Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Ecumenism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2678)

vsovi 11.02.2008 17:09:27

".....
O, lume, acum nu Ma cunosti, dar vine ziua cand vei cunoaste toate, ca iata ce a facut Tatal ca sa vorbeasca intr-o mana de tarana! Am venit din nou pe pamant ca sa vindec olog din pat. Iata, mai copii, este in fata voastra acest trup. Mort a fost si l-am inviat; bolnav a fost si l-am vindecat. Nu cu doctorii lumesti, nu, ci cu doctorii ceresti. Cautati, copiii Mei, cat mai este. Nu cautati la vas, ci cautati la Duh.
.....
Iata ce va spun: M-am dus intr-un salon de dans si am gasit un drac dormind; nu mai avea de lucru cu nimeni, ca erau toti ai lui. Iata, M-am dus si intr-o biserica, si de la usa pana la altar erau multime de draci cu toate rautatile: cu vrajmasie, cu mandrie, chefuire, ganduri de desfranare, tutun. Am gasit si preotul fumand in altar. Dar voi, copii, nu judecati, ca are cine sa-i judece.
.....
Voi nu stiti ce se pregateste. Ochi aveti si nu vedeti, urechi aveti si nu auziti ce se pregateste pentru voi. Eu nu Ma tem, ca sunt in Duh si zbor sus, dar Mi-e mila de vasul Meu.
... Plange Maica Mea pentru ca te rogi cu capul descoperit. Vai de femeia care-si reteaza parul! ca a facut dracul cuib in el. Pentru ce necinstiti capul? ca necinstita va fi in fata lui Dumnezeu femeia care este cu capul descoperit. Sa-si rada parul ei, ca sa-i fie rusine daca vrea sa umble asa.
... Nu fiti rugi care inteapa. Iata, Eu M-am pogorat intr-un rug, nu M-am pogorat intr-un vas scump, frumos, luminos, ci intr-un vas putrezit de suferinta, intr-un vas de gunoi, nepretuit nici de cel invatat, nici de cel bogat, ci la un pai M-am pogorat. Pentru ce-l mai judecati? Eu si astazi vindec bolnavi, orbi, ologi. Nu pretuiti vasul Meu, mai copii, ci darul. Voi insa pretuiti vasele din marmura, nu pe cele de lut. Cine-L iubeste pe Dumnezeu, iubeste si vasul Meu, dar voi urati vasul Meu. Tatal iubeste pe Fiul, si Fiul iubeste pe Tatal, si vasul si Duhul vin de la Sfanta Treime.
... O, vine o foamete si nu vei putea sa traiesti fara Dumnezeu. Vine seceta si foamete de cuvantul lui Dumnezeu.
... Iata, pe cel ce vrea sa se casatoreasca nu-l opriti. Pe cel ce nu vrea nu-l obligati, ca sa nu fiti judecati, caci casatoria va merge pana la judecata, pana la sfarsit." (14-05-1957)

vsovi 11.02.2008 17:33:10

"... Se desfasoara o ata de la cer pana la pamant, dar nu e ata, si e un fulger de la rasarit. Iata, un ingeras sade cu un picior pe mare si cu celalalt pe uscat si e gata sa dea drumul. Iata, se ridica si spune sa nu puna pecetea.

... Patru ingerasi sunt dezlegati. Au fost legati pana la o vreme. Iata, se ridica, copilasi, se ridica de la apus un nor, o negura mare, si va da si grindina, dar nu e grindina. Intelegeti? Vai, vai, se pune masa! Iata, ingerasul striga la masa. Ferice de cel ce va birui, ca acela, ca in cer va birui. O, mai copiii Mei, pentru cine vine aceasta ce s-a pregatit? Pentru Ierusalimul care e robit. Ierusalime, Ierusalime, dezrobeste-te, ca ai cazut sub sabie! Fratilor, nu va pregatesc pentru un jug strain, ca nu are impartasire lumina cu intunericul. O, v-am dat aur, si voi ziceti ca v-am dat arama. Daca aurul Meu este arama, copilasii Mei, atunci de ce nu iertati? O, de cate ori ziceti „si ne iarta noua gresalele noastre precum si noi iertam gresitilor nostri“?!

... Copiilor, fiti tari, ca si pietrele sunt contra voastra, ca sunt numai draci in jurul vostru, numai antichristi la tot pasul, ca e mai greu de voi decat a fost de sfintii ce au locuit aici inaintea voastra. Sunt numai draci care va amagesc. Fiti tari si treji, ca Tatal va asteapta. Nu lasa pe ingeras sa verse potirul; mai asteapta Tatal Meu.

O, mai copiii Mei! Voi stiti ca in mijlocul vostru sunt lupi imbracati în piei de oaie? Iata cum arunca margaritarele ce le-au primit; nu le e mila. Iata cum le arunca si isi bat joc de ele. Nu va intristati. Nu toti, nu toata lumea va intra in imparatia Mea in graba. Cum a fost cu potopul, asa e si acum cand vine focul, si tu nu vei arde, tu, cel care ti-ai pus nadejdea in Tatal. Lupta-te sa implinesti si sa pazesti ceea ce ti-am dat. Eu va acopar pe voi, si ceilalti vor veni la voi sa scape, dar in zadar vor veni, ca vor zice: „Crestinilor, scapati-ne!“, dar nu puteti sa le fiti de nici un folos, cu nimic, si veti plange amar.

... Rugaciunea din miez de noapte nu o lasa, ca te va scapa de mania care va veni.

... Fiule, spune fratilor tai sa nu se inchine vasului Meu; sa se inchine lui Dumnezeu si la sfintele icoane. Mai copii, nu va puneti nadejdea in doctori mai mult decat in Dumnezeu. Tot de Mine sunt lasati si doctorii, dar vindecarile, de la Mine vin. Voi prea mult v-ati pus nadejdea in doctori, iar pe Dumnezeu L-ati uitat, L-ati dat la o parte. Fratilor, postul si rugaciunea, acela e leacul, nu cum ziceti voi ca postul omoara oamenii. Postul nu a omorat pe nimeni; din contra, a vindecat. Nu vedeti voi ca si doctorii pamantesti va dau regim, si voi ii ascultati, si va fac sanatosi? Dar Doctorul ceresc, cum nu va va vindeca si trupeste si sufleteste?

... Iata, mai copiii Mei, descoperirea mortilor! Iata, inviaza cate doi, cate trei, și ferice de ei, care au inviat de la moarte la viata! Iata cum ies din groapa mortii si canta cantarea sfanta. Voi stiti ca toti inviaza, dar nu toti o data. Iata, copii, voi stiti ca si mortii aud aceste cuvinte sfinte? Aceste cuvinte ce le auziti voi, le aud si mortii si se mira cum voi ati avut acest dar duhovnicesc atat de mare, ca daca ei auzeau aceste cuvinte sfinte, ar fi ajuns pocaiti." Cuvantul lui Dumnezeu 15-05-1957

Mirean 11.02.2008 17:40:17

Citat:

În prealabil postat de ancah
Mirean, crezi ca acest ecumenism este o fantasmagorie si ca nu trebuie sa ne batem capul cu el?

Nu soro, dar este mult "supraevaluat"!
Fara dovezi concrete s-a creat o isterie "antiecumenista", unii pleaca din BOR, altii costesta autoritatea ierarhilor....
Dar majoritatea se folosesc de "ecumenism" pentru alte interese deloc "antiecumenice".

ancah 11.02.2008 21:27:21

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

Mirean, crezi ca acest ecumenism este o fantasmagorie si ca nu trebuie sa ne batem capul cu el?

Nu soro, dar este mult "supraevaluat"!
Fara dovezi concrete s-a creat o isterie "antiecumenista", unii pleaca din BOR, altii costesta autoritatea ierarhilor....
Dar majoritatea se folosesc de "ecumenism" pentru alte interese deloc "antiecumenice".

Stii ce, frate, mai bine "isterie" antiecumenica, pentru a ne tine treji si vigilenti.
Stiind acum cateva lucruri e de preferat sa fii treaz decat, sub tot felul de pretexte, adormit in post.
Unii pleaca din BOR, cum zici; le urez drum bun.
Zici ca altii contesta autoritatea ierarhilor; vor da socoteala in fata lui Dumnezeu.
Dar mai sunt si altii, care nu fac nici una nici alta din cele spuse de tine. Pe acestia ii ignori cu dibacie.

Vrei sa spui ca majoritatea sunt ecumenisti "cu interese deloc antiecumenice"? Probabil ca da, caci calea spre Hristos este ingusta si doar cei mai putini o gasesc.

Mirean 12.02.2008 10:32:56

Citat:

Dar mai sunt si altii, care nu fac nici una nici alta din cele spuse de tine. Pe acestia ii ignori cu dibacie.

Nu ii ignor, pentru simplul motiv ca nu exista. Iar daca exista nu au legatura cu "lumea" mea (ortodoxa, evident).
Iar partea cu "mai bine "isterie" antiecumenica, pentru a ne tine treji si vigilenti" nu este cea mai buna solutie, cu atat mai mult cu cat consecintele sunt evidente: neascultare si apostazie!

vsovi 12.02.2008 10:48:08

shi ne apucam sa ne ridicam gura la multa judecata de osandire....... ca doar pe acolo pe undeva, prin vazduh, e shi sinagoga satanei... dar are cine sa-i judece pe fiecare, Dumnezeu....deci sa nu judecam-osandim ca sa nu fim judecatzi-osanditzi caci ne putem lua resplata cea rea chiar in momentul acela.... sau mai rau, atunci cand ne ashteptama mai putzin... dar fitzi linishtitzi ca unii din cei ce au pacatuit shi-au shi luat pedeapsa lor... shi lasatzi-i in pace ca se pare ca unii se pregatesc pentru ziua aceea shi nu pentru Hristos... ca va fi vai shi amar de cel ce aude dar ishi astupa urechile sau aude dar nu face... asha ceva ne spune Domnul, deci noi pentru ce ne ofticam asha de tare? ii lasam in plata Domnului shi pace....

ancah 12.02.2008 12:35:32

Citat:

Citat:

Nu ii ignor, pentru simplul motiv ca nu exista. Iar daca exista nu au legatura cu "lumea" mea (ortodoxa, evident).
Iar partea cu "mai bine "isterie" antiecumenica, pentru a ne tine treji si vigilenti" nu este cea mai buna solutie, cu atat mai mult cu cat consecintele sunt evidente: neascultare si apostazie!

Afirmatiile tale ma fac sa cred ca esti atotstiutor!?! :cool:
Si atunci ce facem cu cei, care nu pleaca din BOR si nu contesta ierarhii, fara a fi insa ecumenisti; pe acestia ii ignori, deci nu exista! In cazul acesta mai trebuie sa plateasca impozit la stat? :D

ancah 12.02.2008 12:42:27

calator: "si cine are caderea de a a cauta greselile ierarhilor nominal?"

Si ierarhii au duhovnici, de care trebuie sa asculte, caci lor se spovedesc. Acestia au caderea de a le cauta greselile.
Nefiind duhovnic, caci nu am cum dintr-o mie de motive, in primul rand ca sunt femeie, per ca ai observat ca nu ma leg de persoane, ci imi fac ganduri in legatura cu faptele, care ar putea avea o influenta negativa asupra mantuirii mele. Si atat.

antiecumenism 13.02.2008 09:26:46

Citat:

În prealabil postat de vsovi

Domnule, rugatzi-va mult shi rugatzi-va tare shi rugatzi-va sfant pentru ierarhi ca daca-i osandim cum o sa iasa ei din toata fermecatrufia shi incurcaturile shi puterile duhurilor blestemate din vazduhuri? Ca se pare ca vremurile sunt crunte shi nemiloase shi se lucreaza cu toate mijloacele spre ispitirea shi distrugerea totala, cu toata vrajitoria shi atractzia de neoprit a bunastarii shi destrabalarii lumeshti... in toata puterea IszaBelzebului, adica a sat(ir-har)tan-iciei.... sa nu judecatzi pe maimarii noshtrii ca este cine sa-i judece, ca Viu este Domnul Hristos shi va plati fiecaruia dupa faptele sale, ca Bun shi iubitor de oameni ESTE El... deci nu va lasatzi atrashi shi nu cautatzi la chipul spurcat al antihristului.....??????

Eu nu vreau sa-l judecam dar totusi e bine sa stim adevarul.Sa ne gandim ca un astfel de ierarh care accepta sa se insoteasca cu o vrajitoare ar accepta usor si ecumenismul,deci lepadarea de credinta si poate ar accepta sa fie si mason.Deci ar deveni eretic vrand -nevrand.Si pe un astfel de om nu trebuie sa-l ascultam.

vsovi 13.02.2008 09:40:04

Domnule, sa-i ascultam, dar sa nu-i urmam, poi n-a zis Hristos ca de nu vetzi depashi in vrednicie fariseii shi carturarii, nu vetzi intra in imparatzie? A zis, deci nu te uita la faptele maimarilor tai dar asculta-le shi plineshte tot cuvantul lor din toata inima ta care vine din invatzatura de la Dumnezeu.... ca nu faptele vaselor de lut unele spre slava shi altele spre batjocura fiind randuite de Dumnezeu trebuiesc slavite ci Darul, ca acela vine de la Dumnezeu shi de la intzelepciunea Minilor Sale.

"...Bucurase-va limba mea de dreptatea TA,
Doamne, buzele mele vei deschide shi ele vor vesti lauda Ta..."

Mirean 13.02.2008 10:04:21

Citat:

Si atunci ce facem cu cei, care nu pleaca din BOR si nu contesta ierarhii, fara a fi insa ecumenisti; pe acestia ii ignori, deci nu exista! In cazul acesta mai trebuie sa plateasca impozit la stat? :D

Ca sa ascult linistit Sf. Liturghie trebuie sa ma declar "ecumenist" sau "antiecumenist"?
Cred ca motiv de nelisniste este cotestarea ierarhilor, caci iti tresare inima la Ectenii....
Nu cred ca ai inteles, nu am nimic cu "antiecumenistii"...vorbeam numai de ascultare si "ecumenism" (inexixtent la modul expus de unii pe forum) ca mijloc de a denigra Biserica!

MARIUS_DANIEL 13.02.2008 13:20:09

Nu stiu cum ne va privi Hristos,dar pe acesti ierarhi ce smintesc oameni nestiutori sigur nu ii va privi bine.Eu nu fac ascultare orbeste,nici macar de patriarh ca doar om e si nu Dumnezeu,da?Ascultarea neconditionata se face numai si numai de Hristos,caci el e calea,adevarul si viata.Restul e relativ.Adevaratii ortodocsi nu fac ascultare aiurea,ci numai de cei ce au la temelie ascultarea de Hristos si Sf.Parinti,fara interpretari personale si dupa ureche.Asa ca nu-i mai tine isonul conului Mirean,ca vorbeste numai prostii,cu teologia lui cu tot.

antiecumenism 13.02.2008 13:33:45

Citat:

Nu merge link-ul. Da titlul articolului ca sa cautam pe net!

Pai articolul e postat si pe crestinortodox,pe forum, Stiri, actualitati, anunturi » IPS TEODOSIE SI VRAJITOAREA ANETA BADIU: http://www.crestinortodox.ro/forumactive/index.php?&act=pl&t=3148

Adevarata fata a Anetei Badiu <br /> Salariata a Parlamentului, experta Aneta Badiu ar trebui in mod normal sa justifice salariul obtinut din banii publici, printr-o munca asidua, zilnica in cadrul biroului parlamentar.<br /> Angajata pe criteri paranormale, de catre liderul PRM, se pare ca Aneta detine cheia succesului.<br /> Nu numai ca a reusit sa zapaceasca mintea si asa dereglata a lui Vadim dar se pare ca planurile ei de viitor au o cu totul alta culoare politica.<br /> Cu iz puternic de aroma SRI-sta, neezitand al etala in diverse cercuri, si-a bagat coada si in cele sfinte. Precum mama Omida, Bivolaru, sau alti clarvazatori renumiti ce amesteca esenta si fundamentul crestin ortodox cu paranormalul, clarvazatoarea a venit direct la izvorul sfinteniei divine, Arhiepiscopul Teodosie Tomitanul renumit pentru polivalenta sa ca om al lui Dumnezeu si inmultitor de talanti.<br /> De aproape doi ani prin puterile paranormale, clarvazatoarea il ajuta pe sfantul ierarh Teodosie in a vedea fata lui Dumnezeu, sau lumina de la capatul tunelului. Adulata de preasfintitul, Aneta si-a castigat pe deplin rolul de arhiepiscopeasa sefa, un fel de preoteasa moderna cu rang mare, nelipsita in afacerile arhiepiscopiei. <br /> Incepand prin a ghici viitorul clerului din arhiepiscopie, a ajuns marea protectoare a preasfintiei sale Teodosie, nelipsind de pe statul de plata personal al marelui ierarh care ii deconteaza pana si convorbirile la mobil. Uzitand de metode securiste de manipulare, paranormale in viziunea dumneaiei, aneta a reusit sa faca curatenie generala in cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, inlaturand din anturajul lui Teodosie oameni foarte capabili precum Sorin Anghel fostul manager, sau Pr.Cons. Nicolae Sava fost contabil sef, lista neopridu-se aici, practic toate functiile de consilieri din cadrul sfintei arhiepiscopii fiind restructurate dupa dispozitiile Vicaritei Sefe Aneta. <br /> Vrajitoarea reusind chiar sa-si implementeze oamenii sai acoliti ce slujesc aceleasi interese oculte, Gheorghe Holban  director general, Bistriceanu  director economic, Petrescu Mihai si sotia  avocati, si nu cel din urma Chiriluta Bogdan, mana dreapta a preasfitntitului. <br /> Situatia devenind ridicola si de nesuportat pentru preotii ce slujesc lui Teodosie, care sunt indepartati de la fata preasfintitului, dupa bunul plac al vrajitoarei, aceasta manipuland fondurile si resursele Arhiepiscopiei Tomisului spre destinatii obscure, sau exotice precum pseudo manastirea Dorna Arini, ce ascunde de fapt o veritabila structura hoteliera ultramoderna, ce nu are nimic in comun cu sfintenia, unde afara de o neincapatoare bisericuta restul sunt mega hoteluri ce se extinde de la an la an pe banii statului si ai arhiepiscopiei. Hoteluri unde Teodosie, impreuna cu Aneta Badiu si acolitii se odihnesc in weekend-uri cu chermeze interminabile pana tarziu in noapte, la care participa deseori administratia locala si regionala. <br /> Clerul din Dobrogea este indignat si profund mahnit ca Sfanta Arhiepiscopie a Tomisului a ajuns in cele din urma sa fie condusa de o vrajitoare iar Teodosie prins parca de mrejele acestei femei cu un limbaj total pervertit si imoral nu mai reactioneaza normal, indepartand de la sine preotii consilieri si vicarii administrativi. <br /> Aneta a ajuns pana a executa si maicile personale ale preasfintitului, Serafima si Mihaela, pentru ca deranjau prea mult, si pentru a se odihni in tihna dumneaiei in apartamentul pus la dispozitie in Vila lui Teodosie de langa Cazino, unde se pare ca se petrec lucruri nu tocmai curate.<br /> Magulit de relatiile politico-economice pe care Aneta Badiu le favorizeaza inaltului ierarh, de excursiile lunare impreuna la Ierusalim, si nu in ultimul rand de capacitatile paranormale ale acesteia, Teodosie precum Vadim, insetat mai mult de putere si succes, compromite grav B.O.R. , degradandu-i ireversibil imaginea. <br /> Privind din afara sesizam o relatie de consultanta si afaceri insa printr-o simpla listare a tabulatelor telefonice a celor doi, se vor evidentia ore si ore zilnice de conversatie, o anormala relatie, o stransa legatura, de nedespartit, nefireasca pentru un mare mare ierarh.<br /> Legatura cu radacini adanci in fundatia Omenia ce ne poate da mult de gandit, intrucat multe din persoanele mentionate, Teodosie, Aneta Badiu, avocatii Petrescu, sunt in aceasi oala cu Preafericitul Daniel.<br /> Nu e nevoie de o analiza profunda pentru a intui tinta sau culoarea politica a paranormalei Aneta, dupa cum proverbul spune-mi cine iti sunt prietenii ca sa-ti spun cine esti, sau corb la corb nu-si scoate ochii.<br /> Miza este mare, si se pare ca intradevar controversatele calitatile paranormale ale asa zisei Vrajitoarea- Vodoo, sunt purtatoare de mare har de vreme ce hranesc chiar si fete prea sfintite la cel mai inalt nivel.<br /> Harul arhiepiscopitei Aneta avand energii nebanuite cu puteri mari ce in fundatia Omenia conlucreaza alaturi de oameni de afaceri israelieni influenti cu fete bisericesti preaslavite si preafericite.<br /> Aviz amatorilor de sanzatii tari si articole incendiare, nu cumva sa va jucati cu harul preasfintitei Aneta Badiu ca va mananca gura iadului la ce pile are pan in Ceruri!<br /> P.S. Aneta Badiu, nu este chiar asa de saraca, parintii ei acum au casa noua, iar ia are nu doar un salariu de parlamentar amarat, ci din voia Domnului Teodosie un comision ingeresc. <br /> IMPORTANT: Articolul are scop informativ, netendentios, ce reflecta realitatea cruda, veridicitatea incontestabila putand fi verficata intreband pe sleau clericii nemultumiti din Arhiepiscopia Tomisului. <br /> Miscarea de Reinviere a B.O.R.

antiecumenism 13.02.2008 13:37:41

Citat:

Domnule, sa-i ascultam, dar sa nu-i urmam, poi n-a zis Hristos ca de nu vetzi depashi in vrednicie fariseii shi carturarii, nu vetzi intra in imparatzie? A zis, deci nu te uita la faptele maimarilor tai dar asculta-le shi plineshte tot cuvantul lor din toata inima ta care vine din invatzatura de la Dumnezeu.... ca nu faptele vaselor de lut unele spre slava shi altele spre batjocura fiind randuite de Dumnezeu trebuiesc slavite ci Darul, ca acela vine de la Dumnezeu shi de la intzelepciunea Minilor Sale.

"...Bucurase-va limba mea de dreptatea TA,
Doamne, buzele mele vei deschide shi ele vor vesti lauda Ta..."

Pai mai bine e sa nu-i urmam dar nici sa-i ascultam; putem sa-i ascultam si chiar sa-i urmam pe duhovnici,pe Sfinti, ce rost are sa-i ascultam pe niste ierarhi care s-au dat cu lumea asta,care fac afaceri,care accepta ecumenismul.

ancah 13.02.2008 14:11:27

Citat:

Citat:

Ca sa ascult linistit Sf. Liturghie trebuie sa ma declar "ecumenist" sau "antiecumenist"?
Cred ca motiv de nelisniste este cotestarea ierarhilor, caci iti tresare inima la Ectenii....
Nu cred ca ai inteles, nu am nimic cu "antiecumenistii"...vorbeam numai de ascultare si "ecumenism" (inexixtent la modul expus de unii pe forum) ca mijloc de a denigra Biserica!

Daca ecumenismul nu exista, asa cum e prezentat pe forum, atunci Pr. Staniloaie a vorbit cuva de o himera? Sau Pr. Arsenie Boca? Si altii, si alti...
Iata o predica pe aceasta tema, de data asta de la o parohie din Oradea, ca sa nu spunem ca numai calugarii vehiculeaza aceasta idee a ecumenismului:
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/487/Pr-Arsenie-Boca-adevaratul-ecumenism

Mirean 13.02.2008 14:26:18

Citat:

Daca ecumenismul nu exista, asa cum e prezentat pe forum, atunci Pr. Staniloaie a vorbit cuva de o himera? Sau Pr. Arsenie Boca? Si altii, si alti...
ecumenism

Ecumenismul prezentat pe forum este cel al plecarilor din BOR, al infiintarilor de noi structuri, al deznadejdii. Nu am auzit in nici o predica de asa ceva!

vsovi 13.02.2008 14:35:36

Saurian: "( sa muriti de ciuda antiecumenistilor )"

poi domnule Saurian, din ce s-a intamplat nu inseamna ca viitorul Arhimandrit Iustin Parvu a trecut la ecumenism ci ca PF Daniel a recunoscut in el sfintzenia shi voia lui Dumnezeu din moment ce a cerut ca Dansul sa sfintzeasca nishte ashezaminte... deci i-a recunoscut valoarea in Hristos shi l-a onorat de ziua sa de nashtere shi pentru batranetzile sale aratandu-i respectul cuvenit unui fiu bun al Bisericii....

deci mai degraba mesajul nu este atat ecumenist cat este pentru cinstirea traditzionalismului ortodocs... mie asha imi pare.

domnule antiecumenism,
shi dracu daca spune Adevarul ce vine de la Hristos trebuie ascultat, ca nu-l ascultzi pe dracu ci pe Hristos il ascultzi. Dar dracu spune adevarul ca sa te acuze sau ca tu sa nu-l crezi shi sa nu-l mai faci ci sa faci razvratirea impotriva ierarhilor, sau lepadarea de ce trebuia sa faci din sfatul bun a lui Dumnezeu, sau il spune pe sfert sau pe jumate sau pe treisferturi ca tu pe baza lui sa ingurgitezi shi minciuna shi defapt pentru asha mult adevar dumneata sa urmezi minciunii, pacatelor, spurcaciunii, ca nu-tzi dai seama ce lucrare naturala shi nevazuta lucreaza dracul cu tine, ca te uitzi la trup shi e sanatos, nu sufere, dar nu vezi shi nu-tzi pasa ca sufletul e in gheena, asha cum patzesc eu, shi sufletul defapt conteaza, shi inima shi adancul tau shi al mintzii tale, intzlepciunea shi duhul chi cugetul curat, iar pe astea nu le iei in seama, ca omul ingamfat shi trufas se vede pe sine sanatos shi bun shi vrednic shi multzumit asha cum se vede pe ea insashi buruiana, shi se mai shi lauda inaltzandu-se mai repede shi mai viguros decat planta ce da rod, dar ea nu da rod shi nu lucreaza decat furtul luminii, al apei, al puterii vlaguind peste poate planta buna, dar nu trebuiesc smulse ca v-or fi smulse la vremea secerishului cand graul v-a fi adunat in Hambarele lui Dumnezeu iar pleava in foc va fi aruncata, iar m-am intins shi nu mai shtiu ce am vrut sa spun .... nu mai shtiu ce am vrut sa zic fiindca am pierdut shirul shi ideea....???:(

ancah 13.02.2008 14:36:35

Citat:

Citat:

ecumenism

Ecumenismul prezentat pe forum este cel al plecarilor din BOR, al infiintarilor de noi structuri, al deznadejdii. Nu am auzit in nici o predica de asa ceva!

Doar olivian a emis ideea infiintarii unei noi biserici.
Ceilalti nu; au repetat doar ce au citit din Sfintii Parinti. E si asta o greseala?!?
Ia sa vedem:

"Canoanele Sfinților Părinți nu dau voie să te duci la sectari să stai cu ei, la adunarea lor. Șase ani este oprirea de la împărtășanie dacă tu te-ai dus acolo. „Păi da, părinte, dar acolo s-a cântat la Dumnezeu“. Nu-i voie! E preacurvie sufletească, dragii mei. Opresc să te aduni cu ei, să te rogi cu ei, canoanele Sfinților Parinți! Și uite, acuma se adună la Sibiu. Toți ecumeniștii…
Părintele Dumitru Stăniloae spune ca „ecumenismul este produsul masoneriei“.

Iar parintele Arsenie Boca zice că „ecumenismul este erezia ereziilor, cozile de topor ale Apusului. Nimic nu cade din Biserica, numai putregaiul! Înapoi la canoanele Sfinților Părinți, la Sinoadele Ecumenice. Altfel, la iad cu arhierei, cu preoți cu tot.” Ferească Dumnezeu! Acesta-i cuvântul pr. Arsenie Boca."

valerian 13.02.2008 14:42:47

Citand Mirean
"Ecumenismul prezentat pe forum este cel al plecarilor din BOR, al infiintarilor de noi structuri, al deznadejdii. Nu am auzit in nici o predica de asa ceva!"
Da,asa este ecumenismul este cel al plecarii din BOR al ierarhilor ecumenisti, slujitorilor si mirenilor ecumenisti, al celor care slujesc impreuna cu catolicii si ceilalti eretici, al celor care singuri s-au indepartat de Biserica cea Una, propovaduita cu sange si jertfa de scumpii nostri Sfinti Parinti, si care, luand infatisare de oi, sunt lupi rapitori pe dinauntu,.... vai de cei prin care vine sminteala!

omulet 13.02.2008 14:55:34

Citat:

Iata o predica pe aceasta tema, de data asta de la o parohie din Oradea, ca sa nu spunem ca numai calugarii vehiculeaza aceasta idee a ecumenismului:
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/487/Pr-Arsenie-Boca-adevaratul-ecumenism

Din cate stiu eu, Pr. Arsenie Boca sustinea ca Biserici Mantuitoare sunt cea Ortodoxa si Romano-Catolica. Pe reformatii care veneau la el si il intrebau ce trebuie sa faca el ii sfatuia sa se intoarca de unde s-au desprins in sec 15! In fresca sa care infatiseaza A Doua Venire sunt pictate Catedrala Sf. Sofia din Constantinopol si Basilica Sf. Petru din Roma.

Sf. Francisc de Assisi e pictat, tot de pr. Arsenie Boca, in ceata sfintilor. Desi sunt multe scrieri antiecumeniste care il infatiseaza pe Francisc drept un inselat.

Apoi predica parintelui din Oradea contine interpretari oarecum personale. Hristos nu "calca" curcubeul, ci vine in slava! Mi se pare oarecum tendentios sa interprezi curcubeul din pictura pr. Arsenie ca pe un simbol new-ageist, cand de fapt el este semnul legamantului intre Dumnezeu si oameni si de asta Mantuitorul vine in slava, pe nori si pe curcubeu.

ancah 13.02.2008 15:05:44

omulet, cred ca ai inteles ceva gresit. In predica se mentiona faptul ca homosexualii folosesc curcubeul ca simbol al lor, ceea ce e adevarat. La inmormantarea unui homosexual aveau un steag cu curcubeul pe el. Este dupa mine, o incercare a diavolului de a sminti oamenii, prin folosirea simbolurilor crestine in contexte sataniste.

omulet 13.02.2008 16:25:21

Citat:

In predica se mentiona faptul ca homosexualii folosesc curcubeul ca simbol al lor, ceea ce e adevarat

Da Ancah, sigur ca da! Din pacate pangaresc acest simbol!

Numai ca parintele in predica spunea ca el a interpretat ca Hristos calca acest curcubeu si astfel invinge new age-ul. Asta mi s-a parut cumva ciudat si chiar e pacat ca si noi, ca si crestini, am pierdut cumva sensul sfant al anumitor lucruri. De exemplu, in loc sa vedem acolo, in Biserica, in icoana celei de-a Doua Veniri, simbolul curcubeului si sa ne gandim la Slava lui Hristos, noi ne gandim la new age si homosexuali.

Saurian 14.02.2008 10:14:33

Citat:

poi domnule Saurian, din ce s-a intamplat nu inseamna ca viitorul Arhimandrit Iustin Parvu a trecut la ecumenism ci ca PF Daniel a recunoscut in el sfintzenia shi voia lui Dumnezeu din moment ce a cerut ca Dansul sa sfintzeasca nishte ashezaminte... deci i-a recunoscut valoarea in Hristos shi l-a onorat de ziua sa de nashtere shi pentru batranetzile sale aratandu-i respectul cuvenit unui fiu bun al Bisericii....

Nu ai inteles. Niciodata nu as fi vrut sa sustin asa ceva. Linkul era pentru cei care nu inceteaza sa arunce cu pietre in PF Daniel. Par Iustin Parvu care e cunoscut un mare traditionalist dupa cum se vede nu arunca pietre in PF Daniel ci se inteleg. Am mai spus: nu sunt pentru erezii ci sunt pt cei care arunca cu pietre in membrii Sf Sinod din orice tara. E o vorba: "uraste pacatul, dar iubeste pe pacatos". Chiar daca PF Daniel ar arata unele intentii ecumeniste nu scuza faptul ca unii oameni il tot ataca.

Maica DOmnului sa ne apere!

P.S. oamenii buni mai lasati canoanele si intoarceti-va la evanghelii!

vsovi 14.02.2008 10:53:21

Citat:

În prealabil postat de Saurian
Citat:

Nu ai inteles. Niciodata nu as fi vrut sa sustin asa ceva. Linkul era pentru cei care nu inceteaza sa arunce cu pietre in PF Daniel. Par Iustin Parvu care e cunoscut un mare traditionalist dupa cum se vede nu arunca pietre in PF Daniel ci se inteleg. Am mai spus: nu sunt pentru erezii ci sunt pt cei care arunca cu pietre in membrii Sf Sinod din orice tara. E o vorba: "uraste pacatul, dar iubeste pe pacatos". Chiar daca PF Daniel ar arata unele intentii ecumeniste nu scuza faptul ca unii oameni il tot ataca.

poi domnule dumneata nu te gandeshti shi la ce se intzelege din ce scrii?

shi cum vine aia sa mai lasam canoanele shi intoarcetzi-va la evanghelii, ca doar prin canoane ajungi la sensul evangheliilor, mai frate.... canonul este o scara ce te duce la apropierea de "Duhul Tau cel bun ma va povatzui la pamantul dreptatzii" sau tu te bazezi asha ca sectantzii doar pe litera moarta a evangheliei, care ucide, nesocotind atat sensul cat shi duhul shi contextul shi invatzatura de luare aminte ca sa ramai in Duhul Sfant? Ca mie asta imi vine sa pricep din indemnul tau la PS, sa nu mai tzii seama de canoane shi sa te transformi in carturar de evanghelii... al literei shi nu al duhului care mai shi face una alta, cateceva shi nu doar vorbesht shi vorbeshte, shi scrie asha cum patzesc eu, deci iarta-ma ca asha am priceput shi primadata, ca dadeai apa la moara la ecumenismul pan eretic.... shi de aia am intervenit ca il dadeai pe nishte evenimente Bisericeshti din care se intzelegea cu totul altceva...

???:(:|

MARIUS_DANIEL 14.02.2008 18:30:02

Citat:

În prealabil postat de Saurian
Citat:

Spuneati ca marii duhovnicii nu dau nume de ierarhi.Corect,nu o fac din smerenie si ascultare.Dar nu trebuie sa ii spuna ei,ei doar spun ca ecumenismul este erezia ereziilor.Ce rezulta de aici?Ati ghicit!Ierarhii ecumenisti sunt eretici.O luam ca la clasa intai.Vedeti ca nu e complicat deloc?Bravo.Altfel,dupa cum spuneti voi,avem ecumenism fara ecumenisti,masonerie fara masoni,coruptie fara corupti si totul ramane de domeniul abstractului.Ceea ce este un nonsens si denota ilogica gandirii voastre.

vsovi 14.02.2008 19:06:48

da domnule, dar nu au dat nume ca sa ascultam de porunca lui Hristos:

nu judecatzi-osanditzi pe maimarii voshtrii sa nu fitzi judecatzi-osanditzi...... cu masura cu care masuratzi vi se va masura, shi altele ce te fortzeaza la decentza, la obraz smerit shi nu trufit...

iar fiarele sunt shi Rusia shi Israelul shi Arabii-Musulmani, shi China shi India shi Anglia, shi Australia, shi asiaticii...

Dar shi Romania shi Grecia au fost mari fiare, sau Africa e plina de ele, deci sa fim serioshi in identificari din astea....

mai degraba Nato shi Rusia-China-India shi Arabii Musulmani ar fi nishte fiare iar Antihrismul viclean din vazduhuri o fi a patra carele shi intrece shi stapaneshte pe toate trei shi le pareshte shi le batjocureshte... shi ne da noua aere de mari ortodocsi... deci sa avem grija....

oricum fiarele nu se pot identifica asha de simplu ca e vorba despre lumea duhovniceasca shi a lui Dumnezeu shi bineintzeles potrivnicii Sai, potrivnici care se arata prin invatzatura shi duhul din toata lumea. Dar Domnul nu ii va birui lumeshte... ci Dumnezeieshte ii va birui... shi totzi ai Lui vom birui fiara shi femeia pe care o poarta... imbracata in In foarte subtzire shi sorbind mereu dintr-o cupa plina cu sangele sfintzilor unde a amestecat curviile desfranarii amestecurilor ei avand pe capetele fiarelor ei nume de hula, ca ishi zice in sine mereu, nu sunt vaduva shi nu voi shtii ce este moartea, dar intr-o singura zi vor veni necazurile ei shi toate tanguirile acestei femei imbracate in purpura shi stacojiu... shi imparatzii pamantului se vor bate in piept pentru ea cand vor vedea fumul arderii ei, zicand cine era asha de mare shi de tare ca ca shi cetatea ei, shi o vor plange shi o vor boci, shi vor sta departe de chinurile fumurilor arderilor ei ca sa nu fie shi ei chinuitzi shi nimeni nu le va mai cumpara marfa de aur shi de lemn shi de mirodenii, shi s-a auzit un glas puternic care zicea "Ieshitzi din mijlocul ei poporul Meu, ca sa nu avetzi parte de chinurile ce ii sunt pregatite" ca femeia asta shade pe 7 muntzi shi sunt popoare shi limbi, dar sunt shi 7 imparatzi, cinci au cazut, unul mai este shi celalat cand va veni va ramane putzina vreme shi al optulea imparat este din randul celor 7 shi vor primi imparatzia alaturi de fiara pretz de un ceas shi se vor mira cand vor vedea ca fiara a fost shi nu mai este shi iarashi va veni, se vor mira shi vor primi shtampila pe mana sau pe frunte shi vor fi chinuitzi in fatza sfintzilor ingeri...........

deci vedetzi ca n-am priceput nicieu mai nimica, dar totushi mi-a ramas ceva din Apocalipsa.... dar nu se poate identifica una alta, ca lucrurile sunt foarte greu de priceput, dar le Implineshte Hristos randperand, deci vor fi ca Dumnezeu le va duce la indeplinire.

calator 14.02.2008 21:29:11

tot omul se da cunoscator cand vine vorba de politica si fotbal si mai noi cand vine vorba de ecumenism. Fiecare ierarh cunoaste mai multa teologie decat noi toti la un loc pe langa trairea duhovniceasca Si apoi fiecare este pomenit in rugaciuni si nu cred ca Hristos nu are grija de turma sa si de cei alesi sa o pastoreasca.

Nici macar nu stim cine sunt cei care ii defaima pe ierarhi (pe forum) si ce frustrari ascund ( olivian mi-a scris pe privat ca este episcop....)

Ce treaba are ecumenismul ( pe care nici nu cred ca este esential inteles) cu mantuirea personala? Este cineva care ducandu-se la biserica a avut duhovniceste de suferit de pe urma ereziilor atat de mediatizate? Este cineva care ascultand predica de la sf Liturghiei a auzit niste lucruri straine de duhul ortodoxiei Cei care au duhovnici spun acestia lucruri care sa va impiedice mantuirea?

Cred ca neascultarea este cel mai urat in fata lui Dumnezeu. Neascultarea vine din lipsa smereniei Cred ca intelegem lucrurile dar nu e chiar asa Mesajele "aniecumenistilor" nu -mi inspira pace, intelepciune, blandete - duhovnicie Este chemarea la barfa, la neascultare, la intrigi, la rupere.....

ancah 14.02.2008 23:31:46

Cred ca daca uniis-ar informa ceva mai bine despre ecumnism, ar intelege mai bine. Cunoasterea face parte din viruti si urmeaza dupa credinta si fapta buna, ca sa-l citez pe Sf. Apostol Petru.
A considera barfa cuvintele unor mari teologi romani, mi se pare nepotrivit.
Materiale se gasesc cu duiumul la librarie si pe net, deci nu exista scuza pentru cei, care fac afirmatii nepotrivite, neavand bagajul de cunostinte necesar pe aceasta tema.
Iar acea neascultare de ierarhi, in anumite conditii, vine ca un indemn de la Pr. Arsenie Boca, si se refera la timpul cand nu va mai fi credinta in biserici.
Propun deci sa nu mai incurcam borcanele, ca sa nu smintim pe cineva!

calator 15.02.2008 14:41:10

1. nu cred ca suntem in acest "timp" al lipsei de credinta in biserici
2. prin barfa inteleg niste afirmatii hazardate care de fapt ascund alte intentii ( ca sa poti sa atragi oamenii intr-o organizatie paralela trebuie mai intai sa-i convingi ca cea in care se afla nu mai e ok- e corupta, ecumenista etc)
3.nu sunt pentru ecumenism (in sensul de punere a unui egal intre diferite religii ci doar ca idee de dialog) dar sunt imporiva acestor asa zice "organizatii" autentice cu scop salvator, conduse de niste persoane dubioase..
4. prefer un ierarh de talia Preaf Daniel decat unul genul Preoteasa...

ancah 15.02.2008 16:55:06

calator:[i]nu sunt pentru ecumenism (in sensul de punere a unui egal intre diferite religii ci doar ca idee de dialog) dar sunt imporiva acestor asa zice "organizatii" autentice cu scop salvator, conduse de niste persoane dubioase. [/u]

Ei, atunci ne-am inteles. Exact despre asta e vorba. Noi discutam aici pe acesta tema, pentru ca ne-au atentionat teologii, duhovnicii, si pentru ca stim ca diavolul e viclean si vrem sa recunoastem semnele apropierii acelor vremuri, pe care doar Dumnezeu le stie, in ideea de a fi pregatiti sa rezistam si sa nu cadem. Iar semnele ne spun ca acele vremuri nu sunt departe.

Totusi iubirea de aproapele trebuie sa o avem in fata ochilor si atunci cand vorbim despre ierarh, cat si atunci cand vorbim despre altii; caci atunci cand zicem "persoane dubioase" deja am judecat pe cineva, fara sa cunoastem persoana/persoanele.

Eu nu stiu pe ce criterii preferi tu un ierarh sau altul; este o apreciere subiectiva si fiecare are dreptul sa prefere pe unul sau pe celalalt, fara insa a putea avea pretentia la o parere infailibila, care sa se impuna si altra. Orice om are si parti bune si parti rele. Nu suntem copii sa credem ca unul e bun si altul e rau.

calator 15.02.2008 17:51:43

e adevarat ca "dubios" este o judecata la fel de bine cum este si "eretic" / "mason" Prin dubios ma refer la faptul ca totul e asa intr-o anumita stare de ocultare, cum scria olivian "noi vrem sa infiintam o organizatie cu trei ierarhi" .... in mod subiectiv imi suna foarte dubios mai ales cand olivian se da drept episcop.

In ceea ce priveste semnele si vremuri grele asta iarasi e un fel de matza plimbata, un refren cantat de majoritatea sectantilor Vremuri grele au fost, mult mai grele decat cele ce le traversam acum si din punct de vedere politic si material si ca pericol pentru ortodoxie daca e sa ne amintim perioada comunista etc si cu singuranta vor mai fi Dar a cauta si interpreta anumite fenomene ca semne ale sfarsitului si apostaziei cred ca e nu numai pierdere de timp si energie dar si nefolositor pentru suflet/ mantuire

Atata timp cat am libertatea religiei, cat pot sa am un duhovnic care sa ma indrume , atata timp cat se savarsesc Liturghii si ma pot Impartasi si spovedi , pot sa citrsc zeci de carti duhovnicesti ,,,, nu cred ca mantuirea su cresterea duhovniceasca se afla in pericol decat in pericolul de a ma pierde in nsite discutii de dragul discutiilor si a neglija cele ce tin de cresterea si zidirea sufleteasca.

In ceea ce priveste ecumenismul am citit idei si pro si contra, chiar cred ca am citit prea mult despre un subiect care in fond nici nu ma intereseaza in mod deosebit. In schimb in ceea ce priveste idei de organizatii, si afirmatii de genul ca sunt eretica fiindca is in comuniune cu ereticii adica sub ascultarea ierarhilor sau in BOR cred ca e de datoria fiecarui crestin sa ia atitudine

costel 15.02.2008 18:07:59

Da calator, dar sa fim cu luare aminte si la ceea ce spunea IPS Antonie Plamadeala: "Adevarul te angajeaza pentru eternitate, de aceea nu te poti juca cu el. Orice compromis, compromite viata vesnica. Purgatoriul, starea intermediara, e un compromis de neinteles pentru "ortodocsi", o incercare de fofilare pe usa din dos."

ancah 20.02.2008 21:30:16

Un Papa ecumenic? Nu mi-as fi putut imagina, fiind un continuator al Papei Ioan Paul II. Filmul, din pacate in engleza (nu stiu daca se gaseste si in romana) analizeaza scrierile PApei Benedict XVI si fara nici un efort ajungi sa afirmi ca da.
http://www.mostholyfamilymonastery.com/watch_our_videos_3.html
Nu stiu cine a facut acest film. Frapant este de cate ori am auzit pronuntat cuvantul erezie! Se pare ca sunt unii care au ochi sa vada.

iosif 20.02.2008 23:05:57

Acelasi obositor subiect dezbatut de multi care habar nu au ce este acela ecumenism...Ortodocsii nu fac compromisuri dogmatice in nicio intalnire ecumenica. Acest aspect nu vrem sa-l mai vedem?

ancah 21.02.2008 02:14:19

Iarta-ma Iosif, dar intre timp am aflat ce e acela ecumenism.
Daca stii engleza, te rog urmareste acel film si spune-ne ce crezi despre el, caci pe mine m-a nelinistit total.

sofiaiuga 22.02.2008 19:49:04

Citat:

În prealabil postat de iosif
Acelasi obositor subiect dezbatut de multi care habar nu au ce este acela ecumenism...Ortodocsii nu fac compromisuri dogmatice in nicio intalnire ecumenica. Acest aspect nu vrem sa-l mai vedem?

Vezi ca te contrazic concluziile conferintei interortodoxe de la TESALONIC.:satisfied:

sofiaiuga 22.02.2008 20:02:03

din PACATE EU STIU DOAR FRANCEZA ,DAR VAZIND TITLUTILE CRED CA E VB DE INFILTRAREA MASONERIEI IN BISERICA CATOLICA DIN AMERICA . NIMIC NOU SUB SOARE! CACI NOI AFLAM DIN CARTEA LUI iOAN iANOLIDE -Intoarcerea la Hristos ,din dialogul lui R.WRUMBRANT cu un evreu talmudist in puscarie, ca masonii vor sa seinstaleze ca mari pontifi ,din rindul evreilor talmudisti,extremisti ,si sa conduca lumea.Noi nu trebuie sa fim indiferenti la semnalele pe care Dumnezeu ni le trimite si dupa un timp ,adica dovezi,prin caile numai de EL stiute ,precum si aceasta carte ,scrisa in conditii miraculoase ,mai bine zis scapata de sub miinile comunistilor in mod miraculos ,prin voia LUI.Asa ca eu ,tinind cont de aceasta veste,sint f.f.CIRCUMSPECTA cind aud de tratate precum cel de la RAVENNA ,incheiate cu catolicii ,ca evreii prin catolicism voer sa domine lumea.Consider ca ierarhi nostri ecumenisti ar trebui sa tina cont de ORICE SEMNAL TRIMIS DE DUMNEZEU!,chiar si printr-o carte scrisa in conditii grele ,de urmarire a autorului de catre securitate .Dumnezeu sa-i lumineze pe ecumenistii romini ortodocsi ,pina nu e prea tirziu pt .salvarea Ortodoxiei romane.!

ancah 23.02.2008 02:42:32

Este vorba chiar de Papa Benedict XVI. si Papa Ioan Paul II. Amnadoi sunt acuzati de erezii nenumarate. Papa BenedictXVI/ alias Joseph Ratzinger a scris multe carti inainte de a fi ales Papa si aceste scrieri sunt comparate cu Sfanta Scriptura de un calugar american. Cum nu stiu nimic despre acel calugar, nu ma pot exprima nici la adresa afirmatiilor lui. Compara insa multe pasaje din cartile lui Ratzinger cu biblia; pericolul mare e acela de a scoate un citat din context si de aceea e greu de a da un verdict. acuzatiile, daca ar fi adevarate, ar fi dezastruos pentru BC.
Acest calugar il acuza pe Ratzinger de nestorianism; el explica nestorianismul ca pe o divizare a lui Iisus Hristos, intrucat nu accepta pe HRISTOS ca Om si Dumnezeu , ci ca Dumnezeu intrupat in om, divizandu-l astfel in doua. Acesta afirma apoi ca Ratzinger considera ca Hristos este intrupat in fiecare om, divizandu-L astfel pe Hristos in 6 miliarde. Acelasi lucru se afirma si despre Papa Ioan Paul II.

Numai aceasta afirmatie, daca ar fi adevarata, si e prea mult. De aceea rog pe cei care stiu mai mult despre nestorianism, sa se pronunte.

ancah 24.02.2008 17:53:06

Nu stie chiar nimeni ceva despre nestorianism?

calator 25.02.2008 18:19:33

Doctrina elaborata de Nestorie, patriarhul Constantinopolului (380-440) si condamnata de Cosiliul Ecumenic de la Efes. Nestorie afirma ca natura umana a lui Iisus este independenta de cea divina si nu recunoaste pe Sfanta Fecioara ca fiind "Nascatoare de Dumnezeu", ci numai "Maica lui Iisus".

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:26:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.