Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre cinstirea Maicii Domnului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2725)

galaditul 23.05.2012 15:27:04

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446760)
Sau, ce explicație dau ei descrierii Maicii Domnului, așa cum i-a fost revelată Sf. Ioan Teologul:

Și-un mare semn s-a arătat în cer: O Femeie a înveșmântată cu soarele; și sub picioarele ei, luna; și pe capul său, o cunună din douăsprezece stele.

Sunteti sigur ca este vorba de Maica Domnului, in acea descriere din Apocalipsa? Despre acea femeie scrie ca a fugit in pustie si a stat acolo 1260 de zile. Cand a facut Maica Domnului asa ceva?

MihaiG 23.05.2012 15:33:24

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446759)
Daca dvs. nu aveti nevoie, eu am. .

Într-adevăr, aveți mare nevoie, dar pentru a vă satisface această nevoie, aveți în primul rând nevoie să înțelegeți că Sfânta Scriptură nu este o carte pe care să o citești și să o înțelegi singur, iar lipsa comuniunii, măcar parțiale, cu Biserica lui Hristos aproape garantează că nu vă veți alege cu nimic bun din Scriptură.

Tot cu Scriptura sub braț umblă și Martorii lui Iehova, și asta nu le garantează nimic. Au și ei oameni la fel de pricepuți să "citească" în paginile Bibliei orice aberație le trece prin cap, la fel cum o ghicitoare poate să vadă în zațul din ceașca de cafea orice i se pare că dorește să audă clientul credul.

ioanna 23.05.2012 15:36:44

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446765)
Care este minciuna mea? Ce vina am eu ca am fost banat de zeci de ori, fiind nevoit sa intru tot cu alt nume (cele utilizate nefiind permise)?

Sper ca de data aceasta sa fiti mai calm si sa respectati regulmanetul formului, pentru ca in masura in care-l respectati, nu veti mai fi banat.

MihaiG 23.05.2012 15:44:42

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446771)
Sunteti sigur ca este vorba de Maica Domnului, in acea descriere din Apocalipsa? Despre acea femeie scrie ca a fugit in pustie si a stat acolo 1260 de zile. Cand a facut Maica Domnului asa ceva?

Evident. Fuga în pustie - fuga în Egipt. În ce privește interpretarea literală a simbolurilor numerice din Biblie o aveți în comun cu Martorii lui Iehova (vezi aberația lor cu cei 144.000).

anita 23.05.2012 15:47:15

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446759)
Daca dvs. nu aveti nevoie, eu am. Asa cum am spus, credinta mea este crestin-apostolica si am nevoie sa cunosc viata si invataturile Sfintilor Apostoli, pentru a calca pe urmele lor (cel putin ca intentie). "Călcati pe urmele mele, întrucît si eu calc pe urmele lui Hristos."(1 Corinteni 11:1). Este un indemn al Sfantului Apostol Pavel. As vrea sa calc pe urmele apostolilor si in ceea ce priveste cinstirea Maicii Domnului. Poate va razganditi si ma ajutati cu exemple din viata si invataturile lor.

Da ,aveti dreptate ,dar la Fapte este vorba de apostoli ,chiar nu intelegeti ? Altfel ar fi spus " faptele Maicii Domnului "

anita 23.05.2012 15:49:12

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446764)
Cine ia Sfanta Impartasanie (hranindu-se cu sangele si trupul Mantuitorului), va putea sa spuna: "nu mai trãiesc eu, ci Hristos trãieste în mine. si viata, pe care o trãiesc acum în trup, o trãiesc în credinta în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe sine însusi pentru mine."(Galateni 2:20)

Sfanta Impartasanie este un act de credinta. Daca nu produce o schimbare in viata ta (pentru ca Hristos sa inceapa sa traiasca in tine), inseamna ca ai luat doar o gura de paine si vin.

La dvs., Sfanta Impartasanie produce schimbari, sau betivul ramane betiv, mincinosul ramane mincinos, etc? Daca da, inseamna ca este cu adevarat Sfanta Impartasanie.

Vad ca ati inteles esenta ,nu va ramane decat sa va intoarceti la credinta in care ati fost botezat de parinti.

galaditul 23.05.2012 15:51:24

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446773)
Într-adevăr, aveți mare nevoie, dar pentru a vă satisface această nevoie, aveți în primul rând nevoie să înțelegeți că Sfânta Scriptură nu este o carte pe care să o citești și să o înțelegi singur, iar lipsa comuniunii, măcar parțiale, cu Biserica lui Hristos aproape garantează că nu vă veți alege cu nimic bun din Scriptură.

Explicati-mi dvs. Scriptura. Aratati-mi (explicati-mi), din Scriptura, faptele si invataturile Sfintilor Apostoli, referitoare la cinstirea Maicii Domnului.

galaditul 23.05.2012 15:53:23

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 446774)
Sper ca de data aceasta sa fiti mai calm si sa respectati regulmanetul formului, pentru ca in masura in care-l respectati, nu veti mai fi banat.

Totdeauna am fost calm si nu am incalcat regulamentul forumului. Interesant este ca altii l-au incalcat (facandu-ma in tot felul) iar cel banat eram tot eu.

galaditul 23.05.2012 15:57:59

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446776)
Evident. Fuga în pustie - fuga în Egipt.

Gresit. Egipt nu este egal pustie. Iar Scriptura spune ca femeia a stat in pustie 1260 de zile (pe care le puteti interpreta cum vreti dvs.).

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446776)
În ce privește interpretarea literală a simbolurilor numerice din Biblie o aveți în comun cu Martorii lui Iehova (vezi aberația lor cu cei 144.000).

Lasati comparatiile diversioniste. Este o doferenta imensa intre AZS si martorii lui Iehova. Eu spun in deplina cunostinta de cauza.

delia31 23.05.2012 15:58:48

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446694)
Dvs. trebuie sa-i atribuiti Maicii Domnului caracteristicile de "nascatoare de Dumnezeu" (de parca o creatura la nascut pe Creator). Abia asa puteti sa o "preacinstiti". Ce ar fi sa invatati sa o preacinstiti considerand-o, foarte simplu, ca fiind cea aleasa de Dumnezeu, prin care sa se intrupeze Fiul? Punct. Fara alte "titulaturi". Mai sunteti in stare sa o preacinstiti?

Domnule Galaditul, ati intrebat ceva in legatura cu Theotokos. V-am raspuns (a cata oara !?) Nu e nevoie sa dati un reply prompt in care sa comentati fiecare fraza. Dar in eventualitatea ca veti fi banat din nou, as dori sa stiu daca atunci cand veti mai reveni cu un alt avatar, o veti lua iar de la capat ignorand tot ce s-a spus pana acum.

Va mai mentineti pozitia ca Maica Domnului nu merita sa fie numita Theotokos, adica cea care L-a nascut pe Dumnezeu ca om, dupa tot ce v-am scris in linkul de mai jos? Merita sau nu merita? Da sau ba?

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...6&postcount=88

DragosP 23.05.2012 15:59:02

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446780)
Explicati-mi dvs. Scriptura. Aratati-mi (explicati-mi), din Scriptura, faptele si invataturile Sfintilor Apostoli, referitoare la cinstirea Maicii Domnului.

Idei puține dar fixe tată!

MihaiG 23.05.2012 16:02:46

Citat:

Iată un prim exemplu: Sf. Evanghelist Luca scrie, în Evanghelia sa, că Arhanghelul Gabriel i s-a adresat Fecioarei Maria cu cuvintele: "Bucură-te Marie, cea care ești plină de har !" Plecând de la această adresare, cum credeți că i se adresau apostolii mamei Mântuitorului lor ? Dumneavoastră vă adresați Maicii Domnului cu aceste cuvinte ?

Același evanghelist ne arată cum i s-a adresat Mariei Elisabeta: „Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău". Plecând de la acest fapt, cum credeți că i se adresau apostolii Mamei Mântuitorului lor ? Dumneavoastră vă adresați Maicii Domnului cu aceste cuvinte ?

Același evanghelist ne arată și cuvintele Maicii Domnului: "de acum mă vor ferici toate neamurile". Oare cum s-au adresat apostolii Maicii Mântuitorului lor, având în vedere aceste cuvinte ?! Dumneavoastră o fericiți pe Maica Domnului ?

galaditul 23.05.2012 16:03:19

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 446779)
Vad ca ati inteles esenta ,nu va ramane decat sa va intoarceti la credinta in care ati fost botezat de parinti.

Am facut un legamant cu Domnul, printr-un botez adevarat, crestin. Eu nu stiu ce au facut parintii mei (doar din povestite). Nu am "participat" la acel "botez" al meu.

Referitor la intelegerea esentei: aceasta vine din cercetarea Scripturii sub calauzirea Duhului Sfant.

MihaiG 23.05.2012 16:06:37

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446787)
Am facut un legamant cu Domnul, printr-un botez adevarat, crestin. Eu nu stiu ce au facut parintii mei (doar din povestite). Nu am "participat" la acel "botez" al meu.

O, ba da, atunci ați participat. Nenorocirea este că la vârsta înțelegerii ați încetat, în mod voit, să mai participați și să vă trăiți viața întru Botezul primit.

galaditul 23.05.2012 16:09:42

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446786)
Iată un prim exemplu: Sf. Evanghelist Luca scrie, în Evanghelia sa, că Arhanghelul Gabriel i s-a adresat Fecioarei Maria cu cuvintele: "Bucură-te Marie, cea care ești plină de har !" Plecând de la această adresare, cum credeți că i se adresau apostolii mamei Mântuitorului lor ? Dumneavoastră vă adresați Maicii Domnului cu aceste cuvinte ?

Același evanghelist ne arată cum i s-a adresat Mariei Elisabeta: „Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău". Plecând de la acest fapt, cum credeți că i se adresau apostolii Mamei Mântuitorului lor ? Dumneavoastră vă adresați Maicii Domnului cu aceste cuvinte ?

Același evanghelist ne arată și cuvintele Maicii Domnului: "de acum mă vor ferici toate neamurile". Oare cum s-au adresat apostolii Maicii Mântuitorului lor, având în vedere aceste cuvinte ?! Dumneavoastră o fericiți pe Maica Domnului ?

Si totusi, nu aveti consemnata nici o fapta sau invatatura a vreunui Sfant Apostol referitor la cinstirea Maicii Domnului? Asa ceva as dori sa-mi aratati si sa-mi explicati. Nu este cazul sa ma plimbati pe dupa cires. Caci, mi-ati redat o intamplare cu Maria si ingerul si o intamplare cu Maria si Elisabeta.

P.S. Scriptura nu-i atribuie niciodata rolul de arhanghel, lui Gabriel. Se spune "ingerul Gabriel".

delia31 23.05.2012 16:11:38

Citat:

Cinstea pe care i-a facut-o Insusi Dumnezeu stabilind cea mai profunda si intima legatura dintre creatura si Creator.
Oare o fi suficient de biblic argumentul asta pentru adventisti si np in general? :39::106:

galaditul 23.05.2012 16:16:25

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446788)
O, ba da, atunci ați participat. Nenorocirea este că la vârsta înțelegerii ați încetat, în mod voit, să mai participați și să vă trăiți viața întru Botezul primit.

Cum am participat? Fara sa cunosc nimic, fara sa cred nimic si fara sa marturisesc nimic?
Am participat la propriul botez fara sa indeplinesc conditiile (auzirea, credinta si marturisirea credintei) lasate de Mantuitorul pentru botezul crestin?

Unde mai pui ca nu eram capabil sa pricep ceva, la data "botezului". Interesanta este afirmatia dvs.: cand am inceput sa inteleg a aparut nenorocirea. Frumoasa pledoarie pentru ignortanta.

galaditul 23.05.2012 16:20:12

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 446791)
Cinstea pe care i-a facut-o Insusi Dumnezeu stabilind cea mai profunda si intima legatura dintre creatura si Creator.
Oare o fi suficient de biblic argumentul asta pentru adventisti si np in general? :39::106:

Blasfemie. L-ati desfiintat pe Domnul Iisus Hristos. El este singura legatura intre Dumnezeu si om. O spune Sfanta Scriptura.

P.S. Incercati ceva clar. Trebuie sa gasiti in Sfanta Scriptura, un singur exemplu de cinstire a Maicii Domnului, de catre un apostol. Gasiti acel exemplu si explicati-l.

MihaiG 23.05.2012 16:23:08

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 446791)

Nu este suficient. Pentru dânsul, ceea ce nu este scris mot-a-mot în Scriptură nu există sau nu e bun. Cu excepția situațiilor când a spus așa EW.

Chiar nu vă dați seama că discutăm cu o persoană care refuză, nu doar să încerce să înțeleagă, ci chiar să asculte, cu unul care face intenționat pe surdul ?

galaditul 23.05.2012 16:25:28

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 446785)
Idei puține dar fixe tată!

Am mai multe idei. Dar, deocamdata, sunt "obsedat" (spre bucuria dvs.) de aceasta, cu faptele si invataturile Sfintilor Apostoli.

De ce sunteti rai cu mine si nu ma scapati de aceasta obsesie? Dati-mi o singura fapta sau invatatura a vreunui apostol, referitoare la cinstirea Maicii Domnului, si gata. Am scapat (si eu si dvs.).

MihaiG 23.05.2012 16:31:09

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446797)
Am mai multe idei. Dar, deocamdata, sunt "obsedat" (spre bucuria dvs.) de aceasta, cu faptele si invataturile Sfintilor Apostoli.

De ce sunteti rai cu mine si nu ma scapati de aceasta obsesie? Dati-mi o singura fapta sau invatatura a vreunui apostol, referitoare la cinstirea Maicii Domnului, si gata. Am scapat (si eu si dvs.).

Vi s-au dat deja mai multe. Începeți să semănați cu un copil încăpățânat care refuză să creadă în atomi pentru că nu-i poate vedea și care se plânge de profesorul de fizică, care, pe lângă că nu i-a putut arăta atomul, i-a mai pus și nota patru pentru că a spus că nu crede în atomi.

Stați jos, aveți nota patru la mariologie.

ioanna 23.05.2012 16:32:00

Citat:

Figura centrala a Noului Testament este Mantuitorul Iisus Hristos , toate faptele oamenilor sunt relationate cu El. Faptul ca mama sa este in plan secund si in general avem putine amanunte legate de viata sa si de relatiile oamenilor cu ea, nu inseamna o nerecunoastere a rolului ei in iconomia mantuirii. Precum pacatul a venit in lume prin Eva, mantuirea avea sa rasara din Maria, noua Eva. Pentru ca Maica Domnului a ajuns sa implineasca scopul pentru care exista intreaga creatie, unind in propria ei viata creatia si creatorul, ea devine mama noastra, a tuturor pamantenilor. Porunca a 5-a a Decalogului ne spune in mod clar si explicit sa ne cinstim parintii.

galaditul 23.05.2012 16:41:07

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446799)
Vi s-au dat deja mai multe.

Mai multe? Care? Ca eu nu am vazut nici una.

Haideti sa incheiem discutia cu adevarul. Sfintii Apostoli, in epistolele lor, nu pomenesc nimic despre Maica Domnului. Iar in cartea Faptele Apostolilor este amintita, o singura data, la inceput (Fapte 1:14), fara a fi vorba de vre-o forma de cinstire.

De ce nu ne invata nimic Sfintii Apostoli (nici prin fapte, nici prin invataturi) despre cinstirea Maicii Domnului?

ioanna 23.05.2012 16:43:27

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446802)
De ce nu ne invata nimic Sfintii Apostoli (nici prin fapte, nici prin invataturi) despre cinstirea Maicii Domnului?

Nu va suparati, dar aveti o gandire atat de reductionista incat te infioara. Aratati-mi un verset unde Sfintii Apostoli spun sa folositi internetul sau aratati-mi unde spun ei sa nu o cinstim pe Maica Domnului, unde spun ei ca nu avem voie sa o consideram mama noastra. Scriptura mentioneaza doar niste momente din viata apostolilor.
Nu arunc discutia in derizoriu, dar se pare ca d-voastra asa ganditi, luati Scriptura in sens imitativ, nu duhovnicesc. Daca noi am imita tot ce apare in Scriptura, nu ar insemna o simpla conformare mecanica fara o crestere ontologica reala?

galaditul 23.05.2012 16:50:14

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 446800)
Precum pacatul a venit in lume prin Eva, mantuirea avea sa rasara din Maria, noua Eva.

Inca o blasfemie. Inca o desfiintare a Celui prin care a venit mantuirea. "Si dupã cum toti mor în Adam, tot asa, toti vor învia în Hristos;" (1 Corinteni 15:22). Nu stiu de unde ati scos dvs. paralele dintrew Eva si Maria, de vreme ce Scriptura vorbeste (in repetate randuri) de Adam si Domnul Iisus Hristos.

Cu sau fara Maria, planul de mantuire s-ar fi implinit, prin jertfa Domnului Iisus Hristos. Fecioare erau destule pe vremea aceea. Sa nu dam omului ce este a lui Dumnezeu. Asta nu inseamna ca o hulim pe Maica Domnului (cum sunteti tentati sa afirmati).

MihaiG 23.05.2012 16:53:01

Citat:

Sfântul Apostol Ioan, cel pe care Domnul îl iubea, ne învață în Evanghelia sa că Domnul, la ruga Maicii Sale, a săvârșit prima minune. Deși, la început, dă de înțeles că nu îl privește, că nu a venit încă timpul, Dumnezeu însăși cedează rugăminții și încrederii Maicii Sale și își arată slava Sa.

Asta ne învață Apostolul despre relația dintre Maica Domnului și Dumnezeu.

Mai departe, același Apostol, la porunca expresă a Domnului, o va lua pe Maria ca să-i fie, sieși și Bisericii, mamă, iar el să-i fie fiu.

Noi, nevredinici cum suntem, am acceptat porunca Domnului, și am luat-o, asemenea ucenicului iubit, pe Maria la noi, să ne fie mamă și să-i fim fii.

Dumneavoastră ați urmat exemplul Apostolului și porunca Domnului ?

ioanna 23.05.2012 16:55:15

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446805)
Inca o blasfemie.

Este prima si ultima data cand va avertizez sa va temperati iesirile! Prin Fecioara Maria a venit in lume mantuirea, adica Domnul nostru Iisus Hristos. Nu cred ca cultul adventist va invata ca Iisus Hristos s-ar fi nascut din alta femeie, nu din Maria.

MihaiG 23.05.2012 16:58:35

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446805)
Cu sau fara Maria, planul de mantuire s-ar fi implinit, prin jertfa Domnului Iisus Hristos. Fecioare erau destule pe vremea aceea. Sa nu dam omului ce este a lui Dumnezeu. Asta nu inseamna ca o hulim pe Maica Domnului (cum sunteti tentati sa afirmati).

Cu sau fără mama dumneavoastră, dumneavoastră tot ați fi existat, și tot adventist ați fi ajuns.

Erau fete destule pe care să le aleagă tatăl dumneavoastră. Ce merit special a avut mama ? Hmm ?! Nu erau fete destule ?

Ce, credeți că dacă aveați altă mamă, nu erați la fel ? De fapt, ce mai contează cine e mama dumneavoastră ? Ce, alta nu v-ar fi putut naște ? Hmm ?!

ovidiu b. 23.05.2012 17:00:48

Editat......

ioanna 23.05.2012 17:06:48

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 446807)
Este prima si ultima data cand va avertizez sa va temperati iesirile! Prin Fecioara Maria a venit in lume mantuirea, adica Domnul nostru Iisus Hristos. Nu cred ca cultul adventist va invata ca Iisus Hristos s-ar fi nascut din alta femeie, nu din Maria.

sau mai explicit, prin Fecioara Maria a venit in lume Mantuitorul ce ne-a adus mantuirea. Inainte de a acuza de blasfemie, ganditi.

galaditul 23.05.2012 17:10:17

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 446803)
Nu va suparati, dar aveti o gandire atat de reductionista incat te infioara.

Am o gandire destul de larga. Dar acum, vreau sa va necajesc cu ideea invataturilor si faptelor Sfintilor Apostoli. Este jenant faptul ca niste credinciosi dintro biserica apostolica nu-i au ca model pe apostoli ci sunt chiar iritati de ideea raportarii la invataturile si faptele lor. Rusinica.

Citat:

Aratati-mi un verset unde Sfintii Apostoli spun sa folositi internetul

Sfantul Apostol Pavel a folosit cele mai moderne mijloace de comunicare, din vremea sa (epistolele - mai ales daca avem in vedere si performantele serviciului de "curierat" din imperiul Roman). Acelasi lucru il facem si noi (ca persoane si ca biserica). Folosim, din plin cele mai moderne mijloace de comunicare.

Citat:

sau aratati-mi unde spun ei sa nu o cinstim pe Maica Domnului, unde spun ei ca nu avem voie sa o consideram mama noastra.

Mergand pe logica aceasta, puteti sa va botezati si porcul din cotet. Caci Sfintii Apostoli nu spun ca nu ai voie asa ceva.

Sfintii Apostoli ne-au aratat, prin fapte repatate si invataturi repetate, ce trebuie sa facem (nu ce sa nu facem).

Ca sa redevenim seriosi, ce intelegeti dvs. prin indemnul: "Caci nu am vrut sa stiu intre voi altceva decat pe Hristos si El rastignit"(1 Corinteni 2:2). Nu vi se pare ca doar Hristos si jertfa Sa ne este deajuns (fara Marii, fara ingeri, etc).?

Citat:

Scriptura mentioneaza doar niste momente din viata apostolilor.

Niste momente prezentate pe 149 de pagini de Scriptura (de la cartea Faptele Apostolilor pana la epistola apostolului Iuda). Cate pagini v-ar fi trebuit ca sa gasiti un singur exemplu de fapta sau invatatura referitoare la cinstirea Maicii Domnului?

Citat:

Nu arunc discutia in derizoriu, dar se pare ca d-voastra asa ganditi, luati Scriptura in sens imitativ, nu duhovnicesc. Daca noi am imita tot ce apare in Scriptura, nu ar insemna o simpla conformare mecanica fara o crestere ontologica reala?

Ce inseamna sa iei Scriptura in sens duhovnicesc? Sa las sa se inteleaga ceea ce Scriptura nici macar nu pomeneste (ci chiar combate)? Se pare ca Sfintii Apostoli nu au fost deloc duhovnicesti. Nu au spus nimic despre atat de trambitata "cinstire" a Maicii Domnului.

ioanna 23.05.2012 17:13:29

gladitul

Tinand cont ca ati mai fost pe acest forum, sub mai multe identitati, am sa caut toate raspunsurile care vi s-au dat, pentru ca n-are sens sa ne tot repetam, cand ridicati aceleasi intrebari.

galaditul 23.05.2012 17:19:05

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 446806)

Dumneavoastră ați urmat exemplul Apostolului și porunca Domnului ?

Eu am urmat exemplu si porunca pe care Domnul a dat-o celorlati 11 apostoli (carora nu le-a spus nimic despre Maica Sa). Este gresit?

Nu vedeti ca explicatia dvs. este trasa de par rau de tot? Interesant este ca nici apostolul pomenit de dvs. (Ioan) nu spune nimic despre cinstirea Maicii Domnului, in epistolele sale.

galaditul 23.05.2012 17:21:08

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 446813)
Tinand cont ca ati mai fost pe acest forum, sub mai multe identitati, am sa caut toate raspunsurile care vi s-au dat, pentru ca n-are sens sa ne tot repetam, cand ridicati aceleasi intrebari.

Nu mai cautati degeaba.Nu veti gasi nici un raspuns. Doar eschivari, invarteli, jigniri, etc. Poate apare acum vreun raspuns competent.

delia31 23.05.2012 17:31:29

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446794)
Blasfemie. L-ati desfiintat pe Domnul Iisus Hristos. El este singura legatura intre Dumnezeu si om. O spune Sfanta Scriptura.

P.S. Incercati ceva clar. Trebuie sa gasiti in Sfanta Scriptura, un singur exemplu de cinstire a Maicii Domnului, de catre un apostol. Gasiti acel exemplu si explicati-l.

Iar va grabiti.
Ne-am obisnuit cu stilul adventist si genul asta de postari cu minim de intelegere (zero barat, de fapt) si maxim de jigniri. Nu ma mir ca ati fost banat de atatea ori.

Este domnul Iisus Hristos unul din Sfanta Treime, nedespartit de Tatal si de Duhul Sfant?
Este.
Si-a luat una din Persoanele Sfintei Treimi, firea umana din fecioara Maria? L-a purtat Fecioara Maria in pantece pe Dumnezeu?
Exista legatura mai intima si mai profunda dintre o creatura si Dumnezeu, dintre o creatura si Hristos-Dumnezeu?

delia31 23.05.2012 17:34:14

V-am intrebat ceva aici.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=130

galaditul 23.05.2012 17:46:44

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 446817)
L-a purtat Fecioara Maria in pantece pe Dumnezeu?

Cum puteti sa intrebati asa ceva?

galaditul 23.05.2012 17:51:01

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 446818)

Va raspund. Este o uraciune sa numesti "nascatoare de Dumnezeu" pe o femeie (indiferent cine ar fi ea).

Maica Domnul L-a nascut pe pruncul (Omul) Iisus Hristos.

Acum , lucrurile fiind lamurite, poate revenim la oile noastre.

delia31 23.05.2012 17:55:48

Citat:

Mai multe? Care? Ca eu nu am vazut nici una.

Haideti sa incheiem discutia cu adevarul. Sfintii Apostoli, in epistolele lor, nu pomenesc nimic despre Maica Domnului. Iar in cartea Faptele Apostolilor este amintita, o singura data, la inceput (Fapte 1:14), fara a fi vorba de vre-o forma de cinstire.

Pentru numele lui Dumnezeu, intelegeti o data ca nu e obligatoriu sa te minunezi in fata tainei. Nimeni nu poate obliga pe nimeni sa cinsteasca si sa iubeasca o persoana. Sunteti liber s-o ignorati, s-o sfidati, treaba voastra, dar va rugam sa ne scutiti de obsesiile si ereziile voastre.

Daca nu scrie in Biblie negru pe alb sa te miri de taina Maicii Domnului, dvs. ce faceti? Nu va mirati, ca doar nu scrie in Biblie. Nu va dati seama cat de reductionist intelegeti voi Scriptura daca o cititi pe gaura cheii?

Nu e obligatoriu sa te minunezi si s-o cinstesti pe Maica Domnului. E doar un semn de alienare, de instrainare a propriului duh de Duhul Sfant. Nimeni nu poate obliga pe nimeni sa-i aduca Maicii Domnului imne de lauda, daca in launtrul lui e strain de taina care s-a petrecut cu Ea.

E o stare nefireasca de blazare, ca privind sa nu vedem, auzind sa nu pricepem, sa nu ramanem muti de uimire, si in starea asta de mirare fiind, sufletul sa nu se bucure, sa nu-i vina sa-i aduca si Maicii Domnului imne de lauda! Valabil si pentru ortodocsi si catolici, nu doar np. Duhul de mortaciune al blazarii, nemirarii si caderii in rutina in fata tainelor e o epidemie transconfesionala.

Impasibilitatea in fata tainelor - o alta implinire a cuvintelor evanghelice ”ca vazand sa nu vada si auzind sa nu inteleaga”.

Daca dvs. insiva nu gasiti argumente in launtrul dvs. pt. a o iubi si cinsti prin imne de lauda pe Maica Domnului, atunci nimeni din afara nu va impune nimic. Iubirea fata de ea NU E OBLIGATORIE, NU SE IMPUNE NIMANUI, se traieste launtric, nu e o teorema demonstrabila prin mijloace empirice si transmisibila dinspre exterior inspre un suflet opac si inchis ermetic.

Iubirea si cinstirea acordata Maicii Domnului nu e altceva decat raspunsul firesc al celor care iubindu-L pe Hristos, nu-si permit s-o sfideze pe Cea care L-a nascut.

delia31 23.05.2012 18:05:13

Citat:

În prealabil postat de galaditul (Post 446824)
Va raspund. Este o uraciune sa numesti "nascatoare de Dumnezeu" pe o femeie (indiferent cine ar fi ea).

Maica Domnul L-a nascut pe pruncul (Omul) Iisus Hristos.

Acum , lucrurile fiind lamurite, poate revenim la oile noastre.

Omul Iisus Hristos e si Dumnezeu. Tot n-ati inteles distinctia dintre fire si ipostas. Mai recititi, poate, poate..
Uraciune e sa negati ca Dumnezeu s-a lasat nascut ca om si ca are o mama numita Theotokos. Si inca si mai mare uraciune, e sa sustineti ca Cea in care S-a salasluit Dumnezeu in toata dumnezeirea Lui, ar fi disparut in nefiinta, ar fi moarta si inconstienta, in timp ce diavolii sunt constienti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:58:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.