![]() |
Citat:
E drept ca rocile vulcanice care sunt resetate prin topire si recristalizare, eruptii vulcanice intamplate dupa momentul Creatiei ar putea constitui probe valabile .Nu stiu ce elemente ar putea fi folosite pentru analiza, pentru durate sub 10000 de ani. |
Citat:
Uite ce spuneai mesajul trecut: "Bineinteles ca tot asa de bine plumbul poate sa si intre in cristal; prin difuzie mai greu dar prin microfisuri este posibil." Deci chiar tu spui ca poate sa intre, doar ca ai uitat de ieri pana azi. Si tot tu o dai cu acuzele de inselatorie, credibilitate, etc. Desi e a zecea oara cand faci asta, ti-am aratat datiel trecute ca te-ai inselat de fiecare data. Tu nu poti invata din greseli, deja nu mai e greseala, se pune problema de penibilitate. De data asta nu ai inteles ca e vorba de atomi, nu de cantitati de metal care se infiltreaza in roca. Iar cu heliu eu am demonstrat, tu nu ai aratat nimic. Citat:
Citat:
Pe langa asta raman aceleasi probleme. Se masoara argonul atmosferic, dar nu se stie ce continut de argon radioactiv era deja in roca. Iar in articol scrie care sunt problemele si presupunerile. Inclusiv ca se bazeaza tot pe date obtinute la masurarea cu K-Ar. Citat:
Pe site-uri creationiste scrie ca potopul a cauzat un astfel de fenomen. |
Citat:
Datarile eronate din rocile magmatice cu varsta cunoscuta s-au datorat existentei materialului radioactiv vare nu provenea din dezintegrare. Deci se poate. Citat:
Evolutionismul si teoriile adiacente au aparut ca dogma a ateismului. Cum crestini au o credinta cu un set de afirmatii in care cred, asa si ateii au o credinta si un set de afirmatii, adica dogme. Dogma crestina e sintetizata in Crez, care incepe cu "Cred intr-Unul Dumnezeu, Facatorul cerului si al Pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor". Ateismul are si el dogma cunoscuta. Tu incerci acum sa propovaduiesti dogma atee. Ca ii zice stiinta tot aia e, si noi spunem ca invatatura crestina e stiinta, adica ce se stie cu adevarat. Ateii nu apara neaparat o stiinta, isi apara credinta si dogma. Pentru ei cea mai mare nenorocire ar fi sa creada in existenta lui Dumnezeu, care ar fi singura alternativa in cazul in care evolutionismul si teoriile acelea nu ar fi adevarate. Ar face orice sa-si apere aceasta credinta, inclusiv sa creada in ceva care nu exista. Intrebare e de ce ne intereseaza pe noi pe un forum ortoodx aceste probleme? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ce este mai deranjant pentru mine insa e ca ai "sarit" fara nici un efort, din paradigma stiintifica, in paradigma creationisto-supranaturala. Asta s-a intamplat in momentul in care ai presupus ca "iradierea" s-a produs cu ocazia Potopului. Stiu ca s-a mai avansat "explicatia" asta fantezista care ar explica multe datari, pe principiul "potopul suporta orice". Doar la Creationisti poti intalni acest stil de argumentare, anume o explicatie a Potopului, jumatate stiintifica, jumatate mistico-magica. Nu are rost sa ne contrazicem pe tema asta, pur si simplu stiinta si misticismul nu au un limbaj comun. Daca discutam despre un fenomen ar trebui sa precizezi daca vorbesti in perspectiva stiintifica (sunt valabile legile naturii invatate de noi la scoala) sau in perspectiva catastrofica (legile se pot anula/schimba arbitrar). Colegul bin000 face in mod curent acelasi lucru. |
Citat:
|
Citat:
In momentul in care contrazici un om de stiinta (vorbesc la modul general, nu ca as fi eu unul) trebuie sa o faci din perspectiva uniformista; daca parasesti aceasta perspectiva, nu mai este nimic de discutat, decat eventual cu un filosof. Cu alte cuvinte: daca eu fac o afirmatie stiintifica (Pamantul e batran) iar tu ma contrazici spunand ca am gresit la masuratori, atunci voi contraargumenta, ca am resurse. Daca spui ca masuratorile au iesit gresit fiindca a aranjat Dumnezeu asa, sau alta explicatie supranaturala, nu ma bag, e credinta ta, eventual discutam filosofie. |
Citat:
E posibil ca varstele de miliarde de ani de la masuratori sa fie corecte si in același timp pământul sa fie tânăr. Cum? Dumnezeu a facut mai intai o materie informa ,practic o materie prima pentru construirea universului ,pe care a lasat-o la dospit cateva miliarde de ani, atat cat cerea "procesul tehnologic",apoi construit universul din aceasta materie. L-a construit acu' 7000 de ani cu materie prima de cateva miliarde de ani. Exact ca la o casa pe care o construiesti azi cu roci formate cu mult timp in urma. Daca oamenii de stiinta analizeaza casa ajung la concluzia ca e veche de miliarde de ani dar ea a fost construita ieri cu materie de miliarde de ani. :4: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sau a fost creata lumina veche de 4000 de ani a unui obiect care exista de o zi? Iata cum apar multe paradoxuri. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In plus, e fapt bine stabilit ca, daca o stea este la 4000 de ani lumina departare, practic noi o vedem cu 4000 de ani in trecut, pentru ca luminii ii ia 4000 de ani sa ajunga la noi. Distanta se poate afla usor prin mai multe metode, mai ales la o distanta asa "mica" de 4000 a.l. Deci, o vedem cu 4000 de ani in trecut. Acum imagineaza-ti ziua 1 a Universului (presupunand ca asta era acum 7000 de ani). Pai, daca, sa zicem, Adam se uita la cer, si vede acea stea. Sunt doua variante aici: 1. El vede steaua in real time, pentru ca nu exista nici un delay intre ce vede si realitate, avand in vedere ca steaua are si ea cateva zile (nu 4000 de ani), deci Adam n-ar avea ce lumina trecuta sa vada, ca steaua nu exista. 2. De fapt steaua a fost creata cu 4000 de ani inaintea lui Adam, ca lumina sa ajunga la pamant, si sa existe acest delay dat de viteza limitata a luminii. Aplicand a doua varianta la obiecte mult mai departate decat steaua asta (miliarde de ani lumina), ajungem la concluzia ca unele lucruri in univers au fost create cu miliarde de ani inaintea lui Adam, ca sa existe acest "delay", si ca Adam sa le vada lumina miliarde de ani mai tarziu. |
Prostiile astea cu corpurile cosmice aflate la milioane de ani lumina, atentie, corpuri cosmice fara lumina proprie, sunt doar basme de adormit copii. Planetele si tot ce vedem pe cer se vad datorita luminii reflectate generata de Soare si nu altfel.
Daca nu ar exista Soarele nu am vedea nimic pe cer noaptea ... e foarte simplu. Sa nu uitam ca in conceptia creationista, Soarele si restul planetelor au fost create in ziua a 4-a, iar pana atunci pe Pamant plantele erau deja la maturitate ... luminate de lumina creata in prima zi a creatiei. Repet, daca nu ar exista Soarele, nu am vedea (optic) nimic pe cer noaptea, oricat s-ar stradui telescoapele alea. |
Citat:
|
Citat:
Tu realizezi ca oricata lumina ar "emana" alte stele ... nu e posibil ca tu sa o vezi de pe Pamant, fara ajutorul Soarelui ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Mai sectarule ... pune mana si mai studiaza un pic de optica, ca poate reusesti sa intelegi si tu ceva pana la urma. Daca pe un forum ortodox tu ai venit sa iei lectii de fizica ... probabil ca esti dus, rau de tot ... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu am afirmat ca fara Soare nu poti vedea cerul instelat, unde nu pricepi ? Ia arata tu un link cu o prezentare "stiintifica" de unde sa rezulte ca se pot vedea stelele (care au lumina proprie) pe cer daca nu ar exista Soarele. Hai sa te vedem cat de "informat" esti ... |
Citat:
Uite un articol despre cum poti vedea stele. Nu crezi ca vezi vreo mentiune a soarelui in modul in care spui tu. De altfel, ce legatura ar avea lumina soarelui cu lumina emanata de alte stele? Cred ca tu esti cel ce ar trebui sa explici cum ca daca iei soarele, nu mai vezi nimic. |
Citat:
Daca tu atata lucru nu poti intelege ... ce pretentii poti avea ? Aia e "stiinta" la care te inchini tu, esti atat de penibil ! :21: Ce stele ai putea vedea tu pe cer, daca nu ar exista Soarele ? Faci un exericitiu de imaginatie ? Ia sa te vad, cum experimentezi ? |
Citat:
Ba chiar as putea sa vad mai bine stelele, din moment ce nu mai exista nimic care sa le estompeze. |
Citat:
abaaaabbbb63, fara lumina Soarelui nu ai mai vedea nimic pe cer, ai priceput ? Restul e doar in imaginatia ta. |
Citat:
Ai afirmat ceva? Sustine acea afirmatie. "That which can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence." - Christopher Hitchens |
Citat:
Eu afirm ca daca nu ar exista Soarele nu s-ar putea vedea stelele pe cer. Sau pe intelesul tau, daca Soarele nu ar exista ar fi ca si cand dintr-o pestera aflata in adancul Pamantului ai vrea sa vezi stelele. Ca au sau ca nu au lumina proprie nici nu mai conteaza atunci cand esti orb. |
Citat:
|
Citat:
De ce o fi subliniat cuvantul "ipoteze" ? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:16:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.