Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

iosif 17.04.2008 12:11:32

Citat:

În prealabil postat de Negroponte
:)Iosif,se pare ca ai o problema cu cei ce sunt ipotriva ecumenismului si-i cataloghezi nestiutori,neiubitori etc.Ia spune-mi ce diplome in teologie iti trebuie sa citesti ce scriu Sfintii Parinti sau alti mari teologi antiecumenisti?De ce nu vrei sa accepti si parerea altora care gandesc altfel decat tine?In orice caz in duhul ecumenismului si al iubirii pe care le tot invoci ar trebui sa fii mai respectuos cu cei de pe forum pe care-i jignesti si desconsideri.Doamne ajuta!

Negroponte, bine ai spus ca SE PARE! E doar o aparenta.

1. Am spus de mai multe ori ca ma bucur ca exista antiecumenism si o spun cu toata sinceritatea. Simt ca trbeuie sa existe si aceasta contra-miscare tocmai pentru a echilibra situatia atunci cand ecumenismul scapa de sub control.
2. Antiecumenism nu inseamna insa a DETESTA pe ceilalti, a-i DUSMANI! Nici duhovnicii si nici Sf Parinti antiecumenisti nu indeamna la o astfel de atitudine. Stii si tu, mai bine decat mine, cum se inversuneaza multi care inca nu stiu alfabetul credintei, dar se intereseaza de alte credinte si le comenteaza de parca pe-a lor ar cunoaste-o in profunzime.

3. Am intalnit antiecumenisti cu o atitudine extraordinara: fermi pe pozitia ortodoxa si totusi cu un respect si o dragoste fata de ceilalti care ii dovedea cu adevarat ortodocsi. De la ei am invatat ca e POSIBIL echilibru intre dragoste si adevar.

4. Ca sa citesti Sf. Parinti nu iti trebuie diplome, insa ca sa ii intelegi iti trebuie mai mult decat sa ii citesti. Si poate ca chiar ai nevoie de diplome in teologie ca sa ii intelegi pe Sfintii Parinti, pentru ca insisi Sfintii Parinti erau oameni de cultura, oameni de studiu...

5. Eu respect parerea tuturor. A respecta nu inseamna fi de acord cu ea. Critica mea nu se indreapta asupra persoanelor, ci asupra elementelor de atitudine care nu sunt conforme cu spiritul Ortodoxiei.

6. Nu am jingit si nu am desconsiderat pe nimeni pe acest forum. Toti imi sunt dragi, indiferent de opinia lor. Sunt oameni care Il cauta pe Dumnezeu si asta ii face deosebiti pentru mine. Cred ca aici suntem pentru a schimba idei, pareri, atitudini. De asemenea ca sa invatam unii de la altii.

7. Invoc duhul iubirii pentru ca acesta este caracteristic Ortodoxiei. Nu sufar de fatarnicie cand invoc acest duh. Stiu ca in acest duh trbeuie sa fim fie ecumenisti, fie antiecumenisti.

Doamne ajuta!

ancah 17.04.2008 12:24:12

Sa vedem ce spun Sfintii Parinti:

Sfantul Efrem Sirul (+379):
”Vai acelora, care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei cati murdaresc sfanta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!
Atunci la a doua venire a Domnului, se va cere de la fiecare din noi marturisirea credintei si unirea Botezului. Si daca am pastrat credinta curate de orice eres si pecetea nestearsa si haina curata… Se cuvine ca toti cei ce se apropie de Dumnezeu si vor sa se invredniceasca vietii celei vesnice, sa pazeasca mai intai de toate Credinta Ortodoxa neintinata. Dar nu trebuie sa fie tradata nepretuita comoara a credintei nici in schimbul dobandirii vreunei vrednicii, nici pentru lingusirile ocarmuitorilor, nici pentru a evita frica de ei.”
“Cuvine-se deci, sa dispretuim orice osteneala pentru dreapta marturisire a Domnului nostru Iisus Hristos… Sa fugi de purtarea familiala fata de schismatici si eretici! Mai mult, sa te feresti de erezia acelora, care Il despart in doua pe unicul Domn Iisus Hristos! Acestia cred in chip contrar celor 318 Sfinti Parinti care s-au intrunit la Niceea.”
“Pacatul fara iertare e fapta care se indreapta impotriva Duhului Sfant. Acestora nu li se va ierta pacatul nici in viata aceasta, nici in viata ce va a fie, pentru ca s-au opus lui Dumnezeu Insusi, de la Care se da izbavirea”

Sfantul Vasile cel Mare (+380):
“Vadita necredinta a ereticilor ne vatama putin. Cu toate acestea, cei ce poarta piele in blana de oaie si se prezinta pe dinafara cu chip pasnic, sfasie dinauntru oile cele intelegatoare ale lui Hristos si vatama mult, inselandu-I pe cei mai simpli. Acestia sunt mai periculosi si greu se apara cineva de ei. Ce lucru indraznet n-au facut acesti innoitori? Din aceasta pricina i-a despartit Biserica si s-au rupt de ortodocsi si au facut mincinoasa adunare… Totusi trebuie sa cunoasteti ca, prin harul lui Dumnezeu, nu sunteti singuri, ci aveti pe multi impreuna cu voi care apara Ortodoxia Sfintilor Parinti, care au alcatuit la Niceea evlavioasele dogme ale Credintei”.
urmeaza...

Leinarius 17.04.2008 13:34:05

"Imi face mie impresia, sau BGC este intr-adevar o biserica ecumenica?"

BRU (ca aceasta e denumirea lor oficiala) este o biserica ai carei credinciosi sunt in criza de identitate confesionala. La inceput credinciosii ori nu au simtit unirea pentru ca erau naivi in nuantele dogmatice, ori daca le-au simtit nu erau suficient de treji duhovniceste pentru a le combate. Initial s-a vorbit doar de unirea cu Roma "cu toata legea noastra"... Acum se constata un curent de "finalizare" a unirii prin adoptarea a cat mai mult din ritul si traditia latina...

De aici confuziile intre credinciosii romani uniti. Unele parohii sunt conservatoare, tin ritul vechi, liturghia cea veche, altele sunt ultra-progresiste, aproape romano-catolice in expresie...

In acelasi oras veti putea vedea o biserica greco-catolica cu iconostas si porti imparatesti si una tot greco-catolica cu altarul in centrul bratelor, ca al romano-catolicilor, cu statui si orga, etc...

Eu am toata dragostea pentru romanii uniti, mai ales ca multi sunt oameni cumsecade, oameni cu stare si muncitori, cu familii frumoase, care se ingrijesc bine de cele ale lumii acesteia, dar in aspectele religioase sunt oarecum naivi.

Imi cer iertare de la cei pe care rindurile acestea ii tulbura.

prvasile 13.11.2009 20:33:09

Citat:

În prealabil postat de dorstor (Post 69089)
Ecumenismul inseamna dialog si nu apostazie.Deci orice ce depaseste limitele unui dialog nu este ecumenism.Ca atare nu tot ce se intituleaza ecumenism este in realitate ecumenism si evident eu sunt de acord cu ecumenismul autentic si impotriva falsului ecumenism care duce spre apostazie.Unii ascund sub faldurile ecumenismului erori dogmatice ,dar sa nu ne inselamm: chiar daca isi intituleaza pompos erorile ,,ecumenism'in fapt ele raman erezii.

Frate, nu exista ecumenismu bun, ci doar un singur fel de ecumenism: sincretist si satanic.

tazy74 18.11.2009 23:09:21

"Album de familie"

5 atașament(e)
Cateva dintre cele mai frumoase poze de "familie"

tazy74 14.12.2009 09:31:45

"orgie" ecumenistă la tv trinitas

Citat:

În prealabil postat de PadreCory (Post 69095)
Cum detactam falsul ecumenism oare?Simplu.Este vorba de falsul irenism.

Uitați-vă aici oameni buni ce propovăduiește TV Trinitas. Dar mai ales cine-s actorii!!!
http://nihilsinedeo.4sql.net/2009/12...a-trinitas-tv/

Eu unul nu mai am comentarii de făcut când văd asemenea imagini

Danut7 14.12.2009 11:29:18

Si daca ar fi sa fie ecumenism sub ortodoxie , si atunci ar fi rau :)?

Noesisaa 14.12.2009 12:02:19

Citat:

În prealabil postat de tazy74 (Post 190963)
Uitați-vă aici oameni buni ce propovăduiește TV Trinitas. Dar mai ales cine-s actorii!!!
http://nihilsinedeo.4sql.net/2009/12...a-trinitas-tv/

Eu unul nu mai am comentarii de făcut când văd asemenea imagini

:21: Ma gandeam ca cine stie ce "orgie ecumenista" s-a intamplat la Trinitas...cand colo, o slujba de parastas pentru PF Teoctist, tinuta de ortodocsi, in stil ortodox, cu cativa episcopi catolici care tin cate o lumanare ca orice alti oameni obisnuiti, dintre care unul este invitat de PF Daniel sa spuna cateva cuvinte, ca cineva care l-a cunoscut, despre Teoctist celor prezenti. Apoi vorbeste Daniel...Nu vad nimic de "orgie." Interesant este ca desi se vede ca fiecare are scaun pregatot, nici unul dintre catolici nu se aseaza, nici macar in timpul predicii.

Fani71 14.12.2009 13:13:19

Daca s-a ajuns ca o simpla participare la o rugaciune ortodoxa a unor catolici sa fie numita orgie ecumenista, ..... fara alte comentarii. :37:

Danut7 14.12.2009 13:33:43

eee... bigotismul asta

Antoni0 14.12.2009 19:32:11

Citat:

În prealabil postat de tazy74 (Post 190971)
Am gasit asta pe un blog si mi se pare ca noi creștinii ortodocși nu citim cu mare atentie cărțile pe care editorii ni le bagă sub nas. Vă invit să citiți cu atenție acest articol http://nihilsinedeo.4sql.net/2009/08...menism-ascuns/ mai apoi am observat că editorul blogului a mai postat si niste completari cu foarte multe citate din Sfinții Parinți dar si un citat din Sf. Ioan Iacob Românul (Sfântul nostru din pustia Hozevei), citate referitoare la ecumenism și la inceputurile lui adică la schimbarea calendarului făcută de PATRIARHUL MASON, ELIE MIRON CRISTEA. De adevărata credintă a "MARILOR DUHOVNICI" incep sa ma lamuresc încetul cu încetul. Mare duhovnic poate fi considerat si Sfant Parintele Arsenie Boca de care se pare că sinodalii din DEALUL PATRIARHIEI nu au prea auzit sau de Sf. Mucenic VALERIU GAFENCU. Așa cu nu au auzit nici de ereticii NICOLAE CORNEANU sau SOFRONIE DRINCEC. Iar ca o concluzie vă invit să citiți un studiu al parintelui DAN BĂDULESCU referitor la minciuna calendarului GREGORIAN
http://nihilsinedeo.4sql.net/2009/11...ade-ecumenice/ iar aici la stadiul în care ne aflăm http://hristofor.wordpress.com/2009/...iel-samd-foto/
Lectură plăcută

Pute a prozelitism stilist dar...

Vorbind de Sfantul Ioan Iacob Romanul, "presupus" stilist, citeste aici:

http://www.crucea.ro/2009/07/08/sf-i...nala-din-1952/

El a tinut de Patriarhia Romana pana la moarte, nu a tinut de nici o grupare vechi-calendarista.

Referitor la Corneanu de ce il judeci? Si Sfintii au gresit, vezi Sfantul Gherasim de la Iordan, care a fost o buna vreme arian si a dus in ratacire zeci de calugari, dar pana la urma s'a intors la Dreapta Credinta.

Fani71 14.12.2009 19:36:16

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 191165)
Referitor la Corneanu de ce il judeci? Si Sfintii au gresit, vezi Sfantul Gherasim de la Iordan, care a fost o buna vreme arian si a dus in ratacire zeci de calugari, dar pana la urma s'a intors la Dreapta Credinta.

Bravo Antonio, vad ca ai devenit mai bland ;-) Ma bucur. Da, Mitr. Corneanu a gresit, dar nju trebuie facut atata az, a fost cu intentie buna si a recunoscut si el ca nu a facut bine.

Miha-anca 15.12.2009 00:28:04

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 191166)
Bravo Antonio, vad ca ai devenit mai bland ;-) Ma bucur. Da, Mitr. Corneanu a gresit, dar nju trebuie facut atata az, a fost cu intentie buna si a recunoscut si el ca nu a facut bine.

Unde si cand a recunoscut, Fani?!? Nu am auzit sa se pronuntat in acest sens decat evaziv: "Deocamdata..."

orthodoxia.i.thanatos 15.12.2009 01:16:58

Citat:

El a tinut de Patriarhia Romana pana la moarte, nu a tinut de nici o grupare vechi-calendarista.

"Cind erai" stilist aveai mai multa decenta.

Sf. Ioan Iacob Hozevitul nu a fost stilist, ci zelot, asa ca si cei din Athos care nu comemoreaza Patriarhul eretic. El nu a slujit niciodata dupa Stilul Nou (nici atunci cind tinea de manastirea romanesca din Tara Sfinta), iar cind Patriarhul Nicodim a murit in 1948 a refuzat sa-i faca slujbe de pomenire pentru 40 de zile dupa cum e datina la moartea unui patriarh, tocmai din cauza ca acela a persecutat stilistii in Romania.

Spui ca a fost cu Patriarhia Romana pina la moarte, dar scrisoarea la care faci trimitere este chiar scrisoarea de “adio”. In 1952, dupa ani de necazuri a intrat in Manastirea Sf. Gheorghe din Valea Hozeva a Patriarhiei Ierusalimului. Un an mai tirziu s-a mutat in chilia schitului Sf. Ana din apropiere. A fost ingropat acolo, iar 20 de ani mai tirziu a fost dezhumat la insistenta si cu sprijinul “stilistilor” din America, iar trupul neputrezit ii odihneste si astazi tot acolo, la manastirea de la Hozeva.

orthodoxia.i.thanatos 15.12.2009 01:20:18

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 191166)

Cind nu spui adevarul se cheama ca minti?
Preasfinția voastră, vă simțiți nevinovat?

„Da, în mod absolut. Acum furtuna a trecut. Cred că, pe moment, totul s-a terminat. Cel puțin așa sper".

Dar gestul rămâne.

„A, da. Gestul rămâne. Nu mă pocăiesc. Nu am comis o crimă".
(Interviu in revista italiana Il Regno, nr. 16/2008 si tradus in Lumea Credintei)

Fani71 15.12.2009 09:26:19

Citat:

În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos (Post 191268)
Cind nu spui adevarul se cheama ca minti?
Preasfinția voastră, vă simțiți nevinovat?

„Da, în mod absolut. Acum furtuna a trecut. Cred că, pe moment, totul s-a terminat. Cel puțin așa sper".

Dar gestul rămâne.

„A, da. Gestul rămâne. Nu mă pocăiesc. Nu am comis o crimă".
(Interviu in revista italiana Il Regno, nr. 16/2008 si tradus in Lumea Credintei)

OK. Merci pentru informatie.

Monachos 15.12.2009 10:11:36

Si totusi, care e crima?
Poate ca inainte sa injuram catolicismul ar trebui sa ne ocupam de proprii credinciosi care se duc la catolici, sau trec la catolici sau pe la mai stiu eu ce secte. In schimb o dam cu regulile si canoanele. F bine, ele trebuie respectate, dar nu sa faci din rigorismul legalist dumnezeul vietii tale pentru ca nu rigorismul te mantuieste!

Antoni0 15.12.2009 19:08:42

Citat:

În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos (Post 191266)
"Cind erai" stilist aveai mai multa decenta.

Bine fratele meu!

Citat:

Sf. Ioan Iacob Hozevitul nu a fost stilist, ci zelot, asa ca si cei din Athos care nu comemoreaza Patriarhul eretic. El nu a slujit niciodata dupa Stilul Nou (nici atunci cind tinea de manastirea romanesca din Tara Sfinta), iar cind Patriarhul Nicodim a murit in 1948 a refuzat sa-i faca slujbe de pomenire pentru 40 de zile dupa cum e datina la moartea unui patriarh, tocmai din cauza ca acela a persecutat stilistii in Romania.

Ai dreptate!

Citat:

Spui ca a fost cu Patriarhia Romana pina la moarte, dar scrisoarea la care faci trimitere este chiar scrisoarea de “adio”. In 1952, dupa ani de necazuri a intrat in Manastirea Sf. Gheorghe din Valea Hozeva a Patriarhiei Ierusalimului. Un an mai tirziu s-a mutat in chilia schitului Sf. Ana din apropiere. A fost ingropat acolo, iar 20 de ani mai tirziu a fost dezhumat la insistenta si cu sprijinul “stilistilor” din America, iar trupul neputrezit ii odihneste si astazi tot acolo, la manastirea de la Hozeva.

Eu cred ca n'ai citit scrisoarea. Nu inteleg cum ai ajuns tu la concluzia de "adio". Ceva mai "clar" nu ai? Undeva unde sa scrie clar ca nu'l mai comemoreaza pe Patriarh sau, ca BOR nu mai are Har!

MariS_ 15.12.2009 20:25:31

Citat:

În prealabil postat de Monachos (Post 191312)
Si totusi, care e crima?
Poate ca inainte sa injuram catolicismul ar trebui sa ne ocupam de proprii credinciosi care se duc la catolici, sau trec la catolici sau pe la mai stiu eu ce secte. In schimb o dam cu regulile si canoanele. F bine, ele trebuie respectate, dar nu sa faci din rigorismul legalist dumnezeul vietii tale pentru ca nu rigorismul te mantuieste!

Explicatia e simpla. Asa cum printr-unul a intrat palma in Ortodoxie
(Sf. Nicolae care l-a palmuit pe Arie), acum toti se simt indreptatiti
sa dea palme. E mai usor decat lucru cu dragostea. Mai omenesc.
Sf. Nicolae era indreptatit sa dea o palma lui Arie pentru ca Arie era
in interiorul Bisericii si vroia sa schimbe dogmele. Acum toti se cred
indreptatiti sa manuiasca palosul greu al anatemelor si afurisenilor.
Cred ca e o idee buna sa deschidem un trend cu intrebarea de ce
ne parasesc unii credinciosi? N-am putea preveni, mai bine decat sa-i
bestelim pe urma?
Iertare.

orthodoxia.i.thanatos 16.12.2009 03:50:21

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 191554)
Eu cred ca n'ai citit scrisoarea. Nu inteleg cum ai ajuns tu la concluzia de "adio". Ceva mai "clar" nu ai? Undeva unde sa scrie clar ca nu'l mai comemoreaza pe Patriarh sau, ca BOR nu mai are Har!

Ba da, am citit-o, dar n-am inteles in ce fel iti sustine scrisoarea afirmatia ca Sfintul Ioan Iacob a fost cu Patriarhia Romana pina la moarte. In 1952, odata cu plecarea la Hozeva a intrat sub jurisdictia Patriarhiei Ierusalimului.

orthodoxia.i.thanatos 16.12.2009 03:59:05

Citat:

În prealabil postat de Monachos (Post 191312)
Si totusi, care e crima?

Probabil iarasi glumiti: incalcarea canonului apostolic (sanctiunea pentru o asemenea fapta este caterisirea), recunoasterea tainelor ereticilor si dezicerea prin aceasta de ortodoxie. Din punct de vedere ortodox fapta mitropolitului este fara doar si poate o "crima", dar din punct de vedere ecumenist, va inteleg, ce poate fi mai frumos decit sa vezi "frati" crestini care se impartasesc in dragoste din Trupul dezmembrat al lui Cristos (in Biserica din mai multe ramuri).

Monachos 16.12.2009 07:06:53

Insa probabil n-ati auzit de faptul ca IUBIREA lui Dumnezeu pentru noi ne mantuieste... De ce sa fim noi mai dumnezei decat Dumnezeu si sa nu indreptam in IUBIRE pe cei care ne gresesc?! Studiati mai bine texul grecesc original al rugaciunii Tatal nostru si veti vedea mai bine la ce se refera a 'ierta greselile' ( parafrazez originalul : si te fa ca nu vezi datoriile noastre, trece cu vederea datoriile noastre ).

Antoni0 16.12.2009 10:18:07

Citat:

În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos (Post 191704)
Ba da, am citit-o, dar n-am inteles in ce fel iti sustine scrisoarea afirmatia ca Sfintul Ioan Iacob a fost cu Patriarhia Romana pina la moarte. In 1952, odata cu plecarea la Hozeva a intrat sub jurisdictia Patriarhiei Ierusalimului...

... care din pacate era (si inca este) in comuniune cu BORomana, nu cu florinitii, mateitii, slatiorenii, si alti stilisti.

orthodoxia.i.thanatos 17.12.2009 01:39:20

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 191728)
... care din pacate era (si inca este) in comuniune cu BORomana, nu cu florinitii, mateitii, slatiorenii, si alti stilisti.

Era si inca este, din pacate...

orthodoxia.i.thanatos 17.12.2009 01:46:50

Citat:

În prealabil postat de Monachos (Post 191713)
Insa probabil n-ati auzit de faptul ca IUBIREA lui Dumnezeu pentru noi ne mantuieste... De ce sa fim noi mai dumnezei decat Dumnezeu si sa nu indreptam in IUBIRE pe cei care ne gresesc?! Studiati mai bine texul grecesc original al rugaciunii Tatal nostru si veti vedea mai bine la ce se refera a 'ierta greselile' ( parafrazez originalul : si te fa ca nu vezi datoriile noastre, trece cu vederea datoriile noastre ).

De ce? Pentru ca Duhul Sfint a lasat prin Sfintii Parinti Sfintele Canoane. Incalcindu-le, exact ceea ce va e frica sa nu faceti vi se intimpla: Sinteti mai dumnezei decit insusi Dumnezeu, mai intelepti decit Cuvintul si mai mindri decit Tatal Miciunii stiind mai bine cum sa va purtati cu vrajmasii Duhului Sfint decit Acela care ne-a invatat. Cind e vorba de Dumnezeu si Adevarul Sau nici un fel de iubire nu are precedenta.

Daca v-ati imaginat ca eu citesc tot canoane in loc de rugaciuni, ma vad silit sa va dezamagesc. Rugaciunea Domnului se continua cam asa: "precum si noi iertam gresitilor (datornicilor) nostri". Ereticii nu mi-au gresit mie, ci lui Dumnezeu blasfemiind Duhul Sfint si stilcind Adevarul.

Dumneavoastra nu prea stiti (sau nu va pasa) ce spun Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe despre VRAJMASII LUI DUMNEZEU. Cititi si o sa descoperiti destule referiri concrete si clare. Adevarul lui Dumnezeu nu poate fi compromis. Pentru Adevarul lui Dumnezeu se moare. Asa ne invata toti martirii Bisericii Ortodoxe.

Monachos 17.12.2009 05:50:16

Citat:

În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos (Post 191984)
Dumneavoastra nu prea stiti (sau nu va pasa) ce spun Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe despre VRAJMASII LUI DUMNEZEU. Cititi si o sa descoperiti destule referiri concrete si clare. Adevarul lui Dumnezeu nu poate fi compromis. Pentru Adevarul lui Dumnezeu se moare. Asa ne invata toti martirii Bisericii Ortodoxe.

Exista mai multe interpretari - ortodoxia credintei o poti pastra in raport cu tine insuti, la nivel personal, sau in Biserica. Depinde cum privim rugaciunea domneasca. In ceea ce ma priveste nu se pune problema ca nu as sti sau nu mi-ar pasa, dar va fac o observatie: se moare pentru adevarul de Credinta NU pentru ura de oameni de alte credinte.

Ma indoiesc ca toti care-i fac 'eretici', 'papisti', 'diavoli' si alte ponegriri mai dure pe oamenii de alte credinte mai pot vorbi de iubirea de aproapele. Sau aproapele nostru este doar cel care e ortodox si calendarist?!

In ceea ce ma priveste, dialogul meu cu dvs. este incheiat, pentru ca este evident ca avem opinii diferite. Si daca intr-adevar dvs. aveti dreptate, ce faceti pentru a aduce pe altii la dreapta credinta? Ce faceti concret?

Nici n-as fi banuit ca va rugati canoane, dar cine se prevaleaza de ele, si face din ele dumnezeul vietii lui in mod sigur l-a canonisit si pe Dumnezeu.

In orice caz, cine e absolut sigur ca el detine adevarul si e doar el singur are doar cateva posibilitati: ori chiar detine adevarul, ori e nebun.

tazy74 17.12.2009 11:54:55

Ecumenismul incepe de la Roma si merge pana la Constantinopol

Ecumenismul in ortodoxie a venit prin cei care sunt alesi sa conduca ortodoxia. De-a lungul timpului am vazut ca masoneria a lucrat si inca mai lucreaza prin oamenii ei infiltrati in biserica. Am vazut cum masonul Meletie Metaxakis a introdus calendarul "indreptat" in Biserica Ortodoxa dat anatemei de Sf. Parinti (puteti citi aici textul anatemei http://nihilsinedeo.4sql.net/2009/11...ist-gregorian/), cum la fel un alt mason ELIE MIRON CRISTEA a introdus calendarul papist la noi in tara dar mai ales cum Patriarhul Daniel are grija sa implineasca pas cu pas planurile masoneriei de a subjuga ortodoxia romaneasca.
Mai nou ERESIARHUL BARTOLOMEU de la CONSTANTINOPOL trimite scrisoare de felicitare musulmanilor pentru iesirea din RAMAZAN. O puteti citi aici http://nihilsinedeo.4sql.net/2009/12...i-din-ramazan/.

Dumnezeu sa-i ierte si sa se milostiveasca de ei

Fani71 17.12.2009 12:02:45

Citat:

În prealabil postat de Monachos (Post 191990)
Ma indoiesc ca toti care-i fac 'eretici', 'papisti', 'diavoli' si alte ponegriri mai dure pe oamenii de alte credinte mai pot vorbi de iubirea de aproapele. Sau aproapele nostru este doar cel care e ortodox si calendarist?!

Exact, asta ma tot interb si eu.

Una este sa spui ca ortodoia e calea dreapta, calea regala sa zicem, si alta sa ii injuri pe toti si sa zici ca numai ortodocsii se vor mantui, ceilalti sunt niste mincinosi manipulatori vanduri diavolului etc etc.

Discutiile de pe firul asta si alte cateva despre ecumenism - eu ii zic mai degraba ecumenie, pentru ca ismul are aroma de ideologie - sunt infructuase aici, dupa parerea mea, pentru ca atrag mai ales userii antiecumenisti feroce, cu care e greu de discutat. Eu una m-am lasat pagubasa, pentru ca imi fac rau si nu cred ca aduc ceva pozitiv.

tazy74 17.12.2009 12:10:02

Stilist esti tu pentru ca voi ati schimbat calendarul

Citat:

Daca ai avea pura curiozitate sa vezi ce inseamna stilist cred ca te-ai intrista. Stilist baiete inseamna intemeietor de stil. Adica unii ca MASONUL MELETIE METAXAKIS sau ca jidovul ELIE MIRON CRISTEA. Aia inseamna stilist baiete. Ceea ce scrii tu aici PUTE a prozelitism STILIST pentru ca accepti invataturile MASONILOR.

Un mare stilist Sf. Marcu al Efesului spunea asa:
"Învățăturile dascălilor apuseni nici nu le cunosc, nici nu le primesc, încredințat fiind că sunt înșelătoare. În materie de credință ortodoxă nu există compromis. Distrugerea credinței obștești este pierzarea de obște a tuturor. Chestiunile credinței ortodoxe nu admit iconomia. Niciodată nu s-au îndreptat cele bisericești prin soluții de mijloc. Între lumină și întuneric poate cineva să spună că există ceva de mijloc, numit înserare sau amurg; dar intermediere între adevăr și minciună nu poate nimeni să gândească, oricât s-ar strădui. Mijloc de împăcare între adevăr și minciună nu există! În problemele de credință nu încape pogorământul și iconomia, deoarece pogorământul provoacă împuținarea credinței. Asta ar fi egal cu a spune: „Taie-ți capul și du-te unde vrei”.

Iar un altul Sf. Ioan Gura de Aur asa spunea:
"Dacă cineva contraface măcar o mică parte a chipului regelui pe moneda regală, în felul acesta o falsifică; la fel și în credința cea adevărată, acel care va schimba chiar cât de puțin în ea, o vatămă pe toată. Căci dacă, pe de o parte, dogma este răstălmăcită, și înger de ar fi, să nu-l credeți. Nimic nu folosește viața virtuoasă, dacă credința nu este sănătoasă. Dacă episcopul sau clericul este viclean în chestiunile credinței, atunci fugi și leapădă-te de el. Cel care dorește mântuire personală, cel care vrea să fie un adevărat fiu al Bisericii Ortodoxe, acela caută la corabia lui Noe scăpare de potop. Cel care are teamă de trăsnetul strașnic al anatemei, care omoară sufletul și trupul, acela să ia asupra-i dulcele jug al dogmelor Bisericii lui Hristos, să-și îmblânzească îndărătnicia cugetului său, cu ajutorul legilor bisericești și să se supună în toate maicii sale – Biserica… După mine, pacea nu este aceea care se ține pe saluturile și mesele comune fără rost, ci pacea întru Dumnezeu este cea care vine de la unirea duhovnicească."

Asa ca baiete nu mai privi la TV Trinitas si nu mai citi numai Ziarul Lumina pentru ca este posibil sa treaca pe la tine diavolii arhiconi (adica cei teologi) si sa te intunece si mai rau.

Monachos 17.12.2009 15:23:56

Eu indraznesc sa spun ca tocmai incultura teologica e cea mai paguboasa... si mai draceasca decat sa stii teologie. Tocmai din nestiinta se ajunge la o slaba pregatire a clerului si la abuzuri sau erezii.

Fani71 17.12.2009 15:28:14

Citat:

În prealabil postat de Monachos (Post 192139)
Eu indraznesc sa spun ca tocmai incultura teologica e cea mai paguboasa... si mai draceasca decat sa stii teologie. Tocmai din nestiinta se ajunge la o slaba pregatire a clerului si la abuzuri sau erezii.

Si mai grava este insa o semicultura teologica. ;-) Sau o cultura teologica prost facuta.

Monachos 17.12.2009 16:00:03

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 192141)
Si mai grava este insa o semicultura teologica. ;-) Sau o cultura teologica prost facuta.

Asta e de la sine inteles!
Si asta o vad eu cel mai bine la calendaristii nostri (slatiorenii) intre care niciunul n-are niciun pic de pregatire teologica si aici ma refer la cler.

REBUS 31.12.2009 19:25:21

Citat:

În prealabil postat de tazy74 (Post 192035)
dar mai ales cum Patriarhul Daniel are grija sa implineasca pas cu pas planurile masoneriei de a subjuga ortodoxia romaneasca.

Dumnezeu sa-i ierte si sa se milostiveasca de ei

Ps. X V
Sorții au făcut ca B O R să poată
birui C M B, care “democratic”
vor cunoaște lucrarea amăgirii ?!
aPOC V / II Tesaloniceni 2, 11-12

IoAn XV 14 - 17 XVI John
LA MULȚI ANI
IVI I O ! ! .
A cu M
IoAn
XVI
31+32

cristian67 07.12.2010 12:37:59

Ecumenismul este erezia tuturor ereziilor.Caderea Bisericii prin slujitorii ei.Cozile de topor ale apusului.Numai putregaiul cade din BISERICA ORTODOXA,fie ei arhierei,preoti de mir,calugari sau mireni.Inapoi la Sfanta Traditie,la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti,ale celor 7 sinoade ecumenice,altfel la iad-cu arhierei cu tot.Fereasca Dumnezeu.

Fani71 12.12.2010 23:45:26

Voi, cei care sunteti atat de antiecumenici ca spuneti ca este pacat sa ne rugam impreuna cu cei de alte confesiuni.
Un exemplu rupt din viata.
Sotul meu este ortodox insa provine dint-o familie catolica ' a trecut el la ortodoxie in prima tinerete) credincioasa.
Mama lui a murit saptamana trecuta. Sigur, slujba de inmoirmantare a fost catolica.
Voi sunteti de parere, banuiesc, ca ar fi trebuit sa refuze sa mearga la inmormantarea propriei mame?
Sigur ca am fost la inmormantare, ba chiar am si canat "aleluia' si el a citit la un moment dat o rugaciune ortodoxa pentru morti.

Dumnezeu sa va ajute si sa va lumineze inimile in perioada Craciunului, tuturor, ca nu ura si vrajba sa primeze in relatiime dintre noi, oricare ar fi diferentele de opinie si credinta, ci respectul, bunavointa si dragostea.

Miha-anca 13.12.2010 00:29:52

A spus cineva ca nu e voie ca ortodocsii sa mearga la o inmormantare catolica? Nu.
Deci sa nu confundam...

Noesisaa 13.12.2010 00:45:59

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 312627)
A spus cineva ca nu e voie ca ortodocsii sa mearga la o inmormantare catolica? Nu.
Deci sa nu confundam...

Dar s-a spus ca nu ai voie sa te rogi cu ne-ortodocsi, nu? In mod normal la o inmormantare nu mergi doar ca sa faci act de prezenta, ci si sa te rogi pentru cel decedat, impreuna cu cei prezenti, nu?

Fani71 13.12.2010 13:28:57

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 312627)
Deci sa nu confundam...

Deci, ce propui? Sa mergem si sa nu ne rugam, ci sa ne incrucisam degetele?

Sau, alta situatie: sa presupunem ca sotul meu moare. Sa interzicem rudelor catolice sa vina la inmormantare, sub pretext ca noi dreptcredinciosii nu avem voie sa ne rugam cu eterodocsii?

medusa 13.12.2010 13:52:58

ecumenismul este o creatie masonica pentru a distruge identitatea fiecarei religii.

Fani71 14.12.2010 12:44:10

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 312719)
ecumenismul este o creatie masonica pentru a distruge identitatea fiecarei religii.

Toti cei care ganbditi asa sunbteti manati de frica. Va e frica sa pierdeti ceea ce aveti.
Pastrarea credintei nu se face cu frica de a o pierde, ci cu trairea vie cu Dumnezeu.

Adevaratii dusmani ai credintei sunt altii, in zilele noastre: indiferenta, uitarea, prostia, lenea si fanatismul...

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:44:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.