![]() |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Trebuie masura. Anumite obiecte/lucruri nu le poti cumpara chiar oricum, nu poti duce totusi o viata de second-hand. |
Citat:
Unde scrie că e păcat să fii bogat ... a, bogătan cum zici tu? Și ce înseamnă bogat? Sunt păcate lăcomia, zgârcenia, iubirea de arginți, împietrirea inimii... Cred că s-a discutat și răs-discutat pe tema că nici sărăcia nu te mântuiește, nici bogăția nu te osândește. Dar lenea, prostia, pierderea timplului, orgoliul, neascultarea... care te-ar putea duce la sărăcie, ce sunt? |
Citat:
Acei paria din India te judecă pe tine exact așa cum îl judeci tu pe proprietarul scumpului Smartphone. Dar ție nici că-ți pasă ce crede fratele Paria din India. Tu-ți vezi de treabă liniștit. Nici gând să-ți vinzi avuția și să trăiești ca frățiorul sărac. Cel pe care-l tu-l vezi bogătaș, la fel. Nu dă doi bani pe ce crezi tu. Pentru el telefonul scump e un accesoriu care nu valorează aproape nimic. Dar indianul cel sărac te cârcotește pe tine, bogătașul. Tu-l cârcotești pe cellalt bogătan. Și viața merge înainte :) Citat:
|
Citat:
9. Căci în Legea lui Moise este scris: "Să nu legi gura boului care treieră". Oare de boi se îngrijește Dumnezeu? Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol PavelCap. 5 18. Pentru că Scriptura zice: "Să nu legi gura boului care treieră", și: "Vrednic este lucrătorul de plata sa". |
Citat:
|
Citat:
Dacă peste noapte m-aș îmbogăți cumva, crede-mă că nu mi-aș cumpăra smartfone. Nici ieftin, nici scump. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
dar daca n-ar da nici aia 10 000 de euro cum ar fi?
Am impresi ca cei bogati ii judcati mai mult pentru c au eea ce dvs nu aveti. Ia prin faptul ca daca deveniti bogat peste noapte nu valuati smartphone nu zice absolut nimic. Sun sute de bogatasi care vorbesc de pe telefoane ieftine, au Logan au Sandero, nu au palat. Nu ar zice nimeni ca omul acela e bogat. Apoi ca restul e sute de milioane de lei ii da sau ii tine in bnci, nu stie nimeni, sau stiu prea putini. Poti sa fi si sarac si sa imparti cu altu, la fel cum poti sa fi bogat si sa faci acelasi lucru. Nu banii conteaza aici, ci sufletul omului, coloana vertebrala sau lipsa acesteia la om, omenia au lipsa acesteia. Poa' sa aiba unu smartfon si tableta de 10 000 de euro, dar poate sa doneze bani si chiar a construiasca locuinte pentru cativa dintre cei care nu au... dar stim noi oare astea? Credem noi oare c toti cei care fac ceva merg si se lauda peste tot cu ce au facut? Si mai sunt si astia bogati care se plng ca tot timpul ei nu au si nici nu dau la altii nici macr o coaja epaine. Sunt oameni si oameni; atatia oameni, atatea caractere... |
Citat:
Vorbesti in inters personal de pe acel telefon al firmei? |
Citat:
Dar ai grija ca nu cumva sub impresia ca ai o virtute in a cheltui banii cu masura sa nu se ascunda de fapt un pic invidia si o mica bucurie/satisfactie la gandul ca pe cei bogati din lumea asta ii va asteapta raul pe lumea cealalta. Analizeaza asta. Cum au spus toti, depinde de ce intelegi prin bogat, modul de obtinere a averii si ce/cum oferi celorlalti. Eu cred ca cea mai mare bogatie a noastra e sa fim sanatosi. |
Citat:
Eu cred ca problema e pusa nitel cam ipocrit, pentru ca de ex. ai putea trai intr-o coliba, sau chirie dar de ex. ai un apartament care e de cateva ori mai scump, nu-i asa? Ai un cont in banca, care altii nu-l au, etc. |
Completez:
Si sa nu te mustre constiinta. |
Citat:
Acum, uite o problema pentru tine: daca ai avea 1 milion de euro, sa zicem, ce ai prefera sa faci, sa cumperi de ei o masa la 1milion de saraci, sau sa deschizi o afacere prin care sa dai de lucru si sa intretii astfel 10 familii timp de decenii si chiar mai multe si mai mult, cu timpul, creand si valoare in acest timp? Materiala in mare parte, dar nu zice nimeni ca am fi ingeri si n-am avea nevoie de asa ceva. |
Citat:
|
Citat:
Cum esti tu fata de CEO ala, asa e si un indian care face 200$/an fata de tine. Si indianul cu 200 munceste, si tu, si CEO ala. Deci..? |
Citat:
Eu sunt un om normal și trăiesc decent. Abia-mi asigur traiul familiei cu 500 de Euro. Strictul necesar, acolo... Iar indianul, săracu... cu treaba lui. Cu ce-s vinovat eu că s-a născut într-o zonă defavorizată și are 20 de Euro pe lună? Doar n-o să-mi ceri acum să-i trimit lunar câte 10 Euro din micul meu surplus... Să-i trimită CEO contravaloarea lu Smartphone! |
Aham, cam asa vad si eu logica lui Ionut de pana acum.
Dar poate gandeste altfel si ne lamureste el ce si cum de fapt.. :) |
Florin-Ionut, stii ce am eu pe extsd-cardul de pe androidul meu? Nu banuiesti? Pai hai sa te iluminez cu ce ma depravez in bogatia-mi nerusinata: am carti pe cardul ala. Da, ai citit bine. Biblii, Psaltiri, filosofie, programare, servere. Asta sunt domeniile. Si da, in metrou, cind ma intorc de la munca, sunt si eu unul din nesimtitii aia care scarpina taciscrinul. Doar ca eu citesc, dupa caz, despre systemd, golang, istorie sau cite o catisma. Ah, si aplicatiile cu care sunt conectat cu oameni importanti; trimit fisiere, arhivez, etc. Alte persoane, indeosebi femei, freaca retelele de socializare toata ziua si sharuiesc in nestire tot felul de nimicuri. Sa fie la ei/ele acolo! Retelele sunt bune, daca sunt foloste cu cap, si nu cadem in extreme ridicole.
Precum o fac unii de p-aici. |
Vad ca Ionut-Florin nu mai raspunde.
Sa sti Ionut ca si eu cand ma gandesc la "dragii nostri alesi" ai neamului si la "oamenii de afaceri" care au praduit tara si vad ca justitia de pe pamant nu-si face datoria, ma incearca un sentiment de satisfactie (deloc ortodox) la gandul ca de justitia divina nu vor scapa si vor plati. |
Citat:
Ar fi bine sa ne fie mila de ei ,acesta mi se pare un sentiment mai crestinesc. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Oare știi de ce te bucuri pentru plata lor? Pentru că și tu dorești bunăstarea pe care ei au dobândit-o, dar pe deasupra tu îi și judeci. De ce îi judeci? Pentru că te uiți la paiul din ochii lor. În lumea de dincolo(în oricare din cele două ”locații”) sigur vom avea două surprize: prima, când vom vedea alături de noi pe unii dintre cunoscuți, iar a doua, când nu ne vom întâlni acolo cu ”ceilalți” cunoscuți, Dumnezeu știe de ce. În El am încredere, în judecata mea mai puțin. Fiecare are ”ceea” ce merită, dar noi vedem la vecin doar capra. Lasă-i pe ei în plata lor și ai grijă de bârna ta. La subiectul topicului: dpmdv e păcat să ai smartphone scump. Nu cred că există domeniu în care să fei necesare toate capacitățile lui; cred că nimeni nu-l folosește 100%. |
Cine se pregateste sa-si achizitioneze ochelari Google ? :78:
Numai 1,500$ in US. |
Citat:
Si eu vreau sa imi permit din ce adun din salar sa pot merge intr-o vacanta o data pe an undeva si aici nu ma refer la nu stiu ce excursii pe insule exotice, croaziere si altele foarte scumpe. Nu cred ca am pretentii exagerate sa imi doresc ca orice om care munceste sa isi poata permite ceva decent. Vad la vecin capra, dar vreau si eu sa pot sa-mi cumpar o capra a mea :) Da, ma uit la paiul din ochii lor pt ca de un sfert de secol au praduit si distrus tara si au adus pe cei ca noi care muncim cinstit si cu barna in ochi sa nu putem decat sa ne resemnam. La asta ma refer. Asta in cadrul topicului cum ne raportam la cei care au smartphone, bani etc si judecarea lor. |
Citat:
Intrebarea cea mai frecventa care i se punea: "ai la ce sa-i folosesti"? Ca sa nu mai vorbim ca exista riscul sa-ti iei cafteala cu ei (oamenii se cred spionati - filmati/pozati) Oricum in 3-5 ani destul de sigur vor devenit ceva la fel de obisnuit ca si smartphonul si cu preturi asemanatoare si probabil si aceleasi functionalitati Asta daca nu mai vine o niscai super-mega-criza pana atunci si mai intarzie lucrurile. Dar cel mai ingrijoratoare cred ca devine conectivitatea cvasi-universala si libera circulatie a informatiei, legal sau mai putin legal. Practic majoritatea indivizilor vor deveni parte a unei retele non-stop online, vor plati pentru a fi mereu conectati, monitorizati, etc. asa cum si acum platesc pentru televiziunea care le fura timpul ii alieneaza, etc. |
Pai nu zice bine Biserica ca omul e o specie "cazuta"?
Citat:
In ce ma priveste, folosesc, pentru stiri/interpretari obiective, de negasit in tembela presa autohtona, exclusiv feedly si vocea Rusiei (aplicatii Android, ca sa fim on-topic). Quod attinet TV-ul, il folosesc exclusiv pentru "Visul Regelui" si "Aguila Roja". cit a mai ramas si din alea. |
Citat:
Daca ai citi cateva carti despre viata de dupa moarte poate nu ai mai gandi asa. Mantuirea e foarte grea ,citeam undeva ca par.Arsenie Boca i-a spus parintelui Vamvulescu de mitropolitul Ardealului , ca a stat 25 ani in iad. Pai eu ce speranta de mantuire sa mai am,ca despre mitropolitul Nicolae Balan am citi numai lucruri bune si tot a stat atatia ani in iad .Biserica l-a scos cu rugaciunile ei dupa atata timp. |
Citat:
|
Citat:
|
In pravoslavnica Romanie, daca vrei sa aiba o idee priza rapida, sigur a zis-o parintele Arsenie Boca mai intai.
|
Citat:
17. Iar Iisus a zis: Dați Cezarului cele ale Cezarului, iar lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu. Și se mirau de El.(Mc12,17) Te miri și tu? Mesajul tău include toate datele ca să mă îndreptățească să cred că și tu ai face ce fac ei, dar nu știi; și tu vrei vacanțe, bunăstare, trai bun, ”ne-resemnare” șamd. Dacă strugurii sunt acri și n-ajungi la ei, nu-ți rămâne decât să-i acuzi(nu-i așa?). |
Citat:
http://www.oasteadomnului.ro/wp-cont...IB-14-2013.pdf |
Mda, de asta ma temeam.
Cam asa se prelungeste "autoritatea sfintilor". Chit ca el a zis putine cuvinte, se vor gasi o gramada sa le faca de cateva ori mai multe. Si daca ar fi doar cuvinte. Pe urma ne batem pe chestii de genul "pai cum sa nu fie asa, doar a zis-o un sfant". |
Citat:
Dar cei cu sursa nici nu au deloc tendinte extremiste si schismatice. Iar asta cu 25 de ani in Iad nici nu seamna cu invatatura catolica despre purgatoriu. Dar deloc. |
Așa au făcut și evreii cu Hristos, ei au fost mai învățati, mai ancorați în dreptate și-n adevăr. Hristos a fost fără de păcat, a făcut minuni și cu toate acestea cât de puțini L-au urmat. Și istoria se repetă.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:26:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.