![]() |
.
Daaa, acum le-am vazut si eu. Da, sunt foarte frumoase. Cine poate si are rabdare si posibilitatea tehnica sa posteze cat mai multe . Foarte frumos ! ! ! |
http://www.goblenset.ro/images/G138.jpg
Imi plac foarte mult cele cu Sf.Maria ,Maica Domnului si Mantuitorul Iisus Hristos,numai ei doi.Bine sunt desene aici ,picturi . http://blogulmosului.jocurilemele.ro...7/12/maria.JPG http://www.bestmusic.ro/galerie/foto...a_domnului.png Se gasesc foarte multe pe internet. http://www.infotravelromania.ro/foto...ryah_Cairo.jpg |
|
|
COLIND
de Vasile Voiculescu In coliba intunecoasa Din carne si os lucrata A intrat Hristos deodata Nu faclie ce se stinge, Nu icoana ce se frange, Ci El Insusi, trup si sange Preschimbat pentru faptura Intr-o scumpa picatura, Dulcea Cuminecatura. Coliba cum L-a primit S-a facut cer stralucit Cu bolta de margarit Si pe ea soare si stele Cu luceferi printre ele. In mijloc tron luminos Si pe el Domnul Hristos Care mult se bucura Duhul Sfant Se alatura Si acolo ramanea Si acum si pururea. Si noi Doamne ne-am sculat Colibele am curatat Usi, ferestre, toate-s noi. Doamne, intra si la noi! Trup tu dormi, Domnul te paste! Suflete, scoli si cunoaste Luminos Prunc ca Se naste In pestera inimii, in palatul Treimii. Dara Pruncul cine mi-I? Mi-e Hristosul Dumnezeu Coborat in pieptul meu. Maica Sfanta-n brate-L tine, Duhul Sfant cu drag L-alina, Ingeri cu raze se-nchina. Nu dorm, trupul meu imi spune Ci-nclestat de grea minune Stau in muta rugaciune Sa mai misc nu se cuvine, Caci cu harul care vine, Raiul tot se afla-n mine. |
[COLOR=green]If there were no presents [/COLOR] |
Ce parere aveti despre acele poze?
|
Citat:
|
Citat:
:25: |
[SIZE=4]Si am sa va arat articolul de pe crestin ortodox .ro ,site-ul general despre originea cuvantului Craciun ,pentru cine nu a vazut.[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=2]Cuvantul "Craciun", atat de des rostit in aceste zile, are parte si astazi de controverse, atunci cand se pune in discutie originea sa. Dintre etimologiile propuse, nici una nu este sigura.[/SIZE] [SIZE=2]Al. Rosetti, Al. Graur, Ovid Densusianu au ajuns la concluzia ca termenul "creatio" explica etimologia cuvantului "Craciun". Potrivit autorilor mentionati, cuvatul "creatio" descopera ziua crearii lui Hristos. Din punct de vedere teologic, acest termen nu poate fi acceptat, avand in vedere ca in Simbolul de credinta marturisim ca Hristos este "nascut, nu facut". [/SIZE] [SIZE=2]Pericolul de a cadea in arianism, a facut ca termenul "Craciun" sa fie inlocuit cu "Sarbatoarea Nascutului", pentru a arata ca Fiul lui Dumnezeu, Cel vesnic nascut din Tatal, S-a nascut ca om din Fecioara Maria. [/SIZE] [SIZE=2]Alti cercetatori, precum Vasile Parvan, Sextil Puscariu, Nicolae Draganu, considera ca termenul "Craciun" provine din latinescul "calatio". La romani prin calatio se intelegea convocarea poporului de catre preotii pagani, in prima zi a lunii, pentru anuntarea sarbatorilor din luna respectiva, si, prin extindere, sarbatoarea in general, caci cea mai importanta calatio era aceea de la 1 ianuarie.[/SIZE] [SIZE=2]Stim ca Nasterea Domnului in Biserica din Rasarit se sarbatorea impreuna cu Botezul Domnului, la 6 ianuarie. Aceasta sarbatoare era numita Epifania sau aratarea lui Dumnezeu, pentru ca la Botezul Domnului s-a descoperit lumii Sfanta Treime: Fiul botezandu-se in Iordan, Sfantul Duh S-a coborat peste El in chip de porumbel, iar Tatal a grait din cer: "Acesta este Fiul Meu cel iubit intru Care am binevoit" (Matei 3, 16-17; Marcu 1, 9-11 ; Luca 3, 21-22). Sfantul Ioan Gura de Aur spune: "Dar de ce aceasta descoperire a Lui se numeste Aratare? Pentru ca El nu s-a facut cunoscut tuturor la nastere, ci la botezul Sau, deoarece El pana in aceasta zi nu era cunoscut multimii". Persoanelor de curand crestinate, li se parea aceasta anuntare apropiata de sarbatoarea pagana calatio, si astfel, au denumit cu acest termen sarbatoarea nasterii lui Hristos.[/SIZE] [SIZE=2]O alta explicatie privind originea acestui termen, a fost propusa de profesorul Gheorghe Musu (1913-1987). El sustine ca termenul "Craciun", numea butucul care era aprins in seara si noaptea dinaintea solstitiului de iarna. Conform adeptilor religiilor naturiste, focul rezultat din arderea butucului, avea menirea sa "intareasca" soarele "amortit", sa-i dea acestuia putere sa-si continue calatoria sa. Cand Hristos, numit "Soarele dreptatii", a luat locul "vechiului soare" cinstit in religiile naturiste, a fost preluata si denumirea "Craciun".[/SIZE] [SIZE=2]In concluzie, ceea ce putem spune cu certitudine este ca termenul folosit de Biserica este "Nasterea Domnului", asa cum o exprima si troparul: "Nasterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru...". E bine sa nu uitam ca in Cazania de la Govora din 1642, si in Cazania lui Varlaam din 1643, intalnim "Sarbatoarea Nascutului". Deci, putem afirma fara retineri ca termenul "Craciun" in limba romana este un cuvant de origine populara si nu un termen oficial al Bisericii[/SIZE] |
[COLOR=green][SIZE=3]Din an în an[/SIZE] |
[COLOR=#008000]"[SIZE=3]Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi, din plin, compasiune."[/SIZE][/COLOR] :57:
[COLOR=green]Calvin Coolidge[/COLOR] |
[COLOR=#008000]“De Ajunul Craciunului” de Elena Farago[/COLOR] :57:
[SIZE=2][COLOR=green]Toata noaptea asta, colo-n ceruri sus,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Stelele lucreaza fara de-ncetare,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Caci le-aduna-n claca steaua sfânta care[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]A-ndrumat pe vremuri Magii la Iisus.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Torc de zor în noaptea sfântului ajun[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Câlti de nea si raze harnicele stele,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Pentru noi, copiii, torc sa faca ele,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Funia cu trepte pentru Mos Craciun.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Lunga cât e drumul din pamânt la cer,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Trainica sa-i tina cosului povara,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Vor întinde-o-n noapte, nevazuta,scara[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Mosului ce lupta cu-ndârjitul ger,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Ca sa ne aduca iar, de colo sus,[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Pe la toti copiii darurile care[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Ni le va trimite, iar, la fiecare[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Sfânta si duioasa mama-a lui Iisus.[/COLOR][/SIZE] |
[SIZE=3]L[COLOR=green]egenda Ajunului Crăciunului[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=green]De mult, in ajunul Craciunului, Dumnezeu a coborat pe pamant impreuna cu Sf. Petru, pentru a vedea cum se pregatesc oamenii sa intampine Sarbatoarea Nasterii Domnului.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Prima data au mers la casa unui om bogat. De cum au intrat in curte incepuse sa se simta miros de cozonac, friptura, sarmale si alte bunatati care sunt pregatite de Craciun. Au batut la usa si, cand a iesit bogatul i-au spus:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]- Omule bun, suntem doi calatori obositi si inghetati. Te rugam, lasa-ne sa innoptam la tine si, daca s-ar putea, sa ne dai si noua o coaja de paine ti-am fi foarte recunoscatori, ca n-am mancat nimic toata ziua.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Auzind bogatul ce au avut de spus calatorii, le-a raspuns:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]- Imi pare rau dar astept niste invitati in seara aceasta. Nu am nici unde sa va culc, nici ce sa va dau de mancare. Mergeti la casa de alaturi, acolo o sa gasiti de toate. Si spunand acestea a inchis usa razand.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Alaturi locuia o femeie vaduva impreuna cu cei doi copilasi ai sai. Dumnezeu si Sf.Petru, desi stiau, s-au dus sa o incerce si pe femeie. I-au batut in usa si i-au spus ce i-au spus si bogatului. Spre surprinderea lor, femeia le-a raspuns ca ii lasa sa innopteze la ea:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]- Puteti ramane peste noapte aici dar, de mancare nici pentru copilasii mei nu am nimic.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=green]Cand au intrat cei doi calatori, au vazut copiii plangand de foame, caci nu mancasera nimic toata ziua. Dupa catva [COLOR=#3366cc]timp[/COLOR], femeia s-a hotarat sa mearga la vecinul cel bogat pentru a-i cere putina mancare pentru copilasi. Evident, si ea a primit acelasi raspuns. La intoarcere, a trecut pe langa grajdurile bogatului si a adunat de pe jos cateva baligi, le-a pus in sort si a plecat spre casa. Cand a intrat, copiii au sarit bucurosi din pat strigand:[/COLOR][/SIZE][COLOR=green] [SIZE=2]- Mami, mami, ne-ai adus de mancare?[/SIZE] [SIZE=2]Plangand in suflet, femeia le-a raspuns:[/SIZE] [SIZE=2]- Culcati-va linistiti ca v-am adus mancare. Maine, de Craciun, o sa aveti ce sa mancati.[/SIZE] [SIZE=2]Auzind aceasta, copiii s-au culcat fericiti, insa mama si cei doi calatori stiau adevarul. Pentru a nu-si da seama copilasii, femeia a pus baligile in cuptor.[/SIZE] [SIZE=2]Dupa putin timp, nu mica i-a fost mirarea cand Dumnezeu i-a zis:[/SIZE] [SIZE=2]- Haide femeie, deschide cuptorul si scoate mancarea, ca de acum s-o fi facut.[/SIZE] [SIZE=2]- De ce va bateti joc de mine? Parca domniile voastre nu stiti ce am pus in cuptor spuse femeia plangand.[/SIZE] [SIZE=2]- Nu auzi ce ti-am spus? Deschide! insista Dumnezeu.[/SIZE] [SIZE=2]De gura strainului, femeia a deschis cuptorul, si nu mica i-a fost mirarea cand a vazut tot felul de bunatati inauntru, la fel ca pe vremea cand traia barbatul ei.[/SIZE] [SIZE=2]In acel moment si-a dat seama cine sunt strainii, si a cazut la picioarele lor multumindu-le. Dar Dumnezeu a oprit-o spunandu-i:[/SIZE] [SIZE=2]- Scoala-i pe copii si da-le sa manance. Si in acel moment cei doi s-au facut nevazuti.[/SIZE] [SIZE=2]In acest [COLOR=#3366cc]timp[/COLOR], la casa bogatului incepusera sa soseasca invitatii. Cand au ajuns toti, s-au asezat la masa pentru a incepe ospatul. Dar ce sa vezi, cand sa scoata slugile mancarea din cuptoare pentru a o servi, in toate era numai baliga.[/SIZE] [SIZE=2]Din fericire, povestirea noastra are un final fericit. Dupa ce au plecat invitatii, bogatul si-a pus slugile sa pregateasca din nou din toate bunatatile, iar apoi a chemat-o pe vecina vaduva cu copilasii ei sa petreaca impreuna Sarbatoarea Craciunului. Si dupa sarbatori, pentru a se asigura ca are din ce sa traiasca, a angajat-o la conacul sau. :57:[/SIZE][/COLOR] |
Liniste sufleteasca de Craciun
1 atașament(e)
Nu va doresc nici bogatie,nici slava,nici succes,nici macar sanatate,ci numai pace sufleteasca.Acesta este lucrul cel mai de seama.Daca veti avea pace sufleteasca,veti fi fericiti-Cuv. Alexie,omul lui Dumnezeu
|
"Ce vom aduce Tie, Hristoase ? Ca Te-ai aratat pe pamant ca un om, pentru noi. Fiecare din fapturile cele zidite de Tine, multumire aduce Tie : ingerii cantarea, cerurile steaua, magii darurile, pastorii minunea, pamantul pestera, pustiul ieslea, iar noi pe Maica Fecioara, Dumnezeule, Cel ce esti mai inainte de veci, miluieste-ne pe noi " + ( Mineiul pe luna decembrie )
:77: |
Povestea spune ca, in urma cu un numar de ani, un om si-a pedepsit fetita, in varsta de 5 ani, pentru ca a risipit o hartie aurie de impachetat foarte scumpa. Omul statea rau cu banii si deveni si mai suparat cand a vazut ca fetita a folosit hartia respectiva ca sa decoreze o cutie si sa o puna sub bradul de Craciun. Cu toate acestea, fetita a adus tatalui ei cadoul in dimineata urmatoare, spunand: “Acesta este pentru tine, taticule.”
Tatal a fost rusinat de reactia lui furioasa de cu o zi in urma, dar supararea lui se arata din nou cand a vazut ca, de fapt, cutia era goala. El i-a spus pe un ton raspicat: “Nu stiai, domnisoara, ca atunci cand dai un cadou cuiva, trebuie sa pui ceva in el ?”. Fetita s-a uitat in sus spre tatal sau, cu lacrimi in ochi, si a zis: “Taticule, cutia nu este goala. Am suflat in ea atatea saruturi, pana cand s-a umplut.” Tatal a ramas perplex. S-a asezat in genunchi si si-a imbratisat fetita si a rugat-o sa-l ierte pentru supararea lui fara rost. La scurt timp dupa aceasta, printr-o imprejurarea neelucidata, micuta fetita a disparut si nu a mai fost gasita niciodata. Se spune ca tatal ei a tinut acea cutie aurie alaturi de patul sau tot restul vietii sale. Si, de cate ori a fost descurajat sau a avut de trecut peste situatii dificile, deschidea cutia si lua un sarut imaginar si isi amintea de dragostea care a pus-o fetita acolo. Intr-un adevarat sens, fiecare dintre noi, ca si oameni, primim o cutie cu dragoste neconditionata de la copiii nostri, de la familie, de la prieteni. Nu putem avea altceva mai pretios decat asta." |
Citat:
|
[SIZE=3][COLOR=green]Am înțeles că v-a plăcut la amândoi "Cutia cu iubire." Vă ofer o altă poveste. Am plâns tot timpul cât am citit-o... M-a impresionat foarte tare! [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Nu stiu daca e adevarata intamplarea povestita. Dar... Merita citita!... http://forum.realitatea.net/images/smilies/smile.gif[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]DESPRE CREDINTA - Dumnezeu nu ma dezamageste![/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]O fetita de 5 ani, maestra in credinta[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]La colegiul "Nuestra Senora del Pilar", din Chapinero, Bogota, in timpul unui curs al Escuela de Padres de Familia, avand ca subiect "Credinta," in al doilea semestru din 2001, unul dintre particpanti a luat cuvantul si a spus:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Azi dau marturie personal despre un lucru pe care nici eu insumi l-as fi crezut vreodata.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]La auzul acestor cuvinte, toti au facut liniste; il cunosteau foarte bine pe cel care vorbea pentru ca nu era foarte implicat in problemele religioase.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- In mine s-a intamplat un lucru extraordinar. Aveam cancer in ultima faza si, desi sunt medic, nu-mi venea sa cred, in ciuda durerii de cap continue. Am fost la mai multe clinici, unde mi-au facut radiografii, si toate indicau acelasi rezultat. Desi nu vroiam sa recunosc, existau probele: cancer in ultima faza in propriul meu craniu![/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]In sala de conferinte era o liniste absoluta.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Intr-o noapte am inceput sa plang impreuna cu sotia mea, deoarece trebuia sa infrunt acea fatala realitate. Ea nu stia ce sa-mi spuna, doar ma imbratisa. Dar dupa usa se afla fiica mea de numai 5 ani, eleva la Colegio del Pilar, care ne gazduieste azi. In liniste, ea a venit si ne-a imbratisat pe amandoi si prin prudenta sa a aratat intelegere. A intrebat: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Tati, ce ti-a spus doctorul?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Nimic grav, am raspuns, preocupat sa imi ascund lacrimile.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Dar tu esti medic. Analizele si durerea ta de cap zilnica... ce-ti spun? Avea un ton patetic si demn de oamenii in varsta.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Da, sunt un pic bolnav...[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Fetita m-a imbratisat cu multa blandete pana m-a facut sa plang in bratele ei. Mi-a spus suav: "Linisteste-te, tati" in timp ce imi mangaia zona parietala a capului, unde aveam acele dureri atroce.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]In acea noapte, m-am lasat ghidat de ea. M-a luat de mana, m-a dus in pat, s-a asezat pe margine, m-a sprijinit, si ca o persoana adulta, mi-a zis:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Dumnezeu nu ma dezamageste![/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]M-a facut sa pun capul pe picioarele ei, si-a asezat mainile pe partea capului care ma durea, si cu o incredere si o credinta nemaiintalnite, a spus:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Mami, hai sa ne rugam pt sanatatea taticului meu. Eu stiu o rugaciune.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Si cu mainile puse pe capul meu, si-a inchis ochii si a afirmat din nou, cu o enfaza nemaipomenita:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Dumnezeu nu ma dezamageste! – si a adaugat . – Mamico, sa ne rugam![/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Inchizandu-si ochisorii, s-a rugat lent rugaciunea de la Virgen Pilar, pe care a invatat-o la Colegiu, cu o devotiune atat de profunda incat eu insumi eram induiosat. Fara sa stiu cum, simteam ceva ciudat in creierul meu. Intr-adevar, imi reveneam in poala micului meu inger care se ruga cu atata incredere. A terminat rugaciunea catre Fecioara si a adaugat cererii:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Tu, Dumnezeul meu, nu ma poti dezamagi. Taticul meu trebuie sa ramana sanatos. Tu nu ma dezamagesti! Nu-mi poti lua taticul, tu nu ma dezamagesti! Mami si cu mine nu putem ramane singure...[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Sentimentul meu se transforma intr-un respect imens pt o persoana care imi dadea atatea dovezi de maturitate si incredere in acela pe care eu il dadeam la o parte... Micul meu ingeras imi dadea lectii profunde de Credinta...[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Adevarul este ca au inceput sa-mi treaca durerile puternice de cap si, la insistentele sotiei mele, am fost la ultima clinica unde imi facusera radiografiile. Au facut una si nu a mai iesit nimic, alta, si nimic. Au chemat persoana care imi facuse ultimele radiografii si era aceeasi care se afla acolo la Raze X. Au optat pentru un nou set de radiografii si nu au gasit nimic! Nu puteam sa cred ca acel cancer in ultima faza plecase din creierul meu asa, ca si cand...[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]M-am dus si la celelalte clinici unde mi-am facut mai multe radiografii deoarece, ca medic, nu vroiam sa accept ca ma aflam in acel stadiu. Si ce surpriza mare! La nici una dintre clinici nu au aparut urme ale acelui rau teribil![/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Intelegeti, dragi capi de familie, de ce m-am intors la Dumnezeu si ca micuta mea de numai 5 ani a fost maestra mea in ceea ce priveste Credinta?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Cand si-a terminat marturisirea, toti plangeam... in liniste.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=green]- Sora Aracely Barajas, Rector -[/COLOR] [COLOR=green]Sursa: Humberto Agudelo, "Vitamine zilnice pentru suflet"[/COLOR] |
Citat:
Nu am vazut ce a postat ea ,mii de scuze. |
http://www.sentimente.ro/img/felicit...e=2%7Csa18.jpg\
Nu prea mai gasesc poze ,acum le-am postat pe cele mai frumoase. http://blog.scuolaleonardo.com/wp-co...as-presepe.jpg http://romglassicons.com/Graphics/icon4.jpg |
1 atașament(e)
[COLOR=green][SIZE=3]Cutia cu iubire...[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=green]Povestea spune ca a fost odata un om, care si-a pedepsit fetita in virsta de 5 ani, pentru ca a risipit o hirtie aurie de impachetat, foarte scumpa. Omul statea rau cu banii si a devenit si mai suparat cind a vazut ca fetita a folosit hirtia respectiva ca sa decoreze o cutie si sa o puna sub bradul de Craciun.[/COLOR] [COLOR=green]Cu toate acestea, fetita a adus tatalui ei cadoul in dimineata urmatoare spunindu-i: "Acesta este pentru tine, taticule".[/COLOR] [COLOR=green]Tatal a fost rusinat de reactia lui furioasa de cu o zi in urma, dar supararea lui se arata din nou cind vazu ca, de fapt, cutia era goala.[/COLOR] [COLOR=green]El i-a spus pe un ton raspicat: "Nu stiai, domnisoara, ca atunci cind dai un cadou cuiva, trebuie sa pui ceva in el?"[/COLOR] [COLOR=green]Fetita s-a uitat in sus spre tatal sau, cu lacrimi in ochi, si a zis:[/COLOR] [COLOR=green]"Taticule, cutia nu este goala. Am suflat in ea atitea saruturi pina cind s-a umplut."[/COLOR] [COLOR=green]Tatal a ramas perplex. In genunchi, si-a imbratisat fetita rugand-o sa-l ierte pentru supararea lui fara rost.[/COLOR] [COLOR=green]La scurt timp dupa aceasta, micuta a murit intr-un accident si se spune ca tatal ei a tinut acea cutie aurie langa patul sau tot restul vietii.[/COLOR] [COLOR=green]Si, de cite ori se simtea descurajat, sau avea de infruntat situatii dificile, deschidea cutia si lua un sarut imaginar care-i dadea putere.[/COLOR] [COLOR=green]Fiecare dintre noi primim o cutie aurie cu dragoste neconditionata si saruturi de la copiii nostri, de la familie, de la prieteni. Nu putem avea altceva mai pretios decit asta.[/COLOR] |
|
|
|
Am trecut de la o stare la alta. Povestea postata de Silvia cu medicul bolnav de cancer si vindecarea miraculoasa , mi-au umezit ochii , fara exagerare, iar fotomontajul realizat de Alin mi-a redat bucuria . Va multumim amandoura !
|
Sa ne bucuram din plin !
"Fecioara astazi pe Cel mai presus de fiinta naste si pamantul , pestera Celui neapropiat, aduce. Ingerii cu pastorii slavoslovesc si magii cu steaua calatoresc. Ca pentru noi S-a nascut Prunc tanar, Dumnezeu cel mai inainte de veci" +
|
poezie de ION CREANGA-NASTEREA MINTUITORULUI
În Betleem colo-n oras
Dormeau visând locuitorii Iar lânga turma, pe imas Stateau de paza, treji, pastorii. Si-n miez de noapte dulce cânt Din cer cu stele-a rasunat Se rumenise cerul sfânt Pastorii s-au cutremurat. Din slavi un înger coborî: „Fiti veseli!"- îngerul Ie-a spus „Plecati, si-n staul veti gasi Pe Craiul stelelor de sus!" Pastorii veseli, în oras Spre staul cu pasi iuti pornira Si-un prunc atât de dragalas Acolo-n paie ei gasira. Nici leagan moale, nici vreun pat Doar fân mirositor pe jos, Pe fân, în iesle sta culcat Micutul prunc: Iisus Christos. El, Fiul domnului si Crai Al stelelor de farmec pline De-atunci cu drag, la voi, din Rai Cu fiecare iarna vine!... |
NASTEREA MINTUITORULUI de ION CREANGA
În Betleem colo-n oras
Dormeau visând locuitorii Iar lânga turma, pe imas Stateau de paza, treji, pastorii. Si-n miez de noapte dulce cânt Din cer cu stele-a rasunat Se rumenise cerul sfânt Pastorii s-au cutremurat. Din slavi un înger coborî: „Fiti veseli!"- îngerul Ie-a spus „Plecati, si-n staul veti gasi Pe Craiul stelelor de sus!" Pastorii veseli, în oras Spre staul cu pasi iuti pornira Si-un prunc atât de dragalas Acolo-n paie ei gasira. Nici leagan moale, nici vreun pat Doar fân mirositor pe jos, Pe fân, în iesle sta culcat Micutul prunc: Iisus Christos. |
[/COLOR][COLOR=green]IARNA LA NEW YORK[/COLOR] |
[COLOR=blue][SIZE=4]Zeita norilor[/SIZE][/COLOR] |
[COLOR=green]POVESTE[/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=green]Celebrul scriitor brazilian Coelho publica exclusiv in EVZ o alta istorie de Mos Ajun, inspirata dintr-un basm indian. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Ca intotdeauna, in ajunul Craciunului, regele il invita pe prim-ministru sa faca o plimbare impreuna. Ii placea sa vada cum erau impodobite strazile - mai mult pentru a evita cheltuielile excesive decat pentru a se bucura de ceea ce vedea. Cei doi se deghizara, ca de obicei, imbracand haine de negustori de pe alte meleaguri. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Se plimbara prin centru, admirand ghirlandele luminoase, brazii, lumanarile aprinse pe scarile caselor, magazinele de cadouri, barbatii, femeile si copiii care plecau de acasa, grabiti sa se intalneasca cu rudele si sa sarbatoreasca in noaptea aceea in jurul unei mese imbelsugate. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Pe drumul de intoarcere trecura prin cartierul cel mai sarac. Acolo totul arata complet diferit. Fara lumini si lumanari, fara mireasma placuta a mancarurilor imbietoare. Pe strada nu era aproape nimeni si, ca in fiecare an, regele ii spuse ministrului sau ca trebuie facut ceva pentru saracii din regat. Prim-ministrul dadu afirmativ din cap, stiind ca in scurt timp planul acela avea sa fie uitat si ingropat in birocratia de zi cu zi, aprobarea bugetului, intalniri cu demnitarii straini. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Cand, deodata, observara ca din una dintre casele cele mai saracacioase se auzea muzica. Prin crapaturile din lemnul putred se putea vedea inauntrul cocioabei. Acolo se petrecea ceva cu totul neobisnuit: un batran intr-un scaun cu rotile care parea a plange, o tanara complet cheala care dansa si un tanar cu ochi tristi care canta la tamburina un cantec popular. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Hai sa vedem ce se petrece aici, zise regele. Batu la usa . Tanarul se opri din cantat si se duse sa deschida.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Suntem negustori si cautam un loc unde sa dormim. Am auzit muzica, am vazut ca nu v-ati culcat si am vrea sa stim daca ne-am putea petrece noaptea aici. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Domniile Voastre ar trebui sa caute un loc intr-un hotel din oras, pentru ca noi, din nefericire, nu va putem ajuta. Desi aici se canta, casa asta e plina de tristete si suferinta. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Am putea sti de ce? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Din cauza mea, zise batranul din scaunul cu rotile. Toata viata am incercat sa-mi educ fiul pentru a invata caligrafia, ca sa fie si el copist la palat. Dar anii au trecut si inscrieri pentru slujba asta nu s-au facut niciodata. Azi-noapte insa am avut un vis prostesc: se facea ca un inger imi cerea sa cumpar o cupa de argint, fiindca regele o sa ma viziteze, o sa bea putin si o sa-i dea o slujba fiului meu. Aparitia ingerului a fost atat de convinga toare, incat am vrut sa fac intocmai cum imi spusese. Cum nu aveam bani, nora mea s-a dus de dimineata la piata, si-a vandut parul si am cumparat cupa asta pe care o vedeti. Acum ei doi incearca sa ma inveseleasca, cantand si dansand, pentru ca este Craciunul, dar degeaba. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Regele vazu cupa de argint, ceru sa i se dea putina apa pentru ca ii era sete si, inainte de a pleca, le spuse gazdelor: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Ce coincidenta! Adineaori chiar vorbeam cu prim-ministrul si-mi spunea ca inscrierile vor incepe saptamana viitoare.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Batranul dadu din cap, fara sa se increada prea mult in ceea ce auzea, si-si lua ramas-bun de la cei doi straini. Dar ziua urmatoare o proclamatie a regelui putu fi citita in toata tara : era nevoie de un nou copist la palat. La data anuntata, sala de audiente era plina de oameni, dornici cu totii sa-si incerce norocul si sa obtina acea mult ravnita slujba. Prim-ministrul intra si le ceru sa-si pregateasca foile si tocurile de scris: [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]- Iata tema de disertatie: de ce un batran plange, o femeie cheala danseaza si un tanar trist canta? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Soapte nedumerite strabatura toata sala: nimeni nu stia ce sa astearna pe hartie! Doar intr-un colt, un tanar cu haine jerpelite zambi larg si incepu sa scrie. (bazata pe o poveste indiana ) [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Paulo Coelho[/COLOR][/SIZE] |
[SIZE=3][COLOR=#008000]POVESTE[/COLOR][/SIZE] [COLOR=#008000][/COLOR] [COLOR=#008000]"Se spune ca atunci demult, dupa ce Isus s-a nascut si a primit - acolo in pestera - darurile aduse de Magi, un copil a ramas langa usa. Il privea pe Isus si nu indraznea sa se apropie, dar nici sa plece nu dorea. Isus, Copilul Divin, l-a chemat sa vina langa El. - Nu! Imi pare rau, dar nu pot! - De ce? l-a intrebat Isus. - Pentru ca nu ti-am adus nici un dar. - Asta nu e o problema. Poti sa-mi daruiesti desenul pe care l-ai facut azi, la scoala. - Imposibil. Este atat de urat, ca toti copiii au ras de el. - Atunci, poate ai sa-mi dai farfuria din care ai mancat pranzul. - Nu se poate, ca am spart-o. - Si nici cuvintele pe care i le-ai spus mamei tale, dupa pranz? - Cum crezi ca as putea sa-ti daruiesc niste cuvinte care... erau minciuni? Ca i-am spus mamei ca farfuria am spart-o din greseala, dar de fapt asa am vrut - ca nu mi-a placut mancarea. - Apropie-te fara sa te temi si intelege ca mie poti sa-mi oferi tot ceea ce ceilalti resping, tot ceea ce este stricat. Chiar si minciunile, pe care eu pot sa le transform. Si... nu uita sa vii in fiecare zi, sa ma vezi."[/COLOR] |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:49:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.