![]() |
Citat:
Iar a nu avea relații care să ducă la nașterea copiilor din cauza repulsiei e tot una cu a nu le avea din cauza impotenței. Tot de o neputință e vorba. |
Citat:
Dpdv al Lui Dumnezeu (ar trebui sa fie si al nostru) e normal sa faci 12 copii. Si nu Dumnezeu trebuie sa iti arunce sacul cu mancare din Cer. Pentru asta te-a inzestrat cu capacitatea de munca. El se va ingriji sa ii poti creste pe toti. Acum, ca noi ne-am stabilit alte standarde e cu totul alta discutie. Nu e vital pentru un om sa aiba calculator, internet, televizor (cat timp pierde cineva in timpul televizorului ar putea sa munceasca; programul de 8 ore nu l-a facut Dumnezeu) sa isi reamenajeze casa, sa isi faca concediul in strainatate etc. Nu e o problema nici sa faci 2 copii. Dar asta ne duce la discutia de pe un alt topic. Problema e ca impiedicam nasterea de princi. Adica folosim metode contraceptive. Unele ucid viata nou formata, altele nu ii permit sa se formeze. Exista iar o intreaga discutie despre folosirea acestor metode. Cer este ca indiferent de ce ni se pare nou normal, metodele contraceptive nu sunt normale in fata Lui Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
Eu nu vorbeam neaparat de metode contraceptive. Poate doi oameni care se vad saraci si neputand a creste mai multi copii, nu mai au relatii sexuale, tocmai in ideea ca nu pacatuiesc folosind metode contraceptive si nici nu aduc pe lume mai multi copii decat pot duce. Mi se pare de bun simt sa te opresti la un moment dat, mai ales daca vezi ca nu mai e cum si unde sa cresti atatia copii. Zicala aceea cu "unde mananca doua guri, pot manca si trei" nu se mai aplica in zilele noastre, pentru ca unui copil trebuie sa ii oferi mai mult decat indeplinirea nevoilor primare de hrana si adapost [care... si astea sunt destul de greu de indeplinit pentru multi, data fiind situatia economica actuala]. Si repet, nu am nimic impotriva celor care fac 10-12-15 copii. Daca au cu ce sa ii creasca si sa le ofere ceea ce au nevoie, ferice de ei! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Normal ca e mai buna abstinenta decat sa se nasca copii care sa fie abuzati si maltaratati de societatea in care traiesc. |
Ati cam deviat de la subiect dar vreau sa imi spun parerea aici, neaparat, in legatura cu cati copii sa faci.
Cred ca oamenii pot cadea in doua extreme in viata asta: sa creada ca ei pot face ce vor, fara Dumnezeu, sau sa creada ca Dumnezeu trebuie sa le faca pe toate, fara ei. Iar eu stiu ca mantuirea e o conlucrare a omului cu Dumnezeu, si ce e cel mai minunat lucru aici e libertatea omului. E unul din cele mai frumoase lucruri de pe lume, aceasta libertate a omului. Oamenii in general inteleg prin libertate, libertatea de a alege intre bine si rau. Eu nu vad asa, eu o vad si ca libertatea omului, o data ce se leapada de rau, de a alege dintr-o gama infinita de bine :)) Dumnezeu e cu noi ca si un parinte, pe langa ca ne arata ce nu ne face bine (nu baga mainile in priza, nu te jucat cu focul), ne intreaba: vrei supa, vrei inghetata, vrei doua globuri, ce arome, uite ia asta ca e mai sanatos, nu mai poti manca? vrei mai mult, vrei sa ne jucam remy sau sah? sa mergem la mare sau la munte? cate zile sa stam?etc. E o comparatie copilareasca, dar sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun. Eu asa am invatat, ca a face un copil nu e DOAR creatia lui Dumnezeu, ci si parintii conlucreaza!! Ei fac parte din actul creatiei, unul din cele mai minunate lucruri. Si pentru ca fac parte din acest act, cred ca au libertatea de a decide daca vor sau nu, si cat vor si cat nu. Daca nu ar putea decide, Dumnezeu ar fi nedrept. Ca si cum ai spune cuiva daca vrei facem opere impreuna dar eu fac si opera si eu zic si cand sa fie si cate sa fie...Pai omului ce-i mai ramane? Si sunt sigura ca Dumnezeu nu se supara cand noi decidem, sunt sigura ca El nu vrea sa aduca singur copiii pe lume, sa decida el absolut tot si noi sa nu avem nici un cuvant de spus. Sunt sigura ca El vrea sa conlucreze cu noi. Dar nu ma refer aici la avort, pentru ca avortul e dupa ce deja copilul a fost creat, deci e crima. Cei care folosesc tot felul de metode contraceptive, fara sa se gandeasca la Dumnezeu, sunt oamenii care cad in extrema de a crede ca ei fac totul. Iar cei care lasa sa vina oricati copii or veni, sunt de doua categorii: cei care intr-adevar is doresc multi copii si isi doresc sa le dea Dumnezeu oricati, si atunci e ok, sau cei care cred ca Dumnezeu face totul si uita ca si ei au partea lor si pot decide, si atunci lasa sa vina droaia de copii, din obligatie fata de Dumnezeu, nu pentru ca ei doresc acest lucru. Aici e nevoie de dreapta socotinta, de a sti ca si tu faci parte din aceasta minune care e un copil si de a nu uita ca Dumnezeu e Creatorul si Datatorul de viata. Gata, am zis |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ca asa nu merge: sotia mea nu ma satisface sexual, deci imi mai iau vreo 2-3 amante pe langa. Nu e ok nici invers, bineinteles, deci nu fac diferente intre sexe. Sunt destui barbati care inseala si nici femeile cu care o fac nu sunt mai breze, asa cum nu sunt nici femeile care insala si nici barbatii care se incurca cu doamne casatorite. Nu mi se pare normal ca cineva sa gandeasca asa si sa caute scuze adulterului! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Poate ca e "obligat" uneori sa ne trimita incercari, ca altfel nu ne trezim, dar este multa bucurie chiar si in suferinta, daca e cu Domnul! Eu cunosc ca Domnul e boier, risipitor, e nesfarsit de bun; si nu dupa pacatele noastre ne da noua. Nu ne-a zis El : Bucurati-va pururea? Ca iata a venit prin Cruce BUCURIE la TOATA LUMEA! |
Citat:
|
Crucea trebuie sa o duc eu, nu sa o pregatesc altora
|
Citat:
Buna Anna, Iti inteleg foarte bine dezgustul pentru acest tip de comentarii. Eu am vazut si commenturi care ar veni din partea fetelor tot cu iz sexual si rautacios. Uite, intamplator am dat de un video pe youtube despre o pereche de gemene unite si toti de pe-acolo vorbeau despre ce avantaje sexuale ar putea primi de pe urma fetelor gemene. Trist si revoltator. (E vorba de gemenele Abigail si Brittany Hensel) Simona. |
Ideea ca se utilizeaza anticonceptionale pt ca nu Doamne-Fereste sa fie in orice familie 10-20 copii care sa moara de foame,nu este decat o exagerare scornita de unii.
Unele femei sunt mai fertile,alte nu prea iar altele deloc,iar inainte de perioada utilizarii in scara larga a anticonceptionalelor nu putem spune ca toate familiile duceau in spate de la 10 copii in sus. Exemplul femeilor din familia mea:strabunica 3 copii,bunica 4,matusa 4,mama 1,sora bunicii 1.Aceste femei nu au luat in viata lor pastile abortive dar atat le-a dat Dumnezeu.Sora bunicii din un copil cat a avut a ramas cu 0 decedand la varsta de 16 ani si cum altii nu au mai putut sa faca,s-a pus pe adoptat. Apropos de murit de foame,eu si parintii mei am cam murit de foame cand ei au ramas someri exact dupa revolutie iar eu eram doar un copil.Vezi nu conteaza numarul?Depinde de intamplarile care se abat peste capul unor familii si familii...Nu este o reteta universala ca numai cei multi mor de foame,daca au niste parinti intelepti invatati sa munceasca nu sa se vaiete atunci sigur nu moare nimeni de foame. Cei care mor de foame sunt lenesii si analfabetii,sau ambele. Ce ma revolta pe mine sunt tocmai acesti indivizi care nu vor sa investeasca in educatia lor,care nu stiu sa faca nimic concret insa se plang de mama focului ca sunt muritoare de foame si fac mereu apel la mila crestineasca. Aici sunt cam confuza,nu cunosc cum ii inzestreaza pe oameni Dumnezeu...dar stiu sigur ca celulele cenusii se mostenesc pe linie genetica ...probabil ca nu putem sa avem pretentie de la oricine sarman sa devina o somitate,dar cel putin sa faca niste munci simple sa-si castige painea! Daca vezi ca esti fertila si faci copil in fiecare an si nu mai vrei,e de ajuns sa te opresti,trimite-ti sotul in alt pat!!!Gasiti un hobby ceva... |
Citat:
Am mai zis si asta. Exact asa s-a ajuns la idolatrie. Omul stia ca exista Dumnezeu si care este Acesta. Doar ca nu "le-a placut de Dumnezeu". Eu vroiau un dumnezeu caruia sa ii implineasca voia. Dar voia pe care trebuia sa o implineasca era voia lor. Si-au facut ei dumnezeu dupa chipul si asemanarea lor. Asa si acum. Noua nu ne place voia Lui Dumnezeu. Noua ne place sa trandavim in fata televizorului, sa ne facem concedii in strainatate, sa cheltuim banii pe lucruri "de firma", si cand avem timp sa ne aducem aminte de Dumnezeu. Dar asta acasa pentru ca "eu cred in sinea mea si imi e suficient". "Nu am nevoie de intermediari". Exista un proverb care se potriveste foarte bine ca exemplu, doar ca e cam obsecen si ma abtin sa il spun. Bucuria care a venit prin cruce se refera la bucuria mantuirii si nu la placerile vietii. Bucuria vine si din lipsurile materiale. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Hai nu mai tot incercati sa va convingeti :)) ca n-o sa reusiti. S-au umplut mii de pagini pe forumul asta pe subiectul asta.
Voi care vreti sa lasati copiii sa vina, sa vina. Cei care nu, nu. Si gata |
Citat:
Eu am mai spus nu poti sa astepti sa iti arunce Dumnezeu sacul de mancare din cer, dar El are grija in intelepciunea Lui de tot. Daca voia Lui este sa mori in camaruta aia mizera si sa te mantuiesti asa va fi. Daca El vrea sa iti prisoseasca cele materiale cu toate ca ai 12 copii, iti va prisosi. |
Citat:
|
Citat:
|
Eu incerc sa nu vad problema atat de tragic.
Viata este oricum un dar,o experienta ,o calatorie sau un examen.Exact ca in povestea lui glykys nu avem decat o valiza in care sa incapa doar faptele noastre,atat. Acum pt cei care cred ca viata este numai aici si acum,este intr-adevar tragic oricum ai lua-o. |
Citat:
Cine este omul, care sa isi poata garanta ziua de maine? Daca noi nu putem garanta ziua de maine, cum putem decide sa hotaram soarta unui copil pe considerent ca asa ni se pare noua? Bogatul de azi, poate ajunge maine in inchisoare s itoate averile lui confiscate(nu putine au fost cazurile in istorie) iar saracul se poate ridica prin munca. A avea cati copii iti da Domnul nu inseamna trandavie, ci din contra. A-i naste inseamna a te preocupa indeapropae si de cele necesare traiului(hrana, imbracaminte, medicamentatie.) Ne inselam crezand ca suntem cineva, ca putem hotari soarta cuiva. Noi suntem doar niste vase prin care Domnul isi savarseste lucrarea. Ca ne place sa credem ca suntem buricul targului si ca sta in puterea noastra sa modificam ceva in existenta celor din jur, e o amageala. Nu avem puterea nici sa miscam un fir de par, daca nu ne-ar fi data de sus. Deci Cel care ne-a dat noua viata si puterea oare nu se va ingriji si de copii nostri? Singura conditie e sa fie o impreuna lucrare: sa ne folosim de darurile pe care ni le-a dat Domnul(sanatate, putere de munca) ptr a ne pune in jerfa celorlalti. |
Citat:
M-a uns la suflet. Asa e : Domnul nostru e boier mare! El ne da bucurii mereu, insusi crestinismul e o religie a bucuriei. Doar ca asa cum aurul se curateste in foc si devine stralucitor, la fel si crestinul se curateste in focul suferintelor ptr a se lamuri: e aur sau alama? Bucuria cu suferinta se impletsesc reciproc.pare paradoxal, nu? Suferinta ptr Hristos iti pricinuieste o vatamare a trupului o rana a sufletului, atunci se coboara Harul care iti ofera bucurie si iti unge sufletul cu un balsam. Nu mai departe de sfintii mucenici: in chinuri graznice, ei erau cuprinsi de o pace, de bucuria Invierii. Cum nu poti separa trandafirul care pe langa mirosul suav are si o culoare minunata si o catifelare delicata de spini asa nu poti separa Viata In Hristos, cu pacea si bucuria pe care ti-o ofera de cruce, inteleasa prin multitudinea incercarilor menite sa ne caleasca. |
Citat:
|
Citat:
O femeie extrem de saraca, a facut vreo patru copii. Tin sa mentionez ca erau cei mai saraci din sat.La nasterea celui de-al patrulea doctorul i-a zis:"Doamna Fedora, de acum puteti sa faceti linistita avortul.Nimeni nu va mai poate opri. Si asa aveti destui copii, saracia e mare" iar femeia simpla, nestiutoare de carte a zis"Domnule doctor, saraca sunt dar criminala nu.Eu nu o sa--mi omor nici un copil". "Bine, zice doctorul, dar ce o sa le dati de mancare?" la care femeia raspunse cu seninatate"In gradina, verdeata am destula". Doctorul nu a mai zis nimic. Femeia a mai facut inca 5 copii dupa aceea.Din cei cinci, care urmau sa fie avortati 3 sunt preoti si una preoteasa, asistena-singurii intelectuali din familia lor. I-a crscut in saracie, cand cel mai mic avea 3 ani sotul a plecat spre o lume mai buna.Ramasa vaduva, are parte de o alta grea incercare: in anul urmator le arde casa pana la temelii.Dar Domnul isi avea planul sau cu aceasta femeie saraca. Copiii cresc mari, invata scoala, o parte din ei pleaca in strainatate:Canada, Austria,Spania. Alta parte raman in tara si isi finalizeaza studiile devenind, prin mila lui Dumnezeu preoti. Batrana Fedora mergea la Biserica cu lacrimi in ochi, ptr a vedea cum baietii ei slujesc altarului.Femeile o fericeau. Nimeni din sat nu mai daruise 3 preoti Bisericii, din aceeasi familie. nici macar familiile de ghiaburi. DEvenise din saraca satului, caruia ii plangeau oamenii de mila, o femeie cinstita si respectata de toti. Saracia lucie era acum doar o amintire, deoarece cu ajutorul copiilor constuiese o casa frumoasa, in care batrana isi traia linistita batranetile, bucurandu-se de copii si nepoti. Batrana Fedora a plecat sa-si intalneasca sotul, si sa-i cante Domnului. In urma ei a ramas o familie numeroasa, cu 16 copii, 25 de nepoti, 2 stranepoti. Sa nu va spun ce bucurie e cand familia se aduna la Pasti ptr a pune o floare pe mormantul maicutei! Femeia aceasta a fost soacra mea. |
Citat:
Asa stau lucrurile cu oamenii cu frica de Dumnezeu,nu sunt lasati de izbeliste.Pe cand unor femei care apeleaza la avort li se inchid multe usi... Se platesc faptele fie in viata,fie dupa. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Minunat spus: Batrana Fedora mergea la Biserica cu lacrimi in ochi, ptr a vedea cum baietii ei slujesc altarului. Pentru că asta a făcut de când erau mai mici, le-a insuflat credința, nădejdea și dragostea ca una care a avut din toate cu prisosință. Un exemplu de trăire tipic creștină... Doamne, cât de mic sunt eu în fața acestei femei... și cât de departe suntem cu toții, uneori, de Dumnezeul nostru! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:41:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.