![]() |
Citat:
|
Citat:
Ma gandeam, de obicei, din cate stiu, cruciulita se sfinteste in Biserica. Dar sa zicem, tu iti sfintesti casa inainte de nunta? Sau vine Preotul pe acasa? Ca asa, atunci cand vine, iti pui si lucrurile la un loc sa le sfinteasca, si gata. Bine, probabil nu la asta s-a referit prietena. Oricum, intreba-l pe Parinte. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
iti urez casa de piatra si o viata sfintita! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Asadar, un preot care se va tine de randuiala, iti va spune lucrul acesta.altul care vrea sa dea bine in ochii oamenilor, pe motivul"la noi se poate orice" probabil iti va incropi una.Dar astfel de rugaciune nu exista in Molitfelnic. Stai linistita, nu e nevoie sa faci vreo rugaciune ptr rochie.E suficient s-o cureti si ...poarta-o sanatoasa! Nu haina e cea care asigura stabilitatea si trainicia casniciei ci Hristos, si viata traita dupa poruncile lui. Si ca totul sa mearga bine, intariri sfanta Taina a Cununiei cu spovedania si impartasania voastra, si daca se poate si cu a parintilor si a nasilor. In rest, sa auzim numai de bine! si nu bagati toate superstitiile tuturor in seama! |
Sunt multe femei care inchiriaza rochia de mireasa. Ce-ar fi sa mearga toate la biserica s-o sfinteasca doar pt. ca nu e noua? Dar poate ca e bine sa-ti intrebi duhovnicul.
Apropos! Cand aveti nunta? Casa de piatra! |
Citat:
Multumesc pentru urare, Doamne ajuta! |
Citat:
|
Păi și ea ce-a spus?
|
Citat:
|
Citat:
N. B. Cruciulita nu e bijuterie. |
Citat:
|
Citat:
Crucea pe post de bijuterie e ca laptele de soia, cremvustii si mezeluri din soia, precum si cascavalul vegetal. Acela nu e post daca inlocuiesti alimentele "de dulce" cu altele aproape identice ca forma si gust.Postul e renuntare, infranare. LA fel si Crucea , purtata pe post de bijuterie atat ramane. O bijuterie si atat. Dar intr-o societate in care moda isi spune cuvantul, e rusine sa purtam o cruce din lemn mai ales daca are si snurulet negru. Nu de alta, dar nu se potriveste cu vestimentatia. De asemenea, crucea se poarta doar la gat. O inventie chicioasa, dar mult prea raspandita si vanduta in Biserici si Manastiri sunt metaniile cu cruce, sau mai nou, bratarile cu margele cu cruce si icoane.S-a inlocuit metaniile traditionale, din lana, folosite doar pentru rugaciunea lui Iisus, si s-au inlocuit cu tot felul de bratari cu margele care mai de care mai colorate si care au si cruce. Dar care nu mai au nici un rol:decat acela de bijuterii. Dar crestinul se duce impacat la casa lui, cu gandul ca el e un bun crestin , ca doar poarta o bratara "metanie" pe care a cumparat-o de la biserica si-i "sfintita". Daca mai poarta in geanta si un talisman sau Visul Maicii Domnului, atunci chiar poate sa stea linistit:se afla in afara oricarui pericol. Din pacate, omul e sensibil la partea oculata(cu toate ca suna un pic dur).de aceea asa-s de importante superstitiile pentru el, precum si descantecele babelor in caz de deochi. Iar comerciantii, speculand aceast punct vulnerabil al multora dintre crestini, le-au creat produse pe masura. Indepartarea noastra de origini, naste tot felul de ciudatii pseudo-religioase(menite sa ne linisteasca constiinta de buni crestini si sa instaleze chiciul si prostul-gust in Biserica). Trist, dar adevarat.... |
cred ca este bine sa ne ferim de exagerarile de acest gen. Una este sa ne ferim de duhul lumesc care ne indeamna sa purtam o cruce mare cat o zi de post la gat daca este facuta din cat mai mult aur si eventual batuta si cu pietre pretioase, si alta este sa condamnam pe cei care poarta o matanie facuta din metal la mana. Important este sa avem simbolul crucii in permanenta asupra noastra.
Si eu am purtat multa vreme crucea de lemn pe snur negru insa nu cred ca ar fi fost potrivit sa o port tot pe aceea in ziua nuntii mele. Si nu consider deloc ca ma fac vinovata de mandrie purtand o cruciulita din material pretios precum si o bratara care are tot simbolul crucii pe ea avand in vedere ca si fetele bisericesti au straie deosebite in zilele de mare sarbatoare si atunci cand slujesc evenimente deosebite. Dimpotriva, consider ca m-as fi facut motiv de sminteala fata de invitatii mei care vor participa la nunta mea daca m-ar fi vazut cu crucea de lemn legata la gat cu snur negru si ar fi judecat la modul "crestinii astia cu exagerarile lor".... ceea ce nu-mi doresc. Iertat sa-mi fie daca am suparat pe cineva cu parerea mea, dar aceasta este! |
Citat:
|
Citat:
|
Buna tuturor
In primul rand vreau sa ii urez Mariei sa aiba parte de o casnicie binecuvantata. am citit mesajele voastre si mi-au placut discutiile si dezbaterile. Rochita e frumoasa si iti vine foarte bine, Maria. eu iti doresc sa fii fericita si sa ai parte de o nunta minunata de care sa iti amintesti cu drag toata viata. Casa de piatra!!!
|
Citat:
|
Citat:
|
raspunsuri frumoase despre sfanta Cruce:
Citat:
Citat:
|
Tare mi-e ca atata atentie la mii de detalii si obiceiuri este facuta intentionat ca mirii si ceilalti sa uite de semnificatia adevarata a evenimentului. Pentru mine cel putin ar fi greu sa raman concentrat la toate chitibusurile care trebuie facute si sa am si trairi inalte etc. Mi-e sa nu fie si asta o lucrare a necuratului. S-ar putea sa vina din mandrie, ca totul sa fie perfect, ca deh!, cum sa nu fie la noi cel mai bine si cel mai frumos, sau cel putin "in rand cu lumea!" :17:
Maria, atata timp cat vreti sa fiti in fata lui Dumnezeu un trup si un suflet, asta conteaza. Restul e cancan (a se citi: balul prostiei)! PS Daca pe ultima suta de metri fuge mirele, da-mi un telefon! :16: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Hm...:39: |
Citat:
|
Slavă Domnului că ai simțul umorului!
|
Citat:
|
off-topic si apropo de P.S.-ul lui moldoveanu.... "daca pe ultima suta de metri fuge mirele".... cine stie, poate bate vreun record mondial la 100 de metri viteza? :71:
|
Citat:
Oricum daca era neserios fugea demult. :4: |
Citat:
|
1 atașament(e)
Cu voia Domnului ne-am casatorit in sfanta zi de sarbatoare de Acoperamantul Maicii Domnului. Totul a fost asa cum ne-am dorit iar duhovnicul nostru ne-a binecuvantat.
|
Felicitări ! Domnul fie lăudat !
|
Uraaaaa! Casa de piatra!
Ce frumosi sunteti! :) Pe cand un bebel? |
Citat:
Casa pe stanca si multe bucurii! |
multumim din suflet! Doamne ajuta! Copilul va veni si el cand si daca va fi voia Domnului, deocamdata exista deja in viata noastra un copil (al lui din prima casatorie), din pacate este departe de noi, locuieste cu mama lui in Belgia, si speram sa vina la noi de Craciun.
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:20:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.