Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4290)

matad 14.10.2008 22:24:16

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 95765)
[SIZE=3]Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere:[/SIZE]
[SIZE=3]Ioan 5.28-29 “vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII”.[/SIZE]
[SIZE=3]Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc.[/SIZE]

Poti specifica si cind e ceasul acela ?Imediat dupa moartea naturala ?Sau la a doua venire? Vedeti sa nu va prindeti in propriul lat.

geo.nektarios 14.10.2008 22:48:26

Citat:

În prealabil postat de matad (Post 95803)
Nu mai amestecati vorbele ca sa creati o minciuna pe placul vostru .
Cine a afirmat ca nu crede in invierea mortilor . Cind a vorbit ca a vorbit cu Moise si Ilie ,spune ca a vorbit doar cu sufletele lor separate de trup?
Cei pe care Mintuitorul ia inviat ,nu au mai murit apoi de moartea naturala?
Tot cereti altora smerenie ,si nu mai simtitit semetia voastra.Stati pe un munte prea inalt.Asta e intradevar o enigma .

asta va este doctrina mai omule! v-am studiat ani de zile, daca nici tu nu-ti sti doctrina, e grav!!! Pai vezi mai omule? Pe acest "munte inalt" NU O SA AJUNGETI NICIODATA!!!! Enigma este STARUINTA IN INVATATURA APOSTOLILOR, IN RUGACIUNE, IN PARTASIE SI IN FRANGREA PAINII!!! (Fapte 2,42) ceea ce voi nu mai aveti!!! Sunteti ca spoiala de pe vase!!! Acum o dai si dupa 2 zile cade!!! si nu s-a rezolvat nik!!! Studiati SEPTUAGINTA, TALMUDUL si Noul Testamanet in Limba Geaca-veche! Acolo gasiti adevarata Scriptura (pe care o avem si noi romanii), nu ce aveti facut dupa "gadilarea auzului" si dupa "scame", ca ce nu v-au convenit ati "scuturat" din Sf.Scriptura, schimbat orice inteles al fiecarui text!!! Nu aveti nici o justficare la nimic!!!

matad 14.10.2008 23:50:00

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 95811)
Nu aveti nici o justficare la nimic!!!

se pare cu nu poti purta o discutie coerenta
Adreseaza-te altora de nivelul tau.
Cred ca ai lipsit mult de la ce imi povestesti.

vasinec 15.10.2008 09:34:22

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 95760)
[SIZE=3] Aceste versete nu le-ați comentat niciodată, nici dumneavoastră, nici alți pastori din secta adventistă.[/SIZE]

[SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/SIZE]
[SIZE=3]Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/SIZE]
[SIZE=3]Apoi în aceași carte Biblică și referindu-se la același episod Sf. Petruface precizarea :[/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “[/SIZE]

Au mai fost comentate aceste versete. Dar, ce sa facem? Domnul Ovidiu nu se dezminte.

In 1 Petru 3:18 se vorbeste despre lucrarea pe care a facut-o Duhul Mantuitorului (acelasi Duh in care a fost inviat) pe vremea lui Noe. Noe a fost un Evanghelist al Vechiului Testament. Duhul Mantuitorului il indemna sa propovaduiasca sfarsitul acelei lumi si salvarea celor ce credeau si intrau in corabie (azi, corabia este credinta in Mantuitorul). Ce sa intamplat in timpul lui Noe se va repeta (daca nu a si inceput): "Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului Omului"(Matei 24:37).
Era sa uit: expresia "inchisoare" este folosita de mai multe ori in Sfanta Scriptura si semnifica pamantul acesta plin de suferinta si pacat.

Explicatia mea nu intra in conflict cu nici un verset din Biblie. Ceea ce vreti sa sugerati dvs., si anume ca Domnul Iisus Hristos a vorbit duhurilor celor morti in vremea lui Noe, intra in conflict cu foarte multe invataturi din Sfanta Scriptura. Vreti sa anulam acele invataturi ca sa va iasa dvs. teoria?

Referitor la vestea care s-a adus celor morti: sunt mai multe pasaje in Sfanta Scriptura unde se spune ca "s-a vestit mortilor si viilor". Dar nu se spune ca mortilor li s-a vestiti dupa ce au murit. Daca luam de bune toate invataturile Sfintei Scripturi, intelegem ca celor morti li s-a vestit cand inca erau in viata si mai puteau sa faca o alegere.. Biblia ne spune ca "cei morti nu stiu nimic".

vasinec 15.10.2008 10:07:18

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 95761)
[SIZE=3]Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 :[/SIZE]
[SIZE=3]„Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR”. [/SIZE]
[SIZE=3]Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum vei ocoli răspunsul la problema asta![/SIZE]

Am mai raspuns la problema asta de cateva ori (de vre-o doua numai pentru dvs.). Mai raspund o data, chiar daca nu suntem pe subiectul topicului.

Cel putin doua lucruri sunt necesare pentru a intelege corect versetele postate de dvs.: sa citim capitolul 20 din Apocalipsa pana la ultimul verset si sa intelegem notiunea de "vesnic" (sau in vecii vecilor) din Biblie.
Cuvantul "vesnic" inseamna fara sfarsit doar atunci cand este pus alaturi de Dumnezeu. In rest, acest cuvant inseamna: fara posibilitatea reabilitarii, fara intoarcere,cu consecinte vesnice, etc. Dau un exemplu (sunt multe, dar nu este loc): "Tot asa, SODOMA SI GOMORA si cetatile dimprejurul lor, care se dadusera ca si ele la curvie si au poftit dupa trupul altuia, NE STAU INAINTE CA O PILDA, SUFERIND PEDEAPSA UNUI FOC VESNIC"(Iuda vers.7). Se spune despre Sodoma si Gomora ca au suferit pedepsa unui FOC VESNIC. Focul acela s-a stins de mult, dar are consecinte vesnice. Sodoma si Gomora nu au mai existat dupa acel foc si nu vor mai exista niciodata (poate sa-i dea cuiva prin cap sa le reconstruiasca; nu va reusi)

Sa trecem la versetele dvs. Cand se spune ca vor fi chinuiti vesnic (sau in vecii vecilor) nu este vorba de un chin fara sfarsit ci fara posibilitatea reintoarcerii la ce a fost inainte. Mai mult, Sfanta Scriptura ne spune ce inseamna "iezerul de foc si de pucioasa". "IAZUL DE FOC ESTE MOARTEA A DOUA"(Apocalipsa 20:14). Din moartea intaia vei fi inviat pentru judecata. Moartea a doua este ireversibila, cu consecinte vesnice. In final, pe toti pacatosii neiertati ii astepta moartea a doua, adica nimicirea pentru totdeauna. Tot ce este rau va disparea. Dvs. vedeti "un cer nou si un pamant nou"(Apocalips 21:1) in care sa existe si un loc de chin? Eu vad un cer nou si un pamant nou la fel ca la inceput: doar raiul. Si sunt sigur ca acesta este si planul lui Dumnezeu.

vasinec 15.10.2008 10:16:32

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 95780)
Ovidiu, daca ei nu cred in invierea mortilor, cum de cred in Invierea Domnului Hristos?

Este foarte urat ce spuneti. Si va mai si laudati ca ati studiat doctrina adventista.

Noi credem in invierea mortilor mai mult decat dvs. Pentru dvs. ar merge si fara inviere, ca si asa sufletul mortului nu moare si isi pastreaza si constiinta (contrar Sfintei Scripturi). Pentru noi, care stim ca moartea intaia este un somn fara constienta, este foarte importanta revenirea Domnului Iisus Hristos si invierea celor morti. Chiar asteptam cu dor revenirea Domnului si invierea celor adormiti (o spune si denumirea "sectei").

vasinec 15.10.2008 10:30:15

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 95766)
[SIZE=3]Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului: [/SIZE]
[SIZE=3]Luca 9. 28-31“luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui”[/SIZE]
[SIZE=3]Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 “Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului”) Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient?[/SIZE]

Domnule Ovidiu, si aceste versete le-am mai comentat. Dvs. vreti sa sugerati ca, pe Muntele Schimbarii la Fata, Domnul Iisus Hristos s-a intalnit cu un mort (Moise) si un viu (Ilie - care nu a cunoscut moartea si s-a ridicat cu tot cu trup, la cer). Nu vi se pare putin caraghioasa aceasta imagine? Nu putea Dumnezeu sa-l invie si pe Moise si sa-l ia la cer? "Arhanghelul Mihai , cand se impotrivea diavolului si se certa cu el pentru trupul lui Moise..."(Iuda vers.9). De ce voia Arhanghelul Mihai trupul lui Moise? Facea studii medicale pe cadavre?

Pe Muntele Schimbarii la Fata, Domnul Iisus Hristos s-a intalnit cu doi oamenii vii: unul care nu cunoscuse moartea si altul care fusese inviat.

vasinec 15.10.2008 10:37:25

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 95766)
[SIZE=3]Domnule vasinec/maraiann, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, [/SIZE]

Va rog sa aduceti si argumentul Pildei saracului Lazar de la Luca 16. Dar, totodata sa va pregatiti sa imi spuneti, in ce stare erau bogatul si saracul Lazar, dupa ce au murit: daca erau in trup, inseamna ca nu murisera; daca erau suflete, cum de aveau parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti.

Ati spus ca am facut niste comentarii de tot hazul. Consider aceasta afirmatie ca pe o apreciere. Va multumesc ca va place umorul meu.

vasinec 15.10.2008 10:43:55

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 95765)
[SIZE=3]Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere:[/SIZE]
[SIZE=3]Ioan 5.28-29 “vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII”.[/SIZE]

Ati postat un verset care nici nu mai are nevoie de comentarii. Iar de ocolit, cred ca dvs. ar trebui sa-l ocoliti. In acest verset se spune ca toti cei din morminte vor fi inviati pentru judecata. Pai, de ce mai este nevoie de asa ceva, daca atunci cand murim sufletul traieste si se duce in iad sau in rai (asa cum sustineti dvs.)? Nu are sens.

ovidiu-s 15.10.2008 12:15:33

[COLOR=black][SIZE=3]
Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios
Ovidiu, daca ei nu cred in invierea mortilor, cum de cred in Invierea Domnului Hristos? Dupa ei, aceasta a fost o magie big-bang!

[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Adventiștii de ziua a șaptea care mișună pe forumul ăsta ortodox spun că ei cred în învierea morților, dar că nu cred în existența chinurilor veșnice, a Iadului și în existența sufletului imediat după moarte. Pentru ei nu există decât răsplata pentru cei drepți, iar păcătoșii doar mor o dată trupește, apoi sunt înviați la judecată si mor a doua oară, nu sunt chinuiți în Infern. Pentru asta se folosesc de citatul din Apocalipsă pe care ei așa îl înțeleg, în care spune că “iazul de foc este moartea a doua”.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Și spun că cei drepți mor pe lumea asta, apoi nici sufletul lor nu mai este conștient, și doar la Judecată este înviat sufletul ca să primească o răsplată veșnică. Pentru asta se folosesc de doua versete din Vechiul Testament în care se spune că “cei morți nu știu nimic”.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Pentru ei și sufletul lui Hristos a fost mort, și s-a odihnit în ziua a șaptea (pe care ei o cinstesc: sâmbăta) deși, Biblia spune clar că sufletul Mântuitorul era viu: [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”.
Apoi în aceași carte Biblică și referindu-se la același episod Sf. Petru face precizarea:
1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “
[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR][COLOR=black][SIZE=3]Iar de Pilda săracului Lazăr de la luca 16, își bat joc și spun că e doar o parabolă făcută de Hristos ca să îi sperie pe iudei.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Vă rog să fiți atent la ce scriu mai jos și la ce răspunsuri în batjocură îmi dă vasinec- sectantul adventist de ziua a saptea.[/SIZE][/COLOR]

ovidiu-s 15.10.2008 12:22:36

[SIZE=3]Domnule maraiann/vasinec, așa cum v-am promis, pentru că niciodată nu ați adus un argument concret în favoarea inexistenței conștiente a sufletului după moarte și în favoarea inexistenței Iadului, așa cum susține secta din care faceți parte, decât niște frânturi de citate din VT, o să reiau argumentele Bisericii din Biblie în favoarea existenței sufletului după moarte. Aceste versete nu le-ați comentat niciodată, nici dumneavoastră, nici alți pastori din secta adventistă.[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Să ne oprim la citatul din Apocalipsa 20.7-10 :[/SIZE]
[SIZE=3]„Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR”. [/SIZE]
[SIZE=3]Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum vei ocoli răspunsul la problema asta![/SIZE]
[SIZE=3]De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele:[/SIZE]
[SIZE=3]Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDEVIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE.” [/SIZE]
[SIZE=3]Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului?[/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/SIZE]
[SIZE=3]Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/SIZE]
[SIZE=3]Apoi în aceași carte Biblică și referindu-se la același episod Sf. Petruface precizarea :[/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “[/SIZE]
[SIZE=3]Luca 9. 28-31“luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui”[/SIZE]
[SIZE=3]Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 “Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului”) Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient?[/SIZE]
[SIZE=3]4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”. [/SIZE]
[SIZE=3]Puteau oasele unui om decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista nici el?[/SIZE]
[SIZE=3]Domnule vasinec/maraiann, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, ba încă ați avut curajul să spuneți că nicăieri în Biblie nu se mai vorbește despre persoane decedate care vorbesc sau fac acțiuni. Mai am și alte citate, dar aștept să văd ce spun adventiștii despre astea pe care vi le-am dat. Dacă ocoliți răspunsurile, o să le reiau la nesfârșit.[/SIZE]

vasinec 15.10.2008 14:09:19

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 95891)
[SIZE=3]Domnule vasinec/maraiann, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, ba încă ați avut curajul să spuneți că nicăieri în Biblie nu se mai vorbește despre persoane decedate care vorbesc sau fac acțiuni. Mai am și alte citate, dar aștept să văd ce spun adventiștii despre astea pe care vi le-am dat. Dacă ocoliți răspunsurile, o să le reiau la nesfârșit.[/SIZE]

Cum de nu ati adus argumentul Pildei saracului Lazar de la Luca 16? Ca este de baza in teoria dvs. V-au deranjat argumentele mele "de tot hazul"? Asta-i buna!

Spune-ti ca mai aveti si alte citate. Va spun eu ca nu mai aveti. Iar cele pe care deja le-ati postat, doar daca le scoatem din contextul Sfintei Scripturi pot oarecum sa argumenteze teoriile dvs.

Nu este nevoie sa asteptati pana vedeti "ce spun adventistii" despre cele pe care le-ati postat pentru ca ati primit raspuns la ele de nenumarate ori. Singurul verset la care stiu ca nu am raspuns (nici nu este in topic) este acel singur verset din Biblie (mai exact din Vechiul Testament) unde se vorbeste despre o minune infaptuita la atingerea unor oase. Si dvs. luati acel singur verset vechi-testamentar si argumentati cu el o teologie intreaga.

Astept noutati d-le Ovidiu. V-am raspuns la toate versete postate. Dvs. ati ocolit in mod brutal toate versetele care vorbesc despre faptul ca omul, intre momentul mortii si cel al invierii, este mort de-a binelea si nu mai stie nimic. Si nu au fost doua versete din Vechiu Testament (cum frumos mintiti) ci au fost mai multe. La una din ultimele postari am aratat vre-o 14 versete. Ce facem cu ele? Le scoatem din Biblie ca sa va iasa dvs. teoria?

vasinec 15.10.2008 14:25:53

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 95890)

[COLOR=black][SIZE=3]. Pentru asta se folosesc de doua versete din Vechiul Testament în care se spune că “cei morți nu știu nimic”.[/SIZE][/COLOR]

Poate ati vrut sa spuneti douazeci de versete ( si nu sunt toate). Dau numai vre-o 14 din ele, care vorbesc foarte clar despre moartea intaia, prezentata ca un somn in care nu este cunoastere:

1. Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5)
2. "Ce vei castiga daca-mi versi sangele, si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta"?(Psalmul 30:9)
3. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12)
4. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17)
5. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5)
6. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10)
7. Totus Tu esti Tatal nostru! Caci AVRAM NU NE CUNOASTE, si Israel nu stie cine suntem. (Isaia 63: 16). (AVRAM NU NE CUNOASTE - a se revedea pilda bogatului nemilostiv din Luca 16).
8. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18)
9. Dar omul cand moare, ramane intins; omul cand isi da sufletul, unde mai este?(Iov 14:10).
10. Pana nu se intoarce tarana in pamant, CUM A FOST, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. (Eclesiastul 12:7) - Moartea descrisa ca fiind procesul invers creatiei. Era cineva constient inainte de a fi creat?
11. David a adormit cu parintii lui, si a fost ingropat in cetatea lui David (1 Imparati 2:10)
12. Caci David nu s-a suit la ceruri (Faptele apostolilor 2:34)- spune apostolul Petru.
13. IAR TU, DU-TE, PANA VA VENI SFARSITUL; TU TE VEI ODIHNI, SI TE VEI SCULA IARASI ODATA IN PARTEA TA DE MOSTENIRE, LA SFARSITUL ZILELOR"(Daniel 12:13)
14. Apoi a ingenuncheat si a strigat cu glas tare: "Doamne, nu le tinea in seama pacatul acesta"! Si dupa aceste vorbe, a adormit. (faptele apostolior cap 7:60 - moartea diaconului Stefan).

Le-am numerotat ca sa nu va mai incurcati. Aveti bunavointa sa interpretati aceste versete? As fi tare curios sa stiu ce parere aveti dvs. sau altii care sustin ca omul la moarte de fapt nu moare de tot.

sherlock_holmes 15.10.2008 15:12:22

[COLOR=#711204]Domnul Hristos le-a spus unor saduchei si farisei care vroiau sa stie cum este dincolo de lumea aceasta ca Dumnezeu este „Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov" (Marcu 12, 26) si ca " Nu este Dumnezeul mortilor, ci al viilor" (Matei 22, 32), pentru ca toti sunt vii în El. Credinta noastra este ca dupa suflet, omul nu moare. Avraam, Isaac si Iacov murisera când a zis Dumnezeu despre Sine: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov". Domnul Hristos spune ca Dumnezeu nu este al celor morti, ci al celor vii; acesta este întelesul cuvintelor din Sfânta Scriptura "toti sunt vii în El".[/COLOR]

[COLOR=#711204]...adica tradus...desi Avraam,Isaac si Iacov murisera dupa trup,dupa suflet ei sint vii.[/COLOR]

[COLOR=#711204]Nu exista posibilitatea ca sufletul sa moara,ci putem vorbi de o moarte sufleteasca, aceasta însemnând despartirea sufletului de Dumnezeu, deci condamnarea vesnica.[/COLOR]

[COLOR=#711204]Dumnezeu este duh si este din vesnicie,ingerii,arhanghelii,puterile,serafimii,he ruvimii sint duhuri care se roaga,vorbesc cu Dumnezeu,Iisus Hristos Dumnezeu le vorbeste si ingerilor cazuti,satanei in pustiul carantaniei,demonului din omul demonizat ( ori acestia nu pot exista pentru ca nu au trupuri ? )....sufletul omului este duh,nu are cum sa moara nici daca tragi cu tunul in el.Asa cum vorbeste cu ingerii,asa a vorbit Dumnezeu si cu duhul( sufletul) lui Moise pe muntele Tabor (sau cu Moise,mai bine zis)[/COLOR]

[COLOR=#711204]...va urma[/COLOR]

danyel 15.10.2008 15:56:05

1. Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5)
2. "Ce vei castiga daca-mi versi sangele, si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta"?(Psalmul 30:9)
3. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12)
4. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17)
5. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5)
6. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10)
7. Totus Tu esti Tatal nostru! Caci AVRAM NU NE CUNOASTE, si Israel nu stie cine suntem. (Isaia 63: 16). (AVRAM NU NE CUNOASTE - a se revedea pilda bogatului nemilostiv din Luca 16).
8. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18)
9. Dar omul cand moare, ramane intins; omul cand isi da sufletul, unde mai este?(Iov 14:10).
10. Pana nu se intoarce tarana in pamant, CUM A FOST, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. (Eclesiastul 12:7) - Moartea descrisa ca fiind procesul invers creatiei. Era cineva constient inainte de a fi creat?
11. David a adormit cu parintii lui, si a fost ingropat in cetatea lui David (1 Imparati 2:10)
12. Caci David nu s-a suit la ceruri (Faptele apostolilor 2:34)- spune apostolul Petru.
13. IAR TU, DU-TE, PANA VA VENI SFARSITUL; TU TE VEI ODIHNI, SI TE VEI SCULA IARASI ODATA IN PARTEA TA DE MOSTENIRE, LA SFARSITUL ZILELOR"(Daniel 12:13)
14. Apoi a ingenuncheat si a strigat cu glas tare: "Doamne, nu le tinea in seama pacatul acesta"! Si dupa aceste vorbe, a adormit. (faptele apostolior cap 7:60 - moartea diaconului Stefan).

Le-am numerotat ca sa nu va mai incurcati. Aveti bunavointa sa interpretati aceste versete? As fi tare curios sa stiu ce parere aveti dvs. sau altii care sustin ca omul la moarte de fapt nu moare de tot.[/quote]

Da in primul rand dumneata dai versete preponderent din VT adica de dinaintea Rascumpararii dar sa vedem un verset din Isaia
Mortii Tăi vor trăi si trupurile lor vor învia! Desteptati-vă, cântati de bucurie, voi cei ce sălăsluiti în pulbere! Căci roua Ta este rouă de lumină si din sânul pământului umbrele vor învia. (Isaia 26;19)
aici vedem ca nu este vorba de invierea de apoi pt ca Domnul nu aminteste aici despre mortii care nu stiu nimic, ci despre sfinti, aici se face clar referire la evenimentul petrecut la Inviere Domnului cand dupa cum spune Scriptura in Matei cap 27 "Mormintele s-au deschis si multe trupuri ale sfintilor adormiti s-au sculat Si iesind din morminte dupa Invierea Lui au intrat in cetatea sfanta si s-au aratat multora"

Vedem deci ca in Isaia este o promisiune facuta sfintilor, promisiune care s-a implinit odata ci Invierea lui Hristos cand ne spune Evanghelia ca sfintii s-au sculat din mormant, odata cu biruinta mortii de catre Hristos, starea mortilor se schimba pt ca ce este biruit se desfinteaza

In NT Apostolul Pavel vorbeste despre starea celor adormiti nu ca si cum ar fi o stare de completa inconstienta ci o stare reala de prezenta cu Domnul vedem ca in epistola catre Filipeni , Pavel spune "Caci pt mine viata este Hristos iar moartea este un castig, daca insa a vietui in trup inseamna a da roada lucrului meu , nu stiu ce voi alege. sunt strans din doua parti :DORESC SA MA DESPART DE TRUP SI SA FIU IMPREUNA CU HRISTOS si aceasta este mult mai bine , dar este mai de folos pt voi sa zabovesc in trup" (Fil 1;21-24)

Vedem din acest text foarte clar ca Pavel nu dorea sa treaca intr-o stare de inconstienta ci vroia sa treaca in starea de dincolo ca sa petreaca cu Domnul, asta era castigul lui, de ce ar fi zis ca moartea este un castig pt el? doar pt faptul ca trece intr-o stare de inconstienta pt mii de ani?
de ce el ar dori cu atata foc sa treaca din trup, adica sa moara si sa fie inconstient? vedeti aici el are o dilema , pe deoparte vrea sa fie cat mai repede in prezenta Domnului, iar pe de alta parte este constient de grija pe care trebuie sa o aiba fata de Biserica

Apoi in 2Corinteni cap 5 , "De aceea fie ca petrecem in trup, fie ca plecam din el , Sa fim bineplacuti Lui"

Cum poate cineva inconstient sa fie bineplacut lui Dumnezeu?
apoi in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul noului testament"

se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, eventual la invierea de apoi, si vedem ca aici sunt prezenti intaii nascuti din nou, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lauda pe Dumnezeu

Apoi insusi omul, ca avand in el suflare din suflarea lui Dumnezeu, are o parte nemuritoare adica sufletul, pt ca sufletul are un substrat divin, ceva ce doar Dumnezeu a putut crea vreodata si nimeni altcineva, si fiind suflare din suflarea Lui nu se poate supune mortii biologice ci despartindu-se de trup trece dincolo

O sa-ti dau in final niste informatii despre ce credea Biserica primara, care chiar daca pt tine nu au valoare , macar ar trebui sa le tratezi cu respectul cuvenit vechimii lor "Policarp a fost episcopul Smirnei, a fost un ucenic al Apostolului Ioan , si era iubit de toti credinciosii, el a fost martirizat la anul 150 dupa Hristos deci foarte timpuriu in Biserica primara si vedem ca la sfarsitul istorisirii vietii lui se scriu urmatoarele cuvinte care ne arata ce credea Biserica primara despre starea celor adormiti, si ar trebui sa luam aminte la credinta celor dintai inainte de a ne baza pe propria noastra intelegere textul suna cam asa Biruind prin rabdare a dobandit cununa nestricaciunii si acum impreuna cu apostolii si cu toti dreptii cu bucurie slaveste pe Dumnezeu Tatal si binecuvinteaza pe Iisus Hrstos"
Este greu de crezut ca cei ce au scris aceastea sa nu fi fost invatati de Sf Policarp care la randul sau a invatat credinta de la apostolul Ioan, despre starea celor adormiti, daca ei nu erau cu adevarat convinsi asa fiind invatati, ca mortii acum nu sunt in stare de inconstienta ci petrec si sa bucura cu Dumnezeu, n-ar mai fi scris acestea pt ca ar fi fost privite drept erezii in acea vreme

sherlock_holmes 15.10.2008 16:01:53

ecce homo!

„Cind Te-ai pogorit la moarte, Cela ce esti Viata cea fara de moarte”. Cine s-a pogorit la moarte? Domnul Hristos, care este Viata cea fara de moarte. A ales Domnul Hristos sa moara pentru pacatele noastre. Fiul lui Dumnezeu S-a facut om, ca sa moara pentru pacatele noastre; deci El, Viata cea fara de moarte, El care nu poate muri, a murit totusi. Cum a murit? Cu firea omeneasca, si firea omeneasca-i alcatuita din trup si din
suflet. Firea omeneasca a Domnului nostru Iisus Hristos a murit pe cruce. Dumnezeirea nu a murit, ca nu poate muri. Dar omul poate muri si a murit. Cum?
S-a despartit sufletul Mintuitorului de trupul Mintuitorului. Dar dumnezeirea nu s-a despartit de sufletul Mintuitorului cu care Domnul Hristos S-a pogorit in iad: „Cind Te-ai pogorit la moarte Cela ce esti Viata cea fara de moarte, atunci iadul l-ai omorit cu stralucirea dumnezeirii”. S-a
coborit la iad si cu stralucirea dumnezeirii a facut ca iadul sa nu mai fie iad ci, cum se zice intr-o colinda a poporului nostru, „a luminat iadul”. A facut, ca pentru o vreme, iadul sa nu mai fie iad, ci sa fie luminat cu bucurii, din stralucirea dumnezeirii Mintuitorului nostru Iisus Hristos. Si noi spunem la o rinduiala a Bisericii noastre la Sfinta Liturghie: „in mormint cu trupul, in iad cu sufletul ca un Dumnezeu, in rai cu tilharul si pe scaun ai fost Hristoase cu Tatal si cu Duhul, toate umplindu-le Cela ce esti
necuprins”.
Prin urmare, Domnul Hristos a murit pe cruce. Sufletul S-a coborit la iad, trupul a fost inmormintat de Iosif si Nicodim si asezat in mormint, dar dumnezeirea a fost pretutindenea. Si in iad cu sufletul, si in mormint cu trupul, si in rai cu tilharul. Pretutindeni.

PS: draga Marian,asta e rau la voi,cu Biblia in mina va duceti in locuinta mortilor...pai daca sufletul doarme,inseamna ca e mort ?...si eu care ma gindeam sa ma duc la culcare ca e 6 dim...hmmm

PS.voi nu faceti parte de cei nascuti din nou,voi nu spuneti Tatal nostru,nu vi se uneste sufletul cu Dumnezeu Duhul Sfint,nu se lumineaza ?...si daca da,atunci cum mai muriti mai oameni buni ?...ori le ziceti doar asa,din plictiseala...sinteti fii de Dumnezeu...morti.

vasinec 15.10.2008 16:36:06

Citat:

În prealabil postat de sherlock_holmes (Post 95929)
[COLOR=#711204]Domnul Hristos le-a spus unor saduchei si farisei care vroiau sa stie cum este dincolo de lumea aceasta ca Dumnezeu este „Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov" (Marcu 12, 26) si ca " Nu este Dumnezeul mortilor, ci al viilor" (Matei 22, 32), pentru ca toti sunt vii în El. Credinta noastra este ca dupa suflet, omul nu moare. Avraam, Isaac si Iacov murisera când a zis Dumnezeu despre Sine: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov". Domnul Hristos spune ca Dumnezeu nu este al celor morti, ci al celor vii; acesta este întelesul cuvintelor din Sfânta Scriptura "toti sunt vii în El".[/COLOR]

[COLOR=#711204]...adica tradus...desi Avraam,Isaac si Iacov murisera dupa trup,dupa suflet ei sint vii.[/COLOR]

Daca scoatem versetele din context, putem intelege gresit.
In Matei cap 22:23-33 si in Marcu cap 12:18-27, de unde ati scos dvs. versetele postate, Domnul Iisus Hristos vorbeste clar despre INVIERE.
"CAT PRIVESTE INVIEREA MORTILOR, oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu cand zice: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov". Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii".(Matei 22:31,32).

...adica tradus...Dumnezeu este Dumnezeul lui Avram inviat, Dumnezeul lui Isac inviat si Dumnezeul lui Iacov inviat.

P.S. Dvs. credeti ca omul moare partial. Numai trupul. La inviere, va invia numai trupul. Eu stiu ca Sfanta Scriptura vorbeste despre o inviere a mortilor, nu a trupurilor mortilor.

vasinec 15.10.2008 16:38:34

Citat:

În prealabil postat de sherlock_holmes (Post 95929)
[COLOR=#711204]Nu exista posibilitatea ca sufletul sa moara[/COLOR]

"SUFLETUL CARE PACATUIESTE ACELA VA MURI "(Ezechiel 18:20)

vasinec 15.10.2008 17:13:21

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 95935)

Da in primul rand dumneata dai versete preponderent din VT adica de dinaintea Rascumpararii

odata cu biruinta mortii de catre Hristos, starea mortilor se schimba pt ca ce este biruit se desfinteaza

Dau versete din Vechiul Testament pentru ca acolo erau scrise. Biblia este un tot unitar.

1. Sa intelegem bine un lucru: Domnul Iisus Hristos nu a schimbat nimic legat de moarte. Asa cum mureau cei din Vechiul Testament (inaintea rascumpararii) asa mor si cei din Noul Testament. Domul Iisus Hristos a adus posibilitatea invierii si a vietii vesnice. A platit cu moartea a doua (care este plata pacatului), in locul nostru, pentru ca noi sa putem trai vesnic, dupa invierea din prima moarte (care este doar o consecinta traiului nostru in lumea asta plina de pacat, suferinte si boli).

2. O afirmatie putin socanta: MOARTEA INCA NU A FOST BIRUITA. Domnul Iisus Hristos ne-a dat mijlocul sa o biruim: credinta in jertfa sa mantuitoare. Iata ce spune Sfanta Scriptura referitor la biruinta mortii: "Cand trupul acesta supus putrezirii se va imbraca in neputrezire si cand trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, ATUNCI SE VA IMPLINI CUVANTUL CARE ESTE SCRIS: "MOARTEA A FOST INGHITITA DE BIRUINTA"(1 Corinteni 15:54). Deci, biruinta asupra mortii va avea loc la revenirea Domnului Iisus Hristos, cand credinciosii vor invia si vor primi trupuri nesupuse putrezirii. ATUNCI SE VA IMPLINI CUVANTUL CARE ESTE SCRIS: MOARTEA A FOST INGHITITA DE BIRUINTA. Pana atunci... murim de adevaratelea. Nu incercati sa o luati inaintea implinirii profetiilor, cu idei gen "nemurirea sufletului".

P.S. La celelalte versete postate de dvs. am mai raspuns. Le-a postat de multe ori domnul Ovidiu. Dar voi reveni cu raspunsuri.

ovidiu-s 15.10.2008 18:41:01

[SIZE=3]
Citat:

În prealabil postat de vasinec

[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Aici este vorba de starea de moarte a simțămintelor de apropiere de Dumnezeu, moarte a stării de credință, nu de moarte a sufletului cum susțin adventiștii. Sensul în care e folosit cuvântul moarte in citatele care le-ai dat este folosit și de Hristos: [/SIZE]
[SIZE=3]Mat.8.21 “Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și LASĂ MORȚII SĂ-ȘI ÎNGROAPE MORȚII LOR.”[/SIZE]
[SIZE=3]Și de Pavel la 1 Tim.5.5-6 “Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. Iar cea care trăiește în desfătări, DESI E VIE, E MOARTA.”[/SIZE]
[SIZE=3]Este vorba aici de persoane care viețuiesc, dar dacă nu au credință sunt ca și moarte, acesta este sensul pe care il are cuvântul “moarte” și în versetele pe care l-ai înșiruit domnule vasinec, nu acela că sufletul omului moare odată cu trupul său cum susțin adventistii tăi.[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE]

ovidiu-s 15.10.2008 18:42:37

[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Domnule maraiann/vasinec, eu am răspuns frânturilor de versete și versetelor scoase din context pe care le-ati oferit ca să vă susțineți erezia adventistă. Pentru că niciodată nu ați adus un argument concret în favoarea inexistenței conștiente a sufletului după moarte și în favoarea inexistenței Iadului, așa cum susține secta din care faceți parte, o să reiau mai jos argumentele biblice ale Bisericii în favoarea existenței sufletului după moarte. Aceste versete nu le-ați comentat niciodată, nici dumneavoastră, nici alți pastori din secta adventistă.[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”. [/SIZE]
[SIZE=3]Puteau oasele unui om decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista nici el?[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele:[/SIZE]
[SIZE=3]Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDEVIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE.” [/SIZE]
[SIZE=3]Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului?[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului.[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament"
se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lauda pe Dumnezeu
[/COLOR]
[SIZE=3] [/SIZE]

vasinec 16.10.2008 09:59:56

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 95955)

[SIZE=3]Aici este vorba de starea de moarte a simțămintelor de apropiere de Dumnezeu, moarte a stării de credință, nu de moarte a sufletului cum susțin adventiștii. Sensul în care e folosit cuvântul moarte in citatele care le-ai dat este folosit și de Hristos: [/SIZE]
[SIZE=3]Mat.8.21 “Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și LASĂ MORȚII SĂ-ȘI ÎNGROAPE MORȚII LOR.”[/SIZE]
[SIZE=3]Și de Pavel la 1 Tim.5.5-6 “Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. Iar cea care trăiește în desfătări, DESI E VIE, E MOARTA.”[/SIZE]
[SIZE=3]Este vorba aici de persoane care viețuiesc, dar dacă nu au credință sunt ca și moarte, acesta este sensul pe care il are cuvântul “moarte” și în versetele pe care l-ai înșiruit domnule vasinec, nu acela că sufletul omului moare odată cu trupul său cum susțin adventistii tăi.[/SIZE]

Acesta este raspunsul dvs. la cele 14 versete referitoare la starea omului in moarte (adica, intre momentul mortii si al invierii). Este singurul raspuns pe care ati putut sa mi-l dati dupa mai multe insistente. Eu sunt foarte multumit de el.

Fiti si dvs. multumit de raspunsurile (nenumarate) pe care le-am dat eu la postarile dvs. Altele raspunsuri nu va mai dau. Nu vreau sa intru in jocul dvs. lipsit de onestitate, de a umple paginile acestui forum pentru a-l face greu de urmarit pentru cititori. Daca veniti cu ceva nou, va voi raspunde. Dar, n-am nici o nadejde la asa ceva, din partea dvs.

vasinec 16.10.2008 10:08:48

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 96048)
Acesta este raspunsul dvs. la cele 14 versete referitoare la starea omului in moarte (adica, intre momentul mortii si al invierii). Este singurul raspuns pe care ati putut sa mi-l dati dupa mai multe insistente. Eu sunt foarte multumit de el.

Fiti si dvs. multumit de raspunsurile (nenumarate) pe care le-am dat eu la postarile dvs. Altele raspunsuri nu va mai dau. Nu vreau sa intru in jocul dvs. lipsit de onestitate, de a umple paginile acestui forum pentru a-l face greu de urmarit pentru cititori. Daca veniti cu ceva nou, va voi raspunde. Dar, n-am nici o nadejde la asa ceva, din partea dvs.

Unele din raspunsuri, se gasesc chiar in paginile anterioare (pag.13 si 14). Altele se gasesc, in mod repetat, tot in paginile acestui topic. Plus, ca s-a mai raspuns la aceste intrebari si pe alte topicuri si tot la postarile d-lui Ovidiu (ex:"Despre baptisti, penticostali, adventisti").

ovidiu-s 16.10.2008 17:56:37

[SIZE=3]
Citat:

În prealabil postat de vasinec

[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Domnule Vasinec, unde scrie aici că odată cu moartea omului, sufletul încetează să mai existe conștient? Într-un verset asuncat de tine scrie că își „dă sufletul” locuțiune egală cu verbul „a muri”, „a deceda”, nu are înțelesul de a anula existența sufletului după moarte. Iar în versetul în care scrie că: „in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune”, este vorba de moartea fizică a trupului și a simțămintelor sale, nu de dispariția totală a sufletului.[/SIZE]
[SIZE=3]În jumătățile de versete pe care le-ai dat este vorba de starea de moarte a simțămintelor de apropiere de Dumnezeu, moarte a stării de credință, nu de moarte a sufletului cum susțin adventiștii. Sensul în care e folosit cuvântul moarte in citatele care le-ai dat este folosit și de Hristos:
Mat.8.21 “Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și LASĂ MORȚII SĂ-ȘI ÎNGROAPE MORȚII LOR.”
Și de Pavel la 1 Tim.5.5-6 “Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. Iar cea care trăiește în desfătări, DESI E VIE, E MOARTA.”
Este vorba aici de persoane care viețuiesc, dar dacă nu au credință sunt ca și moarte, acesta este sensul pe care il are cuvântul “moarte” și în versetele pe care l-ai înșiruit domnule vasinec, nu acela că sufletul omului moare odată cu trupul său cum susțin adventistii tăi.
[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE]

ovidiu-s 16.10.2008 18:02:55

[SIZE=3][COLOR=#993300]Domnule maraiann/vasinec, eu am răspuns frânturilor de versete și versetelor scoase din context pe care le-ati oferit ca să vă susțineți erezia adventistă. Pentru că niciodată nu ați adus un argument concret în favoarea inexistenței conștiente a sufletului după moarte și în favoarea inexistenței Iadului, așa cum susține secta din care faceți parte, o să reiau mai jos argumentele biblice ale Bisericii în favoarea existenței sufletului după moarte. Aceste versete nu le-ați comentat niciodată, nici dumneavoastră, nici alți pastori din secta adventistă.[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Apoi în aceași carte Biblică și referindu-se la același episod Sf. Petruface precizarea :[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”. [/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Puteau oasele unui om decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista nici el?[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele:[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDEVIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE.” [/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului?[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 :[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]„Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR”. [/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum vei ocoli răspunsul la problema asta![/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere:[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Ioan 5.28-29 “vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII”.[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului.[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului: [/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Luca 9. 28-31“luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui”[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 “Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului”) Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient?[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[COLOR=#993300]Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament"[/COLOR]
[COLOR=#993300]se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lauda pe Dumnezeu[/COLOR]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Domnule vasinec/maraiann, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, în care se vorbește limpede de existența Iadului și a sufletelor după moarte, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, ba încă ați avut curajul să spuneți că nicăieri în Biblie nu se mai vorbește despre persoane decedate care vorbesc sau fac acțiuni. Mai am și alte citate, dar aștept să văd ce spui dumneata și liderii sectei dumitale despre acestea pe care vi le-am dat. Dacă ocoliți răspunsurile, o să le reiau la nesfârșit. [/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR]

Iustin32 16.10.2008 18:06:35

4. Ca noi, cei ce suntem in cortul acesta, suspinam ingreuiati, de vreme ce dorim sa nu ne scoatem haina noastra, ci sa ne imbracam cu cealalta pe deasupra, ca ceea ce este muritor sa fie inghitit de viata.
5. Iar Cel ce ne-a facut spre aceasta este Dumnezeu, Care ne-a dat noua arvuna Duhului.
6. Indraznind deci totdeauna si stiind ca, petrecand in trup, suntem departe de Domnul,
7. Caci umblam prin credinta, nu prin vedere,
8. Avem incredere si voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.
9. De aceea ne si straduim ca, fie ca petrecem in trup, fie ca plecam din el, sa fim bineplacuti Lui. (II Corinteni 5, 4-9)
21. Caci pentru mine viata este Hristos si moartea un castig.
22. Daca insa a vietui in trup inseamna a da roada lucrului meu, nu stiu ce voi alege.
23. Sunt strans din doua parti: doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine;
24. Dar este mai de folos pentru voi sa zabovesc in trup.
(Filipeni 1,21-24)

Cum e posibil ,,sa doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine.,, si sa fiu intr-o stare de adormire dupa cum ziceti voi Poti sa fii adormit si sa petreci cu Domnul intr-o stare de inconstienta? Textul e clar:,,voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.,,

Daca Sfantul Pavel si Biserica primara ar fi inteles textul si moartea dupa cum gresit interpretati voi, mesajul acestor texte ar fi ca Pavel s-a saturat de slujirea sa si ar fi mai bine pentru el sa petreaca intr-o stare de inconstienta decat sa se ocupe de cei pe care Hristos i-A trimis sa-i pastoreasca. A obosit Pavel sau s-a plictisit de ei de vrea sa doarma somnul mortii si impreuna cu Hristos? Te pomenesti ca spui ca si Hristos e intr-o stare de amortire.

danyel 16.10.2008 18:39:57

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 95942)
"SUFLETUL CARE PACATUIESTE ACELA VA MURI "(Ezechiel 18:20)

sa dam intregul context
"Dar veți zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că iul a făcut ceea ce era drept și legiuit și toate legile Mele le-a ținut și le-a împlinit; de aceea va trăi. Sufletul care păcătuiește va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl" Iezechel 18; 19-20)

Vedem aici ca nu este vorba nici de moartea nici de viata fizica, cel ce implineste poruncile ni se spune ca va trai, dar la ce fel de viata se refera? la viata biologica? nu ci la viata duhovniceasca , pt ca daca respecti poruncile nu inseamna ca nu vei mai muri cu moartea fizica ci ca vei trai alaturi de Dumnezeu, vei trai viata duhovniceasca, la fel si versu care spune ca sufletul care v-a pacatui v-a muri, adica va muri fata de Dumnezeu, se v-a despartii de Dumnezeu, o moarte nu fizica ci spirituala, la fel ca atunci cand Domnul ii spune lui Adam "In ziua in care vei manca din pomul oprit, vei muri" dar nu se referea la o moarte biologica ci la una spirituala, la fel e si cu acest vreset, este evident ca cel care pacatuieste este mort, despartit de Dumnezeu, este mort spiritual si duhovniceste, Dupa cum am mai spus, Dumnezeu a facut lucrurile prin cuvant, omul l-a plamadit din lut, dar omul mai are ceva, ceva din Dumnezeu, ceva ce Dumnezeu n-a mai dat nimanui si la nimic altceva decat omului si anume suflare din suflarea Lui, suflare de viata, aceasta suflare de viata este spirituala si nu poate muri nu poate fi supusa mortii materiale , biologice, pt ca este de natura spirituala si atunci cand trupul moare, sufletul se intoarce la Dumnezeu dupa cum spune si Scriptura " Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat. (Ecleziastul 12;7) pentru cine vrea sa inteleaga, e clar ca lumina

vasinec 17.10.2008 10:53:19

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 96126)
sa dam intregul context
"Dar veți zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că iul a făcut ceea ce era drept și legiuit și toate legile Mele le-a ținut și le-a împlinit; de aceea va trăi. Sufletul care păcătuiește va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl" Iezechel 18; 19-20)

Vedem aici ca nu este vorba nici de moartea nici de viata fizica, cel ce implineste poruncile ni se spune ca va trai, dar la ce fel de viata se refera? la viata biologica? nu ci la viata duhovniceasca , pt ca daca respecti poruncile nu inseamna ca nu vei mai muri cu moartea fizica ci ca vei trai alaturi de Dumnezeu, vei trai viata duhovniceasca, la fel si versu care spune ca sufletul care v-a pacatui v-a muri, adica va muri fata de Dumnezeu, se v-a despartii de Dumnezeu, o moarte nu fizica ci spirituala, la fel ca atunci cand Domnul ii spune lui Adam "In ziua in care vei manca din pomul oprit, vei muri" dar nu se referea la o moarte biologica ci la una spirituala, la fel e si cu acest vreset, este evident ca cel care pacatuieste este mort, despartit de Dumnezeu, este mort spiritual si duhovniceste, Dupa cum am mai spus, Dumnezeu a facut lucrurile prin cuvant, omul l-a plamadit din lut, dar omul mai are ceva, ceva din Dumnezeu, ceva ce Dumnezeu n-a mai dat nimanui si la nimic altceva decat omului si anume suflare din suflarea Lui, suflare de viata, aceasta suflare de viata este spirituala si nu poate muri nu poate fi supusa mortii materiale , biologice, pt ca este de natura spirituala si atunci cand trupul moare, sufletul se intoarce la Dumnezeu dupa cum spune si Scriptura " Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat. (Ecleziastul 12;7) pentru cine vrea sa inteleaga, e clar ca lumina

"Sufletul care pacatuieste va muri"(Ezechiel 20:18). Eu am inteles altceva, din acest verset, pus in context. Stim ca in Sfanta Scriptura, expresia "suflet" semnifica si fiinta umana in intregime. In Facerea cap. 2:7, ni se spune ca Dumnezeu l-a facut pe om din tarana si i-a suflat in nari suflare de viata. "SI OMUL S-A FACUT ASTFEL UN SUFLET VIU". Deci, "suflet" inseamna fiinta umana in intregime. La fel se intelege si daca citim verstele din Ezechiel 18:19-20. Se spune despre suflet ca va muri. Ca apoi sa se se vorbeasca despre anumite persoane in intregul lor: tatal, fiul (nu despre sufletul tatalui sau sufletul fiului). Deci, mai pe limba noastra putem traduce versetul din Ezechiel 18:20, in felul urmator: CINE PACATUIESTE ACELA VA MURI (cu totul, nu numai trup sau numai suflet).

Referitor la constienta in timpul mortii: stim ca au avut loc invieri si in timpul cat a fost pe pamant Domnul Iisus Hristos si dupa moartea, invierea si inaltarea Sa la cer. De ce, niciunul din acesti inviati, nu ne-a spus nimic despre ceea ce au vazut ei in moarte? Pentru ca nu au vazut si nu au stiut absolut nimic (asa spune si Sfanta Scriptura). Un mort, ca sa devina constient, trebuie sa fie mai intai inviat de Dumnezeu.

vasinec 17.10.2008 11:22:56

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 96121)
4. Ca noi, cei ce suntem in cortul acesta, suspinam ingreuiati, de vreme ce dorim sa nu ne scoatem haina noastra, ci sa ne imbracam cu cealalta pe deasupra, ca ceea ce este muritor sa fie inghitit de viata.
5. Iar Cel ce ne-a facut spre aceasta este Dumnezeu, Care ne-a dat noua arvuna Duhului.
6. Indraznind deci totdeauna si stiind ca, petrecand in trup, suntem departe de Domnul,
7. Caci umblam prin credinta, nu prin vedere,
8. Avem incredere si voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.
9. De aceea ne si straduim ca, fie ca petrecem in trup, fie ca plecam din el, sa fim bineplacuti Lui. (II Corinteni 5, 4-9)
21. Caci pentru mine viata este Hristos si moartea un castig.
22. Daca insa a vietui in trup inseamna a da roada lucrului meu, nu stiu ce voi alege.
23. Sunt strans din doua parti: doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine;
24. Dar este mai de folos pentru voi sa zabovesc in trup. (Filipeni 1,21-24)

Cum e posibil ,,sa doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine.,, si sa fiu intr-o stare de adormire dupa cum ziceti voi Poti sa fii adormit si sa petreci cu Domnul intr-o stare de inconstienta? Textul e clar:,,voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.,,

Daca Sfantul Pavel si Biserica primara ar fi inteles textul si moartea dupa cum gresit interpretati voi, mesajul acestor texte ar fi ca Pavel s-a saturat de slujirea sa si ar fi mai bine pentru el sa petreaca intr-o stare de inconstienta decat sa se ocupe de cei pe care Hristos i-A trimis sa-i pastoreasca. A obosit Pavel sau s-a plictisit de ei de vrea sa doarma somnul mortii si impreuna cu Hristos? Te pomenesti ca spui ca si Hristos e intr-o stare de amortire.

Apostolul Pavel era un asteptator al revenirii Domnului Iisus Hristos. El stia bine ca cele descrise in versetele postate de dvs. se vor implini la revenirea Domnului. Sfantul Apostol avea un defect, era adventist. Nadajduia ca Domnul va veni cat mai repede, chiar in timpul vietii sale.Iata ce spune Apostol Pavel:
"Iata va spun o taina: nu vom adormi cu toti dar toti vom fi schimbati, intr-o clipa, intr-o clipeala din ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor invia (mortii, nu trupurile mortilor) nesupusi putrezirii si noi vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta supus putrezirii sa se imbrace in neputrezire si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire. "(1 Corinteni 15:51-53)
"Iata in adevar, ce va spunem, prin Cuvantul Domnului: noi cei vii, care vom ramanea pana la venirea Domnului (nadejdea ca va fi in viata la venirea Domnului), nu vom lua-o inaintea celor adormiti. .. Intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; SI ASTFEL VOM FI TOTDEAUNA CU DOMNUL. (1 Tesaloniceni 4:15-17).

VOM FI CU DOMNUL INCEPAND CU MOMENTUL REVENIRII SALE SI A INVIERII MORTILOR. MOARTEA inseamna incheierii socotelilor cu viata aceasta. INVIEREA inseamna inceputul vietii cu Domnul. Intre aceste doua evenimente, pentru noi, nu exista nimic (spune limpede Sfanta Scriptura).

mihai07 17.10.2008 11:27:09

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 96221)
Apostolul Pavel era un asteptator al revenirii Domnului Iisus Hristos. El stia bine ca cele descrise in versetele postate de dvs. se vor implini la revenirea Domnului. Sfantul Apostol avea un defect, era adventist. Nadajduia ca Domnul va veni cat mai repede, chiar in timpul vietii sale.Iata ce spune Apostol Pavel:
"Iata va spun o taina: nu vom adormi cu toti dar toti vom fi schimbati, intr-o clipa, intr-o clipeala din ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor invia (mortii, nu trupurile mortilor) nesupusi putrezirii si noi vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta supus putrezirii sa se imbrace in neputrezire si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire. "(1 Corinteni 15:51-53)
"Iata in adevar, ce va spunem, prin Cuvantul Domnului: noi cei vii, care vom ramanea pana la venirea Domnului (nadejdea ca va fi in viata la venirea Domnului), nu vom lua-o inaintea celor adormiti. .. Intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; SI ASTFEL VOM FI TOTDEAUNA CU DOMNUL. (1 Tesaloniceni 4:15-17).

VOM FI CU DOMNUL INCEPAND CU MOMENTUL REVENIRII SALE SI A INVIERII MORTILOR. MOARTEA inseamna incheierii socotelilor cu viata aceasta. INVIEREA inseamna inceputul vietii cu Domnul. Intre aceste doua evenimente, pentru noi, nu exista nimic (spune limpede Sfanta Scriptura).

Ai fi uimit sa afli ce spun persoanele care au fost in moarte clinica si si-au revenit. Cunosc o astfel de persoana. Daca pana a intra in moarte clinica era o persoana cu o viata nu tocmai placuta lui Dumnezeu, acum s-a schimbat radical. Primul lucru pe care l-a cerut cand s-a trezit a fost sa i se aduca un preot sa se spovedeasca.

vasinec 17.10.2008 11:40:19

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 96223)
Ai fi uimit sa afli ce spun persoanele care au fost in moarte clinica si si-au revenit. Cunosc o astfel de persoana. Daca pana a intra in moarte clinica era o persoana cu o viata nu tocmai placuta lui Dumnezeu, acum s-a schimbat radical. Primul lucru pe care l-a cerut cand s-a trezit a fost sa i se aduca un preot sa se spovedeasca.

As vrea sa fiu uimit de ceea ce spun persoanele care au fost in moarte adevarata si au inviat. Moartea clinica este doar o tentativa de a muri cu adevarat.

Sa inteleg ca nu aveti argumente scripturistice, de apelati la fenomene inca neelucidate?

mihai07 17.10.2008 11:48:34

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 96225)
As vrea sa fiu uimit de ceea ce spun persoanele care au fost in moarte adevarata si au inviat. Moartea clinica este doar o tentativa de a muri cu adevarat.

Sa inteleg ca nu aveti argumente scripturistice, de apelati la fenomene inca neelucidate?

Ti s-au adus argumente scripturistice si nu le-ai luat in seama. Ce vrei mai mult de atat? Probabil ca nu ai vrut sa le vezi (e si asta o problema)

vasinec 17.10.2008 11:55:26

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 96227)
Ti s-au adus argumente scripturistice si nu le-ai luat in seama. Ce vrei mai mult de atat? Probabil ca nu ai vrut sa le vezi (e si asta o problema)

Unde sunt argumentele acelea? Ca nu am gasit nici unul de al dvs. pe acest topic. Poate nu am vazut bine. Nu ma supar daca ma ajutati.

mihai07 17.10.2008 12:05:04

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 96228)
Unde sunt argumentele acelea? Ca nu am gasit nici unul de al dvs. pe acest topic. Poate nu am vazut bine. Nu ma supar daca ma ajutati.

Au postat alti forumisti. NU era nevoie sa le reiau eu. Ia vezi in paginile anterioare. Gasesti destule.

mihai07 17.10.2008 12:16:30

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 95956)
[SIZE=3]Domnule maraiann/vasinec, eu am răspuns frânturilor de versete și versetelor scoase din context pe care le-ati oferit ca să vă susțineți erezia adventistă. Pentru că niciodată nu ați adus un argument concret în favoarea inexistenței conștiente a sufletului după moarte și în favoarea inexistenței Iadului, așa cum susține secta din care faceți parte, o să reiau mai jos argumentele biblice ale Bisericii în favoarea existenței sufletului după moarte. Aceste versete nu le-ați comentat niciodată, nici dumneavoastră, nici alți pastori din secta adventistă.[/SIZE]

[SIZE=3]Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului.[/SIZE]

[COLOR=black]Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament"[/COLOR]
[COLOR=black]se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lauda pe Dumnezeu[/COLOR]

Citeste mai sus domnule vasinec

vasinec 17.10.2008 16:19:07

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 96235)
Citeste mai sus domnule vasinec

Ce sa citesc? La problemele ridicate de d-l Ovidiu, am raspuns de mai multe ori. Am fost nevoit, pentru ca d-l Ovidiu se tot repeta, sa repet si ee de mai multe ori raspunsurile, la aceeasi problema. Gasiti aceste raspunsuri, repetate, chiar pe acest topic, in paginile anterioare.

O intrebare personala: dvs. nu aveti nimic de spus de va scundeti dupa nenea Ovidiu?

mihai07 17.10.2008 16:43:58

Eu nu am nimic de spus. Sa iti mai spun ceva inseamna pentru mine un efort inutil. Pentru ca nu vei vrea sa intelegi. Si ce rost are? Pe omul indaradnic trebuie sa il lasi in pace sa nu iti pierzi timpul cu el.
Si stai linistit ca nu ma ascund in spatele nimanui. Doar dadeam exemplu de argumente improtriva ereziilor tale. Ca tot ziceai ca nu ti s-au adus argumente scripturistice. De fapt nu ai vrut sa le vezi.

vasinec 17.10.2008 16:52:38

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 88120)
Am discutat si eu cu sectantul respectiv de mai sus atunci când intra pe forum sub denumirea de Mariann, această problemă a inexistentei constiente a sufletului după moarte

Asa este. Domnul Ovidiu a mai discutat si rasdiscutat cu Vasinec (fost mariann) problema inexistentei constiente sufletului dupa moarte (pana la inviere). Acum a inceput sa repete exact aceleasi postari la care i s-a mai raspuns de nu stiu cate ori. Se poate vedea pe topicul "Secte si culte" - "Desprea baptisti, penticostali, adventisti", incepand cu pag. 23.

De ce oare, d-l Ovidiu, copiat de ucenicul Mihai, repeta aceleasi intrebari, la care au primit raspuns de mai multe ori?

Anca-Miha 17.10.2008 17:07:03

Intrebari pentru adventisti, baptisti, penticostali

Am o intrebare pe care o adresez adventistilor, baptistilor si penticostalilor, caci au aceeasi metoda de a intelege biblia prin biblie, si anume: cum se poate explica Noul Testament prin Vechiul Testament?
Si ca sa dau si un exemplu: cum explicati prin intermediul VT iubirea de vrajmas, stiut fiind ca in VT se aplica Legea, care spune: ochi pentru ochi. Ce faceti intr-o situatie, incare VT indeamna la "ochi pentru ochi", iar NT la intoarcerea si a celuilalt obraz?

Deasemeni v-as ruga sa imi spuneti cum se face impartasania cu Trupul si Sangele Domnului in bisericile adventiste, baptiste si penticostale? Cum se procedeaza pentru a transforma painea si vinul in Trupul si Sangele Domnului? Cand are voie credinciosul sa se impartaseasca?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

mihai07 17.10.2008 18:09:52

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 96263)
Asa este. Domnul Ovidiu a mai discutat si rasdiscutat cu Vasinec (fost mariann) problema inexistentei constiente sufletului dupa moarte (pana la inviere). Acum a inceput sa repete exact aceleasi postari la care i s-a mai raspuns de nu stiu cate ori. Se poate vedea pe topicul "Secte si culte" - "Desprea baptisti, penticostali, adventisti", incepand cu pag. 23.

De ce oare, d-l Ovidiu, copiat de ucenicul Mihai, repeta aceleasi intrebari, la care au primit raspuns de mai multe ori?

Repeta aceleasi intrebari pentru ca ai zis ca poti combate ceea ce sustine ortodoxia. Dar pana acum nu am vazut nimic. Inca astept. Dar am un sentiment ca astept in zadar

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:34:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.