Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Homo homini lupus: Despre manipulare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16058)

ovidiu b. 09.02.2013 00:21:46

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502272)
ovidiu b., te-ai referit la "cipofili"! Asa ca sa revenim la topic.

:21:...Serios? Iarăși vezi numai ceea ce-ți covine? Vezi că în paranteză primul cuvânt e ”vânzători” și apoi ”cipofili”. Nu știu de ce am vaga impresie că noi trebuie să participăm pe acest topic doar de a confirma ceea ce tu susții. Ce este contrar susținerilor tale e OFF TOPIC sau MANIPULARE. Oare mă înșel?

eliza-georgiana 09.02.2013 00:24:41

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 502260)
Sper că nu gătești precum te exprimi pe-aici! Fiindcă doar o bucătăreasă neiscusită reușește contraperformanța de a face din ingrediente de calitate un ghiveci indigest!

aha!! finalmente un pas inapoi! uite ca nu te mai repezi sa-ti improsti veninul:1: cauti acu' sa abati discutia intorcand-o ca la ploiesti cu mult gust, ca-n bucataria lu' jamie oliver!! delicios!!

Miha-anca 09.02.2013 00:32:10

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 502260)
Sper că nu gătești precum te exprimi pe-aici! Fiindcă doar o bucătăreasă neiscusită reușește contraperformanța de a face din ingrediente de calitate un ghiveci indigest!

Invatatura ortodoxa ti-a devenit indigesta? Interesant!
Totusi ar fi bine, sa lasi remarcile astea fara sens!

ovidiu b. 09.02.2013 00:45:01

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502270)
Doar prin credinta au reusit unii dintre ei sa reziste ai sa iasa in inchisoare.
Iar daca ii asculti pe tortionari, ei si-au facut doar "datoria".

De ce dăm vina pe torționari, care poate au făcut un bine, deși el aparent poate fi interpretat ca un rău? Pr Iustin Pârvu după ce a ieșit din închisoare, întrebat fiind ce sentiment are, a răspuns: Un mare regret. Harul cu care m-am întâlnit închisoare nu m-am mai întâlnit afară.
O monahie când a ieșit din închisoare a făcut o metanie pe pragul închisorii și a simțit cum i s-a ridicat harul pe care l-a simțit în închisoare.
Deci ce poate fi rău? Sau răul ține de interpretarea noastră subiectivă? De ce ne concetrăm atenția pentru a vedea numai răul?

ps: era un film, nu-i mai rețin numele, care avea o replică ”you have an obsession, kid!” :71:

Mihailc 09.02.2013 01:10:13

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502282)
Invatatura ortodoxa ti-a devenit indigesta? Interesant!
Totusi ar fi bine, sa lasi remarcile astea fara sens!

Care "învățătură ortodoxă"? Aia "propovăduită" prin copy-paste de pe blogurile lăutarilor evlaviei digitale? :21:

Mihailc 09.02.2013 01:18:53

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 502279)
aha!! finalmente un pas inapoi! uite ca nu te mai repezi sa-ti improsti veninul:1: cauti acu' sa abati discutia intorcand-o ca la ploiesti cu mult gust, ca-n bucataria lu' jamie oliver!! delicios!!

Ignori faptul că veninul are și numeroase proprietăți terapeutice. Nu-i vina mea că tu vezi doar partea goală a paharului!

Miha-anca 09.02.2013 01:26:16

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 502290)
De ce dăm vina pe torționari, care poate au făcut un bine, deși el aparent poate fi interpretat ca un rău? Pr Iustin Pârvu după ce a ieșit din închisoare, întrebat fiind ce sentiment are, a răspuns: Un mare regret. Harul cu care m-am întâlnit închisoare nu m-am mai întâlnit afară.
O monahie când a ieșit din închisoare a făcut o metanie pe pragul închisorii și a simțit cum i s-a ridicat harul pe care l-a simțit în închisoare.
Deci ce poate fi rău? Sau răul ține de interpretarea noastră subiectivă? De ce ne concetrăm atenția pentru a vedea numai răul?

ps: era un film, nu-i mai rețin numele, care avea o replică ”you have an obsession, kid!” :71:

Asa bine, nici dusmanilor nu le doresc!
Faptul ca ei au facut, cu ajutorul credintei, cu totul altceva decat doreau tortionarii, e cu totul altceva. Tortionarii ar fi vrut sa ii spele pe creier.
Monahia vorbea in engleza? Interesant! Poate iti aduci aminte despre ce fim e vorba.

Miha-anca 09.02.2013 01:29:13

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 502294)
Care "învățătură ortodoxă"? Aia "propovăduită" prin copy-paste de pe blogurile lăutarilor evlaviei digitale? :21:

Ce ai tu cu copy/paste? Ai vrea sa ne pierdem toata ziua ca sa dam un raspuns aici? Crezi ca e mai savant cand apelezi la Radio Erevan?
Da, vad ca incepi sa dai iar semne, ca cu tine nu se poate vorbi. Deci iau distanta cuvenita.
Rasetele pe care le afisezi sunt din iad, nu? Nu cred ca se rade astfel in rai.

Mihailc 09.02.2013 01:37:58

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502301)
Ce ai tu cu copy/paste? Ai vrea sa ne pierdem toata ziua ca sa dam un raspuns aici? Crezi ca e mai savant cand apelezi la Radio Erevan?
Da, vad ca incepi sa dai iar semne, ca cu tine nu se poate vorbi. Deci iau distanta cuvenita.
Rasetele pe care le afisezi sunt din iad, nu? Nu cred ca se rade astfel in rai.

Păi zi așa, să știm și noi că avem de-a face cu roboți, nu cu persoane!

"Râsetele" sunt din meniul forumului. Ai uitat că și mata l-ai folosit în repetate rânduri? Sau când hăhăi tu e din rai și când râde altul e din iad?!

iuliu46 09.02.2013 01:38:26

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502225)
Multumesc, Mihailc, de informatie. Fiind vorba despre aceeasi persoana, nu schimba problema pusa de mine.

Dar despre faptul ca Miron Cozma vrea sa candideze, ce spui?
Simplul fapt, ca vrea sa se foloseasca de inaltele sale abilitatile de manipulator, mie mi se pare sub orice critica. Nu zic, ca ar avea vreo sansa, dar cine stie?!? Vom vedea ce sustinere are.

Atunci in 1999 s-a intamplat ceva interesant ce poate avea legatura cu topicul. Minerii in drumul lor spre Bucuresti poate nu ar fi reusit singuri dar pe unde treceau populatia se solidariza cu ei. Nu-mi dau seama, probabil alta ar fi fost situatia in Bucuresti, dar atata timp cat au fost pe drum au avut populatia de partea lor. Imi aduc aminte ca aparea CTP-ul in fiecare seara la PRO TV si incerca sa explice de ce trebuiesc batuti. Dupa Costesti pana si lui CTP ii trecuse cheful de bataie.
Pro TV a fost atunci un intrument clar de manipulare. Se transmiteau stiri de genul :
"Asupra unui miner a fost gasit un flacon de pastile straine ( se dadea o descriere a pastilei ). Medicii ne-au spus ca acestea provoaca agresivitatea.
Sau imediat dupa Costesti : "A fost gasit un jandarm impuscat in cap "

In chiar ziua " pacii " de la Cozia, in timp ce liderii minerilor erau la manastire, in grupul mare de mineri isi face aparitia o " maicuta ". Se fac cateva rugaciuni comune, dupa care "maicuta" incepe sa strige " Jos Teoctist ! " .
Nu-mi dau seama daca era vreo schismatica si a vrut sa profite de "rivolutie " sau daca nu a fost tot o mare actiune de manipulare pentru a-i prezenta pe mineri ca unii care lupta impotriva bisericii. Cert e ca spre onoarea lor oamenii nu au marsat la scandarile femeii. Bineinteles totul era transmis in direct, nu erau inca televiziunile de stiri pe atunci dar Pro Tv si Antena 1 transmiteau tot ce se intampla.

Miha-anca 09.02.2013 01:41:34

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 502306)
Păi zi așa, să știm și noi că avem de-a face cu roboți, nu cu persoane!

"Râsetele" sunt din meniul forumului. Ai uitat că și mata l-ai folosit în repetate rânduri? Sau când hăhăi tu e din rai și când râde altul e din iad?!

Ma confunzi: nu sunt nici robot si nici nu am folosit vreodata acest emoticon, pentru ca imi displace.

Miha-anca 09.02.2013 01:51:56

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 502307)
Atunci in 1999 s-a intamplat ceva interesant ce poate avea legatura cu topicul. Minerii in drumul lor spre Bucuresti poate nu ar fi reusit singuri dar pe unde treceau populatia se solidariza cu ei. Nu-mi dau seama, probabil alta ar fi fost situatia in Bucuresti, dar atata timp cat au fost pe drum au avut populatia de partea lor. Imi aduc aminte ca aparea CTP-ul in fiecare seara la PRO TV si incerca sa explice de ce trebuiesc batuti. Dupa Costesti pana si lui CTP ii trecuse cheful de bataie.
Pro TV a fost atunci un intrument clar de manipulare. Se transmiteau stiri de genul :
"Asupra unui miner a fost gasit un flacon de pastile straine ( se dadea o descriere a pastilei ). Medicii ne-au spus ca acestea provoaca agresivitatea.
Sau imediat dupa Costesti : "A fost gasit un jandarm impuscat in cap "

In chiar ziua " pacii " de la Cozia, in timp ce liderii minerilor erau la manastire, in grupul mare de mineri isi face aparitia o " maicuta ". Se fac cateva rugaciuni comune, dupa care "maicuta" incepe sa strige " Jos Teoctist ! " .
Nu-mi dau seama daca era vreo schismatica si a vrut sa profite de "rivolutie " sau daca nu a fost tot o mare actiune de manipulare pentru a-i prezenta pe mineri ca unii care lupta impotriva bisericii. Cert e ca spre onoarea lor oamenii nu au marsat la scandarile femeii. Bineinteles totul era transmis in direct, nu erau inca televiziunile de stiri pe atunci dar Pro Tv si Antena 1 transmiteau tot ce se intampla.

Interesant ceea ce scrii, iuliu46. Multumim!
Daca pastilele provocau agresivitatea, atunci erau droguri.
Cat despre "maicuta" care s-a trezit din senin sa strige impotriva PF Teoctist, putem trage si singuri concluziile.
Fiind departe de tara, nu imi mai sunt proaspete in amintire aceste episode. Il mai vad in fata ochilor pe Cozma, care conducea masele de mineri. Ma intreb daca de pe atunci a invatat acea tehnica speciala de manipulare a maselor, sau abia dupa aceea in inchisoare.
Inchisoarea este ca o scola pentru multi: unii ies mai buni, altii, dimpotriva, se specializeaza in a face rau.

ovidiu b. 09.02.2013 02:00:45

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502299)
Asa bine, nici dusmanilor nu le doresc!
Faptul ca ei au facut, cu ajutorul credintei, cu totul altceva decat doreau tortionarii, e cu totul altceva. Tortionarii ar fi vrut sa ii spele pe creier.

Păi și? Nu asta e ideea? Că orice ”rău” noi îl puteam transforma în bine. Doar să nu vedem numai răul. E clar acum? Sau transformăm iarăși dicuția într-un monolog?

ovidiu b. 09.02.2013 02:04:49

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 502306)

Asta e bună de Radio Erevan. Te fac ăștia vedetă . :21:

Mihailc 09.02.2013 02:23:58

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502309)
Ma confunzi: nu sunt nici robot .

Nu te confund, ai mai multe în comun cu un robot decât cu o persoană. Doar cu mânuța ta ți-ai declarat preferința pentru reacții impersonale

Citat:

Ce ai tu cu copy/paste? Ai vrea sa ne pierdem toata ziua ca sa dam un raspuns aici?
Citat:

si nici nu am folosit vreodata acest emoticon, pentru ca imi displace
N-ai folosit emoticonul ci interjecția pentru a-ți exprima râsul batjocoritor. Uite și dovada:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=435

Mihailc 09.02.2013 02:27:54

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 502322)
Asta e bună de Radio Erevan. Te fac ăștia vedetă . :21:

Uite una mult mai bună, și direct de la sursă:

Întrebare la Radio Erevan:
- Este adevărat că imperialismul capitalist este pe cale de a se prăbuși?
- Perfect adevărat. Necazul este că se prăbușește peste noi…

Miha-anca 09.02.2013 14:17:30

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 502318)
Păi și? Nu asta e ideea? Că orice ”rău” noi îl puteam transforma în bine. Doar să nu vedem numai răul. E clar acum? Sau transformăm iarăși dicuția într-un monolog?

Asta e ideea, ovidiu b.?!? Poti sa le ridici o statuie tututror tortionarilor, daca consideri ca in tot raul, pe care l-au facut, e si un bine:
http://360romania.eu/showthread.php?t=137

Miha-anca 09.02.2013 14:20:39

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 502338)
Uite una mult mai bună, și direct de la sursă:

Întrebare la Radio Erevan:
- Este adevărat că imperialismul capitalist este pe cale de a se prăbuși?
- Perfect adevărat. Necazul este că se prăbușește peste noi…

Ai gresit topicul! Glumele tale le poti posta pe :
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=15713

Miha-anca 09.02.2013 14:27:41

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 502334)
Nu te confund, ai mai multe în comun cu un robot decât cu o persoană. Doar cu mânuța ta ți-ai declarat preferința pentru reacții impersonale

N-ai folosit emoticonul ci interjecția pentru a-ți exprima râsul batjocoritor. Uite și dovada:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=435

De ce spui ca era un ras batjocoritor?!? Nu era deloc batjocoritor. De fapt cum poti spune acest lucru, de vreme ce era vorba despre botez si mirungere? Userul respectiv incerca sa imi explice, ca la ortodocsi nu se face mirungerea in aceeasi zi cu botezul.

Mihailc 09.02.2013 14:35:35

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502430)
De ce spui ca era un ras batjocoritor?!? Nu era deloc batjocoritor.

Dar tu cum poți să spui că râsul altora e din iad?

Miha-anca 09.02.2013 14:37:28

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 502434)
Dar tu cum poți să spui că râsul altora e din iad?

Ma gandeam la un topic despre ras. Asa scria acolo. De ex: pe calugari diavolii ii fac sa rada. Am gasit acest lucru in Pateric.

Mihailc 09.02.2013 14:42:42

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502436)
Ma gandeam la un topic despre ras. Asa scria acolo. De ex: pe calugari diavolii ii fac sa rada. Am gasit acest lucru in Pateric.

Și pe tine cine te face să râzi?

Miha-anca 09.02.2013 14:51:25

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 502438)
Și pe tine cine te face să râzi?

De exemplu un user, care incearca sa ma convinga, ca mirungerea nu se face in aceeasi zi cu botezul.

Mihailc 09.02.2013 15:04:07

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502439)
De exemplu un user, care incearca sa ma convinga, ca mirungerea nu se face in aceeasi zi cu botezul.

Deci tu ai voie să râzi de alții, dar alții nu au voie să râdă de tine. Și dacă râsul este opera lucrării diavolești, atunci, desigur, asta este valabil numai pentru alții, tu fiind exonerată de orice influență malefică. Acum este destul de limpede ce consideri tu "învățătură ortodoxă" și care sunt roadele acesteia.

Miha-anca 09.02.2013 15:07:34

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 502442)
Deci tu ai voie să râzi de alții, dar alții nu au voie să râdă de tine. Și dacă râsul este opera lucrării diavolești, atunci, desigur, asta este valabil numai pentru alții, tu fiind exonerată de orice influență malefică. Acum este destul de limpede ce consideri tu "învățătură ortodoxă" și care sunt roadele acesteia.

Daca observi, nu am ras de user, ci de intentia lui de a-mi inocula o invatatura gresita.
Restul nu e decat atac la personaa, ceea ce nu e acceptabil pe acest site, conform Regulamentului de functionare.

Miha-anca 09.02.2013 15:08:44

Nu e cazul sa continuam cu acest off-topic!

Mihailc 09.02.2013 15:15:30

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502443)
Daca observi, nu am ras de user, ci de intentia lui de a-mi inocula o invatatura gresita.
Restul nu e decat atac la personaa, ceea ce nu e acceptabil pe acest site, conform Regulamentului de functionare.

Da, observ că s-au plictisit și serverele site-ului de ipocrizia ta.

Citat:

Dar oare cine l-a declanșat?

Miha-anca 09.02.2013 15:29:49

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 502445)
Da, observ că s-au plictisit și serverele site-ului de ipocrizia ta.

Dar oare cine l-a declanșat?

Atac la persoana! Te raportez!

Mihailc 09.02.2013 15:32:41

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502444)

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502451)

N-ai decât! Securitatea va fi mândră de tine!

DragosP 09.02.2013 15:55:50

Citat:

L-ai? Că dacă nu, îl eu!
Așa nu_mai_se_poate!

AlinB 09.02.2013 18:38:37

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502436)

Nu exista asa ceva in Pateric.
Ba dimpotriva.

A se vedea poveste cu Avva Antonie si vanatatorul.

AlinB 09.02.2013 18:40:51

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502430)
De ce spui ca era un ras batjocoritor?!? Nu era deloc batjocoritor. De fapt cum poti spune acest lucru, de vreme ce era vorba despre botez si mirungere? Userul respectiv incerca sa imi explice, ca la ortodocsi nu se face mirungerea in aceeasi zi cu botezul.

Userul respetiv, adica eu, incearca sa-ti explice ca e bine sa mai recunosti din cand in cand ca gresesti.

Recomandare la care, binenteles, n-ai putut raspunde decat cu "hahahahahaha".

Adica, din Iad, dupa masura constiintei tale.

AlinB 09.02.2013 18:53:21

Citat:

De parca tu esti prima data la faze de genul asta.

Si eu subscriu la ce a spus Mihailc, in timp ce tu scoti ochii la toti cu tot felul de afirmatii care pot foarte bine fi interpretate ca atac la persoana, faci exact aceleasi lucruri.

Acuzi de manipulare dar incerci sa manipulezi, indemni pe altii sa nu judece dar tu judeci si judeci prost, cu acuzatii aiurea (ca sunt clone, ca au nu stiu ce interese ascunse sa sustina anumite idei, ca fac parte din nu stiu ce partid, etc.), indemni pe altii sa-si masoare cuvintele dar tu nu o faci niciodata, incerci sa folosesti Sf. Scriptura pe post de bata cand n-ai nimic util de spus la subiect, acuzi pe altii ca deturneaza topice cand tu divaghezi in acuzatii, niciodata nu esti capabila sa recunosti cand gresesti, indiferent cati ti-o spun, etc.

Pe topicul asta tii copy-paste -uri savante despre manipulare dar nu-ti poti da seama nici macar atunci cand este o elementara si deschizi discutii de tip barfa-la-coltz de strada intre pensionari de uzina: "L-ai auzit pe Cozma? Manipulatorul!"

Eu stau si ma mir, caut o explicatie, ai o varsta venerabila, deci trecuta prin viata, dotare intelectuala ai ceva, citita cat de cat esti, chiar straina de Biserica nu esti, cum poate cineva sa nu inteleaga pana la urma o iota din ceea ce predica altora?

Singura explicatie care am gasit-o este exact ce a spus Mihailc.

Spiritual se cheama "fatarnicie" si este o boala grea, chiar mai grea decat patimi grele (vezi ca e si un articol aici pe site despre asta).

Cu toata parerea de rau iti spun: gandeste-te bine la asta.

DragosP 09.02.2013 19:30:38

Atacul clonelor reloaded!
Atac multiplu!

Miha-anca 09.02.2013 20:05:34

1. Fericit bărbatul, care n-a umblat în sfatul necredincioșilor și în calea păcătoșilor nu a stat și pe scaunul hulitorilor n-a șezut;
2. Ci în legea Domnului e voia lui și la legea Lui va cugeta ziua și noaptea.
3. Și va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul său va da la vremea sa și frunza lui nu va cădea și toate câte va face vor spori.
4. Nu sunt așa necredincioșii, nu sunt așa! Ci ca praful ce-l spulberă vântul de pe fața pământului.
5. De aceea nu se vor ridica necredincioșii la judecată, nici păcătoșii în sfatul drepților.
6. Că știe Domnul calea drepților, iar calea necredincioșilor va pieri.

ovidiu b. 09.02.2013 22:14:26

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502425)
Asta e ideea, ovidiu b.?!?

Ai citit ce a răspuns părintele Iustin Pârvu, întrebat fiind ce sentiment are după ieșirea din închisoare?

ovidiu b. 09.02.2013 22:23:12

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502444)

Oare a câta oară repeți?

Miha-anca 09.02.2013 22:35:33

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 502549)
Oare a câta oară repeți?

Din pacate, de prea multe ori, dar fara efect vizibil.

ovidiu b. 09.02.2013 22:35:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 502503)
Acuzi de manipulare dar incerci sa manipulezi, indemni pe altii sa nu judece dar tu judeci si judeci prost,

Explicația e simplă: hoțului îi este frică să nu fie furat.

Citat:

niciodata nu esti capabila sa recunosti cand gresesti, indiferent cati ti-o spun, etc.

Eu am pierdut numărul cazurilor de acest gen.

Citat:

Eu stau si ma mir, caut o explicatie, ai o varsta venerabila, deci trecuta prin viata,

Eu aș întreba dacă la vârsta asta nu e altceva mai bun de făcut, în locul statului pe iternet?

Miha-anca 09.02.2013 22:36:59

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 502555)
Explicația e simplă: hoțului îi este frică să nu fie furat.

Eu am pierdut numărul cazurilor de acest gen.

Eu aș întreba dacă la vârsta asta nu e altceva mai bun de făcut, în locul statului pe iternet?

Inca un off-topic!

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:26:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.