![]() |
Citat:
|
Citat:
Da, ne tot bagi pe gat animalul tau, un matz de 2 kg care oricum nu ar putea face rau nimanui. Si eu am avut 12 caini si i'am tinut in curtea mea. Si? Ce demonstrezi cu asta? Ca esti tu marele justitiar al noptii? Vezi'ti de treaba! |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Atacată de câini. Moarte violentă pentru o femeie din Satu Mare
O femeie de 71 de ani a murit după ce a fost atacată de câini la periferia municipiului Satu Mare, informează Monitorul de Cluj. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Roxana Cristea, a declarat, luni, pentru Agerpres, că femeia atacată de câini a murit în apropierea stației de epurare a municipiului Satu Mare, în urma hemoragiei produse de mușcăturile animalelor. Aceasta se deplasa pe stradă când a fost atacată de câini, fiind găsită sfâșiată de un bărbat care a alertat poliția. „Moartea a fost violentă, în urma hemoragiei produse de mușcăturile de câini”, a declarat Roxana Cristea. Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Județean din Satu Mare. Sursa:realitatea.net |
Poate ca batranica nu a vorbit frumos cu cainii si s-au suparat!
Probabil ca nu le-a cerut voie sa iasa din casa sau nu a cotizat sa treaca pe acolo! Lasand gluma la o parte- e fosrte trist ca lasam sa se intample lucrurile astea, ca semenii nostri sunt sfasiati de animale in oras (nu in padure) si noi purtam discutii filozofice privitoare la drepturile cainilor vagabonzi! Oameni buni, sunt sfasiati de animale fratii nostri, cei mai neajutorati- si noi ne dam de ceasul mortii cu drepturile animalelor! Astept si discutii in apararea gandacilor de bucatarie! |
E ok sa tai animale inofensive si prietenoase ca sa le maninci carnea, ca sa scapi de caini care te agreseaza nu e "constitutional"?
Interesante vremuri traim. |
Citat:
Ai dreptate, interesante vremuri... |
Urmaresc de ceva vreme discutiile si certurile de pe acest topic, insa m-am abtinut sa spun ceva. Totusi, atitudinea ironica si acida a AnneiKarenina90 fatza de multi, m-a facut sa-mi spun si eu parerea: daca un caine comunitar (sau o haita) omoara o fetita inocenta, mi se pare cat se poate de normal sa fie toti cainii vagabonzi omorati, deoarece ei reprezinta un pericol clar pentru oameni. Si asta am avut de spus.
|
mie mi-e frica de cainii vagabonzi, pot sa ma muste!
|
Sa va spun si eu ce-am vazut alaltaieri la spital si fiecare va trage singur concluziile....
A venit o femeie la urgenta la spital, alaltaieri, toata desfigurata la fata de durere si plina de muscaturi de caine atat pe maini, fata cat si pe picioare. Femeia este postas de meserie si s-a dus biata sa imparta corespondenta pe la casele oamenilor si la un moment dat a fost atacata de un pitbull. Nu intrase in curtea casei ci poarta era larg deschisa iar cainele a tasnit din curte ca un turbat si a muscat-o. A venit la urgenta dusa de fiul ei! M-am uitat la ea si la baiatul ei care avea vreo 20 de ani plangea, saracul, ca un copil mic! Era mama lui si suferea pentru ea! Indiferent cine ce ar spune un om ramane un om si un animal ramane un animal si niciodata nu trebuie sa punem mai presus animalul. Nu am nimic cu nimeni fiecare este liber sa iubeasca si sa indrageasca pe cine vrea, dar, noi cei de acum am ajuns atat de snobi si atat de filfizoni incat intrecem orice masura! Mari domni au ajuns si cainii astia de vreo 40 de ani incoace. Ii tinem in casa cu noi, ii pupam in bot, ii scoatem la aer sa nu fie stresati, ii lasam sa se inmulteasca ca iepurii, ii ducem la plimbare sa se cace ba multi dintre noi acordam o atentie mai mare cainilor decat propriilor copii. O lume minunata! Pentru lacrimile baiatului si suferinta femeii , a unor OAMENI, cine plateste? Pe care dintre iubitorii animalelor ii doare de victimele cainilor? Oricat mositi un animal voi nu veti putea sa-l umanizati pentru ca nu asta este rolul lui. |
Cand s-or rezolva TOATE problemele la oameni atunci putem sa ne ocupam si de animale,insa mai e muuult pana se va intampla asta!
|
"Botoșani: Preot despre uciderea cățeilor:”Este un păcat ce au făcut!“
Parohul Bisericii „Cuvioasa Parascheva" crede că cei care au comis fapta vor plăti în fața lui Dumnzeu dacă animalele puteau fi tratate. Preotul Gheorghe Diaconu recunoaște că porunca biblică „Să nu ucizi!" nu se referă la animalele dar crede că cei care au ordonat și au masacrat cățeii au păcătuit prin fapta lor. „ Și câinii sunt ființe date de Dumnzeu pe pământ. Nu avem dreptul să le ucidem doar pentru că le suntem superiori. Este un păcat ce au făcut!", a spus parohul Bisericii „Cuvioasa Parascheva care are în îngrijire cinci câini." (sursa: http://www.adevarul.ro/locale/botosa...479952164.html) |
Citat:
Sa omori daunatori de orice fel, insecte, sobolani, porci mistreti, lupi, etc. iarasi nu e pacat, nu? Dar ca sa omori un caine care a devenit practic un daunator ce te costa timp, bani, sanatatea si chiar viata, aia e pacat. Saracii oameni, unii au pierdut complet simtul realitatii si cred ca se pot juca cu morala cum poftesc. |
Citat:
Nu o ura deschisa, capabila sa o recunoasca, ci mocnita, ascunsa de multe ori cu mare abilitate chiar si fata de propria constiinta. Oamenii de genul asta m-ai degraba ar hrani si adaposti 10 caini decat chiar si un copil al strazii. Ar plange mai degraba moartea unui caine decat moartea unui om, victima a aceluiasi caine care daca ar fi murit la timp, n-ar fi facut victime. |
Citat:
|
ma bucur ca au scapat cainii...s-a facut dreptate....din pacate oamenii de multe ori fac mult mai mult rau....dau Domnul ocroteste nedreptatea...ma bucur, sa fie armonie peste tot...ca mai musca unele, treci cu "tatal nostru", pe langa ei si se linistesc.... sa ne uitam la oameni, ca fac destul de mult rau...si sa incercam sa fim mai buni...oricum Cerul e f. suparat pe oameni, din acesta cauza meritam sa trecem prin astfel de vremuri...cand vom fi mai buni vom avea si bucurii mai multe..
|
Citat:
Cum e philalex?...da-i incolo de oameni bine ca traiesc cainii! Eu as propune o lege in care sa dam dreptul oamenilor care vor, sa se casatoreasca cu cainii! |
Citat:
Este real ca in cazuri de genul,compania animalelor devine un refugiu,o fuga de sine si de realitate,insa va anunt ca am regasit situatii similare in multe alte domenii,precum si cel al religiei.Am fost uluita (pe vremea cand eram mai naiva si idealista,poate) sa constat ce manifestari ale violentei si urii si inca de ce proportii se pot intalni printre anumiti "buni crestini"...insa,asta nu m-a facut sa dau bir cu fugitii si sa ii etichetez pe toti la fel,chiar daca anumite persoane din aceasta categorie,au ajuns sa imi faca mult rau la un moment dat. Si asta pentru ca eu cred (si nu doar eu,ci si psihologii o spun) ca generalizarea este o eroare in orice domeniu ai aplica-o...pentru ca indiferent cum ar fi niste indivizi dintr-o anumita categorie,e clar ca e imposibil sa ii cunosti pe toti ca sa dai un verdict corect,prin urmare vei sfarsi prin a lipi etichete si a-ti judeca aproapele. |
Citat:
Ohhhhh,bine ai revenit printre noi Alin!! Se simtea lipsa unui dialog atotstiutor,superior,sarcarstic ,pe premize gresite. Nu au mai fost demult replici calomniatoare pe acest thread despre caini,dar ne bucuram ca ai aparut! Vai,psihologia a devenit asa,o indeletnicire des raspandita;te trezesti ca esti psihanalizat de bacanul din colt,de femeia de serviciu de pe scara si in general de toti oamenii care au macar 3 minute sa citeasca o scurta fituica despre personalitatea omului. Bati campii, si-i bati cu satisfactie ori de cate ori ai ocazia iar generalizarea asta propusa de o minte limitata nu ma socheaza,doar ma irita ca stiu cata nedreptate faci tuturor acelora care iubesc toate fiintele! Dar lasa,da-i tu inainte caci simt enorma iubire de semeni care vine dispre comentariile tale...este coplesitoare... |
Yasmina, AnnaKarenina90, ma bucur ca va simti..chit ca reactia voastra nu inseamna si pocainta, dar macar confirma ceea ce am afirmat mai sus.
Multumesc pentru ajutor. Heaven, Inca astept sa gasesc iubitorul ala de caini care sa puna oamenii inainte, adica sa vina respetivul cu o solutie realista la problema cainilor vagabonzi, care sa nu puna animalul inaintea omului. Majoritatea celor care s-au perindat pe aici si sunt cei mai activi in discutiile astea, demonstreaza exact ce am scris mai sus. Cei care nu se incadreaza in descrierea enuntata de mine (n-am pretentia ca e universala) sunt in cel mai fericit caz, naivi rupti de realitate. Momentan nu vad alta decat eutanasierea lor. Si asta se practica absolut peste tot, chiar si in cele cu legislatie foarte protectiva la adresa drepturilor animalelor. Noi suntem probabil singura exceptie tragica si paradoxala, poate cu exceptia Indiei care nu-si omoara vacile (probabil la caini au liber si i-au mancat deja pe cei in plus). Restul sunt paleative: a se vedea cazul mentionat cu Bacaul care desi intretine aproape 2000 caini (parca), avand spatiul necesar si mancarea asigurata din sponsorizare, dar majoritatea stau acum de exemplu sub cerul liber la -23 grade. La prima boala contagioasa, vor fi fara doar si poate eutanasiati toti, cum s-a intamplat si in Botosani (desi acolo a fost vorba doar de cca. 200). Asta binenteles daca primarul nu va simti nevoia sa mai dea un tun pre-electoral si va mai face un imprumut la banca ca sa-i salveze, chipurile. |
Citat:
Ma bucur ca in realitatea ta alternativa ceea ce am spus eu si Yasmina subliniaza, intr'un fel sau altul, conceptiile tale nascute din prietenia fecunda a unor frustrari (ale caror origini pot doar sa le intuiesc) cu iluzia unei minti luminate, posesoare a adevarului universal. Dar tu oricum nu aveai nevoie de confirmari din partea noastra. E deja cunoscut faptul ca personalitatile schizoide au acest talent innascut de a nascoci argumente la toate ineptiile produse de mintea ratacita printre masele de cristale de gheata suspendate in atmosfera. |
Citat:
Citat:
Citat:
Afirmatiile tale injurioase fiind binenteles semnele unei bune educatii si iubiri crestinesti. Mai sa fie, e de ajuns sa zgandaresti putin poleiala si imediat iese putoarea la suprafatza. |
Mie mi s-a parut impresionant...desi nu este singurul caz de genul pe care l-am intalnit,sunt multe.
http://www.libertatea.ro/detalii/art...ma-377121.html |
Citat:
Uite,eu o sa-ti povestesc despre cazul meu,pentru ca mi se pare mai potrivit sa vorbesc despre mine,decat despre altii...animalele au fost cele care m-au ajutat sa ma reapropii de oameni,sa ii inteleg mai bine,sa iert,sa fiu mai senina,sa ma bucur de prezenta fiintelor din viata mea,sa pretuiesc fiecare clipa ce imi este data,asa cu bune si rele si mai ales sa imi depasesc teama si neincrederea. Un animal ranit,bolnav,nu renunta,ci continua sa lupte pentru existenta...poate fara un picior,poate mutilat,paralizat...nu isi plange de mila,ci merge inainte si mai mult decat atat,de multe ori are puterea sa se bucure,sa ierte,sa fie recunoscator.Cati dintre noi reusim sa facem asta?Lectia asta m-a ajutat sa ma ridic de jos si sa merg mai departe,in niste situatii in care probabil multe persoane ar fi cedat si ar fi cazut intr-o depresie si disperare crunte! Imi aduc aminte cazul unei cateluse,pe care eu si niste colege l-am avut acum doi-trei ani...o persoana,careia nu doresc sa ii dau nici un fel de calificativ,ii zdrobise toate patru picioarele cu un obiect contondent si o lasase sa agonizeze la marginea drumului.A fost dusa la veterinar,insa nu se mai putea face nimic pentru ea,oasele pur si simplu ii curgeau faramite prin piele,in asa hal fusese de zdrobita,deci a fost nevoie sa fie adormita.Era o puiuta in jur de 6-7 luni,nu ar fi avut ce rau sa faca cuiva...si cu toate chinurile cumplite prin care trecea,pe masa medicului si-a gasit ultima putere pentru a mai da din codita si sa linga mainile celor care incercau sa o ajute... Poate unor persoane li se pare sub demnitatea lor sa incerce sa invete de la animale,din natura,eu,insa,am invatat multe! Desi unii spun ca a avea animale in companie,te distanteaza de oameni,in viata mea s-a petrecut exact invers...ele m-au adus in mijlocul oamenilor si m-au ajutat sa ii inteleg,sa ii iert,sa ii accept si sa ii iubesc,in vremea in care studiile in psihologie erau departe de perspectivele mele,credinta palpaia in umbra sperantei care se stingea,iar ranile sapate in suflet erau foarte adanci,iar increderea in oameni disparuse. Am ajuns la concluzia ca Dumnezeu are cai misterioase de a lucra cu oamenii si pentru fiecare dintre noi gaseste instrumentele potrivite si se pare ca de multe ori printre ele se numara si acest dar pe care ni l-a facut,mai putin pentru beneficiul trupului,cat mai ales pentru cel al sufletului...natura inconjuratoare,cu toate vietuitoarele,florile,bogatiile si misterul ei...Am inteles ca El nu m-a lasat,de fapt niciodata,chiar si in cele mai grele momente de ratacire ale mele,ci a avut rabdare cu mine si m-a adus mai aproape de El,asa cum a stiut ca este mai bine,pentru ca El este Doctorul sufletelor,nu-i asa? |
@Heaven
uite altceva impresionant(asa cum mi-a parut mie).
http://www.youtube.com/watch?v=emJWi...eature=related |
heaven, m-a impresionat istorisirea ta. Atât tu, cât și Yasmina, faceți dovada că vă pasă și de oameni, și de animale. Mi se pare că așa trebuie să fie orice creștin. Ascultam, ieri, un cuvânt al părintelui Galeriu, care, citându-l pe sf. Dionisie Areopagitul, spunea că cele inferioare se află (cu dorul lor) în cele superioare mai mult decât în ele însele. De aceea un animal bolnav, rănit, flămând, își va căuta „mântuirea” în om, așa cum omul și-o află în Dumnezeu.
Mărturisesc că și eu am învățat multe de la animale și, cu speranța de a nu sminti pe cineva, pot spune că sunt mult asemănătoare nouă sub aspectul manifestărilor de bază, dar și ca răspuns la afecțiunea oferită. Asta nu înseamnă, însă, că nu mai fac diferența între om și animal. Există și persoane ca cele pe care le-a observat Alin. Dar nu faptul că iubesc animalele le face să urască oamenii, ci invers: din cauză că sunt mereu dezamăgite de oameni, neputând ierta, având așteptări neîmplinite din partea lor, își îndreaptă spre animale afecțiunea (ele nu dezamăgesc niciodată, de la ele nu aștepți mai mult decât îți pot oferi). Cât privește mila față de cei mușcați (mai ales când e vorba de copii), este evident că situația nu trebuie să rămână ca atare. Dacă tot suntem pe un forum creștin, ar trebui să căutăm soluții din perspectiva a ceea ce este și ce nu este păcat. Cum omului i s-a dat stăpânire peste viețuitoare (cu milă, însă, după modelul Părintelui ceresc), nu cred că este păcat eutanasierea (în fond, ea se aplică și puilor abia fătați). Dar este păcat chinuirea lor. Deci, cum am mai spus, contează felul în care se face. P.S. Cred că iritarea multora față de iubitorii de animale se datorează exceselor pe care le fac mulți, tratându-le ca pe niște copii răsfățați. Totuși, cred că asta ar trebui să constituie un alt subiect. |
pisica bona :)
un alt video induiesator :)
http://www.youtube.com/watch?v=PWXigjFm4TM |
Heaven, frumos ce spui tu acolo.
Putem invata multe de la Creatia Lui, in masura in care a ramas neatinsa de pacatul protoparintilor, dar tot mai bine este sa ne raportam la Dumnezeu si sa nu uitam nici de semenii nostri. Totusi vorbim de problema cainilor vagabonzi si dupa cum vezi, solutia cea mai practica si sigura si umana in acelasi timp e una singura si tocmai a fost mentionata mai sus si de N.Priceputu. Sau o fi aia in care asteptam sa moara de foame, frig si boli cheltuind in acelasi timp miliarde de lei pentru asta? |
Fara caini ne-am pierde cel putin jumatate din umanitatea pe care o avem in prezent.
daca umanitatea colectiva ar fi cuantificabila... |
Citat:
Carne de pui maninci? Si vorbesti pentru tine nu? Ca restul am ramane cu destula. De fapt nu sunt singur ca pe latura asta s-ar pierde ceva. De fapt de pierdut se pierde, cand mai moare cate un copil, batran sau chiar adult mancat de cainii vagabonzi. De fapt,daca mai bine de jumatate din umanitatea care ti-a ramas e reprezentata de un caine..te deplang. |
@florin,si totodata am avea si mai multi semeni in viata + multi altii nemutilati.
|
@N.Priceputu
Unii oameni aduc duh de pace,altii de razboi si ura,cum se spune ii cunosti dupa roade.
Asa cum bine ati intuit si subliniat,exista diferente intre oameni si animale dar este un mit a crede ca iubitorii de animale nu mai fac aceasta diferentiere. De ce ajutam un animal bolnav,flamand?Pt ca suntem fiinte superioare si realizam ca viata lor atarna de un fir de par,care implica bunavointa noastra;sunt fiinte nevinovate,in majoritatea cazurilor fara a-si putea purta de grija sau a li se face dreptate,nu se bucura de cine stie ce drepturi ca si noi(fiind inferioare). Uneori depind de ajutorul nostru,si atunci il cersesc. Am avut doua cazuri in care 1 porumbel a intrat singur pe geamul de la bucatarie pt a cere ajutor,era bolnav...se tavalea pe jos... Alta data o catea a venit sa-mi arate ca este taiata la falca,nu stiam de ce este asa sfioasa,cand de fapt atitudinea ei spunea:am venit si eu sa te salut,dar uite nu ma simt bine,sufar de la taietura asta,poate ma poti ajuta?! |
Citat:
Uciderea este solutia cea mai barbara si eficienta dpdv economic. V-as invita, daca sunteti sustinatorul acestei solutii, sa hacuiti dumneavostra insiva un catel. Nu va spalati pe maini lasand pe altii sa faca "the dirty things". Daca veti avea dupa aceea senzatia ca ati facut un mare bine...atunci merg pe mana dumneavoastra. Sa fim corecti (sa identificam adevaratii vinovati) si sa ne unim efortul pentru a trata cauza problemei. Omul, in general, interactioneaza afectiv cu cainii, intr-un mod mai profund decat cu alte animale. Este o caldura afectiva care ne face mai omenosi, mai iubitori, mai aproape de Dumnezeu. |
|
Citat:
Imi pare rau, dar judecata prezentata de dumneavostra este evident stramba. Sper sa sesizati ridicolul acesteia: Daca omoram animale din necesitate nutritionala ce ne impiedica sa nu omoram orice forma de viata animala - inclusiv caini? Poate extindem rationamentul si la oameni, de ce nu? Genomul uman difera doar cu 1,06% fata de cel al cimpanzeilor. Daca mancati carne de catel - sunteti absolvit moral - din punctul meu de vedere. Aveti voie sa dati iama in patrupede si sa va procurati proteinele. Puteti fi de inteles. In cazul accidentelor o repet, si sper sa intelegeti, ca vina o detin persoanele iresponsabile care trebuie trase la raspundere conform legii. Cainii violenti - irecuperabili, turbati care reprezinta un pericol iminent trebuie sa fie eutanasiati. Da, recunosc ca o parte din dezvoltarea mea afectiva o datorez si cateilor. Daca ma deplangeti pt aceasta, trebuie sa va deplang si eu pentru ca nu ati cunoscut un aspect delicat al realitatii - afectiunea pe care o poate oferi un catel. |
Un comentariu graitor,pertinent la linkul pe care deja il oferisem mai sus:
[COLOR=#000000]"Pune cineva problema ca educatoarea trebuie eutanasiata? Evident, nu? Cum sa lasi nesupravegheat un copil de 6 ani cu sindrom Down? Bietul copil a intrat pe o proprietate. Cainii au atacat pe acea propietate!!!!! De ce sa cautam vina acolo unde ne convine? In America proprietatile nu sunt ingradite, dar daca patrunzi fara acordul proprietarului, te poate impusca. Si e om, nu caine. Te omoara, nu te musca!!! In consecinta, bietul copil plateste inconstienta celei care trebuia sa aiba grija de el. Era pregatita (de stat )pentru asta si e platita ( de stat) pentru asta. Si e om, sau ar fi trebuit sa fie."[/COLOR] [COLOR=#000000] Citiți mai mult: Proprietarul câinilor care au mutilat un copil: "Am nevoie de ei!" - Din țară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/cazu...#ixzz1lM2zp8RS [/COLOR] [COLOR=#000000] [/COLOR] |
Un bărbat din Biruința a fost mușcat de un câine cu rabie. De nervi bărbatul l-a bătut până l-a lăsat fără suflare și mai apoi l-a decapitat.
Un bărbat din Biruința, județul Constanța, a fost mușcat de un câine cu rabie. De nervi bărbatul l-a bătut până l-a lăsat fără suflare și mai apoi l-a decapitat, scrie replicaonline.ro. Bărbatul a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în vederea administrării vaccinului antirabic. Medicii specialiști sunt în alertă maximă și spun că acesta este primul caz de rabie înregistrat, în acest an, în județul Constanța. Sursa: realitatea.net |
@ Raoul. Acel barbat are norocul ca nu traieste in U.S.A sau Canada.
http://www.dilimania.net/wp-content/...ni-150x150.jpg http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...82635104_n.jpg Cat tries to revive dead friend http://www.youtube.com/watch?v=zaP7STV1aFs AMAZING! DOG SAVES ANOTHER INJURED DOG IN HIGHWAY http://www.youtube.com/watch?v=_nkad...eature=related sad love story of birds http://www.youtube.com/watch?v=jNebm...eature=related Wake up please wake up! http://www.youtube.com/watch?v=46AR-...eature=related Totul porneste de la oameni. Nu e vina animalelor ca au ajuns asa, este vina oamenilor. Din cauza oamenilor s-au salbaticit si animalele, iar asta o spune VT. Ah, ca sa nu mai vb de faptul ca oamenii, mai ales in ziua de astazi, au ajuns mai rau ca dobitoacele. Am mai mentionat treaba asta: din punctul meu de vedere, nu poti iubi creatia daca nu iubesti si animalele (sa nu confudam iubirea de animale cu idolatrizarea lor si cu obsesia). Am vazut o gramada de stiri si intamplari in care oamenii omorau animalele cu sange rece, doar din pura placere si ptr. ca pot. Nu spune nimeni ca haitele de caini vagabonzi nu reprezinta o problema, insa daca stam si spunem pomelnice pe net nu se rezolva problema. |
Cunosc pe cineva care iubeste f mult animalele, in special cainii. El locuieste la tara, si creste gaini, porci etc. Intr-o zi a observat ca-i lipseau cativa pui. In urmatoarea zi si mai multi. A 3-a zi a stat la panda si, ce sa vezi, un caine comunitar ii inghitea pe nemestecate. Cand a vazut asta, a luat un fier in mana si i-a dat una cainelui in cap incat acesta a murit instantaneu. El iubea cainii. Oare de ce a facut asta? Va las sa va raspundeti singuri.
|
Citat:
Te rog sa arunci un ochi si peste videoclipul postat de mine,este cu atat mai interesant cu cat UN CAINE A SALVAT UN NOU NASCUT ABANDONAT DE MAMA LUI! http://www.youtube.com/watch?v=2rWP1...eature=related |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:14:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.