![]() |
Citat:
Vei trece si tu "pe alaturi"? Din gluma ta nesarata cu barul chiar nu reusesc nicidecum sa intuiesc raspunsul tau. Iti croiesti din confuzie o haina... chiar nu stiu de ce... Asta este o concluzie dramatica valabila pentru voi: miscandu-va mereu in confuzie, veti deveni confuzi. Mai mult, voi credeti ca aceasta confuzie este o virtute, un fel de miscare a inteligentei in sfere inalte, neintelese de toti. De aceea, si miscarile voastre religios-filosofice (mai mult filosofice decat religioase) sunt din start elitiste, deci exclusiviste. Dar, slava lui Dumnezeu, adevarul este simplu, necompus, asemenea lui Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
"Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema!" Poate ca uneori a face pace intre beligeranti inseamna a interveni in forta. Dar ragazul dat agresorilor de a nu mai face raul - chiar daca acest ragaz este impus cu forta - eu cred ca e un lucru bun. |
Citat:
|
Citat:
Văd că ai trecut sub tăcere "metoda WWJD", consideri că este greșită? |
Citat:
Este o diferență fundamentală între imitatio Christi și WWJD. |
as dori sa-l intreb pe domnul "osutafaraunu", daca in prezent, in Romania, membrii cultului Adventist de ziua a 7-a, refuza sa faca instructie militara.
Multumesc! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Stimabili, onorabili, rog nu întrerupeți pe orator, faceți tăcere; sunt cestiuni arzătoare la ordinea zilii; aveți puțintică răbdare. Aveți cuvântul, stimabile, dați-i înainte!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
deci doamna "ioanna" avea dreptate! si de aceea s-au rupt reformistii de voi! ce mai tura-vura! adventistu' primea arma in maini, cel reformist a zis nu! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pentru ca daca un adventist de ziua a saptea (non-reformat) vrea sa se inroleze intr-o unitate combativa, "biserica" ASZ nu-i interzice, poate sa impuste, sa taie, sa impunga, desi pe timpul "profetesei" EGW, cei care s-au inrolat in razboiul civil din SUA au fost anatemizati pentru ca, dupa parerea "profetesei" politician "nu era un razboi corect" desi chipurile ar fi fost impotriva sclaviei. Iar reformistii, nu accepta sub nici un chip inrolarea, de fapt acesta a fost unul din motivele principale de "divort" fata de organizatia oficiala, dupa cum s-a mai si spus si dl AZS ori nu stie ori se face ca nu stie. Desigur, un AZS poate invoca motive de constiinta si principiile "bisericii" sale pentru a-si pazi pielea intr-o situatie in care inrolarea este obligatorie. Cat de departe poate merge cu argumentul asta depinde de situatia concreta, sunt sigur ca daca se da o lege prin care refuzul de inrolare intr-o unitate combativa se pedepseste cu moartea, obiectia cu "constiinta" nu va fi impinsa la extrem decat poate decat de reformati care sustin ca asta este atitudinea corecta. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
"biserica" AZS (nu varianta reformata) recunoaste legitimitatea razboiului de aparare si nu califica omuciderea in acest context a incalcand porunca a 6a. De altfel, asa cum am mai scris si evreii ucideau fara sa se considere asta o incalcare a poruncii a 6a daca era intr-un context legitim. Ori esti reformat ori nu cunosti invatatura propriei "biserici". Citat:
Stiu si eu cazul unui fost soldat care tot asa, zicea ca tragea aiurea pentru ca nu vroia sa ucida oameni. Si nu era adventist. Citat:
Erau reformati sau in Romania nu prea ajugeau directivele "adunarii generale"? Nu puteau face ca respectivul de mai sus, sa se inroleze si totusi sa nu omoare? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
"Un adventist NU va ucide oameni"... prea seamana cu un ORDIN. Citat:
Daca sambetistii erau brancardieri ii salvau pe cei raniti, care, dupa ce se insanatoseau se intorceau la razboi. Daca sambetistii erau bucatari nu crezi ca se faceau partasi la razboi prin faptul ca faceau de mancare ostasilor, care cu forte proaspete se duceau la lupta? Din nou la tine atitudinea de mironosita care nici fata mare nu-i, dar poarta rochita alba. Si iar eviti miezul discutiei - din cauza ca nu poti sa privesti mai departe de tine -: daca cel de langa tine, aproapele tau este agresat, este pus la zid, ce faci: ii sari in ajutor sau "treci pe alaturi"? |
Citat:
acum se pune intrebarea: daca un membru AZS se inroleaza intr-o armata si participa la razboi, ucigand (spre exemplu, atras de solda consistenta, decide sa faca parte din Legiunea straina, mergand sa ucida in calitate de mercenar contra unei retributii), Biserica AZS ii retrage acestuia calitatea de membru? Raspundeti, va rog, prin da sau nu, vreau un raspuns precis, nu divagatii! In functie de acest raspuns, voi trage concluzia in ceea ce priveste caracterul dumneavoastra! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Acelasi stil de a-si da cu parerea despre orice, aceeasi ura ptr penticostali, aceleasi idei nesigure si haotice, aceeasi neasumare a unei confesiuni, postari multe, aparitie dupa "decesul" Profetului, doar ca de data asta cu "personalitati multiple". PS: Si jalnica incercarea de a va manipula constiinta de mincinos cu "nu sunt profet nici de carton nici de alt fel". Practic va mintiti ca nu ati spus ca nu sunteti userul: Profetul de carton. |
Citat:
vorbiti in necunostinta de cauza, de prima data am specificat foarte clar ca sunt crestin ortodox si am repetat de cateva ori acest aspect, unde ati fost? bine, va fac moftul: nu sunt userul "profetul de carton" |
Citat:
|
Citat:
am observat ca sunteti online de mult timp si totusi nu raspundeti la aceasta intrebare pusa mai sus! ceea ce inseamna ca raspunsul este "nu", ca mercenarul nu isi pierde calitatea de membru AZS, chit ca omoara oameni pentru bani! de ce nu ati recunoscut acest aspect de prima data? va este rusine? vreti sa prezentati intr-un mod imaculat biserica AZS? pentru ce mintiti si ascundeti adevarul? putin imi pasa mie daca adventistii omoara sau nu, tot ce am vrut a fost sa scot la iveala daca sunteti om de caracter sau nu! si nu sunteti! |
Citat:
"Tu ne tueras point." (l'Exode 20:13) Citat:
Citat:
|
Daca ne ghidam strict dupa Legea veche venita prin Moise, pe timpul acela al Vechiului testament, dusmanii se puteau omori, insa numai acele popoare pe care le indica Dumnezeu (erau asa-numitele "razboaie ale Domnului").
|
Citat:
Din nou se confirma caracterul de jihad al sectelor: ai fi in stare sa ucizi pentru Domnul? Si nu ma refer aici la uciderea cu sabia, ci la cea cu cuvantul sterp, pur rationalist, din care L-ai scos pe Dumnezeu, culmea, vorbind tocmai despre Dumnezeu!! Citat:
Bun, dar daca extindem situatia la mai multi oameni, ce faci? Le sari in ajutor sau nu? Sau iti linistesti constiinta ca sunt mai multi si pot sa-si poarte de grija unii altora? Unde erau sambetistii cand soldatii securitatii intrau in cate-un sat si-l ravaseau? Ai fi sarit in ajutorul acelor sateni? (am dat un exemplu real, in cazul in care imaginatia ta egocentrista nu ar fi putut sa vizualizeze o situatie in care ar fi fost posibil ca mai multi oameni sa aiba nevoie de ajutor; toti odata). |
Citat:
Te-arunci in fata armei? Ce finalitate are gestul tau? Vei muri si tu, si va muri, pana la urma si victima, nu-i asa? Ce finalitate are gestul tau de ajutor? Ce urmaresti prin gestul tau? |
Citat:
|
Citat:
probabil stateau la coada sa-si plateasca zeciuielile pastorului lor. adventistii au fost intotdeauna pe bune cu organele de opresiune ale statului comunist (Securitatea), au avut libertate, nu li s-a facut niciodata nimic. |
Citat:
|
Citat:
Da, pacatul acelor soldati negri este mare, pentru ca apartineau de Biserica Adevarului si au fost aproape de Adevar in comparatie cu un pagan sau vreun sectar sambetist. De aceea vina lor este mult mai mare, in comparatie cu a unui pagan sau a unui sectar sambetist, care nu cunosc Adevarul. |
Ultima moda printre sectanti: "ce sa intampla dupa moarte". Martorii lui Iehova au o problema cu ortodocsii, ca de ce ne rugam pentru morti, de ce facem parastase, de ce ii pomenim, de ce mergem la cimitir cu flori, iar mai nou, se plimba prin Cluj-Napoca cu o fituica A4, pe care au scris niste versete biblice, atent selectate si interpretarea lor, incercand sa te convinga sa nu mai faci nimic din toate acestea.
M-au abordat ieri doua doamne. Ele: cunoasteti ce se intampla cu oamenii dupa moarte? Noi va oferim raspunsul biblic (si-mi intind rapid un pliant, un A4 indoit in doua) Eu: cunosc raspunsul (si le refuz politicos brosura) Ele: care e? Eu: Dumnezeu stie. Ele: .... ( au ramas fara cuvinte, iar eu m-am indepartat, doar n-aveam timp de pierdut cu prostiile lor. Cunosteam pliantul, pentru ca acum o luna-doua, se plimbau cu o alta brosura, despre Armaghedon si in care au atins din nou subiectul asta) Atat de "mari crestini" sunt martorii lui Iehova incat nu merg la mormintele mortilor lor, le lasa in paragina sa creasca toate buruienile si balariile pe ele, doar "mortu-i mort" (ca sa citez pe unii). Respectul lor tine cat omul e in viata, dupa moarte nu-i mai intereseaza, insa vad ca au o problema cu cei pe care-i intereseaza. Inainte erau cu alcoolul, cu drogurile, lucruri firesti sa fie combatute, acum se leaga de toate aspectele ce tin de credinta ortodoxa. Unii oameni chiar merita sa fie ignorati. Poate daca n-ar fi spus "noi va oferim raspunsul biblic", ci ar fi spus "uitati ce inteleg eu din Biblie", as fi stat mai mult de 10 secunde cu ele, dar cand vezi atata infatuare, iti piere tot cheful de discutii. De infatuare sufera si unii np de pe acest forum, deci il pot intelege pe initiatorul topicului care a spus ca e preferabil sa evitam discutiile cu ei, caci nu sunt constructive. |
Citat:
http://img515.imageshack.us/img515/352/dsc00546q.jpg Nu-s doar carti despre nutritie si viata sanatoasa, ci si carti de spiritualitate, viziunile doamnei White despre Iisus, totul sub egida Primariei. Ce mi se pare comic e ca acum, cand vor sa-si promomeze cartile, stiu sa scrie pe coperta Iisus, cu doi de "i", cum scriu ortodocsii si nu cu un "i", cum scriu ei de obicei :) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:07:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.