![]() |
Citat:
|
Citat:
asta e ca in bancul ala: sotia: maine implinim 20 de ani de casatorie, taiem porcul? sotul: de ce ? doar n-a fost vina lui? |
Citat:
E adevarat ca deocamdata nu reusim sa intelegem universul dar acelasi lucru se putea spune si acu 100 de ani. Daca oamenii ar fi spus nu putem deci abandonam si ramanem la ideea de D-zeu cat de mult am fi pierdut! E ciudat cum cei care se folosesc zilnic ceea ce doar stiinta a fost capabila sa produca inca se mai indoiesc de aceasta. Sa negi stiinta e ca si cum spui ca de fapt calculatoarele nu functioneaza. Evident, si calculatorul era imposibil pana nu de mult. |
Citat:
Multe lucruri au fost imposibile in trecut si acum au devenit banale (avianele de ex). |
Citat:
|
Citat:
Culegem ce ne convine sau ne convine ce culegem? |
Citat:
Mie mi-a prins bine. |
Citat:
|
Bun,atunci cum au aparut celulele?? Mai intai sa demonstreze stiinta cum au aparut aminoacizii,cum s-au unit intr-un sir pt ca apoi sa formeze o proteina (fara ajutorul ARN-ului,ca atunci nu exista,logic),apoi cum a luat nastere celula propriu-zisa. He he,e cale lunga si un lucru imposibi de realizat fara o sursa de inteligenta,pt ca toate astea NU pot aveal loc dintr-o pura intamplare!
Astept dovezile stiintifice si abia atunci continuam discutia! Momentan exista dovezi stiintifice foarte clare care infirma categoric faptul ca o celula se poate forma strict prin procese chimice! Asa ca mai bine ia o pauza si inceteaza in a posta tampenii! |
Citat:
|
Citat:
http://www.talkorigins.org/indexcc/list.html la capitolul biologie sunt discutate chestiile pe care le intrebai. |
Citat:
|
Si inca ceva! Nimeni nu spune ca a fost pura intamplare! Sau cel putin niciun om de stiinta.
|
Citat:
Si nu deviem de la subiect prea mult... |
Citat:
Stii, e chiar hilar cum cei ca voi credeti ca viata a luat nastere din nimic, stiind ca sansele ca acest lucru sa se intample sunt de 1 din cateva triloane, dar nu credeti in Dumnezeu! Oare cata incapatanare iti trebuie? Si mai ales de ce?? Genetica: exista organisme, sisteme despre care s-a demonstrat ca sunt structural ireductibile. Ce-ti spune asta? |
Citat:
|
Citat:
Nu a demonstrat nimeni ca ar exista organe structural ireductibile. Aceasta impresie este lasata de modul in care unele organisme au evoluat. Unele parti utile la un moment dat pot sa dispara ulterior lasand impresia ireductibilitatii. Cam ca la constructia unei bolti la care elementele de sustinere "dispar" cand constructie este terminata lasand impresia ireductibilitatii. Aceasta "incapatanare" vine strict din dovezi si nimic altceva! |
Citat:
Celebrul fizician Stephen Hawking in cartea sa "O scurta istorie a timpului" spune legat despre "fuga galaxiilor spre rosu" ca desi acest fapt arata ca Pamantul ar fi centrul Universului, din motive de mandrie sa presupunem "ca in orice punct al spatiului se intampla acest lucru". Deci, totul se bazeaza pe o presupunere! Cat de amuzant! ai2 si topcat, daca vreti sa aflati adevarul, puneti mana si cititi temeinic! Informati-va, sapati, numai credeti tot ce vor unii sa va faca sa credeti. |
Citat:
Oare nu spune stiinta asta? Cat despre ireductibilitate: Michael Behe, Darwin's Black Box: The Biochemical. Challnge to Evolution, The Free Press/Simon & Schuster, New York, 1996 |
Citat:
Citat:
Tot pe o presupunere (ca exista Dumnezeu) se bazeaza si religia doar ca pt noi nu e asa amuzant! Citat:
|
Bine, ai2 daca tu crezi ca Dumnezeu este doar o presupunere, atunci cum iti explici ca au existat atatia martiri pentru EL? Atat in trecut cat si in prezent?
Oare, mai ales la inceputurile crestinismului nu s-ar fi gasit atatia dintre ei care sa renunte la credinta daca nu ar fi existat nimic? Oare, sa-si fi dat ei viata pentru o minciuna? De ce nu cauti sa citesti despre vietile Sfintilor? De ce nu cauti raspunsurile tale in cartile de ortodoxie? De ce nu cauti despre marturii ale oamenilor care au trait minuni si care inca traiesc minuni? De ce? Pentru ca nu ti se intampla tie? Pentru ca tu nu crezi pana cand nu vezi? |
Citat:
Ingredientele primare or fi fost alea pe care le enumeri dar eu spuneam de procesele care au avut loc, nu de ingrediente. Nu lua doar ce-ti convine pt ca daca inchizi ochii dovezile nu dispar! Am spus cat se poate de clar ca procesele biologice nu sunt aleatorii iar tu mi-ai insirat niste substante. procese nu egal substante! Aceeasi ireductibilitate a fost discutate si de Dawkins si multi altii. Ar fi totusi constructiv sa revenim la dovezi nu sa folosim apelul la autoritate. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Vorbesti despre dovezi, dar cine suntem noi? Suntem paleontologi? Suntem geneticieni? Suntem oameni de stiinta? Daca nu fac apel la autoritate, atunci ce sa fac? Sa-mi expun niste pareri personale, doar asa sa ma aflu in treaba? Normal ca o sa fac referinte ori de cate ori pot! Tu ai invatat carte de unul singur? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Ce-i drept nici eu nu sunt paleontolog sau genetician dar atunci, ca sa nu-mi exprim parerile strict personale citesc ce au scris expertii in domeniu. Chiar tu spuneai ca nu e ok sa crezi ce vor unii sa te faca sa crezi. Si totusi, ii crezi pe cei care neaga dovezile, sunt ilogici si mai ales interesati sa faca asta. Daca vrei discutam punctual oricare afirmatie referitoare le evolutionism a celor pe care i-ai citat si ai sa vezi de ce reprezinta the dark side. Numai de invatat sa scrii nu inveti de unul singur. In rest poti citi destul cat sa fii autodidact. L-am citit pe Dawkins incercand la fiecare afirmatie sa gasesc unde a gresit. Am fost avocatul diavolului cum se zice. Nu l-am inghitit doar pentru ca spunea lucruri convenabile pt mine. Exista multi opozanti ai multor teorii care sunt sustinute din greu de dovezi. Nici relativitatea lui Einstein nu e lipsita de critici care stiu ei mai bine samd. Asta nu inseamna ca i-am citit doar pe ei si gata relativitatea e gresita! |
Citat:
Eu nu stiu daca vreodata cineva va fi cu adevarat impacat cu el insusi sau fericit prin raspunsurile date de stiinta. Daca nu vei incerca sa faci acest mic efort, atunci ma tem ca nu numai pe forumul acesta vei incepe sa ramai fara interlocutori, dar si in viata reala. |
Citat:
|
Citat:
Am pus poza cu cele 3 fosile de celacanti (si sint zeci de variante) si intrebarea a fost fireasca: fata de care dintre ei nu s-a schimbat celacantul gasit viu in zilele noastre. Din faptul ca celacantul a fost considerat disparut de milioane de ani si ca s-au gasit totusi citeva exemplare vii care seamna (seamana, nu sint identice) cu cele de atunci, nu poti trage concluzia creationista cum ca evolutia nu a avut loc. |
Citat:
Iti recomand sa citesti pe wiki despre curiozitate http://ro.wikipedia.org/wiki/Curiozitate |
Citat:
|
Citat:
Daca nici celacantii si nici crocodilii nu au mai evoluat intre timp, nu inseamna ca evolutia nu a avut loc la alte specii. |
Citat:
Inca ceva. Stiinta nu este democratica! In sensul ca nu majoritatea decide. Relativitatea lui Einstein a fost atacata de 100 de oameni de stiinta nazisti printr-o declaratie. Raspunsul lui Einstein a fost: "Daca ar fi avut dreptate unul singur ar fi fost deajuns". Deci pana la urma dovezile dicteaza si nu parerea majoritatii. In fond revolutiile in stiinta au fost facute de oameni in minoritate. |
Citat:
Statisticile spun altceva Nu vreau sa jignesc pe nimeni, cred ca ai vazut deja asta, dar consider ca cu cit cunosti mai mult si mai in profunzime stiinta (si aici ma refer la stiinta fundamentala), nu poti sa nu observi ca poti inlatura din ce in ce mai multe necesitati supranaturale. Credinta ramine un moft, eventual ceva in sensul lui Spinoza. Hai sa zic si as putea fi de acord cu asta, credinta ar putea ramine. Dar religia, cu toate regulile ei stupide, dispare prima. |
Citat:
|
Citat:
Despre ireductibilitate: vedeti cazul ochiului si al urechii. Intrebare: ai2 si topcat de fapt ce va aduce pe acest forum? |
Afirmatiile nesustinute de dovezi pot fi respinsefara dovezi.
Daca tot ziceai de oamenii de stiinta: http://www.lhup.edu/~dsimanek/sci_relig.htm Va place sa credeti ca oamenii de stiinta cred intr-un D-zeu , eventual chiar ala in care credeti si voi. Wishfull thinking is not reality! |
Despre varsta pamantului: http://www.halos.com/videos/streaming-video.htm#cou
|
Citat:
Te-am intrebat: de ce nu incerci sa cauti raspunsuri si in niste scrieri veritabile ortodoxe? De ce nu incerci macar sa fii impartial? Unde e problema? Ti-e frica ca poate ai sa afli ca Dumnezeu chiar exista? Am senzatia ca ti-e teama... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:43:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.