Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   U.d.m.r. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15459)

ovidiu b. 05.09.2012 23:33:24

Ungurii sunt oameni normali ca orice alți oameni. Dar să nu uităm că pădure fără uscături nu există, valabil este și pentru noi românii. Nineni nu ar avea treabă cu ei, dacă ei nu ar emite pretențiile pe care le emit și anume autonomie. Lucrurile sunt simple și previzibile.

ovidiu b. 05.09.2012 23:40:55

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 469170)
Citeste despre Kosovo.
Chiar si despre ce s-a intamplat in '90 ar trebui sa mai citesti, poate ai sa-ti dai seama ce a fost de fapt.

Poți citi ce vrei...eu am neamuri în Tg Mureș...din partea mamei mele neamurile mele sunt acolo. Este o mare diferență între ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă și ceea ce s-a scris și se scrie.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 469170)
Pana atunci, las-o mai moale.

Țara arde și baba se piaptănă.

AlinB 05.09.2012 23:53:25

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 469190)
Poți citi ce vrei...eu am neamuri în Tg Mureș...din partea mamei mele neamurile mele sunt acolo. Este o mare diferență între ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă și ceea ce s-a scris și se scrie.

Astept varianta ta.
Ma rog, a rudelor tale.

O mica intrebare: cat la % sunt unguri din populatia Tg. Mures?

AlinB 05.09.2012 23:55:46

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469185)
De ce, nu vi se pare hazliu că cei care fac cea mai mare paradă de naționalism sunt aceia care nu sunt în stare să-și demonstreze descendența din strămoși români măcar până la a patra spiță ? Mie mi se pare.

Ca sa fii nationalist nu e musai sa fii roman pana la a patra speta.
Poti sa fii si arab cu cetatenie romana la o adica.

ovidiu b. 05.09.2012 23:58:50

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469186)
Toți cei opt străbunici sunt de etnie curat română ? Sunteți foarte sigur ? Dar despre stra-strabunici ne puteți spune ceva ? De exemplu, știți cum îi chema, măcr pe jumătate dintre ei, cu ce se ocupau, de unde erau ? Dar despre stă-stră-străbunici știți să ne spuneți ceva ? Câți dintre ei erau români, de unde erau, cu ce se ocupau ? Sau, dacă nu despre toți stră-stră-străbunicii, măcar despre unul, știți să ne spuneți ceva ?

Amice fugi cu gogoșii tăi de pe aici. Bunicul meu spre exemplu mergea cu oile, avea multe oi. E român autentic, nu corcitură, ceea ce vrei tu să insinuezi. Mă iau un fior plăcut numai când mă gândesc ce frumos cânta la fluier și ce mândru era că îl are de la moșul lui. Voi aștia în verde și mai ”cultivați” nu prea știți cu fluierul și ce e oieritul. Dar știi de ce? Că nu oricine poate să facă acest lucru. Am dreptate...da sau ba? E un dar primit de la Dumnezeu pe care voi nu îl puteți înțelege.
Unde auzi la unguri așa ceva: http://www.youtube.com/watch?v=FA8dVL0pEhw

tikaalba 06.09.2012 00:00:25

Ca angajator daca as avea nevoie de un translator de engleza/maghiara,eu as alege unul maghiar care cu siguranta stie si romaneste sau as putea alege un roman cu conditia sa stie f bine scris/citit limba maghiara.

Locuiesc intr-o zona majoritar maghiara,imi petrec multe ore ale zilei cu ei si printre ei, prin natura muncii mele...am crescut,ne-am scolit,ne-am format ca oameni impreuna,ne-am impartit si bucuriile si tristetile...cred ca fiecare dintre dumneavoastra ati facut/faceti la fel in comunitatea d-voastra.Eu sunt revoltata impotriva UDMR ului si a tuturor trepadusilor care uneltesc fatis impotriva Romaniei.Eu port in suflet teama pentru ziua de maine,daca maine se declara autonomia in T secuiesc cine va avea de suferit,eu sau d-voastra?

Daca UDMR ul urmeaza aceiasi politica agresiva si murdara fara ca cineva de la putere sa ia atitudine va fi o nebunie,o nebunie care va face mai multe victime decat toate bolile la un loc.

ovidiu b. 06.09.2012 00:02:24

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 469195)
O mica intrebare: cat la % sunt unguri din populatia Tg. Mures?

Aproximativ jumătate din populație.

MihaiG 06.09.2012 00:05:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 469199)
Ca sa fii nationalist nu e musai sa fii roman pana la a patra speta.
Poti sa fii si arab cu cetatenie romana la o adica.

Da, dar cum ar suna ca românul verde, neaoș, Ahmed, să-ți explice că "el e aici de 2000 de ani", să-ți vorbească despre drepturile lui istorice asupra Ardealului și despre descendența din Traian și Decebal ? Păi să nu-ți vină să te crăcănezi de râs ?

A, dacă prin a fi naționalist înțelegem aderarea la un set de valori, atunci revenim la definiția mea, aplicabilă, de exemplu, naționalismului bănățean. Dar nu știu cum se face că aici, în Timișoara, aproape de fiecare dată când deschide unul gura și începe să-i înjure pe unguri, îl miroși de la o poștă (sau, mai bine zis, îl auzi, după accent) că e de dincolo de Carpați.

MihaiG 06.09.2012 00:07:03

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 469200)
Amice fugi cu gogoșii tăi de pe aici. Bunicul meu spre exemplu mergea cu oile, avea multe oi. E român autentic, nu corcitură, ceea ce vrei tu să insinuezi.

Eu te-am întrebat de străbunici, stră-străbunici și stră-stră-străbunici. Lasă-l la o parte pe bunicul. Și lasă oile, că nu s-au inventat oaia și oieritul de către români. Oi au și în Australia.

Revin și te întreb: despre câți dintre stră-stră-străbunicii tăi ne poți spune ceva ? Măcar un nume. Știi numele unuia dintre stră-stră-străbunicii tăi ? Da sau nu ?

ovidiu b. 06.09.2012 00:12:13

Citat:

În prealabil postat de tikaalba (Post 469202)
Daca UDMR ul urmeaza aceiasi politica agresiva si murdara fara ca cineva de la putere sa ia atitudine va fi o nebunie,o nebunie care va face mai multe victime decat toate bolile la un loc.

Da dar etnicii maghiari sunt manipulați. O dată să vorbească numai în limba lor dacă se poate Acum au dat o lege cum că toții etnicii maghiari din România pot obține cetățenie maghiară, chipurile pe motivul că pot emigra mai ușor în SUA. Praf în ochi...scopul e altul...se știe că vor să ceară autonomie...dar când vor fi toți cetățeni maghiari, atunci Ungaria îi va putea susține în fața UE. Soția unui prieten român, ea de etnie maghiară, a fost nu de mult în secuime împreună cu copii ei pentru a obține cetățenie maghiară. Ea nici nu și-a pus problema de ce o face și ce repercursiuni ar putea avea decizia ei.

AlinB 06.09.2012 00:15:39

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469206)
Da, dar cum ar suna ca românul verde, neaoș, Ahmed, să-ți explice că "el e aici de 2000 de ani", să-ți vorbească despre drepturile lui istorice asupra Ardealului și despre descendența din Traian și Decebal ? Păi să nu-ți vină să te crăcănezi de râs ?

Pai sa vedem...legal vorbind, un copil infiat are dreptul sa reclame drepturile parintilor sai?

Se cracaneaza cineva de ras daca emite pretentii legale in acest sens?

Citat:

A, dacă prin a fi naționalist înțelegem aderarea la un set de valori, atunci revenim la definiția mea, aplicabilă, de exemplu, naționalismului bănățean.
Asta mi-a scapat.

Citat:

Dar nu știu cum se face că aici, în Timișoara, aproape de fiecare dată când deschide unul gura și începe să-i înjure pe unguri, îl miroși de la o poștă (sau, mai bine zis, îl auzi, după accent) că e de dincolo de Carpați.
Pai da, nu oricine are tupeul sa-si injure vecinul.

De ex. aici nu prea are nimeni curaj sa injure tiganii cu ei de fatza. :)

MihaiG 06.09.2012 00:21:39

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 469215)

Pai da, nu oricine are tupeul sa-si injure vecinul.

Dacă lipsa de tupeu (a se citi, un plus de civilizație) este ceea ce ne împiedică să ne luăm la harță între noi, atunci, mulțumim fumos, nouă ne place așa. Să meargă ultranaționaliștii verzi ca bradul să-și exhibe tupeul în alte părți.

tikaalba 06.09.2012 00:21:58

http://www.condeiulardelean.ro/artic...o-nimica-toata

http://www.condeiulardelean.ro/artic...omia-la-sovata

ovidiu b. 06.09.2012 00:28:56

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469218)
Să meargă ultranaționaliștii verzi ca bradul să-și exhibe tupeul în alte părți.

Sau poate să vă exprimați voi aștia verzi nesimțirea în altă parte...poate dincolo peste hotare.

tikaalba 06.09.2012 00:46:22

Costica asta a vuzut multe in lume ,stadioane si sali enorme pline ochi de oameni care cantau sau urlau...si-a mai vazut costica in Romania bisericile pline ochi cu oameni care se rugau...o noapte linistita,domnii mei!

Adriana Cluj 06.09.2012 11:09:01

"nu vi se pare hazliu că cei care fac cea mai mare paradă de naționalism sunt aceia care nu sunt în stare să-și demonstreze descendența din strămoși români măcar până la a patra spiță ? Mie mi se pare"

Mi se pare trist, nu hazliu, faptul ca e nevoie sa aduci astfel de argumente, netinand seama de realitate si de istorie.

Faptul ca, de exemplu in cazul meu, o bunica a fost unguroaica, ar trebui sa ma faca bucuroasa de atrocitatile pe care ungurii le-au comis asupra romanilor in Ardealul sub ocupatie, ori admiratoare fara rezerve a acestei natii si a civilizatiei lor (care intre altele a fost impusa de austrieci, nu este mostenirea sau meritul unguresc....)?

Dincolo de descendenta exista istoria, exista realitatea, exista bunul simt, exista simtul masurii: pana aici e permis, ce trece dincolo de asta nu mai este permis!

MihaiG 06.09.2012 12:23:10

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 469275)
.

Faptul ca, de exemplu in cazul meu, o bunica a fost unguroaica, ar trebui sa ma faca

Ar trebui să vă facă să vă gândiți cam ce ar simți bunica dacă v-ar auzi vorbind, pe dumneavoastră și pe alți forumiști care, pe acest thread, mai aveau puțin până să ceară deportarea forțată a ungurilor.

Trecând peste bunică, vă pun aceeași întrebare pe care am pus-o și lui Ovidiu: Știți să ne spuneți măcar numele unuia dintre stră-stră-străbunicii dumneavoastră ?

MihaiG 06.09.2012 12:33:30

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 469215)
Pai sa vedem...legal vorbind, un copil infiat are dreptul sa reclame drepturile parintilor sai?

Se cracaneaza cineva de ras daca emite pretentii legale in acest sens?

Na, dacă vreți să cădem în paralelisme cu domeniul dreptului, vă spun și eu că dobândirea dreptului de proprietate își întinde efectele în timp până la data actului juridic prin care s-a dobândit dreptul.

Respectând principiul, nici România nu poate pretinde vreun drept asupra Timișoarei sau al Ardealului anterior anului 1918.

Cu alte cuvinte, acum Ardealul este al nostru, dar anterior lui 1918 nu a fost al nostru.

Cornel Urs 06.09.2012 12:34:02

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469294)
Ar trebui să vă facă să vă gândiți cam ce ar simți bunica dacă v-ar auzi vorbind, pe dumneavoastră și pe alți forumiști care, pe acest thread, mai aveau puțin până să ceară deportarea forțată a ungurilor.

nu vrea nimeni deportarea fortata a ungurilor si secuilor, asta ar fi fascism !

totusi, s-a emis ideea ca daca nu sunteti multumiti in acest stat, atunci puteti emigra.

ungur fiind, v-ati putea stabili undeva in Estul Ungariei, lasat cam nepopulat deoarece majoritatea ungurilor prefera Vestul Ungariei, sunt preturi mici la locuinte, si ati fi in tara pe care o doriti.

nu va da nimeni afara din Romania, dar daca sunteti asa nemultumit, de ce nu plecati, sa ne lasati in pace? ar fi cel mai bine pentru toti, si pentru dumneavoastra si pentru noi, romanii.

MihaiG 06.09.2012 12:43:18

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469299)
nu va da nimeni afara din Romania, dar daca sunteti asa nemultumit, de ce nu plecati, sa ne lasati in pace? ar fi cel mai bine pentru toti, si pentru dumneavoastra si pentru noi, romanii.

În cee ce mă privește, nu plec dintr-un număr de motive:

Primul și cel mai important este acela că o duc bine în România, asta în măsura în care pot să mă detașez de anumite realități care mă înconjoară. Din punct de vedere profesional și familial sunt realizat, și nu simt nevoia să plec.

În al doilea rând, nu mi-am pus niciodată problema să iau decizii majore pentru mine și pentru familia mea la sugestia unor necunoscuți de pe forumuri online. Mai pe scurt: voi îmi spuneți să plec, eu vă spun că n-am chef. You want it to be one way, but it's the other way. Deal with it.

În al treilea rând, nu sunt ungur. Sunt bănățean de limbă română, deși am și sânge aromân, unguresc, austriac și american. Pe linie directă masculină, originea mea etnică este aromână. Din tată în fiu, sunt la a cincea generație de bănățeni vorbitori de limbă română, și de religie catolică.

În ultimul rând, nu vi se pare hilar că unui bănățean a cărui familie trăiește aici de cel puțin 150 de ani i se poate sugera să plece dacă nu-i convine, dar dacă bănățeanul îi sugerează același lucru unui, să zicem, oltean care e prima generație în Timișoara, îi sare toată lumea în cap ?

Cornel Urs 06.09.2012 12:47:33

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469304)
voi îmi spuneți să plec, eu vă spun că n-am chef.

atunci ramaneti, dar in acest caz vi se cere sa respectati totusi poporul roman majoritar in acest stat roman.

un minimum de respect este tot ce va cerem.

DragosP 06.09.2012 12:47:39

Adică cum "sânge american"? De negru? De Vine Tu? De Cichi Cian? Sau cum? :39:

MihaiG 06.09.2012 12:52:34

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 469310)
Adică cum "sânge american"? De negru? De Vine Tu? De Cichi Cian? Sau cum? :39:

Cherokee.

Serios acum, e vorba de una dintre bunici, fiică de emigranți, crescută și educată în Statele Unite. Din punct de vedere al americanilor, este tot ce se cere pentru a fi considerat american.

De altfel, este normal, pentru că, așa cum am mai spus, ceea ce condiționează aparteneța la un popor este împărtășirea idealurilor și a valorilor acelui popor.

MihaiG 06.09.2012 12:55:14

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469309)
atunci ramaneti, dar in acest caz vi se cere sa respectati totusi poporul roman majoritar in acest stat roman.

un minimum de respect este tot ce va cerem.

Și unde am spus eu că n-aș avea un minim de respect pentru poporul român ?

Cei pentru care n-am respect sunt indivizii care, indiferent la care popor își declară apartenența, fac propagandă xenofobă și îndeamnă la ură împotriva altor națiuni.

Cornel Urs 06.09.2012 12:57:10

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469314)
Și unde am spus eu că n-aș avea un minim de respect pentru poporul român ?

e normal sa respectati poporul roman, desi nu sunteti roman, pentru ca totusi judetul Timis este populat de romani in principal, pe care trebuie sa-i respectati, mai ales daca spuneti ca va place in acest oras si ca o duceti bine.

MihaiG 06.09.2012 13:03:39

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469316)
e normal sa respectati poporul roman, desi nu sunteti roman, pentru ca totusi judetul Timis este populat de romani in principal, pe care trebuie sa-i respectati, mai ales daca spuneti ca va place in acest oras si ca o duceti bine.

Domnule, faceți niște raporturi cauzale absolut eronate.

Este normal să respecți orice popor, nu pentru că este majoritar într-un anumit areal geografic în care se întâmplă sau nu să trăiești, ci din principiu, pentru că este compus din oameni, pe care avem datoria să-i respectăm și să-i iubim, pentru că sunt, fiecare dintre ei, aproapele nostru.

Iar dacă privim problema strict din punct de vedere național, e normal să respectăm orice popor pentru că fiecare are anumite valori, chiar dacă uneori doar în stare de potențialitate, pe care le poate împărtăși, fie și doar cu titlu de exemplu de urmat, altor popoare.

Decebal 06.09.2012 13:07:35

Cartea neagră a U.D.M.R. – Acțiunile antiromânești, 1989-1990

"1989 25 decembrie
În județele Harghita și Covasna, demonstrațiile violente ale maghiarilor se desfășoară împotriva sediilor Miliției și Securității și a simbolurilor naționale ale statului român, cu sloganuri ca: “Horthy, Horthy!”, “Trăiască Ungaria!”, “Ardealul la Ungaria!”, “Acum ori niciodată!”, “Afară cu românii împuțiți!”. Manifestanții au atacat predilect sediile de miliție, 38 dintre ele fiind ocupate și devastate. Ofițeri și subofițeri în uniforma statului român au fost batjocoriți, maltratați, șase dintre ei fiind uciși în mod barbar.

Colonelul Dumitru Coman (Odorheiu Secuiesc), plutonierul major Liviu Teofil Cheuchișan (com. Dealu Harghita), maiorul Aurel Agache (Târgu Secuiesc), plutonierul Gabi Dănilă (Zetea Harghita), deși n-au folosit armele de foc și s-au purtat pașnic, au fost uciși public cu sălbăticie.

O soartă similară au avut-o și Ferencz Emeric (Cristuru Secuiesc) și Gavril Szekely (Odorhei), și ei ofițeri de miliție, pentru că s-au opus la maltratarea și uciderea colegilor lor români.

Asasinatele au avut caracter ritual, de intimidare a românilor. Maiorul Aurel Agache a fost ucis demonstrativ în centrul orașului Tg. Secuiesc, fiind lovit și scuipat ore întregi de toți maghiarii prezenți la crimă. Într-un ochi i s-a implantat o monedă cu simbolurile românești, în celălalt emblema (simbol de stat) de la cascheta uniformei. În gură i s-a pus un șobolan, iar încercarea de a-i da foc s-a soldat doar cu arderea uniformei, întrucât hainele îi erau îmbibate cu sânge.

În comuna Dealu a fost linșat de unguri Liviu Teofil Cheuchișan, pe care au încercat să-l jupoaie folosind o furculiță, sub ochii familiei, mamă și copii, dar și în prezenta întregii comunități maghiare, care era de față.

Sute de milițieni români, din Harghita și Covasna au fost crunt maltratați și traumatizați, mulți fiind spitalizați, după aceea, luni de zile. S-au furat circa 400 de arme automate, cu muniție, dintre care 72 nu s-au mai recuperat, și nici 3832 de cartușe. Milițienii maghiari, cu cele două excepții amintite, au fost scutiți de acest tratament, ceea ce indică ostilitatea față de Statul Român și simbolurile sale și față de reprezentanții români ai autorității de stat.

Au fost profanate, vandalizate și distruse monumente dedicate Armatei Române, eroilor români, personalităților istorice românești de seamă.

Bisericile ortodoxe au fost atacate, profanate, geamurile sparte, preoții și credincioșii acestor biserici fiind insultați, amenințați și loviți, așa cum s-a întâmplat la Baraolt (Covasna), unde s-a profanat și cimitirul ortodox. Preotul Ciprian Manea a fost amenințat în repetate rânduri cu moartea la Gheorghieni și la Praid.

Biserica ortodoxă din Tg. Secuiesc a fost asediată de manifestanți maghiari, iar preotul parohiei, Ioan Bercu, amenințat cu moartea luni în șir cu vorbele: „Unde-i preotul român să-i tăiem gâtul?”. Preotul Ioan Bercu s-a refugiat în comuna Zăbala, iar alt preot, Dumitru Merlușcă (Ciceu), în urma atacării casei cu bolovani și amenințărilor cu cuțitul, s-a refugiat în Moldova. Alți preoți: Dumitru Apostol (Vlăhița), Eugen Micu (Praid), Traian Fântânaru (Gheorghieni), protopopul Dumitru Gherman (Miercurea Ciuc) și alții au fost obligați să fugă din localitățile lor, sub presiunea unor localnici maghiari, organizați și instigați de U.D.M.R.

În timpul manifestațiilor maghiare din Harghita și Covasna s-au arborat steaguri ale Ungariei Mari și s-au strigat lozinci antiromânești, șovine.

S-au ținut discursuri revizioniste vizând schimbarea hotarelor dintre Ungaria și România.

Sub deviza „epurarea comuniștilor”, de fapt o purificare etnică mascată, au fost înlăturați din funcțiile de conducere ale organelor locale și ale administrației de stat, ca și a unităților economice, numeroși români, în timp ce vechii comuniști maghiari, staliniști, au fost menținuți în funcții. Românii au fost înlăturați și alungați din funcțiile publice sau din localități doar pentru că erau români.

În Harghita, sub îndrumarea UDMR, s-a vorbit despre un județ secuiesc, sustras autorității de stat a României.

La Sovata, în zilele de 22 și 23 decembrie au fost devastate locuințele a 5 cetățeni: a fostului primar, a 3 milițieni, iar casei fostei secretare cu propaganda i s-a dat foc și a ars. De asemenea, s-au produs mari stricăciuni sediului Primăriei. Proprietarii acestor imobile au scăpat cu viață datorită acțiunii unor oameni de bine, români și maghiari din localitate. Prin amploarea lor, aceste acte au provocat panică în rândul populației române din întreg județul Mureș."

sursa: http://ro.altermedia.info/minoritati...990_23149.html

MihaiG 06.09.2012 13:28:02

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 469322)

Asasinatele au avut caracter ritual, de intimidare a românilor. Maiorul Aurel Agache a fost ucis demonstrativ în centrul orașului Tg. Secuiesc, fiind lovit și scuipat ore întregi de toți maghiarii prezenți la crimă.

Ceea ce am îngroșat și subliniat în textul dumneavoastră sunt minciuni ordinare.

În primul rând, orice firmație de genul "toți" este în mod evident de nedovedit și absurdă.

În ceea ce privește aspectul interetnic și motivația așa zis antiromânească, să dăm cuvântul chiar fiului maiorului:

„Latura etnică a avut o relevanță de maximum 15% în cazul tatălui meu. Motivația principală a fost răzbunarea. Nu cred că impulsul inițial de a-l bate pe ofițerul Agache a pornit de la faptul că era român. Aș putea să adopt o atitudine simplistă și să merg pe latura etnică. Tot în Târgu Secuiesc, ofițerul Teodor Nichita s-a plimbat în uniformă prin centrul orașului și nu a fost agresat. Violența exacerbată, faptul că s-a ajuns la linșaje... se poate spune că și latura etnică a avut o relevanță pentru duritatea morții acestor oameni, dar nu a fost determinantă. Eu niciodată nu am încercat să acuz pe o latură etnică. Eu am zis că un grup de indivizi s-a comportat ca niște animale, în fața unei mulțimi care a avut o pasivitate criminală. Erau mii de oameni și nimeni nu a ridicat un deget, toți au privit ca la un spectacol de circ din Evul Mediu". Dionise Agache mărturisește că mama sa nu a putut trece niciodată peste ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 21 de ani. „Mama mea a clacat psihic și refuză să mai discute acest subiect. Ea e un om simplu, fără prea mare cultură. Fiind unguroaică la origini, evident că a privit moartea tatălui meu ca pe o trădare din partea oamenilor".

E greu de spus, în cazul Agache, cât a fost dorință de răzbunare față de un om al Miliției și cât a fost ură naționalistă, dar balanța pare să încline spre prima variantă. Maiorul Aurel Agache nu era tocmai un om adulat în Târgu Secuiesc. Chiar fiul său recunoaște acest lucru: „Tatăl meu era urât de oameni pentru că a fost un ofițer dur. Avea o imagine negativă, pentru că așa și-a construit-o. Noi am încercat să fim obiectivi, n-am spus niciodată că a fost ușă de biserică, iar ca ofițer de Miliție cu siguranță a încălcat drepturile unor oameni, pentru că metodele de represiune în acele vremuri presupuneau și acest lucru.

Cineva din Baraolt s-a sinucis după o anchetă făcută de el, pentru că tatăl meu nu a avut tactul necesar și i-a strigat că-l mănâncă pușcăria, iar, omul, văzând această alternativă în față, a ales ștreangul". Fiind șeful secției economice la Miliția din Târgu Secuiesc, maiorul Agache s-a ocupat și cu confiscarea bijuteriilor din aur, care erau deținute ilegal, ceea ce i-a sporit capitalul de antipatie.

Adriana Cluj 06.09.2012 13:34:41

Citat:

1.Ar trebui să vă facă să vă gândiți cam ce ar simți bunica dacă v-ar auzi vorbind, pe dumneavoastră și pe alți forumiști care, pe acest thread, mai aveau puțin până să ceară deportarea forțată a ungurilor.

2.Știți să ne spuneți măcar numele unuia dintre stră-stră-străbunicii dumneavoastră ?

1. Aratati-mi concret unde am vorbit eu despre deportarea fortata a ungurilor.

Bunica mea, a trait in vremea ocupatiei maghiare din Ardeal si era cea care mergea la autoritati sa ia portia de alimente pentru toata familia pentru ca stia bine ungureste si astfel scapa a fi impunsa cu furca, asa cum erau romanii din familie......Bunicii mele sigur nu i-ar placea ce se intampla, pentru ca a trecut chiar ea prin asta, copiii ei au suferit atunci.

2. Da, stiu. La ce va ajuta????

MihaiG 06.09.2012 13:42:21

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 469334)
1. Aratati-mi concret unde am vorbit eu despre deportarea fortata a ungurilor.

Am spus textual "alți forumiști". Se știu ei care.

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 469334)
2. Da, stiu. La ce va ajuta????

Vă cred pe cuvânt. Vă ajută în sensul că vă conferă un grad sporit de legitimitate atunci când discutăm despre chestiuni de această natură. Cine spune "noi românii" trebuie să poată să și susțină o asemenea sintagmă cu ceva concret.

MihaiG 06.09.2012 13:44:51

Pentru tikun-olam alias savonarola alias decebal alias...alias...alias:

Eu zic să-i dați înainte cu colportarea de semi-adevăruri anti-maghiare, poate veți reuși să inspirați și alte fapte de genul celei de mai jos:

„În noapte dinspre sâmbătă spre duminică în data de 18 - 19. 06. 2011 ora 00,10 pacea de pe strada Păcii din Alba Iulia a fost grav conturbată de trei persoane, care după ce au ieșit din baza sportivă Winner's Club Țălnar au spart două geamuri ale bisericii Institutului Teologic continuând să spargă alte patru geamuri la clădirile aparținând Bisericii Romano – Catolice și la două case particulare.

În timpul acestor distrugeri au fost strigate următoarele lozinci: jos cu ungurii, afară cu ungurii din țară, etc. Rectorul Institutului Teologic auzind zgomotul provocat de spargerea geamurilor a apelat serviciul 112 solicitând intervenția Poliției, după care în vederea imortalizării persoanelor agresoare a ieșit pe strada Păcii cu aparatul de fotografiat încercând să fotografieze. Tot în același scop la auzul scandalului dintr-o altă locuință situată pe strada Păcii a ieșit încă un locatar având asupra sa un aparat de filmat.

După efectuarea câtorva fotografii rectorul și locatarul au fost agresați fizic cu o bâtă de baseball aplicându-li-se câte două lovituri peste cap provocându-le prin acestea leziuni. Agresorii au luat aparatul de fotografiat al rectorului, și au fugit de la fața locului. Un tânăr venind de la sus numita bază sportivă a dat dovadă de spirit civic, a ajutat la prinderea unuia dintre agresori. În scurt timp a ajuns la fața locului salvarea acordând primul ajutor și o echipă de jandarmi. Agresorul care nu a reușit să fugă a fost reținut de către jandarmi iar cei agresați au fost transportați la spitalul județean. Poliția foarte prompt i-a identificat și i-a reținut și pe ceilalți doi agresori, continuând cercetările în cauză.

Comunicatul IPJ Alba legat de incident:

„La data de 19.06.2011, ora 0.10, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute aruncau cu pietre și au spart geamurile unui număr de șase imobile situate pe o stradă din municipiul Alba Iulia. Echipa operativă s-a deplasat imediat la fața locului și a identificat unul dintre principalii suspecți, în persoana lui P.C.R., în vârstă de 34 ani, din Alba Iulia.

Cercetările au fost extinse și polițiștii Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat toți suspecții, respectiv: P.C.R., în vârstă de 34 ani, P.V.D., de 29 de ani și G.M.I., de 27 de ani, toți trei din Alba Iulia, județul Alba. Aceștia, în noaptea de 18 spre 19.06.2011, dupǎ ce au plecat de la un club din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice, in mod spontan, au spart geamurile a 6 imobile din Alba Iulia.

De asemenea, s-a constat faptul că doi cetățeni, respectiv O.Z. și B.G.I., ambii de 40 de ani, din Municipiul Alba Iulia, locatari în zonă, au iesit în fața imobilelor cu intenția de a fotografia persoanele în cauză, imprejurare în care au fost loviti, suferind leziuni corporale. De asemenea, lui O.Z. i-a fost sustras aparatul foto, în valoare de 1800 lei.

Întrucât G. M. I. nu a fost gǎsit la domiciliu, doar P.C.R. și P. V. D. au fost depistați și reținuți, fiind prezentați Parchetului de pe lângǎ Judecǎtoria Alba Iulia cu propunere de retinere pentru comiterea infracțiunilor de distrugere, lovire, tâlhǎrie și ultraj contra bunelor moravuri, propunere care nu a fost însușită de parchet, față de P.C.R. și P.V.D. fiin luată măsura preventivă a obligării de a nu părăsi țara“. Dosarul a fost preluat luni de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Adriana Cluj 06.09.2012 13:52:59

Citat:

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469340)
Am spus textual "alți forumiști". Se știu ei care.

mai cititi o data exact ce ati scris........pe dumneavoastră și pe alți forumiști

ce Doamne iarta-ma, mintim in direct?

Completarea referitoare la bunica si tratamentul aplicat populatiei ROMANE nu v-a interesat????
Sa mai completez atunci: ungurii casatoriti cu romani, cum era cazul bunicii mele, erau tratati aproape ca romanii, doar putin mai bine de catre autoritatile maghiare. Si celelalte etnii: evrei, tigani, armeni aveau parte de acelasi tratament ca si romanii.
Doar ungurii "curati" erau cat de cat pe placul lor, asta mai ales daca erau si colaborationisti.

Iar lucrurile astea nu le stiu din vreo carte ci din gura mamei mele.

MihaiG 06.09.2012 14:00:04

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 469351)
mai cititi o data exact ce ati scris........pe dumneavoastră și pe alți forumiști

ce Doamne iarta-ma, mintim in direct?

Puțină gramatică nu strică.

Am scris așa: Ar trebui să vă facă să vă gândiți cam ce ar simți bunica dacă v-ar auzi vorbind, pe dumneavoastră și pe alți forumiști care, pe acest thread, mai aveau puțin până să ceară deportarea forțată a ungurilor.

Faptul că verbele a avea și a cere sunt conjugate la persoana a treia arată că se referă la persoanele mneționate anterior în propoziție la persoana a treia, în speță, "alți forumiști".

Dacă ar fi fost declinate la persoana a doua v-ar fi inclus și pe dumneavoastră, respectiv dacă ar fi sunat așa:

Ar trebui să vă facă să vă gândiți cam ce ar simți bunica dacă v-ar auzi vorbind, pe dumneavoastră și pe alți forumiști care, pe acest thread, mai aveați puțin până să cereți deportarea forțată a ungurilor.

Decebal 06.09.2012 14:05:47

Cartea neagră a U.D.M.R. – Acțiunile antiromânești, 1989-1990

"1990 Ianuarie

La începutul anului 1990, UDMR a inițiat reorganizarea învățământului în județele Mureș, Harghita și Covasna, pe principiul segregării, al separării de români, promovând numai învățământul în limba maghiară și refuzând orice subordonare față de instituțiile Statului Român.Profesorii români au fost scoși din școlile maghiare „purificate” și obligați să-și părăsească funcțiile deținute și chiar județul. Elevii români, minoritari, au fost supuși maltratărilor și violențelor fizice de către colegii lor maghiari, majoritari.

Centrul de greutate al acțiunilor UDMR-ului este în județul Mureș, la Tg. Mureș.

Debutul a avut loc la 19 ianuarie, când Consiliul județean Mureș al Frontului Salvării Naționale a hotărât ca, începând cu această dată, să aibă loc separarea etnică a liceelor mureșene, Liceul „Alexandru Papiu Ilarian” din Tg. Mureș să fie declarat liceu cu limbă de predare română, iar Liceul “Bolyai Farkas” să fie liceu cu limbă de predare maghiară, ceea ce a generat nenumărate tensiuni și convulsii sociale.

UDMR a trecut la scoaterea cu forța a profesorilor români din școli, acțiune care a atins cote dramatice la Liceul Farkas Bolyai din Tg. Mureș. Oribilul gest și altele similare au indus o puternică nemulțumire în rândul populației românești.

Separatismul etnic în învățământ nu promovează iubirea și buna înțelegere între oameni, ci duce la izolaționism, exclusivism și, astfel, la înveninarea relațiilor în viața de toate zilele. Pentru luarea de decizii pe cont propriu privind separarea învățământului în limbă maghiară de cel în limba română, Attila Pálfalvyi a fost eliberat din funcția de adjunct al ministrului învățământului.

Prin atitudinea separatistă adoptată și prin implicarea sa pentru acordarea unor drepturi necuvenite minorității maghiare, apare și se remarcă pe scena politică românească Smaranda Enache.

Prin „eforturile” domnilor Elöd Kincses și Attila Jakobffi, virusul separatismului s-a extins și la Institutul de Medicină și Farmacie din Tg. Mureș, unde studenții și cadrele didactice maghiare au solicitat scindarea administrativă a acestuia și predare exclusiv în limba maghiară."

sursa: http://ro.altermedia.info/minoritati...990_23149.html

MihaiG 06.09.2012 14:07:05

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 469351)
Iar lucrurile astea nu le stiu din vreo carte ci din gura mamei mele.

Iar eu știu din gura tatălui și a bunicii mele, care erau amândoi români, că nu au fost tratați niciodată altfel decât unguriisau șvabii din jurul lor, nici ei și nici alți români.

Cornel Urs 06.09.2012 14:09:00

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469354)
Puțină gramatică nu strică.

nu strica, dar totusi respectul pe care datorati ar trebui sa va scada aroganta cu care dati lectii altora mai in varsta decat dumneavoastra...

Cornel Urs 06.09.2012 14:10:32

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469356)
Iar eu știu din gura tatălui și a bunicii mele, care erau amândoi români, că nu au fost tratați niciodată altfel decât unguriisau șvabii din jurul lor, nici ei și nici alți români.

vi s-a mai spus, dar nu ati retinut, una e situatia din Timis (Banat, in general daca adaugam si Caras Severin + regiunea Orsova, dar ne referim in principal la orasul emblema de pe Bega) si alta e situatia din Ardealul de nord, cand vorbim de chestiunile astea de lupte interetnice.

Adriana Cluj 06.09.2012 14:11:13

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469356)

Am mai spus inca o data acest lucru: este vorba de Ardealul sub ocupatie maghiara, nu cred ca Banatul a fost in aceasta situatie.
Exact asa cum nu e cazul nici acum, nu a fost nici alta data, in cazul convietuirii dintre diverse nationalitati in alte parti ale tarii.
In 1940 mama mea avea 24 ani, deci era in plina maturitate, ma pot baza pe perceptia ei si nu doar a ei, si a bunicii, a rudelor mele, a tatalui meu (doar ca el era in razboi chiar atunci, a ajuns pana la cotul Donului, cam cum a a stat acolo stiind ce se intampla acasa???)

Cornel Urs 06.09.2012 14:11:38

vi s-a mai spus, dar nu ati retinut, una e situatia din Timis (Banat, in general daca adaugam si Caras Severin + regiunea Orsova si partea din Arad pana in Mures, dar ne referim in principal la orasul emblema de pe Bega) si alta e situatia din Ardealul de nord, cand vorbim de chestiunile astea de lupte interetnice.

MihaiG 06.09.2012 14:11:59

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 469357)
nu strica, dar totusi respectul pe care datorati ar trebui sa va scada aroganta cu care dati lectii altora mai in varsta decat dumneavoastra...

Nu știu dacă doamna Adriana este mai în vârstă decât mine, dar, pe de altă parte, nu voi permite să fiu numit în față mincinos de către dânsa, plecând de la o greșită lectură a afirmațiilor mele.

Edit- dacă data nașterii pe careo are înregistrată la profil e corectă, dânsa e cu 10 ani mai tânără decât mine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:20:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.