dispret si aroganta raspunzi la postarile UNORA, pe care nici macar nu-i cunosti, nu i-ai vazut in viata ta... Cu userul Bogdan care-si cerea iertare, ce ai avut?
Lilith, te-a inzestrat Dumnezeu cu daruri mari... Dar uneori chiar si tie ti-e greu sa le porti. N-ai nici un merit pt calitatile pe care le ai. Dumnezeu ti le-a daruit pt ca te iubeste. Rasplateste-L si tu iubindu-i pe cei "agramati", analfabeti, needucati si CU BLANDETE, CU DRAGOSTE si MODESTIE, ajuta-i , invata-i si corecteaza-i. Astfel iti dai DAR din DARUL primit de la Dumnezeu. Esti mamica, esti pedagog la copilasi, invata de la ei iertarea, daruieste din iubirea ta de mamica si altora straini familiei tale

Oameni buni! O vorba calda, o mustrare facuta cu dragoste alunga rautatea, ura si supararea.
Nimeni din noi nu este destul de bun ca sa isi ia dreptul sa ocarasca pe fratele lui. Sa-i indreptam pe cei ce gresesc dar cu vorbe bune, cu caldura si cu dreagoste!

Melissa, astept "biciul" raspunsului tau...
Va rog sa ma iertati, dragele mele, stiu ca nici eu nu sunt chiar OK...

PopVasile 11.06.2011 10:25:33

Sfaturi din mlastina disperarii

Citat:

În prealabil postat de OanaMari (Post 365938)
Este mai mult de un an de zile de cind am aflat de o relatie a sotului meu cu o persoana mai invirsta decit el. Stiu sigur de aceasta relatie si nu stiu cum sa procedez pentru ca imi este teama de reactia care v-a avea, acuzindu-ma pe mine ca nu fac altceva decit sa ii gasesc motive. Cel mai dureros este ca din familie il incurajeaza la aceasta relatie fiind intermediari la relatia lor. Cu toate ca inainte, avea o parere proasta despre aceasta persona socotindo o profitoare. Nu stiu cum sa procedez deoarece, noi am mai avut perioade de neintelegere si intotdeauna familia m-a scos vinovata. Am credinta inn Dumnezeu ca un sfat bun imi v-a iesi in cale.

Doamna, va dau un sfat din mlastina disperarii... nu stiu multe sa zic, dar intai de toate sa va ganditi la integritatea familiei, familia este mica Biserica, pe care nu trebuie sa o destramam pentru nimic in lume, si sa stiti ca si rabdarea e o virtute, si sa nu uitati de juramantul pe care vi l ati facut reciproc in fata altarului, in Taina Nuntii, anume ca veti fi mereu impreuna la bine si la rau... e grav ce se intampla cu sotul dumneavoastra, dar nici nadejdea nu trebuie sa lipseasca din toate acestea... rugati pe Maica Domnului pentru acest necaz sa treaca de la dumneavoastra si sa i lumineze pe cei care sunt INTERMEDIARI in acea vatamatoare relatie extra conjugala, deoarece aceia fac o greseala imensa fata de voi ca familie, pentru ca sapa la temelia familiei voastre si fac o mare paguba Bisericii...poate am fost dur pe alocuri...dar eu cand eram copil, am trecut prin situatii similare... si nu e usor, iar daca nu se poate face nimic, sa nu uitati niciodata ca barbatul necredincios se sfinteste prin femeia (sa) credinciosa... cu nadejde si rugaciune inainte... o sa vedeti ca Hristos nu ramane indiferent...
sa auzim numai de bine, fratele Vasile

Yasmina 11.06.2011 10:58:30

doamnelor,doamnelor,doamnelor!

Chiar mai deunazi radeam in sinea mea,gandindu-ma la reactia pe care o are sarmana doamna ce a deschis acest subiect...numai SFATURI INTELEPTE NU SUNT :)))

Ridicolul situatiei atinge cote maxime cand cineva deschide un subiect cerand sfaturi intr-o problema,pareri avizate sau suport iar noi scriem pagini intregi de flecareala,care poarta accentele frustarilor proprii(sunt useri pe care-i framanta aceeasi idee in mod obsesiv,pe toate topicurile,fara deosebire :))

Lilith23 11.06.2011 11:18:42

Citat:

În prealabil postat de vintage (Post 367934)
Lilith, te-a inzestrat Dumnezeu cu daruri mari... Dar uneori chiar si tie ti-e greu sa le porti. N-ai nici un merit pt calitatile pe care le ai. Dumnezeu ti le-a daruit pt ca te iubeste. Rasplateste-L si tu iubindu-i pe cei "agramati", analfabeti, needucati si CU BLANDETE, CU DRAGOSTE si MODESTIE, ajuta-i , invata-i si corecteaza-i. Astfel iti dai DAR din DARUL primit de la Dumnezeu. Esti mamica, esti pedagog la copilasi, invata de la ei iertarea, daruieste din iubirea ta de mamica si altora straini familiei tale

Oameni buni! O vorba calda, o mustrare facuta cu dragoste alunga rautatea, ura si supararea.
Nimeni din noi nu este destul de bun ca sa isi ia dreptul sa ocarasca pe fratele lui. Sa-i indreptam pe cei ce gresesc dar cu vorbe bune, cu caldura si cu dreagoste!

Ai dreptate! M-ai făcut să-mi fie puțin rușine cu ce i-am zis Dianei, chiar dacă eu încă sunt de părere că aveam dreptate! Dar e așa cum ai zis tu: cu vorbe calde se poate face mai mult bine! Îmi cer scuze Dianei pentru cum m-am adresat ei și tuturor forumiștilor pe care i-am jignit într-un fel sau altul!

vintage 11.06.2011 12:09:19

Citat:

În prealabil postat de Lilith23 (Post 367941)
Ai dreptate! M-ai făcut să-mi fie puțin rușine cu ce i-am zis Dianei, chiar dacă eu încă sunt de părere că aveam dreptate! Dar e așa cum ai zis tu: cu vorbe calde se poate face mai mult bine! Îmi cer scuze Dianei pentru cum m-am adresat ei și tuturor forumiștilor pe care i-am jignit într-un fel sau altul!

:) Esti fetita buna si ai un suflet minunat. Altfel nu ti-ai fi ales o meseria asta. Copii iti solicita gingasia sufleteasca, rabdare si mult tact.
Sigur ca ai dreptate sa ii aperi pe oropsitii nostri pensionari. Ei, in ciuda acrelii lor, sunt mai fragili decat copii. Merita tot atata atentie cat si copii. Ei sunt trecutul nostru dar in acelasi timp si viitorul. Cum asa? Vazandu-i pe ei acum, ne vedem viitorul
Te sarut! Sa ai un sfarsit de saptamana minunat!

Melissa 11.06.2011 12:18:51

Citat:

Doamnelor, ajunge! Ati certat-o destul pe DianaCornea. Nu cred ca este vreuna din voi care sa nu fi gandit MACAR ODATA, asa cum gandeste ea. Doamna glykys, dumneavoastra, pe alt topic le criticati pe niste babe cum ca se fandosesc si intreaba daca mancarea nu stiu care e de post... ce ziceti? nu seamana cat de cat cu ce-a zis Diana?
Meslssa, reciteste-ti mesajele si vezi cate din ele sunt pline de otrava, priveste cu cat dispret si aroganta raspunzi la postarile UNORA, pe care nici macar nu-i cunosti, nu i-ai vazut in viata ta... Cu userul Bogdan care-si cerea iertare, ce ai avut?

Cat de "bun" crestin ortodox trebuie sa fii sa tii partea unui personaj care denigreaza si isi bate joc in acest mod de batranii pensionari ai tarii??Vorba domnului Zaharia pe care il parafrazez acum: " te imbeti cu apa rece crezandu-te bun si iertator", cand de fapt adevarul e cu totul altul .Cum poti sustine si trece cu vederea o atitudine lipsita de minima consideratie pe care o datoram oamenilor in varsta din jurul nostru??
Daca tu sau altii ati gandit asa macar 1 data in viata, ei uite sa stii ca eu niciodata nu am gandit asa. Si sunt convinsa ca nici Glykys daca tot te-ai luat si de ea si multi altii pe langa noi.

Sau asa de mult te-a gadilat in orgoliu ca te-a facut "tanara inculpata" inteleapta, incat acum o si ridici in slavi?:-)))

Daca eu sunt atat de jos duhovniceste incat arunc cu otrava ( se vede cu ochiul liber cat de mult ma IUBESTI pentru ca ti-am spus dupa 2-3 postari ca esti barbat si esti fals si cu mine nu-ti merge figura), tu fiind atat de sus duhovniceste, de ce nu ma mangai cu vorbele tale si de ce nu ma iubesti si pe mine cea care te "lovesc cu biciul" raspunsului meu?? Hmm?Hai, invata-ma lectia blandetii, iertarii si iubirii!

Astept sa-ti ceri iertare pentru tot ce mi-ai spus si desigur de acum incolo sa ma si iubesti!

vintage 11.06.2011 14:12:02

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 367953)
Cat de "bun" crestin ortodox trebuie sa fii sa tii partea unui personaj care denigreaza si isi bate joc in acest mod de batranii pensionari ai tarii??Vorba domnului Zaharia pe care il parafrazez acum: " te imbeti cu apa rece crezandu-te bun si iertator", cand de fapt adevarul e cu totul altul .Cum poti sustine si trece cu vederea o atitudine lipsita de minima consideratie pe care o datoram oamenilor in varsta din jurul nostru??
Daca tu sau altii ati gandit asa macar 1 data in viata, ei uite sa stii ca eu niciodata nu am gandit asa. Si sunt convinsa ca nici Glykys daca tot te-ai luat si de ea si multi altii pe langa noi.

Sau asa de mult te-a gadilat in orgoliu ca te-a facut "tanara inculpata" inteleapta, incat acum o si ridici in slavi?:-)))

Daca eu sunt atat de jos duhovniceste incat arunc cu otrava ( se vede cu ochiul liber cat de mult ma IUBESTI pentru ca ti-am spus dupa 2-3 postari ca esti barbat si esti fals si cu mine nu-ti merge figura), tu fiind atat de sus duhovniceste, de ce nu ma mangai cu vorbele tale si de ce nu ma iubesti si pe mine cea care te "lovesc cu biciul" raspunsului meu?? Hmm?Hai, invata-ma lectia blandetii, iertarii si iubirii!

Astept sa-ti ceri iertare pentru tot ce mi-ai spus si desigur de acum incolo sa ma si iubesti!

Draga Melissa,

Adevarat, i-am luat apararea acelei fete dar nu am aprobat afirmatiile ei. Nici mie nu-mi place ce a spus si i-am scris asta, I-am atras atentia odata. Poate ca ea n-a avut in jurul ei persoane care sa-i insufle ingaduinta fata de neputintele batranilor. Poate ca ea a avut de suferit din pricina unor batranei mai mult decat altii... noi nu stim de ce gandeste asa. Oricum, n-ar fi trebuit sa zica asa... E urat, desigur, si e pacat sa spui asemenea lucruri despre oamenii varstnici, cat ar fi ei de « incurca lume ».
Sunt departe de a fi un bun crestin, si nu fac pe smerita, vai de capul meu, ce dracovenii mai fac si eu, ce nervi ma mai apuca uneori.... Doamne fereste ! Dar, crede-ma, « lucrez » la asta cu nadejdea ca Dumnezeu imi va da timp si ocazii multe sa devin o crestina pe placul LUI.
Aaa, pai Domnul Zaharia este un minunat ! Si eu sunt un « fan » al dumnealui ! Are dreptate cand zice asa cum mi-ai amintit tu ! Cred ca ma imbat cu apa rece sperand ca pot fi buna si iertatoare... Dar eu mai sper inca sa pot. Ti-am zis, ma straduiesc... e totusi un pas... pe ceilalti o sa-i fac sprijinita de bratul lui Dumnezeu.
Sunt convinsa ca tu nu ai gandit niciodata urat despre batrani si te admir pentru asta. Iti doresc din toata inima, sa te ajute Dumnezeu ca si pe viitor sa fie tot asa si ca vrajmasul diavol sa nu-si bage codita... ca mare vrajba stie sa bage afurisitul intre oameni ! Doamne fereste !
Pai sa sti, de la glykys, chiar nu ma asteptam sa mai continue cu mustrarile si no, m-am luat de ea... ce sa zic, recunosc, dar cum o stiu eu pe ea, o sa ma ierte.
Dar de cei « multi altii » nu-mi amintesc sa ma fi luat... dar nu te contrazic, mai am si eu momente proaste...
M-a facut « tanara inculpata intelepta » ??? Super !Nici nu ma gandeam ca par a fi asa... Dar nu ma deranjeaza ! Ce ma deranjeaza, insa, este ca lumea ma crede barbat (sau poate or fi crezand ca sunt travesti ? Doamne fereste !) SUNT FEMEIE si o sa ma gandesc cum sa fac sa te conving. Te-as invita la Brasov in concediul asta sa ne cunoastem. Atunci o sa-ti spun si numele meu adevarat, si o sa vezi cat de mult mi se potriveste pseudonumul « vintage »... pe bune ! O sa-mi cunosti sotul, copii si mi-ar placea sa stau cu tine la o terasa, sau undeva in Poiana Brasov. Iti fac aceasta invitatie.
Pai mai Melissa, daca ti-as spune acum ca-mi esti draga si ca vreau sa fim prietene nu m-ai crede. Mi-ai zice ca sunt prefacuta, ca vreau sa ma dau mare prin forum pe aici, ca alea, alea. De aceea nici nu indraznesc sa-ti spun, desi sete adevarat, adevarat !
Nu te invat lectia blandetii si rabdarii pt ca o sti mai bine decat mine... si uneori chiar as vrea sa te mangai. Eu n-am avut o sora. Am cresut cu doi frati mai mari. Mi-ar fi placut o surioara si tocmai de aceea cu prietenele mele sunt foarte dragastoasa sperand sa ma doreasca soa lor. Unele sunt cam « ariciose », dar tot le iubesc.
IMI CER IERTARE (pe bune !) CA TE-AM ENERVAT CU TOT CE TI-AM SPUS SI CREDE-MA CA TE IUBESC !

Marilena  ( nu stiu cum se pun emoticoanele dar as fi vrut sa-ti pun un trandafiras...)

Melissa 11.06.2011 15:53:07

Citat:

În prealabil postat de vintage (Post 367971)
Draga Melissa,

IMI CER IERTARE (pe bune !) CA TE-AM ENERVAT CU TOT CE TI-AM SPUS SI CREDE-MA CA TE IUBESC !

Marilena ( nu stiu cum se pun emoticoanele dar as fi vrut sa-ti pun un trandafiras...)

Hai ca m-ai facut sa rad cu intreg mesajul tau:-))
Desigur ca nu m-ai enervat ci doar am simtit un disconfort cand m-ai stropit cu roua bunatatii tale:-)) Desigur daca eram cateva trepte mai sus, nu simteam decat bucurie:-))

SI desigur ca te iert pentru ca sa ierte si Tatal meu greselile mele.

Si pentru ca am vazut ca scrii si poezioare, am sa-ti las aici o "Scrisoare de ramas bun" ( simbolic de la mine pentru tine: "ramas bun divergente cu Vintage":69: )scrisa de Gabriel Garcia Marguez care imi place foarte mult:

"Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din carpa si mi-ar darui o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc, insa in mod categoric as gandi tot ceea ce zic.

As da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreaza,ci pentru ceea ce semnifica.

As dormi mai putin,dar as visa mai mult,intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.

As merge cand ceilati se opresc,m-as trezi cand ceilalti dorm. As asculta cand ceilalti vorbesc si cat m-as bucura de o inghetata cu ciocolata!

Daca Dumnezeu mi-ar face cadou o bucatica de viata,m-as imbraca foarte modest,m-as intinde la soare,lasand la vederea tuturor nu numai corpul,ci si sufletul meu.

Dumnezeul meu,daca as avea o bucatica de viata…
N-as lasa sa treaca nici o zi fara sa le spun oamenilor pe care ii iubesc, ca ii iubesc.

As convinge pe fiecare femeie sau barbat spunandu-le ca sunt favoritii mei si as trai indragostit de dragoste.

Oamenilor le-as demonstra cat se insala crezand ca nu se mai indragostesc cand imbatranesc, nestiind ca imbatranesc cand nu se mai indragostesc!

Unui copil i-as da aripi,dar l-as lasa sa invete sa zboare singur.

Pe batrani i-as invata ca moartea nu vine cu batranetea, ci cu uitarea.

Atatea lucruri am invatat de la voi, oamenii… Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful muntelui,insa fara sa bage de seama ca adevarata fericire rezida in felul de a-l escalada.

Am invatat ca atunci cand un nou nascut strange cu pumnul lui micut,pentru prima oara, degetul parintelui, l-a acaparat pentru totdeauna.

Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul,doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice.

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti.

Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului tau.

Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe.

Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit.

Daca as stii ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea,as spune te iubesc.

Nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii.

Intotdeauna exista ziua de maine si viata ne da de fiecare data alta oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar daca cumva gresesc si ziua de azi este tot ce ne ramane, mi-ar face placere sa-ti spun cat te iubesc, ca niciodata te voi uita!

Ziua de maine nu-i este asigurata nimanui,tanar sau batran. Azi poate sa fie ultima zi cand ii vezi pe cei pe care-i iubesti.
De aceea, nu mai astepta, fa-o azi, intrucat daca ziua de maine nu va ajunge niciodata,in mod sigur vei regreta ziua cand nu ti-ai facut timp pentru un suras, o imbratisare, un sarut si ca ai fost prea ocupat ca sa le conferi o ultima dorinta.

Sa-i mentii pe cei pe care-i iubesti aproape de tine, spune-le la ureche cat de multa nevoie ai de ei, iubeste-i si trateaza-i bine, ia-ti timp sa le spui imi pare rau, iarta-ma, te rog si toate cuvintele de dragoste pe care le stii.
Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile tale secrete.
Cere-i Domnului taria si intelepciunea pentru a le exprima.
Demostreaza-le prietenilor tai cat de importanti sunt pentru tine."

:53: ( sa stii ca florile sunt "unisex", se daruiesc si femeilor si barbatilor cu acelasi drag:71:)

DianaCornea1983 11.06.2011 16:18:54

Citat:

Doamna Vintage, va rog sa ma credeti ca mi-au dat lacrimile cand am citit postarea d-voastra, sunteti un om adevarat, un adevarat crestin, sa ma iertati inca o data pentru tot, toti crestinii ar trebui sa fie ca d-voastra, D-zeu si Iisus Hristos cred ca se bucura in ceruri ca mai exista si oameni ca d-voastra!
Eu chiar vroiam sa ies de pe forum si sa nu mai intru in discutii cu nimeni pentru ca m-am simtit incoltita de foarte multe femei de aici, si chiar persoana pe care am jignit-o cel mai mult adica d-voastra m-a iertat, nu m-a blamat, sunteti un adevarat crestin, nu ca aceste doamne care se baga in discutiile altora si nu stiu decat sa jigneasca!

Eu am avut o discutie cu d-avoastra iar ele s-au bagat ca sa-mi atace opiniile cu atata rautate, m-au atacat si acum vor sa ma dea afara de pe forum desi eu n-am avut nimic cu ele personal, ele s-au grabit sa ma judece fara nici un motiv!

Am intalnit multi atei de o mie de ori mai cumsecade ca d-voastra doamnelor Melissa si altele, care nu isi judeca aproapele si nu il ataca, il iau la bascalie, dar nu il ataca si nu il judeca, cand am intrat pe forumul acesta am crezut ca o sa gasesc crestini adevarati, dar din cauza d-voastra o sa ies, cu un gust amar!
Doamna vintage sunteti, o doamna adevarata, o crestina ortodoxa asa cum ar trebui sa fim toti, m-ati impresionat cu bunatatea d-voastra si cu felul in care mi-ati raspuns, iertare inca o data pentru tot, sa aveti o viata frumoasa, D-zeu sa va binecuvanteze!
Si acum plang, atat m-a impresionat felul d-avoastra de a fi, si faptul ca ati vorbit frumos si mi-ati luat apararea, nu am cuvinte sa va multumesc pentru tot!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:26:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.