![]() |
Auzi? Ți-au trecut dorințele de hirotonisire?
|
Citat:
|
Eu stiu ce zici, Aline, dar in situatia ei... nici ea nu e destul de credicioasa sa puna punct si nici el destul de doritor sa cunoasca ortodoxia. Daca ei vor neaparat, cu orice pret...
|
So, crezi ca cineva care ar vrea sa se sinucida fizic, ar trebui ajutat, daca vrea cu orice pret?
Dar spiritual? Oricum, nu stiu daca ai vazut ce am mai scris pe topicul asta, personal nu cred ca personajele sunt reale :) |
Citat:
Nici nu ma intereseaza absolut deloc problema protestantilor, ei sunt niste sectanti iar biserica lor nu e biserica, e adunare, singura biserica existenta pe pamant este biserica ortodoxa, ei sunt secta! Protestantii sunt la fel de indraciti ca si ateii si asta se vede foarte bine in comportamentul din adunarile lor. Nu Dumnezeu ii lasa pe oameni in ratacire, ei singuri ratacesc calea adevarata, pentru a intra in toarte sectele. Religia ortodoxa nu este sora celor doua enumerate mai sus. Ortodoxia este unica cale a adevarului, nu este vorba de mandrei aici este ca si cum ati spune ca Hristos este mandru, blasfemiati cu stiinta sau fara stiinta. Dumnezeu nu a lasat aceasta formula triadica ci oamenii au ratacit calea cea dreapta, calea ortodoxa. |
Citat:
Eu vad respingerea ferma a crucii si a icoanelor tot ca pe o forma de posedare intr-o mica masura, altfel nu imi explic... Refuzul unui om-ateu de a intra in biserica cum il vedeti? REspingerea totala a bisericii? In paralel si posedatii cand sunt in biserici fac foarte urat la vederea celor sfinte! |
Citat:
Esti indiferent la ce nu crezi, nu te deranjeaza sa faci pe placul celui de langa tine, doar daca mai e ceva la mijloc... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In acea clipa se incredinteaza deplin de existenta diavolului, iar, prin aceasta, de existenta lui Dumnezeu. Diavolul nu este un stapan bun, deci, prin suferintele patimite de cel posedat, cauta spre Dumnezeu, sa'l scape. Respingerea icoanelor si a Sfintei Cruci nu vine atat din posedare, cat din necredinta si mandrie, care intuneca mintea. Necredinta, mandria si toate celelalte patimi nu sunt posedari in sensul de indracire, ci influente ascunse ale diavolului. In posedare, el se descopera celui posedat, in schimb, in patimi, el cauta sa ramana ascuns, ca omul sa se creada liber. Un ateu nu face urat la atingerea celor sfinte, pe cand un posedat se arunca pe jos si urla. |
Citat:
Citat:
Cati v-ati luat de saraca femeie de faptul ca face o mare greseala si ati indemnat-o sa renunte la omul pe care il iubeste si de care este iubita? Sunteti atat de legati la cap incat daca ati fi in locul ei ati prefera sa-l parasiti doar pentru simplul fapt ca el nu crede in dumnezeu? Citat:
Nu ne diferentiaza nimic de regnul animal... aici nu ma refer la infatisare sau la calitati fiindca nici sarpele, nici porcul si nici porumbelul nu seamana dar fac parte tot din regnul animal... Care este sensul vietii unui caine? al unei plante? sau cel mai exact al unui fluture (care stiti bine ca traieste o singura zi) ? Acela de a se naste, a se inmulti si a muri. Cele trei principale etape ale vietii. Nu este cu nimic mai diferit sensul nostru in viata fata de al unui orice alt animal. So... sensul vietii este sa va inmultiti sau sa credeti in dumnezeu si sa va dedicati trup si suflet lui, sa nu existe absolut nimic altceva? Sunt de acord cu faptul ca e bine sa crezi in ceva, in cineva, sa ai un sprijin, sa stii ca cineva exista si are grija de tine... dar un dumnezeu bun, dar de aici si pana la te dedica in totalitate este distanta de la cer la pamant. |
Citat:
Scopul vieții omului nu este înmulțirea, sau credința în sine. Ci este mântuirea, dobândirea Duhului Sfânt - care este un dar de la Dumnezeu. Însă trebuie ca fiecare om să se străduiască după puteri, să nu fie nepăsător. |
Citat:
Insa mi se pare strigator la cer sa te dedici atat de mult incat sa nu vezi realitatea... sa nu vezi ca un om chiar te iubeste, tine la tine si vrea sa fie cu tine toata viata, doar pentru ca el nu crede in existenta unui atot puternic. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Te rog sa iti revizuiesti compotamenul si sa nu vorbesti in numele tuturor prin afirmatia "Nimeni nu e de acord cu mine".
Pana la urma care-i evolutia umana? http://alantoida.files.wordpress.com/2011/04/710.gif Dovada sunt si unele organe ce in preistorie erau folositoare, iar acum nu mai avem nevoie de el cum ar fi osus coccis, apendicul, si inca vreo 5-6 muschi ce pentru animale sunt indispensabile iar datorita stilului nostru de viata nu se mai folosesc. Vrei sa spui ca dintr-o evolutie milioane de ani un animal devine non-animal? Legat de sensul vietii, am citat colegul de pe forum care a spus ca nu pricepe cum cineva nu crede in Dumnezeu si astfel poate trai fara un sens al vietii.... Asa cum voi ramaneti la ideea voastra neschimbata si eu raman la ideea mea neschimbata ca sensul vietii e acela de a te reproduce si a muri. Pana la urma ceea ce facem noi pe parcursul vietii este doar datorita stilului de viata schimbat. Tu spui ca sensul vietii este mantuirea, corect? Citat:
Dupa ce ma nasc sunt o fiinta nou ajunsa pe pamant, inocenta si sunt cea mai curata fiinta... eu nu stiu nimic, nu cunosc nimic, totul este nou pentru mine... nu am cum sa fac pacate daca eu nu am facut nimic... Si ce indeamna crestinismul pe practicanti? Ii indeamna ca ei sunt un popor de pacatosi sunt cei mai pacatosi si cei mai umiliti oameni de pe planeta si trebuie sa ne umulim pentru a ni se ierta pacatele noastre... sa ne ingenunchem sa plecam capul nostru de pacatosi ce suntem.... Imi pare rau, eu nu sunt un pacatos... si nu numai eu dar si multi altii si sunt mult mai fericiti... toata lumea spune ca Dumnezeu este bun, este prea-bun si toate cele, insa tot el da si cele mai mari pedepse in conceptia dumneavoastra. Cu ce sunt vinovati batraneii care cred pana la ultima picatura in Dumnezeu dar care le-a fost luata casa de apa in inundatii si nu mai au unde sa traiasca...? Apoi... se caiesc cu gandul ca tot din vina lor le-a fost luata casa ca au fost ei insusi pacatosi si iarasi se umilesc si se roaga sa-i lase in viata, sa nu moara de foame, de frig, etc.... Daca ajungi sa te umilesti la Dumnezeu sa nu te omoare dupa ce ti-a luat acoperisul de-asupra capului inseamna ca undeva acolo exista o problema... una mare. Dumnezeu este bun, este bland, nu iti pune ispite in cale pentru a te provoca sa fi un umil pacatos. Acum veti spune ca ispitele nu le pune Dumnezeu, de pune diavolul.... o entitate inventata de crestinism pentru a-l scapa pe Dumnezeu de relele ce le face... si sa dam vina pe altcineva. Cat despre biserica.... in biblie scrie ca Dumnezeu nu are intermediari... Dumnezeu sa afla in noi, si doar in noi... nu biserica sau preotul este calea ta de comunicare cu Dumnezeu, ci chiar tu insuti. Daca tu crezi il el cu tarie este de ajuns doar atat... biserica poate se vrea a fi casa lui Dumnezeu, insa din pacate nu este altceva decat o mare afacere... Biserica = Bani. Daca Dumnezeu este atat de bun, si biserica respectiv preotii sunt calea catre Domnul, de ce nu se folosesc banii bisericii pentru cei nevoiasi? Si aici ma refer strict la cei care chiar au nevoie, nu cersetorii....? Daca ar veni o enoriasa la biserica si ar spune ca are cancer si are nevoie de 20.000 euro pentru operatie sa scape cu viata, biserica ortodocsa nu i-ar da... in schimb preotii se plimba in S-Klasse-uri si cine stie ce alti bolizi in valoare de zeci de mii de euro. De ce este nevoie de catedrale pline cu aur in valoare de zeci de milioane de euro? Intr-o casa de cult modesta nu se poate ruga lumea? Sau nu intra dumnezeu daca acea casa de cult este modesta? Personal am fost invitat la o biserica baptista si am ramas surprins de ce e acolo.... Nu erau icoane si desene peste tot care mai de care mai scumpe... nu statea nimeni in genunchi... Se adunau bani, dar nu pentru biserica, ci pentru cei ce aveau nevoie, de exemplu atunci cand am mers eu, banii s-au strans pentru o familie de religia lor ce tocmai a nascut si sa-i ajute pentru cumparatul celor necesare copilului, carut, patut, etc.... Alti bani s-au strans pentru inchirierea unui teatru si sustinerea unui concert cu colinde de Craciun la care am participat si eu si am fost uimit de organizare si multitudinea de oameni care s-au strans sa participe.... (o poza: http://vdtruck.net/store/foto.png ) Asta inseamna sa nu te intereseze banul si o biserica ce se dedica doar credinciosilor... Ce este pe la noi e doar o MARE afacere.... se folosesc de numele Domnului doar pentru a atrage cat mai multi bani si a profita cat mai mult de pe urma saracilor oameni indoctrinati ce li s-a bagat in cap ca sunt cei mai mari pacatosi si trebuie sa se caiasca in ultimul hal pentru a li se ierta pacatele. |
Citat:
|
Citat:
Nu mai vorbiti ca biserica ortodoxa nu foloseste bani pentru nevoiasi, in primul rand nu mai mintiti cu nerusinare! Daca d-voastra sunteti un ignorant care nu stie nimic despre cate face ortodoxia prin Biserica ei pentru saraci, asta nu va da dreptul sa mintiti si sa denigrati! |
Citat:
Citat:
|
Nu-i mai raspundeti. Azi e inflatie de trolli. Nu il intereseaza nici discutia, nici raspunsurile, doar sa se bage in seama.
|
Aveti dreptate, am observat si eu. Multumesc de atentionare. Troll alert!
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu fac parte din nicio secta, spuneam doar ca am fost invitat la o astfel de biserica, si am acceptat sa vad cum este si pe la alte "meleaguri".
Voua daca v-ar propune careva sa vedeti numai cum este si in alta parte v-ati criza, doamne, cum sa faceti asa ceva.... Sustineti ca stiti adevarul, dar adevarul nu il cunosteti decat dupa ce veti cauta peste tot, nu doar in biblie... A citit careva coranul? Cum puteti avea tupeul sa sustineti ca voi cunoasteti purul adevar dar nu cautat peste tot? E ca si cum mi-ati da o tava cu tot felul de prajituri, as gusta una dintre ele si apoi voi sustine sus si tare ca eu sunt convins ca aia e cea mai buna prajitura, desi nu am incercat alta de pe tava... @aubergine Ai modificat comentarul meu in quote zicand "Omul a fost om de la inceput, creat de Dumnezeu om. Nu a existat procesul de evolutie asa cum va imaginati d-voastra" Poti te rog sa-mi aduci o dovada pentru a sustine cele spuse, dar alta din afara de biblie? O dovada concreta... Hai sa nu mergem dupa ideea: Crede si nu cerceta. Hai sa cercetam... fiindca pana la urma biblia a fost scrisa tot de un om, nu a ajuns pe pamant prin putere divina. Nu sunt troll, nu am venit aici sa trollez lumea, si doar imi expun parerea fiindca am citit niste afirmatii care de-a dreptul ma speriau.... Si nu, nu este nici clona acest cont. |
Citat:
|
Nu raspundeti la intrebarea mea cu o alta intrebare.
|
Citat:
In schimb cei care sustin evolutia si sustin si ca evolutia nu este o religie (adica se bazeaza pe dovezi si lucruri masurabile) trebuie sa demonstreze ca evolutia a existat. Poti tu sa faci asta? Si dupa, pe argumentele tale putem discuta. Tinant cont ca eu sunt crestin pot spune ca eu cred doar pentru ca asa este scris in Sf Scriptura si nu trebuie sa argumentez mai mult. |
Sunt o gramada de dovezi istorice despre evolutia umana.
Schelete descoperite inca din epoca dinozaurilor, unde s-a descoperit evolutia structurii maimutelor antropode, australopithecus-ilor, a oamenilor preistorici, nearndertal, homo sapiens, pana la noi homo sapiens-sapiens. Acestea sunt niste dovezi fezabile ce le poti privi, le poti atinge... nu doar niste dovezi scrise intr-o carte si in mintile a milioane de indoctrinati. Apropo, am am uitat sa raspund unui coleg de forum ce sustine ca eu nu am fost niciodata intr-o biserica ortodoxa. Ba da, am fost, mai ales la varste fragede cand eram destul de mult in mainile bunicilor foarte credinciosi.... am cantat si in cor, cantam... prohodul parca se numea, etc.... Insa mi-am dat seama de anumite chestii... m-am mai desteptat un pic la minte. |
Citat:
Ateul este un om care a ajuns la conclujia ca nu exista Dumnezeu. Adica un om care are pretentia ca ar fi rational si ca a verificat informatiile. Cand te faci ca nu stii ce e prohodul, cand si oamenii care nu sunt interesati afla de lucrurile care se intampla in jurul lor dai dovada de neseriozitate. |
Citat:
Poti sau nu demonstra stiintific evolutia? Nu imi spune ca altii au demonstrat-o cand nici macar nu stii ce sustin altii. Si ai grija ce dovezi aduci. Daca totusi ai sa dai dovada de ceva seriozitate si ai sa te documentezi pentru ca acum este evident ca nu ai cunostinte si ca crezi in evolutie exact la fel cum o fac cei credinciosi in ceea ce cred ei, ai grija sa cauti si contra argumentele la ele si sa nu iti poata fi demontate usor afirmatiile si sa te faci de rusine. Deja ai facut o gafa cand ai vorbit de schelete de pe vremea dinozaurilor. Ar trebui sa iti fie rusine ca nu stii in ce crezi. |
Citat:
|
Din pacate sunt pe picior de plecare si nu am timp sa citesc si sa raspund.
Insa nu pot afirma decat un singur lucru: Citat:
Deci cum nu poti dovedi ceva ai cum sa fi atat de sigur pe acel ceva. |
Citat:
|
Citat:
Si ca ar mai avea si legatura cu evolutia omului. |
Citat:
Ai timp cand te intorci. Poate te va ajuta discutia macar sa te documentezi si sa stii in ce crezi. Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Imi place ca ei sunt aroganti si ii acuza pe cei credinciosi ca sunt irationali si cred in chestii "neserioase si invechite" cand ei nici macar nu stiu in ce cred. Nu mai vorbesc sa isi argumenteze credinta. |
Citat:
|
Citat:
Acest lucru este valabil mai ales pentru ca in general credinciosii nu-si trateaza credinta ca pe o simpla opinie personala, ci pretind ca ea descrie (cel putin in anumite privinte) felul in care functioneaza lumea, cer ca societatea sa fie organizata respectand perceptele lor religioase, pe care doresc sa le respecte si adopte chiar si necredinciosii. |
Citat:
Am discutat cu multi atei, nu am intalnit unul care sa stie prea multe despre evolutionism, afara de povestile pe care le invatam cu totii la scoala, plus cateva documentare cu povestirile evolutioniste. Atat eu cat si multi credinciosi de pe forum stim cu siguranta mai multe despre teoria evolutionista decat crezi tu ca s-ar putea stii. De fapt nu exista nicio dovada stiintifica a acestei teorii, toate sunt doar povestiri. In timpul lui darwin erau cateva dovezi, dar stiinta a progresat si le-a anulat pe toate. Inclusiv apendicele, de care amintesti. Eu am scris cred peste o mie de mesaje despre evolutionism, nu mai sunt dispus sa le repet, cauta te rog pe forum, daca vrei, discutiile. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:57:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.