Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Reconciliere ISTORICA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16283)

DragosP 19.03.2013 16:33:48

Ce te mai mămâncă pielea!

bogdan81 19.03.2013 18:21:48

Mie unuia deja acest papa mi-a lasat un gust amar.
El face din saracie un vedetism si isi practica umilinta cu ostentatie, cum bine remarca cineva pe un site ortodox.
Il suspectez de fatarnicie si ipocrizie.
Iar grija asta afisata pentru saraci, deocamdata doar trambitata si mimata, aduce foarte mult a prost gust.
Parerea mea.

ioanna 19.03.2013 18:38:10

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 511206)

Mie nu mi-a lasat el ca atare un gust amar, cat ma deranjeaza reactia presei. Ea face din "umilinta" o vedeta, iar din Francis mega star. Imi pare sincer rau pentru papa Benedict, ce e pus in umbra, considerat deja un papa nu atat de "bun" ca Francis, comparat cu Ioan Paul al II-lea (vazut ca o culme); chiar nu cred ca e cazul. Poate n-a fost atat de carismatic Benedict si popular, dar a luat unele decizii bune.

bogdan81 19.03.2013 18:48:56

Nu stiu daca e numai reactia presei. Presa clar e prostita si tembela. Dar am urmarit secvente de la discursul de intronizare. Papa spunea ca un cardinal din conclav care statea langa el i-a zis :" Nu uita de saraci". Iar lui i-a ramas in minte si tot repeta: "I poveri, I poveri."
Asta mi s-a parut putin cam ipocrit. E si putin vedetism la mijloc, pe care l-a avut si Ioan Paul 2. Dar la acest papa Francisc mai e si un pic de smecherie, mie asa mi se pare.

ioanna 19.03.2013 18:51:42

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 511212)
Papa spunea ca un cardinal din conclav care statea langa el i-a zis :" Nu uita de saraci". Iar lui i-a ramas in minte si tot repeta: "I poveri, I poveri."

Asta s-a intamplat dupa ce a fost ales papa, iar vorbele acelui cardinal, ce i s-au intiparit in minte, l-au determinat sa-si aleaga numele Francis. (a facut-o spontan) La intronizare nu stiu cum a fost, am vazut numai cateva secvente, insa m-a surprins liturghia in greaca. (desi la un eveniment atat de important, ar fi putut alege un cantaret mai bun :) Nici corul n-a stralucit)

Dumitru73 19.03.2013 18:56:24

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 511206)
El face din saracie un vedetism si isi practica umilinta cu ostentatie, cum bine remarca cineva pe un site ortodox.
Il suspectez de fatarnicie si ipocrizie.
Iar grija asta afisata pentru saraci, deocamdata doar trambitata si mimata, aduce foarte mult a prost gust.
Parerea mea.

dacă Daniel făcea la fel, tot așa ai fi zis? fi sincer.

celestial_pottery 19.03.2013 20:02:52

@Dumitru73
Buna remarca.
Pe de alta parte,
@ioanna
Stii ceva? simt la fel. Crezi sau nu.

iuliu46 19.03.2013 20:08:22

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 511217)
dacă Daniel făcea la fel, tot așa ai fi zis? fi sincer.

Da, eu as fi zis tot asa. Sau as fi zis ca s-a intamplat o mare minune. :71:

celestial_pottery 19.03.2013 20:09:12

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 511212)
Nu stiu daca e numai reactia presei. Presa clar e prostita si tembela. Dar am urmarit secvente de la discursul de intronizare. Papa spunea ca un cardinal din conclav care statea langa el i-a zis :" Nu uita de saraci". Iar lui i-a ramas in minte si tot repeta: "I poveri, I poveri."
Asta mi s-a parut putin cam ipocrit. E si putin vedetism la mijloc, pe care l-a avut si Ioan Paul 2. Dar la acest papa Francisc mai e si un pic de smecherie, mie asa mi se pare.

Doar nu crezi ca ajungi cardinal doar pe baza evlaviei. "Principii Bisericii" mai sunt si politicieni. Iar politica e, vorba manelistilor, "sa fii jmeker si sa ai valoare". Pe bune.
La specia umana, de la prabusirea marilor imperii intemeiate cu tehnica primitiva, ierarhiile nu mai sunt, in cea mai mare parte, meritocrate. Doar Biserica (BO sau BC, cum vreti sa o luati) e inca neatinsa mai mult de 55% , sa zicem. Inca.
Nu sunt genul care crede in mod naiv in indefectibilitatea ierarhiilor institutionale, chiar daca sunt autotintitulate pompos "divino-umane". Cred insa in necesitatea lor stringenta, pentru evolutia spirituala si sanatatea societatii, dar si asta pina la un anume punct de cotitura, numit de Parinti "apostazie". Cred cu teama ca acel moment este deja destul de aproape.

DragosP 19.03.2013 20:24:27

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 511175)
De post, logic. Vezi raspunsul dat fratelui Mihnea (noi ne cunoastem personal demult).

Nimic nu e logic.

dobrin7m 19.03.2013 21:05:41

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 511100)
Si ce cautati, doamna, in tara asta de masoni drogati ?

Mi se pare o lipsa flagranta de caracter sa pleci in alta tara, să fi acceptat, sa locuiesti și să trăiești acolo, să ai de lucru pentru a pune o pâine pe masă și pe de altă parte să critici țara adoptivă in toate partile.

Este ca si cum eu as veni sa locuiesc la dumneavosatra acasa, pentru ca la mine s-a spart acoperișul sau nu mai este căldură, și după aia aș umbla să vă bârfesc despre ce bețivă sunteți și cum nu aveți destule icoane în casă. Trist, doamnă, foarte trist și foarte urât.

Dle MihaiG in primul rand romanii in Anglia nu sunt acceptati. Dvs nu stiti prin ce trece un roman pana reuseste sa isi faca un amarat de numar insurance. In al doilea rand romanul este exploatat la maxim pe santierele londoneze. munceste zi lumina si primeste jumatate din cat primeste un englez. Nu are asigurare medicala , nu are concediu platit , nu are drepturi. Primeste drepturile doar in clipa cand reuseste sa rezolve permisul de munca. Stiti cat dureaza pana are in mana un roman permisul de munca? Uneori si 3 ani. Pana atunci nu poate inchiria nimic, doar tolerat intr-o camera pe piata neagra a imobiliarelor, nu poate cauta de munca decat ce gaseste tot pe piata neagra a muncii. Cine le face muncile cele mai de jos,englezilor? Romanii le spala toaletele , romanii le curata casele. Asa sa stiti.

Apoi cand esti intrebat cu un zambet larg de unde vii? si raspunzi Romania, zambetul se preschimba in grimasa datorita campaniei negative pe care o duc sustinut cei din massmedia . Te simti ca ultimul nenorocit, un umilit. Cei care fac rele aici si peste tot sunt tiganii, dar tiganii sunt popor nomad, eu nu ii recunosc ca romani. Toate tarile din Europa au tiganii lor insa doar ai Romaniei "fac rele". De fapt este o politica marsava si mizera ce fac domnii acestia cu romanii si Romania. Stiu si ei prea bine cum e cu tiganii si stiu si ei prea bine ca romanul adevarat este destept si muncitor. Nu degeaba importa mintile romanilor.

As mai vrea sa spun ca daca bataia de joc ce o fac cu Romania s-ar stopa, daca s-ar creea locuri de munca in Romania pentru romani, daca li s-ar da , nu 2000 lire cum au englezii ci 1000 euro cum au avut grecii inainte de criza, nici un roman nu ar mai parasi tara si nici nu ar mai fura. Credeti ca romanul plecat prin strainatati nu isi doreste sa doarma in patul sau asa cum dormiti dvs?
E usor sa vorbiti din spatele un birou ce va asigura cat de cat un loc caldut de munca, ia puneti in perspectiva ca de maine nu veti mai avea locul de munca, si veti alerga asa vreo 2 luni disperat sa gasiti ceva si nu gasiti, si nu intrezariti nici o rezolvare, si nici nu aveti neamuri sa va ajute, sau sa va vanda un pont, oare cum v-ar fi psihicul, nu cumva ati ajunge si dvs in varful blocului cum vedem deseori la stiri?

Dvs nu puteti analiza caracterul meu, ca nu ma cunoasteti defel, habar nu aveti cum sunt, si cum e inima mea. Eu nu critic aceasta tara Anglia, eu am vrut sa trag un semnal de alarma ca imi pare rau sa vad aici oamenii in plina apostazie si incerc sa inteleg cum a fost posibil. Ce stiu sigur si stiti si dvs este ca Apusul incepand de la schisma din 1054 a fost pe mainile Bisericii catolice, asadar nu poate veni nimeni sa imi spuna ca cel putin aici in Anglia sunt vinovati anglicanii ca nu anglicanii s-au rupt de biserica mama in 1054. Acum dati vina pe protestanti, numai catolicismul sa nu aiba nici o vina. Atunci ce ziceti Franta care s-a declarat stat laic si care astazi daca sunt 20% sa mai creada in Dumnezeu. Si a fost o tara catolica.

Semnalul meu este acesta: pe mana catolicismului dupa aproape 1000 de ani de la schisma , majoritatea semenilor din Apus sunt in apostazie. Ce se va intampla cu Rasaritul daca cedeaza presiunilor Apusului este lesne de intrevazut.

dobrin7m 19.03.2013 21:28:36

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 511153)
Poate si noi, ca romani, ar trebui sa punem punct la patru lucruri: avorturi, obedienta fata de conducatori de doi bani si fata de Occident, lenea si furturi/coruptie si sa stam drepti in fata lumii.

As dori sa va pun o intrebare ipotetica. Daca acum , prin absurd, i s-ar oferi occidentalului un salar de 300 euro lunar pe munca ce o presteaza , va asigur ca nici nu s-ar mai da jos din pat. Putem cataloga astfel ca si occidentalul este puturos ?

Rezolvarea este piata muncii din Romania. Dezechilibrul dintre cerere si oferta pe piata muncii din Romania a dus unde suntem astazi. Alinierea preturilor la occident , si blocarea salariilor la nivelul acesta minim de subzistenta nu face altceva decat sa inraiasca si mai mult poporul.
Credeti ca in Occident nu este coruptie>? este , la nivel inalt dar nu se transpira jos, la patura de jos. in plus patura de jos nu se preocupa atat de coruptia de la nivel inalt, atata timp cat are cu ce isi hrani copiii si cu ce sa isi duca traiul.

Vorbiti acum despre lenea romanului. Ei bine sa va spun cum stau lucrurile aici: ca natie, romanul aici munceste orice. Afriicanul, si indianul din Amedrica de sud, Caraibe, nu munceste orice, nu ai sa vezi negru lucrand in constructii si nici negresa spaland toalete. Negrul este sofer de autobuz, lucrator comercial, negresa este casiera , incasatoare, sau pur si simplu face copiii si sta pe beneficii de la statul englez. Pentru ca englezii au fost niste cotropitori, astazi le da drepturi negrilor care candva au fost cotropiti. Si asa e orb englezul daca un negru face rele, insa urla cat il tin puterile daca vede un roman discriminat si mort de foame ca face vreo traznaie.

Deci ce fac domnii occidentali? "dau cu biciul" in romanii din Romania , romanul incearca sa scape, ajunge in occident unde este discriminat, i se pun restrictii si ca sa supravietuiasca se descurca cum poate. Insa nuu, Anglia nu face discriminari, vai de mine, e tara civilizata.

Si tot cu lenea romanului. Cred ca ar fi cazul sa discutam concret despre ce patura sociala vorbiti cand spuneti ca romanul este lenes? cine e lenes? taranul, muncitorul, intelectualul, cine? ca in Romania clasa de mijloc nu mai exista, exista ori patura bogata ori patura saraca. Va amintiti asa de pe la lectiile de istorie>? vai de tara care si-a distrus clasa de mijloc. Aceea este motorul societatii.

DragosP 19.03.2013 21:36:10

’Afro-englez/ă’ nu negru/negresă. Te rog important!:5:

dobrin7m 19.03.2013 21:48:26

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 511256)

asa, asa.
Stii ca au invatat cuvantul romanesc negru? si daca cumva te aude pe strada ca ai spus negru imediat suna la politie ca il discriminezi si te mai trezesti si arestat?

Prima mea lectie aici asta a fost : sa nu pronunt cuvantul "negru" in preajma unui negru.

celestial_pottery 19.03.2013 21:50:09

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 511256)

Esti de coma, urpmi. =))
Tre' sa fim corecti politic, este?

Adriana Cluj 19.03.2013 21:50:57

ce am vazut si auzit azi... destul de putin am vazut, dar am citit multe stiri despre evenimentul zilei...

am ramas cu niste cuvinte in minte si cu multa rezerva: ”la pomul laudat sa nu te duci cu sacul.. ”, asa simt eu

MihaiG 19.03.2013 22:05:17

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 511241)
Dle MihaiG in primul rand romanii in Anglia nu sunt acceptati. Dvs nu stiti prin ce trece un roman toaletele , romanii le curata casele. Asa sa stiti.

Am inteles. In Anglia este groaznic. Ce cautati acolo ?

nutucutu 19.03.2013 22:05:49

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 511251)
As dori sa va pun o intrebare ipotetica. Daca acum , prin absurd, i s-ar oferi occidentalului un salar de 300 euro lunar pe munca ce o presteaza , va asigur ca nici nu s-ar mai da jos din pat. Putem cataloga astfel ca si occidentalul este puturos ?

Unde lucrez eu trebuie sa ma ocup de contractele externe. Si m-am trezit ca a trebuit sa corespondez cu un spaniol care nu stia decat limba lui materna. Am mers la seful meu sa-l intreb daca nu cunoaste vreun roman care a lucrat in Spania, sa ne ajute cu tradusul. Mi-a spus ca avem un spaniol angajat in firma noastra. Poftim, am intrebat, un spaniol adevarat? Da un spaniol adevarat, pe care il cheama ca pe un spaniol, Miguel nu stiu cum, un nume lung de spaniol. Am crezut ca lucreaza pe vreun post tehnic si cum de nu stiu, ca doar tehnicii ii cunosc. L-am intrebat pe seful meu pe ce post lucreaza. Mi-a spus: muncitor necalificat. Poftim????????!!!!!!!!!!!!

Da, e adevarat, un spaniol casatorit cu o romanca, a venit in Romania si lucreaza in fabrica noastra pe post de muncitor necalificat. Si primeste mai putin de 300 euro pe luna. Cred ca pur si simplu colegului nostru nu-i este rusine sa munceasca, iar daca se roaga Tatal nostru si spune "faca-se voia Ta", chiar se lasa in voia Tatalui care are grija de toate. Sau daca nu se roaga Tatal nostru poate a fost invatat de acasa ca munca nu e rusinoasa daca e cinstita, oricare ar fi ea, chiar daca e platita cu sub 300 euro.

dobrin7m 19.03.2013 22:14:56

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 511273)
Unde lucrez eu trebuie sa ma ocup de contractele externe. Si m-am trezit ca a trebuit sa corespondez cu un spaniol care nu stia decat limba lui materna. Am mers la seful meu sa-l intreb daca nu cunoaste vreun roman care a lucrat in Spania, sa ne ajute cu tradusul. Mi-a spus ca avem un spaniol angajat in firma noastra. Poftim, am intrebat, un spaniol adevarat? Da un spaniol adevarat, pe care il cheama ca pe un spaniol, Miguel nu stiu cum, un nume lung de spaniol. Am crezut ca lucreaza pe vreun post tehnic si cum de nu stiu, ca doar tehnicii ii cunosc. L-am intrebat pe seful meu pe ce post lucreaza. Mi-a spus: muncitor necalificat. Poftim????????!!!!!!!!!!!!

Da, e adevarat, un spaniol casatorit cu o romanca, a venit in Romania si lucreaza in fabrica noastra pe post de muncitor necalificat. Si primeste mai putin de 300 euro pe luna. Cred ca pur si simplu colegului nostru nu-i este rusine sa munceasca, iar daca se roaga Tatal nostru si spune "faca-se voia Ta", chiar se lasa in voia Tatalui care are grija de toate. Sau daca nu se roaga Tatal nostru poate a fost invatat de acasa ca munca nu e rusinoasa daca e cinstita, oricare ar fi ea, chiar daca e platita cu sub 300 euro.

Exceptii sunt peste tot. Este doar un spaniol in Romania care doreste sa fie alaturi de sotia lui.

dobrin7m 19.03.2013 22:27:51

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 511272)
Am inteles. In Anglia este groaznic. Ce cautati acolo ?

De ce intrebati? Va preocupa persoana mea?

De ce ati selectat din postul meu cuvintele toalete si curatat case? Aveti probleme cu ierarhia lumeasca? sa inteleg ca un curatator de case face o munca groaznica? si nu trebuie respectat?

Ar fi trebuit sa selectati din postarea mea cuvintele restrictii pe piata muncii pentru romani si discriminare ca sa fie relevant in contextul "groaznic". Insa alegerea ce ati facut-o arata caracterul ce il aveti.

Asa suntem noi oamenii astia lumesti categorisim lumea dupa functii lumesti.
Aaa, domnul doctor, sarumana, aaaa mai gunoierule, da-te mai incolo,
Aaa domnu informatician sa traiti, aaaaa mai spalatorule ia fugi de aici.
Aaa domnu economist poftiti, poftiti, aaaa mai cersetorule dispari,

celestial_pottery 19.03.2013 22:30:07

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 511262)
asa, asa.
Stii ca au invatat cuvantul romanesc negru? si daca cumva te aude pe strada ca ai spus negru imediat suna la politie ca il discriminezi si te mai trezesti si arestat?

Prima mea lectie aici asta a fost : sa nu pronunt cuvantul "negru" in preajma unui negru.

Dezgustatori spalacitii cu prejudecatile astea eurocrato-idioate. Pe cuvintul meu, o sa zic, daca ajung vreodata acolo, public, ca sunt dupa cum urmeaza: xenofob, rasist, sexist/misogin/bataus de femei (asta nu), anti-capitalist (asta da), tehnofob (cu exceptia a tot ce tine de informatica - asta asa e), uritor de poponari (nu e chiar asa, doar ii dispretuiesc, dar de al naibii as preciza acolo si ca daca as sti sigur ca nu sunt prins, as fi eventual si chilar de asa ceva), invidios pe cei bogati, carora le doresc doar raul, lor insisi si alor lor (asta cu bogatii e pe bune; si daca m-ar ajuta, tot i-as uri pentru ca o duc mai bine: cind aud de un milioonar falimentat care s-a sinucis ma bucur), etc.
Glumesc....partial.
Am incercat sa destind atmosfera. Am reusit?

dobrin7m 19.03.2013 22:49:05

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 511280)
Dezgustatori spalacitii cu prejudecatile astea eurocrato-idioate. Pe cuvintul meu, o sa zic, daca ajung vreodata acolo, public, ca sunt dupa cum urmeaza: xenofob, rasist, sexist/misogin/bataus de femei (asta nu), anti-capitalist (asta da), tehnofob (cu exceptia a tot ce tine de informatica - asta asa e), uritor de poponari (nu e chiar asa, doar ii dispretuiesc, dar de al naibii as preciza acolo si ca daca as sti sigur ca nu sunt prins, as fi eventual si chilar de asa ceva), invidios pe cei bogati, carora le doresc doar raul, lor insisi si alor lor (asta cu bogatii e pe bune; si daca m-ar ajuta, tot i-as uri pentru ca o duc mai bine: cind aud de un milioonar falimentat care s-a sinucis ma bucur), etc.
Glumesc....partial.
Am incercat sa destind atmosfera. Am reusit?

Eu stiu.... cu destinderea.
Vom vedea.

Cu bogatii. eu nu le am treaba. nu au decat sa adune mormane, mie mi-a trecut de mult boala asta. tot in patru scanduri plec de aici. Sunt adepta ca omul trebuie sa castige doar cat ii este necesar pentru existenta iar copiii la randul tot asa. Eu cred ca omul ar putea sa castige cat sa asigure locul unde sa puna capul si hrana. ca nu pleaca cu case si nici cu pamanturi pe lumea cealalta.

cu tehnofobia, ar insemna sa ma autoincriminez ca doar sunt economista cu 20 ani la activ in Romania, deci nu le am cu astea.

Treaba cu poponarii eu o consider boala, boala grea.

MihaiG 19.03.2013 23:09:09

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 511279)
De ce intrebati?

De ce nu raspundeti ?

Camy93 19.03.2013 23:14:10

Sa stiti doamna Dobrin ca nici eu nu inteleg acest comportament... "prefer sa mor de foame decat sa spal wc-uri sau vase prin restaurante."

Asta e chestie de moft si sa faci asa ceva intr-o lume in care lumea moare de foame mi se pare foarte naiv! Eu ii admir pe oamenii carora nu le este rusine de cine sunt si ce lucreaza! Si eu am vrut sa ma angajez ca impartitoare de ziare si reviste pe la cutiile postale si inca astept raspuns.

M-am mirat cate locuri sunt libere si cate cereri sunt pt. astfel de posturi. Eu traiesc intr-un bloc plin de turci si polonezi si va dati seama, cum sa se "injoseasca" ei la asemenea job? Nu, nu, daca nu li se ofera pozitia de primar al orasului, mai bine sa moara de foame!

Lumea devine din ce in ce mai axata si mai nebuna dupa bani... mama si tata, oameni foarte realizati si de obicei cu multi bani, imi zic la un moment dat: ne asteptam ca viitorul tau sot sa iti ofere la fel de mult cat ti-am oferit noi. Si le-am raspuns: dragilor, ma cunoasteti. Nu am fost si nu voi fi in viata mea o persoana materialista care sa ceara mai mult decat are nevoie. Stiti ca va iubesc si va apreciez pentru sprijinul moral si iubirea care mi-ati dat-o si in niciun caz pentru banii vostri. De la viitorul meu sot nu voi avea aceasta pretentie, deoarece nu imi doresc asa ceva. Sa nu credeti ca nu apreciez toate luxurile care mi le-ati oferit, dar daca ar fi, as alege sa va am pe voi asa cum sunteti, cu inimile voastre enorme si n-am decat sa merg rupta si fara nimic in picioare.

Ce sa mai zic ca au ramas muti si s-au induiosat? Ai mei au multe certuri din cauza banilor si ma intristeaza asa de rau chestia asta... Domnul ne-a dat asa de multe si tot e loc de plangere... nu ii pot intelege pe ai mei la chestia asta. Vreau ca in viitoarea mea familie prioritatile sa fie altfel si sa nu crestem lipiti si controlati de bani. Sunt de acord ca iubirea trece prin stomac, dar cu credinta si putina vointa te poti descurca foarte bine! Trebuie doar putina incredere in Domnul... nu iti trebuie kg de aur si nici palate sa fii fericit... ma bucur ca mi-a fost daruit sa vad frumusetea in lucrurile simple, mici si niciodata in bani...

Ma credeti ca pe drumul acasa de la scoala stau cateva momente in loc sa admir ce natura, ce frumusete a lasat Dumnezeu pe pamant? Si mai tarziu am realizat ca niciun lucru material nu mi-a oferit o asa fericire...

celestial_pottery 19.03.2013 23:32:05

Frumos!

Citat:

În prealabil postat de Camy93 (Post 511291)
Sa stiti doamna Dobrin ca nici eu nu inteleg acest comportament... "prefer sa mor de foame decat sa spal wc-uri sau vase prin restaurante."

Asta e chestie de moft si sa faci asa ceva intr-o lume in care lumea moare de foame mi se pare foarte naiv! Eu ii admir pe oamenii carora nu le este rusine de cine sunt si ce lucreaza! Si eu am vrut sa ma angajez ca impartitoare de ziare si reviste pe la cutiile postale si inca astept raspuns.

M-am mirat cate locuri sunt libere si cate cereri sunt pt. astfel de posturi. Eu traiesc intr-un bloc plin de turci si polonezi si va dati seama, cum sa se "injoseasca" ei la asemenea job? Nu, nu, daca nu li se ofera pozitia de primar al orasului, mai bine sa moara de foame!

Lumea devine din ce in ce mai axata si mai nebuna dupa bani... mama si tata, oameni foarte realizati si de obicei cu multi bani, imi zic la un moment dat: ne asteptam ca viitorul tau sot sa iti ofere la fel de mult cat ti-am oferit noi. Si le-am raspuns: dragilor, ma cunoasteti. Nu am fost si nu voi fi in viata mea o persoana materialista care sa ceara mai mult decat are nevoie. Stiti ca va iubesc si va apreciez pentru sprijinul moral si iubirea care mi-ati dat-o si in niciun caz pentru banii vostri. De la viitorul meu sot nu voi avea aceasta pretentie, deoarece nu imi doresc asa ceva. Sa nu credeti ca nu apreciez toate luxurile care mi le-ati oferit, dar daca ar fi, as alege sa va am pe voi asa cum sunteti, cu inimile voastre enorme si n-am decat sa merg rupta si fara nimic in picioare.

Ce sa mai zic ca au ramas muti si s-au induiosat? Ai mei au multe certuri din cauza banilor si ma intristeaza asa de rau chestia asta... Domnul ne-a dat asa de multe si tot e loc de plangere... nu ii pot intelege pe ai mei la chestia asta. Vreau ca in viitoarea mea familie prioritatile sa fie altfel si sa nu crestem lipiti si controlati de bani. Sunt de acord ca iubirea trece prin stomac, dar cu credinta si putina vointa te poti descurca foarte bine! Trebuie doar putina incredere in Domnul... nu iti trebuie kg de aur si nici palate sa fii fericit... ma bucur ca mi-a fost daruit sa vad frumusetea in lucrurile simple, mici si niciodata in bani...

Ma credeti ca pe drumul acasa de la scoala stau cateva momente in loc sa admir ce natura, ce frumusete a lasat Dumnezeu pe pamant? Si mai tarziu am realizat ca niciun lucru material nu mi-a oferit o asa fericire...

Perfect de acord, domnisoara. Si eu gindesc la fel. Cred ca unul din lucrurile, lasate intentionat neconsemnate, pe care ni le-a spus Isus, a fost si indemnul de Parinte al Lumilor, de a ne intoarce spre Natura.

dobrin7m 20.03.2013 00:19:27

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 511290)
De ce nu raspundeti ?

Am mai spus odata dar cum dvs cititi si retineti doar ce vreti, ....

DragosP 20.03.2013 07:07:47

Citat:

Sincer să fiu, aproape mi-a dat o lacrimă.

Mihnea Dragomir 20.03.2013 10:49:27

Citat:

Asta e chestie de moft si sa faci asa ceva intr-o lume in care lumea moare de foame mi se pare foarte naiv!

Nu este de loc naiv, ci exact inversul este adevarat. E urmarea unui sistem de asistenta sociala prost inteleasa. A nu lucra deloc este mai rentabil decat a lucra o munca de jos, prost platita. Stau doar de cateva luni in Franta si deja am constatat acest lucru. Un francez s-ar putea angaja chiar de maine ca spalator de W.C.-uri. Tot de maine incepe sa fie platit cu 1 000 de euro impozabili pentru munca asta. Asta a fost partea buna. Partea rea pentru el e ca nu mai este asistat social: statul incepe de maine sa-i ia in loc sa-i dea. La 1000 de euro impozabili pe luna, puterea lui de cumparare este egala, daca nu cumva chiar mai mica decat daca ar continua sa faca ceea ce face de cativa ani: sa fie somer. Si atunci, de ce sa spele W.C.-uri, ca sa ajunga in cel mai bun caz tot acolo ?

Exista un domeniu in care asistenta sociala se ingemaneaza cu asistenta medicala: concediile medicale. In Romania, medicul de familie poate da concediu medical pentru o perioada de cel mult 10 zile. Medicul specialist din ambulatoriu poate da concedii medicale pentru o perioada de cel mult 3 saptamani. Daca cineva are nevoie de un concediu mai lung de trei saptamani, acela trebuie sa se interneze. Chiar si internat, dupa 3 luni, la cerere, se intruneste Comisia de Expertiza. Sau automat, dupa 6 luni, cand respectivul e pensionat medical. De regula gradul 3, adica platit la misto, cu obligatia de a se prezenta din nou la Comisie cu noi dovezi medicale ca nu poate munci, dupa un an.

Ei bine, in Franta oricare medic poate da concedii medicale cat pofteste. Nu numai medicul de familie pentru pacientii lui, ci oricare medic pentru oricare pacient. Nu numai ca sunt platite mult mai bine, ci beneficiarul este platit, in realitate, cu peste 100 % din ce castiga in vremea cat lucra. Am primit zilele trecute la consultatie, fascinat, o pacienta care era in concediu medical de doi ani si jumatate. Suferea de "fibromialgie" (o chestie practic neobiectivabila) in urma efortului de munca facut la fabrica.Mi-a pus pe masa o radiografie absolut normala, pe care radiologul scrisese ceva de genul "ar putea fi vorba de o fibromialgie". Mi-a cerut un nou concediu pe vreo 3 luni. I-am dat unul de 2 saptamani, ca sa scap de gura ei si am trimis-o acolo de unde venea: in sistem. Sistemul permite multe, mult mai multe ca in Romania, iar oamenii profita ca peste tot. Ani de zile, treaba a mers, ca statul parea sa spuna "veniti, furati, ca vitelul este mult". Ei bine, vitelul nu mai este. Mai sunt ceva paceale, pentru piftia saracului. Fripturi de furat, nu mai sunt. Bucla s-a inchis: a venit chinezul si vinde la sfert de pret, ca la el nu s-a auzit de "concediu medical", "somaj pe viata" etc. Iar guvernamintele, in loc sa faca portii mai mici de friptura, cresc impozitele. Adica, apasa si mai mult pe clasa de mijloc. O politica pompieristica, tipic de stanga, ce nu poate continua la nesfarsit. Singurele cazuri de succes ale stangii au fost atunci cand a venit dupa o dreapta care a crescut avutia nationala.

Mesajul pe care am vrut sa vi-l transmit acesta e: occidentalul nu spala W.C.-uri nu din fudulie, ci din calcul.

dobrin7m 20.03.2013 11:21:26

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 511361)
A nu lucra deloc este mai rentabil decat a lucra o munca de jos, prost platita. Stau doar de cateva luni in Franta si deja am constatat acest lucru. Un francez s-ar putea angaja chiar de maine ca spalator de W.C.-uri. Tot de maine incepe sa fie platit cu 1 000 de euro impozabili pentru munca asta. Asta a fost partea buna. Partea rea pentru el e ca nu mai este asistat social: statul incepe de maine sa-i ia in loc sa-i dea. La 1000 de euro impozabili pe luna, puterea lui de cumparare este egala, daca nu cumva chiar mai mica decat daca ar continua sa faca ceea ce face de cativa ani: sa fie somer. Si atunci, de ce sa spele W.C.-uri, ca sa ajunga in cel mai bun caz tot acolo ?

Si francezul nu este puturos , este romanul pentru ca refuza sa lucreze pe 200 euro impozabili. Inteleg. Deci romanul este astfel puturos, hot si prost pe cand francezul este istet, harnic si cinstit.

antiecumenism 20.03.2013 12:12:44

Citat:

Exista un domeniu in care asistenta sociala se ingemaneaza cu asistenta medicala: concediile medicale. In Romania, medicul de familie poate da concediu medical pentru o perioada de cel mult 10 zile. Medicul specialist din ambulatoriu poate da concedii medicale pentru o perioada de cel mult 3 saptamani. Daca cineva are nevoie de un concediu mai lung de trei saptamani, acela trebuie sa se interneze. Chiar si internat, dupa 3 luni, la cerere, se intruneste Comisia de Expertiza. Sau automat, dupa 6 luni, cand respectivul e pensionat medical. De regula gradul 3, adica platit la misto, cu obligatia de a se prezenta din nou la Comisie cu noi dovezi medicale ca nu poate munci, dupa un an.

Ei bine, in Franta oricare medic poate da concedii medicale cat pofteste. Nu numai medicul de familie pentru pacientii lui, ci oricare medic pentru oricare pacient. Nu numai ca sunt platite mult mai bine, ci beneficiarul este platit, in realitate, cu peste 100 % din ce castiga in vremea cat lucra. Am primit zilele trecute la consultatie, fascinat, o pacienta care era in concediu medical de doi ani si jumatate. Suferea de "fibromialgie" (o chestie practic neobiectivabila) in urma efortului de munca facut la fabrica.Mi-a pus pe masa o radiografie absolut normala, pe care radiologul scrisese ceva de genul "ar putea fi vorba de o fibromialgie". Mi-a cerut un nou concediu pe vreo 3 luni. I-am dat unul de 2 saptamani, ca sa scap de gura ei si am trimis-o acolo de unde venea: in sistem. Sistemul permite multe, mult mai multe ca in Romania, iar oamenii profita ca peste tot.

Mesajul pe care am vrut sa vi-l transmit acesta e: occidentalul nu spala W.C.-uri nu din fudulie, ci din calcul.

-asta nu stiam ,deci se poate fenta sistemul medical mai bine in Franta decat in romania; bine ati zis ca si ei fac invarteli dinastea si profita -sa nu mai zica lumea ca numai romanii sunt vicleni sau profitori
-pai trebuie sa invete romanii de la francezi domne sa nu mai spele wc-uri

celestial_pottery 20.03.2013 12:15:45

Citat:

Atunci, ca in bancul acela, ramine cum am stabilit: occidentalul e la fel de hot, smecher si putoare ca orice alt om presetat prin fond genetic si/sau drame personale si/sau carente educationale sa fie asa la o adica, inclusiv romanii.
O spune Scriptura: "toti oameni sunt pacatosi, toti pina la unul" (citat aproximativ). Iar "sistemul" nu l-au facut neimoidianii sau martienii. Tot noi, oamenii paminteni l-am facut.
Nici lirica stingist-nationalista, de autoplins de mila, nu en ajuta ca romani. Da, romanul regatean este puturos, hot, betiv. Mai putin exceptiile, privind individual (normal!) si, daca privim pe regiuni istorice, Bucovinenii si acei moldoveni care, ati ghicit, au fost educati de....aaaa...hmmmm...."coloana a V-a a reactiunii, papistasii", cum a r fi scris un stalinist. (Pentru faza cu moldovenii catolici, care au ridicat Moldova, cit au putut si ei, intrebati-o pe d-na nutucutu. Va va demosntra, ca fiind in miezul lucrurilor si stiind deci maim ulte ca mine, ce importanta uriasa au avut scriitorii, nobilii si domnitorii catolici/cu afinitati catolice pentru istoria si cultura Moldovei. Dar sa nu divaghez.).
Intrebati-l pe MihaiG cum este uvrierul banatean. Probabil ca avocat a cunoscut si oameni din clasa de jos. Ei bine, de la vidanjori si betonisti la avocati, ingineri, profesori, etc. banatenii in general au cultul muncii si corectitudinii.
Pe de alta parte, da, lichidarea industriei romanesti s-a facut cu complicitatea securistilor de aici si in interesul mafiei corporatiste de dincolo. Nu degeaba occidentalii sunt fascinati de mitul extraterestrilor malefici: capitalismul este bazat pe calcul rece si inuman, excat ca imaginarii aia cenusii. In loc sa fi ucis 20 de milioane din pruncii lor , romanii trebuiau sa trimita in Sheol, unul cite unul, pe cei care au propus si dispus autodistrugerea economiei.
In loc sa mai umplem pagini off-topic, ami bine iata concluzia: cumv,a aveti toti dreptate, pentru ca e vina deopotriva a poporului, cu fibra lui hiperludica, fatalist-hedonista si total nepasatoare si superficiala, dublata de cultul furtului, tipic balcanica, cit si a imperialsimului occidental. Ca interfata intre prostia maselor si viclenia rece si draceasca a corporatiilor si lojilor a functionat, ghiciti cine, politicianul roman, ala in mana caruia masele prostite tiganizate/manelizate, se dau singure o data la patru ani. Pe un kil de faina, unul de ulei, si, evident, mai multi litri de palinca.

Mihnea Dragomir 20.03.2013 12:46:57

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 511373)
-asta nu stiam ,deci se poate fenta sistemul medical mai bine in Franta decat in romania; bine ati zis ca si ei fac invarteli dinastea si profita -sa nu mai zica lumea ca numai romanii sunt vicleni sau profitori

Ei nu au perceptia ca "a profita de la sistemul de asigurari" inseamna furt. Asa cum nici roamanii nu o au. Oameni, altfel cinstiti si care nu ar fura o stafida de pe o taraba nici daca le-ar fi foame, trag cate foloase pot din sistemul de asigurari. Medicii, asitentele si tehnicienii sunt chiar mai ingeniosi decat pacientii lor in aceste furturi. Cu micile ciupeli Asigurarile s-au obisnuit si nici nu mai reactioneaza. Singurul lucru care ii intereseaza este sa contracareze marile furturi, acelea de sute de mii sau milioane de euro.

Kinetoterapia e decontata de Asigurari, osteopatia nu (osteopatia consta in tehnici de manipulare a articulatiilor). Ei bine, am intalnit kinetoterapeuti care factureaza "sedinte de kinetoterapie", in realitate facand osteopatie. In acord cu pacientii lor, bineinteles, care pacienti platesc, pe urma prezinta factura la Asigurari si sunt rambursati. Am discutat chestia asta cu o inspectoare de la Asigurari care imi dadea indrumari la inceput. Mi-a spus ceva de genul: "domnule doctor, furtisaguri de acest nivel nu prea ne intereseaza. O sa faca chestia asta, de cate ori ? De 3-4 ori pe zi. O sa decontam facturi trucate de cateva zeci de euro pe zi. La cat se fura, nu ne intereseaza, nici macar nu ma deplasez in control. Daca, insa, ajunge la zeci de facturi pe zi, pana la urma Serviciul de Statistica ne semnaleaza ceva in neregula, ca "iese din grafic". Asta devine un caz de control. Si, daca il prindem, se lasa cu audit, fiindca trebuie sa evaluam cam cat a furat de-a lungul timpului. Urmeaza decizia de impunere si informarea Colegiului Kinetoterapeutilor spre excludere. Dar, dv trebuie sa aveti grija la altceva: la ce ordonante de transport dati: acolo se fura mult si suntem cu ochii pe chestia asta". "Cum adica, doamna ?". "Da, se pare ca ar fi vorba de o retea. Taxi-uri conventionate (adica cu drept de transport pacienti si platite de Asigurari) cad la intelegere cu medicii si cu pacientii. Facturile pentru transport pacienti spre - si de la - kinetoterapeuti s-au triplat in doua luni, ne-au spus de la Statistica. Aveti grija, trimiteti cu taxi-ul la tratament numai pacientii care nu se pot deplasa".

Ca sa vezi cate afli de la o inspectoare de Asigurari: mare e ingeniozitatea oamenilor si laxa este definitia vietii cinstite! S-a ajuns aici fiindca noi nu mai credem cu adevarat ca un judecator ne-a vazut nu numai tot timpul cat am furat, ci si cand am pus la cale furtul si nu mai credem ca acel judecator chiar ne va judeca. Pe toti. Fara exceptie. Intr-o zi care ar putea fi maine.

Citat:

-pai trebuie sa invete romanii de la francezi domne sa nu mai spele wc-uri
Liberté, Egalité, Fraternité. Dar nu si pentru catei. Daca nu aduc dovada ca spala W.C.uri, romanii nu mai primesc prelungirea actului fundamental sederii lor in Franta, Italia, alte tari: cartea de sejur. La un interval de timp aflat oarecum la aprecierea prefectului, trebuie sa duci la prefectura o scrisoare a sefului W.C.-ului, potrivit careia are multa nevoie de tine. Si primesti prelungirea.

antiecumenism 20.03.2013 13:09:01

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 511378)
Singurul lucru care ii intereseaza este sa contracareze marile furturi, acelea de sute de mii sau milioane de euro.

.

-deci se fura si la ei milioane de euro deci sa nu mai zicem ca numai la noi e asa,ca politicienii sau altii fura nu stiu cat
-deci si ei sunt oameni si ei au pacate si ei fura

Florinvs 20.03.2013 13:10:52

Reconciliere istorica

Problema este ca s-a cam exagerat cu aceasta libera circulatie a persoanelor in Europa! Intradevar, trebuie sa fie libera circulatie numai pentru persoanele oneste, care au un scop bine determinat pentru care fac deplasarea in strainatate: oameni de stiinta, de cultura, oameni de afaceri, personal diplomatic, turisti (daca intradevar e turist trebuie sa poate dovedi asta cu documente), sportivi si cei care se duc sa munceasca legal, cu contract de munca!
Insa libera circulatie nu ar trebui aplicata pentru infractori (acuma cu tehnica informatica poate fi usor depistat un infractor care incearca sa treaca frontiera) sau pentru cei care nu-si pot justifica (cu acte doveditoare) scopul calatoriei in strainatate!
Daca respectivul individ se duce in Franta sau Marea Britanie fara a avea asigurate mijloacele financiare de intretinere decenta, este clar ca prezinta un risc major de a comite infractiuni!
Aici i dau dreptate ministrului de interne german care a zis ca intrarea Romaniei in Schengen ar prezenta un risc major de imigratie a unor categorii sociale- tigani in special- cu un potential infractional! Vina apartine in exclusivitate guvernelor Romaniei de dupa 1990 care nu au stiut sau nu au vrut sa trateze realist aceasta problema!

catalin2 20.03.2013 14:24:09

Pentru ca sunt doua topice despre acest subiect, rescriu mesajul de pe celalalt topic: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=82

La o televiziune am vazut ca scria in titlu ca noul papa are o aplecare deosebita spre ortodoxie. Asta poate fi un lucrur ingrijorator, ultimele astfel de aplecari ale catolicilor spre ortodoxie au avut ca singur rezultat schisme si convertirea unor ortodocsi la catolicism. Sa ne amintim de Sinodul Ferrara sau de uniatia din tarile ortodoxe cucerite de puteri de credinta catolica. Iar in ultimul secol actiuni cu intentie ecumenista au dus la schisme in cadrul ortodoxiei (schimbarea calendarului si ridicarea anatemelor). Doar daca Papa devine ortodox si se implineste profetia Fer. Agathanghel e un lucru pozitiv, desi nu cred ca papa sau catolicii isi pot recunoaste greseala si sa adopte invatatura dreapta, ortodoxa.
Un Papa carismatic si cu o imagine pozitiva (creata si de presa) nu este ceva pozitiv pentru ortodoxie, chiar daca papa ar fi o persoana buna. Pentru ca asta ar produce si mai multa confuzie ortodocsilor care au influente moderniste si n-ar lipsi nici convertirile la catolicism. Legatura noastra cu Domnul este prin dreapta credinta, si Dalai Lama poate sa fie o persoana buna, dar nu are dreapta credinta, care poate aduce si mantuirea.
P.S. Ultimul Papa carismatic a fost Papa Ioan Paul II. Nu cred ca stiu multi ce intrunire ecumenista a organizat Papa in 1986, cred ca si catolicii ar fi surprinsi. Budisti, musulmani, samani, s-au rugat in biserica catolica. Statuia lui Buddha era in altarul catolic. La ea au paticipat ca invitati si Patriarhul ecumenic, Patriarhul Teoctist si alti Patriarhi ortodocsi, probabil nestiind exact la ce au fost invitati. Cred ca de la minutul 25 se arata ce s-a intamplat la intrunirea de la Assisi: http://www.sfaturiortodoxe.ro/filme-...eness-film.php

catalin2 20.03.2013 14:33:22

Citat:

În prealabil postat de Camy93 (Post 511085)
Cat despre natia noastra, nu ii vorbim noi de rau la straini, ci ei singur isi fac o imagine proasta. Eu am incetat sa mai vorbesc romana pe strada sau sa mai zic ca sunt din Romania. Stiti ce au facut romanii in cartierul meu, doamna? Au omorat un dirijor de opera si l-au jefuit, altii au venit sa stea cu chirie si au dat bir cu fugitii lasand in urma mii de datorii la apartament, Dvs. nu aveti habar ce renume prost NE FACEM SINGURI FIIND NESERIOSI.

Camy, am scris si intr-un mesaj anterior, cand scrie de romani in majoritatea cazurilor e vorba de rromi (tigani). Nemtii au avut retinere sa ne prmeasca in Schengen din cauza a ce au vazut ca fac tiganii, nu trebuie sa generalizam ca toti sunt romani.
Culmea e ca multi ne acuza pe noi de discriminare, dar ei cand poposesc si la ei 2-3 familii de tigani nu mai stiu cum sa scape de ei, uita de toate lectiile pe care le dadeau. De fapt de ce sunt mai multi tigani la noi sau in tarile ortodoxe? Pentru ca in vest erau persecutati si omorati, s-au dat legi impotriva lor, la noi au fost primiti, li s-a dat si o paine, fiind robi (pentru ca nu aveau nimic, nici pamant, nu aveau din ce sa traiasca).
De ce nu vrea Germania sa ne primeasca acum? Pentru ca au fost ingroziti de povestirile cu tiganii ajunsi la ei. Se pare ca de fapt noi suntem cei toleranti, ei erau doar cu teoria.

redemptor 20.03.2013 14:55:49

Papa de la Roma este un om viclean, nu are cum să aibă aplecări spre ortodoxie, totul se face in spiritul antihristic cu scopul de a uni toate religiile și de a exista doar o unică religie, PF Bartolomeu I n-ar fi trebuit să facă această vizită oricum nu-i va aduce niciun beneficiu, poate doar unul ecumenist.

Lucian008 20.03.2013 15:04:13

Citat:

În prealabil postat de redemptor (Post 511412)
Papa de la Roma este un om viclean

Il cunosti tu personal? Ai dovezi care sa sprijine ce sustii? Sau doar iti dai cu presupusul pentru ca asa este mai convenabil si pentru ca este de alta credinta?
Nu sunt fan al papei, nu sunt fan al catolicismului, dar de aici pana la a inventa teorii conspirationiste, pana la a-l face pe papa mason, antihrist, viclean, pervers... Poate ca e. Dar cand vii cu o afirmatie ar fi bine sa fie si argumentata.

redemptor 20.03.2013 15:11:03

Eu mă refeream la vizita Prea Fericitului Patriarh Ecumenic Bartolomeu I, n-avea ce căuta acolo. Spun asta clar și Sfinții Părinți ortodocși și nu cred că mai are rost să scriem fiecare din noi citatele lor de la Sinoadele ecumenice unde s-au dat anatemei pe cei ce au părtașie către Papa.

celestial_pottery 20.03.2013 15:32:01

Primii, cred, care au inceput sa aiba convulsii jurnalistic-fanatice sunt aia de pe blogurile si saiturile cipofob-ortodoxiste. Din "apostat" si "anticristic" nu il scot pe Patriarh. Bineinteles ca delirul cu "Patriarhul asta il va inscauna pe Anti" nu lipseste. Astia au logica cit un drogat in sevraj (ma refer la acei comentatori care au scris o atare tampenie crasa). Anti va fi anticrestin, se presupune, deci cum sa fie inscaunat de un ierarh al crestinilor?!?!?
In vechiul Bizant, sau in vechea Moscova, sau stravechea Serbie, daca ieseau niste energumeni pe strazi sa insulte si sa dea cu "huo" patriarhului, veneau frumos baietii aia in zale, si incepea caftul, urmat de arestari. Nu era bine nici ca atunci, cind eclesiolatria, si dincoace si dincolo de Tibru, producea astfel de situatii monstruoase (vezi baba aia catolica, spalata pe creier si senilizata de propria evlavie parazitara, saraca, si fericita ca un aurolac ca a pus nuielusa la rugul lui Huss), dar nici acum, sa aruncam cu laturi in orice si oricine, pe baza unor presupuneri. Ce, aia care calomniaza un om, fei acel om si Papa sau Patriarh, sunt generali de securitate si au informatii sigure? Nu stim ce va fi in sufletul nostru peste o clipa, sau al celor de linga noi, nu mai zic al altora. Deci, nu ca e ierarh (aici Decebal are dreptate, Biserica NU e episcopocentrica, ci Hristocentrica), ci pentru ca e om. Si orice om are drept la un bun renume. Pana la o eventuala proba contrarie, desigur. Sa judecam situatii, dar sa nu condamnam (acesta e sensul vechi al cuvintului "a judeca", prezent in Scriptura) oameni in mod aiurea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:17:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.