Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   eutanasierea cainilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14162)

Yasmina 25.11.2011 20:36:10

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 411749)
Să-i luăm, să-i sterilizăm, să-i ținem în adăposturi și să-i dăm spre adopție.
Ups, stai, e vorba de oameni...
Sau câini?
Le-am încurcat, parol!

draga prietene*,chiar daca acum cateva pagini in urma imi declarai cu sictireala ca am probleme si ca discutia cu mine nu are rost,trebuie sa remarc cu...(nu-mi gasesc vorbele)...ca totusi imi dai reply dupa reply :)
Sa inteleg ca ai revenit la sentimente mai bune?Sau ai descoperit o mica placere in a ma tachina??

Oricare ar fi raspunsul,ma bucur ca te-ai mai inveselit :)
Numai de bine.

*=asta este singura formula de abordare pe care mi-o permit avand in vedere circumstantele,nu-mi doresc sa merg catre o intimitate prea mare folosind"mai barbate"!

AlinB 27.11.2011 00:20:51

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 411657)
Cainii au aparut dupa ce Ceausescu a mutat populatia oraselor la bloc. Atunci s-au umplut strazile de caini.

Aiurea, pana la ceva ani dupa '89 abia daca vedeai cate un caine fara stapan liber pe strazi.
Acum sunt haite.

La mine in cartier de exemplu pot spune ca s-au inmultit substantial si vizibil cam in ultimii 2-3 ani.
Maxim.

Asta datorita laxitatii cu care a fost si este tratata problema. De acum inainte sa speram ca se va schimba ceva, desi si legea asta noua e foarte laxa.

Vor fi eutanasiati poate, daca, oarecum..

Ma indoiesc ca cei care fac banii pe spatele primariilor de pe urma cainilor vagabonzi, siguri alesi pe criterii politice ca si restul, vor fi asa usor scosi din joc.

In Botosani parca era un bilant, cca. 250 caini intr-un an de zile intretinerea 300.000RON, adica cca. 1000RON/caine x an.

Eutanasiat un caine? 10 RON sinjectia, 3RON/kg incinerarea, total nu mai mult de 50RON. O singura data.

Cu banii cu care un oras intretine cainii un an, 20 orase pot scapa definitiv de ei.

Asadar..unde e cu adevarat mafia celor care profita de banul public?

AlinB 27.11.2011 00:31:05

Citat:

În prealabil postat de Magda M. (Post 411543)
Dumneavoastra, caruia se pare ca ii pasa de siguranta semenilor, prin ce metode neipocrite desigur, v-ati gandi sa va aparati semenii de talhari, criminali, violatori, soferi imprudenti etc?

Pai de ce sa mai adaugam la lista si cainii vagabonzi?

Citat:

În prealabil postat de Magda M. (Post 411555)
Dar vedeti cainele nu are acest drept desi, daca am face statistici am constata ca incidentele cauzate de el sunt infime raportat la nr. lor/ nr. accidente provocate de om. Si atunci sa-i omori, asa simplu?

Infime pentru tine, care n-ai avut parte niciodata de astfel de "accidente".
Ia sa-ti moara copilul sfasiat de un caine, sa vedem cat de minore o sa ti se mai para astfel de "accidente" pe urma.

Viata unui om, e mai valoaroasa chiar decat a 50.000 caini pe care nimeni nu-i doreste.
Nici macar aia care tipa sus si tare ca nu trebuie exterminati.

Invit pe "iubitorii" de caini sa afirme sus si tare contrariul.

Magda M. 27.11.2011 13:28:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 411899)
Pai de ce sa mai adaugam la lista si cainii vagabonzi?

Infime pentru tine, care n-ai avut parte niciodata de astfel de "accidente".
Ia sa-ti moara copilul sfasiat de un caine, sa vedem cat de minore o sa ti se mai para astfel de "accidente" pe urma.

Viata unui om, e mai valoaroasa chiar decat a 50.000 caini pe care nimeni nu-i doreste.
Nici macar aia care tipa sus si tare ca nu trebuie exterminati.

Invit pe "iubitorii" de caini sa afirme sus si tare contrariul.

Atunci cand tu ii vei oferi copilului tau un minim de bun simt sau de educatie poti fi sigur ca animalul va simti si nu il va "sfasia". Dar nu e cazul!

Magda M. 27.11.2011 13:34:45

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 411897)
Aiurea, pana la ceva ani dupa '89 abia daca vedeai cate un caine fara stapan liber pe strazi.
Acum sunt haite.

La mine in cartier de exemplu pot spune ca s-au inmultit substantial si vizibil cam in ultimii 2-3 ani.
Maxim.

Asta datorita laxitatii cu care a fost si este tratata problema. De acum inainte sa speram ca se va schimba ceva, desi si legea asta noua e foarte laxa.

Vor fi eutanasiati poate, daca, oarecum..

Ma indoiesc ca cei care fac banii pe spatele primariilor de pe urma cainilor vagabonzi, siguri alesi pe criterii politice ca si restul, vor fi asa usor scosi din joc.

In Botosani parca era un bilant, cca. 250 caini intr-un an de zile intretinerea 300.000RON, adica cca. 1000RON/caine x an.

Eutanasiat un caine? 10 RON sinjectia, 3RON/kg incinerarea, total nu mai mult de 50RON. O singura data.

Cu banii cu care un oras intretine cainii un an, 20 orase pot scapa definitiv de ei.

Asadar..unde e cu adevarat mafia celor care profita de banul public?

Dar de ce sa aruncam atatia bani pe eutanasie pe care ii putem pastra pentru a ne mai face cateva palate? Nu ar fi mai simplu sa le dam foc? Gratis! Sau sa le dam in cap cu o bata! Sunt sigura ca asta te-ar multumi de fapt!

N.Priceputu 27.11.2011 13:41:56

În afară de faptul că ne dă ocazia să ne exprimăm antipatiile reciproce pe o temă dată, la ce altceva mai folosește topicul ăsta?

Dacă cineva (dintre cei care au putere în problema câinilor) ar ține cont de părerile noastre, atunci dezbaterea ar fi utilă.

Dacă nu, e nu numai pierdere de vreme, ci și o incitare „să ne urâm unii pre alții”.

Cred că ar fi mai bine să se închidă topicul ăsta.

Magda M. 27.11.2011 13:47:21

Citat:

În prealabil postat de Magda M. (Post 411935)
Dar de ce sa aruncam atatia bani pe eutanasie pe care ii putem pastra pentru a ne mai face cateva palate? Nu ar fi mai simplu sa le dam foc? Gratis! Sau sa le dam in cap cu o bata! Sunt sigura ca asta te-ar multumi de fapt!

Animalele nu au fost lasate de Dumnezeu pe pamant ca sa ne exercitam noi furia sau frustrarile sau violenta asupra lor, pentru ca suntem superiori. Daca noi nu le-am fi chinuit nici ele nu ar fi devenit agresive. Din partea unor credinciosi sa auzi cu cata furie vorbesc e greu. Probabil ca ura asta asa va ramane, desi e clar ca asta nu a fost o solutie NICIODATA. De aceea zic ca, poate si doar putin bun simt ne-ar face sa ne cenzuram putim reactiile, tot ar insemna ceva.

DragosP 27.11.2011 16:07:12

Începe dumneata.

Magda M. 27.11.2011 17:50:39

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 411937)
În afară de faptul că ne dă ocazia să ne exprimăm antipatiile reciproce pe o temă dată, la ce altceva mai folosește topicul ăsta?

Dacă cineva (dintre cei care au putere în problema câinilor) ar ține cont de părerile noastre, atunci dezbaterea ar fi utilă.

Dacă nu, e nu numai pierdere de vreme, ci și o incitare „să ne urâm unii pre alții”.

Cred că ar fi mai bine să se închidă topicul ăsta.

Imi cer iertare celor pe care i-am suparat...
si ma retrag de pe acest forum.

N.Priceputu 27.11.2011 18:40:26

De ce să te retragi? Poate doar un pic, până îți trece mâhnirea.

Mirela0110 27.11.2011 18:42:37

Citat:

În prealabil postat de Magda M. (Post 411934)
Atunci cand tu ii vei oferi copilului tau un minim de bun simt sau de educatie poti fi sigur ca animalul va simti si nu il va "sfasia". Dar nu e cazul!

ei na !!!! sunt bebelusi de 7 8 9 luni sfasiati de caini ... sunt copii de 2 3 ani mutilati sau omorati de caini ... ce educatie sau ce sa simta un caine la un astfel de copil ??? sa fim seriosi !!! e adevarat ca aceste animale simt foarte bine omul , vad pe strada am un caine care latra de fiecare data cand trece un betiv sau un boschetar, sau niste adolescenti mai teribilisti ... dar cand iti ataca si iti musca copilul pana in 4 ani ce mai poti zice ? lui oricum ii este teama cand vede ditamai cainele ca il latra si mai ramane si cu sechele daca are noroc si nu este muscat .... de i-ar lua pe toti de pe strada ... nu sa ii omoare da sa ii duca intr-o padure in afara oraselor ... nu stiu ce sa zic ...

Dumitru73 27.11.2011 19:09:05

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 411970)
ei na !!!! sunt bebelusi de 7 8 9 luni sfasiati de caini ... sunt copii de 2 3 ani mutilati sau omorati de caini ... ce educatie sau ce sa simta un caine la un astfel de copil ??? sa fim seriosi !!! e adevarat ca aceste animale simt foarte bine omul , vad pe strada am un caine care latra de fiecare data cand trece un betiv sau un boschetar, sau niste adolescenti mai teribilisti ... dar cand iti ataca si iti musca copilul pana in 4 ani ce mai poti zice ? lui oricum ii este teama cand vede ditamai cainele ca il latra si mai ramane si cu sechele daca are noroc si nu este muscat .... de i-ar lua pe toti de pe strada ... nu sa ii omoare da sa ii duca intr-o padure in afara oraselor ... nu stiu ce sa zic ...

nici padurea nu este o solutie ...

mergeam o data pe o alee printre niste blocuri.
in fata mea o bunica si nepotelul ei, de 4-5 ani.
aleea trecea pe langa un tarc facut pentru nevoile cainilor. acolo o batrana cu 2 caini.
cand copilul si bunica au trecut prin dreptul tarcului, aleea fiind foarte stramta, cainii au sarit ca turbati pe gard si latrau de parca cine stie ce vazuze.
vina copilului era ca se uitase la ei si intinsese mana spre ei.
copilul s-a speriat atat de tare, ca urla isteric si smucea din maini necontrolat.
cine credeti ca s-a gasit sa comenteze?
nu, nu bunica. ea era prea ocopata sa-si linisteasca nepotul.
insa baba cu cei 2 caini incepuse: ca de fapt cainii sunt blanzi, dar copilul i-a provocat, etc.
a trebuit sa intervin eu si sa- zic cateva cuvinte mai aspre, ca sa taca.
asta este mentalitatea acestor "iubitori" de animale.
victima este vinovata, chiar daca este un copil.
sunt sigur ca o astfel de oersoana ar spune ca bebelusii de care aminteai au tipat prea tare ...

florinna01 27.11.2011 19:53:35

daca ne vrem crestini si capitalisti trebuie sa gasim metode moderne si civilizate de a ajuta saracele animale prin sterilizare si crearea de adaposturi

credeti ca acesti caini vor fi euthanasiati dimpotriva banii se vor da la<<< pdl>>> si se va intocmi un raport convingator iar cainii vor fi omorati prin alte metode mai ieftine sau nu vor fi omorati deloc asa ca degeaba dezbateti

nu am vzt nicaieri criminali mai mari ca noi-romanii poate doar japonezii care omoara in serie orice animal bun de mancat:))

AlinB 27.11.2011 22:47:18

Citat:

În prealabil postat de Magda M. (Post 411934)

Asta e o aberatie inventata de tine.
Ti s-a explicat deja mai sus, nu mai insist.

Citat:

În prealabil postat de Magda M. (Post 411935)

Daca de atat esti in stare..

Citat:

În prealabil postat de Magda M. (Post 411964)

Cred ca asta este prima ta afirmatie de bun simt de cand ai intrat pe aici, incepand prin a jigni oamenii.

Yasmina 27.11.2011 22:47:33

Citat:

În prealabil postat de Magda M. (Post 411964)

Doamna,acesta este un forum public.Sunt intalnite si pareri pro si contra.Important este sa ne pastram calmul si bunul simt(macar),iar dvs ati reusit acest lucru.
Eu stiu ca cei intelepti cedeaza primii dar totusi va spun din experienta ca acest forum are si subiecte folositoare sufletului,altfel as fi plecat demult!
Domnul sa va ajute!

AlinB 27.11.2011 22:50:43

Citat:

În prealabil postat de florinna01 (Post 411981)
daca ne vrem crestini si capitalisti trebuie sa gasim metode moderne si civilizate de a ajuta saracele animale prin sterilizare si crearea de adaposturi

Sa-mi spui si mie o tara civilizata in care cainii sunt tinuti intr-un spatiu de 2mp timp de ani de zile.

Spre informarea ta, afla ca nicaieri nu sunt tinuti mai mult de 1-2 luni iar daca in perioada asta nu se gaseste cine sa-i adopte sunt eutanasiati.

Citat:

credeti ca acesti caini vor fi euthanasiati dimpotriva banii se vor da la<<< pdl>>> si se va intocmi un raport convingator iar cainii vor fi omorati prin alte metode mai ieftine sau nu vor fi omorati deloc asa ca degeaba dezbateti
Un caine nu poti sti daca e sterilizat sau nu.
Dar un caine poti sti daca e mort sau nu.

Poate o sa-i omoare de doua ori, sau de trei ori, sau de 10 ori, tot iese mai ieftin decat intretinerea unui caine pe un an de zile.
Iar eutanasierea, se cunoaste, nu poti spune ca a inceput si sa ramana acelasi nr. de caini in cartier, acelasi nr. de oameni muscati (sau in crestere).

In schimb un caine nesterilizat inseamna ca problema creste de cateva ori in dimensiune de la an la altul.
Iar asta iarasi, se vede.

Si mai poti privi lucrurile asa: daca nu vor fi eutanasiati oficial, "ca la carte", rapid si nedureros, s-ar putea ca oamenii sa ia probleme in maini si vor fi otraviti cu tot felul de substante care o sa le ofere o moarte lunga si dureroasa.

In nu stiu ce judet au fost pur si simplu impuscati pe strada, si nu 1-2 ci cu zecile iar dupa spusele cuiva, unii n-au murit tocmai imediat..

heaven 28.11.2011 19:40:29

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 411548)
Talhari = le-as taia mana sau macar degetele
Violatori= le-as taia obiectul ala pe care face pisulica
Criminali = eutanasiere
Soferi imprudenti = inchisoare si fara carnet de sofer pe viata

Multumita??

Putem sa ne aparam si fara sa facem rau,pentru ca in caz contrar am cadea din legea iubirii in cea a urii si ne-am face partasii celui intunecat,nu ai Lui Hristos.
Dar ca sa nu ii urasti pe cei care fac rau se presupune sa vrei sa intelegi cum de au ajuns acele fapturi,ca sunt oameni sau animale sa actioneze intr-un anumit mod si sa vrei sa adopti o cale umana pentru rezolvarea situatiei.
Atat in cazul criminalilor,pedofililor,violatorilor stau drept marturie ca a fost o cauza pentru care au devenit asa,traumele si abuzurile din copilarie.Nimeni nu se naste pur si simplu criminal sau violator.La fel dupa cum nici un animal domestic nu ajunge sa atace fara niste motive,indiferent de predispozitia genetica.
Asa dupa cum societatea ajunge sa ii transforme pe unii oameni in ucigasi,nu stiu de ce este atat de greu de inteles ca societatea,traumele si abuzurile suferite pot determina niste fiinte care nici macar nu au constiinta evoluata a omului,cum sunt cainii,sa doreasca macar sa se apere.
Insa a fi OM presupune sa ai capacitatea de a empatiza nu doar cu victimele,ci si cu calaii,sa poti privi dincolo de rau,de aparente,pana in profunzimea suferintei care le-a intunecat mintea si sufletul,ca sa poti sa intelegi.Sa poti sa il vezi pe Dumnezeu,oricat de greu ti-ar fi,in fiecare din fiintele din jurul tau,chiar si in ochii unui criminal...pentru ca Dumnezeu este si in acela,insa el nu Il mai poate vedea,pentru ca uneori ura de sine ajunge atat de puternica,incat isi pierde orice reper sanatos al propriei existente.
Oamenii care nu se pot accepta pe sine,cu defecte si slabiciuni,nu vor putea sa accepte acestea nici la cei din jur,cei ce nu au mila si intelegere fata de ei insisi,vor fi si cei mai aspri judecatori pentru semeni si orice alta faptura,iar aceia care ajung sa se urasca,vor proiecta aceasta ura pe oricine le va iesi in cale si va fi ca o oglinda pentru propria lor fiinta.
Oare degeaba Dumnezeu nu alege sa ni se arate la fata?Oare asta nu ne spune ca e important pentru noi sa cautam sa Il privim cu sufletul prin tot ceea ce este in jurul nostru?
Eu,cel putin asa ma gandesc...

catalin2 28.11.2011 20:00:16

Solutia cea mai buna se pare ca e cea folosita deja in unele orase din tara: cainii sunt sterilizati si tinuti in tarcuri mari, cateva zeci de caini, pana ii infiaza cineva. Marea problema sunt banii, in cele cateva orase s-au implicat organizatii din strainatate. La mine in oras exista si o asociatie care se ocupa cu cainii si s-au implicat si Brigitte Bardot si Piere Brice.

Claudiu_FT 28.11.2011 20:45:01

Dragoste si obsesie...

Incerc sa analizez treptat:

Din punct de vedere practic:

Intr-un oras civilizat in aceasta epoca a iluminismului nu au ce cauta haite de caini pe strada. Poate ca traim intr-un sistem bolnav si cu multe probleme, insa eu zic ca tzine de demnitatea noastra sa recunoastem ca spatiul urban are nevoie de armonia lui si desi fecalele de animal sunt hranitoare pentru sol, pe suprafata asfaltului nu au nici o intrebuintare, nici biologica si nici estetica.

Din punct de vedere moral:

Nu cred ca unui parinte ii convine sa isi stie copilul in spatele blocului, la joaca printre haite de caini. Daca cumva se intampla sa fie muscat, du-l la spital si in timp ce ii face injectia necesara in astfel de cazuri, o injectie foarte dureroasa, uita-te in ochii lui si spune-i: ''nu trebuia sa ii provoci, cainii simt frica si sar doar la oamenii rai'' sau nu stiu care e exact textul care il primesc atat de des de la asa zisi ''iubitori de animale''.

Din punct de vedere filozofic ( spiritual ):

Nu cred ca animalele au suflet asa cum pretind unii oameni. Am citit dintr-o carte ortodoxa si parintele respectiv ( Parintele Cleopa, daca nu ma insel ) spunea: ''Animalele au duh iar oamenii au suflet''. Nu mai stiu exact cum a dezvoltat aceasta explicatie insa eu prin asta inteleg:
* tot ceea ce ne inconjoara a fost creat pentru om, un dar de la Creator care sa ne indrume cugetul prin viata si sa ne aminteasca de El

* cosmosul, natura si fenomenele ei si nu in ultimu rand animalele, cam asa imi vine sa impart lumea inconjuratoare ( exceptand omul )

* animalele spre deosebire de celelalte categorii au un rol dinamic in existenta noastra. Ele au un contact direct cu sentimentele noastre activand in noi duioasia si dragostea sufletului; iar restul creatiei ( natura si cosmosul ) apeleaza la un sentiment mai liniar, adica contemplarea, meditatia, imaginatia si altele de genul.

* deci, Creatorul a facut treaba asta pentru noi, punandu-ne stapani peste ea. Conditia e sa luam deciziile cu ratiune, avand in vedere ca suntem facuti dupa ''Asemanarea Lui'' ne-a dat mostenire si rolul de stapan. Desigur, trebuie sa ne asemanam cu el in deciziile noastre, ceea ce nu facem prea des.

* vreau sa subliniez la acest subpunct, ca avem dreptul de a lua decizii drastice cum ar fi omorarea animalelor, dar atata timp cat avem motive rationale bine intemeiate ( hrana sau armonia sociala ). E un pacat sa omori un animal dintr-o nevoie sadica sau dorinte nesanatoase.

In concluzie, sunt deacord cu eutanasierea cainilor vagabonzi. Imi plac foarte mult cainii, cand o sa am un loc al meu ineaparat trebuie sa imi iau unul. Sunt neplacut surprins cand vad oameni care au ajunsi sa isi faca zei din aceste animale fara sa isi dea seama si devin ignoranti, asta in dauna societatii. De aceea vreau sa reamintesci fratilor si surorilor mele ca e o linie subtire intre dragoste si obsesie ... Griji de voi!

preamultadezbinare 28.11.2011 21:36:10

De bun simt si la obiect comentariul tau,Claudiu.Subscriu intrutotul.
Cu mentiunea ca,mie nu-mi plac asa de mult cainii,tocmai pt.ca am avut(si am) destule experiente neplacute cand au sarit la mine desi nu facusem absolut nimic,mergeam pur si simplu pe strada(a,da,stiu,le incalcam teritoriul).Si nici fecalele lor nu imi place sa le vad pe strada.Ca sa nu mai zic de latratul lor ,noaptea.
Sunt oare obligat sa-mi placa sau sa iubesc cainii?
Cei carora le plac,de ce nu si-i ia(cresc) in casa,daca au unde?

Yasmina 28.11.2011 22:33:36

exista iubitori de animale si "iubitori de animale"

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 412225)
Solutia cea mai buna se pare ca e cea folosita deja in unele orase din tara: cainii sunt sterilizati si tinuti in tarcuri mari, cateva zeci de caini, pana ii infiaza cineva. Marea problema sunt banii, in cele cateva orase s-au implicat organizatii din strainatate. La mine in oras exista si o asociatie care se ocupa cu cainii si s-au implicat si Brigitte Bardot si Piere Brice.

Din pacate implicarea personala lipseste,se lasa de dorit...
Citeam pe internet "protestul"vedetelor din Romania,la adresa uciderii cainilor.Bineinteles,nu sunt de acord.Insa nici nu au pus mana la treaba sa ajute cu ceva.Si oamenii de rand au aceeasi reactie,nu vor sa fie omorati sau vor sa fie omorati dar important este ca "munca de jos" s-o faca altcineva.
Legea la care s-a ajuns dupa vreo 20 de ani de haos si nepasare,sugereaza ca a fost suficient timp in care s-a putut face ceva constructiv;si cum rezultatele stagneaza de amar de vreme acum se trece la solutii drastice.Din pacate,raportul oamenilor de actiune este ingrijorator inferior celor care indragesc filozofia,discutia vorbelor goale sau mahalagismul.

Pana nu intelegem ca Binele nu trebuie tinut numai la nivel de intentie nu vom evolua prea mult.Nici nu avem cum,pt ca traind intr-o lume(si)materiala trebuie sa materializam acest bine.

Yasmina 28.11.2011 22:54:43

Citat:

În prealabil postat de preamultadezbinare (Post 412282)
Cu mentiunea ca,mie nu-mi plac asa de mult cainii,tocmai pt.ca am avut(si am) destule experiente neplacute cand au sarit la mine desi nu facusem absolut nimic,mergeam pur si simplu pe strada(a,da,stiu,le incalcam teritoriul).Si nici fecalele lor nu imi place sa le vad pe strada.Ca sa nu mai zic de latratul lor ,noaptea.

Ca cetatean aveti si dvs dreptul sa faceti ceva.Spuneti ca nu va plac cainii pe strazi...(nici mie nu-mi plac,mare iubitoare).
Va dau urmatoarea solutie:data viitoare cand vedeti un caine aciuiat in fata blocului,intrebati in stanga si-n dreapta daca cineva vrea un caine sa-i apere ograda sau doar asa...In casele cu curti,cainii sunt aproape nelipsiti,acolo au fost plasati multi.
Vedeti cum stau lucrurile,chiar daca nu va plac cainii,puteti sa faceti putina ordine la blocul dvs fara astepta tot felul de minuni venite din cer.
Pana la urma asta se asteapta,solutiile,rezultatele chiar daca suntei iubitori sau nu.

Nici eu nu iubesc betivii si drogatii,insa daca ii vad aciuiati in fata casei mele ma voi ocupa de ei.Din bun simt.

AlinB 28.11.2011 23:50:28

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 412225)

Nu prea cred ca se poate asa ceva, in mod sigur se vor incaiera, pentru mancare, pentru suprematie, teritoriu, etc.

Stii vreun loc unde sunt tinuti asa? Eu am vazut ca sunt tinuti in custi separate, cel mult poate cativa la un loc si atat.

Ai idee cat costa intretinerea lor si care e ritmul real de adoptie?

Nu-ti fa iluzii, 9 din 10 nu vor fi adoptati niciodata.

AlinB 29.11.2011 00:10:19

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 412301)
Ca cetatean aveti si dvs dreptul sa faceti ceva.Spuneti ca nu va plac cainii pe strazi...(nici mie nu-mi plac,mare iubitoare).
Va dau urmatoarea solutie:data viitoare cand vedeti un caine aciuiat in fata blocului,intrebati in stanga si-n dreapta daca cineva vrea un caine sa-i apere ograda sau doar asa...In casele cu curti,cainii sunt aproape nelipsiti,acolo au fost plasati multi.

Serios, cati crezi ca au nevoie de 2, 3 ..5 caini in curte, care sa-si faca nevoile peste tot?

Realitatea este ca nimeni nu vrea sa aiba grija de ei (prin asta nu se intelege doar aruncat o bucata de salam din cand in cand) si sunt o pacoste asa ca alta solutie nu prea este..

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 412297)
Legea la care s-a ajuns dupa vreo 20 de ani de haos si nepasare,sugereaza ca a fost suficient timp in care s-a putut face ceva constructiv;si cum rezultatele stagneaza de amar de vreme acum se trece la solutii drastice.Din pacate,raportul oamenilor de actiune este ingrijorator inferior celor care indragesc filozofia,discutia vorbelor goale sau mahalagismul.

Pai treaba e cam asa..daca se incepea curatenia nu acum 20 ani, sa zicem 10, probabil trebuiau adopatati + eutanasiati vreo 10.000 caini.
Poate 1000 ar fi fost adoptati si 9000 eutanasiati.

Dat fiind ca nu s-a facut mai nimic si pana si sterilizarile sunt sub semnul intrebarii, problema este aceeasi, doar ca de data asta este vorba probabil de 50.000 caini dintre care 1000 vor fi (poate) adoptati si 49000 (ar trebui) eutanasiati.

Inca un tur de vorbarie, si peste 5 ani lucrurile vor sta si mai rau decat atat.

Probabil la un moment dat oamenii se vor satura de vorbarie si vor trece la fapte, indiferent ce au de gand (si nu prea) primariile.

AlinB 29.11.2011 00:31:56

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 412218)
Putem sa ne aparam si fara sa facem rau,pentru ca in caz contrar am cadea din legea iubirii in cea a urii si ne-am face partasii celui intunecat,nu ai Lui Hristos.
Dar ca sa nu ii urasti pe cei care fac rau se presupune sa vrei sa intelegi cum de au ajuns acele fapturi,ca sunt oameni sau animale sa actioneze intr-un anumit mod si sa vrei sa adopti o cale umana pentru rezolvarea situatiei.
Atat in cazul criminalilor,pedofililor,violatorilor stau drept marturie ca a fost o cauza pentru care au devenit asa,traumele si abuzurile din copilarie.Nimeni nu se naste pur si simplu criminal sau violator.

Desigur, devine pe parcurs dar mai exista si liberul arbitru.

Citat:

La fel dupa cum nici un animal domestic nu ajunge sa atace fara niste motive,indiferent de predispozitia genetica.
Da, unul din motive ar putea fi ca treci pe drumul care il considera teritoriul lui desi e drum public.
Ti se pare normal? Mie nu.

Altul ca are pui si daca esti mai aproape de 10m de zona cu pricina iarasi esti pericol potential.
Ti se pare normal? Daca trai in padure da, in oras, pe strada..nu.

Altul ar fi acela ca alergi. Sau mergi cu bicicleta. Sau cu rolele.

Si mai sunt N situatii in care nu si nu, indiferent de motivele cainesti, nu este ok.

Citat:

Asa dupa cum societatea ajunge sa ii transforme pe unii oameni in ucigasi,nu stiu de ce este atat de greu de inteles ca societatea,traumele si abuzurile suferite pot determina niste fiinte care nici macar nu au constiinta evoluata a omului,cum sunt cainii,sa doreasca macar sa se apere.
Aiurea, si cand nu sunt agresati tot la conflicte se ajunge.

Citat:

Insa a fi OM presupune sa ai capacitatea de a empatiza nu doar cu victimele,ci si cu calaii,sa poti privi dincolo de rau,de aparente,pana in profunzimea suferintei care le-a intunecat mintea si sufletul,ca sa poti sa intelegi.
Ce sa inteleg? Ca aia zeci de mii muscati in fiecare an erau oameni haini la suflet, dornic sa le faca rau bietilor caini in legitima aparare?

Ca aia care au fost ucisi de caini erau niste monstri vrednici de o asa moarte?

Mai sa fie, ce la mai empatie..

Citat:

Sa poti sa il vezi pe Dumnezeu,oricat de greu ti-ar fi,in fiecare din fiintele din jurul tau,chiar si in ochii unui criminal...pentru ca Dumnezeu este si in acela,insa el nu Il mai poate vedea,pentru ca uneori ura de sine ajunge atat de puternica,incat isi pierde orice reper sanatos al propriei existente.
Hoho, mai usor cu imaginatia si mai pune mana pe o carte de teologie, Dumnezeu a facut omul dupa chipul sau, nu animalul.. cainele este o creatie utila dar pana la un punct, avand in vedere contextul cu caderea & stuff la un moment dat poate fi si daunatoare.

Daca ai sa te duci la un preot si ai sa zici ca ai omorat un caine ca-ti punea in pericol santatea si existenta ta, a vecinilor, a copiiilor tai, nu o sa te puna la canon asa cum nu o sa te puna nici ca ai taiat mielul de Pasti si l-ai mancat.

Citat:

Oamenii care nu se pot accepta pe sine,cu defecte si slabiciuni,nu vor putea sa accepte acestea nici la cei din jur,cei ce nu au mila si intelegere fata de ei insisi,vor fi si cei mai aspri judecatori pentru semeni si orice alta faptura,iar aceia care ajung sa se urasca,vor proiecta aceasta ura pe oricine le va iesi in cale si va fi ca o oglinda pentru propria lor fiinta.
Ura in sus, ura in jos, desi ti s-a demonstrat chiar pe acest topic ca cei care sunt pro-eutanasierea cainilor sunt din motive pur rationale ba chiar aproba cu regret, dar nu ..pentru tine sunt plini de ura, vezi cu ura asta ca s-ar putea sa fie mult mai aproape de tine decat crezi si daca vrei sa o gasesti nu trebuie sa te uiti asa departe, in altii.

Citat:

Oare degeaba Dumnezeu nu alege sa ni se arate la fata?Oare asta nu ne spune ca e important pentru noi sa cautam sa Il privim cu sufletul prin tot ceea ce este in jurul nostru?
Eu,cel putin asa ma gandesc...
Privim, privim dar tot nu vedem, nu vedem decat ce vrem, nu vedem decat biete animale napastuite iar oameni sfasiati si omorati ...ei bine, desigur, o meritau fara doar si poate, un sacrificiu necesar pe altarul Mariei Sale Cainele Inocent in lumea plina de ura a oamenilor.

Theodor_de_Mopsuestia 29.11.2011 00:45:59

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 412297)
Pana nu intelegem ca Binele nu trebuie tinut numai la nivel de intentie nu vom evolua prea mult.Nici nu avem cum,pt ca traind intr-o lume(si)materiala trebuie sa materializam acest bine.

Ati descris esenta esentei, stimata doamna, e de bun-simt ce ati scris. Insa se pare ca balcanismul este religia, din ce in ce mai puternica, a derizoriului trait oniric si verbalizant... si in Romania este la ea acasa practicarea ei.
Pe de alta parte, oricum am lua-o, sa ne aparam intai semenii (mai ales copiii si femeile), si mai apoi dragutele cotarle... e de bun-simt, si asta...pentru un singur copil nemuscat, zece mii de caini nu este un pret mare...

heaven 29.11.2011 05:53:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 412313)
Desigur, devine pe parcurs dar mai exista si liberul arbitru.

Da, unul din motive ar putea fi ca treci pe drumul care il considera teritoriul lui desi e drum public.

Altul ca are pui si daca esti mai aproape de 10m de zona cu pricina iarasi esti pericol potential.
Ti se pare normal? Daca trai in padure da, in oras, pe strada..nu.

Altul ar fi acela ca alergi. Sau mergi cu bicicleta. Sau cu rolele.

Si mai sunt N situatii in care nu si nu, indiferent de motivele cainesti, nu este ok.

Aiurea, si cand nu sunt agresati tot la conflicte se ajunge.

Ce sa inteleg? Ca aia zeci de mii muscati in fiecare an erau oameni haini la suflet, dornic sa le faca rau bietilor caini in legitima aparare?

Ca aia care au fost ucisi de caini erau niste monstri vrednici de o asa moarte?

Mai sa fie, ce la mai empatie..

Hoho, mai usor cu imaginatia si mai pune mana pe o carte de teologie, Dumnezeu a facut omul dupa chipul sau, nu animalul.. cainele este o creatie utila dar pana la un punct, avand in vedere contextul cu caderea & stuff la un moment dat poate fi si daunatoare.

Daca ai sa te duci la un preot si ai sa zici ca ai omorat un caine ca-ti punea in pericol santatea si existenta ta, a vecinilor, a copiiilor tai, nu o sa te puna la canon asa cum nu o sa te puna nici ca ai taiat mielul de Pasti si l-ai mancat.

Ura in sus, ura in jos, desi ti s-a demonstrat chiar pe acest topic ca cei care sunt pro-eutanasierea cainilor sunt din motive pur rationale ba chiar aproba cu regret, dar nu ..pentru tine sunt plini de ura, vezi cu ura asta ca s-ar putea sa fie mult mai aproape de tine decat crezi si daca vrei sa o gasesti nu trebuie sa te uiti asa departe, in altii.

Privim, privim dar tot nu vedem, nu vedem decat ce vrem, nu vedem decat biete animale napastuite iar oameni sfasiati si omorati ...ei bine, desigur, o meritau fara doar si poate, un sacrificiu necesar pe altarul Mariei Sale Cainele Inocent in lumea plina de ura a oamenilor.

Draga Alin,traiesc cu sentimentul unui dialog al surzilor si orbilor si asta nu doar in ce te priveste pe tine,ci cam pe toti sustinatorii infocati ai eutanasiei.
Degeaba le explici ca nimeni nu isi doreste caini pe strada.Tu chiar sincer consideri ca cei care fac protectia animalelor asta vor? (si ti-am mai explicat ca aceia nu sunt persoanele care tin caini pe 2m patrati,pentru ca vad ca utilizezi asta ca un lait motiv in postarile tale,ci aceia sunt colectionarii de animale).
Doar pentru ca sunt sustinatorii unor solutii eficiente,dar si umane in acelasi timp care sa solutioneze nu doar un efect de moment,ci si cauza?
Poti sa extermini toti cainii de pe strazile Romaniei,toti pana la unul si ei vor aparea in cativa ani la loc.Asta e solutia eficace din punctul vostru de vedere?Sa tot ucizi la infinit pe masura ce ei apar?
Sa lasam umanitatea si empatia,pentru ca,observ ca desi ma aflu pe un forum crestin,ele nu sunt trasaturi ce au prea mare cautare,ci sa mergem simplu si logic pe eficienta.
Si ti-am adresat atat tie,cat si altora o intrebare la care nu am primit raspuns: cum se face ca in atatia ani in care s-au ucis intr-un mod mai mult decat barbar caini(nu cred ca doriti sa vedeti imagini din ecarisaje,sa va demonstrez cam ce inseamna eutanasie in Romania,pentru ca sunt mai mult decat socante,insa daca insistati eu o pot face,asta apropo de cei care spun ca e o solutie umana!),cum se face ca in toti acesti ani in care mii de caini au murit,altii erau in numar si mai mare pe strazi cand s-a dat legea Marinescu prima data?Cum,daca asta e eficienta?
Vreau sa inteleg logica voastra!Si cum,dupa experimentul Pitesti,in care un ong a adunat toti cainii de pe strada,in doi ani erau la loc ca numar?
Imi spui ca nu e vorba de ura...si atunci,daca nu ar fi vorba de ura,cum de acesti oameni care sustin infocat macelarirea cainilor de pe strada,nu au nici macar o logica a eficientei,nici macar nu isi pun problema intr-un mod constructiv,ci tot ce poti auzi de la ei e una si buna: sa dispara de pe drumuri,sa fie omorati.Ei uite ca au fost omorati,chiar si in anii cand cica era abolita eutanasia,dar o faceau mai cu fereala macar, si cainii nu au disparut,iar problema este la fel de grava,mai grava ca la inceput chiar...asta nu pune pe nimeni pe ganduri?
Spunea cineva si pe buna dreptate, ca nebunie este ca la acelasi gen de actiuni sa astepti mereu rezultate diferite...

anita 29.11.2011 08:45:03

Citat:

În prealabil postat de preamultadezbinare (Post 412282)

Mizeria de caini de pe strazi provine de la cainii de companie ,nicidecum de la maidanezi care au obiceiuri ancestrale.
Iar faptul ca nu va plac cainii denota experientele neplacute pe care le-ati avut cu ei.
Am mers in vizita la cineva si am avut surpriza ca motanul sa se inalte pe picioarele mele si sa astepte sa fie mangaiat desi am inteles ca nu e un animal prea prietenos din fire.
Animalele sunt bune ,noi nu suntem destul de prietenosi ,nici noi intre noi ,dar fata de animale.

Claudiu_FT 29.11.2011 10:38:07

Om vs. animal

Avand in vedere ca este un forum unde se pune problema din punct de vedere spiritual, mai intervin cu o opinie.

Omul este diferit fata de animal ca esenta spirituala. Pe langa om, animalele si restul creatiei au o existenta care opereaza strict dupa voia Creatorului. Dupa cum stim cu totii omul are liberul arbitru, un dar al dragostei dumnezeesti, adica vointa proprie. Orice face un animal ( sau orice alt element al creatiei, cu exceptia omului ), indiferent ca e pozitiv sau negativ, nu poate fi laudat sau judecat in adevaratul sens al cuvantului, deoarece totul se face strict dupa pronia Celui de Sus. Unde vreau sa ajung e ca: NU AI VOIE SA COMPARI IN NICI UN FEL OMUL CU VREUN ANIMAL, ESTE O INSULTA FATA DE APROAPELE TAU SI FATA DE DUMNEZEU ( ''animalele sunt mai bune ca oamenii, ca ei omoara, fura bla bla bla bla ).

Darul cel mai mare care ni l-a dat Dumnezeu este imperfectiunea. Nu cred ca vom fi judecati dupa cantitatea faptelor bune versus cele rele, ci vom fi judecati dupa vointa noastra, adica timpul, energia, atentia, strdania etc. care le daruim pentru drumul infinit care leaga pe om de Dumnezeu.

anita 29.11.2011 11:20:49

Parintele Arsenie Boca spunea :"Invatati de la caini ,il lovesti si el vine la tine ,uita toate cate i-ai facut"
Am citat din memorie.
Deci ar trebui sa ne coboram la nivelul cainilor ,noi , fiinte rationale.

AlinB 29.11.2011 12:08:23

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 412347)
Parintele Arsenie Boca spunea :"Invatati de la caini ,il lovesti si el vine la tine ,uita toate cate i-ai facut"
Am citat din memorie.
Deci ar trebui sa ne coboram la nivelul cainilor ,noi , fiinte rationale.

Pai da tu asa intr-un caine la care nu esti stapan..vezi tu pe urma ce se intampla..

heaven 29.11.2011 12:18:42

Citat:

În prealabil postat de Claudiu_FT (Post 412336)
NU AI VOIE SA COMPARI IN NICI UN FEL OMUL CU VREUN ANIMAL, ESTE O INSULTA FATA DE APROAPELE TAU SI FATA DE DUMNEZEU

Draga Claudiu,cineva spunea ca nu ne nastem,ci devenim oameni!
Eu cred ca aproapele se insulta singur in momentul in care alege un comportament pe care nici cele mai salbatice fiare nu il au visavi de o alta fiinta.Este alegerea lui,insa pentru mine personal,a fi om nu te face statura bipeda,asta cu putina stradanie si o maimuta o poate capata,ci alte trasaturi ce tin si de o inteligenta emotionala si spirituala.

maria40 29.11.2011 12:20:02

Un rau odata produs cum putem sa-l reparam? Deci daca din nepasarea noastra a tuturor, cainii astia s-au inmultit peste masura ce putem face acum? Nu mai conteaza cine e vinovat pentru asta, ele sunt animale si nu judeca au la baza doar acele instincte primare.
Tine de noi oamenii sa rezolvam problema asta. Cum poti pastra atat de multi caini in adaposturi cand stim foarte bine costul intretinerii unui astfel de adapost nu mai vorbim de hrana pe care trebuie sa le-o asiguri cainilor ca altfel se vor manca unul pe celalalt la propriu. Si va intreb; de unde bani? V-ar conveni sa platiti o taxa la primarie pe care sa o suporte toti locuitorii unui oras? Poate unii ar fi de acord dar majoritatea nu! Chestia cu adoptatul cainilor pica din start! Ganditi-va ca la oras majoritatea locuiesc la bloc! Oricat i-ai spala si ai curata un caine miroase. Au un miros specific orice s-ar spune! OK! Sa zicem ca nu-i eutanasiaza, care-i solutia atunci? Sa-i lasam in continuare pe strazi?
Faina priveliste de Romanie 2011:blocuri neingrijite imprejmuite de trotuare pline de praf pe care se plimba nestingheriti cainii. Beton!

heaven 29.11.2011 12:23:30

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 412360)
Pai da tu asa intr-un caine la care nu esti stapan..vezi tu pe urma ce se intampla..

Dar de ce sa ne miram de niste biete animale,nu vezi ca si pe un forum care se presupune ca este populat de Oameni,civilizati,educati,ba mai presus de orice crestini,nu poti sa spui o parere diferita,ca imediat ti se sare la gat? :)
Si stii,ca tot asteptam niste raspunsuri de la tine care nu mai vin...dar in fine.
Suntem in postul Craciunului,ispitele sunt mari pentru noi toti,asa ca mai multa blandete si smerenie nu ne-ar strica la nici unii,incluzandu-ma si pe mine.

heaven 29.11.2011 12:27:19

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 412365)
Un rau odata produs cum putem sa-l reparam? Deci daca din nepasarea noastra a tuturor, cainii astia s-au inmultit peste masura ce putem face acum? Nu mai conteaza cine e vinovat pentru asta, ele sunt animale si nu judeca au la baza doar acele instincte primare.
Tine de noi oamenii sa rezolvam problema asta. Cum poti pastra atat de multi caini in adaposturi cand stim foarte bine costul intretinerii unui astfel de adapost nu mai vorbim de hrana pe care trebuie sa le-o asiguri cainilor ca altfel se vor manca unul pe celalalt la propriu. Si va intreb; de unde bani? V-ar conveni sa platiti o taxa la primarie pe care sa o suporte toti locuitorii unui oras? Poate unii ar fi de acord dar majoritatea nu! Chestia cu adoptatul cainilor pica din start! Ganditi-va ca la oras majoritatea locuiesc la bloc! Oricat i-ai spala si ai curata un caine miroase. Au un miros specific orice s-ar spune! OK! Sa zicem ca nu-i eutanasiaza, care-i solutia atunci? Sa-i lasam in continuare pe strazi?
Faina priveliste de Romanie 2011:blocuri neingrijite imprejmuite de trotuare pline de praf pe care se plimba nestingheriti cainii. Beton!

Maria,te intreb si pe tine,ca pari o persoana inteleapta si trecuta prin viata: cum iti explici ca in atatia ani in care au fost exterminati mii de caini,nu s-a rezolvat aceasta poveste?Uciderea lor a continuat si in timpul legii Marinescu,cand eutanasia era interzisa cica prin lege.O faceau,uneori mai cu perdea,alteori sfidand pe toata lumea.Daca asta e solutia cum de ei sunt in numar si mai mare?
Chiar nimeni nu gandeste ca exista o cauza si un efect?Ca poti inlatura efectul,insa asta va fi doar de moment,insa cauza va ramane si va genera efectul la infinit?Chiar si un copil ar intelege ce spun eu aici si cred ca doar cine nu vrea nu pricepe...

philalex 29.11.2011 13:02:48

ce tot aveti cu cainii....uitati-va putin catre iran....si nu mai cugetati sa huliti niste bieti caini.....nu suntem departe de un nou razboi mondial....uitati ce se intampla..oricum rautatea e din ce in ce mai deasa peste tot...sa nu ne miram....Dumnezeu ne lasa...ne lasa...dar cred ca ne va mai trimite semne...sa incercanm sa fim mai buni...zic eu.

catalin2 29.11.2011 18:27:11

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 412310)
Nu prea cred ca se poate asa ceva, in mod sigur se vor incaiera, pentru mancare, pentru suprematie, teritoriu, etc.

Stii vreun loc unde sunt tinuti asa? Eu am vazut ca sunt tinuti in custi separate, cel mult poate cativa la un loc si atat.

Ai idee cat costa intretinerea lor si care e ritmul real de adoptie?

Nu-ti fa iluzii, 9 din 10 nu vor fi adoptati niciodata.

Eu am vazut la tv, ma gandeam si eu cum ii tine fara sa se incaiere.
Am scris ca sunt costuri, de exemplu in Oradea (parca) s-a implicat o asociatie din strainatate. Cum scrii, majoritatea nu vor fi adoptati, probabil sunt tinuti pana mor.

catalin2 29.11.2011 18:41:31

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 412321)
Doar pentru ca sunt sustinatorii unor solutii eficiente,dar si umane in acelasi timp care sa solutioneze nu doar un efect de moment,ci si cauza?
Poti sa extermini toti cainii de pe strazile Romaniei,toti pana la unul si ei vor aparea in cativa ani la loc.Asta e solutia eficace din punctul vostru de vedere?Sa tot ucizi la infinit pe masura ce ei apar?

Si ti-am adresat atat tie,cat si altora o intrebare la care nu am primit raspuns: cum se face ca in atatia ani in care s-au ucis intr-un mod mai mult decat barbar caini(nu cred ca doriti sa vedeti imagini din ecarisaje,sa va demonstrez cam ce inseamna eutanasie in Romania,pentru ca sunt mai mult decat socante,insa daca insistati eu o pot face,asta apropo de cei care spun ca e o solutie umana!),cum se face ca in toti acesti ani in care mii de caini au murit,altii erau in numar si mai mare pe strazi cand s-a dat legea Marinescu prima data?Cum,daca asta e eficienta?
Vreau sa inteleg logica voastra!

Nu au cum sa fie la loc pe strazi, doar daca reinvie. Nu e o dilema, pana acum s-au luat masuri partiale, fara coerenta, sau poate asa s-a vrut ca se se acceseze fonduri in fiecare an. Asadar nu s-au eutanasiat toti cainii, au fost poate cateva cazuri, dar daca din 50 mii au fost sa spunem eutanasiati o mie normal ca nu s-a observat nimic.
Cainii sunt animale ca toate animalele, printre care sunt si gandacii, sobolanii, viteii, etc. Cand se extermina gandacii din case sau soarecii nu am auzit de proteste ale iubitorilor de animale. In vest s-a ajuns si mai departe, sa nu se mai faca imbracaminte din animale, sa nu se mai manace carne, etc. Acestea au o ratiune doar din protejarea speciilor care sunt pe cale de disparitie.
Eu cat am fost mic am stat mult timp la bunici, la tara. Aveam caine si era tinut tot timpul in lant si in cusca, doar cand a fost mic era lasat liber. Nu am vazut pe nimeni sa se plimbe cu cainele pe strada.

Yasmina 29.11.2011 20:13:14

Nu inteleg care este rostul discutiei despre obiceiurile de la tara,acum 100 de ani.Nici la oras oamenii nu mai merg la teatru sau opera,umbla in trasuri sau poarta joben.Chestie de evolutie,trend,cultura.

Bunica mea are gaini,rate si gaste in gospodarie care mor de batranete deoarece ea nu le taie pt mancare;slava Domnului are o gradina imensa plina cu de toate bunatatile iar daca vrea carne isi cumpara.Bineinteles ca este o taranca atipica!

Daca stau bine sa ma gandesc mila fata de animale isi are radacini adanci in familie,strabunici,bunici,matusi,unchi-toti avem un punct comun.

catalin2 29.11.2011 21:43:36

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 412496)
Nu inteleg care este rostul discutiei despre obiceiurile de la tara,acum 100 de ani.

Ar fi fain sa traiesc pana la 100 de ani. :)
Trendul in privinta animalelor pare a avea la baza teoria evolutionista si hinduismul/budismul cu reincarnarea. Animalul devine egalul omului.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:35:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.