![]() |
Citat:
Sfânta Evanghelie după Matei Capitolul 19 12.Că sunt fameni care s-au născut așa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, și sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înșiși, pentru împărăția cerurilor. Cine poate înțelege să înțeleagă. Hristos cere barbatului sa devina famen. Adica sa nu se impuna prin sexualitate, sa fie pasiv. Asa cum dex-ul explica ca tot am observat ca va place sa apelati la el. "famen sm [At: (a. 1574) TETRAEV. 233 / Pl: ~i / E: refăcut din fameni (pll famăn înv „bărbat castrat” < lat *feminus] 1 (Înv) Bărbat castrat Si: scopit, (înv) scopeț. 2 (Spc) Eunuc. 3 (Fig) Bărbat decăzut moral. 4 (Îdt) Hermafrodit." Dar crestinii sunt barbati adevarati care au un mamelon de muls de catre femeie sa faca copii ca vezi doamne dispare specia daca nu toarna ei 2 litri de lapte in uter. Da homosexualii, transexualii for arde in iad, iar crestinii hetero cu tone de lapte la memelon se vor desfata in rai. Pentru ca familia crestina conteaza desi este contrar a ceea ce Iisus cere omului. Ipocrizia domneste pe tronul crestin. |
Citat:
Citat:
De ce activi contra? Pentru ca trupul se manifesta activ prin hormonii sexuali(multiplicare trupeasca) impotriva transcendentei duhovnicesti. Nimeni nu rezista pasiv; de aceea e nevoie de activitate contra. 17. Căci trupul poftește împotriva duhului, iar duhul împotriva trupului; căci acestea se împotrivesc unul altuia, ca să nu faceți cele ce ați voi.(Gal5,17) Citat:
Apoi, cantitatea(tonele) de "lapte" din "mamelonul barbatului" e direct proportionala cu productia de testosteron care depinde la randul ei de preocuparea "intelectuala" ce permite instinctului de reproducere sa se manifeste fara pauze. |
Eu nu stiu daca dumneata realizezi ca ce propovaduiesti pe acilea nu e crestinism, ci gnosticism....
|
Citat:
Vrei sa fii mai explicit? Te rog! |
Răspund mai greu, am fost la mare în Constanța, știi tu soare, plajă, băuturi răcoritoare, șezlong, pălărie de paie, aerosoli din mare și încă savuram briza asta, (pe cei căsătoriți sau în cuplu i-am văzut cei mai fericiți.)
Citat:
Există texte de cateheză maritală sau omilii la căsătorie în care sfinți necăsătoriți nu dau cu ranga în căsătorie, din contră, eu nu am acces la toate textele bisericești să cumpăr toate cărțile despre căsătorie din pangar pe care mi le-aș dori, explică multe acolo. Avem în Biserica ortodoxă română preoți care au mai mult de trei copii dacă nu mă-nșel părintele profesor de la Facultatea de Teologie din Sibiu, Vasile Mihoc are 13 copii, și la momentul știrii avea 36 de nepoți, poate între timp i s-au mai născut. https://jurnaldebacau.ro/2019/07/08/...t-bacauanilor/ Are cineva curaj să spună că e vrednic de iad sau cva că nu a renunțat la sexualitate, are cineva impresia că doar de 13 ori s-a unit trupește cu doamna lui, ce-s toate porcăriile și toate gogomăniile astea pe care le tot văd rostogolite pe forumuri creștine de diverși indivizi de vreo 15 ani de când internetul e la liber și accesibil în România ? Da căsătoria e foarte grea acum pentru că sunt mai multe variabile, credincioșenia soților, fidelitatea vs zburdălnicia, averea, educația, pregătirea, locul de muncă, capacitatea de comunicare și de reziliență în situații critice, încăpățânarea cea bună în salvarea unei relații de durată, renunțarea la sine până la călcarea - chenotică peste sine precum și Hristos a iubit Biserica, altruismul șamd, dar asta nu înseamnă să terfelim căsătoria pentru că noi nu ne-am bucurat de binecuvântările ei. Biblia spune doar despre Căsătorie că e Taină adică o numește direct Taină, deci nu spune direct despre Mirungere, Hirotonie, Maslu, Spovedanie și Împărtășanie, Botez - Sfinții Părinți le-au interpretat pe celelalte drept taină pe modelul nunții creștine, așadar căsătoria e ceva de mare preț e Taină Model sau de Căpătâi. http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=5&id=19 27. Și ca s-o înfățișeze Sieși, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă și fără de prihană. 28. Așadar, bărbații sunt datori să-și iubească femeile ca pe înseși trupurile lor. Cel ce-și iubește femeia pe sine se iubește. 29. Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica, 30. Pentru că suntem mădulare ale trupului Lui, din carnea Lui și din oasele Lui. 31. De aceea, va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va alipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup. 32. Taina aceasta mare este; iar eu zic în Hristos și în Biserică. |
Citat:
|
Citat:
Cărțile acestea ar trebui să fie în fiecare pangar : https://www.egumenita.ro/autor/1144-preot-ilie-moldovan Preot Ilie Moldovan În Hristos și în Biserică. Teologia iubirii I. Iubirea, Taina Căsătoriei În Hristos și în Biserică. Teologia iubirii II. Adevărul și frumusețea Căsătoriei În 2020 a fost proclamat ca fiind anul familiei în Patriarhia Română, dar nu s-a simțit, cu excepția unor puține conferințe care și alea s-au mutat în online, farmecul conferințelor erau tocmai întâlnirile din orașele universitare. Înțeleg că nu faci cateheze maritale într-un sat care se depopulează și are bătrânet, dar în parohiile cu tineret ar trebui lunar dedicată câte o cateheză de aceasta și tot nu s-ar plictisi oamenii. |
Citat:
Daca raspunzi da, indiferent pentru care intrebare, atunci da, propovaduiesc contra cu toata puterea pe care mi-o da Duhul Sfant. Aici e dovada ca nu sunt gnostic.* E cat se poate de logic ca creatia materiala evolueaza, se innobileaza si devine spiritualizata (induhovnicita) si prin transcendenta se va mantui(ridica la cer). Si asta n-o spun din influente eleniste sau asiatice, ci din Scriptura(oare tu le-ai citit si meditat?): 21. Pentru că și făptura însăși se va izbăvi din robia stricăciunii, ca să fie părtașă la libertatea măririi fiilor lui Dumnezeu. 22. Căci știm că toată făptura împreună suspină și împreună are dureri până acum. 23. Și nu numai atât, ci și noi, care avem pârga Duhului, și noi înșine suspinăm în noi, așteptând înfierea, răscumpărarea trupului nostru.(Rom8,21-23) Citat:
Cine-i cheama? Duhul Sfant. Ce-i eronat? Citat:
*P.S. Prin urmare tu trebuie sa cauti sa afli mai mult despre tine. |
Citat:
https://www.crestinortodox.ro/istori...ra-126033.html In secolul al IV-lea, biserica din localitatea Gangra a gazduit un important sinod local, numit pana astazi "Sinodul local din Gangra". Scrisoarea sinodala pastreaza semnatura a 21 de episcopi, intruniti mai ales pentru a judeca si a lua o masura in privinta lui Eustatiu de Sevasta (Armenia) si a urmasilor acestuia, care condamnau Nunta, dispretuiau unele slujbe ale Bisericii, tineau adunari proprii, purtau o haina ciudata, condamnau bogatia si, mai ales, posibilitatea sfintirii unora dintre crestini. Canonul 1 Gangra, pentru osanda celor ce defaima Casatoria: "Daca cineva ar defaima Nunta, si pe ceea ce se culca cu barbatul sau, credincioasa fiind si evlavioasa, ar urgisi-o sau ar defaima-o, ca si cum nu ar putea intra in Imparatia cea cereasca, sa fie anatema." Canonul 4 Gangra, pentru apararea clerului casatorit: "Daca cineva ar afirma ca nu se cuvine a primi cuminecatura de la un presbiter insurat, cand liturghiseste aceasta, sa fie anatema." Canonul 9 Gangra, pentru osanda celor potrivnici Casatoriei: "Daca cineva se dedica fecioriei si infranarii nu pentru bunatatea si sfintenia fecioriei, ci pentru ca, scarbindu-se, se-ndeparteaza de casatorie, sa fie anatema." Canonul 10 Gangra, pentru osanda celor ce batjocoresc Casatoria: "Daca cineva dintre cei ce traiesc in feciorie pentru Domnul, si-ar bate joc de casatoriti, sa fie anatema." Canonul 14 Gangra, pentru osanda celor ce defaima Casatoria: "Daca vreo femeie ar parasi pe barbatul sau si ar vrea sa se retraga, scarbindu-se de casatorie, sa fie anatema." Canonul 15 Gangra, pentru indatoririle parintilor fata de copii (asceza nu dezleaga de indatoririle legale fata de copii): "Daca cineva si-ar parasi copiii, si nu i-ar mai creste, si nu i-ar indrepta cat atarna de el, spre cuvenita cinstire de Dumnezeu, ci sub pretextul ascezel i-ar neglija, sa fie anatema." |
Citat:
|
Citat:
Dacă tot vorbim de struguri acrii și de vulpea neputincioasa exemplul cel mai elocvent este tagma preoteasca. Cu o logică înspăimîntătoare, au îndrăznit răsturnarea ecuației aristocratice a valorilor(bun=nobil=puternic=frumos=fericit=iubit de Dumnezeu), menținînd răsturnarea prin ura cea mai îndîrjită (ura neputinței), afirmînd că„doar necăjiții sînt cei buni, doar săracii, neputincioșii, înjosiții sînt cei buni, suferinzii, nevoiașii, bolnavii, urîții sînt și singurii pioși, singurii evlavioși, numai lor li se cuvine fericirea — pe cînd voi, voi nobilii și despoții, voi sînteți pentru veșnicie cei răi, cei cruzi, lacomi, nesătui, lipsiți de Dumnezeu, voi veți rămîne veșnic și cei nefericiți, blestemați și osîndiți! Crestinismul de aici își trage seva, a ținut partea a tot ceea ce este slab, josnic,degenerat, el și-a croit un ideal din contrazicerea instinctului de conservare a vieții puternice; el a corupt însăși dreapta rațiune a naturilor spiritual puternice, întrucît ne-a propovăduit să resimțim valorile cele mai înalte ale spiritualității ca fiind atinse de păcat, ca unele ce conduc la eroare, la ispite. Pentru mine, viața contează ca un instinct de a crește, a aduna, a acumula putere, unde lipsește voința de putere, acolo întîlnim decădere, nihilism. Creștinismul o religie a milei. Mila se opune afectelor tonice care sporesc energia sentimentului vieții; ea acționează depresiv. Omul își pierde din putere cînd îi este milă. Pierderea puterii, pe care suferința o aduce în viață cu sine, sporește și se multiplică pe sine, încă și mai mult, datorită milei. Însăși suferința devine contagioasă prin milă; în anumite condiții, datorită milei se poate ajunge la pierderea totală a vieții și a energiei de viață. Mila se opune cruciș, în mare și total, legii evoluției, care este cea a selecției naturale. Ea se apără pe sine în favoarea dezmoșteniților și condamnaților vieții, există prin numărul mare al rataților de tot felul, pe care îi ține în viață, conferă vieții înseși un aspect mai întunecat și mai îndoielnic. S-a îndrăznit ca mila să fie numită virtute (ceea ce în orice morală nobilă trece drept o slăbiciune); s-a mers apoi mai departe, s-a făcut din milă virtutea, fundamentul și originea tuturor virtuților - firește, numai din punctul de vedere al unei asemenea filosofii, fapt ce trebuie avut întotdeauna în vedere, care era nihilistă, care și-a scris pe drapel negarea vieții. Prin milă, viața este negată, încă o dată spus: acest instinct depresiv și contagios se pune de-a curmezișul mizeriei, cît și ca și păstrător al oricărei mizerii, asupra a ceea ce ne convinge mila este nimicul... - Omul nu rostește „nimicul": el folosește pentru aceasta pe „dincolo"; sau pe „Dumnezeu"; sau „viața cea adevărată", stingerea, fericirea... Această retorică nevinovată, ce ține de domeniul idiosincraziei religioase și morale, apare imediat mult mai puțin nevinovată dacă se înțelege tendința care este învăluită aici în mantia sublimelor cuvinte: o tendință adversară vieții. |
Citat:
Citat:
Dacă toți săracii ar fi exterminați, nici bogați nu ar mai fi bogați pentru că nu ar avea cine să muncească ca să le satisfacă capriciile și standardele înalte de viață, bogații nu plătesc impozit integral pentru averi și le ascund prin paradisuri fiscale, săracii sunt taxați cu 40% sau mai mult din tot ce câștigă și se asmuțește fiscul peste ei. Citat:
Ce ar trebui să propovăduiască Biserica, ai suferit în viața asta fără vină, vei mai suferi și dincolo că ești cel mai slab ? Dar poate viermele slăbiciunii l-a ros mai rău pe un bogat care e obsedat de patimi și nu se poate elibera de ele în viața de după îl urmăresc ca niște halucinații, pe când dreptul Lazăr era puternic și călit în voință de încercările vieții, de frig, de foame, de sete, doar trupul era slab, duhul era puternic îl el. Citat:
Citat:
Deci după teoria evoluției poate ar mai rămâne o treime dintre politicieni și ei ar fi inutili la bătrânețe. Teoria evoluției e folosită de cei mai slabi care stau la adăpostul pârhiilor (fie puterea de a legifera fie bogății imense), pentru a scăpa de cei sub ei ca și categorie socială, nu neapărat mai slabi dpdv biologic și intelectual. Când vine vorba de ei și familiile lor fac apel la mila creștină, când vine vorba de alții ar impune legi evoluționiste. |
Rămâne o interesanta dilema istorica: oare ce gândea Nietzsche, cuprins de dementa la finalul vieții, cu privire la propriile teorii, desuete în prezent. Oare în momentele când se semna "Cel răstignit" era cuprins de remușcări, prăbușit sub propria construcție filosofica invalidata de istorie? Cine știe.... https://www.google.com/amp/s/www.des...iata-video/amp
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Trebuia și Iisus anatemizat că nu a avut toată viața sa parte de o femeie. Când te gândești că este Dumnezeu, creatorul feminității dar nu a avut parte de sexualitatea, frumusețea, gingășia unei femei. Să o țină în brațe să-i pupe boticul acela scump de păpusică. Să simtă că este bărbat... Aici se află cei mai acrii struguri, nu e de mirare că a avut astfel de cerințe: Sfânta Evanghelie după Matei Capitolul 19 12.Că sunt fameni care s-au născut așa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, și sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înșiși, pentru împărăția cerurilor. Cine poate înțelege să înțeleagă. |
Citat:
Sfânta Evanghelie după Matei Capitolul 22 30.Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer. |
Păcat ca nu și-a înțeles propria idee din "Dincolo de bine și de rău" și anume ca atunci când te lupți cu monștrii trebuie sa ai grija sa nu devii unul. Și mai ales ca atunci când privești prea mult în abis și abisul privește în străfundurile tale. Am parafrazat din memoria adolescentina când ii citeam cărțile. Eventuale erori de citare pune-le pe seama invariabilei decăderii a materiei cenușii cu timpul, Nietzsche ar fi înțeles, fie și în criza dementei finale. Spre diferența de el Karl Barth a înțeles un adevăr fundamental și anume ca in Biblie, pe ruinele tuturor apogeelor posibilităților umane Dumnezeu ne revelează posibilitatea Lui.
Dacă as fi putut i-aș fi citit lui Nietzsche ultima fraza din cartea lui Albert Schweitzer "The quest of the historical Jesus"., Este posibil sa fi vrut sa o trăiască pentru eliberare. |
Citat:
Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel, cap 5. 31. De aceea, va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va alipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup. 32. Taina aceasta mare este; iar eu zic în Hristos și în Biserică. Ba mai spune apostolul Pavel că femeia se va mântui prin naștere: Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel cap 2.v5 Dar ea se va mântui prin naștere de fii, dacă va stărui, cu înțelepciune, în credință, în iubire și în sfințenie. Deci există citate atât pentru traiul în necăsătorie dar în curăție, cât și pentru căsătorie. Citat:
Citat:
Sfânta Evanghelie după Matei Cap. 8 20. Dar Iisus i-a răspuns: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; Fiul Omului însă nu are unde să-Și plece capul. Citat:
Dacă Biserica ortodoxă ar desființa ideea de mănăstire, ar face un abuz față de cei care au vocația traiului în castitate, dacă i-ar obliga pe toți preoții să nu se căsătorească le-ar schilodi personalitatea preoților care au familie, ar naște oameni frustrați care poate ar face copii în afara căsătoriei, așa e mai bine că e la vedere totul, asumat. |
Citat:
E o mare diferenta fiindca fecioara nu si-a oferit trupul barbatului. Sf Ioan Botezatorul este cel mai vrednic om nascut din femeie. |
Citat:
|
Ații revenit la setarile din fabrică. Ce legătură este intre situația sexuală a lui Iisus cu situația sexuală a mamei sale? E ca di cum ii spune mamei sale că nu a avut o relație cu o femeie iar ea îi răspunde lasă fiule că eu am fost virgină când Te-am născut. Ca nuca in perete. Probabil sunteți preoți că doar ei sunt în stare să nege realitatea pentru idei dogmatice imaginare.
|
Citat:
Singurul creștin care a trăit a murit pe cruce. Moartea lui Iisus a fost o mare decepțir pt apostoli șii neînțeleasă. Asta pentru că nu există nicio explicație logică a morții Lui. Creștinismul s-a chinuit secole să explice această moarte și a eșuat lamentabil. Problema lui Nietzsche nu a fost cu Iisus ci cu teologii, care au negat această realitate pentru una imaginară fără sens. Pentru mine religia reprezintă un abis în care oricât de deștept ai fi e imposibil să nu te scufunzi. E ca o mare care pare a fi sărată dar e atât de dulce încât te trage la fund. Eu sunt o fire introvertită, am preferat mereu să meditez la valorile și sensul vieții. Când "prietenii" mei erau afară la fotbal eu meditam meditațiile lui Descartes. Intra mama peste mine în bibliotecă și mă întreba dacă mi-e foame, sete să vadă dacă mai trăiesc neînțelegînd plăcerea infinită a meditației. Ascultam simfonia lui Bach doar citind notele de pe portativ. Avea dreptate Schopenhauer când afirma ca asceticismul este doar pentru cei ultradotati, elitele societății pentru că doar ei pot sta fără să facă nimic și în același timp să se delecteze din plăcerea unei minți hiperbolice. Restul, plebea se limitează la cele 5 simțuri, plăcerea lor fiind atât de limitată de timp și spațiu încât trebuie sa-si ocupe timpul făcând "ceva", munca fiind marea lor realizare și mândrie. Trist, dar așa sunt sclavii triști... |
Observ că am anumite greșeli de ortografie. Din cauza tastaturii care este setată pt a scrie în mai multe limbi. Îmi cer scuze dar nu am răbdare și nici timp să le corectez.:)
|
Într-un anumit sens, suficient de atipic pentru a-l tine doar pentru mine, sunt de acord cu prima propoziție scrisa de tine. Îți doresc sa trăiești pana la capăt conform propriei tale constiinte dacă asa vei alege și ma bucur ca am putut dialoga, fie și de pe poziții diferite. Numai bine îți doresc, sper în viitor sa îți scriu un răspuns mai elaborat.
|
Citat:
Hristos umbla pe drumuri în călătorii misionare cu ucenicii, erau considerați niște oameni neobișnuiți, dacă Hristos ar fi avut fii trupești nu mai exista nici Treime, căci și aceia erau niște dumnezei după fire, nu avea nevoie de fii trupești din moment ce a avut fii după Har. Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Nici Iisus Hristos nu a stat în Biblioteci a mers zeci de kilometri pe jos cu picioarele prin nisipul fierbinte suportând arșița. Citat:
Ascetismul ar fi pentru toată lumea, căsătoria e o cale mai grea pentru cei care muncesc, știu să facă amenajări interioare și să ridice un cămin, știu să se îmbrace, să meargă la diferite activități sociale, să-și rezolve problemele care țin de finanțele și de unele situații juridice (moșteniri), sunt diplomați, se auto-cenzurează, își văd și de sănătate, și de dietă să nu se deformeze de la îngrășări, se ocupă de educația unor viitoare generații, cultivă relații. E mai simplu să fii sălbatic și să te ascunzi de oameni, să nu-ți asumi responsabilități, să trăiești doar pentru stomacul propriu și activitățile plăcute proprii, decât să joci șah la jocurile societății și să câștigi pe limba și regulile lor. Oamenii care sunt izolați nu au arta conducerii, sunt aerieni, orice șmecher de politician profită de pasivismul lor și îi împilează cu taxe, restricții, impuneri, jupuieli. |
Citat:
|
Citat:
https://youtu.be/3d4xXvF2ukY |
Citat:
Citat:
Citat:
E bine să știi și să gătești, ai o pricepere în plus, există și o filosofie culinară la modul ce ingrediente se îmbină și ce nu se face niciodată în gastronomie, ce e fine dining, ce e desert, ce e mâncare spicy, ce e mâncare caraibeană, mediteraneană etc. Nu m-ai nimerit mă, dar așa e când stai în biblioteci, în turnuri de fildeș, îți vin tot felul de idei, gânduri, ești cam aerian interpretezi frazele altora știind tu ce vor să zică, faci supoziții fără baze, confunzi oameni, într-un fel în Biblie se vorbește de a te face tuturor toate, deci nu e ceva deplasat ca un om să fie și părinte, și frate șamd. Citat:
Citat:
|
Citat:
23. Însă noi propovăduim pe Hristos cel răstignit: pentru iudei, sminteală; pentru neamuri, nebunie.(1Cor1,23) Unii dintre cei care au inteles logica mortii Lui au adoptat-o intocmai si astfel au explicat-o oricui vrea sa priceapa. Ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu si propovaduieste Cuvantul Lui o dovedeste si faptul ca inainte de Iisus si proorocii faceau la fel si suportau si ei moartea pentru "curajul" acesta. Faptul ca si intelectual se poate argumenta aceasta jertfa demonstraeza ca logica e o carenta la cei care acuza si ucid. Citat:
9. Și Eu zic vouă: Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. 13. Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!(Lc11,9.13) |
Citat:
Insa recunosc ca daca o discutie realemente nu se ridica la un anumit nivel rafinat, de unde pot savura esenta unei intelepciuni ascunse pana la acel moment de mintea mea frageda, o consider a fi plictisitoare si o pierdere de timp. Deci e si "vina" mea. |
Citat:
Eu cred că ăsta e felul tău de a învăța, de a pune întrebări agasante, înțepătoare sau a plusa în afirmații absolute ca să obții o contrareacție și să-ți faci ponderarea părerilor după ce aflii și alte informații, până la urmă și „stilul frondă” poate fi un proces pedagogic de învățare. Pe mine nu mă deranjează că sunt citit de câțiva oameni, mi se pare terapeutic scrisul, cum alții cântă, desenează, fac olărit etc. Ție ți se pare interesant forumul din moment ce ți-ai făcut cont. Citat:
Da, știu părerea profesorului Sorin Lavric, senator AUR de Neamț și doctor în filosofie, fost discipol al lui Liiceanu, respectiv Sorinaccio declara că ”femeia nu are vocație filosofică..” Eu am o explicație pentru asta, anume filosofia se îngemănează cu politica în sensul că unul(nu singurul!) dintre scopurile filosofiei e de a căuta un bine comun/social, filosofia a influențat procesul legislativ în istorie ex Hobbs, Toma D Aquino care sunt izvoare de filosofia dreptului, dar cum în trecut femeile nu prea au condus societăți filosofia ca și dreptul de a conduce cetatea au fost la pachet rezervate bărbatului. Femeia specializată prin studii poate reține și preda filosofie, are bagajul intelectual pentru asta, dovadă femeile profesor universitar, dar nu e izvor de filosofie decât de perioadă mai modernă. Iar până acum filosofia feministă e un rateu și un eșec care cultivă degradarea bărbatului, efeminarea lui, castrarea lui, stilul revanșard și cultivarea resentimentului, sunt femei care au încercat să substituie și rolul bărbatului și care au eșuat în creșterea copilului lor parte bărbătească, tocmai pentru că i-au cultivat un sentiment de ură față de bărbăție și o disociere cognitivă, eșecul lor în căsnicie l-au proiectat și copilului, în loc să fi încurajat dezvoltarea lui pe coordonatele psiho-genetice și pe atuurile specifice genului. Dar nu știm care va fi contribuția femeilor în filosofie peste sute de ani, având în vedere că ele și conduc acum societăți. Citat:
Dar nici tu nu ești filosof, ești doar un tânăr mai studios față de generația ta, generația Z, dar asta îți poate crea impresii de superioritate, poate alții față de care te crezi superior au un simț mai practic decât tine, au o anumită perspicacitate, au inteligență emoțională mai bună și alte dexterități pe care tu nu le ai. Dacă filosofia te face să devii mizantrop cred că ți-ai ratat vocația, Sorin Lavric spunea că un tânăr îndrăgostit de estetic și de frumos și-ar putea căuta răspunsuri în filosofie. |
Uitati cum a trecut perioada nebuniei Covid, pasaport, etc....totul dupa cum ati vazut a fost doar un test. Nu a fost nici un semn al fiarei, dar s-a incercat incatusarea de libertate (un comunism usor global).
In China, la momentul actual sunt proteste peste tot in orase, din pricina "plandemiei"...si mai ales au inceput sa fie si contra comunismului. Doamne ajuta, poate scapa si ei de regimul totalitar din China (acolo Ortodoxia e interzisa, si crestinii sunt prigoniti, tipic clasic regimului Ceausist, cum a lucrat totu nea Nicu, de exemplu la inchisoarea din Maramures - Memorialul Durerii, unde au fost inchisi preoti ortodoxi (si catolici) chinuiti de regimul ateist Ceausist). Sa stiti ca am fost la Memorialul Durerii si am vazut ce a insemnat cu adevarat mizeria comunista, nu ma mira faptul ca si China se aseamana mult cu ce a fost la noi. In fine, am incheiat paranteza, revenind la Covid. Ati vazut ca nu s-a intamplat nimic, nu a existat semnul fiarei in vaccin, a fost doar un simplu vaccin nimic mai mult si etc...pentru ca nu a venit vremea fiarei, inca. Suntem in vremurile predecesoare ale anticristului, mai e pana atunci. Tot existau discutii si discutii aici, nu s-a intamplat nimic. Vroiam sa imi cer scuze fata de doamna Dobrin, aveam discutii intense, imi spunea sa nu mai plec din tara (ca eram navigator) in voiaje. Am ascultat-o precum si dupa alte persoane intalnite pe internet. M-am lamurit si cu voiajele (nu m-au prins). Asa ca acum sunt acasa, invat IT pe parte de development, si incerc sa fac munca de acasa online. Doar internet iti trebuie, asa nu mai ai nevoie de vaccin ca sa muncesti undeva....ba dimpotriva, totul a fost un big SCAM! @Iorest , ti-am povestit intr-o postare cum ca preotul de la Topraisar (cat timp eram in pandemie) a spus ca nu o sa dureze mult cu "pandemia" si ca totul a fost o incercare. Ati vazut cum s-a terminat ;) Covid capitol incheiat, ce incercari mai avem pan in viitor ma intreb? |
Citat:
Programul Național de Redresare și Reziliență izvorât chipurile pt echilibrarea după covid, e noua lesă pusă pe state, după ce Mecanismul de Control și Verificare MCV-ul s-a ridicat. S-au angajat la niște chestii în numele nostru acolo în PNRR cu digitalizarea, identitatea digitală, ghișeul digital, posibil și cu lichidarea mineritului că poluează, s-au băgat elemente din Fit for 50, (reducerea cu 50% a emisiilor de carbon), deși România oricum și-a terminat industria, noi ultimii proști din Eu. Citat:
Eu știam că s-a dat un decret de eliberare a deținuților politici în 1964: https://www.memorialsighet.ro/decret...re-nr-3101964/ Iar Ceaușescu a dat un decret în 1988 de eliberare a unor mari categorii de deținuți, probabil dintr-aceia s-au aflat pe străzi la făcut dezordine în Decembrie 1989. Citat:
Sindromul morților subite, încă nu e gata toată treaba, se va trage linie abia peste câțiva ani, mor și preoți la 40 de ani care au fost implicați în vaccinare. https://www.activenews.ro/stiri/Pari...iscopie-177474 Citat:
Generatoare nu prea se mai găsesc, și cât ar rezista ? Ce faci dacă vor limita viteza de net pt România, sau dacă rețele 5 g sunt prea puternice pt unii și își vor scoate net și tot din casă dacă sunt la ultimul etaj și au tulburări de somn și de dispoziție. E clar că trebuie panouri solare dar se tot scumpesc vor ajunge 1500-2000 bucata cele mai rudimentare. Citat:
N-o să uit că PNL-USR au negociat PNRR-ul ăsta la Bruxelles cu piste de bicicletă făcutea de-aiurea unde nu au utilizatori dar fără linii feroviare noi, fără investiții pe panouri solare mai multe, fără investiții în infrastructură rutieră. Cât despre perioadă, se ajunsese să fie oameni amenințați cu concedierea și mulți de frică s-au vaccinat, cineva cunoscut are dureri de mâini după așazisa imunizare nu mai poate să deschidă un capac de borcan fără ajutor. |
Citat:
Citat:
De acord cu tine PNL-USR mizerii, au vrut sa dea in mintea comunistilor ca nea Nicu, in legatura cu bisericile, dar asa usor...fara prigoana si tortura trupeasca asupra lor. Un comunism....usor. |
Citat:
Nu stiu nimic de sistemul scolar, in schimb. Toata zona China-Filipine-Tailanda-Singapore, au obiceiuri din astea non-ortodoxe, nu conteaza latura politica, ei sunt pagani. Dar ca turist e bine sa vizitezi locuri noi, dar sa nu faci ce fac ei . |
@Iorest, uite aici stire despre Klaus Schwab care lauda China ca fiind tara model pentru cum s-a comportat cu populatia. Un comunist ca si Schwab, care promoveaza Noua Ordine (Comunista) Mondiala, lauda o tara comunista precum China...nu e normal asa ceva, mai ales ca asta, papusa elitelor (sau chiar el e o elita), vrea sa faca ceva nasol in 2030.
https://www.thetrumpet.com/26493-wor...many-countries Sunt mai multe surse pe net cu stirea asta...cauta si tu. |
Citat:
Problema era că la începutul anilor 1940 încă erau în Evul Mediu din cauza regalității și a corupției burgheze, comunismul i-a scos din analfabetism și i-a ajutat să facă saltul la economie competitivă. I-au învățat să citească pt a le citi manifestele comuniste. Citat:
În România comunistă și repetentul de an avea repartiție, servici, familie, apartament, acum oameni cu două-trei facultăți lucrează subcalificat față de studiile lor sau unii ajung pe străzi fără să aibă vicii distrugătoare. O fi acum cu pandemia, foame, dar China își produce cam tot ce are nevoie, intraseră în criză imobiliară pt că se construiau mai multe apartamente decât era cerere, din cauza politcii copilului unic. Citat:
Ăia nu-și fură căciula să bage incompetenți în domenii cheie economice. Citat:
|
Citat:
Mai degrabă ei sunt folosiți pt experiment, și apoi experimentul se exportă de grupul de la Davos și alți păpușari în mare parte indo-europeni în alte zone cum ar fi Europa. Dacă în China va cădea comunismul va fi explozie de analfabetism, infracționalitate, depravare socială și mai mare decât ce e acum, își vor pierde și ei multe fabrici și locuri de muncă va fi ce a fost în România după ce a căzut comunismul, le va cădea moneda în cap cum a fost inflația aia de pe timpul lui Stolojan, probabil vor apărea jocuri piramidale de tipul FNI/Caritas, tot ce a fost mizerabil în democrația postdecembristă va fi și la ei. Vor apărea președinți marionetă de tipul Iliescu, Constantinescu, Băsescu, Iohannis care-i vor vinde fără scrupule și-și vor înstrăina toate avuțiile naționale. Se vor devaliza bănci și fonduri de investiții. Posibil și convulsii sociale de tipul mineriadelor. |
Citat:
Dacă nu-ți merge electricul în casă care deschide și modemul și router-ul de unde te urci tu la satelit, datele mobile ok, dar telefonul ți se descarcă la un moment dat. Franța se pregătește de black-out ? https://r3media.ro/blackout-in-frant...i-anul-viitor/ Oprirea curentului în Franța ar putea începe de săptămâna viitoare după ce valul de frig va cuprinde nord-vestul Europei. Guvernul francez a informat deja autoritățile locale și, spun oficialii, spitalele vor funcționa normal. Școlile în schimb ar trebui să se închidă în zilele de blackout. Isterie la Constanța, după anunțul lui Arafat cu blackout-ul. Oamenii au cumpărat toate generatoarele electrice: Este o întreagă nebunie! Au golit stocurile în totalitate https://r3media.ro/isterie-la-consta...in-totalitate/ Citat:
Citat:
Mii de români sunt amendați zilnic pentru încălcarea regulilor impuse de ordonanțele militare. De la începutul stării de urgență, polițiștii au semnat peste 200.000 de procese-verbale, în valoare totală de mai mult de 400 de milioane de lei. România nu este singura țară unde amenzile sunt mari sau multe. Este însă printre puținele, alături de Bulgaria, unde nivelul amenzii este disproporționat de mare față de veniturile populației. https://www.digi24.ro/stiri/actualit...europa-1296635 El petrecea ca porcul în Parlament în timp ce pe români îi amenda cu amenzi disproporționate: Orban, către miniștri: Faceți controale la sânge și fiți fără milă cu cei care nu respectă regulile sanitare / Începeți verificările cu ministerele, sunt și funcționari care ignoră normele https://www.hotnews.ro/stiri-coronav...ra-normele.htm Nu-l uităm pe câinele de Iudovic cu I de la Iudă. Iudovic Orban petrecere în Parlament https://www.libertatea.ro/stiri/vide...lament-3569012 Chiar sunt de pe altă planetă cei care votează Forța Dreptei sau îl consideră pe Iudovic Organ un mare om politic și bărbat de stat. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:08:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.