Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   de ce n-am intra in alte biserici? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3876)

podolski_2 11.09.2009 11:52:36

Da, un om care analizeaza credinta dupa membri, nu poate ajuge la adevar. Si tu, crezi, ca ortodocsi adevarati ies in fata sa strige, eu sunt ortodox adevarat?

Cand nr de oameni creste, scade "calitatea" ,uneori . Uiti ca in america deja se intampla asta in secte. Ca frecventeaza adunarile sectare si isi inseala sotul cu sora lui. Sau pastorul isi inseala sotia de 11 ori prins de televiziune. Sau ca altii au omorat oameni.
Sau credinta din america nu e aceiasi cu cea din romania? I-ati anatemizat? V-ati rupt de ei? Nu . Si atunci?

Dar e mai usor sa ascunzi uscaturile si sa critici uscaturile altora , pe principiul ce nu se stie, nu exista. Eee nu e chiar asa.

Tu crezi ca daca ascunzi situatia din statele unite rezolvi ceva? Da poti pica mai bine in ochii celorlalti dar nu inseamna si ca ai dreptate.

podolski_2 11.09.2009 12:00:22

Si nu mai zic de cei din romania.

Chiar ii crezi atat de buni la suflet pe toti? Orie esti copil, ori te dai copil.
Unii sunt hoti, sunt rai, sunt la fel ca toti ceilalti oameni doar in haine sectei din care face parte, laudarosi, cu nimic in legatura cu Dumnezeu decat cu vorba goala .

Pe acestia cui i-ati lasat? Sau ei nu sunt membri ai credintei dv?
Sau ne jucam in procentaje de credinta ca sa vedem ce credinta e mai buna?

podolski_2 11.09.2009 12:09:23

Si sa mai zic ceva ca am uitat.

In credinta dv, (daca tin minte bine ) este ideea ca intai ajutam un frate al nostru apoi pe restul.
Pai daca ar face asa toti ortodocsii , tu iti dai seama ce rau le-am face fratilor tai de credinta? Sa facem angajari pe criteriu religios?

Asta e iubirea de Dumnezeu si de oameni? Da, asta e iubirea propovaduita de secte, niste organizatii extremiste care striga in gura mare ca sunt discriminate, dar ele sunt cele care discrimineaza.

Cornel Urs 08.01.2013 11:16:38

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494000)
Mai aveți de aprofundat această chestiune... Succes!

ce sa mai aprofundez! lucrurile sunt clare!

ati spus ca baptistii si adventistii sunt foarte apropiati,

cum sa fie asa, daca W. Miller a parasit baptismul pentru adventism? din moment ce intorci spatele, cum mai esti apropiat?

osutafaraunu 08.01.2013 12:34:17

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 494010)
ce sa mai aprofundez! lucrurile sunt clare!

ati spus ca baptistii si adventistii sunt foarte apropiati,

cum sa fie asa, daca W. Miller a parasit baptismul pentru adventism? din moment ce intorci spatele, cum mai esti apropiat?

William Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea, Biserica AZȘ fiind înființată la 14 ani după moartea lui.:58:

Cornel Urs 08.01.2013 12:55:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494029)
William Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea, Biserica AZȘ fiind înființată la 14 ani după moartea lui.:58:

Miller a fost unul dintre promotori.

osutafaraunu 08.01.2013 13:30:52

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 494040)
Miller a fost unul dintre promotori.

Și ce-i cu asta? Nu are nicio relevanță. N-a "întors spatele" Bisericii Baptiste ca să intre în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. Capisci?

Cornel Urs 08.01.2013 13:32:56

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494057)
Și ce-i cu asta? Nu are nicio relevanță. N-a "întors spatele" Bisericii Baptiste ca să intre în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. Capisci?

atunci trebuia sa va numiti baptisti de ziua a 7-a...

bun,
daca topicul este "de ce nu am intra in alte biserici", puteti sa meditati putin, in calitate de adventist, deci ne-ortodox, de ce nu ati intra intr-o biserica ortodoxa? nu va musca nimeni :68:

osutafaraunu 08.01.2013 13:52:43

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 494058)
atunci trebuia sa va numiti baptisti de ziua a 7-a...

Faceți o propunere la Conferința Generală, dar să aveți asupra dvs. și analizele la zi. Asta ca să nu riscați a fi privit cu compasiune de frații de acolo. Apropos, ideea nu e chiar atât de originală precum credeți. Faceți puține investigații pe aceată temă.

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 494058)
bun,
daca topicul este "de ce nu am intra in alte biserici", puteti sa meditati putin, in calitate de adventist, deci ne-ortodox, de ce nu ati intra intr-o biserica ortodoxa? nu va musca nimeni :68:

Cine spune că n-am intrat într-o biserică ori mănăstire ortodoxă - chiar adventist fiind?

Cornel Urs 08.01.2013 13:56:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494064)
Faceți o propunere la Conferința Generală, dar să aveți asupra dvs. și analizele la zi. Asta ca să nu riscați a fi privit cu compasiune de frații de acolo. Apropos, ideea nu e chiar atât de originală precum credeți. Faceți puține investigații pe aceată temă.

exista baptisti de ziua a saptea, dar voi nu aveti nicio legatura cu ei si nici ei cu dumneavoastra.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494064)

Cine spune că n-am intrat într-o biserică ori mănăstire ortodoxă - chiar adventist fiind?

incercati sa o faceti duminica viitoare, ce ziceti?

osutafaraunu 08.01.2013 14:10:47

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 494068)
exista baptisti de ziua a saptea, dar voi nu aveti nicio legatura cu ei si nici ei cu dumneavoastra.

Dacă nu avem nicio legătură cu ei, de ce ați forțat-o dumneavoastră în postare? Hai?

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 494068)
incercati sa o faceti duminica viitoare, ce ziceti?

Sâmbăta fiind înainte de duminică, încercați dumneavoastră să veniți la adunare... dacă tot suntem pe topicul de ce n-am intra in alte biserici?

Cornel Urs 08.01.2013 14:14:56

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494080)
Dacă nu avem nicio legătură cu ei, de ce ați forțat-o dumneavoastră în postare? Hai?

ati spus ca Miller nu a fost adventist, ci baptist.

eu v-am explicat ca Miller a parasit baptismul pentru o alta "cale" .

acum de ce va dati coleg cu cei pe care parintele dvs. spiritual i-a parasit? e corect asa?

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494080)
Sâmbăta fiind înainte de duminică, încercați dumneavoastră să veniți la adunare... dacă tot suntem pe topicul de ce n-am intra in alte biserici?

eu chiar daca m-as duce acolo, sunt constient de modul searbad de inchinare, fara har, fara binecuvantari, fara rugaciuni, fara ....doar un fel de club.

Ciprian Mustiata 08.01.2013 14:31:23

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 494083)
(...)eu chiar daca m-as duce acolo, sunt constient de modul searbad de inchinare, fara har, fara binecuvantari, fara rugaciuni, fara ....doar un fel de club.

Deci inainte de toate, aveti idei preconcepute. Stiti o crestinatate care nu se roaga? "modul searbad de inchinare" include rugaciuni, deci va contraziceti.

Probabil de club, va referiti la clubul babelor ce le auzit ca shoshotesc pe scaunele de langa peretii bisericii. Daca la asta va ganditi, probabil ca nu o sa il gasiti... daca va ganditi "Dumnezeu fan-club", probabil ca il gasiti, daca asta veti cauta sincer!

Domnul sa va dea indrumare!

Cornel Urs 08.01.2013 14:42:16

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 494090)
Deci inainte de toate, aveti idei preconcepute. Stiti o crestinatate care nu se roaga? "modul searbad de inchinare" include rugaciuni, deci va contraziceti.
!

acele rugaciuni sunt formale, fara putere si foarte scurte.

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 494090)
Domnul sa va dea indrumare!

asemenea !

osutafaraunu 08.01.2013 14:42:50

Citat:

ati spus ca Miller nu a fost adventist, ci baptist.

De ce umblați cu jumătăți de adevăruri ce pot fi catalogate jumătăți de minciună? Am spus (de fapt am sugerat) că Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea; a fost de fapt un precursor al mișcării advente (a celor ce așteaptă Revenirea lui Hristos). Iar că a fost baptist, ați spus-o chiar dvs.

Citat:

eu v-am explicat ca Miller a parasit baptismul pentru o alta "cale" .

În ce sens a părăsit baptismul și în ce sens a urmat o altă cale? Eu nu știu așa.

Citat:

acum de ce va dati coleg cu cei pe care parintele dvs. spiritual i-a parasit? e corect asa?

Eu sunt "coleg" cu orice creștin, numai dvs. îi vedeți ca dușmani.

Cornel Urs 08.01.2013 14:47:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494095)
Eu sunt "coleg" cu orice creștin, numai dvs. îi vedeți ca dușmani.

cu un ortodox, va vedeti ca fiind "coleg" ?

Ciprian Mustiata 08.01.2013 14:56:26

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 494098)

El a zis specific: cu un crestin. Deci foarte probabil cu un crestin, ce este cu eticheta ortodox. De asemeni, eu il vad coleg cu mine, chiar unul foarte bun!

Ce importanta are nenea Urs? Dumneavoastra pareti ca nu sunteti recunoscut ca ortodox de ortodocsi! Va intereseaza doar relatiile umane?

Cornel Urs 08.01.2013 15:00:28

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 494102)
Ce importanta are nenea Urs?

are, pentru ca Biserica lui Hristos e una, trupul e unul, botezul e unul.

osutafaraunu 08.01.2013 15:00:47

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 494098)

Nu știu ce înțelegeți prin termenul "coleg", dar vă pot spune că-l consider frate creștin și pe un ortodox, chiar dacă nu aparținem aceleiași confesiuni. Asta ar trebui să vă lămurească.

Cornel Urs 08.01.2013 15:04:31

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494104)
Nu știu ce înțelegeți prin termenul "coleg", dar vă pot spune că-l consider frate creștin și pe un ortodox, chiar dacă nu aparținem aceleiași confesiuni. Asta ar trebui să vă lămurească.

Perfect !

haideti la biserica ! duminica viitoare, aici:

http://i46.tinypic.com/2h6avl0.jpg

Ciprian Mustiata 08.01.2013 15:10:08

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 494103)
are, pentru ca Biserica lui Hristos e una, trupul e unul, botezul e unul.

Aveti dreptate, un botez este acceptat in biserica crestina:
http://www.lutheranworld.org/lwf/ind...f-baptism.html
Citat:

The following churches signed the declaration of mutual recognition of baptism:

Ethiopian Orthodox Church in Germany
Council of Anglican Episcopal Churches in Germany
Armenian Apostolic Orthodox Church in Germany
Evangelical Old-Reformed Church in Lower Saxony
European Continental Province of the Moravian Church
Evangelical Church in Germany
Evangelical Methodist Church
Catholic Diocese of the Old Catholics in Germany
Orthodox Church in Germany
Roman Catholic Church
Independent Evangelical-Lutheran Church (313 words)
Si cum probabil veti spune ca nu-s neo-protestanti, sigur acceptati aceasta pozitie catolica: http://www.ucc.org/news/gs28.html

Citat:

“I arise in such delightful support of this Common Agreement,” said Kaji Spellman, an Executive Council delegate from New York. “My idea of a theology of baptism is that we baptize in the one true church, far beyond any denominational affiliation.”
Despre asta spuneati, nu?

osutafaraunu 08.01.2013 15:12:44

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 494105)
Perfect !

Nu așa ne-a fost înțelegerea! Înainte de duminică e sâmbăta.:58:

osutafaraunu 08.01.2013 15:14:25

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 494105)
Perfect !

Nu așa ne-a fost înțelegerea. Sâmbăta e înaintea duminicii!:3:

AlinB 12.01.2013 01:02:58

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494110)
Nu așa ne-a fost înțelegerea. Sâmbăta e înaintea duminicii!:3:

Serios?
Dar parca dupa tine duminica e prima zi a saptamanii iar sambata a 7a.
Deci..

osutafaraunu 12.01.2013 07:43:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 495081)
Serios?
Dar parca dupa tine duminica e prima zi a saptamanii iar sambata a 7a.
Deci..

... deci raportat la marți (citește data postării), [proxima] sâmbătă e înaintea duminicii. http://yoursmiles.org/tsmile/idea/t9204.gif

DragosP 12.01.2013 09:04:01

Te-au dat afară de la adunare? Vezi că e Sâmbătă, necredinciosule!

osutafaraunu 12.01.2013 09:35:52

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 495099)

Doamne ajută necredinței mele!

Cornel Urs 12.01.2013 11:09:01

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 495099)

L-au dat afara deoarece i-a trisat cu zeciuielile, adica nu a platit suma totala, s-a sustras sistematic de la declararea veniturilor, prezentand date false.

si sa revenim la topic: de ce am intra in alte biserici? poate din curiozitate, dar repede vom observa in ce saracie spirituala sunt spre deosebire de biserica noastra, completa pentru mantuire !

dasano 12.01.2013 12:10:47

Parere la De ce sa nu intram in biserici apartinand altor confesiuni

Eu cred ca, atunci cand parintii vechi interziceau ucenicilor lor ,,sa nu polemizeze prea mult cu ereticii pt. ca nu cumva veninul cuvintelor lor sa-i otraveasca" aveau in vedere experienta traita:Exista in minciuna puterea dintru inceputuri a tatalui ei-fascinatia asemanatoare unei femei extrem de ademenitoare pe exterior dar plina de -nimic -in interior.Cel putin pt.un incepator in cunoasterea Adevarului plenar crestin ,vizitele si polemicile in /cu persoanele aflate in confesiuni diferite pot fi tulburatoare(te imbiba cu veninul subtil si dulceag al amestecului de adevar partial si multa eroare, care -ti va tulbura sinceritatea si simplitatea credintei tale,strecurand indoiala ,facandu-te sa bati campii cu probleme ce-ti fura atentia de la practicarea efectiva a randuielii Bisericii UNA.E minunat sa poti iubi Omul indiferent de unde vine(pt.ca-i fratele tau in Adam)insa ia aminte ca aceasta capacitate de a iubi se dobandeste prin multa experienta(cruce)pe care in general incepatorii nu o au.Intrarea in bisericile straine pentru a converti inseamna sa fii mai puternic decat duhul acelui loc(sunt mai multi oameni acolo cu duhuri cel putin momentan straine de intimitatea ta ortodoxa-deci o forta persuasiva foarte abila).Tu trebuie sa fii BATRAN(rugaciunea ta ,credinta ta sa arda ca focul duhului apostolilor pt. a putea face fata si a te impune duhovniceste.
Din experienta proprie am constatat ca inima unui ortodox simte instrainare in
relatia cu crestinul /lacasurile altor biserici decat biserica UNA si viceversa.Si apoi eu ca si ortodox viu consider un botez strain duhului ortodox ,ca o pecete pe mormantul unui suflet.Cum sa particip la o minciuna draceasca.Trebuie sa-i spun omului adevarul meu in iubire.Daca as avea destula Credinta,Iubire si Nadejde desigur ca niciun loc sau anturaj nu m-ar putea atinge.Din pacate atentie suntem inca mici incepatori nevoitori in ale Duhului.

osutafaraunu 13.01.2013 12:03:02

Citat:

În prealabil postat de dasano (Post 495135)
Cel putin pt.un incepator in cunoasterea Adevarului plenar crestin ,vizitele si polemicile in /cu persoanele aflate in confesiuni diferite pot fi tulburatoare(te imbiba cu veninul subtil si dulceag al amestecului de adevar partial si multa eroare

Dar ce ne facem când acel "începător" are o concentrație mult mai mare de venin subtil și dulceag al amestecului de adevăr parțial cu multă eroare? Căci trebuie să recunoaștem: covârșitoarea majoritate a ortodocșilor sunt "începători" - ei intrând în Biserică la o vârstă la care nu pot deosebi adevărul de eroare și trebuie să treacă mulți ani până ajung "bătrâni" în cele ale credinței. Dacă ajung vreodată...

Illuminatu 13.01.2013 22:52:43

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 495315)
Dar ce ne facem când acel "începător" are o concentrație mult mai mare de venin subtil și dulceag al amestecului de adevăr parțial cu multă eroare? Căci trebuie să recunoaștem: covârșitoarea majoritate a ortodocșilor sunt "începători" - ei intrând în Biserică la o vârstă la care nu pot deosebi adevărul de eroare și trebuie să treacă mulți ani până ajung "bătrâni" în cele ale credinței. Dacă ajung vreodată...

Da, dar cel putin sunt in Biserica si au de unde sa invete comuniunea cu Adevarul.
Pe cand la secte, nu numai ca nu mai au nicio sansa de a cunoaste Adevarul cel putin la nivel rational - ce sa mai vorbim de comuniunea tainica cu Hristos -, dar se imbiba de minciuna si sarlatanie intr-atat incat devin niste zombi, dar filfizoni.

Illuminatu 13.01.2013 22:56:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 494095)
De ce umblați cu jumătăți de adevăruri ce pot fi catalogate jumătăți de minciună? Am spus (de fapt am sugerat) că Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea; a fost de fapt un precursor al mișcării advente (a celor ce așteaptă Revenirea lui Hristos). Iar că a fost baptist, ați spus-o chiar dvs...

Daca-i asa, 666 te dezici in mod public de persoana si lucrarea lui Miller? - de data asta ii scriu numele cu "M" pentru ca el a regretat public profetia mincinoasa de la 1844 si, mai mult, nu a pus botu' la justificarea minciunii de la 1844 initiata de baba ellie.

osutafaraunu 14.01.2013 07:03:25

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 495509)
Da, dar cel putin sunt in Biserica si au de unde sa invete comuniunea cu Adevarul.

De unde prietene, de pe pereți, de la amvon? Hai las-o jos că măcăne!
Îți spun eu de unde: din Biblie! Pe care imensa majoritate n-o deschid, chiar dacă o au în casă...

osutafaraunu 14.01.2013 07:04:34

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 495514)
Daca-i asa, 666 te dezici in mod public de persoana si lucrarea lui Miller? - de data asta ii scriu numele cu "M" pentru ca el a regretat public profetia mincinoasa de la 1844

Nu am a mă dezice că nu mi-a fost nici bunic, nici co-religionar. Și apoi, "profeția mincinoasă" era profeția lui Daniel dată de Dumnezeu. Data era corectă, Miller a interpretat-o greșit.
Însă degeaba îi denigrezi misiunea, el a fost promotorul uneia dintre cele mai mari mișcări de redeșteptare din America (și nu numai). Nu în interiorul unei biserici, ci în creștinătate în general. Probabil asta te deranjează.

Cornel Urs 14.01.2013 09:03:23

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 495587)
Însă degeaba îi denigrezi misiunea, el a fost promotorul uneia dintre cele mai mari mișcări de redeșteptare din America (și nu numai). Nu în interiorul unei biserici, ci în creștinătate în general. Probabil asta te deranjează.

"redesteptare" (hm...ce rezonante penticostale !) pe baza a ce? a unei promisiuni desarte, nebiblice, ca data sfarsitului lumii este cunoscuta!

iar adventistii au asteptat acel an, imbracati in haine albe, pe acoperisurile caselor !

si ce mare a fost deziluzia cand nu s-a intamplat nimic!

asa se intampla cand parasim pe Hristos pentru invatatori care se ocupa cu chestii senzationale!

Sergiu_B 14.01.2013 09:16:05

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 495586)
De unde prietene, de pe pereți, de la amvon? Hai las-o jos că măcăne!
Îți spun eu de unde: din Biblie! Pe care imensa majoritate n-o deschid, chiar dacă o au în casă...

Pentru ce sa o citesti, cand pastoru ti-o interpreteaza, cand nu ai voie sa o intrepretezi cum iti spune inima ta? E ca si cum ai citi un roman si altii ti-ar spune ce sentimente sa-ti trezeasca romanul respectiv. Esti tare prietene.

osutafaraunu 14.01.2013 09:26:24

Citat:

În prealabil postat de Sergiu_B (Post 495608)
Pentru ce sa o citesti, cand pastoru ti-o interpreteaza

Prietene, nu e suficient a o citi și cu atât mai puțin a înghiți pe nemestecate interpretarea unui pastor. Trebuie s-o studiezi și nu oricum, ci cu rugăciune și călăuzirea Duhului Sfânt - ceea ce presupune dispoziția de a și împlini ceea ce zice.

Citat:

În prealabil postat de Sergiu_B (Post 495608)
cand nu ai voie sa o intrepretezi cum iti spune inima ta? E ca si cum ai citi un roman si altii ti-ar spune ce sentimente sa-ti trezeasca romanul respectiv. Esti tare prietene.

Aceste lucruri te rog să le spui colegilor ortodocși de aici. Că nu ai voie să o interpretezi personal, ci să asculți doar de interpretarea servită de Părinți și de duhovnic - este o idee ortodoxă, în niciun caz neoprotestantă.

stefan florin 14.01.2013 09:44:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 495587)
Nu am a mă dezice că nu mi-a fost nici bunic, nici co-religionar. Și apoi, "profeția mincinoasă" era profeția lui Daniel dată de Dumnezeu. Data era corectă, Miller a interpretat-o greșit.

mare dreptate ai amice. Redesteptare religioasa...adventistii si martorii lui Iehova. Curat redesteptare spirituala, cum zicea nenea Caragiale

Sergiu_B 14.01.2013 10:08:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 495611)
Prietene, nu e suficient a o citi și cu atât mai puțin a înghiți pe nemestecate interpretarea unui pastor. Trebuie s-o studiezi și nu oricum, ci cu rugăciune și călăuzirea Duhului Sfânt - ceea ce presupune dispoziția de a și împlini ceea ce zice.

Aceste lucruri te rog să le spui colegilor ortodocși de aici. Că nu ai voie să o interpretezi personal, ci să asculți doar de interpretarea servită de Părinți și de duhovnic - este o idee ortodoxă, în niciun caz neoprotestantă.

Pai daca nu e neoprotestanta, pentru ce mai exista pastori care tin predici? Hai sa fim seriosi.

Sergiu_B 14.01.2013 10:18:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 495611)

Le intorci ca la Ploiesti, serios. Neoprotestantii zic ca nu e nevoie de preot pentru iertarea pacatelor, ca nu mijloceste nimeni intre noi si Dumnezeu, dar culmea tot ei zic ca pastorul are cheia intelegerii textelor sfinti, adica tot o intermediere.

Observ ca o minima coerenta logica lipseste cu desavarsire.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:56:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.