![]() |
Citat:
Citat:
Apropo, cumparata sau inchiriata? Citat:
Mergi, daca te tin baniii. |
Citat:
Stiu bine pe unii care au facut cu fite si lux,rochia de 5.000euro dar inelul...diamant evaluat la 20.000 euro... La nici 2 luni de la nunta a batut-o pt prima oara,apoi la alte cateva luni i-a zis clar sa nu-l mai descoasa pe unde mai intarzie caci lui in mod sigur ii mai trebuiesc si alte femei! La un an si 2 luni erau deja in divort! Femeia din aceasta istorie,oricum a fost un mare caracter caci nu s-a calcat in picioare pt banii meschinului asta care ii cumpara lucruri absurd de scumpe tocmai pt orgoliul sau.Trophy wife-o proasta care sa arate bine la bratul lui dar fara personalitate si coloana vertebrala. |
Citat:
|
Citat:
De ce nu voiau sa plateasca? Imi este greu sa cred ca daca esti amarastean si oferi o suma ,cat ai,preotul este de neinduplecat ca in magazin unde pretul este fix,nu te tocmesti. Noi cum ne-am ingropat toate rudele? Multi se mai ingrijesc de treaba asta,mai au ceva pus deoparte,au o asigurare,vb aia din traditie toata lumea se pregateste pt inmormantare cand atinge o varsta. Dar astia de la stiri,banuiesc ca erau rebeli din astia care vor sa se rascoale contra "sistemului",ca ei nu platesc caci "popa"poate sa-l ingroape si pe gratis altfel vor aduce televiziunea peste el. Preotii mai fac si milostenie dar cu saracii autentici nu cu obraznicii. |
Citat:
Crezi? |
Citat:
Eu stiu ca sunt sate pe la munte unde se da 50 lei pt inmormantare ,da fiecare cat are. |
Nu stiu, nu va certati cu mine, ca nu eu am facut stirea nici fapta.
http://m.digi24.ro/Stiri/Regional/Di...ceri+cu+sutana Cititi si trageti propriile concluzii. |
Citat:
Stiu ca sunt preoti si preoti, dar la cum invart astia stirile, nu m-ar mira sa nu fie intreaga poveste. |
Citat:
|
Citat:
2.50%, dar e ff bine; am specificat ca rochi fost 500lei? A fost practic cumparata, dar am dus-o inapoi tipei care mi-a modificat-o, in caz ca o vrea si altcineva, sa o vanda sau a o inchirieze mai departe; eu oricum nu aveam ce face cu ea; era pacat de a sa stea in dulap sa se ingalbeneasca de vreme; mi-am pastrat doar voalul. 3. Sincer, restaurantele fitzoase sunt overrated; poti manca mult mai bine si mai gustos la un restaurant care nu e de fitze, atat doar ca nu platesti in plus si numele si faima restaurantului. Eu de acest restaurant am fost el mai multumita din cate am fost (ca m umblat la o gramada de nunti in ultimii 5-6 ani - suficient cat sa stiu 98% din restaurantele din oras) Citat:
Noi ne-am fi casatorit de mult, dar parintii s-au opus vehement ca cica "suntem prea tineri". Intr-un final dupa ce am terminat si eu facultatea, nu s-au mai opus nici ai mei sa ne casatorim (la ei separe ca era ideea saimi termin falcultatea, ca altfel n-o mai termin niciodata). editare: Citat:
Chiar ca la pompe funebre au niste preturi de te ingrozesti, si preturile difera nesemnificativ de la o firma la alta. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Insa scria mai deunazi un pr din diaspora ca a refuzat inmormntarea cuiva pe motiv ca era nespovedit/neimparatasit de nu se stie cand....( invocand canonul trulan din nu stiu ce an, care spne ca daca lipsesti de 3 ori de la slujba respectiv nu te impartasesti esti excomunicat. Stiu ca pare fi cam impertinent sa te rogi ca cineva sa se odihneasca cu sfintii cata vrme nu sti ce ticalosii o fi facut, ( poate dc se spovedeste pe patul de moarte si afli...cu atat mai rau) si sa ise ierte toata greseala cea de voie si de nevoie, dar....am intrebat si eu ce facem cu rudele care ne mor asa, le ingropam pe camp ca pe animale; am primit notificare ca mi-a raspuns, dar intre timp sf sa isi stersese postarea....tare is curioasa dc a vazut cineva ce mi-o fi raspuns....mai sunt colegi care il urmaresc pe parintele acela... |
Citat:
Pretul minim pt botez pe care l-am gasit e de 90 lei/pers...sau 130 cu open bar. De 90 lei dadeau doar aperitiv si friptura cu garnitura. Cei cu 130 dau si sarmale. Oricum mi se pare mult...( mai dau unii acelasi meniu cu 120 lei, fara bautura , doar cafea...acum nu cred ca poti sa tii invitatii doar cu cafea, si daca vor altceva de baut...ai cam incurcat-o, la ce preturi au restaurantele)....asadar, trebuie sa gasim ceva gen impinge tava, nu chiar 10 lei meniul zilei, sa oblig pe tiata lumea sa manance acelasi lucru, sa isi comande ce vor, dar la preturi normale, nu " de nunta"( unde oricum ma deranjeaza ideea sa obligi pe toata lumea sa manance acelasi lucru, poate unii nu mananca carne de ex...ce fac aceia, mananca doar mamaliga de la sarmale ??? Ps : 30 lei pantofii ??? Are you sure ? ( chiar daca vom face si cununia odata cu botezul, cred ca nu voinface public evenimentul, pt ca vreau sa fac botezul cat se poate de repede, sa nu vina nici iarna, si nu cred ca voi intra nici macar in pantofi, plus ca deja mi s-a spus ca " nu se cuvine" sa ma mai imbrac in rochie...deh, asa e pe la noi, la tv am vazut o tanti de vreo 40 de ani si batand spre suta de kg, alegandu-si rochie de mireasa, iar maica-sa care batea spre 200 si-a gasit si ea o rochie mult mai eleganta decat imi voi permite sau voi indrazni sa imbrac vreodata... bine, poate exagerez, erau niste negrese corpolente, cum sunt ele dupa prima tinerete, mama sa fii avut peste 100, fiica peste 80 oricum...) |
Citat:
ca ajutor de inmormantare, daca decedatul era asigurat |
Pana si incinerar costa 500 lei acum cativa ani, plus 200 slujba crae inca se facea, era voie pe atunci ( desigur puteai sa renunti, dc nu voiai, dar..,), asta fara transport de acasa ( nu stiu cat cereau km si pe etaj). Cosciugul era de inchiriat, parca vreo 50 lei. Toaleta si restul...la libera intelegere,dar oricum se mai dadea in dreapra si in stanga. Personalul de la crematoriu super de treaba, daca voiai plateai o taxa sa iti tamaieze si sa aprinda candela 40 zile, apoi dc voiai putea face acolo si parastasul. Pt pastrarea urnei se platea o taxa, acum numai stiu ce sa intampla in mom cand nu mai platesti,'nici nu o iei....oricum nu mi se pare ca scapi cu mlt mai ieftin, cm bine e sa ai locul tau de vci asigura si pregatit din timp ( sa nu fie nevoie sa dezgropi pe altii de ex, n miez de iarna, cand oricum iti iau mai mult groparii...) ...si desigur sa ai un preot gata sa te ajute oricand cu slujbele....acum se spuena ca duhovnicul trebuie sa te ingroape, nu musai parohul, dar...( cete faci daca pleaca la " mitropolia autonoma "???)... sau daca ai avt duhovnic in alta parte si nu prea ai frecventat parohia de care tii...iarasi s-ar putea sa intampini oarece dificultati....
|
Citat:
preotii de la Biserica fac si slujba de inmormantare. Daca nu, atunci la capela cimitirului. |
Citat:
Altfel nu dezgroapa(sanepidul interzice), chiar daca tu ai groapa platita. |
Citat:
Dar de ce se vorbeste despre înmormântări, pe topicul ăsta despre Nuntă??? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
In concluzie, tragand linie => PROFIT !!! Se poate schimba topicul in: "Inmormantarea ca schema de facut bani" |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pentru majoritatea dintre noi, nsa, e o schema nefericita de cheltuit bani.... La nunta inca mai sunt sanse sa castigi si tu ceva, sau mai bine zis sa recuperezi o parte din investitie, nsa cascavalul cel mare se duce tot la prestatorii de servicii ( carciumi, lautari, designeri de tzoale, saloane de infrumusetare, et co.)... |
Citat:
|
Atat ca organizator de nunti, cat si ca antreprenor de pompe funebre, vei avea mereu solicitari si implicit profit...nasterea si moartea fac parte doar din ciclul nostru existential, dintotdeauna :)
|
Citat:
Salariul este impozabil (de fapt Statul il plateste si Statul face din start retinerile aferente). Donatiile nu. |
asa stiu si eu legat de ce este si nu impozitat.
Fallen, nu ai nevoie de un organizator de nunti; foarte frumos se poate organiza nunta chiar decatre miri; ai nevoie de o agenda si multa informare, apoi planuire... Rochia si pantofii si costumul si ce mai tine e vestimentatie et co. nu trebuie sa fie de designeri...pentru ce?! ca sa ce?! sa te poti lauza ca o data in viata ti-ai cumparat pantofi x si rochie y din bani cu care poate ti-ai fi facut nunta de la a la z? Fallen, da, sandalele mi-au fost 30 lei; mai exact 32, pentru ca am umblat si am cautat sa fie ieftini si sa am siguranta ca ma tin in acea zi; slabe sanse oricum sa mai porti prea des incaltamintea de mireasa; e bin, i-am nimerit ieftini si comozi, si i-am mai purtat de 2 ori dupa nunta mea, la alte nunti. Rochia, cum o nimeresti; aici nu exista un pret standard, dar daca iesi mai ieftin facandu-ti rochia la un croitor de meseria si a alege acel model de la designer renumit, garantat iesi de cel putin 5-6 ori mai ieftin la croitor; iar de inchiriat, sunt n-shpe saloane care inchiriaza; depinde de tine, cum a depins si de mine, sa nu intri deloc in cele scumpe; asa nu risti sa "ti se puna pata" pe un model mega scump. Cat despre lautari, eu n-am avut lautari; nu a vrut formatie; am avut dj, cu muzica in original, nu lalaita/cantata de altcineva, si am iesit de cel putin 3 ori mai ieftin decat cu formatie; plus ca nu dai de mancare si e baut la minim 3-4 lautari, ci doar la o persoana. Foto-video, aici iarasi sunt servicii si servicii; daca vrei pe cineva cunoscut, garantat vei plati o suma exorbitanta; daca vrei calitate blu-ray, acelasi lucru; daca te multumesti cu o calitate normala si 2000 - 3000 de poze, facute de un profesionit dintre cei necunoscuti, atunci poti iesi bine-mersi foarte ieftin. Totul tine de organizare, de informare mai ales, si de decizia finala; greseli se pot intampla si la cei mega cunoscuti si faimosi si la profesionistii mai underground. Probabil daca eram eu si sotul visatori si cu fite de "hai sa facem o nunta ca nimeni altcineva" ramaneam la gata probabil pe minus... La noi cel ma important lucru a fost sa fie mancarea de calitate si sa avem cat mai multe sortimente de bautura; la bauturi am avut vreo 5 feluri debautura din care 3 de casa (tuica, vin si coniac); cantitate mai mica din fiecare, dar diversa; de la apa plata si minerala, pana la wiski, cu 4 sortimente de sucuri intre ele; iar ce aramas nedesfacut de la firma care ne-a adus bauturile am facut frumos retur si am recuperat din bani. Asta ajuta foarte tare; sa poti face retur la ce ai nedesfacut, pentru ca slabe sanse sa se bea totul si asa poti lua mai mult ca sa fi tu sigurca sigur ajunge. |
Din nefericire majoritatea se casatoresc pentru bani, ca a ramas fata insarcinata, ca asa spun parintii. Adevarata taina a sacramentului e istorie.
|
Afirmatie facuta In baza carui sondaj reprezentativ?
|
Alin, asa vorbeste lumea, asa se aude peste tot.
Dar poate fi fals. N-as zice ca nu se casatoresc unii doar pentru bani sau doar pentru ca a ramas fata insarcinata; greu e crezut ca se casatoresc oamenii pentru ca asa zic parintii. In cercul meu de prieteni si cunostiinte lumea nu se casatoreste nici pentru bani, nici pentru ca a ramas fata insarcinata (cel putin pan acum nu s-a intamplat), nii pentru ca sas vor parintii. Pana si dupa nunta mea s-au auzit vorbe in sat la bunica cum ca ne-am fi casatorit pentru ca eu as fi fost gravida (se pare ca port mai mult ca elfantii, ca au trecut aproape 2 ani si inca nu am nascut). daca nu eram impreuna de 6 ani intelegeam sa se auda astea; daca ne cunosteam e cateva luni, dar dupa 6 ani inca sa se auda chestii de genu e ceva :)) Lumea vorbeste; lumea te poate face sa crezi ca omenii se casatoresc oentru bani mai ales (deh, lumea vorbeste mult pe teme asta, mi ales daca e vorba si de vreo antipatie la mijloc). |
| Ora este GMT +3. Ora este acum 09:53:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.