![]() |
Da, un om care analizeaza credinta dupa membri, nu poate ajuge la adevar. Si tu, crezi, ca ortodocsi adevarati ies in fata sa strige, eu sunt ortodox adevarat?
Cand nr de oameni creste, scade "calitatea" ,uneori . Uiti ca in america deja se intampla asta in secte. Ca frecventeaza adunarile sectare si isi inseala sotul cu sora lui. Sau pastorul isi inseala sotia de 11 ori prins de televiziune. Sau ca altii au omorat oameni. Sau credinta din america nu e aceiasi cu cea din romania? I-ati anatemizat? V-ati rupt de ei? Nu . Si atunci? Dar e mai usor sa ascunzi uscaturile si sa critici uscaturile altora , pe principiul ce nu se stie, nu exista. Eee nu e chiar asa. Tu crezi ca daca ascunzi situatia din statele unite rezolvi ceva? Da poti pica mai bine in ochii celorlalti dar nu inseamna si ca ai dreptate. |
Si nu mai zic de cei din romania.
Chiar ii crezi atat de buni la suflet pe toti? Orie esti copil, ori te dai copil. Unii sunt hoti, sunt rai, sunt la fel ca toti ceilalti oameni doar in haine sectei din care face parte, laudarosi, cu nimic in legatura cu Dumnezeu decat cu vorba goala . Pe acestia cui i-ati lasat? Sau ei nu sunt membri ai credintei dv? Sau ne jucam in procentaje de credinta ca sa vedem ce credinta e mai buna? |
Si sa mai zic ceva ca am uitat. In credinta dv, (daca tin minte bine ) este ideea ca intai ajutam un frate al nostru apoi pe restul. Pai daca ar face asa toti ortodocsii , tu iti dai seama ce rau le-am face fratilor tai de credinta? Sa facem angajari pe criteriu religios? Asta e iubirea de Dumnezeu si de oameni? Da, asta e iubirea propovaduita de secte, niste organizatii extremiste care striga in gura mare ca sunt discriminate, dar ele sunt cele care discrimineaza. |
Citat:
ati spus ca baptistii si adventistii sunt foarte apropiati, cum sa fie asa, daca W. Miller a parasit baptismul pentru adventism? din moment ce intorci spatele, cum mai esti apropiat? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
bun, daca topicul este "de ce nu am intra in alte biserici", puteti sa meditati putin, in calitate de adventist, deci ne-ortodox, de ce nu ati intra intr-o biserica ortodoxa? nu va musca nimeni :68: |
Citat:
Citat:
|
Citat:
exista baptisti de ziua a saptea, dar voi nu aveti nicio legatura cu ei si nici ei cu dumneavoastra. Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
eu v-am explicat ca Miller a parasit baptismul pentru o alta "cale" . acum de ce va dati coleg cu cei pe care parintele dvs. spiritual i-a parasit? e corect asa? Citat:
|
Citat:
Probabil de club, va referiti la clubul babelor ce le auzit ca shoshotesc pe scaunele de langa peretii bisericii. Daca la asta va ganditi, probabil ca nu o sa il gasiti... daca va ganditi "Dumnezeu fan-club", probabil ca il gasiti, daca asta veti cauta sincer! Domnul sa va dea indrumare! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
cu un ortodox, va vedeti ca fiind "coleg" ? |
Citat:
Ce importanta are nenea Urs? Dumneavoastra pareti ca nu sunteti recunoscut ca ortodox de ortodocsi! Va intereseaza doar relatiile umane? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
haideti la biserica ! duminica viitoare, aici: http://i46.tinypic.com/2h6avl0.jpg |
Citat:
http://www.lutheranworld.org/lwf/ind...f-baptism.html Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar parca dupa tine duminica e prima zi a saptamanii iar sambata a 7a. Deci.. |
Citat:
|
Te-au dat afară de la adunare? Vezi că e Sâmbătă, necredinciosule!
|
Citat:
|
Citat:
si sa revenim la topic: de ce am intra in alte biserici? poate din curiozitate, dar repede vom observa in ce saracie spirituala sunt spre deosebire de biserica noastra, completa pentru mantuire ! |
Parere la De ce sa nu intram in biserici apartinand altor confesiuni
Eu cred ca, atunci cand parintii vechi interziceau ucenicilor lor ,,sa nu polemizeze prea mult cu ereticii pt. ca nu cumva veninul cuvintelor lor sa-i otraveasca" aveau in vedere experienta traita:Exista in minciuna puterea dintru inceputuri a tatalui ei-fascinatia asemanatoare unei femei extrem de ademenitoare pe exterior dar plina de -nimic -in interior.Cel putin pt.un incepator in cunoasterea Adevarului plenar crestin ,vizitele si polemicile in /cu persoanele aflate in confesiuni diferite pot fi tulburatoare(te imbiba cu veninul subtil si dulceag al amestecului de adevar partial si multa eroare, care -ti va tulbura sinceritatea si simplitatea credintei tale,strecurand indoiala ,facandu-te sa bati campii cu probleme ce-ti fura atentia de la practicarea efectiva a randuielii Bisericii UNA.E minunat sa poti iubi Omul indiferent de unde vine(pt.ca-i fratele tau in Adam)insa ia aminte ca aceasta capacitate de a iubi se dobandeste prin multa experienta(cruce)pe care in general incepatorii nu o au.Intrarea in bisericile straine pentru a converti inseamna sa fii mai puternic decat duhul acelui loc(sunt mai multi oameni acolo cu duhuri cel putin momentan straine de intimitatea ta ortodoxa-deci o forta persuasiva foarte abila).Tu trebuie sa fii BATRAN(rugaciunea ta ,credinta ta sa arda ca focul duhului apostolilor pt. a putea face fata si a te impune duhovniceste.
Din experienta proprie am constatat ca inima unui ortodox simte instrainare in relatia cu crestinul /lacasurile altor biserici decat biserica UNA si viceversa.Si apoi eu ca si ortodox viu consider un botez strain duhului ortodox ,ca o pecete pe mormantul unui suflet.Cum sa particip la o minciuna draceasca.Trebuie sa-i spun omului adevarul meu in iubire.Daca as avea destula Credinta,Iubire si Nadejde desigur ca niciun loc sau anturaj nu m-ar putea atinge.Din pacate atentie suntem inca mici incepatori nevoitori in ale Duhului. |
Citat:
|
Citat:
Pe cand la secte, nu numai ca nu mai au nicio sansa de a cunoaste Adevarul cel putin la nivel rational - ce sa mai vorbim de comuniunea tainica cu Hristos -, dar se imbiba de minciuna si sarlatanie intr-atat incat devin niste zombi, dar filfizoni. |
Citat:
|
Citat:
Îți spun eu de unde: din Biblie! Pe care imensa majoritate n-o deschid, chiar dacă o au în casă... |
Citat:
Însă degeaba îi denigrezi misiunea, el a fost promotorul uneia dintre cele mai mari mișcări de redeșteptare din America (și nu numai). Nu în interiorul unei biserici, ci în creștinătate în general. Probabil asta te deranjează. |
Citat:
iar adventistii au asteptat acel an, imbracati in haine albe, pe acoperisurile caselor ! si ce mare a fost deziluzia cand nu s-a intamplat nimic! asa se intampla cand parasim pe Hristos pentru invatatori care se ocupa cu chestii senzationale! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Observ ca o minima coerenta logica lipseste cu desavarsire. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:56:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.