Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Exista atomi, celule, microbi? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2885)

calator 26.12.2007 17:56:26

cum adica sa nu credem in ea? medicina stiinta nu este o credinta Doar nu fac poza doctorului si ii pun seara ofrande ca m-a tratat

Chriss-tian78 26.12.2007 18:06:45

Dumneseu lucreaza si prin oameni, chiar si prin medici, si chiar daca ar fi fost vrajitori sau necredinciosi, nu uita ca Dumnezeu lucreaza si prin cei rai(vezi cazul cu SF Ciprian carea a fost un mare vrajitor. Mai degraba aia care se cred "doctori" si folosesc tot feluri de leacuri care nu sunt conforme cu invataturile ortodoxe si nici cu adevarata stiinta a medicinii care acum nu se mai bazeaza pe supositii sau presupuneri ci pe DOVEZI. Spuneai undeva ca la ROMA medicina era ceva urat si asa este pt ca romani nu o pricepeu ea a fost adusa la roma dede un grec, in alte tari din lumea antica era destul de bine dezv si ii se dadea o atentie deosebita (ex in ARABIA).

Traditie 26.12.2007 18:23:32

Nu la Roma ci în tot imperiul roman. Arabia era un tinut salbatic în antichitate, arabii au dobândit cunostinte stiintifice dupa ce au cucerit o parte din provinciile imperiului bizantin.

getaballa 26.12.2007 18:31:03

Citand:"Dumnezeu lucreaza si prin oameni, chiar si prin medici..."
O intamplare adevarata care confirma cele spuse de tine Chriss-tian78:sotul meu bolnav de leucemie limfatica cronica in urma tratamentelor prescrise de medici si , bineinteles de aparitia unor medicamente noi (descoperite in urma unor indelungi cercetari, banuiesc, nu?) si cu ajutorul Lui Dumnezeu ,ca fara El nu se poate face nimic,analizele medicale ale sotului meu, din martie 2007 si pana prezent,sunt in limitele normale.Sa credem, deci in medici , in medicina , aceasta stiinta ca si altele vin in ajutorul omului si vindecandu-l il intareste in credinta.
Cu noi este Dumnezeu !Si laude si multumiri pentru tot ce ne descopera si ni Se descopera noua nevrednicilor."Sa stam bine si sa luam aminte!"

adri 26.12.2007 20:26:02

Citat:

În prealabil postat de Traditie
"Cele nevãzute ale Lui se vãd de la facerea lumii, ÎNELEGÂNDU-SE DIN FÃPTURI, adicã veºnica Lui putere ºi dumnezeire". Romani (1,20)

Citeste ]n contextul pasajului. Nu e vorba de cercetarea naturii ci de cei ce au ajuns la închinare de idoli desi existenta lui Dumnezeu e evidenta din creatie.

Si natura nu e creatie ?

cozia 27.12.2007 05:31:54

...si Iadul este creatia lui Dumnezeu, si lucrind cu acest nivel de creatie nu cred ca ne apropiem de Dumnezeu, iar "calitatea" creatiei de pe pamint nu este decit cu o palma superioara celei din Iad, desi Par. Sofian spunea ca Iadul incepe aici

adri 27.12.2007 14:26:13

Citat:

În prealabil postat de cozia
...si Iadul este creatia lui Dumnezeu, si lucrind cu acest nivel de creatie nu cred ca ne apropiem de Dumnezeu, iar "calitatea" creatiei de pe pamint nu este decit cu o palma superioara celei din Iad, desi Par. Sofian spunea ca Iadul incepe aici

Cred ca ai inteles gresit.
Invatatura bisericii nu e NICIDECUM ca pamantul ar fi un iad mai bun.
"Și a privit Dumnezeu toate câte a făcut și iată erau BUNE FOARTE." Facere (1,31)
Insa odata cu caderea omului in pacat, aceasta a dus si la stricarea naturii.

Suntem chemati sa ne sfintim inca din aceasta viata, si natura din jurul nostru se va sfinti odata cu noi. ("Omul sfinteste locul")

cozia 27.12.2007 17:36:48

Citat:

În prealabil postat de adri
"Și a privit Dumnezeu toate câte a făcut și iată erau BUNE FOARTE." Facere (1,31)

Suntem chemati sa ne sfintim inca din aceasta viata, si natura din jurul nostru se va sfinti odata cu noi. ("Omul sfinteste locul")

Eu cred ca am inteles corect

Invatatura Sf.Parinti spune ca pamintul este pentru om locul unde "piinea"(vezi Mintuirea), ADEVARUL, se cistiga PIN SUDOAREA FRUNTII nu prin a te comporta ca Paris Hilton

...inclusiv Pamintul si Iadul,TOATE ARANJATE IN ORDINE IERARHICA, si care pentru Dumnezeu este la fel de FOARTE BUN

De acord:)

bine spus:)

cozia 27.12.2007 18:49:13

Citat:

Par. Sofian spunea ca Iadul incepe aici

http://www.sfaturiortodoxe.ro/filme-video/pr-sofian-tinerii-si-biserica.php

adri 27.12.2007 19:53:59

Citat:

Citat:

Par. Sofian spunea ca Iadul incepe aici

http://www.sfaturiortodoxe.ro/filme-video/pr-sofian-tinerii-si-biserica.php

:)

Ok. Imi place insistenta ta.
Am vazut mesajul dinainte de vreo ora si aveam cateva remarci dar am renuntat ca ma gandeam ca te plictisesc.

In legatura cu link-ul:
Dupa parerea mea parintele foloseste o exprimare mai flexibila, care poate da nastere la interpretari atunci cand zice ca "Iadul e lumea aceasta". Dar precizeaza mai apoi: "Iadul e IN pamant". Asta inseamna ca Lumea aceasta (pamantul) e iadul PLUS INCA CEVA.

Daca gresesc, Il rog pe Dumnezeu sa ma lumineze.
Mie nu mi se pare ca traiesc in iad.

Inca o parere personala (cu aceeasi rugaminte catre Dumnezeu da ma ierte si sa ma lumineze daca gresesc): Cred ca "Tine mintea in iad si nu deznadajdui" nu e pentru toata lumea ci doar pentru cine poate duce asa ceva. Altfel ar fi spus-o in Evanghelie. Pentru cei pentru care e valabila, intr-adevar "Iadul e lumea aceasta".

calator 27.12.2007 21:46:27

ma indoiesc ca ar fi vorba de calitatea creatiei atunci cand parintele spune ca iadul incepe aici. Cred ca mai degraba este calitatea alegerilor noastre, spre pacat sau spre sfintenie ( la fel de bine si raiul ar putea incepe de aici ).

cristiboss56 27.12.2007 23:42:10

Citat:

În prealabil postat de calator
ma indoiesc ca ar fi vorba de calitatea creatiei atunci cand parintele spune ca iadul incepe aici. Cred ca mai degraba este calitatea alegerilor noastre, spre pacat sau spre sfintenie ( la fel de bine si raiul ar putea incepe de aici ).

Intru totul deacord. Depinde de noi si numai de noi cum ne organizam viata si spre ce valori tindem. DUMNEZEU ne-a dat libertate deplina, depinde de noi cum o folosim. Iadul si Raiul pot avea inceput ca aspect si ca traire, chiar aici in asta lume. Mult mai dureroasa sau mai luminoasa este continuarea drumului ales !

calator 28.12.2007 14:21:06

este totusi interesanta punerea sub semnul intrebarii a relatitatii, ideea iluziei si a desertaciunii acestei lumi.

de fapt realitatea nu paote fi cunoscuta la modul fundamental. Este atomul si insusirile sale real sau e doar un raspuns la perceptia noastra. Analizand particula subatomica cercetatorii au observat ca aceasta era uneori particula uneori unda ( ceea ce in fapt ar fi imposibil caci o particula nu paote avea particularitatile undei si nici invers cele doua fiind opuse. Interesant este ca ceea ce a facut ca aceste particule cuante sa indice uneori proprietatile particulei alteori a undei a fost echipamentul de masurare utilizat de cercetatori. Deci cine a determinat si poate determina ce anume sa fie cuanta? Cercetatorul

Si mai interesant este ca analizand atomul si particulele subatomoce s-a constat c anu au nimic material Sunt doar impulsuri de energie si spatiul dintre ele De fapt moleculele sunt 99,99999... spatiu gol. De fapt ce este realitatea?

Daca evolutionismul il scoate pe Dumnezeu din ecuatia cratiei fizica cuantica vine cu alt gen de ispite ( daca e sa le numim asa) in sensul ca ne transforma pe noi in Dumnezeu Noi suntem cei care creeam lumea/ realitatea Totul este vibratie care prinde forma datorita gandirii noastre. Noi suntem cratorul lumii

Traditie 28.12.2007 15:22:40

Realitatea este Dumnezeu si treaba noastra este pocainta. Daca sunt si altele necesare, ni le va da Dumnezeu, nu trebuie noi sa le cautam.

calator 28.12.2007 17:38:08

asta -i c ain bancul ala cu biletul de la loto Dumnezeu nu ti baga in traista Poate ca tocmai asta face ne da ceea ce avem nevoie

sofiaiuga 30.12.2007 16:24:00

voi cita din cartea EP.DANIIL STOENESCU -MISTAGOGIA VOL 2-LA PAG.92 subcapTEOLOGIA STIINTEI-o viziune ortodoxa:"Teologul descopera ratiunile Scripturii si ale Traditiei mergind pe urmele sfintilor Parinti,iar omul de stiinta,fizician sau biolog,matematician sau astronom,medic sau psiholog,descopera si redescopera legile dumnezeiesti din cartea Creatiei si din natura omului,de la galaxiile cele mai indepartate,care spun slava lui Dumnezeu[Ps.18,1]la miscarile cele mai ascunse ale moleculelor,celulelor si structurii corpului si sufletului uman si al tuturor fapturilor si vietuitoarelor,facindu-ne sa exclamamCit de minunate sint lucrurile Tale Doamne,toate intru intelepciune le-ai facut[Ps.103,25].De aceea laboratorul si catedra omului de stiinta trebuie situate in vecinatatea altarului si amvonului omului si slujitorului Bisericii.
Luca ,doctorul preaiubit[Coloseni4,14]este un astfel de exemplu.
Am incheiat citatul.De altfel tot subcapitolul si toata cartea ,ambele volume ,sint superbe.

Traditie 30.12.2007 18:00:22

Doctorii acelor vremuri erau un fel de vrajitori. În Traditia Bisericii se spune ca Sf. Luca s-a lasat de meseria sa la convertire:

Acesta aflându-se în Teba Beotiei si doctorind pe vremea împaratului Tit Claudie, a aflat pe Sfântul Apostol Pavel si crezând în Hristos, a parasit ratacirea cea parinteasca, si lasându-se de tamaduirea cea trupeasca, s-a apucat de cea sufleteasca.

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/octombrie/octombrie18.htm

Esentialul ramâne ca cine crede în teoriile stiintifice nu se poate ruga si pocai cu adevarat, deoarece rugaciunea cu mintea curata presupune renuntarea la idei preconcepute de orice fel. Acesta e motivul pentru care nu o sa vedeti vreodata un om de stiinta sau medic plângându-si pacatele sau traind evanghelic.

cristiboss56 30.12.2007 19:34:34

Citat:

Doctorii acelor vremuri erau un fel de vrajitori. În Traditia Bisericii se spune ca Sf. Luca s-a lasat de meseria sa la convertire:

Acesta aflându-se în Teba Beotiei si doctorind pe vremea împaratului Tit Claudie, a aflat pe Sfântul Apostol Pavel si crezând în Hristos, a parasit ratacirea cea parinteasca, si lasându-se de tamaduirea cea trupeasca, s-a apucat de cea sufleteasca.

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/octombrie/octombrie18.htm

Esentialul ramâne ca cine crede în teoriile stiintifice nu se poate ruga si pocai cu adevarat, deoarece rugaciunea cu mintea curata presupune renuntarea la idei preconcepute de orice fel. Acesta e motivul pentru care nu o sa vedeti vreodata un om de stiinta sau medic plângându-si pacatele sau traind evanghelic.

Despre Sfantul Pantelimon, totusi este considerat doctor al trupurilor noastre.

calator 30.12.2007 19:39:46

pai asta e o idee preconceputa sa crezi ca un om de stiinta / medic nu se poate ruga cu adevarat sau pocai cu adevarat ca si cum ai putea tu sti cine se pocaieste sau nu cu adevarat

Traditie 30.12.2007 19:59:21

Cristian, documenteaza-te în ce consta medicina antica.

Calator, toti oamenii au aceeasi natura si sunt niste conditii pentru adevarata rugaciune/pocainta:

-totala desprindere de materie si lume, rastignirea fata de orice preocupare lumeasca
-încetarea lucrarilor mintii

În asemenea conditii, diversele credinte, înclusiv credinta în materialism (inclusiv medicina) apare ca un balast celui ce vrea sa se roage.

De fapt asta înseamna credinta în atomi, celule etc: materialism.

MATERIALÍSM s.n. 1. Concepție filozofică potrivit căreia materia este factorul prim, iar conștiința factorul derivat; spec. filozofie marxistă. ♢ Materialism dialectic = știința despre raportul dintre materie și conștiință, despre legile cele mai generale ale mișcării și dezvoltării naturii, societății și cunoașterii, care este în același timp baza filozofică a marxism-leninismului.

seminaristul 30.12.2007 20:43:49

Citat:

Cristian, documenteaza-te în ce consta medicina antica.

Calator, toti oamenii au aceeasi natura si sunt niste conditii pentru adevarata rugaciune/pocainta:

-totala desprindere de materie si lume, rastignirea fata de orice preocupare lumeasca

În asemenea conditii, diversele credinte, înclusiv credinta în materialism (inclusiv medicina) apare ca un balast celui ce vrea sa se roage.

De fapt asta înseamna credinta în atomi, celule etc: materialism.

MATERIALÍSM s.n. 1. Concepție filozofică potrivit căreia materia este factorul prim, iar conștiința factorul derivat; spec. filozofie marxistă. ♢ Materialism dialectic = știința despre raportul dintre materie și conștiință, despre legile cele mai generale ale mișcării și dezvoltării naturii, societății și cunoașterii, care este în același timp baza filozofică a marxism-leninismului.

Traditie c-am duci spre fanatism cu ideile tale, ceva asemanator a patit Charles Perham intemeietorul cultului penticostal care a refuzat ajutorul medical cand s-a imbolnavit zicand ca o sa-l vindece Domnul si s-a "vindecat" cu totul.
Si ce spui de sfintii doctori fara arginti poate si ei erau samani...

Traditie 30.12.2007 21:21:54

Am mai zis ca nu exclud mersul la medic, dar mai mult pentru smerire.

Orice lucru poate face bine sau rau, depinde de motivul pentru care este facut.

Tu în ce crezi ca constau practicile medicinale ale Sfintilor fara arginti? Crezi ca aveau o baza stiintifica sau ca includeau proceduri corecte din punct de vedere al medicinei actuale?

calator 30.12.2007 21:32:56

fiecare cu talantul lui Stefan cel Mare nu a fost un pustinc a fost un luptator si e sfant Orice pacatos se poate mantui , orice medic orice om de stiinta Oricare poate avea momente de rugaciune adevarata

cozia 30.12.2007 22:28:27

Privind din alta perspectiva, cea a puzderiei de cuvinte noi inventate de mintea tehnologizata, Sfintul Antonie cel Mare spunea:

"Omule, fereste-te, stapineste-ti limba si nu inmulti cuvintele ca sa nu inmultesti pacatele"

cozia 30.12.2007 22:36:47

Cred ca in vremurile noastre o mare importanta trebuie acordata poruncii crestine:
"Iubeste-ti aproapele" iubire care are si ramificatii "stiintifice" din moment ce este scris ca iubirea "nu numai ne conduce inimile dar misca soarele si celelalte stele"

cod_gabriel 03.01.2008 14:21:46

Citat:

Eu cred ca nu.

În cartea Facerii nu e nimic despre acest lucru.

Asa-zisele descoperiri ale stiintei sunt mai degraba minunile mincinoase ale proorocului mincinos din Cartea Apocalipsei:

11. Si am vazut o alta fiara, ridicandu-se din pamant, si avea doua coarne asemenea mielului, dar graia ca un balaur
12. Si toata stapanirea celei dintai fiare ea o pune in lucrare, in fata ei. Si face pamantul si pe locuitorii de pe el sa se inchine fiarei celei dintai, a carei rana de moarte fusese vindecata.
13. Si face semne mari, incat si foc face sa se pogoare din cer, pe pamant, inaintea oamenilor...
(capitolul 13)

Si eu cred la fel.
La fel, toata omenirea a crezut in minciuna pierzatoare cum ca Pamantul ar fi rotund, sau ca exista America si Australia. Ba unii chiar cred ca Pamantul s-ar invarti in jurul Soarelui!
Suntem pierduti!

Traditie 03.01.2008 15:39:00

O sa ne lamurim în Ziua Judecatii, nu te grabi sa faci pe desteptul.

oni91 03.01.2008 15:46:17

"Si eu cred la fel.
La fel, toata omenirea a crezut in minciuna pierzatoare cum ca Pamantul ar fi rotund, sau ca exista America si Australia. Ba unii chiar cred ca Pamantul s-ar invarti in jurul Soarelui!
Suntem pierduti! "
hai ca esti haios:D

cod_gabriel 04.01.2008 12:25:45

Citat:

Vai de capul nostru, daca vrem un viitor al ortodoxiei cu asemenea idei.

erzbet 04.01.2008 13:52:33

Daca nasterea este numai lucrarea lui Dumnezeu, iar spermatozoizii,ovulele, sunt inexistente, o inventie a oamenilor de stiinta care nu au ce face, cum se explica fecundarea in vitro?

Trebuie sa recunosc ca m-am amuzat citind acest topic, imi pare rau ca nu l-am descoperit mai devreme. Trebuie sa fim de acord: secolul luminilor a fost dezastrul europei, pamantul nu este rotund, curentul electric nu exista, medicii nu se pot mantui, microbii nu exista, celule, nimic, totul e de la satana! Va rog, continuati

mihaela24 04.01.2008 14:01:51

Stiinta si credinta nu se exclud;normal ca exista celule si microbi si toate minunile ce se petrec sub ochii nostri (fecundarea, nasterea,...) sunt de la Dumnezeu, dar au si un substrat fizic,nu? Sunt si minuni fara substrat doar din credinta cred, dar trebuie cu adevarat sa ai ochii deschisi ca sa le vezi...

anita 04.01.2008 14:18:52

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Daca nasterea este numai lucrarea lui Dumnezeu, iar spermatozoizii,ovulele, sunt inexistente, o inventie a oamenilor de stiinta care nu au ce face, cum se explica fecundarea in vitro?

Trebuie sa recunosc ca m-am amuzat citind acest topic, imi pare rau ca nu l-am descoperit mai devreme. Trebuie sa fim de acord: secolul luminilor a fost dezastrul europei, pamantul nu este rotund, curentul electric nu exista, medicii nu se pot mantui, microbii nu exista, celule, nimic, totul e de la satana! Va rog, continuati

Da ,secolul luminilor a fost un dezastru pentru credinta ,s-a promovat ideea de ateism.
Unii teologi sustin ca de aici a inceput declinul credintei.

calator 04.01.2008 15:20:37

traim in lume nu te poti despinde total de lume si materie prin urmare prima conditie e aceesibila foarte greu A te ruga nu are legatura cu faptul de a crede sau nu in materie. E ca si cum un medic nu s-ar putea ruga fiindca crede in medicina ( pe care o si practica)Dumnezeu stie sufletul omului. Si nu cred ca nu aculta rugaciuea cuiva fiindca crede in stiinta.

Z.Lidia 04.01.2008 16:19:22

Eu am o problema cu exprimarea asta: sa crezi in stiinta. Poate fi inteleasa in mai multe feluri.
Sa crezi in cineva/ceva ar fi sa-l pui pe primul loc in sufletul tau. Asa-i? Sa crezi ceea ce acela zice, sau sa crezi lucrurile derivate din acel ceva in care crezi. Asta nu face sa dispara celelalte lucruri in care nu crezi. Ba, unele lucruri in care nu crezi ca trebuie sa le pui in suflet, sa le asculti, sunt periculoase daca nu le iei in seama.
Ai putea sa le iei in seama pe toate, dar sa nu le dai intaietate, iar unde intervin contradictii cu ceea ce crezi, sa stii ce alegi.
Cand stiinta sau medicina nu poate demonstra ceva, obisnuieste sa aiba mai multe TEORII despre acel ceva. Si sa le lase pe toate (teoriile) sa existe. Totul LOGIC, totul explicabil, pana la un punct. Nu pot fi valabile toate teoriile lasate sa existe de catre stiinta, dar pana la demonstrare pro sau contra, sunt lasate toate. Inclusiv cea a crestinismului, despre aparitia Universului.
Daca cineva crede in stiinta, cu ce se alege? Cu teorii despre univers, teorii despre imbatranire, despre moarte, etc. Dar cu certitudinea existentei microbilor, celulelor, legilor fizicii. Exista insa acel teren al teoriilor inca nelamurite. Acolo intervine credinta. Ideea ar fi sa nu credem doar in stiinta(in logica demonstrabila pe care o avem in fata ochilor).
Cand rostim stiinta, ne gandim la ceva logic, demonstrabil, dar si la acele teorii. Cand rostim credinta, ne gandim la acel ceva pus in sufletul nostru inainte de alte lucruri. La niste adevaruri cunoscute prin alta cale decat cea logica. Poate ca e data omului de la Dumnezeu si credinta.

Traditie 04.01.2008 16:41:23

Vai de capul nostru, daca vrem un viitor al ortodoxiei cu asemenea idei.

Adevarata ortodoxie e viata evanghelica iar viata evanghelica e cum am zis (ceea ce te-a scandalizat).

Nu ma mira ca te amuzi. Daca ai fi avut principii de viata cu adevarat crestine ai fi observat ca credinta în descoperirile stiintei abate oamenii de la viata de pocainta, singura care duce la mântuire.

În Apocalipsa se spune ca toti cei ce iubesc si lucreaza minciuna vor fi osânditi. Nu se refera doar la cei care mint ci la cei care iau adevarul drept minciuna si minciuna drept adevar.

traim in lume nu te poti despinde total de lume si materie prin urmare prima conditie e aceesibila foarte greu A te ruga nu are legatura cu faptul de a crede sau nu in materie. E ca si cum un medic nu s-ar putea ruga fiindca crede in medicina ( pe care o si practica)Dumnezeu stie sufletul omului. Si nu cred ca nu aculta rugaciuea cuiva fiindca crede in stiinta.

Mântuitorul a zis sa lasam toate si sa-I urmam. Nu exista alta vietuire crestina.

Da, se poate ruga si medicul, sau pagânul, dar nu e rugaciune curata. Cine are idoli în minte (stiinta, zei etc) nu se roaga lui Dumnezeu ci acelor idoli, fiindca credintele care sustin diverse legi ale existentei de fapt tagaduiesc pe Dumnezeu a Carui vointa e adevarata lege a existentei oricarui lucru.

erzbet 04.01.2008 17:52:30

Citat:

În prealabil postat de anita
Citat:

Da ,secolul luminilor a fost un dezastru pentru credinta ,s-a promovat ideea de ateism.

Intr-adevar, un dezastru sa lupti pentru desfiintarea privilegiilor feudale, pentru libertatea sociala, sa lupti pentru dezvoltarea si raspandirea culturii in cadrul maselor. Stii ce afirmi de fapt? Faptul ca dezvoltarea culturii este echivalenta cu ateismul. Normal ca de aici a inceput declinul, dar nu al credintei, ci al puterii bisericii. Este si normal ca biserica sa condamne secolul XVIII....

Chriss-tian78 04.01.2008 18:13:30

de unde sty ca nu au rugaciune curata, esty duhovnic??:hmmm:
parerea mea e ca te inseli amarnic. Daca toate stiintele se inteleg prin lumina lui Hristos nimic nu e rau, e rau atunci cand cineva lucreaza fara Hristos.

Traditie 04.01.2008 19:13:55

Citat:

În prealabil postat de Chriss-tian78
parerea mea e ca te inseli amarnic. Daca toate stiintele se inteleg prin lumina lui Hristos nimic nu e rau, e rau atunci cand cineva lucreaza fara Hristos.

Rugaciunea curata înseamna lipsa gândurilor.

erzbet 04.01.2008 19:20:44

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Chriss-tian78

Rugaciunea curata înseamna lipsa gândurilor.

Asta e cel mai inteligent lucru pe care l-am citit in tot acest topic. Ai mare dreptate aici.

Maria_Sofia 04.01.2008 19:37:12

Citat:

În prealabil postat de anita
Citat:

dezastru este si declaratia drepturilor omului si cetateanului,si ideea de natiune,de stiinta a politicii,de sakvare a omului din mizeria impusa de o nobilime care sapa statul mana in mana cu biserica ambele fiind roase de putregaiul ignorantei desfraului si analfabetismului.ce este dezastruos in promovarea adevaratelor valori si anume:libertate egalitate si proprietate,modernizarea scolilor.epoca luminilor a fost baza ideologica a marilor revolutii care au scimbat lumea.si nu era vorba de ateism in epoca luminilor ci de rationalism si deism,care dupa revolutia franceza a dus la laicizarea totala a statului care i-a dus pe unii la ateism.cred ca dezastruos este faptul ca miscarea nu afost suficient de puternica incat sa anihileze de tot habotismul si ignoranta si de ce sa nu ii spunem pe nume porostia si orizontul limitat de ev mediu care exista in statele subdezvoltate ca al nostru...

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:37:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.