Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Revenirea DOMNULUI si INVIEREA - adevarata noastra nadejde (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13265)

tara tara vrem ostas 19.07.2011 22:11:13

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 379432)
Hristos n-a spus așa ceva! A spus simplu: "Lazăr a murit." (Ioan 11,14), "iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este." (Matei 5,37).

iti lipseste contextul acestor citate..

osutafaraunu 19.07.2011 22:12:08

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 379431)
ma refeream la citatele scripturistice care nu se impaca nicicum cu teologia voastrea si ele nu apartin lui doctor Faustus.

Adevărat. El doar le-a tot lipit până a început să miroase a clei (de oase!). Iertați-mă, dar ne îndepărtăm de tema propusă...

tara tara vrem ostas 19.07.2011 22:16:26

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 379434)
Daca va trai in moarte, ce rost mai are invierea?

am spus-o mai jos... stabilirea totala si finala a vesniciei... intoarcerea creatiei la starea initiala..

Citat:

Mantuitorul mai spune: "Iata EU vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui." (Apocalipsa 22:12). Mai este si o alta rasplatire pentru faptele credintei, inainte de revenirea Domnului Iisus Hristos?
Da Hristos rasplateste dupa fapta si rasplata inca din lumea aceasta.Dreptatea lui Dumnezeu este si aici..

tara tara vrem ostas 19.07.2011 22:17:07

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 379436)
Adevărat. El doar le-a tot lipit până a început să miroase a clei (de oase!). Iertați-mă, dar ne îndepărtăm de tema propusă...

nu el le-a lipit.

grasu77 19.07.2011 22:30:09

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 379415)
Ce înseamnă "a învia"? În moarte, separarea sufletului de trup, trupul omului cade pradă putrezirii, în timp ce sufletul merge înaintea lui Dumnezeu, rămânând totuși în așteptarea momentului în care va fi unit iarăși cu trupul său glorificat. Dumnezeu, în atotputernicia sa, va reda în mod definitiv viața incoruptibilă trupurilor noastre, unindu-le cu sufletele noastre prin puterea Învierii lui Isus.

Vorbiti despre lucruri noi. Sfantul Apostol Pavel ne explica si el cum sta treaba cu cei morti " Nu voim fratilor sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit" (1 Tesaloniceni 4:13). Apoi, descrie revenirea Mantuitorului si spune despre invierea mortilor (simplu). Nu spune nimic despre "suflete" care-L insotesc pe Hristos pentru a-si primi trupurile. Cititi cu atentie relatarea Sfantului Apostol Pavel (1 Tesaloniceni 4:13-18). Nu seamana deloc cu a dvs.

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 379415)
La sfârșitul timpurilor, Împărăția lui Dumnezeu va ajunge la plinătatea sa. După judecata universală, drepții vor domni împreună cu Cristos pentru totdeauna, glorificați în trup și suflet, și universul însuși va fi reînnoit:
.

Pana la sfarsitul timpurilor, ce se intampla cu dreptii? Nu domnesc cu Hristos?

Erethorn 19.07.2011 22:35:19

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 379446)
Vorbiti despre lucruri noi. Sfantul Apostol Pavel ne explica si el cum sta treaba cu cei morti " Nu voim fratilor sa fiti in necunostinta despre cei ce au adormit" (1 Tesaloniceni 4:13). Apoi, descrie revenirea Mantuitorului si spune despre invierea mortilor (simplu). Nu spune nimic despre "suflete" care-L insotesc pe Hristos pentru a-si primi trupurile. Cititi cu atentie relatarea Sfantului Apostol Pavel (1 Tesaloniceni 4:13-18). Nu seamana deloc cu a dvs.

V-am mai explicat o data ca aplicati principiul neadevarat, necrestin si nescripturistic "sola scriptura".

Nu tot Adevarul este cuprins in Scriptura. Sf. Paul a explicat cat i s-a dat lui sa inteleaga, si cat aveau nevoie sa inteleaga cei carora li se adresa.

grasu77 19.07.2011 22:40:17

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 379449)
V-am mai explicat o data ca aplicati principiul neadevarat, necrestin si nescripturistic "sola scriptura".

Nu tot Adevarul este cuprins in Scriptura. Sf. Paul a explicat cat i s-a dat lui sa inteleaga, si cat aveau nevoie sa inteleaga cei carora li se adresa.

Bun. Mergem pe ideea ca Sfantul Apostol Pavel nu a spus tot, dar nici nu a mintit. Ce a spus, ramane adevarat. De acord?

In acest caz, explicati unde are loc intalnirea "sufletului viu" cu trupul mort?

grasu77 19.07.2011 22:48:03

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 379437)
am spus-o mai jos... stabilirea totala si finala a vesniciei... intoarcerea creatiei la starea initiala..

Nu stiu ce sa inteleg. V-am intrebat ce rost mai are invierea daca oricum cel mort "traieste in moarte" (exprimarea dvs.). Nu m-ati lamurit deloc.

Reformulez intrebarea (poate nu am fost inteles): cum poate fi inviat cineva care "traieste in moarte"?

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 379437)
Da Hristos rasplateste dupa fapta si rasplata inca din lumea aceasta.Dreptatea lui Dumnezeu este si aici..

Dar despre rasplata aceea cu iadul si raiul, in care merg imediat mortii (fara sa-L mai astepte pe Hristos), ce parere aveti? Exista o astfel de rasplatire (data de nu stiu cine)?

Erethorn 19.07.2011 22:50:49

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 379451)
Bun. Mergem pe ideea ca Sfantul Apostol Pavel nu a spus tot, dar nici nu a mintit. Ce a spus, ramane adevarat. De acord?

In acest caz, explicati unde are loc intalnirea "sufletului viu" cu trupul mort?

La Inviere si Judecata de obste.

grasu77 19.07.2011 23:08:25

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 379456)
La Inviere si Judecata de obste.

Nu am intrebat cand, ci unde va avea loc "jonctiunea".

Ca sa fiu mai clar: Sfantul Apostol Pavel spune ca Domnul se va intoarce, cei morti in Hristos vor invia (1 Tesaloniceni 4:16) si toti credinciosii vor fi rapiti in vazduh pentru a-L intampina pe Domnul (vers. 17). In acest cadru, unde va avea loc intalnirea "sufletului viu" (inventia dvs.) cu trupul mort?

Erethorn 19.07.2011 23:36:21

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 379458)
Nu am intrebat cand, ci unde va avea loc "jonctiunea".

Ca sa fiu mai clar: Sfantul Apostol Pavel spune ca Domnul se va intoarce, cei morti in Hristos vor invia (1 Tesaloniceni 4:16) si toti credinciosii vor fi rapiti in vazduh pentru a-L intampina pe Domnul (vers. 17). In acest cadru, unde va avea loc intalnirea "sufletului viu" (inventia dvs.) cu trupul mort?

Discutia incepe sa devina ridicola.

Spuneti-mi va rog, in acceptiunea sectei dumneavoastra, asemenea chestiuni au relevanta pentru mantuire ?!!

Sau faceti parte dintre cei care asteapta "The Rapture" ?

Domnul meu, as putea sa caut opinia Bisericii despre aceasta chestiune (pentru ca, spre deosebire de dumenavoastra, nu ma consider atoatestiutor, iar timpul limitat pe care pot sa-l dedic lui Dumnezeu se materializeaza mai mult in rugaciune decat in hermeneutica biblica), dar va sigur ca este fara importanta in ceea ce priveste reconcilierea cu Creatorul meu, iar acesta este singurul lucru care ma intereseaza.

In ceea ce va priveste pe dumneavoastra, va promit ca, daca nu veti inceta imediat sa denumiti dogmele Bisericii mele si ale Bisericii Ortodoxe cu apelative precum "inventii", precum si altele mai insalubre, voi raporta postarile dumenavoastra cu rugamintea sa fiti banat.

Trebuie sa existe o limita a lipsei de respect pentru credinta altora, domnule.

delia31 20.07.2011 00:41:50

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 379401)
Reformulez intrebarea, in mod mai clar:
ce rost are revenirea Mantuitorului si INVIEREA mortilor?

reformulez si eu raspunsul:

Daca ai ajuns cu lectura Scripturii la Evanghelia dupa Ioan, ai sesizat acolo in capitolul 11 la versetul 26 o intrebare esentiala a lui Hristos: ,,crezi tu aceasta? adica crezi tu ca cel ce crede in Hristos (si implineste tot ce presupune credinta in El), in veac nu va muri?
( e vorba de despartirea sufletului de Dumnezeu, nu de moartea biologica a trupului)

Crezi tu ca cei care prin credinta, incep inca de aici si acum sa-L primeasca in suflet si sa se uneasca tainic cu El prin har si care trec dincolo in aceasta stare, mai pot fi despartiti de El (adica morti, pt. ca asta inseamna moartea -despartirea de Dumnezeu)?
Crezi tu ca omul credincios, care trecand dincolo, Il are in suflet pe Cel-vesnic-viu, in veac nu va muri si nu va mai fi despartit de El ? Crezi tu cuvintele lui Hristos? De ce s-ar desparti Hristos de cei ce Il iubesc, de ce i-ar da mortii sufletesti (despartirii de El)?

Daca raspunsul tau la intrebarea lui Hristos din Ioan 11, 25-26 ,,crezi tu ca cel ce crede in Hristos in veac nu va muri?,, este afirmativ, atunci intrebarea obsesiva a AZ7 referitor la a doua venire e superflua deoarece ar trebui sa fi aflat deja ca la sfarsitul veacurilor, Hristos va invia si trupurile, pt. a le uni din nou cu sufletele.

Kirie eleison!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:24:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.