Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Membrii plecati , membrii disparuti si membrii "renascuti" , ai forumului nostru ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13620)

catalin2 17.09.2011 20:55:48

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 400945)
Este o percepție foarte greșită asupra forumului. Au plecat useri valoroși (unii prin erudiție, alții prin credință) pentru că au vrut să plece. Mulți au plecat deoarece admin-ul din bunătate a tot amânat banarea unora care își bateau joc de credința ortodoxă și de cei care o împărtășesc.
Au rămas destui buni crștini dar intervin rar deoarece au cam spus ce aveau de spus.

Eu nu sunt deloc de acord cu tine, parca traim in realitati diferite. Poate ma insel eu si tu vezi partea corecta. Dar cel mai rau e sa consideram normalul ca fijnd normal, pentru ca omul se obisnuieste cu orice pana la urma, dar isi pierde din puritate.
Spui ca unii useri au plecat de la sine, desigur ca asa e, dar unii nu, chiar eu am vazut persoane care au scris ca parasesc din cauza administrarii gresite, iar cu cativa useri vorbesc pe privat si cam stiu ce parere au.
Desigur, daca cineva sta si scrie doar cateva mesaje la subiecte ortodoxe si nu ii baga in seama pe cei de alte religii si nici ce scriu ei nu vad cum ar avea vreo problema.
Nu vad deloc "bunatatea adminului", nu il cunosc, dar ma intreb cateodata daca are o delimitare corecta a binelui si adevarului, am observat ca nu la toti oamenii sunt corect pozitionate (bineinteles, la fiecare in parte e o eroare mai mare sau mai mica). Nu mai e vorba de ortodoxie, ci de ceea ce are fiecare om, creat dupa chipul lui Dumnezeu. Din cauza ca nu exista reguli exista multa tensiune, chiar si pentru eterodocsi. Cineva aflat in functie de conducere ar trebui sa se gandeasca la faptul ca e responsabil de sufletele pe care le are in conducere.
De ce userii agresivi nu sunt atentionati macar, ma refer la cei ce sunt eterodocsi? Din cazua aceasta si unii useri ortodocsi devin tensionati, cui ii place sa fie atacat pe un forum ortodox pentru ca spune adevaruri ortodoxe?

Theodor_de_Mopsuestia 17.09.2011 22:31:10

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 400997)
Eu nu sunt deloc de acord cu tine, parca traim in realitati diferite. Poate ma insel eu si tu vezi partea corecta. Dar cel mai rau e sa consideram normalul ca fijnd normal, pentru ca omul se obisnuieste cu orice pana la urma, dar isi pierde din puritate.
Spui ca unii useri au plecat de la sine, desigur ca asa e, dar unii nu, chiar eu am vazut persoane care au scris ca parasesc din cauza administrarii gresite, iar cu cativa useri vorbesc pe privat si cam stiu ce parere au.
Desigur, daca cineva sta si scrie doar cateva mesaje la subiecte ortodoxe si nu ii baga in seama pe cei de alte religii si nici ce scriu ei nu vad cum ar avea vreo problema.
Nu vad deloc "bunatatea adminului", nu il cunosc, dar ma intreb cateodata daca are o delimitare corecta a binelui si adevarului, am observat ca nu la toti oamenii sunt corect pozitionate (bineinteles, la fiecare in parte e o eroare mai mare sau mai mica). Nu mai e vorba de ortodoxie, ci de ceea ce are fiecare om, creat dupa chipul lui Dumnezeu. Din cauza ca nu exista reguli exista multa tensiune, chiar si pentru eterodocsi. Cineva aflat in functie de conducere ar trebui sa se gandeasca la faptul ca e responsabil de sufletele pe care le are in conducere.
De ce userii agresivi nu sunt atentionati macar, ma refer la cei ce sunt eterodocsi? Din cazua aceasta si unii useri ortodocsi devin tensionati, cui ii place sa fie atacat pe un forum ortodox pentru ca spune adevaruri ortodoxe?

Sunt de acord cu tine, dar vezi, subiectivismul conduce umanitatea; e o greseala sa crezi altfel. Deci, de ex., neica si savo nu au fost provocati...nu poti, ortodox fiind, sa te porti marlaneste cu eterodocsii/ateii doar pentru ca esti intre "ai tai", pe un forum ortodox. Nici daca esti catolic nu te poti purta marlaneste cu non-catolicii pe un forum catolic. Ce este in sa evident este ca nici catolicii, nici unii (N)P nu se poarta, numeric si statistic vorbind, dar si ca impresie generala, asa de marlaneste ca niste stilisti sau ca fanaticii sus-amintiti. Chiar, tot vorbesti de eterodocsi. Insa contra stilistilor, care fac BOR si credinciosii in tot felul porcesc, ce zici? Nu zici nimic? Nu eu am zis ca BOR e "eretica", "preoti fara har", etc. Pentru noi, sunteti niste frati in schisma, niste frati certati si plecati.

LaPetiteMoc 17.09.2011 22:53:09

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 401017)
Pentru noi, sunteti niste frati in schisma, niste frati certati si plecati.

Pentru ortodocsi, catolicii sunt cei suparati si plecati. Din ce in ce mai multi preoti catolici devin in Franta ortodocsi, tocmai pentru ca la un moment dat se trezesc si vad limpede si luminos ce s-a intamplat atunci, de mult, cand s-au ratacit de Biserica Apostolica. Sunt chiar simpatici cand incep a canta pe cateva tonuri mai sus decat corul, dar pana la finalul slujbei isi revin.

catalin2 17.09.2011 23:38:04

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 401017)
Sunt de acord cu tine, dar vezi, subiectivismul conduce umanitatea; e o greseala sa crezi altfel. Deci, de ex., neica si savo nu au fost provocati...nu poti, ortodox fiind, sa te porti marlaneste cu eterodocsii/ateii doar pentru ca esti intre "ai tai", pe un forum ortodox. Nici daca esti catolic nu te poti purta marlaneste cu non-catolicii pe un forum catolic. Ce este in sa evident este ca nici catolicii, nici unii (N)P nu se poarta, numeric si statistic vorbind, dar si ca impresie generala, asa de marlaneste ca niste stilisti sau ca fanaticii sus-amintiti. Chiar, tot vorbesti de eterodocsi. Insa contra stilistilor, care fac BOR si credinciosii in tot felul porcesc, ce zici? Nu zici nimic? Nu eu am zis ca BOR e "eretica", "preoti fara har", etc. Pentru noi, sunteti niste frati in schisma, niste frati certati si plecati.

Diferenta e ca eu nu am laudat si incurajat acele atitudini, ba chiar am scris ambilor sa fie ceva mai temperati. Tu de exemplu ai laudat si incurajat userul penticostalul in mesajul rautacios pe care mi-l scria a nu stiu cata oara pentru ca scrisesem ceva ce nu-i placea despre cultul penticostal. Cam asta e diferenta. Plus ca ti-am atras atentia de cateva ori sa nu ne mai denigrezi ortodoxia, de multe ori ne numesti schismatici, cerularieni si altele mai rele.
Asta ca sa ma refer la tine, desi nu despre tine era vorba, cel putin cu mine nu ai fost direct agresiv.
Stilistii intra tot la eterodocsi, adica cei ce nu sunt in BO. De ce trebuie sa fac eu treaba pe care trebuie sa o faca administratorul, asta tot intreb.

antoniap 17.09.2011 23:41:54

Citat:

În prealabil postat de un_nepocait (Post 400994)
Aviz amatorilor!
Sunt multi care isi permit sa vorbeasca cu sectarii dar de azi inainte toti cei care mai vreti sa discutati cu ei, aveti doua alternative:
1. Sa fiti sfinti ( asta e mai greu daca inca puteti tasta).
2. Sa faceti o minune.
Postarea si minunea. Postarea si minunea.
Daca nu faceti minuni, orice ati spune, se invalideaza automat.

Eu ma refeream la un aspect cat se poate de serios, iar tu arati cat de talentat esti in ironii. Poate crezi ca ma intimidezi cu asta... Credinta ortodoxa nu se mentine cu bascalii ieftine. Unora chiar nu le pasa cu cine discuta despre credinta, din pacate.

Unii intra pe forum chiar cu gandul de a testa cat la suta dintre inovatiile ecumeniste suntem dispusi sa acceptam. Consider ca acest forum trebuie sa ramana ortodox, nu ecumenist.

Cred ca m-am exprimat destul de clar in postarea anterioara. Cu eterodocsii caut alte subiecte de discutie. Si nu primesc nici pliante de la ei si nici sfaturi. Iar ironiile lor nu ma ating.

catalin2 17.09.2011 23:46:26

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 400945)
Este o percepție foarte greșită asupra forumului. Au plecat useri valoroși (unii prin erudiție, alții prin credință) pentru că au vrut să plece. Mulți au plecat deoarece admin-ul din bunătate a tot amânat banarea unora care își bateau joc de credința ortodoxă și de cei care o împărtășesc.
Au rămas destui buni crștini dar intervin rar deoarece au cam spus ce aveau de spus.

M-am uitat in alte postari, vad ca esti prietena cu jenica (eduard), a spus ca pleaca pentru ca e nemultumita de administrarea forumului. Si uite si aici imediat dupa mesajul tau ce scrie Adriana Cluj: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=354

glykys 17.09.2011 23:48:04

Eu nu plec nicaieri, mie imi place de voi asa cum sunteti! :6:

Hartford 18.09.2011 00:24:08

Nici eu nu plec va accept pe toti asa cum sinteti.:6:

Miha-anca 18.09.2011 01:06:46

Mi-e teama, ca dupa aceste cateva postari critice, topicul va fi ferecat cu un lacat. Ce ziceti: da sau nu? :35:

DragosP 18.09.2011 08:02:57

Eu vă sfătuiesc să-i bombardați cu reporturi pe cei ce administrează și moderează forumul.
Evident, îndreptățite.

Mihnea Dragomir 18.09.2011 08:29:38

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 401030)
Stilistii intra tot la eterodocsi, adica cei ce nu sunt in BO. De ce trebuie sa fac eu treaba pe care trebuie sa o faca administratorul, asta tot intreb.

???
"Eterodox" nu înseamnă cineva care nu este înrolat formal în entitatea eclezială difuză numită "BO". "Eterodox" înseamnă cineva care are altă credință decât aceea a apostolilor și Sfinților Părinți. Întrebare: care anume este partea din credința apostolilor și Sfinților Părinți pe care stiliștii o contestă ?

În anii comunismului, parohia care își spunea "ortodoxă română" din Paris a refuzat să se mai afle sub omoforul Patriarhului Marina. Întrebare: au devenit acei credincioși, astfel, eterodocși ?

dorinastoica14 18.09.2011 16:46:27

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 401035)
M-am uitat in alte postari, vad ca esti prietena cu jenica (eduard), a spus ca pleaca pentru ca e nemultumita de administrarea forumului. Si uite si aici imediat dupa mesajul tau ce scrie Adriana Cluj: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=354

Da, sunt prietenă și cu Jenica (și nu numai). Prietenia nu se limitează doar la acest forum, vorbim la telefon uneori, ne vizităm și mergem în pelerinaje, când avem o problemă ne rugăm și ne trecem pe pomelnice pe care le dăm la bisericile ori mânăstirile unde ajungem.
Ne sprijinim moral și chiar material. Acest forum a înlesnit apropiarea între oameni care au depășit bariera virtualului și au devenit prieteni în lumea reală.
Felul cum trăiește și gândește un user, credința ortodoxă reflectată în postările sale, în albumele pe care le arată prietenilor sunt criterii serioase de selectare a prietenilor.
Scopul unui astfel de forum este socializarea virtuală și de ce nu stabilirea unei comuniuni între persoane de aceiași credință și de vârstă duhovnicească apropiată care se află în locații îndepărtate, nu întreținerea unor discuții sterile cu cei care vin aici cu scopul nu de a zidi ci de a nărui.
Te asigur (deși văd că ești destul de vechi pe aici) că orice lucru bun poate fi și mai bun dacă gândești pozitiv și știi să semeni cele ce trebuie.
La acestea scrise adaug și cele scrise în iscălitura mea...:1:

catalin2 18.09.2011 18:39:33

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 401067)
???
"Eterodox" nu înseamnă cineva care nu este înrolat formal în entitatea eclezială difuză numită "BO". "Eterodox" înseamnă cineva care are altă credință decât aceea a apostolilor și Sfinților Părinți. Întrebare: care anume este partea din credința apostolilor și Sfinților Părinți pe care stiliștii o contestă ?

În anii comunismului, parohia care își spunea "ortodoxă română" din Paris a refuzat să se mai afle sub omoforul Patriarhului Marina. Întrebare: au devenit acei credincioși, astfel, eterodocși ?

Era de fapt un raspuns dat lui Theodor care m-a intrebat de ce nu spun si de stilisti, am spus numai eterodocsi. Eu am spus ca la eterodocsi i-am inclus si pe stilisti, nu printre ortodocsi.

Eu folosesc cuvantul eterodox pentru cei ce sunt in afara BO. Daca ne uitam in dex vedem ca sunt mai multe definitii, de exemplu "ETERODÓX ~xă (~cși, ~xe) Care este de altă credință decât cea creștină ortodoxă." Deci s-ar putea folosi si pentru cei ce nu sunt in BO. Acum daca un hindus are credinta ortodoxa (adica el crede ce crede si un ortodox) si ramane tot hindus nu inseamna ca e ortodox.

Eu cred ca ei sunt doar schismatici, dar unii duhovnici, de exemplu Par. Arsenie Papacioc spune ca botezarea a doua oara e o erezie, asadar ar cadea si in erezie. Dar sa spunem ca sunt doar schismatici, adica despartiti de BO.
In legatura cu acel caz, din ce cuget eu ca sa fie scineva schismatic trebuie sa fie rupt de toata BO. De aceea am spus BO si nu BOR, pentru ca stilistii sunt rupti de toate BO din toate tarile ortodoxe.
E de exemplu cazul BO Ruse din SUA (si cea romana s-a aflat in ruptura cu BOR pana acum cativa ani). Aceasta din SUA pastra insa comuniunea cu BO Sarba si a Ierusalimului, doar cativa ani a intrerupt-o.
Un ultim aspect, probabil daca se rupe comuniunea o scurta perioada nu se pierde harul, pentru ca nu e o stafeta, e dat si retras de Dumnezeu.

catalin2 18.09.2011 18:41:32

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 401036)
Eu nu plec nicaieri, mie imi place de voi asa cum sunteti! :6:

Tu nu ai cum sa fii „om cu mine”. Esti prea indoctrinat(a) in lupta impotriva crestinilor diferiti de tine. Am vazut asta la destui oameni inclusiv in confesiunea mea. Decat un miracol al lui Dumnezeu sau multi ani de informare, de invatatura si educatie crestina te mai pot transforma.

Dar poate nici nu e nevoie. Vei putea intra in Rai si cu aversiunea pe care o ai fata de alti crestini. O faci din nestiinta. Daca eu te pot ierta, iti imaginezi ca si Dumnezeu poate.

catalin2 18.09.2011 18:45:49

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 401047)
Nici eu nu plec va accept pe toti asa cum sinteti.:6:

Esti un partener de discutie neplacut, de joasa factura intelectuala si agresiv prin negarea oricarui argument care si numai iti pune in discutie “ortodoxia”. Toate interventiile mele sint documentate prin trimitere la surse. Tu, insa, tii cu tot dinadinsul sa te prostituezi intelectual facind tot felul de afirmatii fara acoperire.

catalin2 18.09.2011 19:17:35

Aceste mesaje le-am primit in ultimul timp doar pentru ca am scris ceva despre cultul acelei persoane din perspectiva ortodoxa. As fi putut sa las acele mesaje o zi si apoi dadeam explicatia, probabil v-ati fi suparat putin.
Probabil nu e placut sa primesti astfel de mesaje, dar cum e sa primesti constant si adminul nici macar sa atraga atentia.
Al doilea mesaj e de la un stilist, dar nu m-a deranjat prea tare pentru ca il stiam, mai vorbisem cu el si cand avea vechiul nick si stiam ca asa vorbeste. Totusi, el a continuat in nota asta, devenind destul de agresiv. Mai deranjant a fost cand a aparut si cineva sa il incurajeze dupa ce mi-a scris un mesaj.
Primul mesaj e de la un penticostal si a fost deranjant pentru ca era deja a zecea oara cand facea asta, ma ataca pentru ca scriam ceva despre penticostalism. Si apoi o alta persoana a laudat si incurajat mesajul.

Si aici m-am referit doar la mine. Asadar daca asta este un lucru normal si frumos intr-un forum inseamna ca am o alta normalitate. Cum spuneam, cei ce scriu doar la subiecte placute e normal sa nu aiba nicio problema.
Si intrebam la inceput, solutia e sa nu mai scriem decat despre vremea de afara si efectul asupra ortodoxiei, nu e un forum ortodox?
Nu trebuie sa ne spunem si credinta?

catalin2 18.09.2011 19:39:18

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 401134)
Scopul unui astfel de forum este socializarea virtuală și de ce nu stabilirea unei comuniuni între persoane de aceiași credință și de vârstă duhovnicească apropiată care se află în locații îndepărtate, nu întreținerea unor discuții sterile cu cei care vin aici cu scopul nu de a zidi ci de a nărui.

Observi ca nu am spus de membrii forumului, ci de admin sau administrator. daca forumul e doar pentru socializare de ce se mai numeste ortodox, astfel de forumuri sunt forumurile publice, nu e nevoie sa se numeasca ortodoxe.
Eu cred ca e inevitabil sa nu existe si discutii pe tema credintei pe un forum ortodox. Asta si pentru ca pe forum nu sunt numai ortodocsi si chiar dintre ortodocsi, sunt si care au conceptii diferite. Eu de exemplu nici nu doresc discutii, eu doar scriu despre credinta ortodoxa, asta a fost scopul pentru care am intrat pe forum. Cu catolici sau alte culte puteam discuta si pe alte forumuri.
Si daca ne bagam capul in nisip si avem grija doar sa ne fie noua bine nu stiu cat de bine este. Nu-mi doresc neaparat sa port discutii, as fi foarte usurat daca ar screi zece persoane acele lucruri si eu doar sa citesc si sa mai scriu din cand in cand un mesaj de completare. Penticostalul ma acuza tot timpul ca doar eu (si inca 2-3 fanatici ortodocsi) nu recunosc cultul penticostal si "lucrarea Duhului" de la ei, pentru ca ceilalti ortodocsi de pe forum nu spuneau nimic.

In concluzie, adminul a tolerat acei useri si acele mesaje, pentru faptul ca nu a atras nimanui atentia (mi-a atras mie odata) inseamna ca a aprobat si incurajat. Asadar cum pot sa spun ceva bun despre admin cand el practic a incurajat acei useri? Pot doar sa-i arat obrazul, nu-i asa?
O sa scriu mai mult la subiecte despre ortodoxie si sfatuiesc sa faca la fel si cei ce discutau cu cei din alte culte. O sa las pe cei ce scriau doar la celelalte subiecte sa scrie si ei la astfel de discutii.

ioanna 18.09.2011 20:54:28

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 401163)
In concluzie, adminul a tolerat acei useri si acele mesaje, pentru faptul ca nu a atras nimanui atentia (mi-a atras mie odata) inseamna ca a aprobat si incurajat. O sa scriu mai mult la subiecte despre ortodoxie si sfatuiesc sa faca la fel si cei ce discutau cu cei din alte culte. O sa las pe cei ce scriau doar la celelalte subiecte sa scrie si ei la astfel de discutii.

Exista o lipsa de transparenta in ceea ce priveste deciziile administratorul forumului, insa probabil asta e politica forumului, nu putem si nici nu suntem noi indreptatiti sa o schimbam. Nu ne convine, plecam, nu ne obliga nimeni sa activam pe crestinortodox.ro Degeaba incerci sa revitalizezi alte sectiuni ale formului, fara “secte si alte culte” forumul acesta ar fi mort ... din pacate. Asta se datoreaza si insistentei amicilor nostri adventisti caci datorita "sagetilor" ironice pe care le arunca sistematic in invatatura ortodoxa, lumea se abtine cu greu sa nu le raspunda.

dorinastoica14 18.09.2011 21:39:01

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 401163)
Observi ca nu am spus de membrii forumului, ci de admin sau administrator. daca forumul e doar pentru socializare de ce se mai numeste ortodox, astfel de forumuri sunt forumurile publice, nu e nevoie sa se numeasca ortodoxe.
Eu cred ca e inevitabil sa nu existe si discutii pe tema credintei pe un forum ortodox. Asta si pentru ca pe forum nu sunt numai ortodocsi si chiar dintre ortodocsi, sunt si care au conceptii diferite. Eu de exemplu nici nu doresc discutii, eu doar scriu despre credinta ortodoxa, asta a fost scopul pentru care am intrat pe forum. Cu catolici sau alte culte puteam discuta si pe alte forumuri.
Si daca ne bagam capul in nisip si avem grija doar sa ne fie noua bine nu stiu cat de bine este. Nu-mi doresc neaparat sa port discutii, as fi foarte usurat daca ar screi zece persoane acele lucruri si eu doar sa citesc si sa mai scriu din cand in cand un mesaj de completare. Penticostalul ma acuza tot timpul ca doar eu (si inca 2-3 fanatici ortodocsi) nu recunosc cultul penticostal si "lucrarea Duhului" de la ei, pentru ca ceilalti ortodocsi de pe forum nu spuneau nimic.

In concluzie, adminul a tolerat acei useri si acele mesaje, pentru faptul ca nu a atras nimanui atentia (mi-a atras mie odata) inseamna ca a aprobat si incurajat. Asadar cum pot sa spun ceva bun despre admin cand el practic a incurajat acei useri? Pot doar sa-i arat obrazul, nu-i asa?
O sa scriu mai mult la subiecte despre ortodoxie si sfatuiesc sa faca la fel si cei ce discutau cu cei din alte culte. O sa las pe cei ce scriau doar la celelalte subiecte sa scrie si ei la astfel de discutii.

Acest site îți oferă și alte posibilități, în afară de discuții pe forum pe diferite teme de credință ortodoxă sau de altă natură, în secțiunea GRUPURI unde inviți doar pe cei care îi consideri potiviți pentru dialog constructiv, și îi poți exclude pe acei care te supără. Acolo, pe grupul format de tine moderezi discuțiile cum dorești.
Dacă ești bine documentat , ai cunoștințe teologice solide, dacă ai un talent literar care te diferențiază de alți useri poți scrie articole pe pagina de deschidere a sitului, articole care vor fi citite comentate și apreciate.
A fi creștin ortodox înseamnă să rabzi, să ierți să taci când vrei să strigi și să vorbești doar când poți mângâia sau da un sfat într-o problemă de viață trăită și depășită de tine. Am fost și eu atacata, jicnită, provocată dar m-am retras cum face ariciul și mi-am spus așa cum m-a învățat părintele Proclu "La-s că-i zâc , da nu az. Mâne", și mâine la fel am zis tot ca părintele Proclu.

Foarte bine dacă scrii despre ortodoxie dar să nu fie subiecte care s-au mai abordat.

(P.S. Cele spuse sunt valabile doar pe forum. În viața reală nu tac, spun. Mulți se supără dar mă consolez gândindu-mă că este o modalitate de a vedea calitatea oamenilor. "Să nu-l cerți pe cel rău că te va urâ. Ceart-l pe cel bun și îți va fi prieten"(din Apostol citat cu aproximație)

dorinastoica14 18.09.2011 21:58:41

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 401150)
Esti un partener de discutie neplacut, de joasa factura intelectuala si agresiv prin negarea oricarui argument care si numai iti pune in discutie “ortodoxia”. Toate interventiile mele sint documentate prin trimitere la surse. Tu, insa, tii cu tot dinadinsul sa te prostituezi intelectual facind tot felul de afirmatii fara acoperire.

Văd că ți-ai propus să tai în carne vie. Dincolo de monitor se află totuși un om. Dacă cineva nu deține o cultură teologică substanțială bunul simț, bunătatea și sociabilitatea cuiva care se află la celălalt capăt al pământului atârnă cu mult mai greu în balanță decât obrăznicia și tupeul unor "erudiți" docți în toate.
Eu o iubesc pe Vasilica așa cum este și te rog tare mult să nu o jicnești că nu ai nici un motiv. Nu cred că te-a supărat cu ceva.
În rest...Pace și răbdare.

catalin2 18.09.2011 22:12:35

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 401206)
Văd că ți-ai propus să tai în carne vie. Dincolo de monitor se află totuși un om. Dacă cineva nu deține o cultură teologică substanțială bunul simț, bunătatea și sociabilitatea cuiva care se află la celălalt capăt al pământului atârnă cu mult mai greu în balanță decât obrăznicia și tupeul unor "erudiți" docți în toate.
Eu o iubesc pe Vasilica așa cum este și te rog tare mult să nu o jicnești că nu ai nici un motiv. Nu cred că te-a supărat cu ceva.

Vezi cum tot ce ai spus de fapt nu reflecta realitatea de pe forum? Pe tine te-a deranjat un singur mesaj adresat unei alte persoane, desi nu ai avut rabdarea sa citesti si mesajul cu explicatiile. Cele doua mesaje sunt doar printre ultimele mesaje primite de mine, eu am avut parte constant de astfel de atacuri cu buna stiinta si ingaduinta adminului. Uite, ca sa nu crezi ca as fi in stare sa scriu eu un astfel de mesaj, a fost pentru a arata ce se intampla: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=89
inseamna ca de fapt esti de acord cu mine si tot ce am scris aici si acum ti-ai schimbat parerea. Sau e doar din moment ce nu mi se intampla mie sau unor prieteni nu ma intereseaza.

Savonarola 19.09.2011 01:08:48

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 401194)
Exista o lipsa de transparenta in ceea ce priveste deciziile administratorul forumului, insa probabil asta e politica forumului, nu putem si nici nu suntem noi indreptatiti sa o schimbam. Nu ne convine, plecam, nu ne obliga nimeni sa activam pe crestinortodox.ro

Aici părerea mea este că ai o atitudine foarte greșită. Și cred că mă înțelegi că nu pot fi de acord cu o astfel de atitudine muierească.

Dacă mâine, presupunând prin absurd, ar veni patriarhul și ți-ar spune că de mâine ne închinăm la Lucifer, crezi cumva că o astfel de atitudine pe care ai manifestat-o mai sus este normală? Mie mi se pare clar că absolut NU. Ba dimpotrivă.

Să nu îți faci vreun gând că aș avea ceva împotriva ta. Din contră, ești una dintre persoanele care scriu cel mai frumos pe acest forum. Cel puțin din cât am citit eu până acuma.

glykys 19.09.2011 01:25:42

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 401149)
Tu nu ai cum sa fii „om cu mine”. Esti prea indoctrinat(a) in lupta impotriva crestinilor diferiti de tine. Am vazut asta la destui oameni inclusiv in confesiunea mea. Decat un miracol al lui Dumnezeu sau multi ani de informare, de invatatura si educatie crestina te mai pot transforma.

Dar poate nici nu e nevoie. Vei putea intra in Rai si cu aversiunea pe care o ai fata de alti crestini. O faci din nestiinta. Daca eu te pot ierta, iti imaginezi ca si Dumnezeu poate.

???
Stai ca nu inteleg, e ora prea tarzie. Postarea asta imi e adresata mie? De unde si pana unde?

Savonarola 19.09.2011 01:31:13

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 401266)
???
Stai ca nu inteleg, e ora prea tarzie. Postarea asta imi e adresata mie? De unde si pana unde?

Nu. Nu îți era adresată ție. Ai făcut aceeași confuzie ca și Dorina Stoica.

Mesajele acelea au fost scrise lui. Nu sunt scrise de el. După cum vezi se explică în mesajele următoare.

Savonarola 19.09.2011 01:38:08

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 401200)
A fi creștin ortodox înseamnă să rabzi, să ierți să taci când vrei să strigi și să vorbești doar când poți mângâia sau da un sfat într-o problemă de viață trăită și depășită de tine.

Posibil pentru dumneata să însemne doar atâta. Pentru mine înseamnă considerabil mai mult.

catalin2 19.09.2011 10:32:48

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 401266)
???

Nu, era explicatia in mesajul urmator, acele mesaje mi-au fost adresate mie si nu o data ci constant. Nu-i asa ca e cel putin deranjant? Atunci de ce eu ar trebui sa primesc tot timpul astfel de mesaje doar pentru ca spun un mesaj ce tine de ortodoxie?
Atunci ar trebui sa participam toti doar la subiecte care tin doar de ortodoxie, sa nu mai bagam in seama altceva.

Hartford 20.09.2011 03:54:53

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 401150)

Nu imi amintesc sa fi discutat cu tine de te-a deranjat asa, daca nu-ti plac interventiile mele ca nah sint sarace in exprimare nu-i bai ocolestele.
Stii tu vorba aia cu baba murdara pe picioare care a castigat premiul al mare.Eu sint bucuroasa ca mai stiu sa scriu romaneste si sa vorbesc asa prost cum vorbesc eu.
Tu discuta cu cei intelectuali nu cu mine ca nu e suparare si daca dai cu jigneli pe aici asta te caracterizeaza pe tine.
Anyway sa-ti dea Domnul tot binele din lume tie si la cei dragi ai tai.
Un salut de peste ocean.
Vassy

Hartford 20.09.2011 04:01:42

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 401206)

Stai linistita Dorina ca nu e suparare,Catalin este un bun credincios si nu cred ca a scris din suflet ce a scris a avut o scapare,trebuie sa-l iubim asa cum este el, cine stie poate a avut o zi grea.Nu imi aduc aminte sa-l fi suparat cu ceva daca da sper ca ma v-a ierta.

DragosP 20.09.2011 07:16:35

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 401333)
Nu, era explicatia in mesajul urmator, acele mesaje mi-au fost adresate mie si nu o data ci constant. Nu-i asa ca e cel putin deranjant? Atunci de ce eu ar trebui sa primesc tot timpul astfel de mesaje doar pentru ca spun un mesaj ce tine de ortodoxie?
Atunci ar trebui sa participam toti doar la subiecte care tin doar de ortodoxie, sa nu mai bagam in seama altceva.

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 401565)
Nu imi amintesc sa fi discutat cu tine de te-a deranjat asa, daca nu-ti plac interventiile mele ca nah sint sarace in exprimare nu-i bai ocolestele.

Hei, explicația o aveai chiar deasupra mesajului tău. Citiți dar nu prea înțelegeți, nu?
Nț, nț, nț...

dorinastoica14 20.09.2011 08:14:56

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 401570)
Hei, explicația o aveai chiar deasupra mesajului tău. Citiți dar nu prea înțelegeți, nu?
Nț, nț, nț...

Eu nu înțeleg ce anume dorești să ne spui. Te rog să scrii clar , fără a cita pe nimeni ce ți s-a întâmplat de ești atât de pornit. Nu stă nimeni să citească toate postările. Eu nu intru decât pe topicele strict ortodoxe și la Generalități.
Te rog încă odată să ne explici pentru a putea înțelege.

catalin2 20.09.2011 10:35:28

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 401565)
Stii tu vorba aia cu baba murdara pe picioare care a castigat premiul al mare.Eu sint bucuroasa ca mai stiu sa scriu romaneste si sa vorbesc asa prost cum vorbesc eu.
Tu discuta cu cei intelectuali nu cu mine ca nu e suparare si daca dai cu jigneli pe aici asta te caracterizeaza pe tine.
Anyway sa-ti dea Domnul tot binele din lume tie si la cei dragi ai tai.
Un salut de peste ocean.
Vassy

Imi pare rau daca te-ai suparat, dar nu ai citit mesajul de sub mesajul tau, acolo explicam ca acele doua mesaje mi-au fost scrise mie, nu sunt ale mele. Asadar eu ti-am scris un mesaj care de fapt imi era adresat mie, nu avea legatura cu tine. Am vrut sa rata care e situatia de fapt, ca poate unii nu citesc toate mesajele.

catalin2 20.09.2011 10:42:16

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 401576)
Eu nu înțeleg ce anume dorești să ne spui. Te rog să scrii clar , fără a cita pe nimeni ce ți s-a întâmplat de ești atât de pornit. Nu stă nimeni să citească toate postările. Eu nu intru decât pe topicele strict ortodoxe și la Generalități.
Te rog încă odată să ne explici pentru a putea înțelege.

Nu stiu cum nu ai inteles, ca eu ti-am explicat si ti-am explicat si pe mesajele private.
Acele doua mesaje nu sunt scrise de mine, am luat doua mesaje care mi-ai fost scrise mie de un user penticostal si unul stilist si le-am copiat acolo. Apoi in mesajul urmator am dat explicatia, ca astfel de mesaje am primit constant doar pentru ca am spus ceva despre religia lor in perspectiva ortodoxa.
Am pus acele doua mesaje ca sa arat cum e realitatea, chiar si tu spusesei ca e o imagine gresita despre forum, ca e bine de fapt.
De mai mult de sase luni ii spun adminului sa atraga atentia userilor eterodocsi agresivi, nu sa ii baneze. Nu s-a intamplat acest lucru.
Sper ca acum ai inteles.

laviniu 20.09.2011 10:56:24

Mamaaaa ce de problemutze...Parca am viziona o altfel de "piesa" "mult zgomot pt nimic"! Numai bine!

catalin2 20.09.2011 11:40:47

Citat:

În prealabil postat de laviniu (Post 401643)
Mamaaaa ce de problemutze...Parca am viziona o altfel de "piesa" "mult zgomot pt nimic"! Numai bine!

Tu ai intrat pe forum de mai putin de o luna, de unde stii? De ce ieri mi-ai scris "multumesc ca nu m-ai injurat?" Cand iti scrii si religia?

laviniu 20.09.2011 12:45:53

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 401663)
Tu ai intrat pe forum de mai putin de o luna, de unde stii? De ce ieri mi-ai scris "multumesc ca nu m-ai injurat?" Cand iti scrii si religia?

Inexact....vizitez acest loc de multa vreme , doar m-am inscris mai de curand, deci stiu! Si mai stiu cum sunt atacati unii de altii cand o anumita opinie nu este impartasita....Iar religia mi-o voi declara atunci cand voi considera ca merita acest dram de sinceritate, unii....Pana atunci Dumnezeu Tatal stie exact ce si cum si cat cred eu ! Impresiile se formeaza citind, ascultand si digerand, deci....Numai bine!

catalin2 20.09.2011 13:01:47

Citat:

În prealabil postat de laviniu (Post 401686)
Inexact....vizitez acest loc de multa vreme , doar m-am inscris mai de curand, deci stiu! Si mai stiu cum sunt atacati unii de altii cand o anumita opinie nu este impartasita....Iar religia mi-o voi declara atunci cand voi considera ca merita acest dram de sinceritate, unii....Pana atunci Dumnezeu Tatal stie exact ce si cum si cat cred eu ! Impresiile se formeaza citind, ascultand si digerand, deci....Numai bine!

Scuze, nu am stiut cine esti.

penticostalul 20.09.2011 13:24:41

Citat:

În prealabil postat de laviniu (Post 401643)

Multul zgomot de care vorbiti este in realitate reclama, pauza de publicitate.
Poate unii cred ca eu am platit pentru asta. Va spun cu mana pe inima: nu am platit si nu voi plati reclama care mi se face.

Toate spoturile de pe ultimile pagini au fost pro bono.
Pot insa sa spun un multumesc frumos :53:

Hartford 21.09.2011 04:16:16

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 401570)
Nț, nț, nț...

Ai ghicit !!!!stau rau cu intelesul.

DragosP 21.09.2011 07:11:03

Mă iartă atunci te rog și vezi că stimabilul Catalin2 a scris acele mesaje făcând copy&paste unor mesaje primite de el.

N.Priceputu 21.09.2011 08:48:46

Părintele Gheorghe

S-a început o listă a celor care doresc revenirea părintelui Gheorghe pe forum. Însă cred că tema aceasta e mai potrivită pentru așa ceva.
Mă adaug și eu celor care au subscris (Constanta și Scotland the Brave)

Chiar dacă forumul nu corespunde așteptărilor pe care le aveți, sper și eu să reveniți, pentru că postările sfinției voastre ne sunt multora de mare folos duhovnicesc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:36:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.