![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Ca urmare a acestei înțelegeri, ei se roagă pantru „înaltele stăpâniri” și colaborează cu ele în împlinirea trebuințelor sociale. Cu toate acestea, atunci când pretențiile puterii civile sunt în evidentă opoziție cu cerințele lui Dumnezeu, creștinul va asculta cu prioritate de Cuvântul lui Dumnezeu. În acest sens, Biserica Adventistă se opune oricărei legi, activități sau strategii care ar conduce la discriminare pe motive religioase și este pe deplin angajată în promovarea, apărarea și ocrotirea libertății religioase a oricărei persoane, din orice religie și din orice parte a Pământului. Ea crede că libertatea religioasă este cel mai bine respectată în condițiile separării Bisericii de Stat. |
Citat:
Citat:
"Și aici iau zeciuială niște oameni muritori, pe când dincolo, unul care e dovedit că este viu." (Evrei 7,8 - versiunea ortodoxă) Citat:
Iată nu un "îndemn", ci o poruncă în "învățătura apostolică". Desigur veți replica (că doar așa ne-ați dovedit până acum) că principiul (porunca) aceasta nu prevede neapărat zecimea (10%). Aveți dreptate, dumneavoastră sunteți liber să dăruiți 100% - așa cum făceau primii creștini. Citat:
|
Citat:
Uite aici ce spunea John Adams : “Our Constitution was made only for a moral and religious people. It is wholly inadequate to the government of any other.” Poate asta iti va da de gandit. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar eu zic altceva.Pana la urma cele doua institutii vor intra in conflict direct si se intampla acum in occident unde oamenii sant prigoniti pentru ca nu sant de acord cu comportamentul homosexual, pentru ca poarta un simbol religios etc. Si lucrurile nu se vor opri aici. Deci macar eu vreau sa ma abtin din a promova ideile laice si sa spun ca nu "separarea dintre stat si biserica " asa cum functioneaza ea acum in occident e solutia. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Libertatea este restransa in fiecare zi.Problema e ca noi nu gasim cele mai bune cai sa le aratam asta celorlalti. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
in plus de asta, am si eu o curiozitate, dumneavoastra aveti leviti carora le platiti zeciuiala? Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Acum stau si ma intreb daca acei pastori sunt in aceasta situatie ! Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
asa cum presbiterii pot face activitate religioasa, invatatorii la fel, diaconii, de ce oare pastorul trebuie platit cu bani din zeciuieli? in plus de asta, de cand Biserica crestina are statut de "angajator"? ce e, firma? afacerea cuiva? 1 Cor. 16: 1. Cat priveste strangerea de ajutoare pentru sfinti, sa faceti si voi cum am randuit bisericilor Galatiei. 2. In ziua dintai a saptamanii, fiecare din voi sa puna deoparte acasa ce va putea, dupa castigul lui, ca sa nu se stranga ajutoarele cand voi veni eu. fiecare ajuta dupa puteri acele persoane nevoiase sau pe cei care faceau deplasari, ca apostolii care mergeau in evanghelizari...nu gasim o forma de plata pentru pastori, care stateau in aceeasi locatie si pastoreau membrii bisericii. |
Citat:
Citat:
Citat:
"Tot așa a poruncit și Domnul celor ce propovăduiesc Evanghelia, ca să trăiască din Evanghelie." (1 Cor.9,14 - în versiunea Sinodală doar câteva pagini mai sus) |
Citat:
Citat:
si cu toate acestea, desi se deplasa din loc in loc (neputand avea un serviciu stabil), Pavel s-a intretinut singur ! |
totusi, nu mi-ati aratat ca zeciuiala este o obligatie crestina, eu v-am demonstrat ca nu este deoarece nu exista o clasa a levitilor lipsiti de absolut orice mijloc de trai (pe vremea Vechiului testament, pamantul reprezenta totul, cine nu avea pamant nu prea putea sa se intretina neexistand industrie).
ajutorul dat sfintilor (nu e vorba de o clasa clericala a sfintilor ci toti crestinii erau considerati sfinti, era deci vorba de sfintii aflati in dificultate materiala), se facea benevol, dupa dorinta si puterea fiecaria; sistemul de a taxa cu 10% din venit este un sistem ce seamana izbitor de mult cu politica acestei lumi, in care fiecare membru de partid este obligat sa vireze in conturile partidului o cotizatie (care e mult mai mica de 10%). |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
predicile, pe bani, lucrarile cu tinerii, pe bani, evanghelizarile pe bani, totul e pe bani ! |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Eu tocmai asta vă demonstrez, că e axat pe învățătura Sfintelor Scripturi. Dumneavoastră îmi tot scrieți că "nu mai e de actualitate" și că lepădați ce scrie Scriptura (Pavel și ceilalți apostoli) referitor la asta... Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
in plus de asta, chiar dumneavoastra ati recunoscut ca zeciuiala nu este o practica regasita in NT...prin urmare de ce ma acuzati ca lepad Scriptura? draga domnule, Biblia spune ca zeciuiala aia platita de Avraam a fost suficienta nu numai pentru el dar si pentru stramosii lui !! Evrei 7:9 |
Citat:
cum sa va raspund la intrebare daca nu mi-ati promis ca veti iesi din cultul adventist aderand la cultul meu? Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
este ca si cum am contribui anual cu bani pentru a se ridica Catedrala Mantuirii Neamului si totusi acel proiect sa fi fost abandonat cu desavarsire de ani buni ! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
adica parintele pastor isi raceste gura degeaba? nu ia si el partea cuvenita? vine omu' de acasa, dupa ce si-a pregatit cateva ore predica, o spune timp de o ora, pai asta se plateste, ca doar nu o face nimeni gratis ! vorbim aici de ore intregi pe saptamana de muncit ! e istovitor, si unde mai pui ca e activitate intelectuala si asta se plateste mult mai mult ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:07:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.