![]() |
Citat:
Asta e, a avut o gramada de copii ilegitimi, si asta e fapt istoric. Si nu, chiar sa nu fi fost Stefan cel Mare, nu deveneau romanii musulmani. In Balcani, care au fost stapanaiti de turci, mai mult de 80% din populatie a ramas crestina. Cei mai multi dintre cei care au devenit musulmani au facut-o nu fiindca au fost fortati, ci din cauza motivelor economice. Musulmanii plateau taxe mult mai mici decat ne-musulmanii, si aveau mai multe oportunitati. De fapt Imperiul Otoman nu avea nici un interes sa converteasca prea multi la islam. Ar fi pierdut 60% din buget si taxe care veneau de la ne-musulmani. |
Dar a fi ctitor de manastiri inseamna ceva sau nu? Si apoi pacatele se spovedesc si Hristos le iarta. Chiar mai e cazul sa vorbim despre pacatele lui Stefan cel Mare? Oare cine ne credem noi sa-l judecam?
|
Citat:
|
Citat:
auzisem la ceva emisiune sau am citit undeva ceva de genul ca cei indraciti tot zbiara cand se afla pe langa mormantul Sf. Stefan cel Mare: "ma arde! ma arde!" pentru mine e de ajuns a fi considerat sfant desi recunosc ca am si eu unele chestii pe care nu le inteleg cu cat de sfant e acest domnitor. Dar in acelasi timp nu sunt foarte informat cu aceasta chestiune asa ca poate sunt nefondate nemultumirile mele. Maica DOmnului sa ne apere! |
Nu stiu de ce acordam importanta unor chestiuni care nu ne mantiue. Mi se pare ca ne irosim vremea. Merita sa raspundem cuiva care are intentia de a zidi sau a se zidi.
|
Citat:
|
tot_jean: e bine ca nu ai strigat, caci nu esti indracit. Doar pe indraciti ii arde. Si atunci de unde concluzia ta?!?
Daca urmaresti pe You tube sau pe Sfaturi ortodoxe.ro inregistrari ale unor exorcizari, vei fi martorul unor manifestari cel putin ciudate ale celor exorcizati. si vei mai constata ca si diavolii spun adevarul si anume, ca ii arde semnul crucii. Dar cand semnul e facut stramb, nu ii afecteaza. |
Citat:
|
Matei 8:28 Și trecând El dincolo, în ținutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizați, care ieșeau din morminte, foarte cumpliți, încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea.
Matei 8:29. Și iată, au început să strige și să zică: Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuiești? Deci Sfanta Scriptura confirma ca exista un chin al celor care sunt posedati, in prezenta oamenilor sfinti. La fel cum pe cei care iubesc intunericul lumina ii deranjeaza si chiar fug de ea. |
Sectarii, care nu cred in Sf. Traditie, ce spun ei oare despre "Coloseni 1, 17":
Precum ati primit invatatura de la Epafras, iubitul, impreuna-slujitor cu noi, care este pentru voi credincios slujitor al lui Hristos ? |
Citat:
"sectarii" cred in Traditie.ei nu sunt de acord cu ce a ajuns Traditia acum. |
Ei, inseamna ca nu ne-am pierdut timpul degeaba, scriind pe aici. Aminteste-ti totusi ca Sf. Traditie nu se schimba! Din nou confunzi cu obiceiurile oamenilor.
Dar in ce Sf. Traditie cred sectarii? Da-ne te rog niste exemple de autori si scrieri religioase, care apartin Sfintei Traditii, pe care le-ai citit si te-au marcat. |
Citat:
- acordeon, orga, videoproiector - brelocuri cu simboluri biblice, etc.. E drept ca nu au icoane, dar au alte reprezentari, de exemplu filmul "Iisus" realizat de Bill Bright. Referitor la carti ale primilor crestini, eu am citit pe Sfantul Augustin: "Confesiuni", si mi-a placut foarte mult. |
Citat:
alte titlui si autori nu dau.....ca nu vreau sa creez un loc de cearta si controverse. |
Citat:
|
E clar ca sectarii nu inteleg ce e Sfanta Traditie si de aceea va trebui sa deschidem un topic nou pe aceasta tema. Poate asa unii se vor lumina.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
1 Corinteni 11 23. Caci eu de la Domnul am primit ceea ce v-am dat si voua: Ca Domnul Iisus, în noaptea în care a fost vandut, a luat paine, 24. Si, multumind, a frant si a zis: Luati, mancati; acesta este trupul Meu care se frange pentru voi. Aceasta sa faceti spre pomenirea Mea. 25. Asemenea si paharul după Cina, zicand: Acest pahar este Legea cea noua intru sangele Meu. Aceasta sa faceti ori de câte ori veti bea, spre pomenirea Mea. 26. Caci de cate ori veti manca aceasta paine si veti bea acest pahar, moartea Domnului vestiti pana cand va veni. 27. Astfel, oricine va manca painea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat fata de [color=red]trupul si sangele Domnului.[/color] 28. Sa se cerceteze insa omul pe sine si asa sa manance din paine si sa bea din pahar. 29. Caci cel ce mananca si bea cu nevrednicie, osanda isi mananca si bea, nesocotind [color=red]trupul Domnului[/color]. 30. De aceea, multi dintre voi sunt neputinciosi si bolnavi si multi au murit. Exista neoprotestanti care nu practica frangerea painii sau daca practica nu cred ca este trupul lui Hristos... Desi Biblia spune clar ca este "trupul lui Hristos"... In astfel de cazuri (cand nu se face corect frangerea painii) nu mai este vorba de o simpla cadere din traditie, ci chiar o cadere din scriptura a neoprotestantilor. |
Citat:
din acest punct de vedere Sfanta Traditie e bine pastrata in BO. |
Citat:
|
Citat:
cu ce "conditioneaza" sectarii adevarul? |
Citat:
Tit 3:9 Iar de intrebarile nebunesti si de insirari de neamuri si de certuri si de sfadirile pentru lege, fereste-te, caci sunt nefolositoare si desarte. Parerea mea personala e ca neoprotestantii uneori, se considera trezorierii adevarului. Si atunci e posibil sa conditioneze faptul ca cineva detine adevarul de apartenenta la un anumit "trib" a lui Israel. |
Citat:
da oricum aceste discutii sunt inutile si off topic |
Citat:
|
II Timotei 2,2: "Si cele ce ai auzit de la mine, cu multi martori de fata, acestea le incredinteaza la oameni credinciosi, care vor fi destoinici sa invete si pe altii."
|
Citat:
ai jucat vreodata telefonul fara fir? daca avem Sursa, de ce sa nu citim direct? Domnul sa ne binecuvanteze! |
Citat:
|
de acord
in Biblie nu e scris TOT! chiar Sf. Ap. Ioan spune asta. si sunt multe lucruri transmis prin viu grai.insa acest mijloc este destul de indoielnic...(viul grai) nu crezi? si in plus, avem Scriptura, pe care daca o traim, avem viata vesnica!Am implinit noi TOT din scriptura astfel incat avem nevoie de alte si alte reguli?eu cred ca nu! |
Citat:
|
Asa este TFL, "in BIBLIE e scris TOT ce e nevoie pt un crestin". In Biblie, Dumnezeu a spus absolut tot ce este de trebuinta a spune oamenilor. Biografia fiecarui om - a fiecaruia, fara exceptie - se gaseste in Biblie. De esti intristat, vei afla in Biblie mangaiere; de esti suparat, vei afla bucurie; de esti manios - impacare; de esti poftitor - infranare; de esti nesabuit - intelepciune; de esti rau - bunatate; de esti un ucigas - mila si indreptare; de iti urasti aproapele - dragoste. Insa, nu uita si de Sfanta Traditie. Altfel, este pericol de inec.
|
Citat:
In biblia ortodoxa scrie Sf. Apostol Petru referitor la talcurea Sfintei Scripturi: "20 Aceasta stiind dinainte ca nici o proorocie nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia; 21 Pentru ca niciodata proorocia nu s-a facut din voia omului, ci oamenii cei sfinti ai lui Dumnezeu au grait , purtati fiind de Duhul Sfant". Ar fi prea multe de spus, dar s-au spus de atatea ori, incat nu-si mai are rostul repetarea, daca cei care contesta Sfanta Traditie nu pun mana sa citeasca si sa se documenteze cu privire la Sfanta Traditie. Sfintii Parinti care au participat la cele 7 Sfinte Sinoade Ecumenice, sunt totodata si autori de omilii,care sunt luari sub lupa a textelor biblice, intru Duhul Sfant. Deci ei nu interpreteaza cu de la ei putere, ci sub influenta Duhului Sfant. S-au facut afirmatii, conform carora Sfanta Traditie nu ar respecta Sfanta Scriptura si alte babilonii asemanatoare. Puneti mana si cititi si veti vedea ca acest lucru, pe care il afirmati voi, cei care apartineti religiilor neoprotestante, nu corespunde adevarului. Sa citim direct din biblie, si sa citim interpretarea Sfintilor Parinti, ca sa fim siguri ca am inteles corect. Dar daca nu puneti mana sa cititi, atunci nu faceti altceva, decat sa bateti pasul pe loc si sa va bagati in cap idei gresite despre biblie. Biblia trebuie citita si inteleasa corect. Asa ne cere Sf. Apostol Petru. |
Citat:
Cam ce citim despre post in biblie? Cate amanunte practice ne sunt date? In schimb daca citesti Omilia despre post a Sfantului Vasile cel Mare, vei putea sa te informezi in mod exhaustiv despre post. La fel despre mandrie, sau despre manie, despre betie, etc. Problemele sunt dezbatute clar si in detaliu, astfel incat sa intelegem si sa nu lasam loc nici unui dubiu. Sfintii Parinti au scris interpretatri ale Vechiului Testament precum si ale Noului Testament. Limbajul clar si precis face ca lectura sa fie placuta si in acelasi timp folositoare. |
luari sub lupa ale textelor biblice...
|
Citat:
|
Ei, asta da, mandrie!
|
Citat:
sunt ceva detalii aici.....sau nu? |
Citat:
unii sunt mindrii de faptul ca sunt "umili".asta e un paradox.....da exista |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:26:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.