Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Student român la Londra: “Dumnezeu a fost ucis de Occident (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16658)

anita 31.07.2013 09:10:31

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 528402)
Eu ma cercetez draga mea in fiecare clipa, mai ales la acest aspect. Si retine, putini se cunosc cu adevarat.
ca degeaba merg la Biserica, si citesc rugaciuni daca apoi judec pe celalalt care nu citeste sau care nu merge la Biserica.
de aceea nu este nici o diferenta intre unii si altii.
Cel care merge si se roaga se pierde pentru ca judeca pe cel ce nu merge la Biserica sau nu se roaga iar cel ce nu merge sau nu se roaga se pierde pentru ca uita de Dumnezeu. Si iata ca amandoi sunt niste pacatosi pierduti.

Insasi gandul despre aproapele de genul : uite la acesta ca nu merge la Biserica , n-are nici un folos, eu uite cat ma folosesc, este deja o cadere ca ne-am marit pe noi insine in fata altui seaman.

Draga mea ,ma bucur ca te cunosti atat de bine ,inseamna ca ai reusit cu adevarat un lucru foarte greu de realizat
Pt ca cel mai greu lucru pt cineva este ca sa se vada cu adevarat cum este .
Chiar sfintii parinti spun ca cea mai mare minune este ca cineva sa se cunoasca bine pe sine insusi.
Eu mi-am permis sa fac cateva afirmatii legat de cele spuse de tine.Citez:
"As dori sa iti spun ca sunt foarte multi romani care merg la Biserica duminica de duminica insa sunt la fel ca la inceput fara nici o sporire duhovniceasca. Sa nu crezi ca daca mergi la Biserica duminica de duminica gata esti mantuit.

De altfel multi romani care trec peste pragul acesta si ajung duminica de duminica la Biserica considera ca sunt foarte sporiti duhovniceste dar nu vad cat pacatuiesc condamnand pe ceilalti saracii care munciti de patimi, de nevoi, sau cine stie ce greutati nu merg in fiecare duminica. Insa eu cred ca nu este mare diferenta intre unii si altii."

Poate in Anglia asa sunt romanii care merg la biserica ,tu ii cunosti mai bine.Vad ca ii judeci pe cei care merg.
Te rog sa ma ierti.
Pt mine mersul la biserica ma ajuta foarte mult ,macar din predica pot afla ceva nou.Si nu numai pe mine ci pe toti cei care pasesc in biserica duminica de duminica ,altfel nu ar intra acolo.

anita 31.07.2013 09:21:42

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 528420)
Pana nu ne spuneti dvs care anume sunt experientele dvs traite cu romanii din strainatate,ideile pe care le aruncati mai sus nu prea spun nimic.
Ca eu am ochi curati sau murdari,asa ramane de vazut...pana una alta,eu raman aceasi realista dintotdeauna,nu ma inclin nici in favoarea sentimenatlismelor si nici in favoarea urii de neam.

Adevarul este undeva la mijloc,nu sunt romanii neamul cu mot in frunte,pentru mine orice om din orice natie este important daca urmareste binele.
Ortodoxia nu este numai a romanilor,rusilor,grecilor si sarbilor.

Draga mea ,mi-am permis sa scriu ce am scris deoarece ai spus asta :

"Un alt exemplu de dusmanie intre romani,atat de des practicata mai ales peste hotare.
Daca provenea dintr-o alta natie,s-ar fi dus la facultatea respectiva s-o caute si s-o salute,insa fiind romanca ii este o ciuda morbida ca o alta romanca a reusit sa vina la Londra si inca si la o facultate de prestigiu!"

Romanii nu sunt cu mot ,eu cunosc foarte multi credinciosi care se considera nimic.
Aici ai generalizat .
Ti-am spus ,o buna prietena care sta acum in State ,pe coasta de Est si isi creste nepotul mi-a spus ca fiul ei si cu nora au un grup de romani cu care se intalnesc frecvent si se ajuta cand este cazul.
Daca ai sta in tara romani din aceia cum spui tu ai gasi si pe aici la fel cum ai gasi si oameni de treaba.

Pelerin spre Rasarit 31.07.2013 11:31:11

Nu-ti face griji Theo,relax! :) Ieri echipa noastra nord-irlandezo-romano-huno-australiana a luat cupa la construit castele de nisip si baut bere simultan.Selectionata ruso-finlandezo-lituaniana ne-a cerut revansa la football azi dar ii rupem,il avem in atac pe Ian ,,Berbecul"din Belfast,1.97/110 kg si in poarta pe Arpad ,,Obelix" :) Drept imn ne-am ales ,,i wanna be like you"din Cartile Junglei :)) Esti prea incordat :)

catalin2 31.07.2013 12:08:16

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 528400)
Din ciclul verticalitate in sens invers:Theo vezi ca acum cam scuipi pe unde ziceai ca esti in trecut amic,ma inscriu in rasa demonizata si pus de tine pe drumul spre macel.

Eu nu inteleg: eu credeam ca esti roman care a ajuns in Scotia si te-ai convertit la calvinism. Tu esti de fapt scotian si ai invatat limba romana?

Pelerin spre Rasarit 31.07.2013 12:25:41

Cataline,cu tot respectul,dar detaliile vietii mele private nu te privesc pe tine.Totusi ca sa nu te las in ceata:avea Theo o postare despre cei care ii admira pe englezi si stie ca acolo ma incadrez,plus ca ma pot incadra si in baza altor detalii tehnice,nu trebuie sa nasc acolo.Pt tine am fost si sunt calvinist,alte detalii nu iti sunt de folos,asta este tot ce conteaza.Nu iti mai incurca viata cu detalii care nu iti sunt de folos,ai suficiente subiecte de judecat in rest :)Theo..ce faci te-ai mai relaxat,te mai supara brits,vreis sa-i trag de urechi ? :)

catalin2 31.07.2013 12:34:01

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 528418)
In primul rand,emisiunile de tipul reality show sa stiti ca sunt regizate dinainte,urmaresc un anumit format in care abunda drama si trollingul.
In alt doilea rand,ati afirmat ca Rockeffeler,Morgan si Carnegie au inventat materialismul,goana nebuna dupa avere,influentand mentalitatea americanilor...

Am mai spus inainte ca nu sunt emisiuni gen spectacole, ci reality life, in acest caz sunt diverse profesii si ocupatii.
Nu am cum sa spun a aceia au inventat materialismul. In primul rand materialismul e ceva legat de ateism, iar Rockefeller era un baptist devotat. Nici nu am spus ca au inventat capitalismul, care a aparut cu revolutia industriala. Am spus ca acestia sunt considerati un fel de modele, desi au fost mult mai lacomi si fara scrupule decat alti burghezi si patroni. Chiar in documentarul american se spunea ca intr-un fel lacomia, ambitia si dorinta nemasurata de putere acestora e intr-un fel un lucru pozitiv, ca ajuta la dezvoltarea societatii. Sunt priviti cu consideratie pentru ca pe la sfarsitul vietii au facut si donatii pentru comunitate.
Un alt exemplu, Ford, desi a fost un admirator al nazismului, avea grija si de muncitori, aveau salarii mai mari decat in alte parti si conditii de munca mult mai bune.
Nu putem sa nu obsevam ca in general societatea americana are ca valori spiritul de competie, "sa fii mai bun decat celalalt", si accentul pe lucrurile materiale. De exemplu am ramas uimit sa vad ca o multime de americani (daca nu toti) colectioneaza ceva sau aduna ceva, pentru unii devenind ca o obsesie.

catalin2 31.07.2013 12:35:49

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 528498)
Cataline,cu tot respectul,dar detaliile vietii mele private nu te privesc pe tine.Totusi ca sa nu te las in ceata:avea Theo o postare despre cei care ii admira pe englezi si stie ca acolo ma incadrez,plus ca ma pot incadra si in baza altor detalii tehnice,nu trebuie sa nasc acolo.

Nu am zis ca ma intereseaza, dar chiar tu ai afirmat ca faci parte din poporul respectiv si rasa respectiva. Am scris eu asa?

Pelerin spre Rasarit 31.07.2013 12:37:22

Theo,fii atent:pt ca eu sunt subiectiv m-am gandit sa fiu obiectiv,o sa-i traduc ce ai scris lui Andrew,filozoful grupului(asta este cu analize micro-macro,paradigme,privire in spatiu,blabla :) si sa-ti faca el un raspuns.Cand ma intorc ti-l traduc,va fi foarte in ton cu topicu,omu nu va stii nimic despre tine,va comenta doar din perspectiva la cei ai scris.O sa-ti placa,este genu tau,vede peste tot teoria conspiratiei si organizatii oculte :)

Theodore_of_Mopsuestia 31.07.2013 16:43:33

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 528501)
Theo,fii atent:pt ca eu sunt subiectiv m-am gandit sa fiu obiectiv,o sa-i traduc ce ai scris lui Andrew,filozoful grupului(asta este cu analize micro-macro,paradigme,privire in spatiu,blabla :) si sa-ti faca el un raspuns.Cand ma intorc ti-l traduc,va fi foarte in ton cu topicu,omu nu va stii nimic despre tine,va comenta doar din perspectiva la cei ai scris.O sa-ti placa,este genu tau,vede peste tot teoria conspiratiei si organizatii oculte :)

Frate, iti mutumesc ca nu ai pus la inima; esti un tip cu adevarat cerebral. Acum amicul tau Andrew stie cu adevarat partile deloc eroice ale istoriei britanice si in general germanice? Pentu ca daca nu, poate considera ce am scris drept opera unui sociopat cu prea mult timp liber. :)
Asa sunt eu facut, sa caut obiectivitatea ca manicu', desi, cum si tu si Cata v-ati prins, sunt obiectiv de numa-numa. :)) O parte buna totusi e in povestea asta: eu sunt ca Yeo Woon, tipul din avatarul meu, care era black ninja, dar nu si-a ucis (personajul in sensul propriu, in cazul meu, fie si la figurat), si nici nu ar fi putut-o face, vreun prieten.

Pelerin spre Rasarit 31.07.2013 18:11:42

Nu iti face griji,este o enciclopedie ambulanta cu tendinte anarhiste si viziuni apocaliptice :)) este perfect pt un raspuns obiectiv,ne-am contrazis toata ziua pe o carte a lui Gerd Theissen pana m-a enervat,am aruncat cu berea dupa el si m-am dus in mare sa ma racoresc :)) Sa ne auzim cu bine spre toamna,concediu placut tuturor !

dobrin7m 31.07.2013 21:58:52

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 528469)
Poate in Anglia asa sunt romanii care merg la biserica ,tu ii cunosti mai bine.Vad ca ii judeci pe cei care merg.
Te rog sa ma ierti.
Pt mine mersul la biserica ma ajuta foarte mult ,macar din predica pot afla ceva nou.Si nu numai pe mine ci pe toti cei care pasesc in biserica duminica de duminica ,altfel nu ar intra acolo.

Am spus "multi romani" nu toti romanii. este o afirmatie cat se poate de corecta care nu inseamna judecare. Si aceasta pentru ca lasa loc si pentru ceilalti putinii care nu se considera mai sporiti decat altii. Acum fiecare simte in ce parte se afla fara ca eu sa ii asez. Tocmai de aceea nu este judecare. Insa as dori sa iti spun ceva foarte important pe care sfintii parintii ne invata.
atunci cand un om poarta un pacat si ii vorbesti despre el se simte foarte jignit si te cearta pentru ca e deranjat in pacatul pe care il poarta, inima sa tresalta si indeamna la contrazicere.

deci nu vad de ce te dai pe tine exemplu cu mersul la biserica aici in acest punct al discutiei. Mai sunt oameni pe forumul acesta care merg la Biserica duminica de duminica dar tac smeriti si nu se sesizeaza.

Oricum este un duh aici un pic viclean asa ca eu ma retrag. se cauta mici intepaturi, mici subtile acuze.

Nu aveam nici macar o discutie, nu am avut niciodata, si totusi in postarea ta cu nr. 89 din 29 iulie raspundeai Paraschivei cu urmatoarele cuvinte spuse ironic la adresa mea:

"Nu cred ca e cazul sa spunem ca suntem superiori cuiva ,chiar si din punct de vedere spiritual
Parintele meu duhovnic spune sa nu lipsim de la biserica mai mult de o duminica la rand.
Eu daca lipsesc o duminica se cunoaste ,sunt mai vulnerabila ispitelor
Dobrin7m poate are o putere duhovniceasca mai mare ,nu se imprastie atat de usor.
Cine stie?"

Consider ca ai strecurat numele meu aici, fara ca macar sa fi discutat impreuna vreodata, urmand un duh viclean. Iti spun asta prieteneste fara suparare, iti spun cu drag, ca nu e bine sa te iei de oameni asa hodoronc tronc.
Si pentru ca nu m-am smerit acum si am indraznit sa spun toate acestea deschis , adauga te rog cate o rugaciune mica si pentru mine duminica cand mergi la Biserica. Mihaela Eleonora Multumesc Domnul sa iti ajute in nevointe!

anita 01.08.2013 14:57:26

Te rog sa ma ierti daca te-am facut sa te simti ironizata.
A fost o apreciere legata de comentariul Parachevei la adresa ta.
Nu am avut intentia de a ironiza pe cineva ,deci eu am comentat vorbele ei catre tine ,nicidecum nu am vrut sa ma iau de tine.
Nu am stiut ca esti suspicioasa.
Si apoi nu inteleg de ce mersul meu la biserica ar fi un motiv de lauda ,sau asa ti se pare.
Cred ca peste 90 % din cei care se declara ortodocsi aici pe forum merg duminica la biserica .Din punctul meu de vedere nu consider ca am vreun merit in aceasta privinta ,Hristos spune sa ne socotim slugi netrebnice care trebuie sa facem ceea ce trebuie .
La fel ai impresia ca judec pe cei care nu merg sau merg prea putin.
La ce mi-ar folosi?
Inteleg sa ma laud cu niste virtuti ,rugaciuni ,nevointe deosebite.Astea ar fi motive de lauda ,dar mersul la biserica e ceva care nu ne angajeaza prea mult pe noi crestinii.

Doamne ajuta !

dobrin7m 01.08.2013 21:49:30

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 528643)
Te rog sa ma ierti daca te-am facut sa te simti ironizata.
A fost o apreciere legata de comentariul Parachevei la adresa ta.

Si apoi nu inteleg de ce mersul meu la biserica ar fi un motiv de lauda ,sau asa ti se pare.
Cred ca peste 90 % din cei care se declara ortodocsi aici pe forum merg duminica la biserica .Din punctul meu de vedere nu consider ca am vreun merit in aceasta privinta ,Hristos spune sa ne socotim slugi netrebnice care trebuie sa facem ceea ce trebuie .
La fel ai impresia ca judec pe cei care nu merg sau merg prea putin.
La ce mi-ar folosi?
Inteleg sa ma laud cu niste virtuti ,rugaciuni ,nevointe deosebite.Astea ar fi motive de lauda ,dar mersul la biserica e ceva care nu ne angajeaza prea mult pe noi crestinii.

Doamne ajuta !

sa inteleg ca de fapt tu si Paraschiva discutati despre mine. Nu sunt suspicioasa imi plac lucrurile clare , corecte spuse in fata.

In cealalta privinta ma bucur ca ai ajuns la aceeasi intelegere cu mine. Si eu spuneam de fapt acelasi lucru ca multi merg la Biserica dar putini se folosesc cu adevarat.

anita 02.08.2013 14:12:55

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 528727)
sa inteleg ca de fapt tu si Paraschiva discutati despre mine. Nu sunt suspicioasa imi plac lucrurile clare , corecte spuse in fata.

Discutam de fapt impresia ei ,nu persoana ta.
I-am spus ca nu are dreptate
Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 528727)
In cealalta privinta ma bucur ca ai ajuns la aceeasi intelegere cu mine. Si eu spuneam de fapt acelasi lucru ca multi merg la Biserica dar putini se folosesc cu adevarat.

Eu nu o sa afirm niciodata ca multi merg la biserica dar putini se folosesc
Nu vreau sa stiu si nici sa comentez pe marginea acestui subiect
Dumnezeu ne asteapta pana in ceasul al 12-lea.

dobrin7m 02.08.2013 22:14:54

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 528831)
Discutam de fapt impresia ei, nu persoana ta.

Eu nu o sa afirm niciodata ca multi merg la biserica dar putini se folosesc
Nu vreau sa stiu si nici sa comentez pe marginea acestui subiect
Dumnezeu ne asteapta pana in ceasul al 12-lea.

Nu discutai impresia ei, ci persoana mea. Ai zis:
"Parintele meu duhovnic spune sa nu lipsim de la biserica mai mult de o duminica la rand.
Eu daca lipsesc o duminica se cunoaste ,sunt mai vulnerabila ispitelor
Dobrin7m poate are o putere duhovniceasca mai mare ,nu se imprastie atat de usor.
Cine stie?"

ce anume ai insinuat aici la adresa mea? deci vezi acest gand al tau despre mine nu isi avea rostul. Nu vrei sa comentezi , dar ai comentat cu Paraschiva.

In rest adevarat , Dumnezeu ne asteapta pana in al 12-lea ceas si gandind asta iti dai seama ca nu are nici un rost sa insinuezi nimic de nimeni, si nici macar sa te gandesti la ce fac altii, si daca fac si cum fac.

Yasmina 02.08.2013 22:32:23

Cam mult off topic pentru o impresie mai mult sau mai putin gresita!

C-o fii una,c-o fii alta haideti sa schimbam tonul si daca mai aveti ceva de spus despre subiectul acestei scrisori bine,daca nu pot sa inchida si topicul ca si asa nu-I cine stie ce de capul lui,mai mult instiga la mandrie din partea romanilor ortodocsi,umanisti,profunzi,ospitalieri s.a.m.d.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:53:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.