![]() |
Citat:
|
Alin nu stie ce spune. Adica ar fi niste legi pe care noi inca nu le-am descoperit. Ca la o adica daca le-am descoperi ar ploua cu minuni. :71:
Tine mai mult de magie decat de credinta in minuni facute de Dumnezeu. |
Ei, nu știe!
Nu știi tu din cauză că ești prea mistic. |
Trebuie sa auzim parerea lui Copacel. Doar el poate interpreta lucrurile intr-o cheie mistica. :)
|
Citat:
Cu toata seriozitatea, e evident ca minunile sunt exceptiile. De asta le numim "minuni". Aici tu ai dreptate. De ce? Pai sa ne gandim un pic: Creatorul a pus Lege (nu doar legi) pretutindeni. Insa pentru om nu exista exceptie de la "sa nu ucizi", decat in autoaparare, si nici atunci cu intentie sau cu inima usoara. Exceptiile sunt comenzi pe care doar El le poate da. El detine parola de root. Noi suntem utilizatori cu drepturi limitate, daca nu chiar guests, si asta e valabil e valabil pentru sentientii din Univers, inclusiv ingerii. Sfintii si alti oameni avansati spirituali, ca aduse fratele Dragos vorba, au facut minuni, intrand, prin viata lor traita in credinta si mai ales prin Harul primit, in sudoers' list, ca sa continui metafora. E limpede acum pentru toata lumea? |
E diferenta dintre $ si #. ;) Noi, cu neputinta noastra; Ha-Shem si uneori, ca o extensie a Sa, sfintii si ingerii, cu puterea.
|
Citat:
Si dal, legile sunt descoperite, si da, ar ploua cu minuni daca... (nu eu am zis-o), dar se pare ca nu e la indemana tuturor .. :) |
Nu e dumnezeiesc ca mintea umana, creeata tot de Facatorul, aduce singurica argumente ale Maretiei Sale? Vezi explicaciunea mea de mai sus. su si sudo. Dumnezeu si sfintii. Noi? "Prin navala se ia Imparatia Cerurilor". Toti suntem guests, doar cei mantuiti/sfintiti devin sudoers.
|
Citat:
Dar tot un miracol era si daca traiai in sec. XVIII si cineva iti arata un smartfon :) |
Părerea mea e că ești ușor confuz.
|
Citat:
E ca si cu tehnologia actuala, oamenii construiesc calculatoare, dar nu inseamna ca si tu poti face asta :)) Desi ai sa gasesti instrunctiuni si hautu fara probleme, cu practica e mult mai greu :) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Stiu o singura teorie absurda nascocita de unii "teologi", evolutionismul teist. In rest e doar versiunea oficiala, nu am auzit si de alte versiuni. Corect, si teoria evolutionismului a aparut tot din idei filozofice, iluministii sec. XVIII cautand o alternativa la Facerea biblica si la crestinism. Apoi s-au chinuit sa-i dea o imbracaminte stiintifica. |
Citat:
Si definitia stiintei e cam dubioasa la tine :) |
Citat:
Tocmai tu care aveai pretentia, pe bazele unui articol dintr-n tabloid rusesc, ca nu stiu ce institut rusesc a analizat si definit stiintific proprietatile apei sfintite? :24: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citind Sfanta Scriptura, am uneori senzatia ca este scrisa nu ca o cronica foarte precisa, ci mai mult ca o povestire, dintr-o perspectiva personala, umana ( stim sigur ca a fost scrisa de oameni). Lucru asta se poate observa in multe locuri, de exemplu in evanghelii se spune "Și tot poporul venea dis-de-dimineață la El în templu, ca să-L asculte.". Cred ca putem fi de acord ca nu venea chiar toata populatia Ierusalimului(Israelului), ci ca este o exagerare care arata ca era foarte multa lume, cel putin asa mi se pare mie.
La fel gasim si in cartea facerii. "A făcut Dumnezeu tăria și a despărțit Dumnezeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei.". Noi astazi stim ca atmosfera nu are nicio "tarie", dar fara cunostintele moderne, poate parea ca cerul are un fund, o intaritura. De aceea nu trebuie sa cercetam exact toata scriptura, sa vedem daca corespunde "la milimetru" cu dogmele stiintei. |
Nu i se poate da o turnura stiintifica fara a cadea in ridicol.
Asta nu inseamna ca s-ar putea sa se refere la realitati care sunt dincolo de cunoasterea actuala. |
Citat:
Cel putin o confirmare stiintifica nu exista. Dar la tine se pare ca un tabloid este un echivalent la fel de valid. Citat:
Tine de pacatul ala cu "a depune marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau". Vezi poate il gasesti in carticica de spovedanie printre restul de 999. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:25:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.