![]() |
Citat:
|
.................................................. ..............
|
Iarasi aduc in discutie "Despre Preotie", carte care contine marturiile si indemnurile a doi sfinti (Ioan Gura de Aur si Efrem Sirul) in legatura cu preotia.
Reamintesc ca acolo este exprimata clar, in acord cu Traditia Bisericii si, implicit cu Scriptura, exigenta cu totul aparte prin care se cuvine sa fie privita preotia de catre candidat, mai intai. Tocmai pentru ca lumea sa nu aiba motive de repros, tocmai pentru ca Lumina sa se vadeasca neacoperita si nepangarita in lume si sa atraga pe cati mai multi la mantuire sunt subliniate extraordinarele dificultati pe care viitorul preot trebuie sa le aiba in vedere inainte sa faca pasul cel mare. Cu atat mai mult aceste lucruri trebuie cunoscute si bine asumate cand e vorba despre episcop! Acum vedem si noi la ce se poate ajunge daca nu s-a tinut cont, cu desavarsire, de avertismentele inaintasilor. Un episcop care e in cardasie (lucru stiut de toata lumea) cu domnii Mazare si Becali, un episcop care s-a purtat cu prea tinereasca relaxare in unele privinte, nu mai poate fi privit cu aceeasi incredere. Iar cei care urasc Biserica nu pot acum decat sa se bucure si sa isi pregateasca inca si mai strasnic arbaletele... Au gasit piesa slaba, o vor ataca fara mila. Cine are acum de pierdut, daca nu toata lumea? Necredinciosi si credinciosi deopotriva... Necredinciosii, pentru ca li se va parea, ca de obicei ca "au dreptate". Vor spune, cu trufasa satisfactie, "stiam noi!" si "pai vedeti?". Credinciosii, pentru ca se vor simti inca mai vulnerabili si dezamagiti intr-o lume tot mai ostila si mai destramata... In ce ma priveste, ma rog si eu Bunului Dumnezeu sa il ajute pe I.P.S. astfel: sa il smereasca, luminindu-i cugetul cu desavarsire, spre mantuirea lui si a celor pastoriti si spre lauda Domnului. Si sa il faca episcop, daca tot s-a nimerit sa fie deja... |
Da' spre smerirea si increstinarea ta te-ai rugat, cu aprindere, mai intai?
Ca se intampla sa fii botezat totusi... |
Cred ca fiecare om (fie el si episcop sau preot) trebuie sa raspunda pentru faptele sale!
|
Sigur, dar de ce nu lasam justitia sa se pronunte inainte de a face afirmatii?
Doar tovarasii tai comisari, condamnau omul chiar inainte sa aiba loc un proces. Era "dusmanul poporului" inca din etapa de tortura, pardon, interogarare, iar procesul? O mascarada. |
Citat:
|
De acord ca IPS Teodosie e corupt sau infractor?
Si ce vei face daca institutiile abilitate vor da pana la urma NUP? Cui vei cere scuze? |
"Pe Inaltpreasfintitul Teodosie il iubim si-l admiram! Prin colaborarea cu Inaltpreasfitia Sa am reusit sa aduc in Romania cele mai importante voci antiecumenste, care nu ar fi fost posibil sa vina altfel. Din 89 ASCORUL nu a fost in stare sa aduca antiecumenisti in tara sa tina conferinte, doar o singura exceptie, parintel Gheorghe Calciu. In schimb cu Inalta Bisencuvantare a IPS Theodosie am adus la Constanta pe cel mai improtant dogmatist ortodox antiecumenist DImitrie Tsleneghidis, parintele Gheorghe Metallinos, Parintele Theodoros Zisis, Mitropolitul Serafim de Pireu, scriitorul ortodox Giannis Kotsabasis, etc!
Inaltpreasfintitul Teodosie a fost singurul ierarh care a venit la Pireu ca sa sarbatoreasca impreuna cu IPS Serafim al Pireului SInodul al VIII-lea Ecumenic si anatema impotriva catolicilor!" Matei Vulcanescu |
Probabil ca de aceea l-a impins necuratul sa bage mana in avutul public: ca razbunare pentru vajnicele eforturi ale Preasfintiei Sale impotriva catolicismului....
|
Citat:
|
Cu alte cuvinte, o data investigat, intodeuna vinovat.
Ca pe timpul "tovarasilor". |
Citat:
Si de ce ii mai aparati atunci? Sau face parte din buna practica sa-i considerati 100% vinovati de acuzatiile aduse? Cum ajuta asta mai exact? |
Citat:
Iar de aparat ii apar pentru ca, in caz ca nu stiai, si cei vinovati au dreptul la aparare. Un avocat care nu are formata o opinie ferma in ceea ce priveste vinovatia clientului, inainte de proces, este un dezastru profesional. |
Daca nu ceri in instanta niste pedepse exemplare nu am facut nimic. :)
Parca vad dialogul Sunt nevinovat ! Hai bre termina cu prostiile. Pai ce te umflau astia daca erai nevinovat ? :) |
Si uite asa se duse la vale prezumtia de nevinovatie care cica e baza sistemului juridic modern :)
|
Citat:
Lucrurile bune , cât de cât, la noi țin cam trei zile :) |
Citat:
Prezumția de nevinovăție înseamnă că nimeni nu poate suporta consecințele legale ale săvârșirii unei fapte penale (deci nu poate fi pedepsit cu închisoarea, amenda, cu vreo confiscare, decădere etc.) înainte de a fi condamnat definitiv de către un judecător. Prezumția de nevinovăție nu înseamnă că nimeni n-are dreptul să-și dea cu părerea cu privire la vinovăția ta, înainte să fi condamnat. În altă ordine de idei, din experiența mea profesională pot spune că, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, atunci când Ministerul Public hotărăște punerea sub acuzare (începerea urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale etc.), persoana respectivă este vinovată măcar de unele dintre acuzații. Situații de oameni nevinovați care au dobândit calitatea de inculpați am văzut, în opt ani de practică a dreptului penal, mai puține decât degetele de la o mână. |
Citat:
|
Citat:
art. 21 din Constituție: "acest principiu înseamnă că nicio persoană nu poate fi considerată vinovată decât dacă vinovăția sa a fost confirmată în cadrul unui proces judiciar de către o instanță de judecată." Cu alte cuvinte, pana cand judecatorul nu ia si da cu ciocanelul si prezinta concluziile unui proces aceea persoana este nevinovata. |
Citat:
|
Citat:
Poti sa-ti iei vorbele inapoi? Nu poti. |
Citat:
ps: sa nu uitam ca pe timpul cand Teodosie era vicar la Patriarhie i se spunea in loc de Teodosie Snagoveanul ci Teodosie Spagoveanul. De ce oare? |
Citat:
Ca oricum harul nu pleaca de la el ca este pacatos ca noi toti.Deci ramane preot in continuare chiar daca e vinovat sau nevinovat.Mie imi place de el chiar daca e sau nu e vinovat.Adica cand vezi cine il acuza , te ia cu greatza , lamaie multa ca sa treaca. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Numai Teodosie are obligatia de face infrtactiuni, tu est sfant bun de pus in icoana ? |
Copăcel, în general pari un tip cu o gândire foarte pragmatică și care pricepe în profunzime răutățile acestei lumi, având chiar teorii elaborate pe tema asta. Nu-ți stă bine să faci pe naivul în cazul de față.
|
Aici nu-i vorba doar de dare de mită, e vorba, în esență, de obținere de fonduri europene cu ajutorul declarațiilor false.
În formă continuată, vreme de mai bine de 5 ani, cu un prejudiciu de peste 1 milion de lei. |
Aceasta situatie in legatura cu IPS Teodosie naste si o discutie mai larga in legatura cu atitudinea unor preoti sau chiar ierarhi mai inalti ai BOR!
Acum nimeni nu este absurd , si evident ca si preotii sunt oameni si trebuia sa traiasca decent! Sunt de acord ca un preot sau un ierarhi al BOR sa primeasca din partea statului roman un salariu decent- care, la preturile de astazi, ar fi sa spunem (dau o cifra aproximativa) de 20 milioane lei vechi/luna! Iar prin a trai decent , un om are nevoie de cateva lucruri de baza- sa aibă o locuinta decenta si salubra (ori apartament la bloc, ori o casa cu 2-3 camere, dar nu vila), locuinta sa fie racordata la utilitati (apa, canalizare, energie electrica, energie termica, gaz metan, telefonie fixa, cablul tv, internet), acel om sa-si poata plati utilitatile si facturile, sa poata manca decent, sa se poata imbraca decent (dar nu neaparat cu haine de firma gen Zara sau H&M), daca se imbolnaveste sa-si poata permite un tratament medical, sa-si poata permite a merge la o piese de teatru, la un film, la un meci de fotbal, sa poate utiliza ori de cate ori are nevoie transportul in comun (tren sau autobuz), daca omul respectiv are copii sa-si poata permite a le asigura cele materiale pentru cresterea si educarea lor decenta, etc! Asta inseamna a trai decent, lucru pe care ar trebui sa si-l poata permite orice om, deci inclusiv si preotii si ierarhii BOR! Ori din pacate, unii preoti sau ierarhi ai BOR (intre care si IPS Teodosie) NU se limiteaza la aceste lucruri strict necesare pentru a trai decent, ci isi doresc avere si lux! Cati din ei nu au vila, masini scumpe, conturi in banci ?! Cate cazuri nu au fost si nu sunt de preoti ai BOR care au conditionat si conditioneaza efectuarea unui serviciu religios de primirea unei anumite sume de bani ?! In privinta lui IPS Teodosie nu cred ca acesta locuieste intr-un apartament de bloc obisnuit, si nu cred ca atunci când se duce la serviciul foloseste autobuzele urbane ale RATP Constanta! |
Citat:
Citat:
Nu mi-e foarte clar, esti iubitor sau smintitor(urator) ,ca nu poti fi ambele in acelasi timp. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
[quote=flying;635201]Nu ,tu doar raspandesti sminteala.[quote]
mda...eu sunt vinovat, nu cel ce a provocat sminteala Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
"Să ne doară pentru Biserică.Să o iubim mult. Să nu îngăduim a fi judecați reprezentanții ei. Să nu-i credem pe cei ce judecă cele sfinte. Și chiar de am vedea cu ochii noștri vreun lucru rău săvârșit de un sfințit slujitor, sa nu o credem, să nu ne gândim la asta, nici să o transmitem mai departe. Același lucru este valabil si pentru mădularele laice ale Bisericii, pentru fiecare om. Toți suntem Biserica. Cei ce judecă Biserica pentru greșelile reprezentanților ei, chipurile pentru a ajuta la îndreptare, fac o mare greșeală. Aceștia nu iubesc Biserica. Și, firește, nici pe Hristos. Iubim Biserica atunci când îmbrățișăm fiecare mădular al ei și facem tot ceea ce face Hristos. Ne jertfim, priveghem, facem totul ca și Acela, Cel care ocărând fiind, nu răspundea cu ocară; suferind, nu amenința "(Ne vorbeste parintele Porfirie ,p.157) Citat:
|
Citat:
Citat:
ps: nu il judec, are cine sa-l judece, ci doar afirm ca ceea ce a facut nu e bine.Si apropos, in cazul de fata, CUM AR TREBUI PROCEDAT? |
Băi amice, ai stat tu la posteriorul lui și ai văzut că A FURAT?
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:13:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.