Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   penticostalii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14913)

Doriana 13.07.2012 12:18:44

Cornel, esti atat de previzibil... Insa observa totusi ca nu ma intereseaza sa vorbesc despre mine, esti liber sa ma cataloghezi cum vrei. Eu am spus doar care sunt clonele tale de pe acest forum. Si nici asta nu as fi spus daca nu as fi vazut ca userul "writer" incepe sa insele useri respectabili cu minciunile lui, imitand o penticostala respectabila care chipurile s-ar fi convertit. Ai fi stat linistit si ti-ai fi facut jocul contra penticostalilor, doar ai mai avut clone de care nu m-am legat. Dar cateodata exagerezi... Deci nu am nimic personal cu tine; numai sa stie si ceilalti cu cine au de-a face.
O zi buna!

delia31 13.07.2012 18:10:19

Citat:

În prealabil postat de editheraven (Post 458374)
In primul rand sunt baiat. Nickul vine de la edi the raven.
Apoi eu nu discut lucruri doctrinare si nici care tin de religie sau biserica ca forma de organizare. Sunt altii mult mai in masura sa o faca. Nu pot fi aparatorul cuiva la fel cum nu pot fi nici acuzatorul cuiva. Imi place sa fiu echidistant atat timp cat asta nu ma obliga sa fac compromisuri.

Am vazut ca s'a discutat despre cum ca ar fi mai multi useri in spatele carora se asund, de fapt, acelasi om. Eu nu am postat doar aici, dupa cum se poate vedea, am ales alte subiecte care cu adevarat pot fi dezbatute. Nu am treaba cu nimeni de pe acest forum. Eu am cont si pe alt forum crestin de 4 ani de zile. Se va vedea in timp mai ales prin aderenta fiecaruia la anumite subiecte cine si ce gandeste. Eu sunt si am fost doar edi the raven, nick purtat pe absolut orice forum.

Oh, ma iertati domnu Edi, ma gandeam eu ca ceva nu e regula cu the raven. Da credeam ca poate e numele de familie. Ca daca era female, trebuia sa fie ediththecrow.
Nu-i nimic, modificam scriptul. Vreti sa fiti dvs. vecinul de la 2? E aproape de biserica, dvs. sunteti pro-penticostal, aveti niste vecine, una si una…numai avantaje.
Poate in timp, reusiti sa va imprieteniti cu domnu Cornel, who knows...
Totusi, nu ne-ati spus, cum de nu v-ati indignat de ce au afirmat unii useri, gen Cornel Urs, sad story, Suzana despre penticostali? Domnul Cornel ne-a spus ca sunteti pro-penticostali, de aceea ma gandesc ca ar fi trebuit sa nu va lasati asa calcata in picioare optiunea/inclinatia penticostala.

Vad ca si pe writer am facut-o transgender din greseala. Sorry, e greu tare cu invazia asta de anti-penticostali, toti facuti pe acelasi calapod, de
parca-s xeroxati!

P.S.
Suzana, sa ne spui localitatea si eventual numele strazii unde e biserica cu pricina, ca poate unii de pe aici au relatii la Ministerul Cultelor si la cel al Justitiei, si va putem ajuta cumva, sa nu mai fiti deranjati de penticostali.

editheraven 13.07.2012 18:18:04

Raspunsul la intrebarea "de ce..." este mai sus. Reciteste'mi mesjul. Cand treci prin piata auzi 15 pareri. Dar nu trebuie sa iti justifici atitudinea indiferenta legata de faptul ca cineva nu iti impartaseste parerea. Nu te duci sa te socotesti cu oricine spune ceva cu care nu esti de acord . Este mult de la a vorbi pana la a calca in picioare.

Lamurita? Daca nu, nu e vina mea ;)

bogojica 13.07.2012 19:20:07

penticostalii

PRIN ASOCIATIA ASTRADOM SE POATE OBTINE CARTEA < RATACIRE PENTICOSTALA> SI <RATACIRE BAPTISTA> UNDE SE EXPLICA MAI PE LARG DESPRE ACEASTA RATACIRE A OAMENILOR / PRETUL UNEI CARTI ESTE DE 3 LEI. DOAMNE AJUTA SA SE INTOARCA CATI MAI MULTI LA CREDINTA ADEVARATA CEA ORTODOXA.

ASOCAITIA ASTRADROM
http://astradrom-filiala-bihor.blogs...-baptista.html
“Rătăcirea baptistă”
O nouă apariție editorială
De curând a ieșit de sub tipar o nouă carte de apologetică ortodoxă „Rătăcirea baptistă” – 96 pagini.
Cartea cuprinde informații legate de apariția sectei baptiste în lume și în România, combate teoriile dogmatice și cultice greșite ale acestei grupări religioase despre Botez, Împărtășanie, cinstirea sfinților, a icoanelor, a Maicii Domnului etc.
De asemenea sunt prezentate greșelile de traducere din bibliile sectare în mod special a traducerii lui Dumitru Cornilescu.
Din cuprinsul ei amintim capitolele: „Baptismul. Istorie și credință”, „Sola Scriptura. Autoritate și deviații”, „Mântuirea doar prin credință”, „Despre Botez și Euharistie”, „Deformarea Scripturii”...
Autorii: ieromonahul Visarion Moldoveanu, Bogdan Mateciuc și Mihai Oară.
Referenți de specialitate: prof. Fabian Seiche (teolog) și drd. Maria Cătălina Muraru.
Prezenta ediție, îngrijită de ASTRADROM, a apărut anul acesta la editura Babel. Este a doua carte apărută în colecția „rătăciri sectare”. Prima a apărut la editura Vicovia în urmă cu un an: „Rătăcirea penticostală” al cărei autor este ierom. Visarion Moldoveanu. În ambele lucrări sunt combătute ereziile și inovațiile cultice ale celor două secte.
Difuzarea se face prin ASTRADROM: astradrom@yahoo.com
Telefon: 0764.358411, 0768.893303, 0737.648249, 0743.856964;
Prețul de difuzare: 3 lei/buc.

Suzana 14.07.2012 12:22:02

Doriana si Delia, daca ce am scris eu v-a suparat atat de tare, atunci retrag tot ! dar Dumnezeu stie ca ce am spus este adevarat si ca nu e minciuna, acea biserica de penticostali a fost reclamata la Politie si asta nu o data, sub motivul amintit.
Nu stiu in ce masura va folosesc date referitoare la oras, cartier si asa mai departe !
Si nu trebuie sa ne puneti voi, chipurile, "pile" la Politie ca sa rezolvam situatia ! Ne putem descurca si singuri ...sa speram ca acei penticostali vor fi in cele din urma oameni de inteles si isi vor antifona cladirea.

Cornel Urs 14.07.2012 19:16:56

Citat:

În prealabil postat de bogojica (Post 458507)
PRIN ASOCIATIA ASTRADOM SE POATE OBTINE CARTEA < RATACIRE PENTICOSTALA> SI <RATACIRE BAPTISTA> UNDE SE EXPLICA MAI PE LARG DESPRE ACEASTA RATACIRE A OAMENILOR / PRETUL UNEI CARTI ESTE DE 3 LEI. DOAMNE AJUTA SA SE INTOARCA CATI MAI MULTI LA CREDINTA ADEVARATA CEA ORTODOXA.

ASOCAITIA ASTRADROM
http://astradrom-filiala-bihor.blogs...-baptista.html
“Rătăcirea baptistă”
O nouă apariție editorială
De curând a ieșit de sub tipar o nouă carte de apologetică ortodoxă „Rătăcirea baptistă” – 96 pagini.
Cartea cuprinde informații legate de apariția sectei baptiste în lume și în România, combate teoriile dogmatice și cultice greșite ale acestei grupări religioase despre Botez, Împărtășanie, cinstirea sfinților, a icoanelor, a Maicii Domnului etc.
De asemenea sunt prezentate greșelile de traducere din bibliile sectare în mod special a traducerii lui Dumitru Cornilescu.
Din cuprinsul ei amintim capitolele: „Baptismul. Istorie și credință”, „Sola Scriptura. Autoritate și deviații”, „Mântuirea doar prin credință”, „Despre Botez și Euharistie”, „Deformarea Scripturii”...
Autorii: ieromonahul Visarion Moldoveanu, Bogdan Mateciuc și Mihai Oară.
Referenți de specialitate: prof. Fabian Seiche (teolog) și drd. Maria Cătălina Muraru.
Prezenta ediție, îngrijită de ASTRADROM, a apărut anul acesta la editura Babel. Este a doua carte apărută în colecția „rătăciri sectare”. Prima a apărut la editura Vicovia în urmă cu un an: „Rătăcirea penticostală” al cărei autor este ierom. Visarion Moldoveanu. În ambele lucrări sunt combătute ereziile și inovațiile cultice ale celor două secte.
Difuzarea se face prin ASTRADROM: astradrom@yahoo.com
Telefon: 0764.358411, 0768.893303, 0737.648249, 0743.856964;
Prețul de difuzare: 3 lei/buc.

desi nu le-am citit, sunt convins ca sunt carti foarte utile; cred ca ar fi indicat ca doamna Doriana sa si le cumpere, sa le studieze, in felul asta sunt sanse sa revina la Ortodoxie si totodata ii vor zbura gargaunii din cap! (gogoritele astea de 2 bani pe care le tot debiteaza in ultima vreme, vazand conspiratii malefice peste tot, clone si tot felul de spioni, se datoreaza inclinatiei catre vedenii si lucruri imaginate pe care cam toti penticostalii o au, deci daca scapa de aplecarea catre paranormal, e cel mai bine, in felul asta se va cobori cu picioarele pe Pamant si va reveni la normalitate, fiind totodata o buna crestina ortodoxa).

inca un apel fac: doamna Doriana, gustati sa vedeti ce bun e Domnul Iisus, reveniti in sanul Bisericii si lasati gruparile ezoterice gen penticostali, ca mult rau faceti sufletului dumneavoastra !

MihaiG 14.07.2012 19:21:47

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 458711)
gruparile ezoterice gen penticostali,

Domne, multe am auzit spuse la adresa penticostalilor, dar că ar fi o grupare ezoterică este prima oară când aud.

Domnul Urs, dacă tot vreți să faceți cruciadă antipenticostală, ascultați un sfat, ați fi mai convingător dacă ați avea proprietatea termenilor. Altfel, nu reușiți decât să vă faceți de râs.

Cornel Urs 14.07.2012 21:21:00

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 458712)
Domne, multe am auzit spuse la adresa penticostalilor, dar că ar fi o grupare ezoterică este prima oară când aud.

Domnul Urs, dacă tot vreți să faceți cruciadă antipenticostală, ascultați un sfat, ați fi mai convingător dacă ați avea proprietatea termenilor. Altfel, nu reușiți decât să vă faceți de râs.

pai nu vedeti situatia de fata? doamna Doriana, initiata ezoterica a penticostalilor, vede si aude lucruri pe care altora nu le este dat sa le vada sau auda...sunt convins ca daca va fi intrebata pe ce s-a bazat cand a construit acea faimoasa lista a clonelor lu' peste, o sa raspunda ca a primit niste viziuni sau a auzit un glas (surse externe nedisponibile unora ca mine !)

probabil nu sunteti familiarizat cu conceptia apartenentilor acestei religii, insa multi penticostali sustin ca primesc tot felul de revelatii, atitudine straina celor din alte culte, de aia am zis, ca doamna Doriana, ca multi alti penticostali, se considera un fel de ezoterici, adica au in posesie ceva ce altii nu au si anume inspiratie de la Duhul Sfant (tot felul de profetii, de talmaciri si viziuni care mai de care!)

deci "initiatii" cultului penticostal, vad si aud lucruri supranaturale, asta-i face ezoterici, intelegeti? pentru ca un profan ca mine (chipurile), nefiind in credinta respectiva, nu are acces la ceea ce ei au.

ps.: eu unul nu mi-as permite sa ma hazardez incat sa fac aluzii ca X e clona lui Y dar ...eu nu sunt un initiat, nu? altii au har, cum e doamna Doriana, si ei stiu...

MihaiG 14.07.2012 23:22:48

Se vede că nu înțelegeți ce înseamă ezoteric.

În rest, în ciuda faptului că doamna Doriana aparține cultului penticostal, îmi pare de departe mai avansată din punct de vedere spiritual decât dumneavoastră. Luați-o cum doriți.

În ce privește problema clonelor - este evident că doamna Doriana are dreptate. Nu e nevoie de dezvăluiri divine, ci doar de bun simț.

Cornel Urs 15.07.2012 09:29:33

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 458743)
Se vede că nu înțelegeți ce înseamă ezoteric.

se vede, nu-i asa, eu nu am cultura si eruditia dumneavoastra...

Citat:

În rest, în ciuda faptului că doamna Doriana aparține cultului penticostal, îmi pare de departe mai avansată din punct de vedere spiritual decât dumneavoastră.

este mult mai avansata, asta am zis si eu, din moment ce vede si aude lucruri tainice...inaccesibile altora! are viziuni (a se citi halucinatii), cred ca ar putea face cariera in parapsihologie si clarviziune.

Citat:

În ce privește problema clonelor - este evident că doamna Doriana are dreptate.

da, este evident ca are dreptate, intr-adevar!
Ma mir ca, dupa atatea dovezi aduse de aceasta doamna, eu nici acum nu realizez ca nu sunt altceva decat o clona!

bobaru 15.07.2012 11:31:27

am vazut pe youtub o marturie a unui asa zis calugar ortodox care sa "pocait" trecand la penticostali Poate cineva sa-mi spuna cineva daca e adevarat s-au nu?

stefan florin 15.07.2012 12:10:26

Citat:

În prealabil postat de bobaru (Post 458769)
am vazut pe youtub o marturie a unui asa zis calugar ortodox care sa "pocait" trecand la penticostali Poate cineva sa-mi spuna
daca e adevarat s-au nu?

are vreo importanta? Sa fie sanatos, el va da seama!

Cornel Urs 15.07.2012 15:19:00

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 458400)
Si nici asta nu as fi spus daca nu as fi vazut ca userul "writer" incepe sa insele useri respectabili cu minciunile lui, imitand o penticostala respectabila care chipurile s-ar fi convertit.

nu trebuie o gandire carteziana pentru a analiza minciuna sfruntata pe care ati spus-o aici, pai m-ati acuzat ca as fi clona inca din prima clipa cand mi-am facut contul, mult inainte de a aparea "writer" (pe care nici nu am mai observat-o ca scrie ceva, probabil s-a saturat), deci nu puteti sustine ca identificarea cu "writer" a fost butonul declansator care v-a facut sa aduceti acele acuzatii mie! in fond si la urma urmei, "writer" nu este nume personal, nici prenume, nici nume de familie, deci cum poate cineva sa uzurpe personalitatea cuiva folosind un termen comun???

mai ganditi-va inainte de a va lansa in acuzatii stupide, deoarece pareti o persoana rupta de realitate, traind in propriul microclimat, intr-o lume a dumneavoastra personala.

Cornel Urs 15.07.2012 15:22:27

Citat:

În prealabil postat de bobaru (Post 458769)
am vazut pe youtub o marturie a unui asa zis calugar ortodox care sa "pocait" trecand la penticostali Poate cineva sa-mi spuna
daca e adevarat s-au nu?

cred ca mai degraba penticostalii au pus un membru de-al lor sa joace rolul unui calugar ortodox convertit la gruparea lor religioasa.

Doriana 15.07.2012 15:59:17

MihaiG, multumesc pentru sustinere, nu sunt deloc evoluata, dar sunt obisnuita cu cornel. Si-a gasit in sfarsit pe cineva care a avut tupeul sa se ia de el si care mai e si penticostal pe deasupra si de acum e bucuros ca are o tinta pentru foc continuu. Va urma deci un delir din ce in ce mai accentuat :1: Sa fie sanatos. Nu pot promite insa ca voi citi ceea ce scrie.

Numai bine!

Suzana 15.07.2012 19:15:48

Doriana, te rog, crede-ma, as dori sa scriu lucruri bune despre penticostali, dar nu prea am ce, efectiv, cu unele mici exceptii! adica sunt niste oameni ciudati, inchisi in sine, ursuzi, daca doresti sa porti o conversatie cu ei, sau macar sa-i saluti, se uita cu o respingere in priviri, parca s-ar feri de oameni, nu au deloc incredere. Am impresia ca asta se datoreaza celor care le tin predici, li se spune ca ei sunt mai "speciali" si ca altii, din afara acestei religii, ar avea ceva contra lor. Nu avem nimic contra lor, insa ne dorim sa fie si ei niste cetateni onorabili ai societatii. Atat si nimic mai mult! Nu am nimic contra modului lor de rugaciune sau contra comportamentului lor, dar respectul este ceva pe care-l datoram oricui, oriunde ne-am afla...Ei sunt niste oameni la locul lor, insa in anumite aspecte ar trebui sa-si dea seama ca fac parte dintr-o societate umana si ca nu sunt singurii cetateni! si iarasi nu-mi place aerul acela de superioritate si chiar aroganta, pe care multi penticostali il au.

Cornel Urs 15.07.2012 21:45:56

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 458818)
Va urma deci un delir din ce in ce mai accentuat :1: Sa fie sanatos. Nu pot promite insa ca voi citi ceea ce scrie.

Doamna, eu nu vreau decat sa va ajut. Martor mi-e Domnul. De aceea rog pe aceasta cale pe cei doi forumisti cu care vad ca aveti relatii stranse, domnul MihaiG si doamna Delia sa incerce mai mult sa o apropie pe doamna Doriana de Biserica Ortodoxa. Nu-i suficient ca-i tineti partea in frustrarile pe care le are, important este ca doamna Doriana, prin ajutorul vostru competent, sa revina de unde a plecat, pentru ca sa se apropie de Domnul Iisus. Pe latura asta trebuie sa insistati. Iar cu jocurile acelea puerile e bine sa o ajutati sa le treaca in plan secund. Fundamental este ca Doriana sa inceapa sa-L cunoasca pe Domnul Hristos si puterea mantuirii Sale.

MihaiG 15.07.2012 22:02:14

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 458873)
Nu-i suficient ca-i tineti partea in frustrarile pe care le are,

Mi se pare culmea hilarului ca un om care și-a făcut deja vreo șapte useri, toți cu scopul de a ataca biserica penticostală, să vorbească despre frustrările altora.

Domnule Urs/Profet/etc...., ce vi s-a întâmplat ? De unde această veritabilă obsesie cu privire la penticostali ?

Cornel Urs 16.07.2012 09:12:13

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 458879)
Mi se pare culmea hilarului ca un om care și-a făcut deja vreo șapte useri, toți cu scopul de a ataca biserica penticostală, să vorbească despre frustrările altora.

Domnule Urs/Profet/etc...., ce vi s-a întâmplat ? De unde această veritabilă obsesie cu privire la penticostali ?

domnule, daca continuati pe aceasta linie, ma vad nevoit sa inchei, aici, dialogul cu dumneavoastra.

Suzana 22.07.2012 22:56:48

Azi am vrut sa salut un vecin penticostal si s-a uitat urat la mine, trecand pe trotuarul celalalt. Hmmm, ce chestie ciudata!

cristiboss56 27.07.2012 21:11:26

Citat:

În prealabil postat de Suzana (Post 460620)
Azi am vrut sa salut un vecin penticostal si s-a uitat urat la mine, trecand pe trotuarul celalalt. Hmmm, ce chestie ciudata!

Poate maine , sau alta data , ai sa te uiti tu urat la el !
Cred , sunt convins ca in multe situatii suntem robi ai proiei imaginatii , iar starea noastra reflecta gandul , sau gandurile noastre . . .
Poate respectivul a avut un necaz , o zi mai proasta , sau poate noi suntem mult prea exigenti , sensibili din cale afara , deci "chestia" nu mi se pare chiar o ciudatenie !:5:

Suzana 29.07.2012 09:54:01

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 461610)
Poate maine , sau alta data , ai sa te uiti tu urat la el !

Nu, eu vreau sa ma am bine cu toata lumea, insa se pare ca acesti penticostali nu, fiind foarte dusmanosi ...

Cornel Urs 29.07.2012 10:08:00

Suzana,
lasa-i incolo, nu te mai preocupa, se stie ca cei care adera la penticostalism in general au diverse probleme psihice si sunt cam necititi/nescoliti.

Cornel Urs 10.08.2012 09:44:48

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...enia-acestuia/

Suzana 26.08.2012 09:22:09

la penticostali sunt acei "prooroci", care ce credeti ca le-a trecut prin bibilica? sa profeteasca ca Basescu este "voia Domnului" cu privire la Romania !!! si de ce fac asta? pentru ca executa o comanda politica, toti liderii politici de confesiune penticostala fac parte din PD-L.

Cornel Urs 26.08.2012 13:01:19

Citat:

În prealabil postat de Suzana (Post 466900)
la penticostali sunt acei "prooroci", care ce credeti ca le-a trecut prin bibilica? sa profeteasca ca Basescu este "voia Domnului" cu privire la Romania !!! si de ce fac asta? pentru ca executa o comanda politica, toti liderii politici de confesiune penticostala fac parte din PD-L.

http://www.youtube.com/watch?v=babuw...layer_embedded

bizantina 24.11.2012 16:23:05

Mi-o spus o prietena din Spania ca la penticostalii de acolo, ca sa mearga un pastor de-al lor in alta adunare sa rosteasca o predica de la amvon, adunarea de acolo il plateste cu 200 euro.

Atatia bani pe care un roman venit in Spania ii face in cateva zile de munca asidua, iar acel pastor penticostal ii castiga in cateva ore !

Oare cat sa fie nerusinarea de mare a acestor sectanti pusi numai dupa castiguri materiale, storcand buzunarele celor prinsi in aceasta secta? de ce nu sunt interzisi, de ce nu incap pe mana politiei, a procuraturii? asta nu e evaziune fiscala, hotie la drumul mare?

Stiti ca in Spania acesti penticostali au primit reclamatii, dar nimeni nu face nimic ! Sunt convinsa ca pastorii lor platesc autoritatile spaniole, pentru a-i lasa in pace sa fure!

barabi12 30.11.2012 21:49:33

penticostali

ei cred ca au duhul sfant ,dar cand intreb ceva din Biblie nu stiu desi cum zice in 1 Ioan 2:20 ca ei au primit ungerea ...si titi orce lucru.e mai de greu de inteles pe ei atunci cand ei incepe sa roage fiecare cu darul lor parca ar fii o casa de......unde fiecare urla si nu intelegi nimica

Cornel Urs 02.12.2012 10:28:25

Citat:

În prealabil postat de barabi12 (Post 485288)
ei cred ca au duhul sfant ,dar cand intreb ceva din Biblie nu stiu desi cum zice in 1 Ioan 2:20 ca ei au primit ungerea ...si titi orce lucru.e mai de greu de inteles pe ei atunci cand ei incepe sa roage fiecare cu darul lor parca ar fii o casa de......unde fiecare urla si nu intelegi nimica

da, si toata nebunia asta demonica pentru sume considerabile, un pastor penticostal castiga mii de euro lunar !

UNNOOM 02.12.2012 14:49:59

Citat:

În prealabil postat de bizantina (Post 483903)
Mi-o spus o prietena din Spania ca la penticostalii de acolo, ca sa mearga un pastor de-al lor in alta adunare sa rosteasca o predica de la amvon, adunarea de acolo il plateste cu 200 euro.

Atatia bani pe care un roman venit in Spania ii face in cateva zile de munca asidua, iar acel pastor penticostal ii castiga in cateva ore !

Oare cat sa fie nerusinarea de mare a acestor sectanti pusi numai dupa castiguri materiale, storcand buzunarele celor prinsi in aceasta secta? de ce nu sunt interzisi, de ce nu incap pe mana politiei, a procuraturii? asta nu e evaziune fiscala, hotie la drumul mare?

Stiti ca in Spania acesti penticostali au primit reclamatii, dar nimeni nu face nimic ! Sunt convinsa ca pastorii lor platesc autoritatile spaniole, pentru a-i lasa in pace sa fure!

bizantina, treaba este alta cu pastorii!

Ca sa fii pastor trebuie sa fii bun orator! Nu oricine este bun orator deci e normal ca oratorii buni sa fie bine platiti! (Exact cum sunt platiti bunii agenti de vanzari!)
:))

bizantina 02.12.2012 19:23:57

Stiu, stiu, invata arta omileticii; daca nu au Duhul sfant ci doar duhuri demonice, cum ar putea sa cerseasca de la enoriasi banii de colecta, daca nu sunt buni oratori? trebuie sa invete asta, cultul penticostal ii pregateste ca sa-i lanseze in "lucrare" spre a strange cat mai multi bani pentru liderii religiei penticostale.

bizantina 11.12.2012 12:16:14

Marturia unei foste penticostale

http://depositfiles.com/files/33wntnnky

anita 11.12.2012 16:37:57

Citat:

În prealabil postat de bizantina (Post 487509)
Marturia unei foste penticostale

http://depositfiles.com/files/33wntnnky

Nu stiu unde se deschide documentul ,sau e audio?

Laura19 11.12.2012 17:06:53

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 487568)
Nu stiu unde se deschide documentul ,sau e audio?

E fisier doc. Click pe "regular download" si asteapta 1 min si apoi se descarca.:)

Cornel Urs 12.12.2012 11:19:16

am citit si eu acea marturie a fostei penticostale ! cutremuratoare de-a dreptul !

AlinB 12.12.2012 11:22:13

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 487571)
E fisier doc. Click pe "regular download" si asteapta 1 min si apoi se descarca.:)

Poate trebuia sa-l faci .txt ca se deschide mai usor SAU sa fie .doc de Wordpad, daca e musai.

AlinB 12.12.2012 11:30:33

Am citit textul, dincolo de ceea ce este evident cred ca se poate observa si problema frecventa a ortodoxiei, cel putin de la noi dar se pare ca si la greci, poate si la altii: lipsa de catehizare care nu de putine ori merge mana in mana cu o practica sa zicem mai deficienta.

Cu putina catehizare (inclusiv sectologie) + ascultare (nu discutati cu sectarii, nu citit materiale sectare, nu intrati in adunari sectare) lucrurile astea nu s-ar fi intamplat.

Ca sa nu mai zic ca daca ar fi primit cunoasterea personala lui Hristos in Biserica Ortodoxa - nu doar teoretica, nu doar cea din Sf. Botez, ci cea nascuta din proprie alegere, din vointa, pocainta si duhovnicesti descoperiri, cu atat mai putin.

Femeia aceea ar fi trebuit sa stie ca nu are ce discuta cu ei, mai ales de pe pozitia de pe care sa puna la indoiala valorile ortodoxe, ce sa mai zici sa ajunga la ei din postura de potential "credincios" penticostal.

Ceea ce nu se invata prin educatie si ascultare de buna voie, ajunge sa se invete pe calea cea grea..

Cornel Urs 13.12.2012 10:18:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 487711)

Femeia aceea ar fi trebuit sa stie ca nu are ce discuta cu ei,

multi crestini ortodocsi stiu acest lucru, ca penticostalii sunt rupti de Hristos si ca acolo colcaie duhurile necurate, insa cate unii mai cad in plasa acestor lucratori vicleni, deoarece acestia vin cu chestiuni emotionale, cu zambete languroase, se prefac in a fi amabili, gata de orice ajutor (in spatele acestor atitudini sta dorinta satanica de a prinde in mreaja pe cei emotivi, spre a-i stoarce de bani prin practica zeciuielii si pentru a-si inmulti numarul ca sa primeasca fonduri din statele occidentale, aratandu-le ce mare lucrare in Domnul fac ei !)

desi toti care asista la intrunirile penticostale, prima data se declara socati de acele strigate si urlete isterico-psihotice, pana la urma dorinta de senzational (treburi paranormale: limbi si vedenii, profetii) invinge, pana cand celor cu scaun la cap le vine mintea de pe urma ca sa-si dea seama ca totul nu e decat circ si nebunie, neexistand nimic dumnezeiesc acolo (ei doar pretind ca profetesc si fac lucrari, in realitate nu fac nimic concret, profetii vagi si fara obiect, asezonate cu acele urlete si strigate caracteristice).

AlinB 13.12.2012 12:06:12

Nu e vorba doar de penticostali, ei doar frizeaza penibilul intr-un mod mai evident decat multi altii, insa cam toti se incadreaza in acest tipar: o atitudine vicleana, mieroasa, aparent prietenoasa ca mai apoi sa-ti submineze bazele crezului tau pentru a-l introduce pe al lor.

Desigur, mai exista si exceptii, oameni care pot intretine relatii de prietenie trecand peste diferentele confesionale la modul de a respecta alegerile celuilalt, fara a-l trata ca un ignorant in alegerile sale.

Adevarul este ca schimbarile pozitive in acest sens le face Dumnezeu si important este sa lasam pe Dumnezeu sa lucreze in viata noastra, restul celor bune vor veni de la sine.

bizantina 13.12.2012 12:07:12

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 488013)

Desigur, mai exista si exceptii, oameni care pot intretine relatii de prietenie trecand peste diferentele confesionale la modul de a respecta alegerile celuilalt, fara a-l trata ca un ignorant in alegerile sale.

No, sa speram ca pe aceia ii vom recupera pentru Ortodoxie !

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:42:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.