![]() |
Citat:
|
editat.......
|
Citat:
Si parintele ne-a zis ca in Athos monahii beau cafea inainte de privegheri, si pe el l-am vazut uneori band cafea dupa ce slujea Sf Litughie si mai statea sa spovedeasca :) totul e sa nu facem exces. |
De acord cu tine, când ea devine o necesitate. Însă cafeaua pentru foarte mulți a devenit o necesitate zilnică, respectiv dependență, ceea ce nu consider că e bine - boli de ficat și rinichi, boli cardiovasculare etc.
Încearcă pe viitor cicoarea. Nu ai nimic de pierdut. E chestie doar de obișnuință. :1: |
Trebuie să recunosc un lucru, cicoarea nu are același efect ca cel al cafelei, dar vei fi uimită că de fapt nici nu ai nevoie de efectul cafelei, cicoarea te înviorează, îndepărtează oboseala și astenia, mărește capacitatea de efort intelectual și nu îți schimbă starea de normalitate, nu te agită. Poate de aici și explicația de ce oamenii sunt așa de agitați, de nerăbdători - datorită consumului mare de cafea. (e doar o speculație de a mea)...:71:
|
Citat:
Posbil sa fie si de la cafea, cred ca agitatia este si efectul consumului mare de zahar si dulciuri rafinate. PS. Ar trebui sa revenim la subiectul topicului :) |
Nu cred că zahărul din cafea te agită, ci cofeina, care este un drog slab cu efect dăunător asupra sistemului nervos.
|
Citat:
|
Am înțeles, eu asociam cu zahărul din cafea. :1:
|
Citat:
Cugetând la Dumnezeu,în principiu, o săptămână (mă refer doar la apă). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Homocisteina, un aminoacid din sânge despre care puțini medici știau până foarte recent este considerat un factor major în distrugerea creierului, dar și vinovat de aparitia bolilor cardiovasculare. Este cel mai mare înfudător de vase sanguine, este o substanță extrem de periculoasă pentru vasele de sânge. Este mult mai periculoasă decât colesterolul (de la 9 până 11 ori mai periculoasă).
Homocisteina nu se găsește nici un produs de origine vegetală sau animală, dar se produce în corpul nostru dacă consumăm produse ca: - cereale decorticate (pâinea albă) - cafea - dacă fumăm - alcool De semenea se produce și dacă ne-am depășit greutatea corporală, dacă folosim anticoncepținale pe cale orală, precum și folosirea suplimentelor de creșterea masei musculare (aviz salangii). Produse care scad nivelul de homocisteină din corp: - cereale intregrale (pâinea integrală, pâinea graham, pâinea neagră) - hormoni esterogeni sau alimentele care conțin hormoni estrogeni de natură vegetală - soia nemodificată genetic - exercițiu fizic sursa: http://drcalinmarginean.blogspot.ro/...ari-video.html ...de la minutul 00:58 se vorbește de Homocisteină. ps: de la minutul 1:07:50 se vorbește de cafea și efectul decalcifierii |
Articole ortodoxe mai ample despre fumat si cafea pe site-ul: http://www.parohiamacin4.org/
Despre cafea: Consumul de cafea este sau nu dăunător? Parțial la această întrebare am răspuns mai sus. Consumul de cafea este după proverbul românesc: „Tot ce e mult strică”. Consumul moderat de cafea este util mai ales persoanelor cu activități intelectuale intense. Evitați consumul ZILNIC de cafea! Consumând zilnic cafea, devenim dependenți de aceasta. Trebuie să bem cafea în zilele în care avem nevoie mare de ea. Multe persoane spun: eu nu depind de cafea, pentru că beau foarte puțină, beau doar o ceșcuță pe zi. Dar când e vorba să se lipsească de acea ceșcuță, abia atunci își dau seama de dependență. Din experiența personală vă pot spune că, dacă s-a întâmplat în anumite perioade să consum cafea de pilda 5 zile la rând pentru că am avut nevoie, în ziua a 6-a am renunțat, dar deja simțeam dependența fizică, manifestată prin somnolență și lipsa chefului de orice treabă. Așadar, și în privința consumului de cafea trebuie să avem o dreaptă socoteală: să bem doar la nevoie și atunci o cantitate moderată. Dacă ne doare capul, luăm o pastilă, sau tot tubul? Așa și în privința consumului de cafea: dacă ne simțim obosiți, trebuie să bem o ceșcuță și nu o cană. Că și, dacă luăm aceeași pastilă mereu, nu mai are efect și, în același timp devenim dependenți de ea. Tot așa și cafeaua: trebuie consumată doar la nevoie și nu zilnic, pentru a-i mai simți efectul. Este păcat să bem cafea? Există păcatul consumului cafelei? Răspunsul poate fi da sau nu. Este păcat să luăm o pastilă? Nu ! Este păcat să înghițim un tub de pastile? Da, pentru că este sinucidere. Consumul unei cești de cafea la nevoie nu este păcat, ci lăcomia și abuzul de cafea este păcat, pentru că tot ce este dăunător trupului este păcat! Se poate spune că, de exemplu, un bolnav de hipertensiune arterială sau de ulcer gastric păcătuiește ori de câte ori bea cafea, pentru că își face rău trupului lui. Dacă medicina a ajuns la concluzia că a consuma zilnic cafea este dăunător trupului, după cum am văzut mai sus, înseamnă că a consuma zilnic cafea este păcat, pentru că astfel cafeaua devine dăunătoare trupului, iar a consuma cafea la nevoie și în cantitate mică, nu zilnic, nu este păcat deoarece nu dăunează trupului. |
Fumatul intra la alta categorie decat cafeaua (si cacaua are cofeina, ceaiul verde sa negru, Coca-Cola, etc.). Tigarea nu e aliment si da dependenta de la inceput, si dependenta puternica. Parintele Gherontie Puiu de la Busteni ne-a zis ca pleaca ingerul pazitor de la tigare.
Citez tot de pe site: http://www.parohiamacin4.org/pacatul_fumatului.htm DE CE FUMATUL ESTE UN PĂCAT? Mulți oameni, simpli sau învățați, susțin că fumatul nu este păcat. Vai ce vremuri și ce oameni am ajuns să vedem! Vai cum ne robim noi oamenii unei puturoase de buruieni otrăvitoare, apoi mai susținem că e bine așa. Omul pătimaș chiar purtător de nume creștinesc jertfește idolului fumatului de mii de ori mai mult decât a tămâia lui Dumnezeu celui viu, Care ne-a creat, ne ține și se îngrijește de noi. De aici se poate vedea clar ce idol iubit ne-am făcut noi oamenii până chiar și din buruiana tutunului căreia mulți îi jertfesc și îi slujesc, chiar mai mult decât Lui Dumnezeu căruia îi datorăm toate, până și viața noastră. Întrucât vatămă sănătatea, scurtează viața și alungă pe Duhul Sfânt, fumatul este păcat. |
Nu spui lucuri rele Cătălin, dar foarte mare grijă, pasul de la a avea nevoie și de la a fi dependent de ea e foarte mic. Iar "a avea nevoie de ea" foarte ușor devine obișnuință. Cafeaua pe lângă faptul că decalcifiază, consumul ei duce la apariția homocisiteinei, o substanță extrem de periculoasă și favorabilă bolilor cardiovasculare. Nevoia de a bea cafea apare de cele mai multe ori din cauza unei alimentații necorespunzătoare, haotice, a unei alimentații cu conținut mare de colesterol, care nu face altceva decât să dea o stare de somnolență. Deci ca să eliminăm nevoia de a bea cafea trebuie eleminate multe altele...
|
Am uitat să precizez un aspect important: cafeaua duce și la creșterea colesterolului datorită celor doi alcooli conținuți - caveol și cafestol.
|
Citat:
eu cand aveam un servici, consumam o cescuta de cafea zilnic, pentru ca eram servit si nu puteam refuza, asta timp de cativa ani, dupa care nemaifiind cazul, nu am mai consumat niciodata cafea si nici acum nu consum si nici ceai nu beau; nu simt si nu am simtit vreodata niciun fel de nevoie de a consuma cafea. ceea ce nu as putea spune despre altii, care consumau frecvent cateva cani de cafea pe zi (e vorba de niste doamne) si care marturiseau ca daca se intampla intr-o zi sa nu consume le apuca ameteala (simptomele de sevraj). |
Buna seara si Doamne-ajuta!
Eu beau cel putin o cafea pe zi si cel mult doua, o prefer in locul medicamentelor. Am tensiunea foarte mica. Sta pe la 9.4-10.6 si daca nu beau cafea am niste dureri de cap groaznice, banuiesc ca asa cum tensiunea mare nu e buna nici cea mica nu e prea buna. Am fumat 16 ani si nu credeam ca eu voi reusi vreodata sa ma las de fumat, altcineva fuma in corpul meu, era o senzatie tare ciudata in ultimul timp, nu mai eram eu si am cautat pe internet (care daca stii ce sa cauti pe el nu este daunator deloc, asa cum se spune), am cautat solutii, orice as fi facut sa ma las, nu ma mai suportam, Aveam mustrari de constiinta cumplite si desi nimeni nu imi spunea ca e pacat eu simteam ca este. Daca spun cuiva ca m-am lasat de fumat pentru ca e pacat sunt luata in ras, dar asta este motivul principal. Am citit cartea lui Allen Carr si in sinea mea am sperat ca ma voi lasa de fumat automat, normal ca nu a fost asa, dar nici linistita pe perna n-am mai dormit, am constientizat ca sunt intr-o capcana si ca trebuie sa ies. Tot pe internet am citit ca Acatistul Mariei Egipteanca ar ajuta si mi l-am listat si am citit de cateva ori, dar nu ca pe o formula magica ci tot cu inima indoita, dar sperand ca Dumnezeu se va indura de mine. Anul trecut de Sfanta Maria, pe 15 august am reusit sa renunt la fumat, sper eu ca pentru totdeauna. Dumnezeu m-a ajutat sa le las desi nu mi-a fost usor, iar datoria mea fata de El este sa stau departe de ele pentru totdeauna. Nu as fi reusit de una singura, nu sunt capabila sa fac asta de una singura. Am mai incercat sa ma las si dupa 2-3 ore fara tigari ma apucau toti nervii din lume si tremura carnea pe mine la propriu. M-am rugat Lui si m-a ajutat. Am vrut sa-mi iau tigara electronica, dar o prietena m-a descurajat si bine a facut, le-am lasat brusc pentru ca eu ori fumam un pachet pe zi ori nu mai fumam deloc, am incercat si nu merge. Rugati-va mult la Dumnezeu si El va va ajuta sa renuntati la fumat, insa trebuie sa va doriti cu adevarat, sa nu existe urma de indoaia. Inainte nu puteam sa tin post, sa ma impartasesc, m-au tinut departe de Dumnezeu si de Biserica Lui. Sa va dea Dumnezeu putere si credinta sa va lasati, nu e usor, dar cu credinta veti reusi! O noapte linistita! |
DoctorulDeMorti
Fumatul este un pacat urias. Eu lucrez la morga. Vad zi de zi pacatele uriase ale oamenilor, rezultatele curviei lor: placerea, destrabalarea, neglijenta, rautatea, mandria, pizma, ura, AVORTUL. Toate duc la moarte care adesea devine vesnica prin nedorirea apropierii de Duhul Sfant.
Necredinciosilor! Daca Domnul Dumnezeu nu vroia sa fumati nu creea frunza de tutun! Dar oamenii ar fi fumat matase de porumb!! Rugaciune, post, cantare de Slava lui Dumnezeu Cel ce a facut Cerul si Pamantul! Domnul va iubeste pe toti dar nu lasati pacatul sa va rapeasca Mantuirea. Nu mai judecati pe aproapele ca sa nu fiti judecati! Lasati pe Domnul Dumnezeu Cel Intreit si de o Fiinta nedespartit sa va scape, rugati-l si va ajuta sufletului vostru, caci El cunoaste inima si nu lasa sa fie rusinat pe cel ce se roaga Lui!!! Nu am inteles niciodata de ce o mama care isi doreste atat de mult si de scump o sarcina 9 luni de zile, cand afla ca i-a murit copilul imediat dupa / inainte de nastere il uita la morga ca pe un gunoi pentru incinerare fara macar o rugaciune sau o lumanare. De ce o curva care nu s-a rugat macar o data in viata ei doreste atat de aprig sa se casatoreasca la biserica ca "asa e bine" doar ca dupa aceea sa staruiasca si mai mult in pacatul ei, sa insele si sa nimiceasca suflete. Iata, aceeasi explicatie este pentru oamenii care fumeaza. Raspunsulne simplu: nepasarea fata de Dumnezeu. Eu am vazut cel mai bine veridicitatea Cuv. Domnului: PLATA PACATULUI ESTE MOARTEA!! Vreti sa va lasati de fumat? Constientizati ca Domnul va vede si ca Isi amaraste Sufletul cand va vede cum va autodistrugeti intocmai cum s-au amarat parintii Dvs cand au aflat ca fumati, doar ca muuuult mai mult.... |
|
Cred că asta ai vrut să pui: https://www.youtube.com/watch?v=UpTDk1mk6j8
|
Citat:
|
Citat:
|
parintele Cleopa
vine odata la parintele un barbat cam nervos:
-parinte,nu pot sa ma las de fumat parintele: -vei ajunge in iad nervosu :p -mi e frica de iad,dar nu pot sa ma las parintele: -pune mana pe focul lumanarii si tin o acolo nervosu: -dar ma arde parintele: -atunci cand vine diavolu poftei,de fiecare data sa pui mana pe lumanare si sa te gandesti ca focurile vesnice sunt mult mai ingrozitoare decat cele de aici.si ti va disparea pofta. |
Citat:
pe fumator îl impresionează exemplul, că și amenințarea cu boala, urmată de moarte. dar nu are efect, decât foarte rar. de lasă doar când viata îi este pusă în pericol în mid real. sau când găsește un alt argument. |
Citat:
|
Citat:
cu siguranță că au primit avertizari. dar e că atunci când îi spui copilului să nu pînă mâna pe plută încinsă. până nu se frige, nu se convinge. |
Citat:
|
Rugaciunea invinge totul
Fratilor,pe mine ma chinuiau un viciu si o obesie(eu ii ziceam pasiune) si ma distrugeau fizic si mental. Multi ani am incercat sa ma las, eram un crestin fals, nestaruitor in credinta si daca ma eliberam momentan peste o saptamana cadeam iar.
Dar cand Hristos m-a chemat si m-am lepadat de tot ce eram inainte, de firea pacatoasa, si am staruit in rugaciune am fost eliberat. Tentatia revine, binenteles, dar credinta o invinge mereu. Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul.- si intotdeauna vei invinge ispita. |
Eu as pune problema putin si biologic.
Fumatul este o stare de dependenta si fizica si psihica de o substanta externa. Corpul tau s-a obisnuit cu nicotina, iar psihicul cu obiceiul. 1. Fumeaza 5 tigari pe zi, la 9, 12, 15, 18, 21; fa asta timp de 2 saptamani regulat. In felul asta vei controla si obiceiul dar si dependenta. 2. Apoi redu la 4 tigari, la orele 9, 13, 17, 21, timp de 1 saptamana. La fel continua si le scoate pe toate. Daca nu intelegi ca este si o dependenta fizica puternica, care isi spune cuvantul si daca nu constientizezi ca trebuie sa faci un efort sa te reduci si sa renunti la tigari atunci totul este degeaba. Parintele Porfirie spunea celor dependenti, functie de dependenta sau sa le lase de tot, sau sa reduca treptat. Dar el avea dar duhovnicesc si cunostea bine boala fiecaruia dar si tratamentul. 3. Incepe un canon de rugaciune in paralel, timp de 40 zile si pe tot timpul cat te straduiesti sa lasi tigarile; rugaciunea iti va da putere sa lupti si cu diavolul care va veni cu putere peste tine. |
Citat:
Infierarea pacatului si al pacatosului nu vindeca boala nimanui. Mai mult, cred ca indaratnicesc pe oricine. Daca tu ai pacatui si ai dori in inima ta sa te indrepti, crezi ca ti-ar folosi mustrari aspre, rele si rautacioase? Sau mai degraba ti-ar folosi o vorba blanda.... O oaie bolnava intai se insanatoseste cu doctorii si apoi i se curata blana treptat... Doar duhovnicii experimentati sunt cei care sunt capabil sa vindece cu adevarat sufletele bolnave de pacat. Noi crestinii, cel mult sa incercam sa le dam povete bune, primite de Biserica. Oricum, si tu ai dreptate, plata pacatului este MOARTEA. Dar Dumnezeu lupta mult pentru salvarea fiecarui suflet. |
Din experienta personala, un sfat pentru fumatori.
Dupa ce m-am lasat de fumat, la 6 luni simteam puternic nevoie de tigara. Timp de 2 saptamani am luat zilnic, dimineata si seara cate o lingurita de miere. Dupa 2 saptamani a disparut COMPLET orice nevoie de tigara, parca nu fumasem in viata mea. A fost ceva uimitor. Recomand celor care au fumat sa incerce aceasta scurta cura de miere; nu am luat cantitati prea mari, asa ca nu exagerati. Pentru mine efectul a fost deosebit. |
Fumat
Domnul s-a milostvit si am o saptamana si 3 zile de cand nu mai fumez. Este prima oara in 10 ani cand nu fumez deloc - este absolut minunat !
Domnul fie laudat si va multumesc tuturor pentru sustinere, sfaturi si rugaciuni! |
Esti abia la inceput, insa pasul cel mai important a fost facut. Mult succes in continuare.
|
1 miliard de decese în secolul 21 din cauza FUMATULUI
http://www.pelerinortodox.com/distri...uza-fumatului/ "S.O.S. În prezent fumatul – activ sau pasiv – omoară 6 milioane de oameni anual, incluzând 600.000 de nefumători, pentru că guvernele nu fac mai nimic să-i determine pe oameni să renunțe la fumat, sau să-i protejeze pe ceilalți, precizează OMS. Reuters: Epidemia bolilor legate de fumat și moartea cauzată de acestea abia a început, a precizat Organizația Mondială a Sănătății. Însă statisticile sunt sumbre: până în 2030, 8 milioane de oameni vor muri în fiecare an din cauza fumatului. ONU a cerut mai multor guverne să semneze și să implementeze tratatul său de control al fumatului, avertizând că, dacă se mențin tendințele din prezent, acest viciu ar putea provoca până la un miliard de decese în secolul 21, o creștere dramatică de la 100 de milioane de morți, câți au fost în secolul trecut. http://s28.postimg.org/rxwj5vdcd/STOP_FUMAT.jpg windows 7 print screen Până acum 172 de țări și Uniunea Europeană au semnat Convenția privind Controlul Fumatului, înființată în 2005, și care obligă aceste state să ia măsuri pentru a reduce procentajul fumătorilor și expunerea într-o mai mică măsură a nefumătorilor la fumul de țigară." O singură țigara fumată îți scurtează viața cu 7 minute. Jumătate din decesele legate de fumat se produc între 35-69 ani. Fumatul cauzează aproape 30% din decesele prin cancer. 90% din decesele prin cancer pulmonar la bărbați și 70% la femei se datorează fumatului. Milioane de oameni s-au lăsat pradă acestui viciu și au fost învinși de fiecare dată când au încercat să se lase. Fumătorii resimt această pierdere pe pielea și în plămânii lor: orice efort fizic cât de mic îi face să-și piardă respirația, pielea se îngălbenește, ridurile încep să apară, mirosul natural li se schimbă… acestea sunt doar urmările de la „suprafață”. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:41:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.