![]() |
Citat:
O interpretare mai isteata ca alta. Nu ducem lipsa de profeti se pare. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
trebui topic separat. Intrebarea este:ce intelegi prin "cei alesi " ? Citat:
Cum vad eu , in contextul de astazi, Apocalipsa.Sigur altii poata s-o vada diferit.E dreptul lor. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Sau n-ai verificat? Citat:
|
Totuși, uni preoți și dintre ei chiar cu faimă mare, l-au văzut ca și pecete cipul actual și acceptarea ca și cădere din har. Acum sunt șterse filmulețele de pe You Tube, ca dovadă de inconsegvență din partea lor, dar afirmațiile erau clare.
Este prea mult și prea sigur spus că acest cip va fi pecetea, chiar și în viitor. Îmi aduc aminte cât tam tam s-a făcut cu sitemul liniar de codificare prin anii 2000, și uni spuneau că sigur este pecetea... și era o broșurică editată de uni chilioți de la Lacul ( Nu vă lepădați de Hristos și nu vă însemnați cu 666)în care se specifica și cum are loc pecetluirea, cu tunere cu rază laser când bagi mâna la ghișeu, etc. Și mai spuneau că prin America deja sunt pecetluiți vreo 30.000 de oameni, de ziceai că gata e cu sfârșitul lumii, bate la ușă. Dar, s-a dovedit un exces de naivitate credulă și prostie, exact ca și în Rusia prin anii 1990 cu introducerea unui număr fiscal de înregistrare. Când foarte mulți credeau că-i pecetea și au luat traista în băț și au plecat în pădure, dar au ajuns să cerșească la mila celor pe care îi considerau lepădați... Acolo prin unele locuri chiar a fost schismă, bisericile preoților care spuneau că acest număr nu-i pecete erau părăsite în masă și preoții erau priviți ca o urâciune, ca niște apostați, erau împroșcați cu hule și denigrați la modul cel mai urât. Că deh, au avut grijă, ca și acum, cei care se considerau singurii vajnici apărători ai credinței, să eticheteze pe cei care aveau alte păreri. Încă nu am văzut pe nici unul să-și ceară scuze, dimpotrivă, au schimbat macazul, a apărut o nouă jucărică. Foarte interesant că cei care sunt cuplați cu prea mare siguranță pe cipuri ca viitoare peceți, ignoră, sau aproape nu aduc deloc în discuție, semnificația pecetei, ca patimi uriașe care vor stăpânii lumea( răutate=6, necredință=6 și desfrâu=6), deși uni din sfinți și cei mai mulți așa înțelegeau pecetea, ca de altfel și pr Cleopa . http://www.teologie.net/forum/viewtopic.php?f=22&t=809 |
Citat:
este cea mai subtila forma de a amesteca adevarul si minciuna.Cum ? Pai facand ca minciuna sa aiba gust de adevar. Iti dau un exemplu si o analogie in acelasi timp: Cum stie un degustator de vin, care este vin real si care este vin falsificat in mod profesionist ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ce inteleg prin ,,cei alesi''? Inteleg ca este vorba despre cei alesi sa ne informaeze corect si care tac pentru ca asa li se spune. |
Citat:
|
Citat:
pt ca si ei la randul lor vor slabi in credinta. Mi-e imi este sa nu se modifice Sfanta Liturghie, si cand o sa te duci la biserica sa auzi alte forma a cuvintelor sau unele cuvinte chiar inlocuite. Desi chestia asta pare a fi intr-un viitor indepartat, totusi "exercitii" pentru modificarea unei rugacini deja s-au facut. Este vorba despre rugaciunea Tatal Nostru. http://www.romaniapress.ro/rugaciune...ru-modificata/ Modificarea este minora si nu pare la prima vedere a fi importanta. Insa asta este tehnica pasilor marunti, exact cum pui o broasca in apa si lasi apa sa se incalzeasca. In plus, cuvintele unei rugaciuni nu sunt puse la intamplare.Se stie ca (virgula) cuvantul are putere. |
Citat:
in ceea ce priveste atat vinul cat si procesul de vinificatie.Bun. Sa zicem ca avem doi degustatori de vin, intr-o incapere unde este mai multa lume. Primul degustator spune ca in ambele pahare este vin curat. Al doilea degustator spune ca in unul dintre pahare este vin adevarat iar celalalt este vin fals. In ceea ce-i priveste pe cei doi, amandoi si-au incheiat lucrarea. Unul din degustatori va zice lumii ca in ambele pahare este vin adevarat iar celalalt degustator va zice lumii ca doar intr-unul din pahare este vin adevarat si il indica. Cum se decide lumea pe care din ei doi sa-i creada ? Pai cel mai simplu, este ca fiecare persoana din public sa guste din cele doua pahare.Problema este ca nu exista destul vin in ambele pahare pentru tot publicul. Si atunci avem asa: Din cei care au gustat, unii vor zice la randul lor ca in ambele pahare este acelasi vin si vor sta de partea degustatorului care a ajuns la aceiasi concluzie. Altii vor zice la randul lor ca in paharul indicat de catre al doilea degustator este vinul adevarat iar in celalalt este vinul fals, si vor lua partea celui de-al doilea degustator. Altii vor zice ca in ambele pahare nu exista vin adevarat ci doar vin fals si isi vor face ei propria tabara. Acum din cei care n-au apucat sa deguste vinul, pe cine vor crede: pe cei care au luat partea primului degustator ? pe cei care au luat partea celui de-al doilea degustator? sau pe cei care si-au format propria tabara ? Dar problema cea mai mare vine acum: Care degustator a avut dreptate ? Primul sau al doilea ? Iar in viitor, vine ecumenismul si amesteca cele doua pahare, si se repeta scena. Intrebare:care persoana din aceea incapere va avea dreptate ? Acum intelegi Antonia, de ce parintele Arsenie Boca spunea ca si "cei alesi" vor cadea ? De aceea eu cred ca vorbele parintelui se refera la faptul sa avem trezvie, ca sa nu se amestece paharele. Cat timp paharele sunt separate, mai avem o sansa.Insa dupa ce s-au amestecat paharele...foarte greu va fi. |
Ce nebuni in UE...sa zica ei ca securismul incalca libertatile cetatenilor.
http://www.sursazilei.ro/curtea-de-j...e-cetatenilor/ |
Dincolo de interesantele subtilități privind deosebirea vinului bun de cel fals, îmi amintesc faptul că Domnul însuși ne-a răspuns la această dilemă, pentru că ea nu este de azi, de ieri:
Citat:
|
Iar dacă nu ne este clar care sunt roadele, ne arată Sfântul Pavel:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
dintre ecumenism si pecete.Iar analogia pe care am facut-o era raspunsul detaliat la intrebarea lui si la intrebarile Antoniei.(citeste posturile din urma de la ora 17 : 57 : 45) |
Antoniap si Antiecumenism....subscriu la tot ce ati spus!
Si, mai adaug ceva:'Lasati mortii sa'si ingroape mortii' |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Pentru ca analogia cu vinul era in contextul legaturii dintre ecumenism si pecete. Citat:
acest lucru. :106: |
Citat:
|
Am facut iar aceeasi greseala. Am intrat in acelasi joc imbecil. Nu doar ca este aproape imposibil, in mod normal, cu oameni cat de cat rationali sa schimbi credinte, dar cu niste oameni indoctrinati (in sensul negativ) fara un minim de discernamant demersul este chiar daunator.
Eu propun ca admin-ul sa sterrga tipicul si sa baneze orice user care incearca sa initieze o noua discutie pe aceasta tema pentru ca rezultatul nu va fi decat un nou prilej de cearta. |
Citat:
Subscriu vorbelor rostite de Antoniap si Antiecumenism! Una este sa ajuti omul, (material, si ca sfaturi...dar la acestea ne pricem cam totzi)..si una este a participa la Sf liturghie..impreuna...cand suntem 'f. departe si noi, de noi, daramite, fata de altii.'.. Si, nu va faceti impresii, ca sectarii, musulmanii, evreii, stau la usa Bisericii Ortodoxe...Chiar o ocolesc!E ca un foc ce'i arde..si...nu prea rezista! Militez pt ajutorarea aproapelui(in toate formele lui de disperare!!!!, indiferent de confesiune) Dar, (DE ACI CITEZ). sa „să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte, sfânta jertfă cu pace a o aduce”.Această formulă liturgică este un îndemn la evlavie și curaj duhovnicesc. Este ca și când ne-ar spune: Luați aminte, locul pe care sunteți este sfânt și sfințitor, este rostită de preot sau diacon imediat după mărturisirea Crezului sau Simbolul de credință. . Să nu întinați cu nepregătirea și necurăția vieții voastre cele ce se săvârșesc și să nu vă faceti nevrednici de darurile jerfei' |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Oricum , tot simpatik imi ramaneti! Dar! Nu uitati!!!!!! ECUMENISMUL E O TAMPENIE! |
Citat:
Și ce este ecumenismul ăsta, doamnă LaviniaXL? |
Citat:
am mai zis, draga MihailC XXL..intru vorbe si fapte.... |
Citat:
PS Mă așteptam să sesisezi că XL este 40 în cifre romane. Dar aici e greșeala mea, am uneori păguboasa tendință să-i văd pe oameni într-o lumină mai optimistă decât e cazul! |
Citat:
on topic: Ecumenismul e o tampenie! |
Citat:
|
Citat:
Pun ca semnatura, dar o si rostesc!wow! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
ps:o mica problema:nu pot a ma supara pe tine.... |
Citat:
'Sa baneze orice user'...Lash mod de a riposta.!!!! Nu aveti contra'argumente????.adika sa taca toti, ca ma cam deranjeaza, si de la ora x la y vreau sa dorm, si muritorii acestia vorbesc cam tare.....Jalnik mod de a trata aproapele,cica sa'i baneze,oribil... |
Citat:
Specifice sustinatorilor acestei idei le sunt ignoranta, necunoasterea, credulismul si unora chiar prostia. In situatia asta pentru ce este util o cearta fara argumente? Si de ce sa promovam cearta initiand topicuri fara rost? Solutie este banarea. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:22:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.