![]() |
Citat:
|
Citat:
Cit traim invatam! Slava Tie Dumnezeul nostru, Slava Tie! |
Citat:
"...atrasa vei fi de barbatul tau si el te va stapani." Sper din inima sa gasesti resursele necesare sa intelegi iubirea exprimata aici, candoarea si frumusetea acestei LEGI. |
Citat:
Dumnezeu a creat femeia egala cu barbatul Cine are dubii in privinta asta , sa se duca la Facerea 1.27 si sa citeasca: a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau: dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; a facut barbat si femeie". Apoi a intervenit greseala Evei, care s-a soldat cu supunerea ei fata de barbat:"... atrasa vei fi catre barbat si el te va stapani" (Facerea 3.16). In Noul Testament se aminteste iarasi de egalitatea dintre femeie si barbat, dar intr-un mod schimbat, caci se spune (citez din memorie): barbatul nu este stapan pe trupul lui, ci femeia este; iar femeia nu este stapana pe trupul ei, ci barbatul este. Apoi, in Coloseni 3.18-19: Femeilor, supuneti-va barbatilor vostri, precum se cuvine in Domnul. Barbatilor, iubiti pe femeile voastre si nu fiti aspri cu ele. Relatia dintre femeie si barbat in cadrul familiei trebuie sa fie una de armonie, dar aceasta se obtine lasand fiecare de la el, nu prin lupte pentru suprematie. De aceea numitorul comun intr-o casnicie fericita este Dumnezeu. Cine face ceea ce ne invata Dumnezeu, va depasi orice criza familiala, caci dupa ploaie iese si soarele. Sa nu astepte nimeni sa fie numai armonie; urcusurile si coborasurile isi au rostul lor pentru ca la sfarsitul vietii sa ajungem la insusi scopul vietii si anume mantuirea. Femeia se mantuieste prin barbatul ei si barbatul se mantuieste prin femeia lui. Tot in Coloseni 4.6, se spune: Vorba voastra sa fie totdeauna placuta, dreasa cu sare, ca sa stiti cum trebuie sa raspundeti fiecaruia". Este un sfat care ne e folositor tuturor, avand in vedere ca lui Dumnezeu nu-i este placuta indrazneala. Si cum se mai zice pe romaneste: Vorba dulce mult aduce. |
Bunica mea mi-a dat un sfat din propria ei experienta: Cand venea bunicul putin ametit de la carciuma, ea tacea málc si nu-i reprosa nimic. A doua zi, cand bunicul era treaz si putea sa judece cum trebuie lucrurile, il dojenea cu blandete, iar el se rusina de comportamentul lui. In felul acesta nu au ajuns niciodata la cearta, iar de bataie nu am auzit la noi in familie. Un sfat bun de la o buna crestina, care la 95 de ani era intreaga la minte si stia inca de gluma, si care a adormit la 97 ani.
Si o comparatie din natura: care e mai tare, piatra sau apa? |
Citat:
|
da , m-am lamurit dupa cum spunea si Laurentiu care e casatorit si stie din experienta. Si eu am remarcat la mine acelasi lucru : conciliere egala de ambele parti, altfel iese cu ura ascunsa si cat de curand si declarata.
Deci trebuie sa existe conciliere din ambele parti, cine nu e in stare sa concilieze ramane singur asta e pedeapsa, eu stiam nu e nici o nuotate doar ca va ascundeti in spatele unor vorbe fara rost luate cuvant cu cuvant, interpretate prost si fara noima cu "stapani", "teama", capete si cozi si alte aberatii. Nu putea Iisus care a zis sa ne iertam si dusmanii sa impuna teama si supunere oarba. Asta poate cere numai Satan! Iar una din partiole cele mai bune ale feminimului e ca avem drepturi egale la locul de munca de ex putem fi directoare, sefe, patroane sa avem bani mai multi decat ei daca ne duce capul ca nu am fost lasate pe nedrept si trebuie sa ne luam drepturile noastre cat mai repede iar alt aspect foarte important e sa li se aplice pedepse dure corporale daca ridica mana contra noastra si a copiilor nostri , nu au nici o legatura cu baptismul iar cui nu ii convine e insasi Satan pt ca astea sunt drepturi si dreptati normale si cred ca mai sunt multe , o sa le descoperim cat de curand ca trebuie sa se faca dreptate. Cine e contra dreptatii e fiul lui Satan. |
Citat:
Nu scrie nicaieri ca Dumnezeu a tipat la ei si le-a spus-o cu rautate in voce. Sa nu uitam ca Dumnezeu este iubire si dupa cum vad eu problema le-a spus linistit ceva de genul: "Asta a-ti vrut asta veti avea, iubiti-va cit vreti si bucurati-va unul de celalalt, nu va va fi usor pe planeta pamint, dar asta este, de acum aveti libertatea de a alege" adica cu calm si iubitor. Ovidiu, mai lasa-ma cu scenele din Capela Sistina, acolo este imaginatie multa, si accente omenesti, de razvratire, de rupere de biserica lui Hristos, renascentiste, nu de bunatate, liniste si iubire cum gasesti in icoanele noastre din Est. |
sotul meu are alta parere referitor la faza cu supusul si capul-coada.
El considera ca in casatorie e nevoie de 2 persoane ca sa conduca pe rand cand unul cand altul, pt ca omul nu e robot si poate are momente de oboseala, lipsa de control si furii si cand unul e depasit de situatie se lasa condus de ala la care tine si pe care si l-a ales de buna voie. Daca amandoi sunt in foarta, in verva si cu gandirea limpede si creierul neobosit de servici sau alte lucruri atunci e mare nevoie de conciliere egala de ambele parti cu cat mai egala cu atat mai bine, egalitatea fiind idealul spre care sa se tinda, si asa se obtine maximul de armonie. |
consuela:Iar una din partiole cele mai bune ale feminimului e ca avem drepturi egale la locul de munca ... sa li se aplice pedepse dure corporale daca ridica mana contra noastra si a copiilor nostri ,
Nu cred ca e meritul feministelor, ca au ajuns femeile in posturi de conducere. Este pur si simplu o politica a statelor moderne, iar eu am auzit numerosi barbati care au cerut ca femeile sa fie promovate. Sa nu atribuim feminismului ce nu e al lui. Am mai scris ce e feminismul: egal cu sex liber si nimic mai mult. In privinta pedepselor corporale, te rog sa ai mare grija ce afirmi, caci eu nu prea cunosc femei batute, in schimb cunosc un barbat cat muntele, care a fost boxer la viata lui si pe care nevasta-sa, acum fosta, l-a batut cu fierul de calcat in cap si cand a povestit la politie au ras politistii de el, ca s-a lasat batut. Ar fi putut da si el un pumn, dar i-a fost frica c-o omoara. Acest om a suportat toate fara sa se planga. Doar el stia ce e in inima lui. In conditiile astea, esti de acord ca si femeia sa suporte aceleasi consecinte ca si barbatul, care ridica mana? Sau in situatia in care femeia atata da cu "clontu" de il scoate din rabdari pe barbat, ea cam ce pedeapsa merita? Asta ca sa fim "drepti". Cred ca relatiile de buna intelegere intre femeie si barbat nu se poate realiza in afara termenilor stabiliti de Dumnezeu. |
Eu cred ca drepatea si egalitatea e perfecta conform cu planul lui D-zeu .
Cine bate si mai ales grav indiferent daca e femeie sau barbat (procentul de barbati batausi e mult peste cel al femeilor batause) merita si puscarie si curent electric sa ii treaca istericalele. Daca unul tipa la altul si ii face capul varza celalalt (asa consider eu) are drepul la 2 varinate -si le spun pe alea care nu presupun impacare: 1. ii intoarce spatele si pleaca 2. tipa si ii face la fel capul varza. Nu are nici un drept sa o bata cat timp ea doar a tipat, maxumul drept pe care il are e sa tipe la fel! |
In primul rand, vreau sa spun "Salutare" tutror...e prima data cand intru pe acest forum. Se pare ca am nimerit intr-o discutie destul de aprinsa :) Nu am de gand sa comentez acum parerea nimanui, fiecare are dreptul la una si sa si-o exprime, deocamdata o sa ma rezum la a spune care e opinia mea.
Ei bine, cred si eu ca aceasta problema nu-si va gasi vreodata solutia, si asta pentru ca mandria e mare de fiecare parte...barbatii ar vrea sa aiba ei "suprematia", femeile ar vrea sa-i ajunga si de ce nu sa-i intreaca...lupta asta cred ca se va da pana la sfarsit si nici unul nu va iesi invingator, pentru ca nu e nevoie de un invingator, tot ce ar trebui sa facem e sa ascultam ceea ce ne-a spus Dumnezeu...numai ca noi oamenii avem slabiciunile noastre si ne e greu sa acceptam ca unul sau altul e mai presus decat noi, eu cred ca acesta e motivul pentru care se isca atatea probleme intre oameni in general, cu atat mai mult intre femei si barbati :) Acum sa-mi spun si eu, concret, parerea in legatura cu "ierarhia" dintre barbat si femeie. Un lucru e cert: prima data Dumnezeu l-a creat pe Adam, adica barbatul, cred ca sunteti cu totii de acord :) apoi a vazut Dumnezeu ca omul nu e bine sa fie singur si a facut "ajutor potrivit pentru el", adica femeia e ajutorul barbatului...si mai departe, femeia a fost facuta din coasta barbatului, deci "este luata din barbatul sau"...apoi urmeaza partea care mi se pare ca descrie cel mai frumos relatia dintre un barbat si o femeie "va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va uni cu femeia sa si vor fi amandoi un trup"....deci, la inceput a fost un trup, din care a fost facuta si femeia, apoi cei doi vor deveni din nou un trup....bineinteles, e prezentat si intr-un sens metaforic, dar mie personal mi se pare minunat si eu cred ca aici Dumnezeu incearca sa sublinieze importanta relatiei dintre un barbat si o femeie, e ceva dumnezeiesc...atata timp cat lucrurile sunt facute in scop dumnezeiesc. Si acum sa ajung unde vroiam. Daca barbatul si femeia inteleg rolul unirii dintre ei, adica rolul casatoriei, atunci nici nu se mai pune problema care dintre ei e mai presus. Dupa cum ne spune si Dumnezeu, femeia e ajutor pentru barbat, si as indrazni sa completez faptul ca si barbatul e ajutor pentru femeie...adica prin casatorie barbatul si femeia trebuie sa fie sprijin unul altuia pe calea mantuirii, pentru ca scopul nostru final e mantuirea, nu? asa ca orice lucru pe care il facem trebuie sa-l facem spre mantuire, mai ales cand e vorba de ceva atat de serios cum e casatoria, ea fiind pentru toata viata, ca doar ce a unit Dumnezeu omul nu poate sa desparta (sunt intr-adevar mici exceptii pe care le-a spus si Dumnezeu, daca bine imi amintesc in caz de desfranare). Intre soti trebuie sa existe respect, adica barbatul e capul femeii, pentru ca asa a lasta Dumnezeu sa fie, dar tot Dumnezeu a mai spus si ca barbatul trebuie sa-si iubeasca femeia, iar in iubire intra si respectul...barbatul nu trebuie sa vada femia ca pe un obiect care trebuie sa i se supuna in totalitate, ci trebuie sa o iubeasca si sa o ocroteasca si mai ales sa o aprecieze pentru ca fara ea el nu ar putea sa-si arate dragostea si toate calitatile, iar femeia trebuie sa-l respecte pe barbat ca darul Lui Dumnezeu pentru ea...eu cred ca asa trebuie sa ne vedem partenerul de viata, ca darul primit de la Dumnezeu (asta daca l-am ales dupa criterii crestine). In legatura cu cazurile in care sotul e betiv, lucrurile, cred eu, sunt mai complicate...intai sa ne gandim de ce s-a ajuns in acea situatie...adica daca barbatul ar fi constient de scopul sau pe acest pamant si daca ar fi apropiat cu adevarat de Dumnezeu si de biserica, credeti ca ar mai ajunge in situatia asta?...da, pot fi niste ispite, dar atunci situatia se rezolva cu post si rugaciune, nu cu divort...ar mai fi problema copiilor, e trist intr-adevar ca niste copii sa fie nevoiti sa indure o astfel de situatie in casa, dar cred ca daca mama i-ar invata sa se roage si sa-si puna increderea in Dumnezeu si s-ar mobiliza toti in rugaciune si post, Dumnezeu l-ar intoarce pe acel tata la credinta tocmai pentru dragostea pe care copiii si sotia ar avea-o fata de tata/sot. Copiii sunt mult mai apropiati de Dumnezeu pentru ca au puritatea pe care o pierdem o data cu maturizarea, si chiar daca avem impresia ca ei nu inteleg unele lucruri, ei inteleg de fept mai mult decat ne inchipuim noi si au o credinta mult mai puternica...cand se roaga, o fac din tot sufletul si cu toata credinta, fara a se indoi si rugaciunile lor au mare putere...cel putin eu asta cred...acuma depinde si de educatia primita si daca parintii i-au invatat de mici frumusetea si puterea rugaciunii si sa fie apropiati de Dumnezeu. Ideea e ca daca in familie exista dragoste, atunci totul are rezolvare, pentru ca ce nu e cu putinta la oameni e cu putinta la Dumnezeu, si chiar daca noi ca oameni nu putem rezolva problemele din familie ( probleme care apar inevitabil ) daca avem rabdare, dragoste unul fata de altul, si mai ales credinta in Dumnezeu, El rezolva toate problemele noastre. Asa e si cu "ierarhia" asta dintre barbat si femeie....eu cred ca nu ar trebui sa ne preocupam de care dintre noi ( femeia sau barbatul ) e mai presus, ci sa incercam sa ne aratam cat mai mult dragostea unul fata de altul....acuma sincer, cand vezi ca cel de langa tine iti ofera tot ce ai tu nevoie -dragoste, intelegere, respect, rabdare- te mai gandesti oare care dintre noi e mai mare? eu cred ca nu, din contra, tu singur(a) incerci sa i te supui si sa ii raspunzi cu aceeasi dragoste.... cel putin asa ar fi ideal, nu? :) E adevarat ca lucrurile nu sunt roz in viata si nu reusim totdeauna sa facem ceea ce trebuie si avem fiecare problemele si frustrarile noastre, ceea ce ne face sa gresim unii fata de altii, dar eu cred ca daca incercam sa ne straduim pe cat putem sa oferim mai multa iubire decat sa avem pretentii de la ceilalti, viata noastra ar fi mai frumoasa....cred ca par o idealista, dar daca nu speram macar, atunci nu o sa putem sa ne atingem visele. Eu sper ca nu v-am plictisit, am incercat sa fac asa un rezumat al parerilor mele, asa ca de prima data cand scriu :) Nu stiu daca m-am incadrat in totalitate in tema, imi cer scuze daca nu am facut asta, dar cred ca si problema cu cine e mai presus, barbatul sau femeia, la fel ca multe alte probleme dintre oameni, au aceleasi cauze, in pricipal mandria noastra care nu ne lasa sa acceptam ca cineva e mai presus decat noi. Oricum, accept comentarii si sper sa invatam unii de la altii, eu cred ca asta e rostul acestor discutii :) |
feminismul egal cu sex liber... hopa si mai arunca usurel un morcov intr-o cratita puse capacul si gasi reteta magnifica.
daca lucrurile ar fi atat de simple inseamna ca virgiia woolf sau simone de beauvoir ar fi fost niste femei usoare. cred ca lipsa de informatie sau imposibilitatea de relationa complexele aspecte ale originilor, cauzelor, evenimentelor istorice, ale filosofiilor care sunt denumite generic feminism duc la o interpretare simplista. |
Eu n-am vorbit aici de nici o suprematie,cum cred unii sau unele.Eu pur si simplu vreau sa le atrag atentia feministelor ca s-au departat de rolul lor de femei in lume,rol dat de insusi Dumnezeu nu de mine sau alt barbat.Din pacate s-a ajuns la excese in ambele sensuri,deoarece s-a interpretat in favoarea femeilor sau barbatilor.
|
adica prostituatele sunt cele mai feministe femei? (ca doar fac sex liber )
Deci rolul femeii dat de Dumenzeu e sa fie supusa de barbat? Cine e jupanaul cine e stapanul? |
nici vorba ala nu e liber, daca primeste bani e la cheremul aluia care o plateste. E antifeminism lucrul asta, femeile nu trebuie sa permita sa fie folosite ca obiecte si apoi sa se imbolnaveasca si sa isi distruga organismul ca nici cu toti banii jigodiilor poftitoare demne de iad care le cauta, nu se mai fac bine.
|
adica sa nu isi dea sanatatea pe bani; exista care fac acest lucru pentru servici de ex cum a fost si fata aia care a murit de epuizare profesionala. Nu degeaba se spune ca banul e ochiul drakului...
|
romandragut:"daca lucrurile ar fi atat de simple inseamna ca virgiia woolf sau simone de beauvoir ar fi fost niste femei usoare. "
Cand e vorba de morala, respectiv pacatele unei persoane, nu conteaza ce creatii literare a scris persoana respectiva. Sau ce glas a avut Edith iaf. Sau ce a pictat sau ce politician mare a fost. Cand vom da socoteala in fata lui Dumnezeu ne vom prezenta cu totii ca simpli oameni si nimic mai mult. |
Citat:
Iata ce scrie in I Petru 3,1:asemenea si voi femeilor, supuneti-va barbatilor vostri, asa incat, chiar daca unii care nu se pleaca cuvantului, sa fie castigati, fara propovaduire, prin purtarea femeilor lor. Iar barbatilor le vorbeste astfel: Voi, barbatilor, de asemenea, traiti intelepteste cu femeile voastre, ca fiind fapturi mai slabe si faceti-le parte de cinste, ca unora care, impreuna cu voi, sunt mostenitoare ale harului vietii, asa incat rugaciunile voastre sa nu fie impiedicate. |
Citat:
CAPITOLUL 13 Iisus spala picioarele ucenicilor Sai la Cina cea de Taina. Arata cine este vanzatorul. Porunca iubirii. Petru Il va tagadui. 12. Dupa ce le-a spalat picioarele si Si-a luat hainele, S-a asezat iar la masa si le-a zis: Intelegeti ce v-am facut Eu? 13. Voi Ma numiti pe Mine: Invatatorul si Domnul, si bine ziceti, caci sunt. 14. Deci daca Eu, Domnul si Invatatorul, v-am spalat voua picioarele, si voi sunteti datori sa ca sa spalati picioarele unii altora; 15. Ca v-am dat voua pilda, ca, precum v-am facut Eu voua, sa faceti si voi. 16. Adevarat, zic voua: Nu este sluga mai mare decat stapanul sau, nici solul mai mare decat cel ce l-a trimis pe el. citeste cu atentie si ai sa intelegi...Se pare ca tu citesti Biblia doar ca sa teafli in treaba...dar nu ai inteles nimic in acesti 25 de ani de cand frecvenezi Biserica nene |
Citat:
Hristos ca D-zeu a facut-o de ce nu ai face-o cu femeia care iti va fi mama copiilor vostri CAPITOLUL 13 Iisus spala picioarele ucenicilor Sai la Cina cea de Taina. Arata cine este vanzatorul. Porunca iubirii. Petru Il va tagadui. 14. Deci daca Eu, Domnul si Invatatorul, v-am spalat voua picioarele, si voi sunteti datori sa ca sa spalati picioarele unii altora; 15. Ca v-am dat voua pilda, ca, precum v-am facut Eu voua, sa faceti si voi. 16. Adevarat, zic voua: Nu este sluga mai mare decat stapanul sau, nici solul mai mare decat cel ce l-a trimis pe el. 17. Cand stiti acestea, fericiti sunteti daca le veti face. Acest verset nici nu are loc de interpretare |
Citat:
|
Citat:
hehehhe...nu stiu care e atras acu femeia de barbat ori barbatul de femeie. stiu foarte multe femei care nu doresc sa se casatoreasca dupa divort sau vaduvie crescand singure copii rezultati. Dar nu am vazut nici un barbat sa traiasca singur. In plus e versetul ala cu ...isi va parasi omul tatal si mama si se va uni cu femeia un trup....deci cine paraseste pe cine si pentru cine:)))) mama dar misogin esti nene...te simti bine nu? cred ca ai o problema la biluta...Apropos stii care e miscarea masculina? MIsoginismul si de aici a aparut miscarea feminista. Dar ce s-ai faci...cel care nu isi vede barna cum ar putea sa isi vada paiul... |
DILLEMA
Si eu pana acum ce am zis?!Nu e frumos?Ne-am certat aiurea... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
faptul ca mai avem si alte preocupari, adica servicii? pai tot din cauza unora ca voi care isi pierd timpul cu internetul in loc sa munceasca pe branci sa aduca bani ca femeia sa nu fie obligata sa isi tripleze crucea: copii, casa, serviciu, barbat. Ai inteles matale? ia si tine gura inchisa ca vorbesti degeaba. faptul ca isi mai petrece timpul la coafor? pai trebuie sa fie si frumoasa ca sa nu te puna pe tine in ispita si sa iti intorci gatul dupa alta. Ca mai sta la barfe cu prietenele?? Pai toata ziua langa acelasi morocanos parca ti se apleaca. Si ce ai mai vrea frate sa iti faca femeia? cred ca acasa nu prea ai cui te spovedi ca femeia iti e autoritara si ai venit aici sa iti versi frustrarile...sau cred ca nu esti insurat. ca vad pe aici si barbati dezghetati....dar de la vorba la fapta e cale lunga. |
Citat:
|
Dilema: Cozia stie foarte bine ce e Cina cea de Taina. Ortodocsii folosesc termenul "Cina cea de taina", in schimb baptistii si alti sectari folosesc termenul "Cina Domnului". Nu vei auzi ortodox sa vorbeasca despre Cina Domnului. De aceea uite, ca si eu te intreb, cu scuzele de rigoare daca te supar cu acest lucru , daca tu esti ortodoxa. Nedumerirea mea vine din indrazneala pe care o ai in adresare. Am cunostinte care sunt baptisti si am recunoscut aceeasi indrazneala in adresare.
Iarta-mi de data asta indrazneala mea, dar as vrea sa stiu cu cine stau de vorba. sper ca nu te-am suparat. Nu asta mi-era intentia. |
Citat:
Sunt ortodoxa si sunt cat se poate de fericita ca m-am nascut in aceasta credinta. Slava Domnului pentru asta! Am vizitat si eu alte culte din curiozitate dar m-au speriat. Nu m-am nascut intr-o familie credincioasa si taicameau a fost in tinerete pocait dupa care s-a botezat ortodox sa fie capabil sa se casatoreasca cu maicamea. Bunica mea D-zeu sa o ierte m-a invatat regulilele elementare ale credintei noastre. Imi aduc aminte cu placere cum bunica ne indemna pe mine si pe verisorii mei cand eram mici sa facem impreuna rugaciunea de dimineata si de noapte. Spre ca a ajuns in Rai. Tatal meu inca mai are acele "toane" de pocait. Nu e religios dar are un suflet de aur. El mi-a insuflat aceasta indrazneala poate pentru faptul ca el a fost mai timid si retras. Apoi D-zeu a oranduit asa viata mea incat l-am putut cunoaste mai bine pe Hristos. Am avut si eu momentele mele de rascruce si inca mai am ..dar slava Domnului ca sunt ortodoxa! Iar cina cea de taina sau Cina Domnului...e acelasi lucru , tot limba romana si acelasi sens. Care e problema? si revenind la indrazneala ..daca am fi avut indrazneala in Hristos poate acum nu ar fi fost asa multe secte iar oamenii ar fi urmat ceal cea dreapta. Problema noastra e lipsa cronica de cultura religioasa si dezinteres. Asta nu inseamna ca ar trebui sa fim fanatici dar totusi... |
Citat:
Din punct de vedere psihologic un individ care isi revendica sefia pe internet ...are o problema. Femeia cat de feminista o fi ... dupa educatia care o primeste in familie si societate tot va spala izmenele barbatului si va face mancare pe langa alte activitati la care e obligata sa le presteze tot in a-si ajuta barbatelul. |
Dillema, din cate inteleg, esti o femeie de isprava si chiar daca ai mai mult tempreament, sa stii ca nu dai semne ca ai fi feminista, ci o buna sotie si incerci ca toata lumea sa fii o buna crestina. Am vazut ca te-ai inmuiat cand ai scris despre familia ta. O feminista nu mai are inima. Dar pot sa-ti spun, ca m-au bucurat cuvintele tale. In rest, in privinta temperamentului, daca asculti pe mp3 predici cu mari duhovnici, vei vedea tonul pe care trebuie sa-l adoptam, ca sa nu speriem Duhul Sfant cu glasul nostru. Pe mine aceste auditii m-au ajutat mult, caci ce folos daca dai unui om cel mai bun sfat si il spui zbierand. Omul va fugi si nu va primi nimic. Dar tonul bland, pe care nici eu nu l-am invatat inca, nu sperie.
Doamne ajuta! |
Citat:
Cine nu crede sa incerce . Multe din vocile care se aud din partea Bisericii , tin loc de calmante . Chiar numai pentru 5 minute , daca mai mult nu rezistam . Nu e gluma ! Pe urma prinzi gustul si le cauti singur , sa te linistesti ! maria |
Citat:
|
Femeia cat de feminista o fi ... dupa educatia care o primeste in familie si societate tot va spala izmenele barbatului si va face mancare pe langa alte activitati la care e obligata sa le presteze tot in a-si ajuta barbatelul. - Consider ca femeia cu tipul asta de gandire este prototipul femeii abuzate. Cred ca familia, dincolo de "canoanele" societatii si modelul familial se intemeiaza pe iubire...
|
Citat:
In cazul din citatul de sus nu cred ca este o feminista, tu te-ai aruncat cu tot arsenalul sa iei apararea femeilor in general, si acum mi-am dat seama ca nu vorbim despre acelasi lucru. Intr-un caz concret de feminism vazut cu ochii mei la un coleg de servici am avut ocazia sa vad ce inseamna cu adevarat mindria accentuata prin obtinerea unui post de conducere, si asta nu ca pozitia in sine ar reprezenta ceva rau, nu Doamne Fereste, insa ce se intimpla, diavolul te sminteste, mai ales prin mindrie, ca esti cineva, nu mai este nimeni ca tine, si chiar iti baga-n ca si idiotenia ca esti de neinlocuit si esti nemuritor, si deci ce rost are sa mai faci munci de nimic prin casa ca o servitoare cind, la servici toti ti se inclina si te saluta ei primii... Ei, aici tocmai asta s-a si intimplat , nu a mai spalat nimeni vasele ( deoarece numai el ajunsese sa faca totul in casa) si a fost curios sa vada pina unde se va ajunge daca nici el nu se mai atinge de nimic, si uite asa vasele murdare au ajuns pina la tavan, mizeria in casa cit cuprinde, iar rufele maldar linga usa, cu ciorapi si chiloti peste tot aruncati, si ce crezi,... s-a intimplat exact ce se intimpla in majoritatea cazurilor in vremurile moderne, au ajuns la divort, dupa 10 ani de casnicie!!!!!, pe care initial o incepusera cu dragoste, fiind foarte fericiti, si asta din cauza ca femeia a hotarit ca sa fi feminista este mai COOL! Si cine a avut de cistigat din afacerea asta??????????????????????????? rezultatul fiind: .......doua chirii .......doua imprumuturi la banca .......avocatii .......doua masini .......doua din de toate, in loc de una:( Asta din pacate este Dilemo, partea trista a lucrurilor, ca suntem incontinuu manipulati de altii..., si ne indobitocim cu totii, femei, barbati laolalta crezind ca feminismul, si alte tendinte... reprezinta dorinta noastra arzatoare de libertate, ce gluma amara...deci din nou nu vorbim despre femeile care tin gospodarii si sunt si shefe, cistiga bani buni(Doamne Ajuta), sper ca nu sari iar ca arsa...:D:D:D |
Ce bine cand este mai senina admosfera:D
|
Citat:
Am zis ca femeia e OBLIGATA de familiesi societate sa faca gospodaria. Asa cum femeia in islam e indobitocita de mica sa accepte ca e deficiente mental, jumatate de barbat si sa accepte poligamia sotului ei...asa si misoginismul in familie se perpetueaza...asa vede ca face maica-sa...asta e obligata sa faca si ea. Dar nu mi se pare corect. aAtata timp cat tu ca barbat poti face acelasi lucruri gospodaresti: cica cei mai buni bucatari is barbatii, si daca ai o masina de spalat e asa greu sa arunci o lenjerie inauntru sa o speli? sau sa schimbi scutecul bebelusului? Nu cred.Doar ca asa a fost indobittocita femeia si obligata sa ia partea cea mai...nasoala din viata. Cred ca nu stii ce inseamna feminism si incurci ideile fundamentale ale feminismului cu dorintele unei femei rasfatate. Aha deci divortezi ca nu iti spala femeia chilotii? Cu dragoste se face totul nene. parca tu erai ala care zicea ca femeia trebuie sa isi duca crucea cu un barbat alcoolist. pai fa acelasi lucru! Si individul ala daca ar fi stiut sa comunice nu ar fi ajuns la situatia asta. Iar ea de a neglijat anumite aspecte ale familiei nu a facut-o degeaba... a facut-o cu un motiv intemeiat daca e o femeie cu "scaun la cap". iar daca nu...e vina lui ca si-a luat nevasta doar ca ea arata bine sau era buna la pat inainte de casatorie. daca ai respecta sfaturile Bibliei cum sa iti alege sotie...nu ai ajunge la asemenea situatie. Daca tu vii obosit de la serviciu...si ea cred ca e obosita cand vine de la serviciu si numai de spalat nu ii arde cum nu iti arde nici tie. iar daca ai avea bun simt si iubirea biblica ti-ai putea spala castronul dupa ce ea gateste. daca tot sunt farfurii nespalate inseamna ca ea a gatit...atunci iti revine tie rolul sa speli farfuriile. Mi se pare corect. Si daca ti-ai educa baitul si fiica sa faca acelasi lucru dupa ce mananca si sa isi spele chilotii si sosetele sau sa isi faca patul dimineata si seara...ar fi minune pentru saraca mama care tot obosita vine si ea de la serviciu...nu e un extraterestu sau animal domestic pe langa casa. iar faptul ca a acceptat si are un serviciu atunci nene multumeste-i lui D-zeu ca ti-a dat asa o nevasta de bunavoitoare sa ajute familia financiar ...Iar de as avea un pot de conducere le-ar merge fulgii tuturor angajatilor indiferent de sex sau rasa nu iti fie teama. Iar tonul care l-am simtit la tine din faza cu femeia in post de conducere miroase a misoginism si invidie...deci controleaza-te putin ca s-ar putea tot forumul sa vada MANDRIA care zace in tine. de obicei cand vorbesti ceva rau despre o persoana..este de fapt autocaracterizarea pe care o faci sie insusi. |
Citat:
iar cand ai post de conducere ..normal ca nu prea ai timp mult dar ai nevoie de mai multa intelegere mai ales ca aduce bani mai multi postul. Iar cand o femeie e in post de conducere...atunci jale pe capul sotului in primul rand sa nu mai mentional subordonatii masculi. IAr ea ca nu mai are timp de spalat, copii etc dar aduce bani mai multi in casa nu prea convine orgoliului maculin si iaca nenea divorteaza ca ii este lezat "capul" |
Pana la urma intrebarea este cine ar trebui sa faca lucrurile neplacute? Cred ca acest tip de gandire e sursa de revolta si anume a atitudinea fata de treburile gospodaresti. Eu am copilarit la bunici si eram f apropiata de bunicul meu astfel incat mai tot timpul eram cu el si faceam cam toate muncile de barbat cum se spune Mai degraba as fi stat in soare sa adun fan decat sa adun farfuriile de pe masa si asta doar pentru ca ma punea bunica care nu imi era la fel de draga.
Cred ca asa e si cu barbatul. Cand nu mai poti de dragul lui ii faci cu placere mancare, ii calci camasile lui etc si nu pentru ca el considera ca astea i treaba de femeie ci pentru ca asa iti vine sa le faci. Mie mi-ar palce sa fiu casatorita cu un barbat care sa aiba o cariera deosebita, sa se daruiasca unei pasiuni, unui ideal si eu sa am grija de casa, de el , chiar daca as maia vea si un servici. Am citit cartea scrisa de lidia Staniloaie fiica parintelui si faptul ca a putut sa se daruiasca misiunii de preot, sa citeasca si sa scrie atat s-a datorat si sprijinului acordat de sotia lui. Ca scriem astfel de opinii pe un forum e o treaba dar sa traiesti realitatea unor astfel de situatii, sa ai astfel de divergente in familie, sa crezi ca a spala si a calca face parte din treburile puturoase si sa ai mereu in cap o evidenta ce si cat a facut fiecare si a cui e randul cred ca f trist pentru ca e un semn al lipsei de iubire. Si unde nu e iubire atunci lucrurile se transforma in obligatii si responsabilitati, Si cine face cu bucurie ceva din obligatie? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:51:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.