Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   singura in doi. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1874)

calator 17.06.2007 13:51:51

in primul rand ca aici este un forum nu un cabient de consiliere ca sa cer si sa primesc sfaturi. In al doilea rand acela nu a fost sfat ci un soi de bagare in seama (evident fara argumente, fara scop). Daca nu tii sa raspunsi la provocari atunci inceteaza sa provoci E simplu

erzbet 17.06.2007 14:11:55

Calator, nu ai inteles nimic, ei simt ca tu ai nevoie de ajutor, consiliere, si ca esti nestiutoare si tanara pentru ca ai o alta parere decat ei :P asculta-i pe ei care nici macar nu iti stiu numele, caci ei stiu mai bine decat tine. ce stiu ei? totul. si prin asta am reusit sa spun nimic

Lilia, am presupus ca al tau copil este mai mic, ma bucur ca are familie si ca totul ii este bine. Acum ca stii ca e bine, incearca sa iti imaginezi ca ar fi putut avea o sotie cu un comportament asemanator sotului tau. Cum ti-ai sfatui propriul copil? Sa se amageasca cu promosiunea vietii vesnice si sa il vezi zi de zi suferind? Ce i-ai spune concret intr-un asemenea caz? Poate asa gasesti raspuns sincer la problemele tale. Iti doresc numai bine

Sylvie 17.06.2007 15:15:48

Erzbet,uite ca copilul ei este fericit in casnicie.De ce si-ar inchipui ceva care nici nu exista de fapt...:)?

veilur 17.06.2007 15:18:14

Domneee.....stau si ma uit peste replicile voastre si observ ca in orice topic nou creat la inceput se trateaza respectiva problema, dar dupa un anumit numar de postari este imposibil ca cineva sa nu se intepe cu celalalt, numai asa ca vi s-ar parea voua ca nu stiu ce forumist nu e de acord cu voi...:) :) :) :). Ma amuzati mereu cu aceste situatii!

Sylvie 17.06.2007 15:25:15

Iarta-mi,Veilur,neputintele...???.Vezi ce "folos" am,daca citesc mereu toate postarile?Cam greu sa te abtii.Tot tacerea e mai buna.

erzbet 17.06.2007 15:31:45

Sylvie, m-am gandit ca asa ar putea gasi singura raspunsurile de care are nevoie ;)
iarta-mi indrazneala, dar daca tacerea ese cea mai buna, de ce mai postezi pe forum si dai sfaturi?
Veilur, daca unii nu ar intrece masura cu presupusu nu s-ar mai lega nimeni de nimeni :P

ancah 17.06.2007 16:09:32

Citat:

În prealabil postat de erzbet
raspunsul meu va fi interpretat ca un fel de "gica contra". Eu nu vad motivul sacrificiului tau...atata timp cat deja regreti tineretea irosita, vei ajunge la 70 de ani sa iti regreti toata viata...ai grija ca alegerile pe care le iei sa iti apartina in totalitate, nu te lasa influentata de nici o parere...este vorba de viata ta, este usor sa iti dai cu parerea cand nu esti afectat in mod direct
"ce sa fac, sa renunt la fericire si sa traiesc in continuare in minciuna si cu sufletul ranit de singuratate?"
Pentru ce sa renunti?

Draga Erzbet, a ajuns sa ne conoastem destul de bine prin intermediul acestor mesaje, de acea pot spune ca nu esti "Gica contra" cum spui. Tu reprezinti parerea celor de varsta si experienta ta, pe care am avut-o si eu candva. Aceasta parere, din pacate, este motivul incipient pentru multe greseli, fiind bazata pe necunoastere, lipsa de iubire si egoism. Noi suntem micul nostru univers si ceilalti sunt prezenti doar pentru a vedea ce minunati suntem si ca sa ne dea noua lauda, iubire nelimitata si supunere. De fapt este vorba de o personalitate in formare, cu plususrile si minusurile ei. Viata cu greutatile ei are grija sa ne formam, sa ne intarim laturile slabe.
Daca o familie are probleme, cu ce iesim mai intariti, daca ne despartim, neasteptand ca celalat sa se indrepte?!? Pe de alta parte, cand e vorba de betie, Pr. Arsenie Boca indeamna catre despartire. Totusi cine dintre noi are vederea inainte a parintelui Arsenie, ca sa poata face in cunostinta de cauza aceasta recomandare?
Cu timpul, cad anii se scurg, omul capata o alta peerspectiva asupra vietii. Scopul vietii nu mai e doar satisfacerea propriilor dorinte. Se ajunge la o perspectiva asupra intregii vieti. Aflam de mantuire si de importanta ei. Ar trebui sa incepem viata cu acest gand, dar Dumnezeu are intelegere pentru tineretea noastra, atentionandu-ne insa ca toate se platesc si lasand la libera noastra alegere momentul in care vrem sa intelegem.
Mai ramane sa ne raspundem la intrebarea: "Ce este fericirea ?" Cercetand si raspunzand corect, s-ar putea sa ajungem la alt rezultat decat cel scontat.

THOT.ME 17.06.2007 17:18:33

Cel mai greu lucru este sa dai un sfat, pentru ca daca m-as fi priceput sa dau sfaturi bune, mie mi le-as fi dat prima oara si atunci SIGUR nu faceam si prostii in viata asta. Dar, pentru ca am facut diferite greseli, trag eu concluzia ca nu m-am priceput sa ma autoconsiliez.
Ceea ce e important de stiut: TOTI putem sa schimbam ceva in viata noastra , astfel incat ea sa arate EXACT asa cum ne dorim.Ceea ce trebuie sa ne intrebam este: "Ce-i e placut Lui Dumnezeu sa fac in situatia asta?"
Raspunsurile se gasesc in noi insine, totul e sa deschidem ochii sufletului si sa le gasim.
Oricat am incerca sa te intelegem , sunt foarte multe date de compilat la care numai tu ai acces si pe care nu ni le poti transmite, ca sa putem analiza rational problema ta.
Ceea ce pot sa fac este sa ma rog pentru tine, sa gasesti calea spre raspunsurile ce-ti vor aduce linistea.prin asta iti pot arata ca , da, imi pasa.
Si nu uita:PRIN CREDINTA TOTUL ESTE CU PUTINTA!
un gand bun,
de la THOT

erzbet 17.06.2007 20:06:26

Citat:

În prealabil postat de ancah
Citat:

raspunsul meu va fi interpretat ca un fel de "gica contra". Eu nu vad motivul sacrificiului tau...atata timp cat deja regreti tineretea irosita, vei ajunge la 70 de ani sa iti regreti toata viata...ai grija ca alegerile pe care le iei sa iti apartina in totalitate, nu te lasa influentata de nici o parere...este vorba de viata ta, este usor sa iti dai cu parerea cand nu esti afectat in mod direct
"ce sa fac, sa renunt la fericire si sa traiesc in continuare in minciuna si cu sufletul ranit de singuratate?"
Pentru ce sa renunti?

Draga Erzbet, a ajuns sa ne conoastem destul de bine prin intermediul acestor mesaje, de acea pot spune ca nu esti "Gica contra" cum spui. Tu reprezinti parerea celor de varsta si experienta ta, pe care am avut-o si eu candva. Aceasta parere, din pacate, este motivul incipient pentru multe greseli, fiind bazata pe necunoastere, lipsa de iubire si egoism. Noi suntem micul nostru univers si ceilalti sunt prezenti doar pentru a vedea ce minunati suntem si ca sa ne dea noua lauda, iubire nelimitata si supunere. De fapt este vorba de o personalitate in formare, cu plususrile si minusurile ei. Viata cu greutatile ei are grija sa ne formam, sa ne intarim laturile slabe.
Daca o familie are probleme, cu ce iesim mai intariti, daca ne despartim, neasteptand ca celalat sa se indrepte?!? Pe de alta parte, cand e vorba de betie, Pr. Arsenie Boca indeamna catre despartire. Totusi cine dintre noi are vederea inainte a parintelui Arsenie, ca sa poata face in cunostinta de cauza aceasta recomandare?
Cu timpul, cad anii se scurg, omul capata o alta peerspectiva asupra vietii. Scopul vietii nu mai e doar satisfacerea propriilor dorinte. Se ajunge la o perspectiva asupra intregii vieti. Aflam de mantuire si de importanta ei. Ar trebui sa incepem viata cu acest gand, dar Dumnezeu are intelegere pentru tineretea noastra, atentionandu-ne insa ca toate se platesc si lasand la libera noastra alegere momentul in care vrem sa intelegem.
Mai ramane sa ne raspundem la intrebarea: "Ce este fericirea ?" Cercetand si raspunzand corect, s-ar putea sa ajungem la alt rezultat decat cel scontat.

Anca, eu cred ca nu exista om care sa inteleaga acelasi lucru din cuvantul fericire indiferent de varsta, sex sau religie. Ma bucur ca ai inteles faptul ca nu sunt gica contra :p si nici nu doresc sa fiu. Legat de personalitate..ea se schimba pe parcursul intregii vieti; totusi nu sunt nici atat de tanara incat sa ma mai cred micul meu univers si sa astept din jur numai laude la adresa mea...chiar de mica am fost invatata cu impartitul lucrurilor(am un frate apropiat de varsta :))
Faptul ca am parerile pe care le am in prezent tine si de educatia mea si de modul in care am fost crescuta; am fost invatata ca familia are la baza iubirea si respectul;cand dispare una dintre ele, nu se mai numeste familie. Familia este locul unde te simti ocrotit, inteles, iubit, linistit, impacat. Am copilarit cu o prietena ai carei parinti se certau zilnic si i-a ramas intiparita scena cand avea 3 ani, se bagase sub pat si isi auzea parintii urland "tu ai facut-o sa planga" " ba tu". Asta presupune familia? Traume? Parintii ei s-au despartit si a crescut cu mama si un tata vitreg cu care are o relatie minunata si a avut un adevarat camin. Eu asta inteleg prin familie.

consuela 17.06.2007 23:10:39

eu as vrea sa imi raspuneti toti, fiecare pe rand , pentru ce credeti voi ca a lasat religia ortodoxa posibilitatea recasatoriei? (eu stiu ca ai voie de 3 ori maxim).

pt lilia: crezi ca daca divortezi (din motiv de adultere repetate si betie fara leac), si te casatoresti cu tipul de care spui ca vrea sa fie cu tine , sa presupunem ca e crestin si respecta ca si tine, D-zeu te trimite in iad? Eu cred ca daca nu faci pasul asta ajungi in iadul prostiei!
L-ai intrebat pe copilul tau daca ar fi de acord cu un tata normal in loc de afemeiatul- betiv? ar fi cazul sa i-l si prezinti sa vezi ce spune. Eu cred ca pe omul asta nou ti l-a trimis D-zeu pt ca e meritul tau, nu pot sa inteleg de ce nu profiti de acest avantaj. Sotul tau are sanse foarte mari sa intre intr-un iad foarte adanc si asa e si corect, pt astia s-a creat iadul!

ancah 17.06.2007 23:45:16

Consuela:eu as vrea sa imi raspuneti toti, fiecare pe rand , pentru ce credeti voi ca a lasat religia ortodoxa posibilitatea recasatoriei? (eu stiu ca ai voie de 3 ori maxim).

Unde ai citit despre cele casatorii acceptate de religia ortodoxa?

Erzbet:am fost invatata ca familia are la baza iubirea si respectul;cand dispare una dintre ele, nu se mai numeste familie

Daca famili ajunge sa se dizolve la fiecare problema care implica iubirea si respectul, atunci membrii familiei nu ajung niciodata sa se maturizeze. Ori maturizare inseamna tocmai sa rezisti la astfel de probleme, sa inveti sa le rezolvi si sa duci traiul inainte, caci nu stii ce intorsatura fericita te asteapta dupa solutionarea acestor disensiuni. Ceea ce nu te doboara, te intareste. Dragostea mai dispare, cauza lipsei de respect suntem de multe ori noi insine. Depasind problemele, noi crestem si ne fortificam personalitatea. Ai impresia ca in urmatoarea casnicie dragostea si respectul nu pot disparea? Si inca cum.

lilia 18.06.2007 00:49:41

Citat:

În prealabil postat de krabu
Sunt prea tanar pentru a ma baga si eu in seama. Totusi la maniera generala cred ca pot ajuta si eu putin.

1. Exista viata de apoi si sotia credincioasa mantuieste sotul necredincios. Adica tu, Lilia si cu sotul tau sunteti un trup. Tu esti mai implinita iar el nu, "trupul" vostru este sanatos la tine iar la el beteag. Insa! Insa in viata de apoi ori va mantuiti amandoi ori nu. Si sa stii ca acolo el si cu tine nu veti mai fi betegi. El va sti atunci. Te va cunoaste. Tu vei straluci. El va straluci si el, dar numai cu ajutoul stralucirii tale. Fara tine ar fi intunecat. Se pare ca femeia duce greul. Ea il creste si pe copil ia il mantuieste si pe barbat.

2. Cand nu stii ce sa faci, urmaza`ti constiinta. Nu te lua dupa parerile noastre ale forumistilor. Tot ceea ce este aici este un fel de carnaval.

3. Trebuie sa iti cauti un duhovnic cu care sa vorbesti despre acest lucru. Tu ai parte acum de un atac. Sotul tau, cum spuneam mai sus este beteag, este calarit de un duh de betie. Datorita neplacerilor aduse de acest duh in familia ta acum tu esti atacata de alt duh. Adulter. Sa stii ca este foarte greu sa faci fata singura la aceasta batalie. Acum este post. Batalia este mai mare. Te rog sa nu faci nimic pana dupa post. Du`te si vorbeste cu un preot. La o manastire. Sa stii ca dracul fuge de cruce si rugaciune. DAR! Trebuie sa`l vezi (simti) si sa te rogi ca sa nu fii biruita. Nu trebuie sa te rogi ca sa alegi bine (ramai sau incerci sa vezi cum e)! Te rogi sa nu fii ispitita. Te rogi sa nu cazi.

4. Casatoria este o taina. Nu o lasa. Ea te mantuie.

5. Adulterul este un pacat. In trecut se lasa cu sange! Desi este bagatelizat el este un pacat. Ia gandestete cum ar fi o viata in care familia nu ar mai exista. Ti`ar placea sa`ti vezi copilul intr`o asa lume?

6. Asculta ce spune mama ta. Viata este grea. Nu inseamna ca vei merge spre bine. Consecinta pacatului va fi o viata cu mult, mult mai grea decat ai tu acum. Cei ce spun ca trebuie sa lasi sunt oameni in general necasatoriti, fara copii, fara responsabilitati. Ei nu stiu privirea copilului catre mama. Ei vorbesc doar prin egosimul lor. Daca mama ta il lasa pe tatal tau? Daca bunica ta il lasa pe bunicul tau?

7. Pana in acest moment, desi vrajmasul iti picteaza viata ca un esec, tu de fapt nu ai esuat . Esti la carma unei corabii in furtuna. Dar nu ai esuat! Vrajmasul va bate din toate partile. Dar nu ai esuat! Pana nu trece furtuna nu te duce spre liman, pentru ca asta va fi o esuare sigura in stancile de sub apa pe care nu le vezi!!! Stai pana trece si apoi cand iese soarele vei vedea unde duci barca voastra.

Doamne ajuta!

Toata tineretea lui a trait-o printre sticle si pahare, simtindu-se in al noualea cer, iar acum cauta mantuire prin mine?
Nu se pune... Nu sunt Dumnezeu sa pot accepta asa ceva... Sa faca efortul sa se mantuiasca singur sa ceara ajutor Lui Dumnezeu, daca nu acum cand ii este bine, macar la limita de situatie cum am facut si eu... Dar se pare ca nu v-a veni acest timp niciodata...

lilia 18.06.2007 00:59:16

Citat:

În prealabil postat de romandragut
Citat:

În prealabil postat de lilia
Dumnezeu ma pune la incercare, dar viata mea este insasi o incercare...ceva de genul: nu conteaza cum traieste, hai sa vedem daca face fatza. Se pare ca fac fatza, dar vai de viata aia cu incercari!! Cred ca si de-asta sunt un pic egoista pe mine acum. Daca tot nu am rupt casnicia cand a trebuit, acum nu as mai vrea fericire tocmai ca o pedeapsa ca nu am aceptat-o cand a trebuit. Din cauza asta sunt in dilema cu mine insami referitor la barbatul care ma doreste. Pe buna dreptate ca ma simpatizeaza si ar vrea sa fie cu mine...dar se pare ca daca nu e sa fiu fericita ca asa e destinul nu voi fi si voi renunta pentru ca mi-e mila de sot- of, of! ce multe as mai scrie, dar nu o mai fac ca tot nu am curajul sa rup casnicia...

este o situatie reala sau este un soi de de povestire "anti-divort"?

povestire anti-divort? de ce crezi asta?

lilia 18.06.2007 01:08:53

Citat:

În prealabil postat de romandragut
imi pare rau ca iti pun credibilitatea la incercare. acum o saptamana ai pus primul mesaj in care erai extrem de suparata si cautai sfaturi. banuiesc ca dupa 20 de ani de suferinta nu ai realizat ca esti de fapt fericita si ca situatie este de fapt una avantajoasa. ti-ai cumparat raiul.

daca este adevarat, atunci acesta este "forumul facator de minuni".

Am vrut de f multe ori sa divortez, am dus "lupte" cu parintii mei in care tatal meu accepta divortul, insa mama nu. Am plans si am tot oftat de situatia in care ma aflam...Ceva m-a tinut sa nu se intample si nu o sa inteleg niciodata de ce?

lilia 18.06.2007 02:17:00

Citat:

În prealabil postat de consuela
eu as vrea sa imi raspuneti toti, fiecare pe rand , pentru ce credeti voi ca a lasat religia ortodoxa posibilitatea recasatoriei? (eu stiu ca ai voie de 3 ori maxim).

pt lilia: crezi ca daca divortezi (din motiv de adultere repetate si betie fara leac), si te casatoresti cu tipul de care spui ca vrea sa fie cu tine , sa presupunem ca e crestin si respecta ca si tine, D-zeu te trimite in iad? Eu cred ca daca nu faci pasul asta ajungi in iadul prostiei!
L-ai intrebat pe copilul tau daca ar fi de acord cu un tata normal in loc de afemeiatul- betiv? ar fi cazul sa i-l si prezinti sa vezi ce spune. Eu cred ca pe omul asta nou ti l-a trimis D-zeu pt ca e meritul tau, nu pot sa inteleg de ce nu profiti de acest avantaj. Sotul tau are sanse foarte mari sa intre intr-un iad foarte adanc si asa e si corect, pt astia s-a creat iadul!

Deja am ajuns in iadul prostiei, pentru ca am aceptat situatia...
M-am tot gandit ca voi aparea altfel in fata copilului prezentandu-ma cu barbatul urmator.

In ce priveste copilul...cu siguranta nu ar fi vrut sa am alta familie, tatal alta, iar el sa fie pe drumuri intre mine si taica-sau. Nu am putut sa-i fac suferinta asta, asa am gandit eu printre multe altele...
Insa, copilul meu, daca v-a fi pus intr-o situatie de genul acesta, cu toate pacatele pe care le voi lua asupra mea, pe el nu il voi lasa sa sufere cata viata voi trai. Nu ma voi ierta nicicand daca l-as lasa sa se complaca in minciuna, m-ar durea sufletul sa il vad nefericit.

consuela 18.06.2007 09:09:31

lilia, de ce crezi tu ca sotul asta al tau te-a mai incurcat cu casatoria si cu copil, in loc sa te fi lasat in pace de la bun inceput sa iti fi gasit pe cineva responsabil? Oamenii ca el ar trebui sa stea necasatoriti sa isi petreaca toata viata prin baruri si sa nu mai incurce pe nimeni. Am niste vecini in bloc la fel, tatal copiilor mergea din bodega in bodega la baute, avea si amanta tot o betivana, si nevasta-sa l-a lasat urgent, a castigat ea casa, s-a recasatorit cu un om mai in varsta si responsabil si copiii se inteleg perfect cu el ca e om bun care crede in viata de dincolo, si nu isi permite sa isi bata joc de altii. Iar betivanul a ajuns o cazatura de om, copii nu il recunosc de tata, la batranete va muri in vreun sant beat-chiar asa spune fosta sotie. Nu era nici ala bataus, era complet iresponsabil, venea ca la hotel la toate de-a gata. Vecina noastra se plangea ca de ce a mai incurcat-o, ca inainte se purta frumos, a insistat sa se insoare cu ea, iar dupa ce a facut si copilul ce o fi zis ? acuma sa ma suporte cu toate viciile ca are copil si nu vrea sa divorteze din cauza copilului! Dar nu e chiar asa, ca chiar cu copil iti mai gasesti oameni calumea daca ii cauti, te ajuta D-zeu. Idiotul a pacalit-o sa-l ia de sot sa ii spele, sa ii faca mancare, dar pentru cine? ca nu merita, nu era fraiera sa-l suporte, l-a dat urgent la o parte din viata ei si l-a inlocuit cu un om responsabil.

lilia 18.06.2007 10:09:06

Citat:

lilia, de ce crezi tu ca sotul asta al tau te-a mai incurcat cu casatoria si cu copil, in loc sa te fi lasat in pace de la bun inceput sa iti fi gasit pe cineva responsabil? Oamenii ca el ar trebui sa stea necasatoriti sa isi petreaca toata viata prin baruri si sa nu mai incurce pe nimeni. Am niste vecini in bloc la fel, tatal copiilor mergea din bodega in bodega la baute, avea si amanta tot o betivana, si nevasta-sa l-a lasat urgent, a castigat ea casa, s-a recasatorit cu un om mai in varsta si responsabil si copiii se inteleg perfect cu el ca e om bun care crede in viata de dincolo, si nu isi permite sa isi bata joc de altii. Iar betivanul a ajuns o cazatura de om, copii nu il recunosc de tata, la batranete va muri in vreun sant beat-chiar asa spune fosta sotie. Nu era nici ala bataus, era complet iresponsabil, venea ca la hotel la toate de-a gata. Vecina noastra se plangea ca de ce a mai incurcat-o, ca inainte se purta frumos, a insistat sa se insoare cu ea, iar dupa ce a facut si copilul ce o fi zis ? acuma sa ma suporte cu toate viciile ca are copil si nu vrea sa divorteze din cauza copilului! Dar nu e chiar asa, ca chiar cu copil iti mai gasesti oameni calumea daca ii cauti, te ajuta D-zeu. Idiotul a pacalit-o sa-l ia de sot sa ii spele, sa ii faca mancare, dar pentru cine? ca nu merita, nu era fraiera sa-l suporte, l-a dat urgent la o parte din viata ei si l-a inlocuit cu un om responsabil.

Consuela, merita asa ceva...crede-ma ca as fi divortat de mii de ori. A lucrat intr-un domeniu in care avea mare influenta, cu toate argumentele mele nu as fi castigat nimic, nici macar copilul...Si apoi, cred ca ma distrugea fapta asta. Din 2 rele am ales varianta in care sunt acum. Deja sufletul meu e ranit pana aproape la limita maxima din cauza neputintei pe care am avut-o de a schimba situatia. Nu a fost persoana care sa doarma pe drum, dar a stiut sa vina acasa...
Daca pana acum am fost cea care a indurat atatea, de acum incolo voi fi eu aceea care ii voi face viata un chin. Am zis si o repet, s-a cam intors roata. Nu voi accepta sa aiba batranetea linistita asa cum nici eu nu am avut tineretea fericita, ii voi "scoate" ochii cat o trai. Am devenit dusmanca lui incet dar sigur, sa vedem daca el v-a rezista asa cum am rezistat eu atata timp. Daca vrea sa indure, bine... daca nu, v-a renunta el, poate asa voi scapa...

Ioana_D 18.06.2007 11:02:42

Citat:

Daca pana acum am fost cea care a indurat atatea, de acum incolo voi fi eu aceea care ii voi face viata un chin. Am zis si o repet, s-a cam intors roata. Nu voi accepta sa aiba batranetea linistita asa cum nici eu nu am avut tineretea fericita, ii voi "scoate" ochii cat o trai. Am devenit dusmanca lui incet dar sigur, sa vedem daca el v-a rezista asa cum am rezistat eu atata timp. Daca vrea sa indure, bine... daca nu, v-a renunta el, poate asa voi scapa...

Vrei sa spui prin asta ca incerci sa-ti faci singura dreptate, sa te razbuni intr-un fel pe sotul tau?
Daca da, sincer mi se pare ca te lasi orbita de tot ce ai indurat pana acum. Ce ai facut tu pana acum, din ce ai povestit pe forum si din cat am citit eu, este un exemplu, adica sa rabzi toate fara sa iti inseli sotul e de admirat, asa ca nu distruge tot ceea ce ai realizat pana acum, nu te lasa orbita de durerea acumulata in toti acesti ani...orice decizie ai lua in legatura cu divortul, macar sa nu il urasti pe sotul tau si sa nu incerci sa-i platesti cu aceeasi moneda, nu asta vrea Dumnezeu de la noi, ci de 70 de ori cate 7 daca ne greseste cineva intr-o zi sa-l iertam...sa nu uitam ca spunem chiar noi in rugaciunea "Tatal nostru" "si iarta-ne noua greselile noastre precum iertam si noi gresitilor nostri" asa ca singuri ne condamnam la neiertare din partea Lui Dumnezeu daca noi nu iertam celor ce ne gresesc...gandeste-te la asta, sa nu ne pacalim si sa ne lasam condusi de durere, ci sa punem inainte DRAGOSTEA si IERTAREA.

Doamne ajuta!
Ioana :)

erzbet 18.06.2007 11:31:20

"Daca famili ajunge sa se dizolve la fiecare problema care implica iubirea si respectul, atunci membrii familiei nu ajung niciodata sa se maturizeze"

Nu am spus ca daca apar probleme ce implica iubirea si respectul familia se dizolva, am spus cand dispar complet, iar asta presupune un drum lung si chinuitor ca nu dispar de pe o zi pe alta. Ce inseamna o relatie ce nu are la baza raspectul? Jigniri, batai etc. Iar o familie fara iubire nu se numeste familie. Mi se pare o dovada de maturitate sa ai curajul sa renunti la o relatie in care nu mai exista acest fundament.
Sunt de acord ca ceea ce nu te doboara te face mai puternic dar cand efectiv relatia este compromisa, dupa ce s-a incercat tot posibilul, de ce sa nu se desparta?(indiferent din vina cui este, poate chiar din vina ambilor soti)

macs 18.06.2007 12:17:16

da, ce nu te doboara te face mai puternic, DAR pentru asta trebuie sa te lupti sa nu te lasi doborat.

mihaela75 18.06.2007 16:36:24

Citat:

Citat:

Citat:

Pentru ce sa renunti?

Anca, eu cred ca nu exista om care sa inteleaga acelasi lucru din cuvantul fericire indiferent de varsta, sex sau religie. Ma bucur ca ai inteles faptul ca nu sunt gica contra :p si nici nu doresc sa fiu. Legat de personalitate..ea se schimba pe parcursul intregii vieti; totusi nu sunt nici atat de tanara incat sa ma mai cred micul meu univers si sa astept din jur numai laude la adresa mea...chiar de mica am fost invatata cu impartitul lucrurilor(am un frate apropiat de varsta :))
Faptul ca am parerile pe care le am in prezent tine si de educatia mea si de modul in care am fost crescuta; am fost invatata ca familia are la baza iubirea si respectul;cand dispare una dintre ele, nu se mai numeste familie. Familia este locul unde te simti ocrotit, inteles, iubit, linistit, impacat. Am copilarit cu o prietena ai carei parinti se certau zilnic si i-a ramas intiparita scena cand avea 3 ani, se bagase sub pat si isi auzea parintii urland "tu ai facut-o sa planga" " ba tu". Asta presupune familia? Traume? Parintii ei s-au despartit si a crescut cu mama si un tata vitreg cu care are o relatie minunata si a avut un adevarat camin. Eu asta inteleg prin familie.

Doamne,cand am citit povestea cu fetita sub pat,am inlemnit...pentru ca eu am trait asa ceva...numai ca ai mei se bateau...am zis ca mor!!!la 14-15 ani ma gandeam la sinucidere...acum am noroc cu cineva care ma iubeste si are rabdare cu mine(pana cand oare?),pentru ca altfel nu as fi putut avea o relatie stabila.inainte de a fi cu el,cum simteam ca ma atasez de cineva,terminam relatia respectiva.nu stiu,voi toti ceilalti,chiar credeti ca se merita sa traumatizezi copilul doar de dragul unei "familii" ucigase?

mihaela75 18.06.2007 16:44:07

Citat:

Consuela:eu as vrea sa imi raspuneti toti, fiecare pe rand , pentru ce credeti voi ca a lasat religia ortodoxa posibilitatea recasatoriei? (eu stiu ca ai voie de 3 ori maxim).

Unde ai citit despre cele casatorii acceptate de religia ortodoxa?

Erzbet:am fost invatata ca familia are la baza iubirea si respectul;cand dispare una dintre ele, nu se mai numeste familie

Daca famili ajunge sa se dizolve la fiecare problema care implica iubirea si respectul, atunci membrii familiei nu ajung niciodata sa se maturizeze. Ori maturizare inseamna tocmai sa rezisti la astfel de probleme, sa inveti sa le rezolvi si sa duci traiul inainte, caci nu stii ce intorsatura fericita te asteapta dupa solutionarea acestor disensiuni. Ceea ce nu te doboara, te intareste. Dragostea mai dispare, cauza lipsei de respect suntem de multe ori noi insine. Depasind problemele, noi crestem si ne fortificam personalitatea. Ai impresia ca in urmatoarea casnicie dragostea si respectul nu pot disparea? Si inca cum.

ai mai gandi asa daca ai trece prin niste abuzuri deosebit de grave,alaturi de copilul tau,din partea sotului tau,iar acest copil-indiferent de dragostea pe care i-ai oferi-o,s-ar sinucide?s-au te-ai invinovati toata viata?crede-ma,sunt N cazuri!iar eu era sa fiu unul din ele!

mihaela75 18.06.2007 16:48:41

Citat:

Citat:

Consuela, merita asa ceva...crede-ma ca as fi divortat de mii de ori. A lucrat intr-un domeniu in care avea mare influenta, cu toate argumentele mele nu as fi castigat nimic, nici macar copilul...Si apoi, cred ca ma distrugea fapta asta. Din 2 rele am ales varianta in care sunt acum. Deja sufletul meu e ranit pana aproape la limita maxima din cauza neputintei pe care am avut-o de a schimba situatia. Nu a fost persoana care sa doarma pe drum, dar a stiut sa vina acasa...

ai grija sa nu ajunga sa te loveasca!

Sylvie 18.06.2007 17:47:27

Lilia,NU FACI BINE CA TE RAZBUNI PE SOTUL TAU...??Dumnezeu,tocmai pentru SUFERINTA TA L-a binecuvantat pe baiat,ca sa fie fericit.Nu ti-e frica de urmarile acestei razbunari?Dumnezeu va poate lasa in seama vrajmasului,si sa aveti CU TOTII numai neplaceri.IA SEAMA SA NU TE AMAGEASCA NECURATUL crezand ca va suferi numai el,SI SA PIERZI SI TOT CE AI CASTIGAT...???.

erzbet 18.06.2007 19:50:54

Mihaela75, tu stii mai bine ca oricine ce inseamna traumele psihice; imi pare foarte rau ca ai trecut prin asa ceva. Parerea mea e ca trebuie sa ai o doza de egoism sa dai sfatul unei femei maltratate "rezista". Este usor sa iti dai cu parerea cand nu ai trecut prin asa ceva.

Cunoscandu-mi prietena si gandindu-ma la cum putea ajunge daca mama ei nu lua decizia corecta la timpul potrivit, consider ca nu exista scuza, explicatie, motivatie pentru femeia care permite sa ii fie copilul traumatizat.

veilur 18.06.2007 20:25:45

Offtopic:

Salutare! Rog sa ma iertati ca fac acest anunt in acest topic, dar il fac tocmai aici din simplul motiv ca aici posteaza multi useri si este mare sansa ca anuntul meu sa fie vizualizat. Daca are cineva un site simplu care nu ii mai este util, facut in Dreamweaver8 cu toate extensiile tip "html" si ma poate ajuta, il rog frumos sa-mi de-a o mana de sprijin sa-mi dea acces la fisierele siteului si sa le folosesc pentru a invata sa construiesc siteuri, bineinteles numai daca vrea. Daca aveti la dispozitie si doriti sa ma ajutati va rog sa ma contactati pe idu de mess care este tot veilur. Poate chiar este si cunoscator de Dreamweaver, Flash si Fireworks, ar fi cu atat mai bine, poate imi poate da detalii. Multumesc mult pt atentie! :)

consuela 18.06.2007 22:44:08

eu am facut pagina pt o firma in Front Page prin 2000 si era ok se lucra usor cu el. Puteai insera imagini jpg, jpeg, chiar gif-uri, melodii scurte, cuvintele cheie trebuiau introduse sa fie vazute de google sau yahoo ca sa iti poata gasi cine cauta pagina ta, pentru legatura cu alte pagini selectai cuvantul cheie si dadeai add hyperlink si dadeai ori o pagina a ta (continuare) ori un site deja facut. Trebuia sa stii limbajul HTML se puneau niste coduri /si o litera nu mai stiu unele insemnau scris cu litere mari, alta bold parca /B si la final la fel se punea pt a finaliza comanda respectiva.
Mie mi se parea f usor de lucrat cu Microsoft FrontPage, HTML-ul il poti avea pe cateva pagini si te uiti acolo la ce ai nevoie iti faci un plan ce vrei scris mare, mic alineat, linii cadrane, poze si cauti acolo cum se face nu sa invati ca papagalul, doar sa ai foile la dispozitie.
Apoi publicam pagina pe geocityes parca dar cred ca merge si pe unele romanesti mai nou.
Nu am mai facut de mult pagini web, dar stiu ca era usor cu FrontPage asta.

consuela 18.06.2007 22:48:35

pt lilia: scuze ca am deviat de la problema ta, dar vreau sa iti spun ca in conditiile in care avea functie mare si cu relatii zdravene (ca altfel nu rezista fiind cu bautura)tu nu prea puteai castiga copilul ca in tara asta nu exista dreptate, e un haos, deci nu ai fost proasta de loc, doar foarte ghinionista dar de fapt cam toti suntem ghinionisti ca ne-am nascut aici unde nu iti poti face dreptate unii mai mult altii mai putin depinde de ce probleme se ivesc. Pentru ca in nici un domeniu nu poti avea succes si sa nu iesi fraierit, in special in cel medical...

audio 19.06.2007 01:07:55

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Lilia,NU FACI BINE CA TE RAZBUNI PE SOTUL TAU...??Dumnezeu,tocmai pentru SUFERINTA TA L-a binecuvantat pe baiat,ca sa fie fericit.Nu ti-e frica de urmarile acestei razbunari?Dumnezeu va poate lasa in seama vrajmasului,si sa aveti CU TOTII numai neplaceri.IA SEAMA SA NU TE AMAGEASCA NECURATUL crezand ca va suferi numai el,SI SA PIERZI SI TOT CE AI CASTIGAT...???.

asa e draga mea...sa stai sa te bata mar, sa te umileasca, sa iti vina si cu femei acasa ca doar e casa lui, iar tu sa nu zici nici malc ci sufera si du-ti crucea. Iar de te bate pana te omoara ...suporta ai sa fii martira in...nu stiu...ca pentru D-zeu nu o fai sigur. Lasa acel copil sa se chinuie, sa isi vada tatal beat eventual poate tatal isi va extinde aria de "Activitate" si il va bate si pe el ca doar ce...sa nu te razbuni ci sa mori in bataie ca asa doresc unii "crestini" care habar nu au ce inseamna sa fii crestin, habar nu au ce inseamna Biserica si iubirea de aproape, care stiu doar sa ii indemne pe altii sa sufere pentru ca ei insisi au suferit si nu au stiut la un moment dat sa se opreasca si sa spuna NU prostiei.

Draga Lilia...divorteaza daca asta simti si esti la capatul puterilor, nu este o crima ci mai ales in cazul tau se cere o astfel de actiune altfel ai sa ajungi o victima care vrea sa fie victima. Si ai grija ce faci in cazul altor relatii. Barbatii de azi sunt prost educati si de familie si de Biserica. Si ai grija de copilul ala sa nu ajunga la fel dupa. Chiar daca "pare" sanatos fizic, psihic este marcat pentru toata viata si te va ura dupa ca l-ai lasat sa se chinuie.

ancah 19.06.2007 02:38:54

Mihaela 75: Imi pare nespus de rau ca ai trecut prin asemenea experienta negativa. Drept sa-ti spun, nu ma vad in stare sa dau sfaturi in asemenea situatie. Eu vorbeam mai mult de coborasurile si suisurile dintr-o casnicie. Noi vorbim aici la modul general si nimeni nu se asteapta ca cineva sa execute intocmai sfaturile, fara discernamant.

Exista invatamant obligatoriu, dar acesta nu include si niste cursuri despre viata, despre viata de familie, despre viata de parinte. M-am gandit foarte mult la un asemenea curs pentru elevi, viitorii soti si parinti. Viitorii adulti ar pasi mai echipati in viata.

Viata fiecaruia e diferita de viata celuilalt. Avem fiecare o alta traire interioara. Un singur lucru este cert, si anume ca intr-un cuplu vina se imparte, nefiind doar unul vinovat, iar celalalt victima. Si victima isi are partea ei de contributie la conflict. Din pacate se rasfrange asupra copilului, care duce in suflet aceasta povara, dar si o intelepciune, si anume, de a nu face la randului lui acelasi lucru propriului sau copil.

Mai multe generatii au fost lipsite de tainele Bisericii si acest lucru se resimte in viata de familie. Oamenii au fost lipsiti de ajutorul Domnului, pe care de obicei il primim (si) prin intermediul preotului. Oamenii nu au stiut sa se roage si mai degraba si-au vorbit de rau partenerul de viata. Greseli, multe si regretabile greseli.

Sa consideram acesta ceasul al doisprezecelea si sa ne gasim un duhovnic, un al doilea parinte de suflet, la care sa alergam atunci cand avem nevoie, ca sa nu fim raniti si ca sa nu ranim. Rezolvarea problemelor este intotdeauna in bine nu in rau.

Totusi, am citit foarte de curand, ca parintele Arsenie Boca sfatuia pe unele femei sa divorteze de sotii lor betivi, intrezarind un sfarsit tragic. Cine are nevoie de asemenea sfat, trebuie sa-l caute la persoane cu discernamant, si anume la preoti duhovnici.

mihaela75 19.06.2007 16:46:02

Citat:

Mihaela 75: Imi pare nespus de rau ca ai trecut prin asemenea experienta negativa. Drept sa-ti spun, nu ma vad in stare sa dau sfaturi in asemenea situatie. Eu vorbeam mai mult de coborasurile si suisurile dintr-o casnicie. Noi vorbim aici la modul general si nimeni nu se asteapta ca cineva sa execute intocmai sfaturile, fara discernamant.

Exista invatamant obligatoriu, dar acesta nu include si niste cursuri despre viata, despre viata de familie, despre viata de parinte. M-am gandit foarte mult la un asemenea curs pentru elevi, viitorii soti si parinti. Viitorii adulti ar pasi mai echipati in viata.

Viata fiecaruia e diferita de viata celuilalt. Avem fiecare o alta traire interioara. Un singur lucru este cert, si anume ca intr-un cuplu vina se imparte, nefiind doar unul vinovat, iar celalalt victima. Si victima isi are partea ei de contributie la conflict. Din pacate se rasfrange asupra copilului, care duce in suflet aceasta povara, dar si o intelepciune, si anume, de a nu face la randului lui acelasi lucru propriului sau copil.

Mai multe generatii au fost lipsite de tainele Bisericii si acest lucru se resimte in viata de familie. Oamenii au fost lipsiti de ajutorul Domnului, pe care de obicei il primim (si) prin intermediul preotului. Oamenii nu au stiut sa se roage si mai degraba si-au vorbit de rau partenerul de viata. Greseli, multe si regretabile greseli.

Sa consideram acesta ceasul al doisprezecelea si sa ne gasim un duhovnic, un al doilea parinte de suflet, la care sa alergam atunci cand avem nevoie, ca sa nu fim raniti si ca sa nu ranim. Rezolvarea problemelor este intotdeauna in bine nu in rau.

Totusi, am citit foarte de curand, ca parintele Arsenie Boca sfatuia pe unele femei sa divorteze de sotii lor betivi, intrezarind un sfarsit tragic. Cine are nevoie de asemenea sfat, trebuie sa-l caute la persoane cu discernamant, si anume la preoti duhovnici.

ancah spuneai ca :" intr-un cuplu vina se imparte, nefiind doar unul vinovat, iar celalalt victima. Si victima isi are partea ei de contributie la conflict".iti spun ca sunt unele conflicte,si uneori deosebit de violente, au loc fara vointa victimei!bineinteles,sunt cazuri si cazuri,dar eu vorbesc de o realitate foarte,foarte bine inradacinata la noi in tara.sunt femei care sunt ABUZATE si jignite,indiferent cat de mult ar incerca ele sa evite aceasta situatie.hm,vina lor?saracele sunt si ele fiinte ca oricare altele(nimeni si nimic nu e perfect),au sentimente,simturi ,ca orice alta fiinta.asta e vina lor!care este "partea ei de contributie la conflict"(ma refer la femeie)?simplu:isi cere si ea dreptul la viata,la greselile ei.iar un conflict violent NU POATE FI JUSTIFICAT DE NICI O VINA!hai sa justificam si holocaustul(doar si evreii erau vinovati ca erau evrei) si comunismul(bietii oameni care au fost chinuiti si ucisi nu mai conteaza).doar asa se propaga si se incurajeaza violenta in familie si in lume:prin permisivitate!ma refer aici la conflictele violente si ma adresez celor care indeamna femeile maltratate sa isi ierte sotul,chiar pentru copil.care in asemenea situatii mai rau i se face...

Sylvie 19.06.2007 17:25:47

Audio,nu o sfatuiam sa stea alaturi de sot daca acesta o batea,sau o insela.Dar nefacand acest lucru,iar copilul ei avand o casatorie fericita,NU VAD CAUZA PT.CARE SI-AR FACE RAU FAMILIEI,PRIN RAZBUNARE.

ancah 19.06.2007 21:12:17

Mihaela 75: Ceea ce ti-am scris ref. la vina impartita intre cei doi soti, nu e de la mine, ci sunt cuvintele psihanalistului Carl Gustav Jung. El afirma ca de cele 95% parte de vina a partenerului sa nu ne ocupam, caci nu o putem influenta, dar din cele 5% ale noastre, putem trage cele mai mari invataminte. Asta mie imi spune, ca oricat de rau ar fi celalalt, am si eu partea mea de greseala.
De aceea ti-am spus, ca asemenea femei ar trebui sa se duca la duhovnic, care intreband si cantarind faptele, poate aprecia mai bine care e situatia, daca exista posibilitate de indreptare si daca solutia este divortul. Cred ca , fiind in asemenea conflict nu putem vedea prea limpede ce e de facut, pentru ca sa iesim cat mai bine din situatia respectiva. Pentru ajutor ne adresam rudelor, prietenilor, cand de fapt ar trebui sa vorbim cu preotul. Si apoi exista acum tot felul de tratamente naturiste pentru a scapa de betie. Un betiv vindecat este de obicei cel mai bun sot si tata.

mihaela75 19.06.2007 22:16:16

"Un betiv vindecat este de obicei cel mai bun sot si tata. "Da?

ancah 19.06.2007 23:17:03

Citat:

În prealabil postat de mihaela75

Da, cunosc mai multe exemple.

ory 20.06.2007 10:56:15

Este dureros si trist sa constati dupa ani de sacrificiu si supunere ca nu se vede nici un rezultat al rabdarii,este de asemeni condamnabila aceasta realitate cu care se confrunta ,din pacate,multe casnicii din Romania,casnicii care nu ar trebui tolerate si nici ingaduite pe o perioada atat de indelungate.Nu cred ca Dumnezeu te obliga la un astfel de trai,prin resemnare si ducerea "crucii" indiferent de situatie.Dumnezeu ne-a dat discernamantul si ratiunea de-a alege si de-a ne asterne precum voim,fiindca inainte de toate avem si libertate.Nu se merita!!!1,nu se merita sa rabdam consecintele bauturii,care de cele mai multe ori raman mereu neschimbate,si astfel ajungem intr-un tarziu plini de regrete si de cicatrici ale ranilor provocate sistematic,cu nepasare si violenta,cicatrici fizice si psihice.
Dupa cum am observat in societate,foarte putini alcoolici reusesc sa renunte la acest viciu dupa un timp de "dezastru",insa,din pacate multe familii lupta mult si bine cu acesta si nu rezolva nimic,in afara de suferinte si iar suferimtele care sunt suportate datorita oamenilor alcoolici.Sa ne gandim si la mediul nociv in care un copil este fortat sa traiasca atunci cand parintele sau este alcoolic,nu doar mama sufera ci si copii,si pot avea chiar traume care sa-i marcheze pentru tot restul vietii.Sunt multi factori negativi care apar in acest cerc vicios al alcoolismului in familie,factori care trebuiesc luati in consideratie pentru remedierea situatiei,eventual pentru renuntarea la astfel de oameni,oameni care nu merita toleranta la infinit,atata timp cat ei insisi se lasa decazuti permanent.
Din pacate eu am trait cu un tata alcoolic,care de altfel s-a resemnat pana la sfarsitul vietii lui cu acest viciu,nu s-a putut face nimic pentru el,noi insa,copii am avut de suferit,iar mama a fost eroina unei vieti pierdute doar in munca si vesnica panarama familiala,fapt pentru care mama a acumulat multa frustrare si-o exprima deseori,acum la batranete printr-o permanenta nemultumire.Se spune ca intr-o familie de alcoolici,unul din copii,dpdv psihologic,are toate sansele sa devina alcoolic.Asa s-a si intamplat,fratele meu mai mare la doar 33 de ani a devenit alcoolic notoriu,nu mai are control aproape deloc asupra vietii lui,are doua casnicii esuate si un copil caruia-i este dor mereu de tatal lui,insa acesta nu poate sa faca parte din viata lui fiindca este dedicat in totalitate alcoolului,o problema serioasa devenita boala in toata puterea cuvantului.Mai rau este ca nici nu recunoaste ca are o problema,nu vrea sa se lase ajutat,chiar daca viata si sanatatea lui se ruineaza cu o viteza incredibila.
Asadar,oameni buni,degeaba sfatuiti spre rabdare,ca rabdarea are si ea limitele ei,iar oamenii betivi foarte slabe sanse de remediere,si nu cred ca este cazul sa sufere si altii pe langa acesti.Daca au ales aceasta cale,atunci isi merita soarta,mai ales daca nu fac nici un efosrt de remediere,nu este obligat nimeni sa suporte o viata zbuciumata,nici macar din considerente religioase,fiindca si acestea sunt,uneori partiale.Femeia aceasta merita sa fie fericita,pentru ca plata ei oricum este scrisa undeva,plata rabdarii atat de indelungate.Viata nu ne este data sa ne batem joc de ea prin acceptarea iadului in preajma unor oameni pe care acesta ai hraneste,viata ne este data sa ne bucuram de ea,sa multumim prin aceasta Creeatorului,si sa gandim sa ne alegem oportunitatile,sa fim noi insine,in acest divers ansamblu care este societatea.
Va rog din suflet,dati sfaturi contrare acceptarii fericirii,in cele din urma,toti cei care ati suportat ceea ce a suportat aceasta femeie,si nu numai,pentru ca unii dplor de vedere poate au suportat o astfel de viata cu bucurie,acela n-as vrea sa spun ca are calitati de duh,dar poate si de "un pierdut resemnat si indignat in acelasi timp,pe vecie".Cred ca ingerii nu sunt capabili sa simta si sa suporte ceea ce suporta pamantenii,de aceia nu sunt,poate materiali,cred ca oamenii sunt mai presus de ingerii,fiindca viata indiferent cum se arata,ea este cu certitudine O PERMANENTA LUPTA,iar noi mereu martiri.

dillema 20.06.2007 17:51:58

Citat:

Mihaela 75: Ceea ce ti-am scris ref. la vina impartita intre cei doi soti, nu e de la mine, ci sunt cuvintele psihanalistului Carl Gustav Jung. El afirma ca de cele 95% parte de vina a partenerului sa nu ne ocupam, caci nu o putem influenta, dar din cele 5% ale noastre, putem trage cele mai mari invataminte. Asta mie imi spune, ca oricat de rau ar fi celalalt, am si eu partea mea de greseala.
De aceea ti-am spus, ca asemenea femei ar trebui sa se duca la duhovnic, care intreband si cantarind faptele, poate aprecia mai bine care e situatia, daca exista posibilitate de indreptare si daca solutia este divortul. Cred ca , fiind in asemenea conflict nu putem vedea prea limpede ce e de facut, pentru ca sa iesim cat mai bine din situatia respectiva. Pentru ajutor ne adresam rudelor, prietenilor, cand de fapt ar trebui sa vorbim cu preotul. Si apoi exista acum tot felul de tratamente naturiste pentru a scapa de betie. Un betiv vindecat este de obicei cel mai bun sot si tata.

E usor sa dai sfaturi, dar nu esti tu cea care e in dilema si obligata sa suporte un individ de care nu o mai uneste nimic. Tu esti cea care suporta loviturile pe spinare, injuraturile, umilinta psihica, sa nu mai amintim de lipsirea de indatoririle de care partenerul este obligat sa le faca in raport cu partenerul de viata. O fi bine sa continue ...asta numai ea si D-zeu pot sti, o fi bine sa nu continue.... este alegere o alegere personala.

dillema 20.06.2007 17:55:22

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Audio,nu o sfatuiam sa stea alaturi de sot daca acesta o batea,sau o insela.Dar nefacand acest lucru,iar copilul ei avand o casatorie fericita,NU VAD CAUZA PT.CARE SI-AR FACE RAU FAMILIEI,PRIN RAZBUNARE.

Familie fericita? Dupa cate am citit sotul o neglijeaza, e betiv, nu prea vad eu fericire aici mai ales ca ea e disperata, si cred ca are si constiinta crestina daca tot a postat pe un forum crestin mesajul.

ma intreb oare cati dintre voi ati implinit sfaturile care le dati bietei femei. Nu cred ca se mai gandeste ea la razbunare...acu e prea preocupata sa isi salveze pielea

dillema 20.06.2007 18:06:05

Citat:

Citat:

În prealabil postat de mihaela75

Da, cunosc mai multe exemple.

eu am cunoscut doar un singur caz..dar nu e pe deplin vindecat...ba mai mult sotia lui a devenit alcoolica la fel ca si el, amandoi sunt alcoolici moderati sa spun asa:( E umilitor sa fii beat, depersonalizeaza, nu mai este el/ea insisi, baiguie, spun vorbe fara inteles, se enerveaza fara motiv, nu inteleg pe deplin sensul cuvintelor interlocutorului cu care sustin o discutie, ochii sunt in ceata, unii devin violent verbat si fizic, altii vomita si nu isi pot controla necesitatile fiziologice, insinctele, sunt dezgustatori, comportamentul celui beat provoaca amuzament celor din jur, se injosesc ....

ancah 20.06.2007 19:05:06

Am cunoscut o pereche casatorita; el era betiv, iar ea nu prea era gospodina. Au aparut dou copii, fara ca el sa-si schimbe stilul de viata. Ea s-a imbolnavit si a murit ( o raceala grava). El s-a recasatorit, aducand acestor doi copii o alta mama, de data asta foarte gospodina si muncitoare. El s-a lasat de baut si isi vede de casa si copii si este cel mai bun sot si tata.
Fiind vorba de niste foarte buni prieteni de demult,nu voi da mai multe amanunte.
Amintesc acest caz, pentu a fi un exemplu ca se pot produce schimbari si ca greseala poate fi si a femeii, nu numai a barbatului, chiar daca el este cel care bea si este violent.
Eu nu dau sfaturi; discut doar pe marginea acestei teme.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:08:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.