![]() |
...
Citat:
de unde tot scoateti rasismul? toti dobitocii si neavenitii sar in sus si se simt persecutati cand realitatea e cu totul alta. buba vine atunci cand trebuie sa se uneasca un crestin cu un musulman, punandu-se problema casatoriei. asta nu se poate! de ce? pur si simplu pentru ca nu poti amesteca apa cu uleiul. punct! situatia se poate schimba doar daca unul din ei trece la credinta celuilalt. insa doua credinte nu pot convietui sub acelasi acoperis. nu pot fi una! ce e asa greu de inteles? este singurul lucru care trebuie contientizat! nimeni nu e in masura sa spuna care e judecata lui Dumnezeu si cine se va mantui. insa lucrurile trebuie privite simplu fara sa ne complicam si sa ne adancim in morala sau sa facem comparatii intre credinte. si in rest... chestiunea casatoriilor mixte tine de domeniul alchimiei... o utopie... cand o sa amestecati apa cu uleiul sa ma anuntati si pe mine... |
Pana prin anii 1960, cred, erau ingaduite casatoriile mixte dintre un ortodox si un eterodox, dar numai ca pogoramant pentru cel ortodox si numai cu conditia ca fii(fiicele) ce se vor naste sa fie botezate in credinta ortodoxa.
Ulterior, Sfantul Sinod a decis ca in toate cazurile de casatorii mixte sa se faca mai intai randuielile de trecere la Ortodoxie a celui eterodox si mai apoi sa se savarseasca Sfanta Taina a Cununiei. Pentru casatorii mixte fara convertirea celui neortodox cred ca nici episcopii locului nu prea dau dezlegari . |
Citat:
|
Citat:
|
...
Citat:
|
Citat:
|
Cred ca indiferent de argumentul adus domnisoara tot o s-o apuce pe calea dorita..
Am o verisoara care a facut aceasta greseala si atat timp cat a fost casatorita (civil) cu musulmanul, nu s-a putut impartasi...Inceputul a fost "standard": promisiuni ca fiecare o sa-si tina religia, obiceiurile, etc. Asta pana a aparut copilul...Dupa aceasta au inceput presiunile de convertire, interdictii pentru obiceiuri crestine si nu numai. Ceea ce nu inteleg aceste fete este ca in lumea musulmana exista doua standarde de morala: unul pentru cei de aceeasi confesiune cu ei si unul pentru ceilati. Aceasta dambla a devenit chiar institutie in timpurile de glorie ale imperiilor musulmane. Era discriminare legalizata. Aceasta a devenit traditie si a intrat in memoria colectiva a tuturor musulmanilor. La ora aceasta deja dupa 20 de ani de flux migrator musulman se poate vorbi de o statistica tragica a acestui tip de casatorie mixta - majoritatea divortati, copii abandonati, labili psihologic,...Nepotul meu a fost disputat de ambele culturi si a ajuns la "flexibilitatea" de a da satisfactie ambelor parti..A devenit un mincinos patologic.. "IA-TI ASCHIE DIN GUNOIUL TAU"! |
Citat:
Totusi eu zic sa cercetezi..am auzit multe cazuri asemanatoare si s-au incheiat urat! |
Dar hai s-o spunem pe sleau : acestia se omoara dupa femei albe, europence. Viseaza sa-si ia una si s-o bage in harem....Pe aici stau cat sunt tineri si dornici de aventura, dar dupa o vreme vor inapoi in desert, acasa..., cu tot cu femeie , convertita mai ceva ca ale lor de acasa.
In timpul celui de-al doilea razboi mondial americanii au pus piciorul si in Islanda. De cum s-au vazut acolo au trecut la cuceriri...Fiind baieti de pe alte meleaguri si razboi, au facut o gramada de dezamagiri..Ideea este ca femeilor de acolo nu le-a trebuit mult sa-si vina in fire si sa refuze avansurile americanilor...CU ROMANCELE CE SE INTAMPLA ?! Este foamea de bani mai puternica ca nevoia de Dumnezeu ? |
casatoria dintre un musulman si o cradincioasa
Multe femei sunt casatorite doar la sfat cu musulmani, in Europa.Au si copii si n-au trecut la religia acestor barbati, dar pt ca este o prostie ca un barbat sa treaca la o anumita religie doar pt o femeie si nu din convingeri proprii ,multe sunt casatorite doar la sfat.eu cred ca se exagereaza umpic.cine spune ca trebuie sa stam asa fiecare in comunitati separate?eu sunt pt.deschidere.eu cred ca toti suntem copiii lui Dumnezeu, Adam si Eva de ce religie erau?Si restul?Cu cine au facut copii Cain si Abel?Cine erau celelalte femei si ce religie aveau?imi pare rau eu nu as dramatiza lucrurile in halul asta...ce se intimpla cu cei dintr-un trib din Africa care n-or auzit de religie?Nu vor intra in rai chiar daca au fost mult mai curati decit multi crestini de-ai nostri?separatismul asta creeaza ura, ajunge sa spuna unul ca pt arab femeia valoreaza mai putin decit o camila ca deja se isca discutiile, au sens?Sau mai sunt ultra ortodocsii care dau femeile jos din autobus sau le trmit in spatele autobusului pt ca e autobus religios, se intimpla in zilele noastre in Ierusalem, am vazut un reportaj.Isus nu a instigat lumea la razboi si la certuri si ocupatia romana din acele timpuri nu l-a interesat, a spus sa ne iubim.Atit:iubeste-ti aproapele.
|
Cei doi care au facut copii cu femei necunoscute erau Set si Cain.Scuzati-ma...
|
Citat:
|
pai daca e asa... atunci nimeni nu se mai mintuieste, sau foarte putini citiva in toata lumea.si chiar nu se poate casatori un om cu un alt om decit daca sunt de aceeasi religie?la toate religiile trebuie sa treaca unul la religia unuia dintre ei altfel nu se oficiaza casatoria, si toti spun acelasi lucru ca altfel nu se poate.eu imi las copiii sa aleaga cind sunt mari ce religie vor ei desi eu sunt ortodoxa.sunt liberi sa faca alegerea singuri.daca nu ma insel scrie in biblie ca daca credem ca Isus a murit pe cruce pt pacatele noastre pe cruce si a inviat dupa trei zile, si ca el este calea atunci e bine.Nu zice nimic despre religii.
|
Citat:
Nu vreti sa accepati de fel crestinismul asa cum este el , cu lupta, infranari, rugaciuni, canoane, ..., reguli stricte. NU vreti ! 1. Daca te casatoresti, cu cine vrei tu, si nu o faci intr-o biserica crestin-ortodoxa, apeland la sfanta taina a cununiei, CACI ESTE O MARE TAINA, atunci nu poti fi impartasita ! Avem o cale de mantuire lasata de Hristos. Daca o respecti , te mantuiesti ! 2. Raspunzi in fata Domnului pt copii tai, pt educatia lor religioasa. Nu constientizezi, inca, ce mare noroc ai avut sa te nasti intr-o tara ortodoxa ! 3. Cultura ta in materie de crestinism ortodox este aproape inexistenta...Ai ceva notiuni ..Nimeni nu-ti poate pretinde sa fi crestin-ortodoxa practicanta, insa este normal sa studiezi crestinismul ortodox, sa cantaresti prioritatile din viata ta , sa sti ce decizie sa iei viis-a-vis de copii tai ... Sa nu te trezesti prea tarziu ! |
despre casatorie
De unde sa stiu atitea despre religie?Am trait in comunism si nu prea se vorbea despre asa ceva la ora ia, apoi au urmat anii de dupa revolutie, cind tinerii nu prea erau chemati la biserica.singura m-am pus si am citit biblia.am vrut sa-mi botez copiii in ortodoxism dar am uitat certificatele de nastere acasa si preotul nu a vrut fara ele.apoi am spus ca am sa-i invat ce stiu si eu despre religie, si restul sa afle si singuri, ei ma roaga sa le spun si le povestesc ce stiu si eu, le-am pus si filmul cu isus cind a venit de pasti .copiii mei nu stiu limba romana.Unde stau eu nu e comunitate de romani si nu este biserica ortodoxa decit departe de noi.Abia anul trecut am aflat intimplator citind despre lumina de la Ierusalem care apare de Pasti.Acum deja sunt casatorita demult, ce sa fac sa divortez?sa-mi oblig sotul sa treaca la o religie pe care nu o cunoaste?eu nu trec la a lui, n-am nici un motiv sa-mi schimb religia.Un singur copil am botezat pe-al treilea la evanghelisti pt ca nu am gasit alt preot, sotul meu a spus ca e ok macar sa nu fie catolic ca atunci nu-l boteaza, a fost urgent sa-l botezam a trebuit sa actionam repede a fost o decizie de secunde.Daca o sa mai merg in Romania o sa incerc din nou sa-mi botez copiii si sper ca vor dori asta, sotul meu n-are nimic impotriva.unii au avut sansa sa cunoasca multe despre religie in general altii au aflat mai tirziu, pt unii sunt multe intrebari care ramin fara raspuns incearca sa afle raspunsurile ...
|
despre casatorie
Ce inseamna sa fiu impartasita?
|
Citat:
Si apoi , daca duhovnicul crede de cuvinta, iti da voie sa te impartasesti. Impartasirea este o mare taina a crestinatatii. In momentul impartasirii obti protectie a Duhului Sfant, pe termen lung. Exista nenumarate scrieri care incearca sa ofere omului adevarata dimensiune a acestei taine. Mie mi-a placut urmatoarea interpretare: Un sfant vorbea despre noi ca o turma de oi, care din pricina pacatelor nu mai aveau nici minte, nici instincte sa gaseasca pasuni sa se hraneasca. Ne-a fost trimis Iisus sa ne hraneasca. Si tot ce-a mai putut face a fost sa se sacrifice pe sine, sa ne hraneasca cu trupul si sangele Sau. http://biserica.org/Publicatii/1995/NoIV/index.html |
impartasirea
Multumesc pt raspuns.cred ca-mi aduc aminte ca unii sunt opriti sa se impartaseasca sau sa se spovedeasca exista o lista pe care am citit-o...era pt. fiecare pacat citiva ani oprire,acum cam stiu despre ce este vorba.Dumnezeu sa te binecuvinteze.
|
Citat:
Imi pare foarte rau pentru voi pentru faptul ca spuneti cu voce tare ca sunteti crestini, dar adevarul e ca nu respectati ceea ce spune biblia. voi nu respectati pe nimeni. ce legatura are religia unui om? de ce nu sunteti buni si nu acceptati ca exista si alte religii? de fapt, voi cu totii aveti ceva doar impotriva musulmanilor, caci pe catolici ii acceptati. ca sa ii raspund la intrebare fetei care vrea sa se casatoreasca cu un musulman..... draga mea, biserica ortodoxa nu admite casatoria voastra decat daca el se converteste, dar in schimb, moscheea admite. iti raspund cu drag, pentru ca si eu am trcut prin asta si am reusit sa ma casatoresc cu el in moschee fara ca nici unul dintre noi sa renunte la religia sa. sa nu crezi ca asta te va afecta in fata lui Dumnezeu, pentru ca El e acelas pentru toti, fie ca e numit Dumnezeu sau Allah. Si nu lua in calcul tot ceea ce spun romanii despre musulmani. nu sunt toti la fel. dar cum romanii nostrii sunt mai incuiati, asa vor crede mereu. pana cand vor vedea singuri adevarul, nu avem ce face. dar e alegerea ta in final, nu e a lor. casa de piatra si multa fericire. |
Citat:
|
Citat:
Si apropo, noi nu gasim ca mantuitoare dogmele celorlalte culte crestine ! Impaca-te cu ideea ! |
sa nu generalizam..
Citat:
SA NU GENERALIZAM...Cunosc intamplator cateva familii mixte , atat romani cu musulmani , cat si romani cu evrei si sunt extrem de reusite....Si deasemenea stiu destule fatute romance care se afisaza cu barbati arabi, ele oferindu-se lor, de te apuca jena...Sigur sunt destule romance care si-au platit scump dorinta de a fi altfel decat celelalte , maritandu-se cu musulmani, iar acestia fie le-au dezamagit , fie ele insele au constatat ca acolo la ei nu umbla cainii cu colacii in coada si atunci n-au stiut cum sa revina trap saltat acasica , unde ei...au devenit bestii...Eu cred SINCER ca in fiecare popor indiferent de confesiune, exista varfuri dar si uscaturi... Nu stiu care a fost crucea ta, imi pare rau daca ai suferit dar poate viata iti ofera alta sansa! |
sa nu te superi...
Citat:
|
Citat:
si copiii lor in ce religie au fost crescuti? |
raspuns...
Citat:
|
Citat:
pentru mine actele de la starea civila nu sunt suficiente ... am nevoie de o casatorie religioasa in fata lui Dumnezeu cum au procedat familiile de care vorbim? sunt casatorite religios sau numai civil? |
Citat:
Dogma religioasa cea mai nefericita de pe pamant la ora aceasta este islamismul..Acesta a reusit sa creeze cel mai mizerabil si instabil profil uman din istoria umanitatii cunoscute.. Nu poti sa iei gatul oamenilor in fata camerelor de luat vederi, nu poti omora femei cu pietre sau sa le incarcerezi , fie si mascat; nu poti sa-ti faci harem si sa astepti ca pe lumea cealalta sa ai din oficiu o fecioara in fiecare dimineata....Aceasta dogma a mutilat psihologic populatii intregi...Cazurile izolate, de presupusa atitudine domestica, nu se pot lua in seama. Sunt cunoscute nenumarate cazuri de musulmani care, traitori in lumea crestina s-au comportat domestic, ajunsi acasa au luat-o razna, s-au facut bestii... Te comporti ca o propovaduitoare a islamismului si a casatoriilor mixte..Mai rau, parca ai fi peste pt islamisti ! Si daca cuvintele nu te-au convins, priveste aici sa te saturi: http://www.truthtube.tv Pote-ti trec caldurile ecumenice. |
Bravos lup moralist....
Citat:
Si daca cuvintele nu te-au convins, priveste aici sa te saturi: http://www.truthtube.tv Pote-ti trec caldurile ecumenice.[/quote] ...............................................DA. .UITE O ATITUDINE DE CRESTIN ORTODOX.....BRAVOS!!!!!Stii ce iti doresc eu tie? Nimic mai mult decat ca Domnul sa te rasplateasca dupa BUNATATEA TA de crestin dar stii cum? In ce ai TU mai drag...as scrie daca as savura razbunarile...ASA INSA..n-am decat MILA de tine...si daca s-ar putea, ti-as oferi si doctoratul meu...(legat de islam..nu importa in ce, unde..)...asa ca poate ti se incalzeste inima aceea care certamente are niscai "cornitze"... |
"Si daca cuvintele nu te-au convins, priveste aici sa te saturi: http://www.truthtube.tv
Pote-ti trec caldurile ecumenice" Citat:
Crezi ca impresionezi cu doctoratul ? Crezi ca dogma islamica va cantari mai greu in ochii nostri daca adaugi un doctorat pe cantar ? Doctoratul tau contra Hristos ! Tot impingi la casatorii mixte. Uite ce le poate astepta : http://www.truthtube.tv/play.php?vid=3333 http://www.truthtube.tv/play.php?vid=3365 |
poate te trezesti
Citat:
|
Citat:
2. Ca si crestin ortodox nu pot tolera o religie care genereaza bestialitate premeditat, explicit, negru pe alb...si o fac negand, intelectual; 3. Barbatii care-si bat nevestele in Romania nu au nimic comun cu crestinismul. De fapt asta-i problema. 4. Dumnezeu ne iubeste pe toti, dar nu-i mantuieste pe toti. 5. Recunosc , n-am suficienta smerenie, dar d.p.d.v. uman nu ma consider superior nimanui. Crestinismul ortodox, in schimb, imi ofera un etalon de mantuire, de decenta si prin aceasta am un ascendent. 6. Sa te ierte Dumnezeu daca vei sminti vreo fatuca fara de Dumnezeu sa apuce pe calea islamismului..., dar nu cred ca te va ierta ! REPET. NU AI DREPTUL SA VI AICI SI SA FACI PROZELITISM PT CASATORII MIXTE http://www.truthtube.tv/play.php?vid=3333 http://www.truthtube.tv/play.php?vid=3365 |
te iert frateste daca stii nuantza
[quote=IonelS;297016]1. Sunt mic...., in raport cu Dumnezeu, cu multi din semenii mei,...;
2. Ca si crestin ortodox nu pot tolera o religie care genereaza bestialitate premeditat, explicit, negru pe alb...si o fac negand, intelectual; 3. Barbatii care-si bat nevestele in Romania nu au nimic comun cu crestinismul. De fapt asta-i problema. 4. Dumnezeu ne iubeste pe toti, dar nu-i mantuieste pe toti. 5. Recunosc , n-am suficienta smerenie, dar d.p.d.v. uman nu ma consider superior nimanui. Crestinismul, in schimb, imi ofera un etalon de mantuire, de decenta si prin aceasta am un ascendent. 6. Sa te ierte Dumnezeu daca vei sminti vreo fatuca fara de Dumnezeu sa apuce pe calea islamismului..., dar nu cred ca te va ierta ! REPET. NU AI DREPTUL SA VI AICI SI SA FACI PROZELITISM PT CASATORII MIXTE http://www.truthtube.tv/play.php?vid=3333 http://www.truthtube.tv/play.php?vid=3365[/QU Mai FRATE..NU FAC ASA CEVA DECAT IN MINTEA TA....AI DIVAGAT LA GREU DE LA SUBIECT.....RECITESTE TOTUL ATENT ! SI IN PLUS AM EXPRIMAT O CONSTATARE CUM CA AM CUNOSCUT PERECHI MIXTE FERICITE....SI TE ROG EU FRUMOS...ARATA-MI IN BIBLIE UNDE SCRIE IN CLAR CA NUMAI ORTODOCSII SE VOR MANTUI? CAT DESPRE "PROZELITISM" CITESTE IN DEX....EU N-AM PLEDAT IN FAVOAREA LUI(desi ar fi putut fi o opinie)....AM EXPLICAT CA EXISTA EXCEPTII...DOARE ASA RAU ASTA? CAT DESPRE DUMNEZEU STIU CA MA IUBESTE, DEOARECE N-ARE ASTFEL DE PRNIRI PLINE DE VENIT, RAUTATE CA ALE TALE....CARE IN CE SCRIE EU, VEZI NUMAI CA AS VREA SA FAC RAU...TRAIM IN SEC XXI si exista dreptul la OPINIE...REPET..NU MAI INTELEGE TU, CE NU VREAU EU SA EXPRIM...ca nu e doar o gresala de citire....si te consacra in demagog(afirmi ca esti bun crestin dar arati ca cei impotriva carora s-a revoltat Iisus Hristos...SI PT A 3 OARA TE IERT....iti iert neputinta... |
sinner
ps. pt tine frate IonelS
remitto pecattor ignorat modum sensus communis... |
Citat:
2. Ba prozelitism in favoarea islamismului,.., a casatoriilor mixte...Asta faci ! Exceptii de fericire in casatoriile cu musulmani ? Pai da, intre o casatorie si un divort exista si ceva placere! Sa ai tu parte de o moarte in haremul unui musulman si abia apoi sa impingi la astfel de "fericire" ! 3 Sigur, tu nu faci rau, tu esti rea ...! Ai gasit "calea" fericirii casnice si acum ca ai terminat cu tine te ocupi de restul populatiei feminine din Romania. Si nelipsitele dovezi de "dragoste" islamica: http://www.truthtube.tv/play.php?vid=3333 http://www.truthtube.tv/play.php?vid=3365 Stiai ca aceasta teroare islamica, indreptata impotriva femeii, este deja traditie milenara? Tot masculul musulman cunoaste si aplica, numa' legea sa-i permita.. |
Multumesc pt urarea de "bine" si bunatatea ta de cresyin desavarsit
Citat:
ps.Μείνετε ηλίθιος είσαι ηλίθια......pt tine |
Citat:
"Neamurile sunt lasate de Dumnezeu"..Esti tu Dumnezeu sa le amesteci ? 2. Vad ca te "desavarsesti" de zor, dar pe pielea altora...La tine vad ca este cam impersonal: victime colaterale ..Dar nici tu n-o sa scapi ! 3. Iarasi ma iei cu teroarea casnica la romani..Pai n-ai inteles ca nu-s crestini ? Si prescolarii ti-ar tine un curs pe domeniu! La musulmani teroarea casnica s-a desavarsit -a devenit institutie ! Si nelipsitele dovezi de "dragoste" islamica: http://www.truthtube.tv/play.php?vid=3333 http://www.truthtube.tv/play.php?vid=3365 |
Si eu am rezerve privind o casatorie mixta, ortodox - musulman.Adica, de fapt, nu exista astfel de casatorie.
|
Sa apara aici femei care sa n-aiba habar de religii mi se pare normal, dar sa apara femei casatorite cu musulmani sau femei care propovaduiesc amestecul neamurilor, ecumenismul religios si sexual, asta ma ........
La ultima categorie poti aduce la nesfarsit argumente de ordin cultural, religios,.., ca nu merge cu poftesc ele.. Si au o demonica pofta sa manipuleze, inclusiv sa faca praf destine.. |
intrebare pt IonelS
Tu crezi ca doar ortodocsii au sansa sa se mantuiasca?Atunci celelalte "neamuri" pt ce au fost create daca nu se vor mantui?
|
Adu-ti aminte de procesul lent de crestinare a popoarelor din Europa, nu din alta parte..Ce crezi ca s-a intamplat cu generatiile care nu au prins crestinarea, adica calea de mantuire..?
Ce s-a intamplat la coborarea lui Iisus in iad? A golit iadul de oameni pacatosi, nemantuiti, necunoscatori de cai ale mantuirii! Dar de atunci s-a tot umplut, culmea, si cu multi din cei botezati crestini.. Neamurile care azi sunt islamice, "ieri" erau crestine..Exista deci evolutie si involutie spirituala. Invitati in rai sau iad. Noi alegem ! Tocmai pt ca am avut aceasta sansa inestimabila si nu putem da inapoi, sa abandonam ceea ce am primit si sa inlocuim totul cu idei ecumenice, comode, inchipuite, persoale,.. la moda. Si asa este destul de greu sa te mantuiesti, fiind chiar crestin ortodox, dar este o sansa ! Mantuirea altor neamuri nu-i treaba mea. " Iubitii, dar nu cu cele lumesti ale lor !" Arsenie Boca |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:33:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.