![]() |
Citat:
:76: |
E chestie de temperament, Cristian. Temperamnetul meu are trei viteze: incet, incetisor si pi loc. Acum sunt in viteza a doua.
|
Citat:
|
Tara noastra e frumoasa...e trist ca e populata de oameni asa mediocri....:39:
|
Nu inteleg ,ce vrei sa spui cu asta ,mediocri.
In ce tara ai cunoscut oameni mai putini mediocri? Romanii nu mi se par mediocri. De fapt evit sa-mi fac o parere despre o natie. |
manastirile noastre
Citat:
apropo, nu numai manastirile de maici au flori frumoase si curti f. bine ingrijite, ci si cele de calugari -- vezi Manastirea Crasna (de Prahova) de exemplu. |
Citat:
Tine-i Doamne pe romani asa cum sunt! |
Citat:
|
Manastirea Crasna (de Prahova)
da, nici sotul meu nu prea poate sa urce la Crasna, tot din motive "tehnice".
asez aici cateva poze cu aceasta manastire, atat de draga mie. poate pentru ca obisnuiam sa merg acolo intotdeauna de Florii, o asociez cu florile! :5: http://www.crestinortodox.ro/admin/_...nounce/cr3.jpg Biserica noua http://www.ortodox.ro/images/manasti...alee_flori.jpg Alee cu flori |
Doamne ce minunatie!!
Citat:
|
Ma bucur ca ti-au placut pozele, Marina... Crasna este intr-adevar o manastire de vis si odata ajuns/a acolo iti dai seama ca a meritat efortul!
apropo, pozele pe care le-am postat aici cu Man. Crasna nu sunt ale mele personal, le-am luat de pe net. sa vad daca mai gasesc si eu cate ceva de la Crasna prin ce mi-am mai ramas dupa ce mi-a cazut calc. acum cateva luni, cand am pierdut absolut tot ce aveam in el. |
Romania e pe cer!!
am primit si eu poza asta de la cineva si o daruiesc mai departe :103:
http://inlinethumb09.webshots.com/44...600x600Q85.jpg |
[COLOR=green]Avem o țară frumoasă. :57: Păcat că e locuită de așa oameni...[/COLOR]
|
Tara suntem si noi dar, sa nu uitam vorba romaneasca care spune ca..."pestele de la cap se strica".
Viata de obste din manastiri ar putea sa fie un exemplu pentru romani, dar as vrea sa stiu cati sunt dispusi sa faca .......ascultare ? ? ? ? ? ? ? |
Citat:
|
http://www.crestinortodox.ro/forumactive/showthread.php?t=4171
nicaieri nu e mai bine ca acasa,suntem oameni buni,cu frica de Dumnezeu si trebuie sa ne mandrim cu tara noastra.Uneori nu vedem si partea plina a paharului si ne lasam coplesiti de griji si greutati dar romania are multe lucruri bune.Va invit in Moldova sa vedeti manastirile din nord,unde crestinismul e acasa,mergeti la Sihastria(neamt) la mormantul parintelui Cleopa,a duhovnicului sau Paisie,urcati la Sihla unde se afla moastele sfiintei Teodora si daca nu va ve-ti simti mandri atunci nu sunteti romami adevarati.Eu am intalnit oameni buni peste tot in tara,oameni primitori,simpli,bogati sau saraci.
|
Citat:
|
Marina, nu ne-ai scris impresiile tale despre Romania, de la ultima ta vizita in decembrie 2008. Cum ai gasit-o dupa o absenta mai indelungata? Caci cei care sunt in Romania nu vad schimbarile la fel ca unul care revine dupa un timp petrecut in strainatate.
Ce ti-a te-a impresiont in mod placut si ce nu ti-a placut? |
................................................
|
"Trebuiau sã poarte un nume"-M. Sorescu
Citat:
"Eminescu n-a existat. A existat numai o tara frumoasa La o margine de mare Unde valurile fac noduri albe. Ca o barba nepieptanata de crai. Si niste ape ca niste copaci curgatori În care luna îsi avea cuibar rotit. Si, mai ales, au existat niste oameni simpli Pe care-i chema : Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Sau mai simplu : ciobani si plugari, Carora le placea sã spuna Seara în jurul focului poezii - "Miorita" si "Luceafarul" si "Scrisoarea a III-a". Dar fiindca auzeau mereu Latrînd la stîna lor cainii, Plecau sã se bata cu tatarii Si cu avarii si cu hunii si cu lesii Si cu turcii. În timpul care le ramînea liber Între doua primejdii, Acesti oameni faceau din fluierele lor Jgheaburi Pentru lacrimile pietrelor înduiosate, De curgeau doinele la vale Pe toti muntii Moldovei si ai Munteniei Si ai Tarii Barsei si ai Tariii Vrancei Si ai altor tari românesti. Au mai existat si niste codri adînci Si un tînar care vorbea cu ei, Întrebîndu-i ce se tot leagana fãrã vant ? Acest tînar cu ochi mari, Cat istoria noastra, Trecea batut de gînduri Din cartea cirilica în cartea vietii, Tot numarand plopii luminii, ai dreptatii, ai iubirii, Care îi ieseau mereu fãrã sot. Au mai existat si niste tei, Si cei doi îndragostiti Care stiau sã le troieneasca toata floarea Într-un sarut. Si niste pasari ori niste nouri Care tot colindau pe deasupra lor Ca lungi si miscatoare sesuri. Si pentru ca toate acestea Trebuiau sã poarte un nume, Un singur nume, Li s-a spus Eminescu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
[COLOR=green]Titlul subiectului este "ȚARA"... Vorbim despre țară, despre halul in care a ajuns țara pentru ca pe oameni nu-i mai preocupa gospodarirea tarii...[/COLOR] [COLOR=green]Unde ați putut intalni oameni de treaba, nu stiu... Sau, in sfarsit, depinde cu ce masura se poate aprecia cumsecadenia oamenilor...[/COLOR] |
exagerezi
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
silverstar, daca ai vedea decaderea la care au ajuns in ciuda nivelului de trai, sau tocmai pt ca au nivel de trai, ti s-ar face greata pe loc. Reclamele comerciale nu oglindesc realitatea, crede-ma! In schimb vad facandu-se pasi mari inainte in Romania. De la vizita lavizita vad schimbari in bine. Tot e ceva. In alte pati a stagnat sau a inceput sa o ia in jos. |
EU AM FOST IN ULTIMII PATRU ANI IN PELERINAJE LA MANASTIRI PE TRASEE LUNGI ,CU AUTOCARUL ,ORGANIZATE DE PREOTI SI CEEA CE AM VAZUT NU NUMAI LA MANASTIRI CI PE TRASEE NE-A FACUT SA EXCLAMAM MEREU:[COLOR=red]CE TARA FRUMOASA AVEM.[/COLOR][COLOR=black]Nu degeaba o rivnesc multi .Noi nu stim sa multumim lui Dumnezeu pt aceasta tara ,unde acuma vin si cei din Danemaraca saptaminal pe undeva la tara linga tg.mures ,dc ati vazut emisiunea lui Cristian Tabara pe protv.Noi am pastrat in multe parti viata la tara cu vaci ,porci ,gaini ,giste,rate ,pe care o rivnesc occidentalii care nu o mai au !De altfel aceasta reprezinta in vremurile ca au sosit deja O INDEPENDENTA ALIMENTARA pt vremea cind nu se mai poate vinde si cumpara ,care ne bate curind la usi.De aceea occidentalii vor sa distruga independenta alimentara de la sate,sa ne poata stapini mai bine.[/COLOR]
|
Citat:
|
Silverstar, probabil ca nu compari, ca mine si ca orice turisti, situatia de acum cu cea de acum doi ani. Numai detasandu-te o vreme, poti vedea cu ce pasi repezi se schimba Romania. Sa fii sigura ca se schimba de la an la an, in bine!
|
Sau.. poate Anca, inima buna pe toate le vede bune iar inima mandra mereu e nemultumita.. Tara suntem NOI Silverstar. NOI! NOIII intelegi asta? Iaca de aceea sar in sus si spun ca am vandut-o pe un pumn dolari.... Sunt constienta ca ai si tu dreptatea ta, dar ce facem noi, tara, romanii de aici concret sa ajutam la schimbarea ei in bine? Ne lamentam si atat... Romania...e mizera...e infecta...e...e...e... Romania, Biserica suntem NOI!:2:
|
Si pentru ca am fost intrebata tendentios pe mp ( uite de asta il restrictionasem..) eu ce fac, de ma dau mare pe aici. Spun pe forum pentru toti nu numai pentru cea ce m-a jignit. Eu, fac ce pot in dreptul meu pentru tara mea. Am copii ii educ sa fie buni sa fie la randul lor pilda in scoala, in viata, in lume. Asta fac, de reusesc sau nu, Domnul stie eu macar ma straduiesc cat pot in dreptul meu atat! NU iti cer tie celei din afara sa faci ceva dar macar poarta-te ca un OM/ crestin adevarat sa nu faci neamul de rusine.
|
Asta e!!!
Caci tu nu ai iesit de dupa gard sa vezi si in alte parti cum e dar eu zic ca Romania este o tara frumoasa(macar cu gropile ei) pe care multi dintre noi nu am avut timp sa o cunoastem inainte de a pleca. Eu vreau sa-ti spun ca dupa pensie ma voi intoarce.
|
Citat:
|
1 atașament(e)
Unde ati vazut in 'afara" atata bucurie, cum am gasit eu aici la acest batranel frumos ce traieste intr-o manastire fara curent electric? Intr-un loc unde lemnele se cara cu spatele din padure? Exista curatenie, zambete "obligate" dar bucuria..bucuria unde e??
|
Cand traiesti "in afara" ai tendinta sa idealizezi locul pe care il cosnideri acasa. Este absolut normal ca atunci cand vii in tara in vacanta dupa o perioada mai lunga de timp, in care de abia asteptai sa vii sa ti se para ca lucrurile sunt mai frumoase, ca peisajele sunt cum niciunde in lume, ca totul merge spre bine. Bineinteles ca gropile nu mai sunt vizible.
Lucrurile apar in alta lumina cand stai in Romania nu doar in vacanta. Stand zi de zi in Romania te lovesti de tot felul de nimicuri si tot felul de probleme care in alta parte nici nu ar exista, dar care te macina. De exemplu, zi de zi mergand cu autobuzul esti imbulzit de oamenii care pur si simplu nu au rabdarea sau politetea sa astepte ca cei care vor sa coboare sa coboare si dau navala in autobuz, calcandu-se in picioare, infingandu-si coatele in burta, etc. La inceput (adica imediat ce te intorci dupa o perioada de "afara") ti se pare amuzant. Apoi te gandesti ca e zi de lucru si oamenii se grabesc. Apoi vezi ca acelasi lucru se intampla si duminica. Ceea ce inseamna ca lipsa de politete este de fapt un obicei. Or fi autobuzele noi, de firma, nu ca harburile alea de acum cativa ani, dar oamenii au ramas aceeasi, cu lipsa de politete (ca sa nu spun mai urat) in sange. Cat poate fi de greu sa stai linistit pana coboara cei care au de coborat, si apoi sa te urci in autobuz?? Sau ce poate fi mai enervant cand ai de rezolvat ceva la o institutie publica, aflata intr-un sediu luxos, care are program cu publicul pana la ora 3, si ajungand pe la 2 afli ca nu se mai uita nimeni la tine. Dimpotriva, mai esti luat si la rost, ca unde ai fost pana la ora aia?? Cand este de datoria lor sa te serveasca pana la 3 fara nici un fel de intrebari. Sau cand mai auzi de examene la universitate cumparate, cand vezi afise prin oras ale unor oameni care se ofera sa vanda lucrari de licenta si de master. Si atunci iti dai seama ca o fi univeristatea mare si frumoasa si moderna, dar "studentii" care ii trec pragul sunt mai rai decat cei de acum 20 de ani. Cat despre bucurie interioara...sa nu vorbim de exceptii. Chiar de Ajunul Craciunului am fost la un concert de colinde sustinut la manastire. Corul a cantat foarte frumos, colindele superbe, dar m-am uitat pe fetele oamenilor din biserica si nu am vazut macar un zambet. Sau macar pe cineva sa fi vazut ca isi misca buzele in cuvintele colindei. Din pacate nu. O fi fost concertul chiar dupa vecernie, si poate ca unii erau obositi, dar asa, macar un pic de bucurie ca se naste Hristos? Ce vreau sa spun: da, la suprafata lucrurile se schimba. Mai apar cladiri frumoase prin oras, parca e mai curatel pe strazi, parca...parca...parca. Dar totul este foarte, foarte lent. Si mentalitatea multor oameni la fel a ramas. Si asta nu iti dai seama decat stand si traind in Romania. |
Daca pierdem speranta inseamna ca am pierdut totul.Eu nu vreau sa o pierd si de aceea incerc sa vad doar partea buna a lucrurilor.Cand fci in casa ta renovari si imbunatatiri e atat de rau si de urat incat iti vine s-o iei razna.Din diferite motive o astfel de treaba poate dura destul de mult.Dar si cand este gata? ce bine va fi!! Intr-o zi va rasari si la noi soarele:58::4:
|
1 atașament(e)
Citat:
Doua genii care ne invata ca hotarele unei tari nu sunt hotarele unui neam. Doamne-ajuta! http://www.crestinortodox.ro/forumac...1&d=1232059535 |
Citat:
Am insa o bucurie in suflet sa vad toate schimbarile in bine si sa constat chiar ca in unele privinte e mai bine decat in alte tari considerate mai civilizate decat Romania. Nu exagerez. Sunt convinsa ca daca nu ar fi avut anii comunismului, Romania ar fi fost "fruncea"! Dar timpul inca nu e pierdut. Om trai si om vedea. Iar peisaje ca in Romania ...mai rar! Si ape curgatoare! In ceea ce priveste "pumnul de dolari", chiar daca noi , cei din afara nu recunoastem, totusi asa este. Am lasat totul in urma, pentru ca am cautat un trai mai bun; dar pentru acest trai mai bun am sacrificat poate altceva mai de pret. In primii ani nu iti dai seama; abia dupa mai multi ani realizezi, daca te trezesti, ca ai dat ceva de pret pe ceva efemer. Sa nu-i judecam nici pe cei, care privesc Romania mai critic; ei vad in amanunt ce ar trebui sa fie altfel, mai bine; ei se lovesc neincetat de aceste lucruri si isi doresc o Romanie mai buna, cu legi, care se respecta; cu politicieni, care se respecta si din respect fata de sine isi fac datoria. O Romanie cu respect fata de om, ca creatie a lui Dumnezeu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:46:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.