Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Sinaxa interortodoxa din 4 aprilie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18878)

simpllu 18.04.2017 18:40:02

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 646808)
Pe de alta parte, am citit ca e nevoie de nebuni care sa mai spună din când în când lucruri incorecte politic. Asadar, exista atâția nebuni care au avut dreptate în nebunia lor. Depinde cât de înțelepți sunt cei care fac astfel de afirmații. Căci gura omului poate spune de toate...
Stai liniștit ca nu merg sa tip în biserici ,,Jos ecumenismul", ca sa mă ia în primire jandarmul deghizat în închinător!

...:)) Lasă închipuirile ieftine și revino la realitate. Nebunii de care încerci să amintești, propovăduiau într-un alt duh, străin de cel al dezbinării, antenelor și altele asemenea.

antoniap 18.04.2017 18:52:12

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 646812)
Nu e bine sa taci la ce zice Alin pentru ca el lucreaza pe un sistem simplu care ii convine si care nu este complet corect...
* modifica usor ce zici
* exagereaza si isi ridica mingea la fileu
* urmeaza lovitura finala/concluzia ghilotinei verbale aplicata vinovatului si condamnatului, de obicei disproportionata fata de vina

Si cum isi gaseste suficienti inocenti care sa faca greseala de a scrie inexactitati, chestii neargumentate, exagerari, aberatii personale, este ca un invatator cu varga in mana care vaneaza scolarii neatenti, vorbaresti si nedisciplinati si le aplica instant corectia binemeritata pe fiecare virgula gresita din extemporal.

Am observat, dar nu-l urasc. Am învățat multe de la el. Ne contrazicem de ani de zile... Anumite cuvinte si-au tocit sensul. Avem poziții opuse fata de cip si fata de ecumenism și e de așteptat ca fiecare sa reacționeze în felul sau. Nu încerc sa-l conving. Îmi verific anumite opinii despre subiecte care mă frământă. Din dorința de a nu gresI.

antoniap 18.04.2017 19:10:45

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 646815)
...:)) Lasă închipuirile ieftine și revino la realitate. Nebunii de care încerci să amintești, propovăduiau într-un alt duh, străin de cel al dezbinării, antenelor și altele asemenea.

Eu nu propovăduiesc nimic. E o discuție pe un forum. Atat. Asta îmi lipseșt: sa mă consider propovăduitoare!

existat o sinaxa. Unii sunt de acord cu ce s-a discutat acolo, alții urmează linia sinodului din Creta. Pe mine mă interesează mântuirea.

Sunt și eu precum Cetateanul turmentat al lui Caragale și intreb: ,,Eu cu cine votez?" Iar după vot, continuu sa caut argumente. Pentru mine. Suna egoist, dar așa e. De aceea, nu mă supăr ca unii au alta părere. Mă supăr ca intr-o tara majoritar ortodoxă parcă nu mai exista loc pentru ortodocsi! Mă supăr când văd prigoana pe fata a unor ortodocsi. Mă doare ca nu am cuvinte potrivite sa le aduc mângâiere, desi nu doar de cuvinte au nevoie cei rămași fără servicii ori cei alungati din manastiri.

gpalama 18.04.2017 19:38:14

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 646813)
...:)) A te smeri înseamnă altceva, dar tu poți visa în continuare. Se zice pe undeva prin Evanghelie, femeia să tacă în Biserică. Cu siguranță ție nu-ți sună, ai tu un motiv mai presus de învățătura Bisericii.

Hristos a invatat multe.
Dupa El Apostolul Pavel.
Afirmatia.cu femeia sa taca in Biserica este una generala si specifica si contextul: Biserica, unde preotii, slujitorii au intaietate si trebuiesc respectati.

Dar afirmatia asta nu poate fi scoasa din context si transformata in una generala in care totul este Biserica si femeia e la nivelul unui caine si sa taca pe vecie.
Apropo, femeia este facuta si ea dupa chipul lui Dumnezeu si are duh de la Dumnezeu si este templu si vas al Duhului.
Pentru asta merita respect maxim ontologic ca egal al nostru iar pe contextul specific sa ne dea intaietate.

Lancelot 18.04.2017 19:40:08

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 646818)
E o discuție pe un forum.

pentru tine nu e numai o discutie, pentru tine este si campanie. cand ai timp du-te la biblioteca academiei si citeste. au fost mii de cazuri identice cu al vostru, toti au disparut ca si cum n-au existat. vina caterisitilor este mare si evidenta, eu unul ma mir ca nu au fost exclusi inca din Biserica.

problema ta, Antonia, nu este credinta ta ci fanatismul tau.

ps.sper ca la spovedanie, cand ai fost la nepomenitorul ala, n-ai uitat ce ai scris aici despre copil.

antoniap 18.04.2017 22:00:04

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646828)
pentru tine nu e numai o discutie, pentru tine este si campanie. cand ai timp du-te la biblioteca academiei si citeste. au fost mii de cazuri identice cu al vostru, toti au disparut ca si cum n-au existat. vina caterisitilor este mare si evidenta, eu unul ma mir ca nu au fost exclusi inca din Biserica.

ps.sper ca la spovedanie, cand ai fost la nepomenitorul ala, n-ai uitat ce ai scris aici despre copil.

Când îl iubești pe Dumnezeu cu adevărat, ți se pare normal sa-ți dai viata pentru El. Unui preot i s-a pus în fata un foc și i s-a dat și tămâie ca sa o jertfească idolilor. Dacă a refuzat, i s-a pus jăratic în mână fortandu-l astfel sa comită un lucru contrar conștiinței sale. El a strâns cu putere jăraticul în mână și i-a ars mana, dar nu a jertfit idolilor. Și a devenit sfânt. I-am uitat
numele. Iubirea lui Dumnezeu e sfintitoare, e Calea, Adevărul și Viata.

Tu cât timp ai putea tine jăratic în mâini pentru Dumnezeu?
Dacă scrii ca ,,vina caterisitilor este mare și evidenta", probabîl ca nu cunoști ortodoxia. Așa ca un raid pe la biblioteca iți prinde bine și ție.

AlinB 18.04.2017 22:35:18

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 646837)

Nu-mi zi ca mouse -ul de pe care nu-ti mai iei mana e jaratic la tine.

La asa "jaratic" asa "ortodoxie" :24:

Apropo, demonstratia aia cu caramida cu care te-ai laudat cand ne-o faci?

Daca nu-ti iese, sa stii ca ne multumim si cu jaraticul.

Numa' fa ceva ca de gura sparta ne-am saturat.

AlinB 18.04.2017 22:37:50

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 646818)
Eu nu propovăduiesc nimic. E o discuție pe un forum. Atat. Asta îmi lipseșt: sa mă consider propovăduitoare!

existat o sinaxa. Unii sunt de acord cu ce s-a discutat acolo, alții urmează linia sinodului din Creta. Pe mine mă interesează mântuirea.

Sunt și eu precum Cetateanul turmentat al lui Caragale și intreb: ,,Eu cu cine votez?" Iar după vot, continuu sa caut argumente. Pentru mine. Suna egoist, dar așa e. De aceea, nu mă supăr ca unii au alta părere. Mă supăr ca intr-o tara majoritar ortodoxă parcă nu mai exista loc pentru ortodocsi! Mă supăr când văd prigoana pe fata a unor ortodocsi. Mă doare ca nu am cuvinte potrivite sa le aduc mângâiere, desi nu doar de cuvinte au nevoie cei rămași fără servicii ori cei alungati din manastiri.

Pai daca tu confuzi ortodoxia cu apucaturi BOSV -iste cine e de vina..

De aia si nedumeririle si frustrarile tale..

AlinB 18.04.2017 22:40:46

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 646808)
..bla bla.. incorecte politic..bla bla..

Tot cu limbaju' de lemn coane Fanica? Altceva nu avem in meniu?

Citat:

Asadar, exista atâția nebuni care au avut dreptate în nebunia lor.
Pai stii cum se zice. Si un ceas stricat arata ora exacta de 2 ori pe zi.
Problema este cu restul celor 23h si 59 minute...

Citat:

Stai liniștit ca nu merg sa tip în biserici ,,Jos ecumenismul", ca sa mă ia în primire jandarmul deghizat în închinător!
Nu, tipi pe bloguri ca esti in siguranta, firea de marturisitor parca nu e chiar asa destoinica pana la urma sa ia niste ghionturi reale.. :21:

iuliu46 18.04.2017 23:38:47

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 646797)
Daca nimeni n-a anulat dreptul nimănui de a veghea asupra purității ortodoxiei, de ce se iau masuri atât de drastice împotriva celor care nu sunt de acord cu rugăciuni în comun și cu decizile luate la Creta? De ce atâta răutate în numele iubirii?
Se apelează la jandarmi pentru a împiedica protestele legate de săptămâna ereziei când se fac rugăciuni în comun cu cei de alte confesiuni. Ți se pare normal? Romanii chiar nu mai au dreptul sa ramana ortodocsi? Trebuie agresați și spiritual? Aici poate mă lămuresc cei ce știu. Ca eu, una, nu pot înțelege...

Nu am vazut nici o masura luata impotriva nimanui care nu-i de acord cu ce s-a intamplat in Creta. Intamplator, si eu cred ca e o greseala ca s-au dus ai nostri acolo si ca a fost un sinod ratat. Probabil sunt si altii care nu-s de acord cu ce s-a intamplat acolo si uite ca nu patim nimic. De asemenea sunt preoti care s-au pronuntat clar impotriva si nu au patit nimic.

Asta inseamna prigoana, sa te forteze cineva sa accepti anumite lucruri si in cazul in care nu accepti sa-ti faca tot felul de lucruri.

In schimb am vazut preoti si credinciosi care ei au inceput o prigoana impotriva ierarhilor. Ei s-au rupt singuri de ierarhi si de restul Bisericii sustinand prostia cu "ingradirea de erezie". Au decis ei ca nu stiu ce idee e eretica, asa ca s-au "ingradit" de ea. Mai mult, merg si-i agreseaza pe ierarhi pe unde ii prind.

Care era reactia la care te asteptai ? Sa va aplaude episcopii ca-i faceti eretici ? Sau ceilalti crestini cand tipati prin biserici ? E normal sa ramai preot daca vrei sa te "ingradesti" ? Nu trebuie sa mergi la judecata pentru asta ? Ca poate ai luat-o razna si acuzi ierarhii pe nedrept.

Asta nu e prigoana, sunt niste masuri normale luate in urma unor actiuni gresite ale unora care viseaza ca se lupta cu ereticii si vor sa fie martiri cu orice pret. Sigur ca nimanui nu-i place cand vede anumite scene care se intampla prin manastiri, dar intr-un fel trebuie rezolvata si partea aia. Ca sa se poata marturisitorii ingradi mai bine, ce rost are sa stea in cuiburile alea ecumeniste ? :)

AlinB 19.04.2017 00:53:39

Pai nu se simt virtuosi daca nu au in cine sa dea ca fiind pacatosi :)

Lancelot 19.04.2017 00:55:41

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 646837)
Când îl iubești pe Dumnezeu cu adevărat, ți se pare normal sa-ți dai viata pentru El. Unui preot i s-a pus în fata un foc și i s-a dat și tămâie ca sa o jertfească idolilor. Dacă a refuzat, i s-a pus jăratic în mână fortandu-l astfel sa comită un lucru contrar conștiinței sale. El a strâns cu putere jăraticul în mână și i-a ars mana, dar nu a jertfit idolilor. Și a devenit sfânt. I-am uitat
numele. Iubirea lui Dumnezeu e sfintitoare, e Calea, Adevărul și Viata.

Dacă scrii ca ,,vina caterisitilor este mare și evidenta", probabîl ca nu cunoști ortodoxia. Așa ca un raid pe la biblioteca iți prinde bine și ție.

mai de mult am citit despre o tanara crestina care a fost martirizata de romani. fusese arestata pe nedrept si nu avea decat sa retracteze pentru a fi eliberata. nu a vrut. a rugat-o toata lumea sa retracteze, l-au chemat si pe tac-su, ea nu si nu, ca vrea sa moara pentru Dumnezeu. era tanara si frumoasa, dar pana la urma a ajuns in for sa se lupte cu leii. o fi ajuns si ea sfanta, la fel ca ala cu jeraticul. Dumnezeu are nevoie de suferinta voastra, ma?

de cunoscut ortodoxia n-o cunosc, uita-te un pic pe forumul asta. cati oameni atatea pareri si ce este mai grav e ca fiecare vine cu preotul lui care-i da dreptate in ce spune si, evident, gaseste suficiente citate biblice ca sa-si intareasca spusele. un singur lucru stiu ca trebuie sa fac, sa am incredere in episcop, el stie calea care trebuie urmata. punct.

AlinB 19.04.2017 01:06:09

Nu, Dumnezeu are nevoie de credinta ta iar credinta fara fapte moarta este.

Iar faptele dupa puterea fiecaruia, de la tine de ex. si a te opri din a face pe desteptul cand, evident, esti un habarnist, e prea mult sa ceri.

Sa-ti dai viata pentru un principiu deja e s.f. in lumea ta e culmea cum sunt unii care nu ineleg ca un matz plin e tot ce ai nevoie sa fii fericit, nu-i asa?

Pai de ce sa pui tata mana tu pe o carte sa pricepi ceva, intri pe forum si daca sunt doua pareri divergente a unor personaje derizorii gata, asta e credinta, sari ca dopul de sampanie ca tu ateul esti mai destept fata de toti, ce sa mai pui mana pe o carte sa vezi cum stau lucrurile, asta e pentru amatori..
Trolii adevarati nu se hranesc cu asa ceva :21:

iuliu46 19.04.2017 01:19:14

Mai mult, asemenea pareri ii dau apa la moara antoniei si altora. Nici nu visau ei sa fie comparati cu martirii, deja sa-i dai un ghiont unui ierarh a devenit un gest la fel de important ca a plati cu viata pentru o idee. :)
Vorba aia:
https://www.youtube.com/watch?v=lcIsmvdL1Es

Ce atatea principii ? Important e sa traiesti. Mai ales daca esti tanara si frumoasa.

Patrie si Credinta 19.04.2017 01:51:00

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 646782)
Cu atâtea pastorale în care ortodocsii antecumenisti sunt stigmatizati, ce ai vrea sa creadă cei care merg de Sfintele Paști sa ia lumina, dar uita sa se spovedească?
Trebuia făcută o catehizare ortodoxa. Romanul e dator sa-și cunoască credință, pentru a ști ce apără.

Tovarasa, lumina s-a aprins bine mersi la toti ierarhi astia care "lupta impotriva luptei impotriva ecumenismului", Ortodoxia s-a aparat singura si merge in continuare, in timp ce voi va dizolvati in centrifugism si factionalism.
E evident pt cine e obiectiv in ce parte e Biserica si in ce parte nu.

Si pt Lancelot, fata data leilor era Sf. Perpetua.

simpllu 19.04.2017 08:31:09

...............

suslik 19.04.2017 09:36:52

NU o spun ca pe un fapt cert, nici nu as avea cum, dar am impresia tot mai puternica ca miscarea nemaipomenita :) este o alta operatiune a blestematelor de servicii secrete mai degraba straine.

DragosP 19.04.2017 09:39:48

Începând cu dracii.

suslik 19.04.2017 10:03:58

Corect, Dragos: arhiconii cu doctoratul in schisme. Se pare ca le-a fost lene, si au copiat (mai mult de 5%!) modelul raskolului, calat pe o structura acefala (ca la monofizitii preseverieni). Colegul P&C este foarte documentat si catehizat, bravo lui. A avut dreptate cind a amintit de "acefali" i raport cu nefericitii astia. Bine, cap nu au ei, si nu doar in sens de episcop...Sau au cap, dar acolo inauntru o fi culmea neuroentropiei...

antoniap 19.04.2017 10:26:39

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 646861)
NU o spun ca pe un fapt cert, nici nu as avea cum, dar am impresia tot mai puternica ca miscarea nemaipomenita :) este o alta operatiune a blestematelor de servicii secrete mai degraba straine.

Daca vorbești despre mișcarea ecumenista, sunt de acord și eu.

gpalama 19.04.2017 10:45:54

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646828)

Imi pare rau Lancelot ca te-am smintit.

Din punctul meu de vedere prefer sa vad binele si pozitivul intr-un om.
Nu fac lobby pentru Becali, insa nu pot sa acopar lucrurile lui bune cu relele facute de el. In cazul asta chiar afirm ca cineva de Sus cu o balanta dreapta trebuie sa le judece.

Stii de ce in ochii mei Becali are un plus? Pentru ca a construit multe biserici. Iar bisericile sunt un lucru imens, pentru ca acolo se mantuiesc suflete, sunt ceva de o valoare inestimabila.

Nici eu nu il suport prea tare pe Becali pentru stilul sau personal absolut aberant si in afara echilibrului bisericesc. Insa asta este intre el si Dumnezeu.

Lancelot 19.04.2017 10:59:58

Citat:

Important e sa traiesti.
da, important este sa traiesti. Patrie si Credinta spune ca era Sf Perpetua. A facut mult pentru religie, dar viata este darul lui Dumnezeu si nu avea dreptul sa si-o dea in felul ala. eu sufar pentru orice suflet nevinovat, uneori prefer sa ma fac ca nu aud si nu vad nimic, doar ca sa evit sa aflu nemerniciile cu care ne confruntam zilnic. si da, ma doare cand un copil frumos, o tanara si frumoasa fata, alege sa moara, indiferent de motiv.

ps.aline, tata, pe tine nu prea te duce capul, este?

Lancelot 19.04.2017 11:03:49

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 646866)
asta este intre el si Dumnezeu.

si mie imi pare foarte rau, te rog sa ma crezi. mai ales ca stiu ca am fost si nedrept. imi asum o mare carenta, sunt orgolios si uneori nu am motiv sa fiu, asta e... ce sa-i fac, e greu sa ma schimb, dar incerc chiar si la varsta asta.

simpllu 19.04.2017 11:07:37

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 646827)
Afirmatia.cu femeia sa taca in Biserica este una generala si specifica si contextul: Biserica, unde preotii, slujitorii au intaietate si trebuiesc respectati..

https://www.youtube.com/watch?v=f5f4voAfdaQ&t=4m16s

Asta așa ca să ai dovada "smeritului cuget" al nepomenitorilor chiar în biserică. Crezi că smerita noastră colegă ar avea o altă atitudine, ținând cont de poziția ei față de Biserică? În schimb, replicile lui Alin o smeresc. ...:))
Asta fac nepomenitorii, pozează în victime ca și când ei sunt fără de greșeală.

Citat:

Dar afirmatia asta nu poate fi scoasa din context si transformata in una generala in care totul este Biserica si femeia e la nivelul unui caine si sa taca pe vecie.

Postarea asta nu ai vazut-o?

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 646611)
M-am împărtășit la un preot al BOR, stai liniștit. O caterisire din cauza luării atitudinii fata de ecumenism este lovită de nulitate. Acești minunați preoți și călugări care sunt umilitI pe nedrept pentru ca își apără credința sunt cat se poate de BOR. Poate or mai fi si altii care se roaga sa aiba curaj sa marturiseasca. Restul sunt Biserica Ecumenista Română, (BER). Si , dacă o ținem tot așa, ajungem noi și la Biserica Ecumenista Universală (BEU) cu un amalgam din toate religiile Terrei! Dar cum rămâne cu mântuirea? Cui îi pasa de asa ceva?Cine nu are curajul acum sa spună nimic va accepta și alte compromisuri, dacă papa le va cere!

Noi suntem BER, ei sunt BOR! Pricepuși acum ideea?

Citat:

Apropo, femeia este facuta ...

Apropo, iarăși ești pe lângă. Nu că ar fi prima dată. :)

Citat:

Pentru asta merita respect maxim ontologic ca egal al nostru iar pe contextul specific sa ne dea intaietate.

De acord, când femeia știe să stea acolo unde îi este locul.

iuliu46 19.04.2017 11:08:13

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646867)
da, important este sa traiesti. Patrie si Credinta spune ca era Sf Perpetua. A facut mult pentru religie, dar viata este darul lui Dumnezeu si nu avea dreptul sa si-o dea in felul ala. eu sufar pentru orice suflet nevinovat, uneori prefer sa ma fac ca nu aud si nu vad nimic, doar ca sa evit sa aflu nemerniciile cu care ne confruntam zilnic. si da, ma doare cand un copil frumos, o tanara si frumoasa fata, alege sa moara, indiferent de motiv.

Pai daca ai fi crestin ai intelege ca exact in momentul ala a ales sa traiasca.

iuliu46 19.04.2017 11:13:39

Sigur ca exista si femei care au ceva de spus si avem exemple in traditie. Dar porunca lui Pavel este pentru femeia standard crestin ortodoxa, nu pentru exceptii. Daca nu pot sa taca macar sa stea linistite. :)

AlinB 19.04.2017 11:13:44

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646868)
si mie imi pare foarte rau, te rog sa ma crezi. mai ales ca stiu ca am fost si nedrept. imi asum o mare carenta, sunt orgolios si uneori nu am motiv sa fiu, asta e... ce sa-i fac, e greu sa ma schimb, dar incerc chiar si la varsta asta.

Ti se potriveste vorba aia: "desteptaciunea alearga dupa mine, da' eu sunt mult mai rapid."

AlinB 19.04.2017 11:14:34

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646867)

Ei te doare la basca, pe cine crezi ca pacalesti cu discursurile astea patetice, singura persona de care te doare ceva esti si tu si aia putin de tot ca nesimtirea crasa cu tine casa buna face.

Nici capul nu te ajuta, macar din cultura generala asa si cat ai frecat menta pe aici ar trebui sa stii ca exista viata si viata vesnica iar prima trebuie sa o "uzezi" pentru a doua, fiecare in felul lui si cat il tin puterile, sfintii mai mult, altii mai putin, tu de ex. nu esti in stare mai de nimic la capitolul asta, luzar cum s-ar zice.

Lancelot 19.04.2017 11:19:21

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 646870)
Pai daca ai fi crestin ai intelege ca exact in momentul ala a ales sa traiasca.

offf, din astfel de fraze s-au nascut atatea nenorociri... dar parca n-ai sti...

AlinB 19.04.2017 11:22:07

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 646866)
Din punctul meu de vedere prefer sa vad binele si pozitivul intr-un om.
Nu fac lobby pentru Becali, insa nu pot sa acopar lucrurile lui bune cu relele facute de el. In cazul asta chiar afirm ca cineva de Sus cu o balanta dreapta trebuie sa le judece.

Mantuirea nu i-o judeca nimeni dar punctual, unele fapte, daca ai cat de cat un bagaj moral nu e greu.
De altfel si tu ai recunoscut ca a furat, n-a fost atat de greu, nu?

Ca incerci sa minimizezi acest aspect moral, gasind justificari penibile gen "mai b ine ca a furat el decat altii" rusine tie.

Citat:

Stii de ce in ochii mei Becali are un plus? Pentru ca a construit multe biserici. Iar bisericile sunt un lucru imens, pentru ca acolo se mantuiesc suflete, sunt ceva de o valoare inestimabila.
Hai sa fim serios, biserici s-au construit si au sa se construiasca si inainte si dupa Becali.
Si daca Becali n-ar fi existat sau ar fi fost un oier cuminte si nefuracios, tot aia era.
Sau poate chiar mai bine.

Banutul oierul e mai de apreciat decat punga de galbeni a hotului care dupa ce fura (si nu da inapoi ce a luat) crede ca il poate mitui pe Dumnezeu dand 1% din ce a furat.

Citat:

Nici eu nu il suport prea tare pe Becali pentru stilul sau personal absolut aberant si in afara echilibrului bisericesc. Insa asta este intre el si Dumnezeu.
Hai sa nu fim ipocriti ca la cat lobby ai facut pentru el, m-as mira sa nu-i saruti mana daca il vezi.

AlinB 19.04.2017 11:23:31

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646875)
offf, din astfel de fraze s-au nascut atatea nenorociri... dar parca n-ai sti...

Nu tocmai, uite stare ta actuala e o nenorocire, ea din ce s-a nascut?

In afara de parinti care nu ti-au dat o educatie crestina, tu ce ticalosii facusi pentru care nu poti da ochii cu Dumnezeu si preferi latratul pe forumuri si retorici perverse?

iuliu46 19.04.2017 11:26:07

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646875)

Exemple.
Eu si daca as fi ateu as admira un om care moare pentru credinta lui. ( atentie - care moare nu care omoara ). Se pare ca tu crezi ca important e sa traiesti oricum, chiar daca pentru asta renunti la credintele tale.
Pai fara credintele tale nu te deosebesti de un morcov. :)

Lancelot 19.04.2017 11:32:52

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 646879)
Exemple.
Eu si daca as fi ateu as admira un om care moare pentru credinta lui. ( atentie - care moare nu care omoara ). Se pare ca tu crezi ca important e sa traiesti oricum, chiar daca pentru asta renunti la credintele tale.
Pai fara credintele tale nu te deosebesti de un morcov. :)

ce legatura are admiratia cu ce zic eu?

pana acum pareai un fel de guru care spunea axiomatic si deseori in deradere ce avea de spus, acum ai luat-o pe urmele lui alin.

ce exemple vrei? din astfel de fraze s-au nascut fanatisme de tot felul si de toate religiile.

iuliu46 19.04.2017 11:42:24

Pai ce fanatisme ? Da-mi un exemplu.
Nu-s vreun guru si nici nu-s prea destept. Fac si eu glume mai bune sau mai proaste ori de cate ori am ocazia. Dar tu ai luat-o rau pe aratura pentru ca nu intelegi nici macar bazele religiei crestine.
Crestinul trebuie sa fie om adevarat nu leguma care azi sa creada una, maine sa renunte de frica sa nu-i ia careva gatul. Crestinul are numai de castigat, abia atunci cand renunta sa mai creada a pierdut totul. Viata asta de acum e doar pregatirea pentru viata adevarata. Ce rost ar avea sa renunti si sa mai traiesti 20-30 de ani sa spunem, cand dincolo poti trai o vesnicie ? Nici macar daca ai avea o mentalitate de contabil nu ai putea sustine asta.

CristianR 19.04.2017 11:43:34

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 646879)
Eu si daca as fi ateu as admira un om care moare pentru credinta lui.

Hristos a înviat!

Asta-mi aminteste de paradoxul lui Al. Paleologu (care mi se pare că cita, la rândul lui, pe un altul): „Viata nu merită trăită dacă nu crezi în ceva pentru care esti dispus să mori”.

iuliu46 19.04.2017 11:48:49

Adevarat a inviat Cristian.
Fara indoiala, fara credinte nu suntem oameni intregi. Te si intrebi cat de jos merge compromisul, ai fi in stare de exemplu sa-ti vinzi parintii ca sa ramai in viata ? Sau sa mananci rahat ? ( la propriu ca la figurat mancam toti :) )

CristianR 19.04.2017 11:50:50

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646881)
din astfel de fraze s-au nascut fanatisme de tot felul si de toate religiile.

Hristos a înviat!

Si afirmatia ta îmi aminteste de o vorbă, de data asta a lui Cărtărescu:

„Lupta totală și fără compromis pentru propriul tău adevăr se numește eroism când servește tuturor și fanatism când rănește pe toată lumea.”

Să mori afirmându-L pe Hristos înseamnă să Îl imiti în ceea ce El însusi a făcut pentru noi.

Lancelot 19.04.2017 12:04:38

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 646882)
Pai ce fanatisme ? Da-mi un exemplu.
Nu-s vreun guru si nici nu-s prea destept. Fac si eu glume mai bune sau mai proaste ori de cate ori am ocazia. Dar tu ai luat-o rau pe aratura pentru ca nu intelegi nici macar bazele religiei crestine.
Crestinul trebuie sa fie om adevarat nu leguma care azi sa creada una, maine sa renunte de frica sa nu-i ia careva gatul. Crestinul are numai de castigat, abia atunci cand renunta sa mai creada a pierdut totul. Viata asta de acum e doar pregatirea pentru viata adevarata. Ce rost ar avea sa renunti si sa mai traiesti 20-30 de ani sa spunem, cand dincolo poti trai o vesnicie ? Nici macar daca ai avea o mentalitate de contabil nu ai putea sustine asta.

uite ca eu nu cred ca punctul tau de vedere este unul crestinesc. este exact ce a spus antonia cu copilul ala, asa s-ar explica perfect afirmatia ei cum ca "fac altul". eu cred ca viata este darul lui Dumnezeu pentru omenire! marele Lui dar! si nu avem dreptul sa ne batem joc, trebuie sa traim frumos, curat, sa facem tot ce putem pentru parintii si pentru copiii nostri, sa nu-i abandonam niciodata. unii dintre noi au avut fericirea sa-L cunoasca pe Hristos, altii incearca, unii il resping. eu vad crestinismul doar prin iubire. nu am fopst si nu sunt un bun crestin, nu am fost, nu sunt si nu voi fi niciodata capabil de iubire neconditionata, decat pentru cei de langa mine, pentru nevasta mea, pentru copilul meu, pentru fratele meu, dar nu la asta s-a referit Hristos, nu asta cere el de la noi. tu poate esti capabil, poate ii iubesti pe oameni asa cum iti cere El.
Moartea nu este ceva placut Domnului, Hristos este viata, El invinge Moartea. Tu spui ca prin moarte (prin sacrificiul suprem, in numele unui principiu, in numele credintei) se ajunge la viata vesnica. ei bine, eu cred ca este necrestinesc ceea ce spui. si toti fanaticii lumii cred asta, ca vor muri si vor ajunge la viata vesnica, fiecare langa zeul lui.

Lancelot 19.04.2017 12:08:20

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 646885)
Hristos a înviat!

Să mori afirmându-L pe Hristos înseamnă să Îl imiti în ceea ce El însusi a făcut pentru noi.

Adevarat a inviat!

dar asta este altceva, eu ma refer la moartea de bunavoie, un fel de sinucidere.

CristianR 19.04.2017 12:13:35

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 646886)
Moartea nu este ceva placut Domnului, Hristos este viata, El invinge Moartea.

E cât se poate de adevărat. Dar Hristos învinge moartea trecând prin ea, nu eludând-o. Iar a fi dispus să-ti pierzi viata pentru El înseamnă să crezi în ceva mai presus de tine si de viata ta temporară, pe care tot o vei pierde, fără voie, cândva.

E mai mult sens într-o moarte pentru credintă decât într-o moarte pasivă pentru că în primul caz e limpede că sensul transcende viata asta, adică e dincolo de moarte. El este cel care te face să treci, practic, prin moarte, învingând-o. Credinta că sensul tău se află dincolo de pragul mortii este ceea ce te catapultează dincolo.

Ce victorie poate fi în a muri de bătrânete sau de boală fără a te uni cu ceva de dincolo de cele trecătoare?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:30:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.