Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Cum ii afecteaza pe barbati imbracamintea colegelor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16024)

DragosP 23.01.2013 19:54:15

Greșeala ta FUNDAMENTALĂ este NESOCOTIREA și BATJOCORIREA Sfintei Tradiții.

stefan florin 23.01.2013 20:00:26

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 497574)
Greșeala ta FUNDAMENTALĂ este NESOCOTIREA și BATJOCORIREA Sfintei Tradiții.

si unde anume am batjocorit eu Sf. Traditie?

DragosP 23.01.2013 20:02:39

Hai că n-am chef de glume.

ioanna 23.01.2013 20:09:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 497512)
Parerea mea - in cazul Athos -ului, este vorba mai degraba despre loc, decat despre oameni.

Locul este si trebuie sa ramana consacrat calugariei (barbatilor), orice toleranta in acest sens, va duce la erodarea acestui scop.

Intreb si eu: intoleranta vizavi de animalele de sex feminin vine de la Maica Domnului sau de la oameni?

Personal privesc muntele Athos ca pe un altar. Femeile nu intra in altar, barbatii doar cu incuvintarea clericilor. La fel se intampla si la Athos, barbatii intra in anumite conditii, daca obtin permisii, muntele fiind dedicat monahilor, slujitorilor "altarului". Daca s-ar inlatura interdictia pentru femei, cred ca Muntele Sfant ar disparea cu totul din constiinta oamenilor, asa cum ar disparea altarul, daca s-ar renunta la iconostas. Interzicerea femelelor animalelor domestice pare o extindere a traiului in curatie de la nivelul uman la cel animal, intreg muntele fiind "sfant".

Athosul e acel tip de spatiu sacru ce exista in postura stabila, insemnat vizibil, spatiu extras din teritoriu si din timp, ce are de partea sa memoria, fiind un simbol al credintei ortodoxe, centru spiritual. Dpmdv manastirea Frasineni nu are aceeasi calitate de centru, insa daca au dat un avaton, sa le fie de bine, n-oi intra prin efractie in incinta ei.

MihaiG 23.01.2013 20:31:12

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 497578)
Daca s-ar inlatura interdictia pentru femei, cred ca Muntele Sfant ar disparea cu totul din constiinta oamenilor, asa cum ar disparea altarul, daca s-ar renunta la iconostas.

E groaznic ce spuneți.

În primul rând, vă reamintesc că altarul a existat înainte de iconostas. Sfântul Ioan Gură de Aur a slujit la altar fără iconostas.

În al doilea rând, asta credeți că este ancora fundamentală a Sfântului Munte în conștiința credincioșilor - faptul că e un loc interzis femeilor ? Păi dacă ar fi așa, Doamne ferește ! - mai bine s-ar desființa toate acele mănăstiri....

ioanna 23.01.2013 20:36:16

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 497581)
E groaznic ce spuneți.

Poate o sa intelegeti la ce m-am referit daca cititi asta:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=76

MihaiG 23.01.2013 20:49:15

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 497582)
Poate o sa intelegeti la ce m-am referit daca cititi asta:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=76

Am citit, și nu sunt de acord.

Ca romano-catolic de rit nou (ca să zic așa, adică fiind convertit în cadrul Liturghiei post conciliare) vă pot spune cu toată certitudinea că sacralitatea Tainelor săvârșite la un altar orientat pro-populo nu are cu nimic de suferit.

Dumneavoastră spuneți, în postarea către care ați făcut trimitere: Eu sunt pentru iconostas, nu neaparat unul opac, nu m-ar deranja nici un iconostas traforat, de genul „a fi sau a nu fi”, insa sa existe, nu sa-l eliminam; cred in efectul lui psihologic., (sublinierea mea), iar eu vă spun că sacralitatea Sfintei Jertfe nu derivă dintr-un efect psihologic și nici corecta ei percepție de către credincios nu se sprijină pe un efect psihologic, ci pe credință, căci vorbim despre religie, nu despre trucuri de salon ale unui Houdini sau Copperfield.

ioanna 23.01.2013 20:52:49

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 497584)
Am citit, și nu sunt de acord.
.

E parerea d-voastra de credincios romano-catolic; eu raman la a mea:

Citat:

Spunea cineva in paginile anterioare, citandu-l pe Pavel Florenski "Daca se va inlatura iconostasul, altarul va dispare cu totul din constiinta oamenilor” si sunt intru-totul de acord. Tu privesti iconostasul ca o obstructie ce te impiedica sa vezi altarul, insa acesta demarcatie nu separa oamenii de altar,ci evidentiaza ca prezenta sacra din cadrul bisericii exista atat prin revelatie, cat si prin anticipare, altarul fiind „sursa” celei de a doua veniri a Lui Hristos.
Inca ceva, eu n-am vorbit de sacralitatea jertfei, n-am spus ca aceasta deriva dintr-un efect psihologic, ci m-am referit la faptul ca iconostasul face opera de anticipare.

MihaiG 23.01.2013 21:06:59

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 497585)
E parerea d-voastra de credincios romano-catolic; eu raman la a mea:

Să nu mă înțelegeți greșit, eu nu susțin că iconostasul sau tradiția bizantină în general ar fi inutile sau cu efecte negative, dimpotrivă, le recunosc valoarea; DAR, refuz să le consider indispensabile în practica liturgică creștină.

O minimă cercetare cu privire la practica liturgică apuseană vă va revela că există forme complementare de recunoaștere - sau de anticipare, dacă doriți - a sacralității în cadrul spațiului unei biserici.

Spre exemplu - într-o biserică de rit roman, ori de câte ori credinciosul trece prin spațiul central (între cele două rânduri de bănci, adică de câte ori se intersectează cu axul central al navei bisericii, în care este dispus altarul și, de regulă, tabernacolul, el va îngenunchea și își va face cruce - aceasta, în semn de respect pentru Isus care se află în tabernacol și în fața Căruia "tot genunchiul se va pleca".... - și, cu atât mai mult cu cât va vedea aprinsă acea mică candelă roșie care semnalizează prezența hostiilor consacrate, adică a Preasfântului Trup și Sânge a Mântuitorului, în Tabernacol.

În general, conduita unui credincios în spațiul sacru romano catolic poate părea mult mai organizată decât în cel răsăritean (unde senzația este de mișcare liberă "de colo-colo") tocmai datorită faptului că Masa unde se oficiază Sfânta Jertfă și Tabernacolul unde așteaptă Isus sunt mai "expuse".

Încă o dată, aceasta nu este o judecată de valoare, ci doar o expunere a percepției mele despre diferențele liturgice.

ioanna 23.01.2013 21:27:12

MihaiG

Daca tot suntem off topic, vreau sa va spun ca ma bucur ca ati revenit in Biserica Catolica.

Sa revenim on topic, "Cum ii afecteaza pe barbati imbracamintea colegelor", pana nu ne atrage cineva atentia.

MihaiG 23.01.2013 21:48:39

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 497594)
Daca tot suntem off topic, vreau sa va spun ca ma bucur ca ati revenit in Biserica Catolica.

Vă mulțumesc și apreciez. La rubrica respectivă (cea despre religie) nu se pot face precizări; dacă s-ar putea, m-aș autodefini drept "catolic de autoservire", nu "catolic autentic", dar tot e mai bine decât necreștin.

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 497594)
Sa revenim on topic, "Cum ii afecteaza pe barbati imbracamintea colegelor", pana nu ne atrage cineva atentia.

Păi, on-topic - m-a împins aghiuță să o iau pe soție la Tribunal, când avea liber de la lucru; după aia, săptămâni la rând, a fost îmbufnată și mi-a explicat că am prea multe colege tinere, frumoase și sumar îmbrăcate ca să fie ea liniștită. Eu nu sunt încă sigur că am reușit s-o conving că nu are dreptate. Adevărul e că, cel puțin în sală, colegele trebuie să se îmbrace în robă - în afară sălii, însă, nu prea înțeleg cum potențialii clienți pot lua în serios o tânără avocată îmbracată ca pentru un pictorial în Click!.

Deh, poate sunt un picuț misogin și demodat...

stefan florin 23.01.2013 22:38:20

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 497598)
în afară sălii, însă, nu prea înțeleg cum potențialii clienți pot lua în serios o tânără avocată îmbracată ca pentru un pictorial în Click!.

vorba lui Pittis:nu conteaza cat de lung am parul (rochia, fusta), important e cat si cum gandesc-apropos de colegele tale. CV-ul conteaza si nu lungimea fustei

Miha-anca 23.01.2013 22:42:35

off-topic

"Calinic, cu mila lui Dumnezeu Episcop al Râmnicului Noului Severin.

Acest lacas s-a cladit din temelie de noi, spre a fi chinovie de parinti monahi. Si fiindca prin partea femeiasca putea sa se aduca vreun scandal monahilor vietuitori acolea, de aceea, sub grea legatura s-au oprit ca de la acest loc sa nu mai treaca inainte, sub nici un chip, parte femeiasca. Iar cele ce vor indrazni a trece sa fie sub blestem si toate nenorocirile sa fie asupra lor, precum: saracia, gubavia si tot felul de pedepse. Si iarasi, cele ce vor pazi aceasta hotarare sa aiba blagoslovenia lui Dumnezeu si a smereniei noastre si sa vie asupra lor tot fericitul bine. Amin. Calinic. Râmnic, 1867"

In vara aceluiasi an, dupa innoirea Manastirii Frasinei, o copila din satul Muereasca, care pastea vitele aproape de hotarul manastirii alergand dupa vite, a trecut din greseala mai sus de piatra cu legamantul pus de Sfântul Calinic. In ceasul acela, copila s-a imbolnavit de epilepsie.
La rugamintea parintilor ei, preotul din sat a spus despre aceasta Sfântului Calinic, rugandu-l s-o ierte si sa-i citeasca rugaciuni de vindecare.
- Ce trista intamplare, a zis blândul episcop.. Sa mergem sa ne rugam pentru dansa.
Deci, a venit anume in satul Muereasca si a intrat in casa bolnavei. Copila zacea in pat in grea suferinta.
- Ma cunosti? a intrebat-o Sfântul Calinic. Iar bolnava a facut semn din cap ca il cunoaste. Apoi, mângâind-o, i-a zis:
- Ai sa t faci sanatoasa; da, da, da ai sa te faci sanatoasa. Eu te-am iertat! Sa ne rugam lui Dumnezeu sa te ierte si El. Apoi si-a pus omoforul peste bolnava, i-a citit rugaciunea de iertare, a stropit-o cu agheazma pe frunte si i-a zis din nou; "Da, da, ai sa te faci sanatoasa!" Si a plecat.
Dupa o zi, copila s-a sculat sanatoasa din pat.

Si acum sa revenim la topic.

Miha-anca 23.01.2013 22:55:17

Uitandu-ma la femeile din Parlamentul European, nu am vazut ostentatie. Nu acelas lucru il pot spune despre femeile din Parlamentul României. Aici vei vedea numai femei imbracate dupa ultima moda, cu decolteuri adanci si sani expusi vederii. Dupa mine e dovada proastei cresteri si a parvenitismului.

Nu ma mir, caci intre timp aflam despre canapeaua unui sef de partid, folosit de un coleg si o tanara, nu pentru a dormi... In atare situatie, se cere ca domnisoarele si doamnele din cladirea Parlamentului trebuie sa fie imbracate tip-top, caci avantajele care decurg din aceste "relatii" nu sunt de loc neglijabile.
Am inteles de la cei care stiu, ca nu mai e suficient ca sa devi amanta unui sef mare, ci trebuie sa te si stie lumea...
Iata deci, la ce foloseste imbracamintea luxoasa.
"Aici sunt banii dumneavoastra!"

ioanna 24.01.2013 07:44:45

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 497598)
Adevărul e că, cel puțin în sală, colegele trebuie să se îmbrace în robă - în afară sălii, însă, nu prea înțeleg cum potențialii clienți pot lua în serios o tânără avocată îmbracată ca pentru un pictorial în Click!.

Clientii vin prin recomandare, ei te suna, te cauta, nu-i culegi tu prin tribunal sau pe strada, iar la prima intalnire conteaza cum gandesti, ce impresie ii lasi omului care-ti expune problema lui, cum o abordezi, moment in care tinuta trece in plan secund. Si asta se intampla mai cu toate profesiile liberale.

Daca esti designer si-l cuceresti pe client prin ideile tale, care simte ca tot ceea ce si-a dorit prinde contur , are mai putina importanta pentru el cum esti imbracat. Extremele (neglijenta sau excentricitate) vor fi percepute drept boeme, iar “normalitatea” - o lipsa de fite , deci oricum esti bine pentru clientul multumit de ceea ce ii prezinti. Insa va dau dreptate, avocatii si medicii sunt campioni la “iesitul in evidenta”, la (semi)lux afisat, uneori dublat de prost-gust. E suficient sa mergi la o intalnire/conferinta/sipozion de-a lor sa vezi cum se prezinta. Instinctul imitatiei functioneaza mai bine in cadrul acestor categorii profesionale si mai putin touch-ul personal. (e impresia pe care mi-o lasa)

DragosP 24.01.2013 07:52:17

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 497606)
Nu ma mir, caci intre timp aflam despre canapeaua unui sef de partid, folosit de un coleg si o tanara, nu pentru a dormi...

Dar pentru a ce, doamnă? :39:

mihaila_alin 24.01.2013 09:16:37

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 497649)

expozitie cu vinzare:detergenti,sapunuri,in general cosmetice.

ioanna 24.01.2013 09:31:48

Citat:

In birou nu-ti pui canapele extensibile pentru odihna si relaxare, ci canapele fixe, cu sezut mediu spre tare, daca nu vrei ca oamenii sa se simta prea confortabil si sa se lungeasca cu discutiile, nemaiputand "scapa" de ei :10:

Cornel Urs 24.01.2013 09:32:24

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 497603)
vorba lui Pittis:nu conteaza cat de lung am parul (rochia, fusta), important e cat si cum gandesc-apropos de colegele tale. CV-ul conteaza si nu lungimea fustei

da, dar pentru Dumnezeu conteaza lungimea fustei.

poate patronul (angajatorul) apreciaza moda, insa Dumnezeu nu ! :68:

DragosP 24.01.2013 09:35:19

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 497660)
In birou nu-ti pui canapele extensibile

Eu n-am canapea în birou.
D'ai întreb la ce se referea doamna Miha.

celestial_pottery 24.01.2013 09:39:42

Citat:

Si tu, acum!

Ana Tr. 24.01.2013 10:57:20

Lasati ca nu toate femeile se imbraca provocator iar cat despre barbati, sunt si care nu sunt interesati de acest aspect.

stefan florin 24.01.2013 10:58:08

Citat:

În prealabil postat de Ana Tr. (Post 497671)
Lasati ca nu toate femeile se imbraca provocator iar cat despre barbati, sunt si care nu sunt interesati de acest aspect.

mare dreptate ai

Cornel Urs 24.01.2013 12:41:46

Citat:

, sunt si care nu sunt interesati de acest aspect.

nu sunt interesati, ca nu vor sa se intereseze, adica lupta cu ispita, insa decolteurile si fustele mini ii deranjeaza, chit ca nu arata asta si nu doresc sa dea curs "atractiei", stiind ca au acasa o sotie careia trebuie sa-i fie fideli.

AlinB 24.01.2013 12:47:39

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 497578)
Personal privesc muntele Athos ca pe un altar. Femeile nu intra in altar, barbatii doar cu incuvintarea clericilor. La fel se intampla si la Athos, barbatii intra in anumite conditii, daca obtin permisii, muntele fiind dedicat monahilor, slujitorilor "altarului". Daca s-ar inlatura interdictia pentru femei, cred ca Muntele Sfant ar disparea cu totul din constiinta oamenilor, asa cum ar disparea altarul, daca s-ar renunta la iconostas. Interzicerea femelelor animalelor domestice pare o extindere a traiului in curatie de la nivelul uman la cel animal, intreg muntele fiind "sfant".

Athosul e acel tip de spatiu sacru ce exista in postura stabila, insemnat vizibil, spatiu extras din teritoriu si din timp, ce are de partea sa memoria, fiind un simbol al credintei ortodoxe, centru spiritual. Dpmdv manastirea Frasineni nu are aceeasi calitate de centru, insa daca au dat un avaton, sa le fie de bine, n-oi intra prin efractie in incinta ei.

Intreb inca o data, interdictia vizavi de animalele de ordin feminin, vine de la Maica Domnului?

Ce legatura are interdictia vizavi de animale domestic cand sunt animale salbatice si ce legatura au animalele domestice cu "curatia" muntelui?
Iarasi ajungem la ideea ca sexul e murdar in sine, cand Dumnezeu la lasat pentru perpetuarea vietii?

In ceea ce priveste elogiile.. cred ca ortodoxia are temeiuri si simboluri mai temeinice decat o zona monahala, oricare ar fi aceea, mai ales ca nimic din ce este omenesc nu e scutit de trecerea timpului si tulburare.

ioanna 24.01.2013 14:43:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 497713)
Ce legatura are interdictia vizavi de animale domestic cand sunt animale salbatice si ce legatura au animalele domestice cu "curatia" muntelui?Iarasi ajungem la ideea ca sexul e murdar in sine, cand Dumnezeu la lasat pentru perpetuarea vietii?

Interdictia animalelor nu apare specificata in textul avatonului. Nu cunosc motivul real pentru care s-a ajuns la asa ceva, eu mi-am explicat-o printr-o extindere a traiului in curatie de la nivel uman la animal.

Athosul ar trebui sa ramana "loc al calugarilor" asa cum a fost consacrat in sec.XI, un loc de rugaciune, nu obiectiv turistic pentru barbati.

mihaila_alin 24.01.2013 15:01:22

Citat:

poate se pastreaza proportiile adica =.

vsovivivi 24.01.2013 16:37:01

Problema nu-i la femei, la fecioare sau la mulțimea lor, ci e la trădarea din pofta ochiului și din trufia vieții care stă în inima egoistă a bărbatului care ca un jmecher viclean se știe folosi de naivitatea și prostia lor, a fecioarelor credule, spre a-și împlinii născocirile sau idealurile de păcătuire ale gLumii prin imitări și prin repetările imitărilor... până moare.

Deci o femeie sau fecioară chiar goală nu e ispititoare ci doar e frumoasă și luminoasă, pe când o-chiulul bărbatului care vrea, el vrea de cum se ivește prilejul, cum iese din ascuns de la pândă pofta vicleană, el vrea să trădeze și să se laude la lume... și această desfrânare plină de deșertăciune care se înalță pe sine cu egoism și lăcomie pândind în ascuns căci nu-i ajunge nici lui iubirea lui de sine, asta provoacă pe neașteptate stârnirea 'fericită', caldă și dulce a trădării, nici nu te-aștepți și te trezești că ești fericit că trădezi și te miri și ești surprins căci nu pricepi cum de trădarea e atât de frumoasă și apetisantă.

E defapt un surogat al iubirii, e sminteala din ochi, din minte, din ideal, din vis, din nărav, căci de acolo vine, din năravul gLumii care i-a spus ce să dorească el sărmanul amăgit căci el chiar crede că iubește când colo el nu știe că defapt trădează, vinde, dispruge, spurcă, dezbină, minte și pătează surpând tot ce atinge... doar din priviri... că așa-și închipuie, că le pipăie și că le vede goale, oricum ar fi ele îmbrăcate. Le vede familiar și obijnuit cu păcatul ca pe sclavele lui sexuale, ca pe averea plăcerilor lui. Nu e iubire asta ci e surogat și sminteală, e mită și e averea păcatelor cu care se laudă 'sfințișorul' care cică se smerește ca să-l vadă toată gLumea cum postește și cum se roagă.

Deci nu haina și ținuta vicleană și mini a fetelor contează care te pot seduce cu un zâmbet sau o privire cât prostia și jmecheria din privirea bărbatului care primul caută privilegii dându-se deștept și înțelept amăgind ca să iasă în evidență prin prilejurile aducătoare de stârnirile lăcomiei înfometată de ceea ce a văzut sau a născocit el... adică înfometată de chipurile fățarnice ale trădării îndrăznind să facă el primul pasul spre năpăsare și spre trădare, trădare, trădare, de 4 ori trădare, și tot așa și la mai mare.

Vai ochilor și vai inimii că în ei șade descoperirea care se mulțumește cu sine și apoi se felicită de cât va fi el de bogat din pricina puterii cu care-și închipuie un viitor feeric obținut prin forțe proprii, prin încrederea doar în sine, deși el trăiește ca o căpușă doar din furt sau pe banii părinților ca un fățarnic alintat care nu-i în stare de nimic decât să se creadă patron ce trage la răspundere că alții nu și-au făcut treaba în timp ce el i-a plătit.

Părul este acoperământul femeii iar a bărbatului barba.

Ca să nu te smintești caută să vezi în aproapele tău o sfântă icoană și nu o priveliște a desfrâului.

Când nu mai puteți de atâta sminteală entuziasmantă atunci frecați-vă buricele degetelor unele de altele și pielițele de la unghii și pricepeți ce anume vreți să tot priviți și să repriviți exact așa ca niște vicleni politicieni pariori pătimași puși pe lupte intestine... și poate vă lasă năravul cel rău și sadic și superstițios care brusc pune stăpânire pe voi și pe clipa de conviețuire ca să vă lepădați de credință și de taină.

Miha-anca 24.01.2013 18:57:41

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 497663)
Eu n-am canapea în birou.
D'ai întreb la ce se referea doamna Miha.

A fost stire la TV; deci e fapt cunoscut de toata lumea. Eu mai mult de atat nu te pot lumina, dar poti cauta stirile de acum 2 saptamani si afli.

Miha-anca 24.01.2013 19:03:33

Citat:

N-am inteles ce sa las.
Nu am afirmat ca toate femeile fac acest exces de lux; dar sunt unele, care nu apar de doau ori in aceeasi imbracaminte. Oare de aceea sunt ele in Parlamentul Romaniei?
Poate de aceea merg prost treburile in tara: lumea e preocupata mai mult de cum arata, in loc sa se preocupe de rezultatele muncii lor. Lucreaza mai mult pentru beneficiul propriu, decat pentru tara. Egoism. Asta nu deranjeaza? Cauza e tot preocuparea maxima pentru propria imagine.

DragosP 24.01.2013 19:08:04

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 497789)
A fost stire la TV; deci e fapt cunoscut de toata lumea. Eu mai mult de atat nu te pot lumina, dar poti cauta stirile de acum 2 saptamani si afli.

Chestia e că eu nu mă mai uit la știri.
De fapt, în afară de eurosport (pentru snooker) și Trinitas, nu prea urmăresc altceva.
Așa că chestiile cu curvăriselile (pardon) mondene mă depășesc. Alții văd că le rețin...

Miha-anca 24.01.2013 20:00:06

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 497793)
Chestia e că eu nu mă mai uit la știri.
De fapt, în afară de eurosport (pentru snooker) și Trinitas, nu prea urmăresc altceva.
Așa că chestiile cu curvăriselile (pardon) mondene mă depășesc. Alții văd că le rețin...

Atunci de ce ai intrebat, de parca nu te prinsesei despre ce e vorba?!? Doar ca sa umpli spatiul cu litere? Sunt prea multi, care fac acest lucru; chiar prea multi. Este si o dovada de neseriozitate.
Mesajul acesta nu e doar pentru tine, DragosP, ci pentru toti, care scriu doar aprecieri la adresa celorlalti, fara a avea un aport propriu la topic. Dar la off-topic sunt primii.

DragosP 24.01.2013 21:19:55

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 497814)
Atunci de ce ai intrebat, de parca nu te prinsesei despre ce e vorba?!?

Dar de unde știi tu despre ce și de ce m-am prins eu?
Aportul dumitale ontopic la topic care a fost mă rog?
Bârfa auzită la tv șanț?
Și mai vorbim despre seriozitate??
Sunteți simpatică!

Miha-anca 24.01.2013 21:21:31

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 497873)
Dar de unde știi tu despre ce și de ce m-am prins eu?
Aportul dumitale ontopic la topic care a fost mă rog?
Bârfa auzită la tv șanț?
Și mai vorbim despre seriozitate??
Sunteți simpatică!

Dragutule, topicul acesta eu l-am deschis! Iar tu doar ai comentat pe langa, ca de obicei.
Si te mai rog ceva, sa iti reviziuesti putin vocabularul, caci este sub nivel. Mistocareala isi are locul la coltul strazii, nu pe un forum crestin-ortodox. Amin!

DragosP 24.01.2013 21:32:02

Și dacă l-ai deschis tu, ce? Automat tot ce scrii e ontopic?
Parcă ai fi papesă! Adică infailibilă.
Cât despre limbaj: te rog important să nu devenim prea familiari.

Miha-anca 24.01.2013 22:01:40

Citat:

În prealabil postat de vsovivivi (Post 497768)
Problema nu-i la femei, la fecioare sau la mulțimea lor, ci e la trădarea din pofta ochiului și din trufia vieții care stă în inima egoistă a bărbatului care ca un jmecher viclean se știe folosi de naivitatea și prostia lor, a fecioarelor credule, spre a-și împlinii născocirile sau idealurile de păcătuire ale gLumii prin imitări și prin repetările imitărilor... până moare.

Deci o femeie sau fecioară chiar goală nu e ispititoare ci doar e frumoasă și luminoasă, pe când o-chiulul bărbatului care vrea, el vrea de cum se ivește prilejul, cum iese din ascuns de la pândă pofta vicleană, el vrea să trădeze și să se laude la lume... și această desfrânare plină de deșertăciune care se înalță pe sine cu egoism și lăcomie pândind în ascuns căci nu-i ajunge nici lui iubirea lui de sine, asta provoacă pe neașteptate stârnirea 'fericită', caldă și dulce a trădării, nici nu te-aștepți și te trezești că ești fericit că trădezi și te miri și ești surprins căci nu pricepi cum de trădarea e atât de frumoasă și apetisantă.

E defapt un surogat al iubirii, e sminteala din ochi, din minte, din ideal, din vis, din nărav, căci de acolo vine, din năravul gLumii care i-a spus ce să dorească el sărmanul amăgit căci el chiar crede că iubește când colo el nu știe că defapt trădează, vinde, dispruge, spurcă, dezbină, minte și pătează surpând tot ce atinge... doar din priviri... că așa-și închipuie, că le pipăie și că le vede goale, oricum ar fi ele îmbrăcate. Le vede familiar și obijnuit cu păcatul ca pe sclavele lui sexuale, ca pe averea plăcerilor lui. Nu e iubire asta ci e surogat și sminteală, e mită și e averea păcatelor cu care se laudă 'sfințișorul' care cică se smerește ca să-l vadă toată gLumea cum postește și cum se roagă.

Deci nu haina și ținuta vicleană și mini a fetelor contează care te pot seduce cu un zâmbet sau o privire cât prostia și jmecheria din privirea bărbatului care primul caută privilegii dându-se deștept și înțelept amăgind ca să iasă în evidență prin prilejurile aducătoare de stârnirile lăcomiei înfometată de ceea ce a văzut sau a născocit el... adică înfometată de chipurile fățarnice ale trădării îndrăznind să facă el primul pasul spre năpăsare și spre trădare, trădare, trădare, de 4 ori trădare, și tot așa și la mai mare.

Vai ochilor și vai inimii că în ei șade descoperirea care se mulțumește cu sine și apoi se felicită de cât va fi el de bogat din pricina puterii cu care-și închipuie un viitor feeric obținut prin forțe proprii, prin încrederea doar în sine, deși el trăiește ca o căpușă doar din furt sau pe banii părinților ca un fățarnic alintat care nu-i în stare de nimic decât să se creadă patron ce trage la răspundere că alții nu și-au făcut treaba în timp ce el i-a plătit.

Părul este acoperământul femeii iar a bărbatului barba.

Ca să nu te smintești caută să vezi în aproapele tău o sfântă icoană și nu o priveliște a desfrâului.

Când nu mai puteți de atâta sminteală entuziasmantă atunci frecați-vă buricele degetelor unele de altele și pielițele de la unghii și pricepeți ce anume vreți să tot priviți și să repriviți exact așa ca niște vicleni politicieni pariori pătimași puși pe lupte intestine... și poate vă lasă năravul cel rău și sadic și superstițios care brusc pune stăpânire pe voi și pe clipa de conviețuire ca să vă lepădați de credință și de taină.

Bravo, Ovidiu! In sfarsit un raspuns edificator. Ai atins absolut toate aspectele problemei.

Miha-anca 24.01.2013 22:54:20

Veșmântul nu este numai element al identificării și al prestigiului social, ci el comunică cine este persoana, de unde este originară, cu ce se ocupă, unde merge, care este scopul acțiunii sale, etc.

Chiar mai mult, veșmântul comunică intenția de afirmare a superiorității de către putătorul său, astfel: "Atitudinea de impunere, de impresionare a celuilalt se realizează, la diferitele popoare, în esență identic; doar mijloacele diferă de la cultură la cultură: ea constă în fond dintr-o argumentare a părților corpului, în special a înălțimii și a lățimii umerilor, asociată cu expresia înfricoșătoare a figurii; mijloacele folosite sunt diverse: pene, blănuri de animale sau detalii vestimentare: epoleții uniformelor militare.

De altfel, comunicarea poziției ierarhice la om, capătă nuanțe de mare rafinament, după cum remarca și Desmond Morris:

"Forma exactă a nodului cravatei, aranjarea precisă a părții expuse a batistei, din buzunarul de la piept, nuanțări infime ale accentului vocal urna și aite asemenea caracteristici aparent lipsite de importanță capătă o semnificație socială vitală în determinarea poziției sociale a individului".

Prin urmare o persoană care se îmbracă cu o anumită vestimentație comunică despre sine nu numai caracteristici ale structurii sale psiho-morale ci și informații privind statusul său, poziția sa într-o structură ierarhică, etc.

Astfel, dacă o persoană se îmbracă elegant, recurgând la diferite mijloace pentru a realiza această eleganță, coafură, o anumită culoare a materialelor, o cravată deosebită, o servietă diplomat cu cifru, o face nu numai pentru a comunica date despre poziția sa ci și de a exprima dorința și intenția de a se deosebi de ceilalți, de a se evidenția, de a fi într-un anume fel obiect al admirației celorlalți.
În această fază este exprimată și corelația dintre comportament și comunicare.
Problema este însă mult mai complexă, ea se fundamentează pe nevoia de act prestigiu și de admirație. http://articole.famouswhy.ro/hainele...tatea_noastra/

Miha-anca 24.01.2013 23:21:43

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 497754)
Interdictia animalelor nu apare specificata in textul avatonului. Nu cunosc motivul real pentru care s-a ajuns la asa ceva, eu mi-am explicat-o printr-o extindere a traiului in curatie de la nivel uman la animal.

Athosul ar trebui sa ramana "loc al calugarilor" asa cum a fost consacrat in sec.XI, un loc de rugaciune, nu obiectiv turistic pentru barbati.

http://www.credinta-adevarata.ro/201...munte-athos-2/

mihaila_alin 25.01.2013 11:54:31

mai dar aveti-va,smeriti ca fratii.

Miha-anca 25.01.2013 23:18:08

Nu demult m-am intalnit cu un prieten la biblioteca Universitatii Andrews. Dupa ce ne-am salutat, el m-a intrebat daca poate sa-mi faca un compliment. M-am inrosit si am spus:
-Bine.
Atunci el a zis:
-Staci, vroiam sa iti multumesc pentru felul in care te imbraci. Este asa de placut sa vezi o tanara imbracata modest. Dupa-amiaza asta in cantina a trebuit sa evit sa ma uit la cateva tinere care stateau la masa mea, caci imbracamintea lor era prea sumara. Cand sunt langa tine nu trebuie sa fac asta si apreciez mult acest lucru la tine.
Cuvintele lui m-au surprins putin, dar in acelasi timp m-au bucurat. Ele au intarit in mintea mea un principiu pe care Domnul mi-l aratase cu cativa ani in urma – ca eu sunt pazitorul inimii fratelui meu.
Traim intr-o societate in care se accepta mai multe grade de nuditate. Majoritatea hainelor, mai ales cele de vara, nu lasa decat putin loc imaginatiei. Eu nu sunt barbat, dar am avut destule discutii cu baietii pentru a-mi da seama ca asupra unui barbat imaginea trupului unei persoane de sex opus are un impact cu totul diferit decat asupra unei femei. in timp ce Dumnezeu le-a creat pe femei sa fie excitate de atingere si tandrete, barbatii au adesea nevoie de un stimul vizual.

Tinerelor, noi suntem responsabile sa ii ajutam pe fratii nostrii sa aiba inima curata. Nu ar trebui sa purtam vreodata ceva care ar fi incitant pentru ei, caci daca prin hainele noastre impingem pe cineva sa pacatuiasca, chiar si cu gandul, suntem responsabile, cel putin in parte. (Vezi Matei 5:27, 28). „Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant, care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.“ (1 Corinteni 6:19, 20). Expunandu-ne privirii altora trupul sau anumite parti ale acestuia, noi nu il proslavim pe Dumnezeu.

Modestia in imbracaminte reflecta modestia inimii. Femeia care incearca sa castige atentia unui barbat isi etaleaza sexualitatea prin imbracamintea sa sau prin lipsa ei. Totusi, o femeie morala isi va expune trupul unui singur barbat – cel pe care Dumnezeu i-l ofera ca sot. Puritatea din inima ei se va vedea in puritatea felului in care se imbraca si actioneaza. Ma rog mereu ca Dumnezeu sa ma ajute sa ma imbrac in asa fel incat sa il onorez pe viitorul meu sot si sa ii protejeze pe barbatii pe care Dumnezeu ii aduce intre timp in viata mea. Este privilegiul meu sa ii ajut sa aiba inima curata. Cred ca asta se include in porunca lui Hristos: „sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.“ (Matei 22.39)
Dezamagirea. Din nefericire, moda din zilele noastre nu se bazeaza pe dragostea pentru altii, ci pe dragostea de sine.
http://articolecrestine.com/tineret/...inima-mea.html

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:53:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.