Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   Parintele Corogeanu - un martir? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3064)

MARIUS_DANIEL 18.02.2008 12:52:21

Deci,pentru a crede ce spune CNSAS despre orice dosar,sa le publice pe un site,integral si apoi mai vorbim,nu sa dea decizii finale si irevocabile ca nu este el Dumnezeu pe pamant.A,si astept in continuare raspunsurile,pentru ca nu ai dat niciunul,ai dat-o numai la intors,cum iti place tie sa faci cand nu ai raspuns...

mirelat 18.02.2008 17:32:51

Marius Daniel si Mirean, dragilor, voi nu aveti de gand sa va impacati odata si odata?? vai chiar sunteti crestini si va mai si rugati?!

mirelat 18.02.2008 17:35:33

Citat:

În prealabil postat de valerian
Fratilor, haideti sa lasam polemicile la o parte ca oricum nu aduce folos nimanui, dupa cum se vede fiecare ramane la parerea sa.

da, subscriu si eu. dar am o intrebare ptr dvs: sunteti cumva monah? nu de alta, dar sa stim cum sa ne adresam si la ce sa ne asteptam. multumim!

Mirean 18.02.2008 17:45:21

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Marius Daniel si Mirean, dragilor, voi nu aveti de gand sa va impacati odata si odata?? vai chiar sunteti crestini si va mai si rugati?!

Eu nu sunt certat cu nimeni. E drept, se aprinde discutia, dar nu am luat-o nicioadata ca cearta.

mirelat 18.02.2008 17:47:07

Pai draga Mirean, pentru Dumnezeu, nu mai pune paie pe foc!

Mirean 18.02.2008 17:58:05

Citat:

Pai nu pun paie pe foc. Pur si simplu apar o idee, aceea de Ortodoxie, de BOR! nu ai face la fel?

mirelat 18.02.2008 18:01:37

:| nu, pentru ca personal nu ma consider pavaza ortodoxiei, nici a BOR. te rog din suflet, lasa sa se stinga acest conflict personal, pe care tu il vezi doar ca pe un schimb de idei. cred ca e prea patimas ca sa mai insemne ceva.

calator 18.02.2008 18:57:31

poate o sa para ca vin si eu cu gazul dar totusi se fac niste afirmatii care cred ca desi se fac niste afirmatii care seamana a ortodoxie sunt departe de duhul ei.

Spre ex ideea ca daca e vorba de mantuire atunci daca ai castigat mantuirea nu conteaza ca ti-ai pierdut viata E adevarat In schimb acest lucru este real atunci cand este vorba despre o decizie/ alegere si nu o impunere pe fondul lipsei ratiunii Astfel am putea sa "mantuim" zeci de bolnavi psihici Scapa si familia/ societatea de o povara ....

Parintele Corogeanu s-a trezit din fotbalist staret de manastire cu putina experienta in monahism si cu atat mai putina ca preot/ duhovnic. Pentru el aceasta tanara a fost probabil o provocare de a-si pune in practica idei extremiste.... Si iata cat de periculos a fost totul.

Important caa ceasta experienta sa nu se mai repete. Sa o acceptam ca pe o greseala chiar daca nu insemna ca ne dorim ca parintele si maicutele sa fie neaparat aspru pedepsiti. Ca frati ai nostri clar ca ne rugam pentru ei dar din punct de vedere legal situatia trebuie sa fie sanctionata.

mirelat 18.02.2008 20:08:13

unde-i lege, nu-i tocmeala! sa-i dam cezarului ce-i al cezarului!

dar, sincer, cred ca acest subiect tanacu ar trebui clasat. pe forum, ma refer. gaz, paie, spuneti-le cum vreti, poate totusi va abtineti a mai comenta la infinit.

calator 18.02.2008 20:17:01

pe forum ai liberatatea de a-ti exprima opinia Care e problema? Ar trebui sa ma abtin sa comentez deoarece...????

mirelat 18.02.2008 20:19:57

da, bineinteles, daca foloseste la ceva. hai sa nu dam exemplu negativ, dna calator, acum ca barbatii par sa se fi linistit.

calator 18.02.2008 20:24:13

eu nu dau exemplu pozitiv sau negativ Se fac totusi niste afirmatii care trebuie clarificate Aceste afirmatii arata un anumit tip de atitudine, una periculoasa ,,,,, Poate foloseste pentru cei care citesc Nu avem cum sa stim cat si cui foloseste aceste discutii

Poate ca a =l numi pe parinte criminal suna dur...dar de aici si pana la martir...

mirelat 18.02.2008 20:29:34

ceea ce spui tu s-a mai spus de n-ori. cine a avut urechi de auzit, bine, cine nu... nu o sa-l schimbe opinia ta sau a altora care alimenteaza acest subiect.

calator 18.02.2008 20:41:13

poti foarte bine sa nu mai deschizi acest topic E ca si cum noi am fi niste copii care ne certam si tu vii sa faci ordine....

mirelat 19.02.2008 02:10:18

cat esti inca ortodoxa (ca pana una alta esti, parca asa spuneai) ar trebui sa aderi la valorile ortodoxe - printre altele cautarea linistii, in acest caz pastrarea unui status quo - nu la obraznicia protestanta.

MARIUS_DANIEL 19.02.2008 17:27:22

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

Pai nu pun paie pe foc. Pur si simplu apar o idee, aceea de Ortodoxie, de BOR! nu ai face la fel?

Aperi ortodoxia?Pe mine puteai sa ma pacalesti.

Mirean 19.02.2008 19:27:23

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Aperi ortodoxia?Pe mine puteai sa ma pacalesti.

Da, am observat ca esti usor de pacalit... :(

calator 19.02.2008 20:51:27

nu voi accepta si nici nu voi adera la idei care consider ca sunt departe de ceea ce inseamna ortodoxie Faptul ca avem idei diferite si ca uneori mai apar tensiuni insemna ca suntem oameni care pun suflet in ceea ce sustin ceea ce este totusi un lucru bun

sofiaiuga 19.02.2008 21:11:49

Citat:

Nea Mirene,cand vei sta si tu in inchisoare si vei patimi pentru credinta vei avea voie sa vorbesti despre altii si cat de buni sau rai duhovnici sunt ei,dar pana atunci taci din gura ca vorbesti ca intotdeauna numai prostii.Nici ceilalti mari duhovnici nu i-au criticat pe cei care ii spui tu,daramite cine esti tu sa ii judeci?Am mai spus ca tu nu esti decat un aplaudac fara minte al ierarhilor din B.O.R.Si ti-am zis sa nu mai judeci in necunostinta de cauza,fara sa asculti ambele parti!

:):):)MDAAAAAAAAAAAAAA!

sofiaiuga 19.02.2008 21:15:21

Citat:

Citat:

Nea Mirene,cand vei sta si tu in inchisoare si vei patimi pentru credinta vei avea voie sa vorbesti despre altii si cat de buni sau rai duhovnici sunt ei,dar pana atunci taci din gura ca vorbesti ca intotdeauna numai prostii.Nici ceilalti mari duhovnici nu i-au criticat pe cei care ii spui tu,daramite cine esti tu sa ii judeci?Am mai spus ca tu nu esti decat un aplaudac fara minte al ierarhilor din B.O.R.Si ti-am zis sa nu mai judeci in necunostinta de cauza,fara sa asculti ambele parti!

Prietene, Bastovoi a stat in inchisoare? Nu, a stat intr-un institut de boli psihice. Anitulesei a stat in inchisoare? Nu cred... Astia sunt, pentru tine, marii duhovnici? Atunci pr. Cleopa ce este?
Cat despre pr. Calciu...am scris la alt topic ce cred. Oricum, sunt opinii personale, argumentate...

P.S. - Imi place formula ta de adresare "Nea Mirene", dar sa stii ca nu este nevoie de atat condescendenta incat sa imi spui, prescurtat, "nene"

Cat despre pr. Calciu...am scris la alt topic ce cred. Oricum, sunt opinii personale, argumentate...
CA DE OBICEI AI SCRIS ICERCIND SA inseli lumea de pe forum ,DAR nu ai reusit .Argumentele tale ti se par doar tie bine argumentate

sofiaiuga 19.02.2008 21:17:36

Citat:

Citat:

te afli in iselare ,ca de atitea ori!

sofiaiuga 19.02.2008 21:25:16

Citat:

Citat:

rietene, Bastovoi
Pa stat in inchisoare? Nu, a stat intr-un institut de boli psihice. Anitulesei a stat in inchisoare? Nu cred... Astia sunt, pentru tine, marii duhovnici? Atunci pr. Cleopa ce este?

P.S. - Imi place formula ta de adresare "Nea Mirene", dar sa stii ca nu este nevoie de atat condescendenta incat sa imi spui, prescurtat, "nene"

Bastovoi
Pa stat in inchisoare? Nu, a stat intr-un institut de boli psihice
Avem exemple destule in biblie care au ajuns sfinti si au fost pacatosi:SF.MARIA MAGDALENA,SF. MARIA EGIPTEANCA....ETC.Caci cei din urma vor fi cei dintii
Asa ca de unde stii tu ce va fi cu unii de iti permiti sa anticipezi ,ca doar nu esti Dumnezeu!

Mirean 20.02.2008 09:50:55

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
CA DE OBICEI AI SCRIS ICERCIND SA inseli lumea de pe forum ,DAR nu ai reusit .Argumentele tale ti se par doar tie bine argumentate

Cel putin eu am spus din capul locului cine sunt.
Macar eu raman, nu arunc cu pietre in BOR in timp ce ma ascund in spatele unei structuri obscure... Mergi cu Olivian, ca sa fiti doi! Si ne lasa pe noi linistiti in BOR!
Oricum, inselare mai mare decat cea in care te afli tu, pe picior de plecare, fara sa ai macar curajul sa spui unde (de ce oare?) nu cred ca exista...

Mirean 20.02.2008 09:51:56

Citat:

Citat:

Citat:

te afli in iselare ,ca de atitea ori!

Inca nu mi-ai aratat unde gresesc... Desi te-am rugat!

Mirean 20.02.2008 09:53:54

Citat:

Bastovoi
Avem exemple destule in biblie care au ajuns sfinti si au fost pacatosi:SF.MARIA MAGDALENA,SF. MARIA EGIPTEANCA....ETC.Caci cei din urma vor fi cei dintii
Asa ca de unde stii tu ce va fi cu unii de iti permiti sa anticipezi ,ca doar nu esti Dumnezeu!

Era vorba despre cei pe care M_D ii numea "mari duhivnici".
Cred in potentialul de sfat al lui Bastovoi, asa cum cred si ca M_D se la "lumina", isi va reveni si se va intoarce! Sincer!

sofiaiuga 20.02.2008 21:32:38

Citat:

Citat:

Cel putin eu am spus din capul locului cine sunt.
Macar eu raman, nu arunc cu pietre in BOR in timp ce ma ascund in spatele unei structuri obscure... Mergi cu Olivian, ca sa fiti doi! Si ne lasa pe noi linistiti in BOR!
Oricum, inselare mai mare decat cea in care te afli tu, pe picior de plecare, fara sa ai macar curajul sa spui unde (de ce oare?) nu cred ca exista...

eu nu plec NICAIERI SI MAI SINT SI ORTODOXA CONVINSA ,ir despre faptul ca te afli mereu in inselare ,cu sau fara buna stiinta,este din alte postari in care argumentele tale nu sint solide ,CA SI PROBLEMA CU PAR calciu ,in care nu ai avut dreptate si eu te-am combatut cu cartea lui IOAN IANOLIDE ,INTOARCEREA LA HRISTOS.Saau si pe asta o contesti,te pomenesti!

MihaiFloarea 21.02.2008 22:24:00

Salut opiniile cumpătate ale lui Valerian.

Nosam 22.02.2008 02:43:21

Citat:

Citat:

Citat:

rietene, Bastovoi
Pa stat in inchisoare? Nu, a stat intr-un institut de boli psihice. Anitulesei a stat in inchisoare? Nu cred... Astia sunt, pentru tine, marii duhovnici? Atunci pr. Cleopa ce este?

Bastovoi

Parintele Dimitrie Bejan a fost in puscariea ruseasca impreuna cu sute de ierarhi rusi. Adesea se plangea parintele ca nu a vazut vre-un ierarh roman in puscarie comunista... (corb la corb nu scoate ochiul)...
Iar cand a venit in tarb, ierarhi si preoti au adus acuze la adresa lui, de l-au bagat pentru inca 20 de ani la puscarie! ESTE UN SFANT MARTIR! MARTIRIZAT CU COLABORAREA DINTRE ... SI COMUNISM!!! Eiii, asa si cu parintelul Corogeanu!

Mirean 22.02.2008 10:54:07

N-am retinut, pe cine omorase Dimitrie Bejan?

Nosam 22.02.2008 12:44:22

Parintele Dimitrie Bejan nu a omorat pe nimeni. Asa si cu pr. Corogeanu. Stai linistit ca nu era el instare sa faca asa ceva, mai ales la aspectul sau fizic. Dar, nu putem sa ne contrazicem ca a omorat-o, sau nu. Nu putem aceasta pentru ca sunt 2 pareri: pro si contra. Eu mi-am ales-o pe aceasta, tu pe aceea; si nu putem sa zicem 'eu am dreptate si tu nu' pentru ca nu am fost niciunul de fatza. Si nici in justitie nu ai mare incredere in ziua de azi. Defapt, niciodata nu s-a putut aceasta incredere.

Mirean 22.02.2008 14:06:40

Citat:

În prealabil postat de Nosam
Parintele Dimitrie Bejan nu a omorat pe nimeni. Asa si cu pr. Corogeanu. Stai linistit ca nu era el instare sa faca asa ceva, mai ales la aspectul sau fizic. Dar, nu putem sa ne contrazicem ca a omorat-o, sau nu. Nu putem aceasta pentru ca sunt 2 pareri: pro si contra. Eu mi-am ales-o pe aceasta, tu pe aceea; si nu putem sa zicem 'eu am dreptate si tu nu' pentru ca nu am fost niciunul de fatza. Si nici in justitie nu ai mare incredere in ziua de azi. Defapt, niciodata nu s-a putut aceasta incredere.

Pai nu-l judec eu pe Corogeanu. Cazul sau a trecut prin consistoriu si instanta civila.
Nu fac decat sa respect decizia instantelor. Contesti consistoriul, contesti Sinodul? Sau numai instanta civila?

sofiaiuga 22.02.2008 20:05:46

Eu contest instanta civila ,care nu are ce cauta intr0o problema duhovniceasca ,in care si asa nu se pricepe!

Nosam 23.02.2008 17:42:30

Citat:

Eu contest instanta civila ,care nu are ce cauta intr0o problema duhovniceasca ,in care si asa nu se pricepe!

Eu cred ca PARINTELE DIMITRIE BEJAN, care a fgcut 20 de ani puscarie pentru ca la acuzat, intr-un tribunal comunist, mitropolia Iasilor ca tine biserica mereu dispusa rumatorilor, POATE JUDECA ADEVARAT, SI NU INSTANTA CONDUSA TOT DE 'TOT DE DE-AI LOR'.

dorstor 24.02.2008 17:35:19

Cred ca daca s-ar uita cineva in Biblie ar observa ca atunci cand la Iisus Hristos a fost adus un posedat legat in lanturi Mantuitorul a cerut ca acela sa fie dezlegat.Acest
preot Corogeanu a procedat invers.Din punct de vedre crestin comentariile in favoarea acestui preot sunt inutile.Doar din punct de vedere heterodox....Din punct de vedere civil nu poti sa legi si sa infometezi pe cineva pt ca te crezi tu ,,in drept' de a face asa ceva si sa scapi nepedepsit.Si ce mare vitejie: 4femei zdravene si un barbat imobilizand si chinuind o bolnava!Eu pot sa spun ca acest tratament putea sa declanseze moartea.Pe de alta parte acel preot s-a comportat mizerabil incercand mereu, dupa ce a comis acea grozavie,sa discrediteze pe superiorii sai.L-am vazut la televizor si m-am simtit eu penibil ca crestin-ortodox.

ancah 24.02.2008 17:51:35

Aceste comentarii au devenit aproape insuportabile, prin repetitie. Am citit de nenumarate ori aceleasi si celeasi lucruri scrise de diferite persoane, de parca sentinta judecatoreasca nu ar fi suficienta.
Chiar e nevoie sa continuam la infinit pe aceasta tema, devreme ce nu s-a venit de multa vreme cu ceva nou? Cred ca nu.
Multumim celor care au scris dar acum cred ca s-a epuizat acest subiect de discutie.
Dar daca are cineva interesul ca sa se continue, sa ni se spuna si noua de ce.

mirelat 24.02.2008 20:32:31

:) Anca, 99% sunt de acord cu tine. Dar, ca sa fiu (putin) in spiritul moderat al lui Admin, pastrez 1% pentru cei ca dorstor de exemplu, care sunt noi pe forum si vor sa spuna si ei ceva.

ancah 25.02.2008 00:25:05

Si cei noi isi pot spune parerea, dar ar fibine, ca inainte sa citeasca ce s-a scris si pe topicul celalalt despre Tanacu / Corogean, care cuprinde corespondenta membrilor acestui forum pe aceasta tema pe parcursul a mai multor luni. E obositor sa citim iar si iar despre aceleasi lucruri, exprimate cu aceleasi cuvinte.
Ma intreb totusi unde ne duce acest topic? Ne face cumva mai buni, mai smeriti, mai credinciosi sau ne face mai critici si mai barfitori (Scuze!), ca sa inteleg de ce s-a reluat topicul, caci nu s-a venit cu nici o noutate. Corogean e la fel de vinovat/nevinovat, in functie de parerea celui care posteaza. Si doar exista acum o hotarare judecatoreasca. Dumnezeu stie, daca e corecta sau nu. Oricum si Corogean este aproapele nostru. Sa spunem o rugaciune pentru el:
Doamne Iisuse Hristoase, iul lui Dumnezeu, miluieste-l pe Corogean.

Si in acest timp multe alte topicuri interesante asteapta reactii din partea tuturor...

ancah 25.02.2008 12:42:46

Multumesc, Mirela. Atunci sa vorbim despre cauzele bolilor. Iata o tema vasta si de interes pentru toata lumea.
Daca e sa vorbim de cauzele bolilor atunci ar trebui sa vorbim printre altele si de terapia Bach, sau aromaterapea, cum i se mai spune. Sau despre cartea Dr. Jean Claude Larchet, mare cunscator al bolilor spirituale, din care decurg celelalte boli.
Ei, asta da tema de discutat.

ancah 25.02.2008 12:45:23

Poate nu baga nimeni de seama ca am "deturnat" topicul, si continuam pe acesta tema. :)

Mirean 25.02.2008 12:59:27

Citat:

În prealabil postat de ancah
Poate nu baga nimeni de seama ca am "deturnat" topicul, si continuam pe acesta tema. :)

Poti oricand deschide un topic nou pe tema care te intereseaza si lasa libera discutia aici. Multumesc! :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:28:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.