Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   Forumul nostru (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3171)

PadreCory 14.04.2008 12:12:38

Eu nu fac catusi de putin prozelitisc ci dialoghez exact pe chestiuni legate de raportul catolicism-ortodoxie.
Ar fi interesant sa dau aici mesajele de la SSB pe privat.Poate atunci ar recunoaste ca m-a jignit in loc sa dialogheze.A jigni pe cineva nu are nimic de-a face cu o traire crestina(ortodoxa sau catolica).
Patima vine acolo unde nu recunoastem ca trebuie sa exerrsam iubirea aproapelui si umilinta in fiecare clipa.
Daca am recunoaste in chipul fiecarui semen al nostru chipul Mantuitorului nu am mai vorbi cu patima chiar atunci cand nu suntem de acord cu parerile celuilalt, indiferent daca e ecumenist sau nu, ortodox sau catolic.

cristiboss56 14.04.2008 13:32:20

Citat:

În prealabil postat de PadreCory
Eu nu fac catusi de putin prozelitisc ci dialoghez exact pe chestiuni legate de raportul catolicism-ortodoxie.
Ar fi interesant sa dau aici mesajele de la SSB pe privat.Poate atunci ar recunoaste ca m-a jignit in loc sa dialogheze.A jigni pe cineva nu are nimic de-a face cu o traire crestina(ortodoxa sau catolica).
Patima vine acolo unde nu recunoastem ca trebuie sa exerrsam iubirea aproapelui si umilinta in fiecare clipa.
Daca am recunoaste in chipul fiecarui semen al nostru chipul Mantuitorului nu am mai vorbi cu patima chiar atunci cand nu suntem de acord cu parerile celuilalt, indiferent daca e ecumenist sau nu, ortodox sau catolic.

Frate draga, daca esti ortodox convins, nimeni nu are ce sa-ti reproseze . Dar de se confirma masca de care esti acuzat, vei fi fortat civilizat si prieteneste sa scri la topicul specializat pentru a nu creea animozitati si alte tulburari pe forum. Pace si intelepciune ! Monitorizarea a inceput .

ancah 14.04.2008 16:05:43

Eu ii multumesc lui PadreCory, ca ne-a adus in atentie Biserica Greco-catolica, de a carei existente uitasem. Cunoscand anumite lucruri despre BC si BGC, vom fi mai bine in stare sa rezistam valului ecumenic, care va veni ca tavalugul peste noi, la un moment dat. E bine sa ne documentam acum, ca atunci sa stim ce avem de facut.
Scuze, ecumenisti, dar asta e parerea mea.

Leinarius 14.04.2008 16:29:32

"Scuze, ecumenisti, dar asta e parerea mea."

Of... In primul rand scuzele sunt un fel de gasire in treaba, o treaba diferita de iertare. Iertarea presupune iubire, scuzele doar intelegere.
In al doilea rand: stii dumneata cine sunt "ecumenistii"?

Sunt unii care cer unirea bisericilor intr-una singura, fara discernamant sau cu compromisuri... Acestia sunt cei aflati sub amenintarea anatemei...

Sunt dintre cei care nu vor sa stea inchisi in Ortodoxie ci cauta, cu naivitate, poate, sa marturiseasca si sa adevereasca tuturor ca in Biserica Ortodoxa este Adevarul. Acestia sunt vazuti deseori in compania unora socotiti eretici sau schismatici, invinuiti fara dovezi ca ar fi apostati...

De va fi cineva care sa zica: "spuneti crezul papei, cel de la Niceea e depasit", atunci acela va suferi ce este rinduit celor care strica turma.

Pana nu dovedeste cineva prin faptele lui ca s-a lepadat de Biserica eu unul nu ma voi lepada de ei.
Hristos l-a mangaiat pe Petre si dupa ce i-a descoperit acestuia ca se va lepada de El, noi de ce sa nu acceptam macar ca noi putem fi in inselare asupra unor frati mai mari sau mai mici ai nostri si ca putem din orbire sa "vedem" pacate inexistente?

Ce sa avem de facut? Sa facem rascoala in Biserica?
Oare cum e Biserica lui Hristos, ce pe care nici portile iadului nu o vor birui?

Eu am speranta ca nu va ingadui Dumnezeu sa se strice Biserica, si ca, asa cum zicea parintele Cleopa: "doar putregaiul cade din Biserica Ortodoxa"...

De acord ca ecumenismul de dragul ecumenismului e erezie, dar sa nu destramam noi Biserica crezand ca o aparam...

Leinarius 14.04.2008 16:39:22

Pentru a preveni interpretari eronate a celor scrise de mine mai sus:

Nu sunt in favoarea unirii in compromis, nu cred intr-o unire alta decat in Ortodoxie si in spiritul Sinoadelor Ecumenice.

Dar nici nu intorc spatele catolicilor, de exemplu, de ce? - pentru simplul fapt ca multi dintre ei habar nu au ce e Ortodoxia... Iar asta nu ar insemna ca avem ocazia a-L marturisi pe Hristos si nu o facem...

ancah 14.04.2008 16:53:57

Ei, Leinarus, afirmatia mea era adresata unui numar restrans de useri de pe acest forum. Care sunt, se stiu ei insisi, nu trebuie sa-i numesc eu. "Scuzele" aveau ca scop sa nu supar pe cei cu alte pareri in privinta ecumenismului, tema atat de discutata aici.
Nu am nimic impotriva dialogului dintre oameni, care insa la nivel individual nu are repercursiuni asupra tuturor.
Nu ma pot gandi la o rascoala, caci de obicei mieii sunt cei dusi la taiere...
Un lucru e cert: ca Biserica va rezista pana la urma, iar ideea destramarii Bisericii ma inspaimanta si pe mine.
In afara faptelor mai exista si vorbe si ganduri. Cu toate acestea putem pacatui.
Hristos l-a mangaiat pe Petru, pentru ca acesta s-a pocait si a regretat greseala lui.
Dar cine vorbeste aici de lepadarea de aproapele? Nimeni, caci lupta e impotriva duhurilor intunericului, nu impotriva oamenilor.
Eu imi apar propria credinta, nimic altceva.

mirelat 14.04.2008 20:31:24

Citat:

În prealabil postat de Leinarius

Of... In primul rand scuzele sunt un fel de gasire in treaba, o treaba diferita de iertare. Iertarea presupune iubire, scuzele doar intelegere.

bine zis, leinarius! sunt unii pe-aici pe forum care repede se grabesc sa catalogheze colegii de forum in pro si contra ecumenism, cand nici nu-i cunosc cu adevarat!

in ceea ce-l priveste pe PadreCory - raman la ideea ca face prea multa agitatie pe forum de cand s-a inscris... nu vad care este urgenta sa discutam atat despre greco-catolici si papism... mi-ar place sa vad ca are mai mult respect ptr noi ortodocsii care suntem inca in POST.

Mirean 14.04.2008 20:37:14

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

În prealabil postat de Leinarius

bine zis, leinarius! sunt unii pe-aici pe forum care repede se grabesc sa catalogheze colegii de forum in pro si contra ecumenism, cand nici nu-i cunosc cu adevarat!

in ceea ce-l priveste pe PadreCory - raman la ideea ca face prea multa agitatie pe forum de cand s-a inscris... nu vad care este urgenta sa discutam atat despre greco-catolici si papism... mi-ar place sa vad ca are mai mult respect ptr noi ortodocsii care suntem inca in POST.

Frumos ar fi ca pe acest forum sa nu se atace omul, ci sa se discute idea...

mirelat 14.04.2008 20:40:09

intr-adevar, Mirean, iata un deziderat frumos.

ancah 14.04.2008 20:46:50

Mirela, fiecare scrie ce gandeste. Dar daca te deranjeaza atat de mult punctul meu de vedere, poate imi spui ce sa gandesc pe viitor si eventual sa-mi scrii si mesajele mele. Atunci poate nu te va mai deranja persoana mea.
Deci, ce sa gandesc despre ecumenism, Mirela?

PadreCory 14.04.2008 22:50:37

Pe acest Forum se discuta destul de mult despre ecumenism si catolicism in general si eu, ca preot catolic, incerc sa intervin in aceste discutii cu mult respect fata de fratii ortodocsi.

cristiboss56 14.04.2008 23:20:27

Citat:

În prealabil postat de PadreCory
Pe acest Forum se discuta destul de mult despre ecumenism si catolicism in general si eu, ca preot catolic, incerc sa intervin in aceste discutii cu mult respect fata de fratii ortodocsi.

Deci , avem topic special si ar fi cel mai indicat ca acolo sa se discute problemele legate de biserica catolica. Altfel totul are iz de propaganda mascata , tulburand apele pe forumul ortodox. Deci, intelegere intru crediinta crestina si respect pentru cel la care ai intrat in casa, caruia trebuie intr un fel sau altul sa-i respeci regulile .

PadreCory 15.04.2008 00:16:37

Daca s-ar discuta despre catolicism doar pe sectiunea despre "Romano-catolicism" probabil as interveni numai acolo.
Daca Administratorii doresc ca userii catolici sa participe la discutii doar pe sectiunea "Romano-catolicism" cred ca ar fi spus acest lucru.
Pe Forumul catolic ortodocsii participa la discutii acolo unde sunt interesati fara ca cineva sa le puna vreo opreliste.
Frica perpetua de "propaganda mascata" si "prozelitism" mi se par complet nefondate.

mirelat 15.04.2008 02:15:04

Citat:

În prealabil postat de ancah
Deci, ce sa gandesc despre ecumenism, Mirela?

hai sa nu ne mai dam atata importanta una alteia, nu de alta dar cream impresii aiurea aici pe forum.

ancah 15.04.2008 03:56:10

Ar fi foarte bine daca ti-ai urma macar propriul sfat, daca pe al altora il ignori sistematic.

7th_Brigade_TzHL 17.04.2008 12:28:16

Psalmul 132
1. Iată acum ce este bun si ce este frumos, decat numai a locui fratii impreuna!
2. Aceasta este ca mirul pe cap, care se coboară pe barbă, pe barba lui Aaron, care se coboară pe marginea vesmintelor lui.
3. Aceasta este ca roua Ermonului, ce se coboară pe munții Sionului, [color=red]că unde este unire acolo a poruncit Domnul binecuvantarea si viata pană in veac. [/color]

alynnna 10.07.2008 20:04:26

Ceea ce imi place cel mai mult :D:D la acest forum este ca unul pune o intrebare.Bun pana aici! Cad pe subiect unul poate doi apoi auuuuuuu vine furtuna de interese, injurii. Oare asta inseamna ortodoxia? Unde e rabdarea? Unde e blandetea? Unde e buna cuviinta? Unde este respectul fata de semen? Au oare credem ca daca suntem in spatele monitorului putem jigni, scrie exact ce ne trece prin cap?:angry::dozingoff: Atunci daca nu postam sa ajutam in durerea, problema, nestinta fartelui de ce mai scriem?? Ahh poate ca doar vrem sa ne auzim vorbind. Mai, mai cum mai uitam ca exista si un sfarsit unde toti vom da seama de cele ce le cam scriem pe aici. Ahh am uitat dar sunt bune toate ale mele semenul greseste, nu eu.???:dontgetit: Acest forum a fost odata o, oaza de liniste. Noi l-am transformat in camp de lupta. :(

cristiboss56 10.07.2008 21:20:28

Citat:

În prealabil postat de alynnna
Ceea ce imi place cel mai mult :D:D la acest forum este ca unul pune o intrebare.Bun pana aici! Cad pe subiect unul poate doi apoi auuuuuuu vine furtuna de interese, injurii. Oare asta inseamna ortodoxia? Unde e rabdarea? Unde e blandetea? Unde e buna cuviinta? Unde este respectul fata de semen? Au oare credem ca daca suntem in spatele monitorului putem jigni, scrie exact ce ne trece prin cap?:angry::dozingoff: Atunci daca nu postam sa ajutam in durerea, problema, nestinta fartelui de ce mai scriem?? Ahh poate ca doar vrem sa ne auzim vorbind. Mai, mai cum mai uitam ca exista si un sfarsit unde toti vom da seama de cele ce le cam scriem pe aici. Ahh am uitat dar sunt bune toate ale mele semenul greseste, nu eu.???:dontgetit: Acest forum a fost odata o, oaza de liniste. Noi l-am transformat in camp de lupta. :(

Oaza de liniste-i tulburata de eruptile , ce unii le provoaca mai mult sau mai putin constient si apoi linistea s-asterne, dar nu pentru mult timp. Si pana la urma urmei, oaza de liniste in asta lume nu prea o sa gasim ,decat in pustie, dar si acolo, linistea-i tulburata, de civilizatia invadatoare. Oricum, acest forum este cu folos si va fi cu folos, atata timp cat va servi ortodocsiei. Si de stam bine a cugeta, nici intr o familie de trei suflete, nu-i liniste deplina tot timpul, dar aici unde cifra miilor e in continua crestere. Temperamente diferite, pregatiri diferite, induhovniciri diferite , pareri diferite ! Suntem o comunitate, o comunitate ce apartine acestei lumi, cu bunele si relele ei. Sa dea Domnul sa fim multi ani impreuna, iar la dreapta judecata sa ni se ierte si cele ce-am gresit, aicî, pe crestinortodox.ro. DOAMNE AJUTA ! +

ancah 11.07.2008 00:09:07

Citat:

În prealabil postat de alynnna

Iti dau dreptate in ceea ce spui. Dar cum sa invatam noi cei mai "intempestivi" blandetea si rabdarea, daca atunci cand e cazul nimeni nu intervine?!? Mi-ar place sa vad pactic cum rezolvati voi cu blandete, intelegere si intelepciune unele situatii ivite pe forum. Veti avea, sunt sigura Žde asta, inca multe ocazii. Deci nu veniti la urma ca vitejii dupa razboi, ci interveniti cu calm si dragoste de aproapele, atunci cand vedeti ca e necesar. Mi-ar place sa invat din experienta voastra. Chiar va rog, caci daca sunt mai multi care iau atitudine, poate se vor rari situatiile de criza.
Iar cei, care iau atitudine, sa aiba grija sa nu sustina, din dragoste prost inteleasa, tocmai pe cel in greseala, ci sa-i explice cum poate mai bine, ca si acesta sa inteleaga unde a gresit. In felul acesta contribuim cu totii la buna "convietuire" pe acest forum. Ar fi tot o forma de respect fata de semen, de a-l ajuta sa revina la linia de plutire. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

cosmin_lovin 11.07.2008 00:10:21

~In temnitele comuniste printre alti oameni de mare valoare si credinta ,era un ateu, si un credincios care sustinea ca Hristos exista si el L~a vazut.Fiind intr~o permanenta disputa la un moment dat ateul l~a intrebat in deradere pe credincios cum arata Hristos pe care sustine ca l~a vazut.Credinciosul i~a aratat: a luat o pozitie solemna iar fata sa murdara si obosita s~a luminat de o lumina nepamanteasca intr~o expresie ce cuprindea toate bucuriile si necazurile acestei lumi.In tacerea ce s~a asternut celalalt a recunoscut impresionat:
~"Da domnule L~ai vazut pe Hristos!"
~Concluzia ar fi ca daca am avea un dram de credinta si iubire,semenii nostri L~ar vedea pe Hristos in toate actiunile noastre,inlusiv in postarile de pe forum.
~Referitor la membri,cred ca la cei care incearca sa n~o afiseze, credinta se vede,se simte, si invers,oricum toti suntem animati de bune intentii chiar cand gresim,cred ca in final ne este de bun folos sufletesc acest Forum Ortodox.Doamne ajuta!+

achimovjan 11.07.2008 07:52:20

Citat:

În prealabil postat de omulet
De vreo cateva saptamani ma tot gandesc...

Pe forumul asta, fiecare din noi are optiuni si preferinte clare. Si de obicei incercam sa ii convingem si pe ceilalti, de cele mai multe ori ca si cum am detine noi adevarul si FARA DUHUL BLANDETII.

Am impresia cateodata ca ascult discutiile in care mai participam (acum 17-18 ani) intre rockeri...

Si atunci ma intreb daca ardoarea asta a noastra nu cumva vine mai degraba din patimi decat din ravna? Sau cati din noi incercam sa ne rugam CU ADEVARAT inainte de a scrie vreun mesaj?

Oare daca ar intra pe acest forum cineva in cautarea lui Hristos, L-ar simti prezent in mesajele celor care ne zicem ortodocsi? Sau citind cuvintele noastre s-ar lasa pagubas?

Dumnezeu este prietenul celor sinceri,celor care cauta adevarul din toata inima,si dusmanul fariseilor,al celor vicleni si ipocriti.Asta nu insemna ca nu ii iubeste si pe ei,insa ei stau cu spatele la Adevar,si cu fata la minciuna,asemenea celui rau.Decio daca suntem sinceri,chiar daca ne enervam,chiar daca ne suparam,"Hristos este in mijlocul nostru"

mirelat 15.07.2008 07:13:30

Citat:

În prealabil postat de omulet
Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
forumul nostru ar trebui sa se opuna RAULUI,asa cum scrie pe siteul

Eu cred ca mai degraba forumul nostru al trebui sa urmeze BINELE. Spunea parintele Porfirie ceva de genul sa nu luptam prea mult cu dracii, ci sa privim intotdeauna la Hristos, ca El ne scapa de cel viclean!

f. bine ai zis, omuletule (poate te mai abati pe aici din cand in cand, de prin drumetiile tale), de atata lupta contra Raului unii au cam uitat ce inseamna sa urmeze BINELE si pe Hristos.

Cu parere de rau o spun ca sunt unii pe aici care stiu f. bine litera legii, dar mai putin traiesc in spiritul ei, nu mai au dragoste ca sa ajunga la sufletele semenilor, nu mai gasesc drumul din cauza mandriei ca ei sunt "asa cum trebuie", iar restul sunt nimic (ca tot zicea cineva ca forumul asta e NIMIC).

ancah 23.07.2008 23:33:48

Poate ar trebui din cand in cand sa meditam si asupra obligatiilor pe care le avem ca membrii ai acestui forum crestin-ortodox:

Se presupune ca dumneavoastra, cei care accesati si utilizati acest forum, sunteti persoane credincioase si cu frica lui Dumnezeu, ca atare nefiind necesare explicatii referitoare la conduita si limbaj. Cu toate acestea, am intocmit o mica lista cu ce nu se va permite pe acest forum al crestinilor-ordodocsi.

Regulament:

* NU SUNT ACCEPTATE DIACRITICELE

1. NU sunt acceptate desconsiderarea bisericii (batjocura, blasfemia)

2. NU sunt acceptate jignirile, injuraturile si orice al gen de expresii vulgare;

3. NU putem accepta pocirea limbii materne, asa cum nu putem accepta nici raspunsurile evazive in cadrul unui topic;

4. NU vrem ca acest forum sa fie plin de anonimi, in consecinta excludem din start existenta unor nick-uri de genul "ortodox", "crestinul", "catedrala", "biserica", "preot", "popa", "frate", "oaspete", "parinte", "maica", "staret", "profet", sau alte nick-uri inspirate din biblie sau carti de cult.

5. NU facem si nu acceptam propaganda ecumenista;

6. NU toleram atacurile la persoana, indiferent de natura lor;

7. NU acceptam decat discutiile ce se desfasoara pe un ton temperat;

8. NU ne este caracteristic noua, credinciosilor in Dumnezeu, sa apelam la invective si alte "arme" de asemenea natura, pentru a ne contrazice.

9. NU se aliaza ortodocsii, unii impotriva altora, ci pur si simplu discutam intre noi, despre credinta noastra.

Prin incalcarea unui punct din prezentul regulament ne facem singuri vinovati de eventuala eliminare a noastra.

Recitind regulamentul, cu care am fost de acord atunci cand am devenit membri, constat cu stupoare ca se incalca la tot pasul, fara ca cineva sa-si faca procese de constiinta, fara ca sa fie atentionat intr-un fel si fara ca sa se ia masuri; incepand cu nick-name-urile, continuand cu atacurile la persoana, propaganda ecumenista, pocirea limbii romane si a ortografiei, manifestari de desconsiderare a bisericii si a invataurilor de credinta, etc.
In concluzie avem o mare libertate de exprimare si nu ne simtim ingraditi in vreun fel de catre admini.

Cuprinsi fiind de zel si daruire, si simtindu-ne ca si atrasi intr-o competitie, uitam de politete si de tonul potrivit comunicarii dintre noi.

Daca adminul ar fi tinut cont de regulament, putini dintre noi ar mai fi existat pe forum astazi.

Tocmai de aceea, fac apel la admin, pentru a reveni asupra eliminarii lui Rafael.

Unii sunt fara experienta si nu stiu sa se stapaneasca atunci cand sunt provocati. De aceea m-am gandit ca ar fi bine sa existe doua avertismente.

Practic, Rafael putea fi eliminat de la prima postare, caci s-a facut remarcat printr-un stil intempestiv. Dar oricat de furtunos a fost, macar a vorbit la obiect, spre deosebire de multi altii.

Evident, minus anatemizarile, pe care nu stiu cine le-a putut lua in serios, caci ce putere avea Rafael sa anatemizeze, nefiind preotul nostru?!? Oare chiar oricine poate anatemiza? Cred ca nu. Si atunci de ce ne-am suparat, daca ne-a spus verde in fata ce greseli facem?!?

In principiu sunt PENTRU excludere cand respectivul user se manifesta anti-ortodox si in general incalca regulamentul. Dar repet: cine nu a facut acest lucru?!?
Dar cand un user este pro ortodoxie 100%, atunci chiar nu inteleg excluderea. Oare e cineva sfant si fara greseala pe forum, ca sa avem pretentii exagerate de la altii?

Eliminarile se fac la cerere, nu din oficiu. Important sa ne gandim mai bine, atunci cand cerem eliminarea cuiva.

Mirean 24.07.2008 13:54:22

Citat:

Poate ar trebui din cand in cand sa meditam si asupra obligatiilor pe care le avem ca membrii ai acestui forum crestin-ortodox:

Se presupune ca dumneavoastra, cei care accesati si utilizati acest forum, sunteti persoane credincioase si cu frica lui Dumnezeu, ca atare nefiind necesare explicatii referitoare la conduita si limbaj. Cu toate acestea, am intocmit o mica lista cu ce nu se va permite pe acest forum al crestinilor-ordodocsi.

Regulament:

* NU SUNT ACCEPTATE DIACRITICELE

1. NU sunt acceptate desconsiderarea bisericii (batjocura, blasfemia)

2. NU sunt acceptate jignirile, injuraturile si orice al gen de expresii vulgare;

3. NU putem accepta pocirea limbii materne, asa cum nu putem accepta nici raspunsurile evazive in cadrul unui topic;

4. NU vrem ca acest forum sa fie plin de anonimi, in consecinta excludem din start existenta unor nick-uri de genul "ortodox", "crestinul", "catedrala", "biserica", "preot", "popa", "frate", "oaspete", "parinte", "maica", "staret", "profet", sau alte nick-uri inspirate din biblie sau carti de cult.

5. NU facem si nu acceptam propaganda ecumenista;

6. NU toleram atacurile la persoana, indiferent de natura lor;

7. NU acceptam decat discutiile ce se desfasoara pe un ton temperat;

8. NU ne este caracteristic noua, credinciosilor in Dumnezeu, sa apelam la invective si alte "arme" de asemenea natura, pentru a ne contrazice.

9. NU se aliaza ortodocsii, unii impotriva altora, ci pur si simplu discutam intre noi, despre credinta noastra.

Prin incalcarea unui punct din prezentul regulament ne facem singuri vinovati de eventuala eliminare a noastra.

Recitind regulamentul, cu care am fost de acord atunci cand am devenit membri, constat cu stupoare ca se incalca la tot pasul, fara ca cineva sa-si faca procese de constiinta, fara ca sa fie atentionat intr-un fel si fara ca sa se ia masuri; incepand cu nick-name-urile, continuand cu atacurile la persoana, propaganda ecumenista, pocirea limbii romane si a ortografiei, manifestari de desconsiderare a bisericii si a invataurilor de credinta, etc.
In concluzie avem o mare libertate de exprimare si nu ne simtim ingraditi in vreun fel de catre admini.

Cuprinsi fiind de zel si daruire, si simtindu-ne ca si atrasi intr-o competitie, uitam de politete si de tonul potrivit comunicarii dintre noi.

Daca adminul ar fi tinut cont de regulament, putini dintre noi ar mai fi existat pe forum astazi.

Tocmai de aceea, fac apel la admin, pentru a reveni asupra eliminarii lui Rafael.

Unii sunt fara experienta si nu stiu sa se stapaneasca atunci cand sunt provocati. De aceea m-am gandit ca ar fi bine sa existe doua avertismente.

Practic, Rafael putea fi eliminat de la prima postare, caci s-a facut remarcat printr-un stil intempestiv. Dar oricat de furtunos a fost, macar a vorbit la obiect, spre deosebire de multi altii.

Evident, minus anatemizarile, pe care nu stiu cine le-a putut lua in serios, caci ce putere avea Rafael sa anatemizeze, nefiind preotul nostru?!? Oare chiar oricine poate anatemiza? Cred ca nu. Si atunci de ce ne-am suparat, daca ne-a spus verde in fata ce greseli facem?!?

In principiu sunt PENTRU excludere cand respectivul user se manifesta anti-ortodox si in general incalca regulamentul. Dar repet: cine nu a facut acest lucru?!?
Dar cand un user este pro ortodoxie 100%, atunci chiar nu inteleg excluderea. Oare e cineva sfant si fara greseala pe forum, ca sa avem pretentii exagerate de la altii?

Eliminarile se fac la cerere, nu din oficiu. Important sa ne gandim mai bine, atunci cand cerem eliminarea cuiva.

Doua amendamente:
1. Care sunt criteriile potrivit carora ceri eliminarea unora dintre forumisti? Esti sigura ca nu esti tu cea care gresesti?

2. Biserica, in contextul mentionat de tine, se scrie cu "B" mare (majuscula)...

Pace!

ancah 24.07.2008 14:37:59

Despre criteriile de eliminare il poti intreba pe admin, fiind cel care elimina.
Membri solicita acest lucru, atunci cand considera ca e cazul, dar nu pot face eliminari.
Cuvantul "biserica" apare in regulament, nu in textul scris de mine.

Mirean 24.07.2008 14:46:56

Citat:

Despre criteriile de eliminare il poti intreba pe admin, fiind cel care elimina.
Membri solicita acest lucru, atunci cand considera ca e cazul, dar nu pot face eliminari.
Cuvantul "biserica" apare in regulament, nu in textul scris de mine.

Pentru conformitate va postez pasajul scris de dvs...cu sublinierile "explicative"...

Pace!

ancah 24.07.2008 18:34:44

Rectificare: Bisericii
Multumesc Mirean.

cristiboss56 24.07.2008 19:59:50

Spunea cineva, nu are importanta cine, sa ajutam ca acest forum sa ajunga la linia de plutire ! ! ! ! !. Mai mare tulburare in gandire si in exprimare nu am auzit in legatura cu acest forum. Care linie de plutire? Jandarmii autoproclamati intru , ar trebui sa gandeasca de o mie de ori, inainte de a acuza si a trage concluzii pripite. Avem membrii minunati de la care avem ce invata si pe care nu i-am auzit taiguinduse atata, de "mocirla"in care ne aflam. Auzi line de plutire ! Of Doamne cata mandrie si rautate. Sa le urmam exemplu celor ca:Mihail, Costel, Constantin, Alexandra, Iosif, Ispita,Ovidiu,Negroponte,Andrei, Strajeru, Adinnna, Ioan,Anita, Traditie,Mirela si multi altii care nu dau lectii de "moralitate"sau judeca pe altii, ci fac cinste acestui minunat forum ORTODOX.

cristiboss56 24.07.2008 20:04:17

Iertare, Gearge, Erzbet , Jenica si de la voi multi au ce invata si a va urma exemplu. Iertare.

cristiboss56 24.07.2008 20:05:01

Iertare, Gearge, Erzbet , Jenica si de la voi multi au ce invata si a va urma exemplu. Iertare.(George)

mirelat 25.07.2008 05:47:06

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

...Oare e cineva sfant si fara greseala pe forum, ca sa avem pretentii exagerate de la altii?

1. Care sunt criteriile potrivit carora ceri eliminarea unora dintre forumisti? Esti sigura ca nu esti tu cea care gresesti?

:) Intrebare incuietoare, Mirean.

ancah 25.07.2008 18:20:40

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

...Oare e cineva sfant si fara greseala pe forum, ca sa avem pretentii exagerate de la altii?

:) Intrebare incuietoare, Mirean.

Dragii mei, se pare ca nu m-am exprimat prea clar, dar in postarea mea nu se puneau in discutie eliminari viitoare, care sper sa nu existe, ci una singura, care a avut loc nu de mult timp: aceea a lui Rafael. Pentru el am scris ce am scris, caci putin stiu de ce a fost elilminat, iar multi poate nici nu-si doreau sa fie eliminat. Am aratat ca noi toti am gresit intr-un fel sau altul incalcand regulamentul, deci ne-am facut pasibili de eliminare. De aceea solicitam sa se dea doua avertismente, in loc de unul, precum si revenirea asupra eliminarii lui Rafael. Iar in privinta anatemelor, nu stiu cine le-a putut lua in serios, avand in vedere ca nu e nici episcop nici preot.
Pentru a nu aduce eliminarile in centrul atentiei, ci o eliminare anume, nu am mai insistat asupra criteriilor, care dealtfel sunt cele legate de incalcarea regulamentului; incercam deasemeni sa nu mai dau ocazie la discutii inutile.

Da, asa e Mirela, sunt proasta, asa sunt si nu am ce face. Descopar incontinuu cat de intelept este Dumnezeu, pe langa Care, noi mai bine sa ne ascundem cu "desteptaciunea" noastra inchipuita. Il rog sa ne lumineze pe toti, spre binele nostru.

cristiboss56 25.07.2008 18:54:03

Anca draga te rog din suflet, inceteaza cu aceasta disputa obsedanta cu Mirela. Devine, patologica, aceasta disputa continuua. Cel mai inteligent cedeaza. Este un ultim apel in acest sens.

ancah 25.07.2008 20:23:26

Draga Cristian, am impresia ca nu ai inteles mesajul meu. Nu are nici in clin nici in maneca cu Mirela.
Iar ultima remarca era raspuns la remarca ei catre Mirean; si anume, ca in fata lui Dumnezeu noi toti suntem prosti, comparativ cu EL.
Cred ca e cazul sa te linistesti si sa citesti mesajele mele asa cum le scriu, nu asa cum iti imaginezi tu sau altul. Nu cred ca e cazul sa mai vezi atacuri sau viclenie sau mai stiu eu ce, peste tot. Imagineaza-ti ca scriu cu gand bun; atunci vei intelege cu adevarat ce scriu.
Dealtfel Mirela si-a schimbat considerabil stilul, asa ca nu vad de ce as fi suparata PE EA?!?
Uite ca nu sunt deloc. Cum nu sunt nici pe tine,sau pe altcineva de aici de pe forum.
Acum ai inteles, Cristian? Mi-ar placea sa cred ca da.

cristiboss56 25.07.2008 22:08:22

Citat:

Draga Cristian, am impresia ca nu ai inteles mesajul meu. Nu are nici in clin nici in maneca cu Mirela.
Iar ultima remarca era raspuns la remarca ei catre Mirean; si anume, ca in fata lui Dumnezeu noi toti suntem prosti, comparativ cu EL.
Cred ca e cazul sa te linistesti si sa citesti mesajele mele asa cum le scriu, nu asa cum iti imaginezi tu sau altul. Nu cred ca e cazul sa mai vezi atacuri sau viclenie sau mai stiu eu ce, peste tot. Imagineaza-ti ca scriu cu gand bun; atunci vei intelege cu adevarat ce scriu.
Dealtfel Mirela si-a schimbat considerabil stilul, asa ca nu vad de ce as fi suparata PE EA?!?
Uite ca nu sunt deloc. Cum nu sunt nici pe tine,sau pe altcineva de aici de pe forum.
Acum ai inteles, Cristian? Mi-ar placea sa cred ca da.

Eu nu imi imaginez nimic draga Anca! Ranesti si uiti si iar ranesti si uiti. Asa m-ai ranit si pe mine si pe Mirela si pe Jenica (care s-a retras de pe forum din cauza ta) si pe multi altii. Deci REPET PEN TRU A INTELEGE : NU AI TREABA CU OMUL( PERSOANA) DE PE ACEST FORUM. Aici dezbatem teme, idei , etc. Nu suntem nici judecatori, nici avocatii cuiva. Ti-a spus si Iosif, ca te crezi cumva intru misiune Divina pe acest forum de a face aprecieri sau judecati la cei de aici. Ai ranit, ranesti si sunt sigur ca vei mai rani. Poate dupa o perioada, de falsa smerenie, iti vei relua atitudinea rautacioasa si aroganta. DOAMNE IARTAMA DE AM GRESIT . Amin ! +

ancah 25.07.2008 23:54:33

Cristian, crezi ce vrei. Daca nu crezi ceea ce-ti spun, atunci poti crede absolut ce vrei!
Ce bine totusi, ca tu esti atat de delicat in exprimare si nu ranesti.

achimovjan 26.07.2008 07:22:07

Citat:

Cristian, crezi ce vrei. Daca nu crezi ceea ce-ti spun, atunci poti crede absolut ce vrei!
Ce bine totusi, ca tu esti atat de delicat in exprimare si nu ranesti.

Nu va mai certati.Fiecare dintre noi are o problema, care atunci cand este vizata,devine foarte radical.Unii de pe aici sunt cu canoanele,altii cu ecumenismul,altii cu taxele de prin Bisericii,eu sunt furios pe popii care nu vor sa impartasesca oamenii,unele femei pe relatia cu barbatul,altele sunt suparate pe relatiile intime,si uite asa,fiecare,cand se deschide un subiect care ii vizeaza supararea,isi mai da drumul la gura.
Nu trebuie sa ne supara,pentru ca fiecare a avut experiente negative,dureroase intr-un anumit sector al vietii lui,si este normal ca sa vorbeasca cu patima despre acel lucru.Trebuie sa avem intelegere pentru fiecare(asta este valabil si pentru mine:D)

ancah 26.07.2008 13:41:22

Multumesc Jane, pentru cuvantul tau impaciuitor.
In postarea mea propusesem sa uitam putin de propria noastra persoana si sa ne gandim la cel eliminat, la Rafael. Inteleg ca fiecare are o problema, dar oare ca buni crestini ce suntem, nu ar trebui sa ne pese si de cel, care nu mai are voie sa fie printre noi, si care a depus un efort considerabil pe acest forum?!?
Intelegi deci, Jane, ca intentia nu era de a ma certa ci de a atrage atentia asupra unui fapt?
Si apoi mai exista iertarea. Dar daca ramanem intepeniti intr-o situatie si nu observam ca situatia s-a remediat, ca apartine trecutului si ca e cazul de a merge inainte iertand pe ceilalti si pe sine, atunci nici nu putem invata ceva din acesta viata, care ne ofera tot timpul situatii, din care trebuie sa iesim intarit si mai curati.

cristiboss56 26.07.2008 15:18:02

Referitor la eliminarile de pe acest forum, precum si la decizia stergerii unor postari si a orcarei masuri in admnistrarea acestui forum , revin ADMINISTRATORULUI , care poate si inchide sau schimba acest forum. Este dreptul oricarui admnistrator de site-uri. Orice tanguire, troc sau alte cele pe aceasta tema sunt neavenite, creand situatii de anemozitate nedorite, ce duc la haos si alimenteaza pe cei potrivnici noua , ce nu sunt putini, inmultindu-se precum ciupercile dupa ploaie.

mirelat 26.07.2008 15:39:16

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
fiecare a avut experiente negative,dureroase intr-un anumit sector al vietii lui,si este normal ca sa vorbeasca cu patima despre acel lucru.

NU, Jane, nu este normal sa vorbesti cu patima, trebuie sa iti vii in fire.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:54:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.