![]() |
Citat:
Stiinta si Dumnezeu sint incompatibile. Stiinta nu face decit sa restringa domeniul in care Dumnezeu (prin credinciosi) actioneaza. |
Stiinta e buna atunci cand da rezultate palpabile: becul, electicitatea. Si cand aceste rezultate pot fi folosite de oameni, fara ingradire. Daca roul ei este de ati usura viata pamanteasca si de a castiga mai mult timp pe care sa-l traiesti cu sufletul, atunci consider ca are insemnatate.
Daca stiinta e folosita pentru a demonstra lucruri spirituale sau de a face lucruri distructive atunci nu mai e stiinta ci nestiinta. |
Citat:
Stiinta e stiinta, indiferent de domeniul in care modelele ei sint aplicate, spiritual sau nu. Rolul stiintei nu este numai de a ne usura noua drumul spre moarte. Imi pare rau ca cei care nu se ocupa de stiinta au aceasta impresie. |
Te rog sa-mi spui tu ce inseamna stiinta si la ce foloseste.
|
Citat:
Folosul ei pentru omul de stiinta este, probabil, acelasi ca Dumnezeu pentru un credincios: o satisfacere a nevoii de cunoastere, intrinseca omului. |
Definitie : Stiinta e manifestarea diavoleasca prin care smintitii (oamenii de stiinta) vor sa atraga membri in grupul lor, sortiti focului mistuitor din iad.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Deci stiinta nu-ti poate explica : sentimente, emotii, iubirea, religia . Incearca doar sa deduca, dar nu are caracter de stiinta ce fac ei, pentru ca nu au rezultate. |
Citat:
De exemplu, ea explica de ce o carte cade pe jos mai repede decit un servetel. Si gaseste raspunsul corect: nu pentru ca e mai grea :39:. Ea aplica aceleasi metode oricarui domeniu careia ii este aplicata. Spui ca un om de stiinta este smintit, adica nu are o judecata dreapta. Asta, desigur, presupune sa stii care e judecata acea dreapta. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ar trebui sa te hotarasti daca accepti sa crezi in lucruri intangibile sau tangibile. |
Citat:
Citat:
In stiinta cred ca se definesc ca falsifiabile sau nu. De exemplu, cuanta sau gaura neagra nu sint tangibile dar sint falsifiabile. Dumnezeu nu este nici tangibil nici falsifiabil. |
Citat:
Diferenta dintre gaura neagra si Dumnezeu , este ca pe prima ti-o inchipui cu mintea iar pe Dumnezeu cu sufletul. |
Citat:
Citat:
Cu sufletul poti sa-ti inchipui orice, inclusiv ca musulmanul e dusmanul tau de moarte (am dat doar un exemplu). |
Citat:
Cu sufletul: iubirea, ura, frica. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar nu am inteles cum ai ajuns la intrebarea: pai si de ce l-ai uri pe musulman? Eu nu pot sa-ti dau raspunsuri despre ura, pentru ca nu o inteleg. Dar stiu ca atunci cand nu mai e iubire in suflet , apare ura. Daca vrei sa vezi cauzele pentru care s-ar urai oamenii, intreaba-i pe cei care urasc. |
Citat:
Te contrazici atunci cind spui ca a dusmani (uri) pe musulman (sau oricine altcineva) se face cu mintea si apoi spui ca iubesti si urasti cu sufletul. Citat:
|
Citat:
A uri (nu este egal) a nu accepta. Ce vrei sa spui ca ne cunoastem? Nu pune toate legumele in ciorba ca apoi sa zici ca stii ce gust are fiecare. |
Citat:
|
Citat:
Mintea , sufletul si vointa sunt trei stari ce se gasesc in toti oamenii. |
Fratilor, impacati-va! Nu mai aruncati cuvinte rele unul asupra altuia; aveti frica de Dumnezeu.
|
Citat:
|
Citat:
Sint doar curios, nu vreau sa supar pe nimeni si incerca sa vorbesc la obiect, adica teologie si stiinta Deci: stiinta nu are nici o legatura cu sufletul :1: Pentru mine, asa-zisul suflet si, dupa cum spui, vointa, fac parte din minte |
Citat:
Pentru mine nu. E o discutie interesanta, dar din pacate ma pregatesc de weekend. Revin pe marti, miercuri... Toate bune! |
Citat:
Distractie faina |
salut,justinian
Citat:
|
Citat:
As dori sa vad o trimitere catre orice lucrare stiintifica care sa infirme teoria evolutiei. Repet, lucrare stiintifica nu interpretari teologice ale Bibliei. |
Teologie - Stiinta = ARMONIE sau
Teologie + Stiinta = ARMONIE? Eu vad stiinta si teologia in progres, dar fiecare urmand alte reguli. De pilda, stiinta progreseaza dupa regula contorului. Sa ma explic: Stiinta are, la un moment dat, o teorie integratoare, un fel de filozofie pentru ca incearca sa explice intregul univers. De exemplu, acum teoria integratoare este cea a Big Bang-ului si evolutionismul, pe vremea lui Newton era teoria eterului si gravitatia, etc. Aceasta teorie integratoare e reprezentata de prima cifra a contorului. Ea se schimba cel mai greu, dar se schimba. Ultima cifra a contorului semnifica ultimele cunostiinte acumulate de stiinta. Ele se aduna si daca nu se potrivesc cu teoria cea mai apropiata la care se refera, o schimba si astfel penultima cifra a contorului se schimba si ea. Si procesul continua pe masura ce stiinta progreseaza, pana ajunge din nou sa schimbe prima cifra a contorului, atunci cand aceasta nu mai corespunde cu subteoriile si faptele acumulate. Deci e inutil sa combati o anumita teorie actuala pentru ca in viitor stiinta insasi o va schimba. Problema e ca noua teorie care o inlocuieste pe cea veche e de acelasi tip: naturala. Dar insasi modalitatea progresului stiintei arata ca nu va descoperi o teorie absoluta, imuabila, fara putinta de imbunatatire. Teologia, pe de alta parte, "progreseaza" dupa regula "focalizarii". Aici termenul progres nu e cel mai nimerit. Il inlocuiesc cu imbogatire. Deci, teologia se imbogateste prin "focalizarea" duhului asupra teologului. Imbogatirea nu rastoarna dogma, ci o face mai expresiva, mai vie. Cele doua tipuri de "progres" nu sunt opuse, ci complementare: regula contorului functioneaza pe orizontala, focalizarea pe verticala. Formeaza o cruce, si ca orice cruce are nevoie si de orizontala nu numai de verticala. Mai e nevoie doar de atat: "uneltele progresului" sa fie smerenia, sinceritatea si onestitatea. |
Citat:
|
Citat:
0+Știință=Armonie Eu vin cu 0+Teologie=Armonie deci avem 0+Știință=Armonie=0+Teologie, deci 0+Știință=0+Teologie, deci... Știință=Teologie Sau...? |
Apropo, cea mai scurta demonstratie ca Dumnezeu exista e urmatoarea:
1 + 2 = 3. -Pai asta-i demonstratie, zice omul de stiinta. -Da, raspunde pustnicul, intotdeauna e 3 numai daca Dumnezeu face legea, ca daca legea ar face-o hazardul..... |
Citat:
|
topcat:
De unde stii ca asta e o relatie necesara? Nu poate exista un univers in care 1+2=4? -------- Era doar o gluma, draga topcat. Se mai zice ca Dumnezeu a descoperit omului prin revelatie doar ceea ce nu poate descoperi si singur. I-a lasat omului si bucuria de a-si folosi ratiunea. Si mai e o zicala: cata stiinta, atata constiinta. Adica nici ratiunea fara de credinta nu e buna. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:10:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.