Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   PROPUNERE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2956)

cristiboss56 15.01.2008 16:06:00

Citat:

În prealabil postat de irina77
E stiintific un astfel de experiment? Mi se pare ca razi de mine.
Uite ce recunosc unii care nici macar nu sunt crestini:
"Din cauza unor pori care exista in mod natural in latexul de cea mai buna calitate (si care au diametrul de pana la 50 de ori mai mare decat diametrul unui virus HIV), precum si datorita unor defecte de fabricatie, depozitare, intretinere sau folosire, exista riscul transmiterii infectiei cu HIV chiar in conditiile folosirii prezervativului. Aceasta metoda preventiva relativa este insa promovata atat de agresiv datorita faptului ca se considera ca monogamia si abstinenta de la relatiile sexuale premaritale sunt concepte perimate, pe care majoritatea nu le mai respecta azi." (de pe un site oarecare de sanatate pentru femei).

Spui exista riscul ! Da dar cand este riscul mai mare , atunci cand se foloseste prezervativul sau atunci cand nu se foloseste. Ramanem la prima varianta care este mult, mult mai sigura. Si pana la urma HIV-ul este contactat in relatiile intamplatoare, in desfrau. Aici vorbim de avorturi, de crima in sine .

irina77 15.01.2008 16:16:44

Nu spun eu, era un citat al celor care stiu ce spun. Daca ai fost atent la discutie, s-a deviat de la subiectul avort si s-a ajuns la contraceptie ca prevenire. Si am spus ca aceasta educatie pt contraceptie este de fapt o agresiune asupra tinerilor, pentru a-i ispiti, pentru a-i face de fapt sa cada mai usor, mai fara grija. Agresiunea e foarte bine gandita si de sus dirijata, pentru desfraul este o patima care slabanogeste omul in general foarte mult, si a face "educatie sexuala" in masa inseamna de fapt a tinti la puterea si durabilitatea unui neam in sine. Si stiu ce spun.

vsovi 15.01.2008 16:35:06

domnule, poi abstinentza e la fel de grava daca nu mai grea patima ca shi sexul protejat sau liber ca dezvolta balaurele exact spre punctul culminant adica tot spre sex protejat sau liber. la Hristos nu e vorba de abstinentza, ci a spus foarte clar ca e pacat oriunde l-ai intalni acest drum, in familie, intre copii sau orice tip de relatzie, chiar vitro sa fie ea. Deci daca te gandeshti ca vreodata sa faci sex inseamna ca te-ai decis deja sa pacatuieshti shi in inima ta ai shi savarshit pacatul, chiar daca eshti la camin shi vrei sa te casatoreshti cu colega de joaca sa avetzi copii... Deci vreau sa spun, bineintzeles cu modestie shi fara acuze cuiva ca abstinentza este shi ea pacat, bineintzeles in masura in care abstinentza este ashteptarea pentru a avea relatzii sexuale cu unicul partener de viatza cu care te cununi. Problema nu este ca vei pacatui pentru a aduce pe lume copii ci ca dumneata crezi ca nu ai pacate shi nu te mai pocieshti niciodata pentru ca facut dragoste doar pentru a avea copii. Dar asta este un pacat. Nu afirm eu, ca eu chiar n-am habar, dar asha mi se pare ca se intzelege din scripturi.... poate ma inshel, oricum Dumnezeu tzine in seama pacatele fiecaruia pe care le socoteshte el shi acelora cui le vrea, caci unora le numara shi perii de pe cap, iar altora le ingaduie multe spurcaciuni... caci tainele shi lucrarile sale sunt de nepatruns pentru oameni dar se descopera copiilor... ascultatori.

Glamorous_witch 15.01.2008 16:42:48

Deci,concluzie.....in afara de 2-3% intreaga populatie este pacatoasa in acest domeniu.Dar esti un pic nedrept aici,asexualii nu pot pacatui?

irina77 15.01.2008 16:49:26

:)
adica, vsovi, un fel de "iadul e plin de feciori mandri si raiul de desfranati pocaiti". Asa este, dar spunea un parinte contemporan, "nimeni care s-a pazit curat de acest pacat sa nu cumva sa creada ca a facut-o prin puterile sale, numai Harul lui Dumnezeu l-a pazit!". si "mandria merge inaintea caderii"...

vsovi 15.01.2008 16:58:38

Citat:

În prealabil postat de Glamorous_witch
Deci,concluzie.....in afara de 2-3% intreaga populatie este pacatoasa in acest domeniu.Dar esti un pic nedrept aici,asexualii nu pot pacatui?

poi cine ma crezi tu pe mine sa shtiu sa-tzi raspund la intrebari? aici nu e vorba de asexuat sau eunuc sau lipsa unor hormoni sau organe.... poi ce crezi ca existe organe specifice shi diferentziate? Am impresia ca orice celula itzi poate cadea in pacat chiar daca nu apartzine aparatului genital, shi cu atat mai mult cu cat nu ea este responsabila de greshala ta, in schimb ea itzi este o sluga supusa... shi nu exista acel procent de 2-3% ci este 100% pacatoshi, iar adevaratul procent deshi nu este relevant, dar shi ala al vietzii tale il shtie doar Dumnezeu, daca ar fi interesat de astfel de lucruri, dar poate ca e interesat mai mult de altele... mult mai relevante shi care te caracterizeaza mai bine, din lucruri mai banale.

Glamorous_witch 15.01.2008 17:02:03

Pai,de fapt,o persoana asexuala este o persoana care nu simte atractie sexuala pentru nicio alta persoana.Este o orientare sexuala.Deci,de aceea ziceam,nu pot pacatui in acest aspect al vietii,nu?

vsovi 15.01.2008 17:04:37

Citat:

:)
adica, vsovi, un fel de "iadul e plin de feciori mandri si raiul de desfranati pocaiti". Asa este, dar spunea un parinte contemporan, "nimeni care s-a pazit curat de acest pacat sa nu cumva sa creada ca a facut-o prin puterile sale, numai Harul lui Dumnezeu l-a pazit!". si "mandria merge inaintea caderii"...

:satisfied:

saccsiv 16.01.2008 10:29:44

Folosirea prezervativului este aidoma aruncarii samantei de catre Onan . Dumnezeu a zis : “ Cresteti si va inmultiti “ . Nu a zis : cand te duci la amanta , foloseste o basica , asa , ca precautie .

http://saccsiv.weblog.ro/

vsovi 16.01.2008 12:08:42

Citat:

În prealabil postat de saccsiv
Folosirea prezervativului este aidoma aruncarii samantei de catre Onan . Dumnezeu a zis : “ Cresteti si va inmultiti “ . Nu a zis : cand te duci la amanta , foloseste o basica , asa , ca precautie .

de ce crezi dumneata ca inmultzirea, adica un numar tot mai mare de oameni, mai multzi oameni, se obtzine neaparat prin nashteri de copii rezultatzi prin shtintza shi medicina sau raporturi sexuale? poi daca ne strangem 5-10-15 deja ne-am inmultzit. suntem mai multzi. iar "creshtetzi shi va inmultzitzi" este adresata celorlalte vietzuitoare. in schimb Onan nu pentru lepadare de semantza a fost lasat de Dumnezeu ci pentru ca a urat numele fratelui sau, neridicandu-i aceluia moshtenitori, deci s-a incetatzenit acest termen din numele sau in mod absurd...

irina77 16.01.2008 13:05:14

Ce intepretari sunt acestea? ...
Sfantul IOAN GURA DE AUR:
„Că mulți oameni, din pricina dragostei de bani, nu vor să aibă copii; au mutilat firea; nu-și omoară copiii, dar opresc izvoarele nașterii”. (Omilii la Matei, omilia XXVIII, PSB 23)

„De ce semeni acolo unde nu poți secera?” (Omilii la Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, omilia XXIV)

„De ce semeni acolo unde țarina încearcă a strica rodul, unde sunt multe doctorii de stârpire și unde de multe ori copilul este omorât mai înainte de naștere? Iată, deci, că și pe acea desfrânată n-ai lăsat-o să rămână desfrânată, ci ai făcut-o și ucigașă de om! Ai văzut cum din beție izvorăște desfrânarea, iar apoi din desfrânare iese omorul? Ba chiar mai mult și decât omorul, căci nici nu am cuvinte îndeajuns pentru a numi asemenea faptă criminală, de vreme ce nu numai că pe copilul născut îl omoară, ci îl împiedică chiar de a se naște. Deci de ce îți bați joc de darul lui Dumnezeu și te lupți împotriva legilor Lui, iar ceea ce este binecuvântare tu alungi ca pe un blestem?” (Omilii la Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, omilia XXIV)

„După cum aceia (sodomiții – n.n.) născociseră o împreunare nerodnică, ce nu sfârșea cu facerea de copii, tot așa a făcut și Dumnezeu pedeapsa, făcând pământul nerodnic cu totul și lipsit de orice poamă.” (Predicile despre statui, Partea a II-a, predica a XIX-a)

saccsiv 17.01.2008 10:44:09

Unii Sfinti Parinti spun ca oamenii mantuiti iau locul ingerilor cazuti din vrednicia lor . Nu ca ar deveni ingeri , ci ca ar intregi numarul . De aceea si inversunarea si dusmania ce o au dracii impotriva neamului omenesc .

nimeni 17.01.2008 10:49:30

Biserica a avut intotdeauna atitudine contra avortului. Ioan Gura de Aur mi s-a parut in cateva randuri extremist si cu tot respectul fata de credinciosi acel sfant mi s-a parut rautacios si fara pic de cunostiinta a lumii. Avorturl, din nefericire, este o necesitate a societatii. Am spus din nefericire.

fiecare individ are dreptul sa faca ceea ce doreste cu trupul sau. Dzeu ofera liberul arbitru. Insa in Romania avortul este o boala sociala. Avorturile se fac pe banda. Fara consiliere medicala, psihologica. Te duci la ora 9 si ieis la ora 10. Si ai mai facut un avort. Aceste lucruri nu se intampla in nici o alta tara europeana, oricat de liberale ar fi ele.

Usurinta cu care se poate face un avort indeamna chiar la suportarea lui. Cred ca este o alta grota in sistemul legismativ si medical romanesc. Consider ca pentru un avort ar trebui sa existe un dosar special al fiecarei persopane (care urmeaza sau doreste unul) in parte. Sa existe o evaluarea fizio-psihologica anterioara, consiliere. Sa ii fie prezentate persoanei plusurile de a fi mama si minusurile de a avorta.

irina77 17.01.2008 11:49:20

Citat:

În prealabil postat de nimeni
Avorturl, din nefericire, este o necesitate a societatii. Am spus din nefericire.

fiecare individ are dreptul sa faca ceea ce doreste cu trupul sau.

Uciderea unui copil nu e necesitatea nimanui. Pune-te in locul lui. Sau imagineaza-ti ca ai avea un frate care a sfarsit asa, sa vezi ce sensibil devii fata de "necesitatile societatii"... Fiecare om vine pe lume cu bucata lui de paine, si daca Dumnezeu a facut o minune atat de mare incat sa creeze viata, cu atat mai mult are putere sa ajute la cresterea ei, daca este ascultat.

Fiecare are dreptul sa faca ce vrea cu trupul sau? Nu, in primul rand ca a fost creat de Dumnezeu sa fie templu al Duhului Sfant. Iar trupul copilului omorat si aruncat la gunoi nu este in nici un caz "al sau". Ce liber arbitru are copilul acela?

irina77 17.01.2008 12:03:35

Citat:

Consider ca pentru un avort ar trebui sa existe un dosar special al fiecarei persopane (care urmeaza sau doreste unul) in parte. Sa existe o evaluarea fizio-psihologica anterioara, consiliere. Sa ii fie prezentate persoanei plusurile de a fi mama si minusurile de a avorta.

:dozingoff:

Asta chiar ar fi interesant de aflat. Ce argumente ar convinge o femeie sa nu avorteze? Sigur ca sunt diferente de la caz la caz, dar se poate discuta pe cazuri, in functie de motivele care o duc la avort:
1.Saracia
2.Ignoranta/ comoditatea
3.Respingerea din partea familiei: parinti sau sot/ prieten
4.Carierismul

irina77 17.01.2008 12:04:22

sau alte motive?...

georgeval 17.01.2008 14:40:45

Citat:

Biserica a avut intotdeauna atitudine contra avortului. Ioan Gura de Aur mi s-a parut in cateva randuri extremist si cu tot respectul fata de credinciosi acel sfant mi s-a parut rautacios si fara pic de cunostiinta a lumii. Avorturl, din nefericire, este o necesitate a societatii. Am spus din nefericire.

fiecare individ are dreptul sa faca ceea ce doreste cu trupul sau. Dzeu ofera liberul arbitru. Insa in Romania avortul este o boala sociala. Avorturile se fac pe banda. Fara consiliere medicala, psihologica. Te duci la ora 9 si ieis la ora 10. Si ai mai facut un avort. Aceste lucruri nu se intampla in nici o alta tara europeana, oricat de liberale ar fi ele.

Usurinta cu care se poate face un avort indeamna chiar la suportarea lui. Cred ca este o alta grota in sistemul legismativ si medical romanesc. Consider ca pentru un avort ar trebui sa existe un dosar special al fiecarei persopane (care urmeaza sau doreste unul) in parte. Sa existe o evaluarea fizio-psihologica anterioara, consiliere. Sa ii fie prezentate persoanei plusurile de a fi mama si minusurile de a avorta.

Am inteles ca ai subliniat ca avortul este o necesitate din nefericire, insa mi se pare inuman si imoral sa consider omuciderea ca fiind necesara. Sfantul Ioan Damaschin spune ca este mai important sa vorbesc despre "a fi" (oricum), decat despre "a nu fi"(deloc).

saccsiv 20.01.2008 22:47:40

http://www.gardianul.ro/2008/01/21/stiinta-c54/viata_este_posibila_incepand_cu_a_23_a_saptamana_d e_sarcina-s107707.html

eusssebiu 23.01.2008 22:26:41

AJUTOOOR! proiecte.legi@medc.edu.ro aceasta e adresa de mail unde suteti rugati sa argumentati predarea religiei in liceu. Sa nu lasam ministrul de azi si profesorii atei sa priveze adolescentii de educatie moral-crestina! Cat mai multe mesaje la proiecte.legi@medc.edu.ro DOAMNE AJUTA!

Dia20_diana 23.01.2008 22:42:37

In anul 1990 s-au efectuat 1 milion de avcorturi in Romania. Asta inseamna 4 avorturi la un nascut viu. In numai 10 ani de la legalizarea avortului, in Romania se facusera 11 milioane de intreruperi de sarcina.

"Primul avort l-am facut in 1990. Aveam 17 ani si m-am dus cu mama ca si cum as fi avut o programare la dentist. Am stat la coada. Erau atatea femei care faceau avort incat mi s-a parut o interventie ca oricare alta. Eram o pustoaica;imediat dupa aia am plecat la mare.Pana acum am facut 5 avorturi.Primele 3 le-am facut in acelasi loc.Erau femei acolo care faceau o data la 2 luni. In comparatie cu ele stateam bine.Un avort la 2 ani. Mi se parea rezonabil. Am crescut in Bucuresti, am facut o facultate...nu am sub nici o forma scuza lipsei de educatie. Nu am de fapt nici o scuza. Acum stiu ca era, pur si simplu, dovada mea de nesimtire si prostie."
1999, Bucuresti
M.C. 28 de ani

este un fragment dintr-un articol din revista TABU, revista a aparut prin septembrie, dar m-a impresinat atat de mult incat am pastrat revista

Dia20_diana 23.01.2008 22:45:49

[size=3][b] O LUME NENASCUTA
46 milioane de avorturi in lume in fiecare an
19 milioane efectuate in conditii mizere
25% din populatia lumii traieste sub interdictia avortului

Dia20_diana 23.01.2008 22:55:09

[b]16% din tarile in curs de dezvoltare au legalizat avorturile

AFRICA
4,2 milioane de avorturi ilegale in fiecare an
peste 40% dintre mortile materne din lume
Adolescentele intre 15 si 19 ani-un sfert dintre avorturile ilegale
60% dintre avorturile ilegale din Africa se inregistreaza la femeile sub 25 de ani

ASIA
daca in India si Nepal avortul este considerat legal, in Insulele Filipine este considerat caz penal
6 milioane de avorturi, din care 1 mil. ilegale, In India, unde avortul s-a legaliza acum 30 de ani
253.000 de morti materne anuale numai in Asia, dintr-un total de 529.000in toata lumea

AMERICA LATINA SI CENTRALA
3,7 avorturi ilegale
rata mortalitatii materne este de 1 la 1.600 in Cuba, unde avortul este legal si de 1 la 29 in Haiti unde este ilegal
In Chile si Ecuador avosrtul este strict interzis. Nu este permis nici macar in cazul in care este necesar pentru salvarea mamei.
Abia in 2006 Columbia a legalizat avortul in caz de viol,incest si in cazurile in care viata mamei este pusa in pericol
"Unsafe Abortion Facts%Figures"-Studiu realizat de Population Reference Bureau, 2006

aceasi sursa

nimeni 24.01.2008 15:48:17

Citat:

Citat:

Avorturl, din nefericire, este o necesitate a societatii. Am spus din nefericire.

Uciderea unui copil nu e necesitatea nimanui. Pune-te in locul lui. Sau imagineaza-ti ca ai avea un frate care a sfarsit asa, sa vezi ce sensibil devii fata de "necesitatile societatii"... Fiecare om vine pe lume cu bucata lui de paine, si daca Dumnezeu a facut o minune atat de mare incat sa creeze viata, cu atat mai mult are putere sa ajute la cresterea ei, daca este ascultat.

Fiecare are dreptul sa faca ce vrea cu trupul sau? Nu, in primul rand ca a fost creat de Dumnezeu sa fie templu al Duhului Sfant. Iar trupul copilului omorat si aruncat la gunoi nu este in nici un caz "al sau". Ce liber arbitru are copilul acela?

Eu ma pun in locul celei care il face. Si incerc sa vad din toate perspectivele. Nu este un copil este un fat. La varsta la care se fac avorturile diferanta nu este foarte mare fata d eun alt fat de la o alta specie asemanatoare.

Am spus ca ets eo boala sociala si necesitate. Ai vrea scumpa mea sa natsi un monstru? Ai vrea sa cresti un copil fara sa ii oferi o bucata de paine? Vorbesc despre cazurile sensibila si despre constiinta. Ai vrea ca fiica ta de 14 ani sa devina mama doar pentru ca nu ai avut curajul sa ii vorbesti despre sexualitate. Toate acestea s-au intamplat.

Nu cred ca este un lucru simplu pentru nimeni.

irina77 28.01.2008 11:22:44

Citat:

Citat:

Citat:

Eu ma pun in locul celei care il face. Si incerc sa vad din toate perspectivele. Nu este un copil este un fat. La varsta la care se fac avorturile diferanta nu este foarte mare fata d eun alt fat de la o alta specie asemanatoare.

Am spus ca ets eo boala sociala si necesitate. Ai vrea scumpa mea sa natsi un monstru? Ai vrea sa cresti un copil fara sa ii oferi o bucata de paine? Vorbesc despre cazurile sensibila si despre constiinta. Ai vrea ca fiica ta de 14 ani sa devina mama doar pentru ca nu ai avut curajul sa ii vorbesti despre sexualitate. Toate acestea s-au intamplat.

Nu cred ca este un lucru simplu pentru nimeni.

1.Defineste "monstru". Dumnezeu nu creeaza monstri. Noi suntem prea egoisti si prea infirmi sufleteste, ca sa catalogam drept monstru pe cineva pe care nu suntem in stare sa-l intelegem si sa-l iubim, poate din comoditate, poate din rautate, poate din prostie... cine stie.

2."Nu este un copil este un fat. La varsta la care se fac avorturile diferanta nu este foarte mare fata de un alt fat de la o alta specie asemanatoare." Esti extrem de sarac informat (a). Studiaza dezvoltarea embrionara, incepand chiar de la primele saptamani de sarcina.

3.Vorbesti de necesitate. Pentru cine si pe baza caror criterii? Spre exemplu, de ce nu a fost o necesitate ca tu sa fi fost avortat/a? De ce a fost necesar sa te nasti?

erzbet 28.01.2008 12:18:57

Am vazut acum vreo 3 zile un reportaj despre ce a insemnat interzicerea avortului in perioada comunista, cate femei au murit si in ce modui oribile. Erau marturii ale femeilor, doctorilor, asistentelor...infiorator. Interzicerea avortului este o crima impotriva societatii, cum a mai zis cineva. Am vazut orfelinate din perioada comunista, in care copiii cu handicap erau mancati de vii de sobolani.

georgeval 28.01.2008 15:15:51

Data fiind aceasta pozitie, poate vreodata Biserica sa admita exceptii? In acele cazuri, tot mai rare, in care alegerea medicala trebuie facuta intre viata mamei si cea a copilului nenascut, este admisibil moral sa se acorde prioritate mamei. Aceasta nu pentru ca ea ar fi o "persoana" integra, in timp ce copilul este doar o "viata potentiala" - deoarece amandoi sunt oameni, in aceeasi masura - ci pentru ca mama isi are locul ei si responsabilitatea ei in familie, unde prezenta sa iubitoare influenteaza direct viata sotului si a celorlalti copii ai sai.
Cu toate acestea experienta ne demonstreaza ca multe mame aflate in pericol au decis pentru nasterea copiilor, iar in ciuda prezicerilor medicale, mamele au trait, asta fiind chiar o dovada a providentei.

Dia20_diana 28.01.2008 22:33:02

Citat:

În prealabil postat de georgeval
Data fiind aceasta pozitie, poate vreodata Biserica sa admita exceptii? In acele cazuri, tot mai rare, in care alegerea medicala trebuie facuta intre viata mamei si cea a copilului nenascut, este admisibil moral sa se acorde prioritate mamei. Aceasta nu pentru ca ea ar fi o "persoana" integra, in timp ce copilul este doar o "viata potentiala" - deoarece amandoi sunt oameni, in aceeasi masura - ci pentru ca mama isi are locul ei si responsabilitatea ei in familie, unde prezenta sa iubitoare influenteaza direct viata sotului si a celorlalti copii ai sai.
Cu toate acestea experienta ne demonstreaza ca multe mame aflate in pericol au decis pentru nasterea copiilor, iar in ciuda prezicerilor medicale, mamele au trait, asta fiind chiar o dovada a providentei.

iar daca ar fi sa o luam la modul cel mai rece posibil, daca se decide sa se aleaga viata mamei si nu a copilului, mama poate avea iar copii in cateva luni, in schimb copilul trebuie sa astepte cel putin 14, 15 ani pentru a putea concepe la randul lui o viata (asta daca ar fi sa se ia in considerare strict scopul perpetuarii speciei)

dar cred ca orice mama(in adevaratul sens al cuvantului) va alege viata copilului ei in loc de viata ei, desi este foarte greu pentru un copil sa creasca fara mama

paraschevaiasi 30.01.2008 01:16:45

Eu am intalnit un barbat ce si-a crescut copilul singur pt ca sotia a murit la nasterea copilului. Dorinta ei a fost sa traiasca copilul. Mare bucurie va primi in cer aceasta mama ce si-a lasat viata pt copilul ei. O adevarata jertfa...
Noi ne iubim prea mult viata si nu ne gandim ca noi pe pamant suferim doar o clipa dar in cer ne vom bucura pe vecie. Cunosc tineri de 20-23 de ani care se lupta pt o viata curata...copiii vor fi ma credinciosi ca noi...e greu sa dai nastere si sa cresti copiii dar credinta si viata duhovniceasca trebe s-o punem mai presus de toate.

roxanica 30.01.2008 09:32:29

buna, sunt roxana , cea care am initiat in urma cu vreo trei luni un topic intitulat AVORTUL. am o experienta destul de nefericita la articolul asta , spre rusinea mea. multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine cu sfaturi pe acel topic. am reusit sa imi revin cat de cat ( dar marcata voi ramane cate zile o sa am - pacatul inantea mea este pururea) alaturi de duhovnicul meu si cu multa rugaciune. in dorinta mea de a incerca sa previn asemenea crime in randul tineretului am facut un cd cu cateva slideuri si un film cu avortul filmat in direct, si l-am dat spre vizionare la doi parinti preoti - unul din ei este calugar si vor sa ma sprijine , ca luand legatura cu profesori care predau religia la clasa a XII a sa le distribuim. poate reusim sa salvam la fiecare 25-30 de elevi macar un copil. acest cd nu este foarte profesional. l-am facut ajutata de un coleg ,pentru ca informatica nu este punctul meu forte. oricum parintii preoti au fost impresionati de mesajul transmis de mine in cele 15 min .speram sa reusim sa sensibilizam la capitolul asta. pacat ca nu se fac emisiuni pe posturile de televiziune avand ca tema avortul. dar cred ca nu au interes stiind ca este o adevarata industrie in acest sens in care unii saracesc duhovniceste si altii se imbogatesc facand averi pe mormintele altora . nu trebuie sa stam nepasatori.

"daca nu iti pasa de pacat pentru ca nu este in corpul tau afla ca si tu esti bolnav ".

saccsiv 06.02.2008 12:34:30

Scrisesem cu alta ocazie despre papusarelul Soros si implicarea sa in formarea noii societati prin fundatiile sale pepiniera de intelectuali sau oameni politici , asta in afara de activitatile sale economico-politice internationale .

Azi voi scrie cateva cuvinte despre un reprezentant al unei familii din grupa GREILOR :
John D. Rockefeller III

In afara de a fi fost membru al Council on Foreign Relations ( cum ii sta bine unui reprezentant ai omniprezentei familii ) , dansul a fost foarte activ pe domeniul , populatie , crestere demografica , controlul nasterilor , familie .

In 1952 infiinteaza si finanteaza Population Council . Cu toate ca a fost controversat , avandu-si radacinile in miscarea “ eugenie “ , consiliul si-a vazut linistit de treaba . Ba in 1968 presedintele sau declara “Eugenic goals are most likely to be achieved under another name than eugenics . “ . Cel mai important obiectiv al sau a fost family planning .

Apoi presedintele Nixon a infiintat Commission on Population Growth and the American Future , cunoscuta ca Rockefeller Commission cu Rockefeller presedinte . Presedintele Nixon a dat o importanta mare acestor comisii , creand cadrul legislativ adecvat functinarii lor dar si pentru punerea in practica a hotatarilor luate de acestea . Se considera de neacceptat realizarea previziunilor ca in 2013 populatia SUA sa ajunga la 400 milioane ( daca se continua ritmul de atunci al cresterii demografice ) .

Ca modalitati importante avute in vedere pentru mentinerea unui numar constant al populatiei se aflau :

Legalizarea avortului prin ABSORTIE

Educatia sexuala in scoli

Equal Rights Amendment – oferirea tuturor eforturilor pentru interzicerea discriminarilor pe baza de orientare sexuala .

Societatea acelor vremuri inca mergea pe tipicul familiei traditionale , dupa modelul traim impreuna ( barbat – femeie , evident ) deci ne casatorim si facem cat mai multi copii , iar majoritatea mireselor aveau sub 20 de ani . Cum noile directive prevedeau o medie de 1-2 copii per familie si nu se puteau steriliza barbatii ca in China , s-a trecut la masuri in forta de alta natura si aceasta au facut-o rasturnand traditiile . Prin urmare a aparut revolutia sexuala , promovarea tuturor perversiunilor ce evita posibilitatea sarcinii , emanciparea moderna a femeii care sa fie de preferat singura si daca e sa se marite , s-o faca de la 30 de ani incolo , largirea la maxim a conceptului de sarcina nedorita ( simplu de realizat daca ii tii pe indivizi departe de biserici care le-ar spune ca-i pacat , daca cuplul nu este casatorit sau se prefera relatiile sexuale trecatoare , pentru a nu te „ lega la cap „ si daca societatea e construita de asa natura astfel incat indivizii sa alerge ca bezmeticii dupa succes si cariere ) . Un factor determinant l-a constituit si legalizarea si incurajarea avortului prin absortie . Nu s-a dorit oprirea lucrurilor aici si s-a extins conceptul de familie si la cuplurile de homosexuali iar prin promovarea ideii in randurile scolarilor ca exista si altceva decat relatii normale barbat – femeie , se spera o crestere a numarului acestora .

De asemenea s-a considerat ca prin oprirea cresterii demografice se rezolva problema health care .

Toate acestea au dus la un efect secundar ce se putea banui dar nu l-a luat nimeni in considerare : imbatranirea populatiei . O schimbare dramatica a raportului populatie tanara si adulta – batrani .

steffiy 06.02.2008 14:29:35

Citat:

În prealabil postat de eusssebiu
AJUTOOOR! proiecte.legi@medc.edu.ro aceasta e adresa de mail unde suteti rugati sa argumentati predarea religiei in liceu. Sa nu lasam ministrul de azi si profesorii atei sa priveze adolescentii de educatie moral-crestina! Cat mai multe mesaje la proiecte.legi@medc.edu.ro DOAMNE AJUTA!

Sau dezbatere publica la www.edu.ro/index.php/articles/c402/ - 24k
Eu cred ca ar trebui sa nu ne lasam. Daca ne lasam, vom ajunge sa ne guverneze religia ateismului si a multiculturalismului. Ma tem ca-s singura care lupta pentru asta. Va mai cer ajutorul, inca o data, pentru ca, in mare parte, cei care intrati aici, stiti ce inseamna credinta ortodoxa.:(

Dia20_diana 09.02.2008 20:31:07

Dar cu doctorii care efectueaza avorturile, ei pot fi acuzati de crima? sau pur si simplu se poate considera ca isi fac meseria? Toata lumea le acuza pe femeile care avorteaza,dar doctorii ce parte de vina au?

ancah 13.02.2008 17:26:59

Pr. Arsenie Boca despre avort:

"V. Despre copiii lepădați

Altă durere mare pe care o aveți voi mamele, dar care atârnă și-asupra taților, sunt copiii lepădați. E păcat strigător la cer! E ucidere la mijloc, nu e ceva mai ușor. E păcat strigător la cer. Ascultați toți cu luare aminte. Sângele lor strigă răzbunare. De aceea nu vei avea noroc cu ceilați ci plâns și jale. Răzbunarea sângelui vărsat se face fără milă, ori că îți ia Dumnezeu și pe ceilalți, ori vor cere însăși capul mamei. Știți bine că aceasta se întâmplă la multe atunci pe loc. Iar aceasta așa se tocmește, că atâta supărare vei avea în casă încât îți pierzi cumpătul și uiți de marea milă a lui Dumnezeu ce o are cu toți păcătoșii. Și se apropie diavolul de tine și-ți bagă-n cap gândul să-ți iei lumea în cap și să-ți faci capătul. Ăsta e glasul împotriva tuturor celor ce fac așa. Mare ispitire pățesc mamele care au ucis copii. Iar dacă vrei să scapi tu și ceilalți copii pe care i-ai făcut trebuie să pui în loc tot atâția copii ai altor femei sărace și să-i botezi. Iar dacă nu, ia-i și botezați gata căci știe Dumnezeu cât te mai ține. Și să grijești de dânșii ca și de copiii tăi, cu îmbrăcăminte și încălțăminte frumoasă, bani de școală, până-s în stare să-și câștige singuri pâinea. Și ce scoți din copiii tăi aceea să iasă și din aceia. Iar toate necazurile ce le vei avea în vremea asta fie pentru ei fie de la ei să le rabzi toate nădăjduind mila lui Dumnezeu, că-ți va ierta păcatul. Căci prin răbdare ispășești păcatul. Iar milostenia cu osteneală biruie înaintea judecății.
Acesta e un cuvânt de mângâiere pentru voi. Dar să faceți ce v-am spus și nu cu tăndăleală. Și să creșteți copii nu numai cu pâinea voastră ci și cu hainele voastre, cu banii voștri. Căci de Dumnezeu nu te poți plăti cu minciuna. Și-ți va spune diavolul că i-ai dat destul. Asta numai ca să te bage dator, ca să-i fi și lui datornic, să nu-ți plătești față de Dumnezeu datoria.
Și să învețe pe cele tinere să nu facă și ele aceleași știind tu câtă frigare în suflet ai pătimit tu pe urmă.
Vrei copii puțini? Nu te atinge de bărbat. Însă ca să puteți face lucrul acesta trebuie să vă înfrânați cu postul, iar eu zic cu foamea. Căci trupului acestuia de pe noi nu-i pasă dacă ne bagă în focul iadului. De aceea ar trebui ca nici nouă să nu ne pese de poftele lui ci să le mai ucidem cu postul.
Te sfătuiește bărbatul să ucizi copiii? Sfatul e ucigaș, nu-l asculta ci mai bine rabdă să fii alungată de la casa lui și va vedea Dumnezeu osteneala ta și nu te va părăsi, că te va milui de vei fi vrednică.
În toate astea de până aici se încurcă oamenii care nu postesc. Căci aceia sunt izbiți de toate relele, după cum au zis Părinții, că toate relele de la stomac încep, după cum văzură-ți iar eu vă spun că și de la brâu în jos."

Z.Lidia 13.02.2008 23:48:49

Citat:

În prealabil postat de Dia20_diana
Dar cu doctorii care efectueaza avorturile, ei pot fi acuzati de crima? sau pur si simplu se poate considera ca isi fac meseria? Toata lumea le acuza pe femeile care avorteaza,dar doctorii ce parte de vina au?

Ginecologii au dreptul sa aleaga daca fac sau nu avort. Unii sunt credinciosi si nu fac. Altii- banuiesc ca ii atrag banii, ca nu duc lipsa de clientela. Legal nu sunt criminali, pentru ca nu incalca vreo lege. Si daca intrebi daca NOI avem dreptul sa ii judecam, din cate stiu eu, noi ortodocsii nu avem acest drept.

erzbet 14.02.2008 13:12:08

Citat:

În prealabil postat de Z.Lidia
Citat:

În prealabil postat de Dia20_diana

Ginecologii au dreptul sa aleaga daca fac sau nu avort. Unii sunt credinciosi si nu fac. Altii- banuiesc ca ii atrag banii, ca nu duc lipsa de clientela. Legal nu sunt criminali, pentru ca nu incalca vreo lege. Si daca intrebi daca NOI avem dreptul sa ii judecam, din cate stiu eu, noi ortodocsii nu avem acest drept.

Apropo de a judeca, am avut parte de o intamplare foarte neplacuta ieri. Am facut o cadere de calciu in metrou,eram in prima zi a menstruatiei si nu ma mai puteam tine pe picioare asa ca l-am sunat pe fratele meu sa ma astepte pe peron. Si cum mergeam sprijinita de el si eram palida, pe strada o femeie tipa la mine "ce ai facut de nu te mai poti tine pe picioare?" cu o rautate in vocea ei, ceva de nedescris. Bunul simt si starea de rau m-au facut sa nu raspund....nu mi se pare normala atitudinea de ostilitate fata de cele care recurg la avort(aici vb de la general, pentru ca in cazul meu nu a fost vorba de asa ceva). Si chiar daca as fi fost slabita in urma unui avort, nu are nimeni dreptul sa ma judece si sa ma agreseze verbal(asa m-am simtit). Este vorba in primul rand de educatie

C-tin 14.02.2008 13:28:20

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Si cum mergeam sprijinita de el si eram palida, pe strada o femeie tipa la mine "ce ai facut de nu te mai poti tine pe picioare?" cu o rautate in vocea ei, ceva de nedescris.

A fost o ispita ingaduita de Dumnezeu pt ati testa rabdarea!
Bine ai facut ca ai tacut! Multumeste-I lui Dumnezeu si nu te mai intreba dece a fost!
Asa, rabdatori cu cei care ne prigonesc ar trebui sa fim toti!

elena2008 14.02.2008 13:33:34

am citit ce s-a scris la topicul asta si la altele pe acest subiect...si am trecut de la o stare la alta. Si eu am vazut copii cu grave malformatii, copii cu anomalii genetice, copii cu retard profund, copii-leguma pe viata....si am plans.

nu avem de unde sa stim cum e mai bine in fiecare caz...

pe cele care ati fost silite sa recurgeti la avort...Dumnezeu sa va ajute si sa va intareasca, ca grea este crucea voastra. iar noi, cei ce n-am trait asa ceva, nu avem dreptul sa va judecam, ca nu stim ce-a fost si ce este in sufletele voastre.

Dia20_diana 14.02.2008 21:57:58

problema consta in educatie, multi parinti nu-si iau copilul sa discute sincer cu el si sa-i expuna riscurile, sa-i spuna clar la ce se expune

elena2008 15.02.2008 08:34:16

da, aveti dreptate. in cazut in care copilul e o greseala de tinerete, nu ai dreptul sa te speli e maini de faptele tale cu pretul vietii lui.

dar greu mai e sa decizi atunci cand afli ca puiul are o malformatie grava, un handicap din cauza caruia nu va avea niciodata o viata normala...

anita 15.02.2008 10:15:14

Citat:

În prealabil postat de oni91
Am auzit cazuri in care fete de varsta mea sau chiar mai mici au ramas insarcinate accidental si apoi au facut avort "ca sa nu-si distruga viata si viitorul"...Stiu ca nu prea sunt in masura sa vorbesc despre asta sau sa judec pe cineva, insa ma intreb ce poate fi mai rau?Sa iti asumi consecintele faptelor tale, sa iti intrerupi studiile pentru a naste si sa renunti la distractiile si lipsa de griji a vietii de licean(/student), pentru ca apoi sa fii judecata de rude si de "prieteni" pentru o perioada, pana cand toate vor trece in final(si apoi chiar exista posibilitatea sa iti continui studiile si sa-ti refaci viata)...sau sa iei viata propriului tau copil si sa traiesti cu mustrari de constiinta pana la moarte?Desi prima varianta include extrem de multe sacrificii si momente grele, eu cred ca a doua este totusi mai rea...si mi se pare foarte trist ca oamenii nu-si mai asuma consecintele greselilor lor, chiar cu pretul uciderii unui suflet...

Eu cred ca si parintii sunt vinovati ca aceste fete au avortat,pt.ca ele sunt foarte tinere .
Cel mai bine era ca aceste fete sa nasca si parintii sa ii ajute la cresterea copiilor.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:32:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.