Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Religia Islamica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5032)
-   -   Relatii crestini-musulmani... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2269)

cristiboss56 14.06.2009 22:58:47

Citat:

În prealabil postat de vlad90 (Post 145743)
Gresesti, sunt doar niste impostori. Si s-o lasam balta, asta cu termenul de "rrom".

Termenul nu l-am inventat eu, cât despre impostori , nu , nu cred că-i potrivit și acest termen. Atunci înseamnă că-i țara cam plină de "impostori" ( nesimțiți).

bmd 15.06.2009 07:06:45

Si tiganii sint tot veniti din India si neadaptati de sute de ani in Europa!
Sint exemplu viu a cum se vor adapta in Europa indienii, musulmanii, pachistanezi samd in urmatorii ani.

CosminPopescu 15.06.2009 09:42:01

Citat:

În prealabil postat de Iulia11 (Post 145698)
Mie mi se rupe inima cand vad o Europa de vest care uitand de fundamentul crestin vechi, primeste tot mai multi emigranti muslumani care aproape o inghit si o sufoca....facand copii multi, cerand ajutoare sociale, umbland murdari pe strada, afisandu-si ostentativ insemnele religioase pe un pamant pur european si crestin. Situatia e una trista...

dar europenii de ce nu mai fac copii ?

orice neam ca-și ucide copii, sau care folosește diverse metode pentru a face mai puțini copii, merită să fie șters de pe fața pământului, aviz românilor :11:

Fani71 15.06.2009 11:34:49

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 145714)
În general cred, toată Europa și-a deschis granițele, iar fenomenul migrației, este o realitate.

Da! Este o problema sociala si culturala venirea in masa a unor oameni de alta religie si cultura, dar pe de alta parte nu o puteml rezolva prin rasism sau prin inchiderea granitelor. Este un fenomen deja prezent caruia trebuie sa-i facem fata cum putem, nu sa ne plangem de el, dupa parerea mea.
Cum scrie Cosmin, daca ei au multi copii iar noi nu, este problema noastra, nu a lor.
Daca noi neamurile 'crestine' o ne stingem si nu ne luam in serios credinta, iar ei si-o iau, este din nou problema noastra, nu a lor.
Deci, sa ne-o luam in serios noi, sa incercam sa rezolvam problemele noastre, nu sa dam vina pe altii.

PS De altfel este culmea sa ne suparam noi, cei care am fost primliti ca emigranti in occident, pe alti emigranti. Chiar daca noi suntem crestini, tot emiganti am fost cand am venit! Vad asta la elevii mei ortodocsi, si la atmosfera din scolile unde sunt mai multi straini, cata ura si dispret exista intre diversele natiuni venite aici! Si cat dispret fata de belgienii care i-au primit!

bmd 15.06.2009 19:08:08

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 145814)
. Este un fenomen deja prezent caruia trebuie sa-i facem fata cum putem, nu sa ne plangem de el, dupa parerea mea.
!

Pai eu am venit in Germania ca sa traiesc [COLOR=red]intre[/COLOR] nemti. Am incercat sa ma integrez cit de mult s-a putut. Germania este tara mea asa cum Romania este tara mea. E drept ca aici sint adesea marginalizat din cauza originii mele la fel de drept este ca si eu la rindul meu am facut la fel (inconstient) cu ungurii din tara. Nu-i dispretuiesc pt asta ci ii inteleg, efectiv este o mentalitate de majoritate. Pot insa sa-mi traiesc religia cum doresc sa fiu roman cind doresc. Sint insa lucruri elementare care nu lezeaza integritatea mea ca roman/om/crestin adica sa ma integrez in civilizatia de aici. Si o fac! DE ce musulmanii/hindusii ...nu incearca macar? De ce nu reusesc?
Fani hai tu si fa fata mizeriei pe care o aduc cu ei, sa vedem cum faci!:24:

RedTears 09.09.2009 08:01:22

Citat:

În prealabil postat de urzicuta (Post 41954)
daca vrei o parere sincera fugi de el,musulmanii sunt mai incapatanati decat niste catari,nu irosi rugaciunea-margaritarul pe ...un om care se joaca cu viata ta....nu-ti va aduce decat amaraciune faptul ca l-ai cunoscut.Da e pacat sa te rogi pentru pagani,ei nu ajung sa se mantuiasca,ba mai rau batjocoresc si defaimeaza credinta noastra,pe noi ca oameni,traditiile noastre.,au daramat Bisericile noastre,au dat foc satelor noastre,au violat femei,au oprit clopotele noastre sa mai bata in Constantinopol...sunt vampiri energetici,tre sa fii prea naiva, sa stai cu un musulman..pierzi sansa de a te mantui pentru un tip care se da ceea ce nu e..iar cei care se convertesc(f.putini 1 la 10000000)o fac doar formal,nu si cu sufletul(vezi cazul turcului care si- a injunghiat sotia si fiul).Ei nu primesc nimic,se cred cei mai buni,cei mai grozavi,familisti convinsi..realitatea este alta..cel mai bine intreaba despre asta pe romancutzele care au venit cu coada intre picioare de prin toate tarile musulmane.

WOW !!! Pe asta chiar n-o mai stiam. " Fugi de el cat te tin picioarele " ... " Da e pacat sa te rogi pt. pagani " LOL
Iisus a venit pe pamant sa salveze pe necredincios si tu susti sa nu te rogi pt. altii ? LOL
Pai cum crezi ca ar vedea musulmanii ceea ce ai postat ? Si inca ceva. Tind sa cred ca musulmanii sunt mult mai respectuosi si mai cu rabdare decat noi "crestinii"
- Vezi cazul turcului care si-a injunghiat sotia ?????
De ce nu spui - Vezi cazul crestinului care si-a omorat fetita, copilul, nevasta etc. ? LOL

"cel mai bine intreaba despre asta pe romancutzele care au venit cu coada intre picioare de prin toate tarile musulmane"
- De ce nu spui , intreaba despre asta toate romancutele care cautau beneficii materiale la "straini" ... hai sa nu vb. despre "sosele"

Parerea mea ca , crestina, hai sa nu judecam, ca sa nu fim judecati. Vezi barna din ochiul tau si apoi paiul din ochiul celuilalt. Si nu mai fi atat de rautacioasa, se vede rautatea ta de la " o posta " vb romanului.

Multumesc.

RedTears 09.09.2009 08:07:46

Citat:

În prealabil postat de alexandra28again (Post 41959)
sigur nicola ca am s-o fac pentru ca nu este nici o pierdere de timp pentru mine ci este doar o datorie pe care o am pentru oamenii care nu au cunoscut inca lumina lui Hristos.
ceea ce vreau sa subliniez in primul rand este ca ei(vorbesc in general) par ca isi cunosc religia dar de fapt nu stiu mari lucruri despre ea.in cazul acestui prieten,eu l-am invatat pe el islamul si nu el pe mine desi de fiecare data ma contrazicea pana se interesa si o lasa balta.
nu am inceput in primul rand sa-i spun cat de minunata este religia mea,desi poate asa ar fi fost normal,pentru ca nu ii intereseaza,considera ca a lor este si mai grozava si sunt cea mai credincioasa natie.am inceput sa-i arat greselile coranului,desi mi-a fost foarte greu pana a inteles, deoarece ceea ce pentru noi este imoral si diabolic,pentru ei(ma refer la cei cu care am vorbit,inclusiv acest prieten)este ceva normal iar profetul este un exemplu de viata.i-am aratat aberatiile din coran,diferentele dintre ce inseamna pentru noi un om perfect si ce insemana pentru ei.religia noastra am prezentat-o prin nenumaratele profetii atat din vechiul testament cat si din noul testament.asta ca o dovada ca biblia este adevarat si ca nu este modificata de catre oameni.am descoperit profetii in N.T care arat f clar ca se refera la islam.nu numai cele pe care le-am enumerat pe site dar si profetii referitoare la duhuri inselatoare care vor opri de la unele bucate(porc,vin) si referitoare la un inger care va vesti alta evanghelie,si in care sa nu credem.profetiile sunt nenumarate si reprezinta o dovada pentru necredeinciosi,eu cred ca ei au nevoie de dovezi ca sa creada,daca le vorbesti de iubire si fericire vor spune ca sunt foarte fericiti in religia lor dar de fapt nici nu il cunosc pe dumnezeu pentru ca acesta este foarte departe de ei.(allah)
probabil ca vor aduce anumite argumente,,cum explici ca islamul se raspandeste cel mai rapid,,, dar pentru orice intrebare exista un raspuns biblic,si in cazul asta faptul ca profetii mincinosi vor pacali pe multi;iar in vremurile din urma multi vor lasa adevarata credinta pentru duhuri mincinoase.i-am trimis videoclipuri cu lumina de la ierusalim,i-am trimis videoclipuri cu ,,pacea,, din islam ,si sunt destule,va pot da daca doriti.
in general trebuie sa te tii de capul lui,eu de 2 ani ii vorbesc si chiar daca m-a urat de multe ori, eu am continuat pentru ca eu consider ca asta este adevarata prietenie,sa-L descoperi pe Hristos celorlalti si sa-ti indrumi prietenii pe calea cea buna.
oricum,daca ai un iubit musulman si ai de gand sa te casatoresti cu el,sa fii foarte atenta pentru ca ascund foarte multe lucruri si nu uita ca sangele apa nu se face .
oricum sa ne rugam lui Hristos sa le lumineze mintea si sufletul .iti doresc mult succes nicola si sper ai puterea,rabdarea si dragostea ca sa poti face aceasta minune.

Te rog daca ai timp, reda-mi si mie argumentele contradictorii pe care le-ai gasit intre religia lor si a noastra. Daca ai studiat Coranul , e perfect, am ce invata de la tine, as fi si sunt curioasa sa vad ce ai de spus.
Multumesc.

RedTears 09.09.2009 08:24:27

Mai fratilor ...
Atata ura si rautate cata am vazut intre voi, n-am vazut in viata mea.
Va considerati crestini ? Ortodocsi? Vai si-amar de capul vostru. Mi se face rau ca am intrat pe acest forum si am citit ce-am citit. Rusine voua.
Unde e PACEA ????? UNDE E INTELEGEREA ????? UNDE SUNT CRESTINII ???????????
CE VAD LA VOI ????????? RAUTATEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!
E strigator la cer.
Sunt crestin ortodocsa , mi-e rusine de voi. Judecati pe altii dupa religiile lor dar nu va uitati la voi cat de rai sunteti si cat de mult judecati pe altii. Ce va cere Iisus, D-zeu sa faceti ? Sa IERTATI !!! Ca sa va fie iertat. Va cere sa nu judecati , ca sa nu va fie judecat.
Mai oameni buni, rai mai sunteti.
Rautatea din voi spune totul.
Pacat ...
Nu vreau sa-mi spun parearea despre ortodoxism decat decat daca e nevoie. Insa imi pare rau ce am vazut azi.
Asa cum noi nu suntem la fel, otodocsii, nici celelalte natii, religii , nu sunt la fel, nu mai generalizati, nici un deget de la mana nu se aseamana cu celalalt. Nici un OM nu poate fi comparat cu altul.
Multumesc.

RedTears 09.09.2009 08:39:07

Citat:

În prealabil postat de veronica_dorina (Post 41435)
Concluzia este ca un ortodox si un musulman nu se pot casatori... doar daca unul dintre cei 2 se converteste. Trist pentru unul si bine pentru celalalt,nu?
Si fiecare are dreptate.Cum sa renunte la religia sa? Dilema e mare.Care dragoste sa fie mai presus? Cea pentru Dumnezeu sau dragostea de pe Pamant?Daca o luam asa...raspunsul e scurt si simplu.Trebuie sa ne ingrijim de viata viitoare...renuntam la iubirea de pe Pamant. Ce alte solutii mai vedeti?

Concluzia este gresita, mai studiaza.

RedTears 09.09.2009 08:52:18

Citat:

ba mai rau batjocoresc si defaimeaza credinta noastra,pe noi ca oameni,traditiile .

Draga Urzicuta, ca sa nu uit sa mai adaug ceva la cele spuse de tine. Sti ca religia musulmana il accepta pe Iisus ca profet si ca ei considera ca Biblia e carte venita de la
D-zeu ? Cum poti spune ca defaimiaza religia noastra? Cine a spus asta? Ca nu respecta anumite reguli din Biblie, e alta "mancare de peste" . Mai citeste si apoi mami vb. , nu te mai grabi in a lua decizii si a trage concluzii.
In ceea ce priveste "traditia " ... ce e traditia ?

Respectam traditia ca asa am fost crescuti, asemenea lor. Unde e adevarul ? De ce judeci fara sa sti adevarul?
NU MAI JUDECA PE NIMENI. IUBESTE PE VRAJMASUL TAU CA PE TINE INSUTI. Ce rasplata o sa ai daca iti iubesti apropele? Si el te iubeste pe tine. Insa ce rasplata o sa ai daca-ti iubesti vrajmasul?

reflecta la cele spuse in Biblie.

cristina2012 09.09.2009 10:01:52

Citat:

În prealabil postat de RedTears (Post 165034)
Sti ca religia musulmana il accepta pe Iisus ca profet si ca ei considera ca Biblia e carte venita de la D-zeu ? Cum poti spune ca defaimiaza religia noastra? Cine a spus asta? Ca nu respecta anumite reguli din Biblie, e alta "mancare de peste".

Ei nu il recunosc pe Isus Hristos ca Fiu al Lui Dumnezeu. Zic profet Lui Hristos Dumnezeu. Asta nu e defaimare????????????? Ba unde mai pui ca profetul lor Mahomed este deasupra Mantuitorului care a murit pe cruce penru noi pacatosii.

Si sa mai amintesc si ca ei sunt cei care sporesc numarul martirilor crestini si in zilele noastre.

RedTears 11.09.2009 04:29:54

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 165046)
Ei nu il recunosc pe Isus Hristos ca Fiu al Lui Dumnezeu. Zic profet Lui Hristos Dumnezeu. Asta nu e defaimare????????????? Ba unde mai pui ca profetul lor Mahomed este deasupra Mantuitorului care a murit pe cruce penru noi pacatosii.

Si sa mai amintesc si ca ei sunt cei care sporesc numarul martirilor crestini si in zilele noastre.

Vreau sa te intreb un singur lucru. Se stie ca Biblia nu contine toate documentele care au fost scrise la vremea respectiva. Unlele au fost acceptate, altele respinse. Se mai stie ca prea putini erau cei care stiau sa scrie si ca multe informatii s-au transmis mai ales pe cale orala, fiecare a interpretat cum a dorit si apoi a scris. Lasand asta la o parte, te intreb un singur lucru - care crezi ca este a 7-a azi, ziua de odihna ? Sambata sau duminica ? Cu asta poate ca-ti dau si tie un raspuns la intrebarile pe care "inca" nu le ai.

AndruscaCIM 15.09.2009 18:01:15

Citat:

În prealabil postat de RedTears (Post 165535)
Vreau sa te intreb un singur lucru. Se stie ca Biblia nu contine toate documentele care au fost scrise la vremea respectiva. Unlele au fost acceptate, altele respinse. Se mai stie ca prea putini erau cei care stiau sa scrie si ca multe informatii s-au transmis mai ales pe cale orala, fiecare a interpretat cum a dorit si apoi a scris. Lasand asta la o parte, te intreb un singur lucru - care crezi ca este a 7-a azi, ziua de odihna ? Sambata sau duminica ? Cu asta poate ca-ti dau si tie un raspuns la intrebarile pe care "inca" nu le ai.

Imi permit sa iti spun ca nu stiu cati stiau sa scrie si sa citeasca la vremea respectiva...daaar Sfantul Apostol si Evanghelist Matei cu siguranta stia sa scrie si a scris Evanghelia cu mana sa la aproximativ 44-48 de ani de la Invierea Mantuitorului. Evanghelia a fost scrisa in limba aramaica prima data, dupa care a fost scrisa si in limba greaca in anii 63-64...deci iti poti inchipui ca nu era singurul de pe vremea aceea care stia doua limbi ;)

Ar mai fi de meditat si la faptul ca nu toate documentele au legatura cu Biblia...unele fiind gnostice.

Raspunsul meu la intrebare: Duminica :)

Citat:

În prealabil postat de RedTears (Post 165034)
Respectam traditia ca asa am fost crescuti, asemenea lor. Unde e adevarul ? De ce judeci fara sa sti adevarul?
NU MAI JUDECA PE NIMENI. IUBESTE PE VRAJMASUL TAU CA PE TINE INSUTI. Ce rasplata o sa ai daca iti iubesti apropele? Si el te iubeste pe tine. Insa ce rasplata o sa ai daca-ti iubesti vrajmasul?

reflecta la cele spuse in Biblie.

Consider ca nu respectam Traditia doar pentru ca asa am fost crescuti, ci pentru ca o intelegem, stim ce inseamna si suntem de acord cu ea...

Biblia este Adevarul si crestinii isi iubesc aproapele ( asta incluzand si " vrajmasii", depinde acum ce intelegi tu prin acest cuvant), dar asta nu inseamna ca trebuie sa avem o gandire sincretista si sa imbratisam cu ochii inchisi si fara discernamant religii, filosofii sau culte cu care nu putem fi de acord ;)

cineva 17.09.2009 09:16:59

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 166440)
Imi permit sa iti spun ca nu stiu cati stiau sa scrie si sa citeasca la vremea respectiva...daaar Sfantul Apostol si Evanghelist Matei cu siguranta stia sa scrie si a scris Evanghelia cu mana sa la aproximativ 44-48 de ani de la Invierea Mantuitorului. Evanghelia a fost scrisa in limba aramaica prima data, dupa care a fost scrisa si in limba greaca in anii 63-64...deci iti poti inchipui ca nu era singurul de pe vremea aceea care stia doua limbi ;)

Ar mai fi de meditat si la faptul ca nu toate documentele au legatura cu Biblia...unele fiind gnostice.

Raspunsul meu la intrebare: Duminica :)

Consider ca nu respectam Traditia doar pentru ca asa am fost crescuti, ci pentru ca o intelegem, stim ce inseamna si suntem de acord cu ea...

Biblia este Adevarul si crestinii isi iubesc aproapele ( asta incluzand si " vrajmasii", depinde acum ce intelegi tu prin acest cuvant), dar asta nu inseamna ca trebuie sa avem o gandire sincretista si sa imbratisam cu ochii inchisi si fara discernamant religii, filosofii sau culte cu care nu putem fi de acord ;)

Ai citit Biblia, sunt sigura de asta, dar ai studiat provenienta ei ?
De catre cine a fost scrisa ( de catre care scrib care stia sa scrie si in ce fel a fost interpretata de care el ? )
Citeste istoria religiilor si vei gasi o multitudine de NE-asimilari cu ceea ce gandesti. Biblia a fost nu "falsificata" ci transformata.

Traditie1 17.09.2009 18:14:43

Citat:

În prealabil postat de cineva (Post 166713)
Biblia a fost nu "falsificata" ci transformata.

Nici un cercetator al Bibliei nu sustine asta, numai musulmanii needucati.

Falsitatea acestei teorii se vede din aceea ca nu se precizeaza când si de catre cine a fost modificata Biblia si în ce pasaje.

Aceasta minciuna are rolul de a sprijini teoria islamica potrivit careia Hristos nu a fost Dumnezeu întrupat si alte învataturi islamice care neaga crestinismul.

Dalal 17.09.2009 19:22:01

Citat:

daca vrei o parere sincera fugi de el,musulmanii sunt mai incapatanati decat niste catari,nu irosi rugaciunea-margaritarul pe ...un om care se joaca cu viata ta....nu-ti va aduce decat amaraciune faptul ca l-ai cunoscut.Da e pacat sa te rogi pentru pagani,ei nu ajung sa se mantuiasca,ba mai rau batjocoresc si defaimeaza credinta noastra,pe noi ca oameni,traditiile noastre.,au daramat Bisericile noastre,au dat foc satelor noastre,au violat femei,au oprit clopotele noastre sa mai bata in Constantinopol...sunt vampiri energetici,tre sa fii prea naiva, sa stai cu un musulman..pierzi sansa de a te mantui pentru un tip care se da ceea ce nu e..iar cei care se convertesc(f.putini 1 la 10000000)o fac doar formal,nu si cu sufletul(vezi cazul turcului care si- a injunghiat sotia si fiul).Ei nu primesc nimic,se cred cei mai buni,cei mai grozavi,familisti convinsi..realitatea este alta..cel mai bine intreaba despre asta pe romancutzele care au venit cu coada intre picioare de prin toate tarile musulmane.

Simt o oarecare inversunare in spusele tale ,semn al neputintei si chiar a lipsei de cunostere privind anumite aspecte legate de fond .
Mai concret-
Exista trei religii monoteiste-
mozaism
crestinism
islamism

ACESTEA AU CA NUMITOR COMUN- CREDINTA MARTURISITA IN EXISTENTA UNUI SINGUR DUMNEZEU.

Ca turcu si-a omorat sotia,stim si, dezaprob comportamentele agresive,deviate si patologice dar nu le atribui nici unei invataturi din nicio religie monoteista si,asta nu ca asta mi-e vrerea ci ca aceste religii nu ingaduie asa ceva.
Si in Romania se ucide pe strada cu cutite,bate,sabii,pistoale dar asta nu inseamna ca asa ne invata Hristos.

TREBUIE DELIMITATA SFERA SPIRITUALA DE CEA INFRACTIONALA,DACA VREM SA NU CADEM IN GRAVE ERORI CARE NU NE FAC DECAT NOUA RAU.

Religia iubirii aproapelui,neconditionata de rasa,sex sau apartenenta libera la un cult monoteist nu imi ingaduie sa solidarizez cu ceea ce ai postat aici.
Pronunta numele lui HRISTOS ,in prezenta unui musulman si vei fi surprinsa cand il vei auzi imediat spunand - "Binecuvantat sa fie !" !
In Coran sunt peste 120 de pagini scrise despre Fecioara Maria si Hristos.
Sa nu ne grabim in concluzii si nici in detinatori de adevar !
Daca nu respectam ,nu vom fi respectati !

" Toti oamenii, fara deosebire, suntem in aceeasi vreme si fiii oamenilor si fiii lui Dumnezeu. Adica, dupa trup suntem fapturi pamantesti, iar dupa duh fapturi ceresti, care insa petrecem vremelnic in corturi pamantesti. De la Dumnezeu iesim, petrecem pe pamant o vreme si iarasi la Dumnezeu ne-ntoarcem.
Fericit cine se-ntoarce si ajunge iar Acasa, rotunjind ocolul.
Aceasta este cararea."

Par.Arsenie Boca - CARAREA IMPARATIEI

Numai bine !

Doamne ajuta !

Antoni0 17.09.2009 23:42:14

Citat:

În prealabil postat de Dalal (Post 166893)
Pronunta numele lui HRISTOS ,in prezenta unui musulman si vei fi surprinsa cand il vei auzi imediat spunand - "Binecuvantat sa fie !" !

Ha ha! Buna asta...!

Daca ma duc la o moschee, aia ma "scuipa" intre ochi!

Si cum am mai zis, islamul este o minciuna. Si vazand ca suntem Crestini trebuie sa avem toleranta 0 fata de islam!

Insa sa nu confundam pacatul (adica nebunia musulmana) cu omul!

Doamne ajuta!

Dalal 18.09.2009 00:16:16

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 166942)
Ha ha! Buna asta...!

Si cum am mai zis, islamul este o minciuna. Si vazand ca suntem Crestini trebuie sa avem toleranta 0 fata de islam!

Insa sa nu confundam pacatul (adica nebunia musulmana) cu omul!

Doamne ajuta!

Nu stiu daca tu ai primit cand te-ai dus la o moschee ,secretia glandelor salivare a vreunui musulman,insa asa ceva nu se intampla daca te comporti cu decenta si respect fata de semeni.
Cat despre -"binecuvantat sa fie"!,nu ai cum sa ma contrazici decat daca, asta este placerea ta dar,nicidecum de o realitate.
Este bine sa ne documentam inainte de a transforma in certitudine ceea ce am auzit de la altii,la randul lor si ei in eroare.
Si,daca ai pomenit de toleranta 0,acesta cifra nu exista in matematica crestinismului cand se face referire la iubirea aproapelui.

Numai bine !

Doamne ajuta !

AndruscaCIM 18.09.2009 15:05:30

Citat:

În prealabil postat de cineva (Post 166713)
Ai citit Biblia, sunt sigura de asta, dar ai studiat provenienta ei ?
De catre cine a fost scrisa ( de catre care scrib care stia sa scrie si in ce fel a fost interpretata de care el ? )
Citeste istoria religiilor si vei gasi o multitudine de NE-asimilari cu ceea ce gandesti. Biblia a fost nu "falsificata" ci transformata.

Ideea e ca oricum stiu ca nu a fost deloc falsificata si cu atat mai putin transformata ( dar asta o fi argumentul tau preferat)...daaar chiar de ar fi fost asa, pentru mine este tot cea mai importanta scriere de pe pamant, cea care inseamna Adevarul ;)

Antoni0 20.09.2009 19:23:49

Citat:

În prealabil postat de Dalal (Post 166954)
Nu stiu daca tu ai primit cand te-ai dus la o moschee ,secretia glandelor salivare a vreunui musulman,insa asa ceva nu se intampla daca te comporti cu decenta si respect fata de semeni.
Cat despre -"binecuvantat sa fie"!,nu ai cum sa ma contrazici decat daca, asta este placerea ta dar,nicidecum de o realitate.
Este bine sa ne documentam inainte de a transforma in certitudine ceea ce am auzit de la altii,la randul lor si ei in eroare.
Si,daca ai pomenit de toleranta 0,acesta cifra nu exista in matematica crestinismului cand se face referire la iubirea aproapelui.

Numai bine !

Doamne ajuta !

Ce documentare vrei mai Dalal? Sa ma documentez din ... coran? Adica din cartea satanei? ... Nu multumesc!

Muhamad al tau a fost doar un inselat, un ratacit... Si dracu, lucrand prin el, a ratacit si alte milioane de persoane.

Ortodoxia traditionalista (pentru ca exista si ortodoxia ecumenista) nu poate tolera minciuna. Si islam, budism, etc inseamna minciuna.

Insa, asta nu inseamna ca musulmanii, ca persoane sunt niste animale, etc. NU, sunt fratii nostri! Si ii asteptam sa se intoarca la Dreapta Credinta!

Dalal 20.09.2009 21:08:01

Nu,Anton !

Respect opinia fiecarui om ,chiar daca nu totdeauna subscriu ei.
Asa am fost educata,sa-mi respect semenii .
"Dalal"-nu este numele meu real dar imi place si,ca lucrurile sa-ti fie clare -sunt suparator de romanca (pentru unii) dar nu mi-am propus sa ma schimb..!

Numai bine !

Doamne ajuta !

Antoni0 21.09.2009 21:34:17

Citat:

În prealabil postat de Dalal (Post 167422)
Nu,Anton !

Respect opinia fiecarui om ,chiar daca nu totdeauna subscriu ei.
Asa am fost educata,sa-mi respect semenii .
"Dalal"-nu este numele meu real dar imi place si,ca lucrurile sa-ti fie clare -sunt suparator de romanca (pentru unii) dar nu mi-am propus sa ma schimb..!

Numai bine !

Doamne ajuta !

Mai tu esti musulmanca?

Dalal 22.09.2009 10:19:34

Anton,iti voi raspunde indirect la intrebarea care nu ma deranjeaza prin continut ci prin formulare ei.
Apelativul "mai"nu era necesar pentru a-ti arata simpatia ce ,se pare ca incepi sa o ai fata de utilizatorul "Dalal".

Iata raspunsul la intrebarea ta-

Daca cineva iti respecta mama,nu inseamna ca e si mama lui !

Numai bine !

Doamne ajuta !

Traditie1 22.09.2009 19:20:22

Mahomedanismul a aparut ca împotrivire, negare a crestinismului. În esenta lui el este antihristic, punctul principal este monoteismul henoteist, adica negarea Sf. Treimi, apoi mai e si negarea divinitatii lui Hristos, negarea iertarii si iubirii aproapelui (prin care Hristos a rasturnat legea iudaica) si întoarcerea la razbunare, razboi si executii pentru pacate.

A respecta islamul este un pacat iar a respecta musulmanii trebuie facut asa cum respecti niste oameni nebuni, adica nu-i urasti dar îi plângi si te feresti de ei.

coralina 22.09.2009 19:30:22

Citat:

În prealabil postat de Dalal (Post 167826)
Daca cineva iti respecta mama,nu inseamna ca e si mama lui !
Doamne ajuta !

Pai asta inseamna ca esti musulmana, il respecti pe Iisus ca avand statut de "profet" insa tot Mohamed ti-e mai drag... (in contextul asta nu vad rostul folosirii expresiei / salutului crestin "Doamne ajuta"...)

Dalal 25.09.2009 09:51:00

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 167962)
Mahomedanismul a aparut ca împotrivire, negare a crestinismului. În esenta lui el este antihristic, punctul principal este monoteismul henoteist, adica negarea Sf. Treimi, apoi mai e si negarea divinitatii lui Hristos, negarea iertarii si iubirii aproapelui (prin care Hristos a rasturnat legea iudaica) si întoarcerea la razbunare, razboi si executii pentru pacate.

A respecta islamul este un pacat iar a respecta musulmanii trebuie facut asa cum respecti niste oameni nebuni, adica nu-i urasti dar îi plângi si te feresti de ei.

Nici vorba !
Repet -in Coran sunt peste 120 de pagini scrise despre Iisus si Fecioara Maria.
Am o cunostinta care locuieste cu familia intr-un stat islamic.
De fiecare data ,de Craciun sau de Pasti sunt vizitati de vecinii lor islamici,care vin cu cadouri pentru cei mici si ii felicita cu ocazia acestor sarbatori crestine.Traiesc in relatii de buna vecinatate,se viziteaza si se ajuta intre ei .
Tot de acolo am aflat ca marea teama a evreilor este ca nu cumva crestinul sa solidarizeze sau sa simpatizeze cu islamicii,atatand si indemnand pe cat posibil, la ura si dezbinare.
Le inteleg teama evreilor dar ce a spus Dumnezeu ca se va intampla asa si v-a fi !

Numai bine !

Doamne ajuta !

Dalal 25.09.2009 10:05:46

Citat:

În prealabil postat de coralina (Post 167964)
Pai asta inseamna ca esti musulmana, il respecti pe Iisus ca avand statut de "profet" insa tot Mohamed ti-e mai drag... (in contextul asta nu vad rostul folosirii expresiei / salutului crestin "Doamne ajuta"...)

Carolina,nu am spus niciunde ca nu respect ,fie si concluziile pripite si nefondate,pana la un punct,ale unei persoane...Deci ,esti inclusa !
Observ ca ti-am starnit interesul si ca deja ai nuielusa in mana gata sa pocnesti pe cei care nu se prezinta conform dorintelor tale.
Concluzionezi periculos dar,ai si acest drept !

Numai bine !

Doamne ajuta !

Traditie1 26.09.2009 18:10:02

Citat:

În prealabil postat de Dalal (Post 168551)
Nici vorba !

Tot de acolo am aflat ca marea teama a evreilor este ca nu cumva crestinul sa solidarizeze sau sa simpatizeze cu islamicii,atatand si indemnand pe cat posibil, la ura si dezbinare.
Le inteleg teama evreilor dar ce a spus Dumnezeu ca se va intampla asa si v-a fi !

Numai bine !

Doamne ajuta !

Ai numarat tu si ai gasit 120 pagini? Macar ai citit curanul? Si stii ca ineptiile din curan sunt contrare învataturii Bisericii?

Ce a spus Dumnezeu, despre ce vorbesti?

Ai de gând sa porti un dialog sau faci trolling?

Stela 27.09.2009 08:31:44

Citat:

În prealabil postat de Dalal (Post 168551)
Nici vorba !
Am o cunostinta care locuieste cu familia intr-un stat islamic.
De fiecare data ,de Craciun sau de Pasti sunt vizitati de vecinii lor islamici,care vin cu cadouri pentru cei mici si ii felicita cu ocazia acestor sarbatori crestine.Traiesc in relatii de buna vecinatate,se viziteaza si se ajuta intre ei .

Numai bine !

Doamne ajuta !

Si in alea 120 de pagini despre Isus , unde este scrisa macar una dintre invataturile lui ? Pt ce il aveti in Quran daca nu ii urmati invataturile?

Tot ce se zice despre Isus in Quran este ca el nu este fiul lui Dumnezeu ca nu a murit pe cruce si nici ca a inviat iar crestinii comit blasfemie numindu-l Fiul lui Dumnezeu . Deci practic se scrie despre el ca sa convinga oameni ca Isus nu e calea catre salvare , sa ii indeparteze de la credinta .
Si cu toate astea islamul are tupeul sa spuna ca il respecta pe Isus . Curat lucratura diavolului .

Cat despre paranoia impotriva evreilor tot de la Quran vi se trage . Voi o sa ii urati pe evrei indiferent cate concesii ar face in privinta Palestinei . O sa ii urati pt ca asa va ordona profetul vostru in Quran .

Uite aici dovada :
Islamic Cleric: We (Muslims) will Forever Fight the Jews till the End of Time
http://www.youtube.com/watch?v=mrR3I6XVrfo

DiannaS 02.10.2009 12:29:39

Citat:

În prealabil postat de drosida (Post 41692)
cu unul din asta iubirea dureaza "trei zile"si care e pretul?....mult prea mare!!!dupa asta ...sila,sila,sila...mai bine vedeti-va de treaba stai cu el un timp(dar nu-ti vinzi sufletul)apoi... mi-a parut bine de cunostiinta. Ei sunt fanatici,cu creierele spalate.Asta cred eu:)

Drosida, esti crestina ortodoxa? Cum poti vb atat de urat despre alti oameni despre care nici macar nu stii mare lucru? Oare nu suntem "frati"...iubiti-va aproapele? Mai intai cunoaste, apoi judeca!

Antoni0 03.10.2009 15:54:20

Citat:

În prealabil postat de DiannaS (Post 170524)
Drosida, esti crestina ortodoxa? Cum poti vb atat de urat despre alti oameni despre care nici macar nu stii mare lucru? Oare nu suntem "frati"...iubiti-va aproapele? Mai intai cunoaste, apoi judeca!

Suntem toti frati pentru ca suntem fii lui Dumnezeu. Insa ei sunt inselati de dracu. Allah nu este Dumnezeu ci dracu. Tre' sa avem toleranta zero cu ereticii, asa cum au zis si Sfintii Parinti!

valeria85 14.10.2009 15:36:36

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 170744)
Suntem toti frati pentru ca suntem fii lui Dumnezeu. Insa ei sunt inselati de dracu. Allah nu este Dumnezeu ci dracu. Tre' sa avem toleranta zero cu ereticii, asa cum au zis si Sfintii Parinti!

Dar pe ortodocsii inselati de Satan cum ii recunosti mata? Si pe ereticii din cadrul ortodoxiei? Daca Dumnezeu ii tolereaza, cine suntem noi sa ne opunem? Ce usor ne este sa jignim...

valeria85 14.10.2009 15:38:44

prin care Hristos a rasturnat legea iudaica) si întoarcerea la razbunare, razboi si e

Unde scrie ca Iisus a rasturnat legea iudaica?

valeria85 14.10.2009 15:44:14

Ai fost la o moschee si te-au 'scuipat'? Ca eu duminica mai faceam cumparaturi pe la moschee( restul magazinelor erau inchise) si nu avea nimeni treaba cu mine...Daca te vei duce sa le spui ca sunt slujitori ai necuratului, cu siguranta vor face mai mult de-atat, dar si ei daca ar veni la biserica cu asemenea afirmatii, si noi 'le-am trage pe cocoasa'?! Sau nu?

valeria85 14.10.2009 15:54:43

Citat:

În prealabil postat de Iulia11 (Post 145698)
Mie mi se rupe inima cand vad o Europa de vest care uitand de fundamentul crestin vechi, primeste tot mai multi emigranti muslumani care aproape o inghit si o sufoca....facand copii multi, cerand ajutoare sociale, umbland murdari pe strada, afisandu-si ostentativ insemnele religioase pe un pamant pur european si crestin. Situatia e una trista...

Hai ca asta e strigator la cer!!!! Dumneata ce faci in Strasbourg? Te-ai deromanizat? Bravo lor ca fac copii, ca asa ne-a zis si Dumnezeu insusi. Care inima ti se rupe mai draga? Care inima? Slava Domnului ca ti se rupe inima asta asa de egoista, ca poate capeti prin voia lui Iisus Domul., Mantuitorul una curata si buna.

Sa ma scuzi pentru cuvintele mele, sunt constienta ca nu se cade, dar ceea ce mata scrii aici chiar intrece orice limita. Ce-ti fac musulmanii matale? Ca si romanii fac copii prin Spania, Italia etc si cer ajutoare sociale. Un popor atat de discriminat ca noi in Europa ar trebui sa- si tina gura. Pai meriti chiar o bataie de la unul din cei'murdari'de pe strada

valeria85 14.10.2009 16:04:10

Citat:

În prealabil postat de ginutzzza_dolce (Post 81391)
[color=red]Salut! Am si eu o problema ...sunt cu un musulman de vreo 6 luni pe care il iubesc si el ma iubeste foarte mult ...vrea sa ne casatorim si eu sa trec la religia lui si nu stiu ce sa fac...eu sunt de parere k exista decat un singur D-zeu ...dar nu stiu! Sincer il iubesc si nu as fi crezut vreodata sa ajung sa fac asta dar simt k suntem facuti unul pt celalat! daca este cineva care imi poate spune mai multe despre asta astept...in concluzie m`ar interesa sa stiu daca este pacat sa ma convertesc la o alta religie!!! multumesc

Gina, sa sti ca pentru casatoria cu un musulman femeia crestina/iudaica nu trebuie sa se converteasca. Asta spune islamul, iar din prisma crestinismului este unul dintre cele mai grave pacate impotriva Duhului Sfant. Iar daca el iti cere sa te convertesti, eu un egoist fara masura.

Incepe cu astfel de conditii, mai tarziu doar lat nu-ti pune...Iar prin casatorie capeti un partener de viata, nu un sef care sa-ti determine fiecare miscare. Iubirea e boala grea...dar cand vei cobori toate scuturile, vei deveni doar o victima a propriilor alegeri...

O relatie implica compromisul, dar nu lipsa de demnitate...

stardust 01.11.2009 20:36:54

Cine te opreste Ginuta sa fii impreuna cu iubitul tau? Oare Dumnezeu in bunatatea lui s-ar opune dragostei?
Am intrat pe forumul acesta sa caut informatii despre biserica noastra ,despre bunatate,despre oameni sfinti...si despre ce dau aici?! URA,xenofobie,atata rautate...

Gina,eu sunt de 2 ani casatorita cu un baiat musulman si contrar a tot ce spun multi ignoranti,multi care doar isi dau cu parerea din ce au vazut ei pe utube si au auzit de la prieteni la fel de ignoranti ca si ei ,ei bine ,noi doi avem o casnicie fericita.

Daca nu stii ,la fel cum ti-a mai spus cineva mai sus ,un barbat musulman are voie sa se casatoreasca cu o femeie de o alta religie,crestina sau iudaica.O sa fiu sincera cu tine si iti spun ca are acest drept considerandu-se ca urmasii vor avea religia tatalui,din cauza asta femeile musulmane nu au acest drept.
Religia noastra nu ofera acest drept,dar am prieteni care s-au casatorit in biserica si stiu ca se fac derogari ,asa cum mi se pare si normal de altfel.
Exista oameni si oameni pe lumea asta,a generaliza spunand ca toti musulmanii sunt rai sau fanatici mi se pare o mare prostie.iar cei care arunca cu pietre in aceasta religie habar-n-au despre ce este vorba.Eu traiesc zi de zi intr-o familie musulmana ,aici in Romania si niciodata nu m-am simtit exclusa ,nu am fost obligata sa fac ceva ce nu vreau...ma imbrac normal,ma port normal, merg la biserica la fel ca si voi .Si stiti ceva ,vad mult mai multa deschidere la ei ,cei pe care ii hulitit si va considerati superiori ,decat la noi,la ortodoxi.
Cine spune ca biserica ortodoxa este mai buna ca cea catolica,ca cea evreiasca .,ca cea musulmana???Oare Dumnezeu nu este acelasi pentru noi toti?Cine la impartit asa ,nu noi ,oamenii???Vorbiti de biserica ortodoxa cea mai buna ,cea mai cea,oare nu a fost ea pana acum cateva sute de ani una si aceeasi biserica cu cea catolica?
Fiecare crede despre religia cu care s-a nascut ca este cea dreapta,adevarata,este dreptul si poate ca povara noastra.aici ,nu prea avem libertatea de a alege...
Oare daca spun ca biblia si coranul se completeaza uneori o veti lua drept blasmenie? cititi-le pe amandoua si aflati cate asemanari sunt.cititi despre IIsus ,despre Fecioara Maria ,despre Sfintii pe care ii avem si noi in Biblie.

Imi pare rau pentru voi ,cei care sunteti atat de inversunati incat nu vedeti adevarata cale de urmat ,cea a pacii ,a dragostei fata de aproapele nostru ,fata de oameni si fata de noi,nimeni nu este mai presus de fratele sau si nimeni nu este judecatorul nimanui aici pe pamant.

PS. pentru userul care incerca sa faca un baiat musulman de 20 de ani parca sa treaca la ortodoxistm...lasa-l in pace,daca va vrea sa faca acest lucru il va face pentru ca asa ii dicteaza inima,credinta vine din inima ,nu din indoctrinare,nu face si tu ce blamati ca fac fanaticii cu copiii lor de mici.

Antoni0 02.11.2009 00:15:27

Ne inchinam la acelasi Dumnezeu, doar ca ei au pe Allah, noi pe Dumnezeu, s.a.m.d. Ei au Mecca, noi Ierusalimul.

Bine ati intrat in Noul Ecumenism mondial! Dumnezeu sa va lumineze mintile!

Traditie1 02.11.2009 08:46:06

Citat:

În prealabil postat de stardust (Post 177731)
Gina,eu sunt de 2 ani casatorita cu un baiat musulman si contrar a tot ce spun multi ignoranti,multi care doar isi dau cu parerea din ce au vazut ei pe utube si au auzit de la prieteni la fel de ignoranti ca si ei ,ei bine ,noi doi avem o casnicie fericita.

Daca nu stii ,la fel cum ti-a mai spus cineva mai sus ,un barbat musulman are voie sa se casatoreasca cu o femeie de o alta religie,crestina sau iudaica.O sa fiu sincera cu tine si iti spun ca are acest drept considerandu-se ca urmasii vor avea religia tatalui,din cauza asta femeile musulmane nu au acest drept.
Religia noastra nu ofera acest drept,dar am prieteni care s-au casatorit in biserica si stiu ca se fac derogari ,asa cum mi se pare si normal de altfel.
Exista oameni si oameni pe lumea asta,a generaliza spunand ca toti musulmanii sunt rai sau fanatici mi se pare o mare prostie.iar cei care arunca cu pietre in aceasta religie habar-n-au despre ce este vorba.Eu traiesc zi de zi intr-o familie musulmana ,aici in Romania si niciodata nu m-am simtit exclusa ,nu am fost obligata sa fac ceva ce nu vreau...ma imbrac normal,ma port normal, merg la biserica la fel ca si voi .Si stiti ceva ,vad mult mai multa deschidere la ei ,cei pe care ii hulitit si va considerati superiori ,decat la noi,la ortodoxi.
Cine spune ca biserica ortodoxa este mai buna ca cea catolica,ca cea evreiasca .,ca cea musulmana???Oare Dumnezeu nu este acelasi pentru noi toti?Cine la impartit asa ,nu noi ,oamenii???Vorbiti de biserica ortodoxa cea mai buna ,cea mai cea,oare nu a fost ea pana acum cateva sute de ani una si aceeasi biserica cu cea catolica?
Fiecare crede despre religia cu care s-a nascut ca este cea dreapta,adevarata,este dreptul si poate ca povara noastra.aici ,nu prea avem libertatea de a alege...
Oare daca spun ca biblia si coranul se completeaza uneori o veti lua drept blasmenie? cititi-le pe amandoua si aflati cate asemanari sunt.cititi despre IIsus ,despre Fecioara Maria ,despre Sfintii pe care ii avem si noi in Biblie.

Imi pare rau pentru voi ,cei care sunteti atat de inversunati incat nu vedeti adevarata cale de urmat ,cea a pacii ,a dragostei fata de aproapele nostru ,fata de oameni si fata de noi,nimeni nu este mai presus de fratele sau si nimeni nu este judecatorul nimanui aici pe pamant.

Biserica nu da voie la astfel de casatorii. Amorul nu e ceva de care sa asculti mai mult decât de Dumnezeu.

Cine spune ca Ortodoxia e mai buna? Judecata sanatoasa poate vedea care doctrine sunt benefice si care inutile sau distructive. Fiecare crede ca religia lui nativa e cea mai buna dar asta nu înseamna ca nu exista si o religie de origine divina precum si religii inventate de nebuni si mincinosi.

islamul e un set de reguli absurde, rodul mintii bolnave a lui mahomed care avea simptome tipice sindromului obsesiv-compulsiv (asa zisele ablutiuni, fixatiile cu numere etc), schizofrenie (asa zisele convorbiri cu îngerul) si alte afectiuni. Islamul e plin de ura si violenta, daca tu nu vezi asta în familia ta e pentru ca nu e aplicat. Nu pari sa stii nimic dsespre adevaratul islam, cel din sunnah (traditia islamica), te uiti la ce vezi la musulmanii de azi dar acesta e un islam denaturat, umanizat în sec. 19-20.

Tu te simti bine în România dar cum se simt crestinii în tarile musulmane? Egipt, Irak, Iran, Pakistan, Sudan, Turcia, Arabia Saudita, aproape orice tara musulmana terorizeaza, atât prin politica cât si prin actiunile populatiei, pe crestinii si cei de alte confesiuni nemusulmane.

Sa se completeze Biblia cu curanul? Tu ai citit curanul? Si un copil ar putea scrie ceva mai logic si mai inteligent. Da un singur exemplu de verset care sa aiba ceva inteligent sau macar normal.

Ce spune curanul despre Iisus, Maica Domnului si dreptii VT sunt minciuni si stupiditati, nici nu poti sa aduci un verset care sa faca referire la ei si care sa fie macar acceptabil.

stardust 02.11.2009 18:49:47

Cine spune ca Ortodoxia e mai buna? Judecata sanatoasa poate vedea care doctrine sunt benefice si care inutile sau distructive. Fiecare crede ca religia lui nativa e cea mai buna dar asta nu înseamna ca nu exista si o religie de origine divina precum si religii inventate de nebuni si mincinosi.

islamul e un set de reguli absurde, rodul mintii bolnave a lui mahomed care avea simptome tipice sindromului obsesiv-compulsiv (asa zisele ablutiuni, fixatiile cu numere etc), schizofrenie (asa zisele convorbiri cu îngerul) si alte afectiuni. Islamul e plin de ura si violenta, daca tu nu vezi asta în familia ta e pentru ca nu e aplicat. Nu pari sa stii nimic dsespre adevaratul islam, cel din sunnah (traditia islamica), te uiti la ce vezi la musulmanii de azi dar acesta e un islam denaturat, umanizat în sec. 19-20.

Tu te simti bine în România dar cum se simt crestinii în tarile musulmane? Egipt, Irak, Iran, Pakistan, Sudan, Turcia, Arabia Saudita, aproape orice tara musulmana terorizeaza, atât prin politica cât si prin actiunile populatiei, pe crestinii si cei de alte confesiuni nemusulmane.

Sa se completeze Biblia cu curanul? Tu ai citit curanul? Si un copil ar putea scrie ceva mai logic si mai inteligent. Da un singur exemplu de verset care sa aiba ceva inteligent sau macar normal.

Ce spune curanul despre Iisus, Maica Domnului si dreptii VT sunt minciuni si stupiditati, nici nu poti sa aduci un verset care sa faca referire la ei si care sa fie macar acceptabil.

De unde stii tu ca religia ta este mai buna ca a lor? Ca judecata ta este mai dreapta ca a lor? A venit Dumnezeu pe pamant si a spus ca ortodoxia este cea mai buna si dreapta religie? Dumnezeu este acelasi pentru noi toti,Budha ,Allah sunt tot numele Lui.Observ ca multi de pe acest forum se apropie de fanatism religios .Dragi colegi ,crestinismul este o religie a pacii ,nu a urii si discriminarii.
Stii ce este cu adevarat important ? cum te porti cu oamenii ,cum gandesti ,ce suflet ai,daca stii ce este compasiunea ,altruismul ,bunatatea,smerenia ,dragostea ,daca stii sa alini durerea cuiva cu o vorba buna,daca esti un om corect,harnic ,toate calitatile astea conteaza .Nu in ce religie te-ai nascut ,ci daca ii aplici invataturile.Asa cum si draga noastra Bibie are pilde intelepte ,asa si Coranul este plin de invataminte.Pentru cine are ochi sa citeasca ,nu pentru cine are ura in suflet si interpreteaza. ;) Si te rog ,ai putin respect pentru credinta milioanelor de oameni pentru care Coranul este o carte sfanta.CORAN/Quran ,nu mizeriile pe care le scrii tu.Asta dovedeste doar ce suflet si minte inteleapta ai ;)

''islamul e un set de reguli absurde, rodul mintii bolnave a lui mahomed care avea simptome tipice sindromului obsesiv-compulsiv (asa zisele ablutiuni, fixatiile cu numere etc), schizofrenie (asa zisele convorbiri cu îngerul) si alte afectiuni. Islamul e plin de ura si violenta, daca tu nu vezi asta în familia ta e pentru ca nu e aplicat. Nu pari sa stii nimic dsespre adevaratul islam, cel din sunnah (traditia islamica), te uiti la ce vezi la musulmanii de azi dar acesta e un islam denaturat, umanizat în sec. 19-20.''

Nu asa ca te-ai plictisit sa dai copy/paste la prostiile debitate de unul care se crede inteligent aruncand cu gunoi in lucruri mai presus de intelectul lui? Macar ,daca iti apartineau maretele cuvinte de mai sus :) genul asta e oameni fac de ras orice religie a lumii ,cu atat mai mult una care se bazeaza pe " daca cineva iti da o palma ,intoarce si obrazul celalalt"
Nu vreau sa fiu rea ,nu vreau sa jignesc pe nimeni ,dar dragule ,simtomele descrise de tine mai sus ,pot fi foarte bine aplicate unor personaje din Biblie .Cel putin asa ar gandi un ins indoctrinat dintr-o alta religie. Tu nu cunosti Islamul ,nu ai legatura cu oamenii care au aceasta religie,tu vorbesti din bloguri,din utube,din pareri ,nu din experienta ta.Nu vorbi fara sa cunosti cu adevarat despre ce vorbesti ,altfel te faci de ras si nu ai niciun fel de credibilitate. Eu iti spun ,islamul este o religie la fel de importanta ca si crestinismul si daca Dumnezeu a vrut sa se faca cunoscut unor oameni sub numele de Allah ,trebuie sa respectam fapta lui ,e mai presus de noi.
Cunoscand indeaproape aceasta religie ,pot spune ca am intalnit oameni mai deschisi la ei decat la noi.Intra pe un forum islamic si vei vedea cum iti vorbesc cei de acolo ,si intra pe unul crestin ,o sa simti o diferenta care pe mine ma doare.
daca ai inima deschisa ,poti vedea asemanarile dintre crestini si musulmani.de fapt asemanarile dintre toate religiile lumii.Suntem atat de diferiti ,atat de altfel unul de celalalt ,incat Dumnezeu in mare Lui bunatate ni s-a aratat tuturora dupa mintea noastra,pentru ca toti sa-L stim ,pentru ca toti sa-L urmam.
Eu iti sugerez ca atunci cand vei avea bani si nu vei avea ce face cu ei ,sa faci o vizita in Iran ,uite asa ,cea mai "musulmana" tara din lume.Asta ca ai ce povesti apoi din experienta ta,nu din Tv. Ai idee cate biserici crestine sunt acolo? haba-n-ai nu-i asa ?! Cat e de-al naibii presedintele ala al lor discreditat de americani ,n-a avut omul nimic de impartit cu crestinii.Pot sa se duca linistiti la biserica ,sa-si tina sarbatorile ,la fel ca si tine.Am fost in Iran ,sunt crestina ,am fost la biserica ,am stat in familia sotului meu ,crezi ca ma poate convinge cineva care n-a fost in viata lui intr-o tara musulmana de cum stau treburile acolo? Atata dezinformare cata exista acum in lume cu privire la Islam ,nu cred ca a fost vreodata.Deh ,cum sa-si justifice unii razboaiele ??Convingand pe cei slabi de inger ca au dreptate.

o seara placuta si luati-va ochelarii de cal de pe nas,lumea asta e mult mai mare si mai frumoasa decat o stim noi in cerculetul nostru.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:20:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.