![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
 existat o sinaxa. Unii sunt de acord cu ce s-a discutat acolo, alții urmează linia sinodului din Creta. Pe mine mă interesează mântuirea. Sunt și eu precum Cetateanul turmentat al lui Caragale și intreb: ,,Eu cu cine votez?" Iar după vot, continuu sa caut argumente. Pentru mine. Suna egoist, dar așa e. De aceea, nu mă supăr ca unii au alta părere. Mă supăr ca intr-o tara majoritar ortodoxă parcă nu mai exista loc pentru ortodocsi! Mă supăr când văd prigoana pe fata a unor ortodocsi. Mă doare ca nu am cuvinte potrivite sa le aduc mângâiere, desi nu doar de cuvinte au nevoie cei rămași fără servicii ori cei alungati din manastiri. |
Citat:
Dupa El Apostolul Pavel. Afirmatia.cu femeia sa taca in Biserica este una generala si specifica si contextul: Biserica, unde preotii, slujitorii au intaietate si trebuiesc respectati. Dar afirmatia asta nu poate fi scoasa din context si transformata in una generala in care totul este Biserica si femeia e la nivelul unui caine si sa taca pe vecie. Apropo, femeia este facuta si ea dupa chipul lui Dumnezeu si are duh de la Dumnezeu si este templu si vas al Duhului. Pentru asta merita respect maxim ontologic ca egal al nostru iar pe contextul specific sa ne dea intaietate. |
Citat:
problema ta, Antonia, nu este credinta ta ci fanatismul tau. ps.sper ca la spovedanie, cand ai fost la nepomenitorul ala, n-ai uitat ce ai scris aici despre copil. |
Citat:
numele. Iubirea lui Dumnezeu e sfintitoare, e Calea, Adevărul și Viata. Tu cât timp ai putea tine jăratic în mâini pentru Dumnezeu? Dacă scrii ca ,,vina caterisitilor este mare și evidenta", probabîl ca nu cunoști ortodoxia. Așa ca un raid pe la biblioteca iți prinde bine și ție. |
Citat:
La asa "jaratic" asa "ortodoxie" :24: Apropo, demonstratia aia cu caramida cu care te-ai laudat cand ne-o faci? Daca nu-ti iese, sa stii ca ne multumim si cu jaraticul. Numa' fa ceva ca de gura sparta ne-am saturat. |
Citat:
De aia si nedumeririle si frustrarile tale.. |
Citat:
Citat:
Problema este cu restul celor 23h si 59 minute... Citat:
|
Citat:
Asta inseamna prigoana, sa te forteze cineva sa accepti anumite lucruri si in cazul in care nu accepti sa-ti faca tot felul de lucruri. In schimb am vazut preoti si credinciosi care ei au inceput o prigoana impotriva ierarhilor. Ei s-au rupt singuri de ierarhi si de restul Bisericii sustinand prostia cu "ingradirea de erezie". Au decis ei ca nu stiu ce idee e eretica, asa ca s-au "ingradit" de ea. Mai mult, merg si-i agreseaza pe ierarhi pe unde ii prind. Care era reactia la care te asteptai ? Sa va aplaude episcopii ca-i faceti eretici ? Sau ceilalti crestini cand tipati prin biserici ? E normal sa ramai preot daca vrei sa te "ingradesti" ? Nu trebuie sa mergi la judecata pentru asta ? Ca poate ai luat-o razna si acuzi ierarhii pe nedrept. Asta nu e prigoana, sunt niste masuri normale luate in urma unor actiuni gresite ale unora care viseaza ca se lupta cu ereticii si vor sa fie martiri cu orice pret. Sigur ca nimanui nu-i place cand vede anumite scene care se intampla prin manastiri, dar intr-un fel trebuie rezolvata si partea aia. Ca sa se poata marturisitorii ingradi mai bine, ce rost are sa stea in cuiburile alea ecumeniste ? :) |
Pai nu se simt virtuosi daca nu au in cine sa dea ca fiind pacatosi :)
|
Citat:
de cunoscut ortodoxia n-o cunosc, uita-te un pic pe forumul asta. cati oameni atatea pareri si ce este mai grav e ca fiecare vine cu preotul lui care-i da dreptate in ce spune si, evident, gaseste suficiente citate biblice ca sa-si intareasca spusele. un singur lucru stiu ca trebuie sa fac, sa am incredere in episcop, el stie calea care trebuie urmata. punct. |
Nu, Dumnezeu are nevoie de credinta ta iar credinta fara fapte moarta este.
Iar faptele dupa puterea fiecaruia, de la tine de ex. si a te opri din a face pe desteptul cand, evident, esti un habarnist, e prea mult sa ceri. Sa-ti dai viata pentru un principiu deja e s.f. in lumea ta e culmea cum sunt unii care nu ineleg ca un matz plin e tot ce ai nevoie sa fii fericit, nu-i asa? Pai de ce sa pui tata mana tu pe o carte sa pricepi ceva, intri pe forum si daca sunt doua pareri divergente a unor personaje derizorii gata, asta e credinta, sari ca dopul de sampanie ca tu ateul esti mai destept fata de toti, ce sa mai pui mana pe o carte sa vezi cum stau lucrurile, asta e pentru amatori.. Trolii adevarati nu se hranesc cu asa ceva :21: |
Mai mult, asemenea pareri ii dau apa la moara antoniei si altora. Nici nu visau ei sa fie comparati cu martirii, deja sa-i dai un ghiont unui ierarh a devenit un gest la fel de important ca a plati cu viata pentru o idee. :)
Vorba aia: https://www.youtube.com/watch?v=lcIsmvdL1Es Ce atatea principii ? Important e sa traiesti. Mai ales daca esti tanara si frumoasa. |
Citat:
E evident pt cine e obiectiv in ce parte e Biserica si in ce parte nu. Si pt Lancelot, fata data leilor era Sf. Perpetua. |
...............
|
NU o spun ca pe un fapt cert, nici nu as avea cum, dar am impresia tot mai puternica ca miscarea nemaipomenita :) este o alta operatiune a blestematelor de servicii secrete mai degraba straine.
|
Începând cu dracii.
|
Corect, Dragos: arhiconii cu doctoratul in schisme. Se pare ca le-a fost lene, si au copiat (mai mult de 5%!) modelul raskolului, calat pe o structura acefala (ca la monofizitii preseverieni). Colegul P&C este foarte documentat si catehizat, bravo lui. A avut dreptate cind a amintit de "acefali" i raport cu nefericitii astia. Bine, cap nu au ei, si nu doar in sens de episcop...Sau au cap, dar acolo inauntru o fi culmea neuroentropiei...
|
Citat:
|
Citat:
Din punctul meu de vedere prefer sa vad binele si pozitivul intr-un om. Nu fac lobby pentru Becali, insa nu pot sa acopar lucrurile lui bune cu relele facute de el. In cazul asta chiar afirm ca cineva de Sus cu o balanta dreapta trebuie sa le judece. Stii de ce in ochii mei Becali are un plus? Pentru ca a construit multe biserici. Iar bisericile sunt un lucru imens, pentru ca acolo se mantuiesc suflete, sunt ceva de o valoare inestimabila. Nici eu nu il suport prea tare pe Becali pentru stilul sau personal absolut aberant si in afara echilibrului bisericesc. Insa asta este intre el si Dumnezeu. |
Citat:
ps.aline, tata, pe tine nu prea te duce capul, este? |
Citat:
|
Citat:
Asta așa ca să ai dovada "smeritului cuget" al nepomenitorilor chiar în biserică. Crezi că smerita noastră colegă ar avea o altă atitudine, ținând cont de poziția ei față de Biserică? În schimb, replicile lui Alin o smeresc. ...:)) Asta fac nepomenitorii, pozează în victime ca și când ei sunt fără de greșeală. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Sigur ca exista si femei care au ceva de spus si avem exemple in traditie. Dar porunca lui Pavel este pentru femeia standard crestin ortodoxa, nu pentru exceptii. Daca nu pot sa taca macar sa stea linistite. :)
|
Citat:
|
Citat:
Nici capul nu te ajuta, macar din cultura generala asa si cat ai frecat menta pe aici ar trebui sa stii ca exista viata si viata vesnica iar prima trebuie sa o "uzezi" pentru a doua, fiecare in felul lui si cat il tin puterile, sfintii mai mult, altii mai putin, tu de ex. nu esti in stare mai de nimic la capitolul asta, luzar cum s-ar zice. |
Citat:
|
Citat:
De altfel si tu ai recunoscut ca a furat, n-a fost atat de greu, nu? Ca incerci sa minimizezi acest aspect moral, gasind justificari penibile gen "mai b ine ca a furat el decat altii" rusine tie. Citat:
Si daca Becali n-ar fi existat sau ar fi fost un oier cuminte si nefuracios, tot aia era. Sau poate chiar mai bine. Banutul oierul e mai de apreciat decat punga de galbeni a hotului care dupa ce fura (si nu da inapoi ce a luat) crede ca il poate mitui pe Dumnezeu dand 1% din ce a furat. Citat:
|
Citat:
In afara de parinti care nu ti-au dat o educatie crestina, tu ce ticalosii facusi pentru care nu poti da ochii cu Dumnezeu si preferi latratul pe forumuri si retorici perverse? |
Citat:
Eu si daca as fi ateu as admira un om care moare pentru credinta lui. ( atentie - care moare nu care omoara ). Se pare ca tu crezi ca important e sa traiesti oricum, chiar daca pentru asta renunti la credintele tale. Pai fara credintele tale nu te deosebesti de un morcov. :) |
Citat:
pana acum pareai un fel de guru care spunea axiomatic si deseori in deradere ce avea de spus, acum ai luat-o pe urmele lui alin. ce exemple vrei? din astfel de fraze s-au nascut fanatisme de tot felul si de toate religiile. |
Pai ce fanatisme ? Da-mi un exemplu.
Nu-s vreun guru si nici nu-s prea destept. Fac si eu glume mai bune sau mai proaste ori de cate ori am ocazia. Dar tu ai luat-o rau pe aratura pentru ca nu intelegi nici macar bazele religiei crestine. Crestinul trebuie sa fie om adevarat nu leguma care azi sa creada una, maine sa renunte de frica sa nu-i ia careva gatul. Crestinul are numai de castigat, abia atunci cand renunta sa mai creada a pierdut totul. Viata asta de acum e doar pregatirea pentru viata adevarata. Ce rost ar avea sa renunti si sa mai traiesti 20-30 de ani sa spunem, cand dincolo poti trai o vesnicie ? Nici macar daca ai avea o mentalitate de contabil nu ai putea sustine asta. |
Citat:
Asta-mi aminteste de paradoxul lui Al. Paleologu (care mi se pare că cita, la rândul lui, pe un altul): „Viata nu merită trăită dacă nu crezi în ceva pentru care esti dispus să mori”. |
Adevarat a inviat Cristian.
Fara indoiala, fara credinte nu suntem oameni intregi. Te si intrebi cat de jos merge compromisul, ai fi in stare de exemplu sa-ti vinzi parintii ca sa ramai in viata ? Sau sa mananci rahat ? ( la propriu ca la figurat mancam toti :) ) |
Citat:
Si afirmatia ta îmi aminteste de o vorbă, de data asta a lui Cărtărescu: „Lupta totală și fără compromis pentru propriul tău adevăr se numește eroism când servește tuturor și fanatism când rănește pe toată lumea.” Să mori afirmându-L pe Hristos înseamnă să Îl imiti în ceea ce El însusi a făcut pentru noi. |
Citat:
Moartea nu este ceva placut Domnului, Hristos este viata, El invinge Moartea. Tu spui ca prin moarte (prin sacrificiul suprem, in numele unui principiu, in numele credintei) se ajunge la viata vesnica. ei bine, eu cred ca este necrestinesc ceea ce spui. si toti fanaticii lumii cred asta, ca vor muri si vor ajunge la viata vesnica, fiecare langa zeul lui. |
Citat:
dar asta este altceva, eu ma refer la moartea de bunavoie, un fel de sinucidere. |
Citat:
E mai mult sens într-o moarte pentru credintă decât într-o moarte pasivă pentru că în primul caz e limpede că sensul transcende viata asta, adică e dincolo de moarte. El este cel care te face să treci, practic, prin moarte, învingând-o. Credinta că sensul tău se află dincolo de pragul mortii este ceea ce te catapultează dincolo. Ce victorie poate fi în a muri de bătrânete sau de boală fără a te uni cu ceva de dincolo de cele trecătoare? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:30:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.