![]() |
Citat:
|
Citat:
Suntem doi oameni subiectivi. Iata ce am inteles eu din exemplul tau: Faptul ca interventiile copiilor atei nu erau rautacioase, imi arata ca parintii lor nu sunt anti-teisti. Ei nu discutase-ra cu copii despre aceste teme, sau poate prea putin. Faptul ca un parinte nu pune dop mintii copilului sau, tu o vezi ca pe o funie groasa a ignorantei? |
Citat:
|
Eu îți pot face trimitere la minunile sfinților.
Dacă nu cei din vechime, cei (cvasi)contemporani nouă. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Rezultat care poate să fie material sau spiritual. Dacă te întrebi la ce e bună rugăciunea: nu neapărat pentru a face minuni, ci pentru a face din cel ce se roagă un om mai bun. Gândește-te numai cum s-ar schimba lumea noastră dacă s-ar umple de rugători. Cum ar fi, să zicem, ca politicienii să se apuce serios de rugăciune?
|
Citat:
|
Am citit eu multe pe forum, da asta le intrece pe toate!
Citat:
Va rog sa ma iertati de aceasta grava omisiune, dar cred ca mi se trage din momentul in care am citit de calitatea indoielnica cica al unor sfinti. Auzi, calitatea de model tu care postezi la thred-ul ,,sa ne amuzam oleaca" - impreuna cu fratele tau neagu - glume porcoase sau cu idolul tau, cu care nu v-asi dori pentru nimic in lume, credeti-ma, sa va pupati bot in bot in eternitate, dar daca il iubiti asa de mult... |
Citat:
|
Citat:
Si daca muntele trebuie sa vina la mahomed.... |
Citat:
muntele să stea unde îi este locul. iar eu îl voi ocoli. dar când îmi aruncă pietre pe șosea, le dau la o parte. și mai pun și indicatoare cu "atenție cad pietre". |
Citat:
|
Si ca sa reintram in fagasul thred-ului si el prigonea crestinii ca tu acuma icoanele!
|
Citat:
până atunci o trec la capitolul "povestiri". |
Citat:
le vreau acolo unde le este locul. și că tot pomenea cineva de Tabelul lui Mendeleev, de ce nu putem să ip poștal în biserici? |
Citat:
|
Citat:
până ... am aflat că nu are cine să îmi răspundă. |
Citat:
Sa sti ca si eu am cerut odata sa fie pusa o persoana la locul ei. Si a fost! Diferenta era ca acea persoana eram eu - eu nu eram la locul meu - eram prea sus!!! Asa ca faza cu am cerut 12 ani nu te cred! Raspunsurile le primesti dar nu le accepti. Desi nu sunt fan AlinB, trebuie sa recunosc ca a zis o chestie extraordinara. Si anume ca daca iti raspunzi sincer la problemele tale, multe intrebari si frustrari dispar! Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
sunt date cu ușurință fără a se cunoaște situația. |
Citat:
Dupa cum probabil stii, nu sunt ateu, iar daca nu am apucat sa afirm, o fac acum : sunt un iubitor al artei bizantine. Dar cu toate astea constiinta ma obliga sa cedez presiunii unui text din Psaltire: "pentru faptele voastre s-a defaimat numele lui Dumnezeu intre oameni." Oare cei ce fac legea invatamantului sunt teleportati aici de pe alta planeta? Sau sunt ei intrupari ale demonilor de pe sub pamant (sau de unde s-ar zice ca or fi)? Oare Dumnezeu nu stie ca traim intr-un stat laic? Oare cei ce au ajuns sa slujesca si sa creada intr-un stat laic nu provin tot din familii crestine? Oare nu fusese si Niculae Moromete botezat si dus de ma-sa la biserica? Ce l-o fi impins sa devina comunist? Nu cumva a vazut ca popa una predica si alta face? Tu, ca om adult si cu discernamant, ai urma pana la moarte unui om care una iti toarna in ureche si alta il vezi facand? A doua chestiune pe care as vrea sa o adaug este cea cu privire la relevanta icoanelor in spatiul public. Oare nu cumva, afisand o icoana langa tabelul lui Mendelev sau langa drapelul UE, facem din icoana un simplu drapel politic? Oare nu banalizam sfintenia icoanei? Oare vom avea o generatie de adolescenti cuviosi daca ar fi icoane pe pereti? Ce folos isi poate gasi un biet copil la o icoana cat timp nu i se explica rolul acesteia in viata crestinului? Chiar, dragul meu frate. Care este rolul icoanei in viata ta de crestin ortodox? Ce te-a invatat duhovnicul? |
Citat:
A, că e unul sau altul, ateu din neștiință (era să zic prostie) e una. Dar tu, care zici că 12 ani ai încercat... |
Citat:
În rest, cu totul de acord în ce privește raportul dintre vorbă și faptă. Întotdeauna am căutat să-i urmez pe cei în a căror viață se reflectau vorbele lor, ocolindu-i pe cei care doar citau. E nevoie de cuvânt viu. În ce privește relativizarea icoanei prin alăturarea cu imaginile profane... Nu știu ce să zic. Depinde foarte mult de privitor, de ochiul său. Iar în cazul elevilor, depinde dacă cineva le deschide ochii, dacă-i învață să privească icoana. Altfel, sfințenia obișnuiește să invadeze mundanul în Ortodoxie. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
eu am fost întâi credincios. |
Citat:
Desi, sa ma ierti, nu am indraznit nicioadata sa sugerez ca eu as face parte dintre cei buni, dimpotriva... De ce? Sec: m-a miluit Bunul Dumnezeu sa vad ca pacatele mele sunt inaintea mea, pururea... Ca faradelegea mea eu o cunosc... |
Citat:
Cum sade omului sa aiba doar minte rupta cu totul de inima?.... Ingust, cerc vicios, sufocare, cusca, cub si alte reprezentari ale uneia si aceleiasi conditii sfasietoare... |
Citat:
si sa ii rugam sa se roage si ei pentru noi, bolnavii inaintea Domnului... |
Citat:
|
De citit tot articolul!
Citat:
Hristos S-a definit pe Sine drept usa spre mantuire. "Eu sunt usa. De va intra cineva prin Mine, se va mantui…" (Ioan 10, 9). In aceasta situatie, usa nu mai este un obiect, ci o persoana. Trecerea prin ea neputandu-se realiza in chip mecanic, ci numai prin dialog. Fiind o usa vie, ea nu are nevoie de un afis cu privire la modul ei de intrebuintare. Fiecare o poate deschide intr-un mod propriu. Unul o deschide prin cuvinte de multumire, de iertare, altul prin fapte de milostenie etc. Se poate intampla ca unii sa bata in aceasta usa si sa nu li se deschida. In astfel de situatii nu usa e cauza nedeschiderii, caci ea nu este selectiva. Cauza neintrarii sta in cel care bate. Acesta bate in ea ca in orice alt obiect. Nu o vede ca fiind total diferita de tot ce exista. Gestul acestuia e asemanator cu cel care desi se roaga lui Dumnezeu, nu primeste raspuns la cereri, pentru ca doreste cele ce nu ii sunt necesare pentru mantuire. |
La mulți ani, dragi ortodocși, astăzi, cu prilejul Duminicii Ortodoxiei!
Să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru mângâierea sufletească de care avem parte datorită icoanelor nefăcute de mână de om. Să-I mulțumim lui Dumnezeu și pentru icoanele pictate cu pioșenie, în post și rugăciune, după canoanele ortodoxe. http://www.teologiepentruazi.ro/2012...todoxiei-2012/ |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:12:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.